Äta själv


Nu för tiden är det äta själv som gäller för lilla fröken och det är en väldigt bestämd liten dam det här! Precis som hennes mor var när hon var liten!

Efterkontroll MVC

Var på efterkontroll idag. Hon tog ett blodtryck och så hade jag lite frågor. Frågade varför dom hade så bråttom att få ut August när jag krystade, dom hävde sig på min mage och drog i honom. Han var ute på bara 13 minuter från krystvärkstart. Hon sa att hjärtljuden hade gått ner och att han hade mått väldigt dåligt så de var tvugna att skynda sig att få ut honom. Jag antar att om det hade det varit normala omständigheter hade man vetat detta men här visste vi ju innan att han inte skulle må bra när han föddes däremot att han mått så dåligt precis innan han kom ut visste vi inte. Han hade navelsträngen ett varv runt halsen. Kontrollen gick bra i alla fall förutom att Signe fick jordens utbrott men annars så=)

Ha det fint!

Tors-Dagens 31/3

Ska till kvinnohälsan på efterkontroll idag. Ska ha med mig barnen också så hög tid att knalla nu=)


ALB

Idag har vi varit på Astrid Lingrens Barnsjukhus med August. Kan ju säga att man hittade väl därvid men så har vi ju varit där i nästan en månad också. Det går bra för August även om den ena lungan är mindre än den andra. Så  doktorn var impad över att han klarat av förkylningen så bra. Medicin för magen behövs nog inte längre men han ska ha Nexium ett tag till ändå. Fick ok att ta med honom till affären men vi ska vara fortsatt försiktiga med att träffa andra barn i alla fall en månad till. Han följer även sin viktkurva bra och August hör till den delen diafragmabråckbarn som det går bra för tack o lov!


Nu väger han 4100 gram och är 53.4 cm lång och 37.5 runt huvudet=)
Plutten svepte sin lilla vällingflaska här så nu ska han få mer=)

Ha det fint!

Ons-Dagens 30/3Starten på dagen

Startar dagen med favvofrukost=)


Signe käkar hundformad smörgås vindruvor och juice eller ouz som Signe säger=)

Ha det fint!


Godmorgon!


(källa: weheartit)

August tillfrisknande

Bloggen som ni vet skriver jag mycket för min egen skull. Att skriva ner och minnas händelser osv. Sen väljer jag att dela med mig av det även om mycket av det som sker inte skrivs i bloggen. Tänkte i alla fall skriva ner en sammanfattning av August tillfrisknande och sedan ska jag även skriva ut och spara det i August mapp som han har=)


0 dagar 25/1 August föds i V.34+1 och intuberas 6 minuter senare. Flyger till ALB ca 10 timmar senare.
4 dagar 29/1 August opereras för högersidigt diafragmabråck och malrotation
5 dagar 30/1 Får lite mammamjölk i sonden för första gången.
6 dagar 31/1 sänks hans lugnande medicin och han börjar vakna till mer o mer.
1 vecka 1/2 får jag hålla min lilla kille för första gången. Han får även börja sola då han var lite gul.


8 dagar 2/2 Får August på sig kläder för första gången.
11 dagar 5/2 Börjar bli mycket piggare och får byta sin öppna kuvös mot en säng istället.

13 dagar 7/2 Försöker dom att extubera (koppla ur respiratorn) men det misslyckades och dom intuberade honom efter ca 20 min igen. Fick strax efter veta att han hade ljumskbråck och även en infektion. Han fick antibiotika mot infektionen. Infektion var ett annat ord för blodförgiftning.18 dagar 12/2 Extuberar dom August och han har nu bara lite hjälp av syrgas. Näringsdroppet kopplas bort och nu får han enbart mat i sonden.


19 dagar 13/2 Får han testa nappflaska och amning första gången.


20 dagar 14/2 Behöver inte intensivvård längre men pga platsbrist blir han kvar på BIVA en dag till.3 veckor 15/2 Får han flytta till en övervakningsal på avd Q63 istället.24 dagar 18/2 Syrgasen tas bort och hans CVK (en infart i ljumsken).
25 dagar 19/2 Flyttar vi till ett eget rum med August och sköter honom själva.

27 dagar 21/2 Opereras August för sitt ljumskbråck. Ligger på uppvaket över natten men får sen komma upp till oss igen.


29 dagar 23/2 Får vi lämna Stockholm och jag och August kommer till Neo-IVA i Linköping. Henrik och Signe åker hem till hem vårt hus.
30 dagar 24/2 Efter endast ca 1 dygn på Neo-IVA får även jag och August åka hem till Vårt kära hus! 30 dagar på sjukhus blev det för vår starka tuffa kille!


41 dagar 7/3 Togs sonden bort! =)
45 dagar 11/3 Blev han utskriven från NEO hemvård.Tis-Dagens 29/3


Full rulle =)

Här har det varit full rulle hela dagen, superskoj och motion får man när man springer emellan de små=) Signe ligger och tittar i en bok i sin säng och ska sova. August sover också men det är ju inte så ovanlig när man är så liten=)

Idag var vi en sväng i parken. August får ju inte träffa andra barn än sina syskon nu när RS och magsjuker o allt går så lekparken blev ju kanon=utomhus så man kan aktivera Signe lite. Efter det gick vi till min mamma & co på en kopp kaffe för min del men Signe käkade sin middag där och August åt sin NAN där=)

Nu väntar jag på en potatisgratäng (färdigköpt) ska bli klar och sen lite rökt skinka till det och så väntar en riktig tv-kväll för min del. Ska se det nya på fyran vid kl.20 och så måste jag se en unge i min med. Känner på mig att jag kommer böla som en tok. För i kvällens program måste dom springa iväg med en bebis som dom gjorde med August.

På onsdag ska vi förresten på kontroll på ALB igen. Kommer nog kännas konstigt. Bodde ju där i nästan en månad.

Ha det fint!Några bilder från dagen..


August nöjd i sin babysitter=)


Diademet fick sitta på några sek.Lek pågår =)

MellisSkoj i parken=)


Skönt att sova i friska luften.

Frukoststund-Godmorgon!

Nu kickar vi igång en ny vecka med skinande sol!

gretafeta -
Så sant!                                                         (källa:weheartit)


Godmorgon! Idag har Henrik börjat jobba igen efter att ha varit hemma sen i mitten av december! Jag o barnen sov till 7 så Henrik hade redan gått när vi vaknade. Vi har ätit god frukost och senare blir det nog en prommis för solen strålar så härligt=)

Ha det fint!

Barnkammaren


Blinka lilla stjärna där står för nattbelysningen i barnkammaren <3

Festen igår

Bilder säger mer än tusen ord. Vi hade skoj!Bilderna är från Thina!

Haha

Big mama! Bjuder på denna!


Seg

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
(Källa: weheartit)

Hade superkul med några av mina fantastiska vänner igår brorsan var också med , jättekul att han har flyttat hit så man kan umgås lite mer (det skiljer bara 1.5 år på han o mig, typ precis som med Signe och August) men det blev sent och jag var inte hemma förräns runt kl.3.00 (kl.4.00) om man skulle räkna sommartid men nu blir det snart pizza och en cola och mys med min underbara familj! 

Ha det fint! 

Ha det fint!

Party!=)

Hårfärg

Sitter med färg i håret. Testa ju en ny sort. Enkel att få i håret i alla fall. Jag brukar alltid ta hårvax i pannan och på öron o nacke innan jag färgar för att slippa fula färgmärken på huden.Funkar jättebra faktiskt=)

Ha det fint!


Trevligt besökIdag har fina Malin varit här och fikat lite. Sen skulle hon iväg på klassåterträff. Vi gick inte i samma klass på högstadiet (däremot gymnasium) men jag har också klassåterträff ikväll men jag ska inte gå. Däremot ska jag ut imorgon=)

Liten kyckling i väntans tider=)Fre-Dagens 25/3


Bakom mig är Henrik som börjat tapetsera fiskbensväv i hallen som vi sen ska måla. Kom gärna med lite förslag på färg!

August 2 månader idag!


BAVA

August har ju åkt på en förkylning och är lite rosslig så kvällen har spenderats på barnakuten men det var lugna puckar. Allt såg bra ut och han syresatte sig till 99% trots sin förkylning. Innan vi fick åka hem inhalera han lite koksalt och så fick vi med lite som vi kunde ge i näsan. Skönt att han kunde syresätta sig helt normalt trots en förkylning. Nu blir det snart läggdags efter en lång kväll. Skönt att jag har sovmorgon imorrn och tack snälla pappa som föjde med till sjukhuset så att det löste sig smidigt med barnen=)

Ha det fint!

Markiser,persienner,lameller,plisèer

På jakt efter solskydd? Då vill jag passa på att göra lite reklam för min makes och fars företag=)


Förkyld

August har blivit förkyld stackars liten men hittils verkar han inte må sämre än vad "andra" bebisar gör.

Smink


När vi var i Stockholm så hittade jag Vichy foundation på apoteket där. Tyckte den var bra. Så häromdagen skulle jag se om den fanns på apoteket här. Det gjorde den inte men hon kunde fixa hem den åt mig. Det som var skoj var att när jag hämta ut den idag så fick jag cremen här över på köpet fast jag fick en tub på 100ml.

Ikväll ska jag färga håret. Ska ska testa denna


Svart som vanligt. Enkelt att hålla efter.

Ha det fint!


Tors-Dagens
Listan

SIGNE

Graviditeten

När fick du veta att du var gravid? Svar: Luciaafton 2008

Vilken vecka var du i då? Svar: 5

Hur många UL-ljud gjorde du? Svar: 4 st första vecka 13 nupptestet, andra i vecka 20 rutinul, tredje i vecka 27, 4d Ul födelsdagspresent, Fjärde i vecka 30 eller 31 pga jag tyckte att bebisen rörde sig lite men allt var bra =)

Visste du om det var en tjej eller kille i magen? Svar: Jepp fick veta på rutinul att det med 70 % var en tjej fick bekräftat att det var en liten tjej på 4d ultraljudet.

När avslöjades graviditeten? V.7 för allmänheten. Vissa fick veta tidigare.

När var bebisen fixerad? Svar: När jag var hos barnmorskan vecka 34 var bebis fixerad.

Hade du några "cravings"? Svar: Ev: potatis.

Mådde du illa? Svar: Ja fram till vecka 13 ungefär men det var ganska milt var extremt luktkänslig.

Förvärkar? Svar: Japp vid tre tillfällen utspritt 2 veckor före förlossning.

Hur startade förlossningen? Vattnet gick och värkarna startade.

Vart befann du dig när den startade? Svar: Hemma i soffan när jag tittade på Tori och Dean in love =)

När var ditt beräknade förlossningsdatum? Svar: 19 Aug

När födde du? 30 Juli

Smärtlindring? Lustgas,vetekudde,dusch och epidural.

Hur  gammal var du? Svar: 24 år

Vart födde du? På Linköpings förlossning.

Några komplikationer? Svar: Tack o lov nej.

AUGUST

Graviditeten

När fick du veta att du var gravid? Svar: Midsommar 2010

Vilken vecka var du i då? Svar: 5

Hur många UL-ljud gjorde du? Svar: 11 st fick ja det till när jag räknade efter.

Visste du om det var en tjej eller kille i magen? Svar: Jepp störtsäkert. Sågs både på UL + att jag gjorde fostervattenprov.

När avslöjades graviditeten? V.13 för allmänheten. Vissa fick veta tidigare.

När var bebisen fixerad? Svar: ???

Hade du några "cravings"? Svar: Nej

Mådde du illa? Svar: Ja fram till vecka 13 ungefär men det var ganska milt.

Förvärkar? Svar: Sammandragningar från och till från V.16.

Hur startade förlossningen? Vattnet gick och värkarna startade.

Vart befann du dig när den startade? Svar: Hemma i sängen. Kl.2 på natten. Vaknade av att det blev varmt.

När var ditt beräknade förlossningsdatum? Svar: 6 mars 

När födde du? Svar: 25 januari

Smärtlindring? Lustgas,dusch,varm handduk.

Hur  gammal var du? Svar: 25 år

Vart födde du? På Linköpings förlossning.

Några komplikationer? Svar: August föddes prematurt med ett högersidigt kongenitalt diafragmabråck. Under vårdtiden på sjukhus fick han även sola åkte på en infektion och ljumskbråck. Som gravid hade jag för mycket fostervatten vilket ledde till prematura sammandragningar och prematur vattenavg trots viloläge. Kunde inte ligga på rygg då trycket blev för stort på "vena cava". Nu mår vi bra allihopa som tur är!


 


Årets första grillning

Igår kom mina brorsor hit så premiärgrillade vi. Supergott och supertrevligt=)


Infravärmen på! Signe plockade jag fram en massa roligheter till.Så hon lekte och August låg och sov så gott på vagnen i altanen. Stina och Henrik var inte hemma men sparade lite rester och har lovat Stina att grilla korv idag=)

Förbereder
Ikväll står grillat på menyn brorsan/ev.brorsorna mina kommer hit så ska vi ha grillkväll. Har förberett sallad och marinerat kött.

August behövde äta så passar på att blogga samtidigt (om nån nu har undrat hur jag har tid att blogga så mycket som jag gör kan ni nu lägga ihop 1+1) hehe.

Superhärligt väder så snart ska jag ut och torka av utemöbeln och släpa fram grillen=) Det ska grillas benfri kotlett i vitlöksmarinad och allroundkrydda och så har jag även lagt en vitlöksbaguette i lite folie som ska slängas på grillen. Tillbehör en vanlig sallad,skivad rödlök och icas egna potatissallad med sting och så får det bli ett glas vitt för min del med=) Gött!

Vad gillar ni att äta och dricka när ni grillar???

P.S Barnen får klassikern korv med bröd=)

Tis-Dagens 22/3


Long time ago


hahaha

Helt galen och orädd typ. Piercingar i både tunga,naveln och i läppen som ni ser. Läppen piercade en kompis på mig i skolan på en rast. OMG säger  jag bara=) Nu har jag inte en enda piercing kvar men ett fult ärr vid naveln som dessutom blev ömt när jag hade stora tjocka magen! 

Eldblåsare var jag ett tag med. Ni som inte känner mig. Otippat va?


Tackar,tackar

Idag tittade mamma o Erik förbi mitt i cupcakesbakningen. Dom kom med söta kläder till småttingarna=) Klänningen tänkte jag köpa för ett tag sen men blev lite snål då det var stövlar till mig jag var ute efter men mamma var med så hon såg att jag gilla den=)

Tack ska ni ha!


P.S August käkade precis 145 ml NAN så det är rekord va han har ätit på flaskan hittils. Vi brukar bara blanda till ca.100 ml men när han tömt flaskan visade han fortfarande tecken på att vara hungrig så det var bara att fixa mer=)

Mums


Bakade riktigt smarriga cupcakes (recept från Leila) förut. Ska nog ta en sen när jag sitter o tjuter till "en unge i min" Blev ett gäng över med så om nån är fikasugen imorgon är det bara att slå en pling=)

Mån-Dagens 21/3Kör på less is more idag=)

Igår

Igår hade jag fullt upp hela dagen. Fast med en massa trevliga saker. Thina var här och fikade och vi satt faktiskt utomhus på altanen och drack kaffe. Fick tulpaner av Thina med och så köpte jag ju 2 buketter i fredags så jag har en väldigt imponerande tulpanbukett på bordet nu. August fick en jättemysig nalle också=) Så trevligt. Jag ska ut på fest/krogen i helgen med nära vänner och Thina är en av dom ska med=)

En anna sak vi gjorde var att bli fotograferade till BB-Nytt i corren. Eftersom att vi inte vill dra med August ut bland en massa andra barn så bad vi Stinas bonuspappa att fotografera med sin bra kamera. Det var inte helt lätt att få till det. Signe har ju väldigt svårt att sitta still och ska hela tiden vara here and there and everywhere!

På kvällen var det Me and I party hos Johanna supertrevligt och det var en väldigt vårig och fin kollektion men jag höll lite i pengarna då jag har planerat att jag ska ta en tur till stan så ska det shoppas sommarkläder här framöver.

Idag har vi gjort ett besök på NEO och August har fått en spruta mot RS-virus även om sprutan inte är helt 100 % säker så känns dte bättre att han har tagit den än inte. Han ska få en till 21 April sen bör säsongen vara över. Han gillade inte att bli stucken men han fick lite socker som tröst så det var ju bra. Nu står inget mer på planeringen än att köpa foundation på apoteket men bor ju så nära så. Blir en lite promenix sen i det fina vädret.

Ha det fint!Såhär skoj var det i babygymmet imorse. Det vevlades med bägge armarna så det bara small om sakerna=)

Det togs även vikt och det på August idag när vi ändå var där (så ställde vi in bvc-besöket idag istället).Han växer så bra. 3900 gram och 53 cm lång. Hattmått 37=)

Ha det fint!


Lamellgardiner eller Plisséer???

Vi tänkte att vi skulle inreda vårat uterum med lite fina solskydd till sommaren. Vi har inte bestämt oss för om vi ska ha lamellgardiner eller plisségardiner. Vad tycker ni?Lamellgardin

Plissé

Sön-Dagens
Timing

Igår hade jag trevligt besök av Malin och Christy.Jag skulle ha alla 3 barnen själv igårkväll så det var vältimat av dom tycker jag. Så kunde dom assistera lite när det körde ihop sig=)


Fina blivande mamman och sjuksköterskan Christy gav August sin kvällmedicin. August verkade ha supermysigt med bebisen som låg o buffade på honom från Christys mage=)


Malin hade fina rosor med sig som passade alldeles ypperligt i vardagsrummet.Snart ska man väl klä sig själv och barnen. Ikväll har jag ett Me and I-party jag ska gå på=)

Ha det fint!  


Lör-Dagens 19/3


Sovmorgon idag

Idag har jag haft sovmorgon och känner mig riktigt utvilad då Henrik tog August 2 matningar inatt med. Världens bästa man=) Han passar på att vila nu dock, för han ska ut med jobbet ikväll. Själv ska jag få besök av världens bästa Malin=) Skasätta dit facet och sen dra igång en städning. Vi har väldigt ljusa golv och visst det är skitsnyggt men ALLT syns på det så det är inte så praktiskt så här ska moppen fram om en stund. Tänker slänga ihop en bra lista med musik på Youtube o sen köra på=)

Signe är så duktigt. Måste skryta lite. På kvällarna somnar hon själv i sin säng på sitt rum. Hon dricker en flaska välling i sängen sen lägger hon bort den och stoppar in nappen och somnar. Nyss tänkte jag söva henne i vagnen. Så jag sa bara ska du sova så gick hon o stall sig vid vagnen själv och jag lyfte i henne, vaggade vagnen men det funka inte så då gick jag ut o stängde dörren och hon köpte det utan problem och nu hör jag inget prat därifrån så hon har la somnat själv där med=)

Igår var vi i simmis bjuder på några bilder=) Barnen uppskattade det och det var billigt inträde så det får nog bli en ny fredagstraditon i alla fall dom fredagarna Stina kommer kan tänkas=)


Signe med morbror Johannes=)


Jag och tjejerna. Killarna var hemma. August vågar man inte ta med på såna här äventyr ännu men i sommar kommer vi nog spendera en hel tid vid sjön=)


Stina blåser håret efter bad och bastu=) Hon har blivit såå stor Stina. Stina som bara var 2.5 år när jag och Henrik blev tillsammans. Nu är hon 6.5=)


P.S Ni får gärna komma med tips på lite bra städlåtar!
Ha det fint!


August svåra resa
Håller på o skriver ut en hel del från bloggen om den tuffa resa vi och August gjort. Även om det finns på nätet så vill jag ha det sparat på papper! En hel del minnen bubblar upp. Mycket som hänt den senaste tiden..Skönt att det gått så bra!

Våren snart här...Tro det eller ej men våren är ju snart här och då har vi hela långa härliga sommaren framför oss. Idag är det fredag och jag har fyllt på med färska blommor (shit va billiga tulpanerna är nu!). Så medans vi väntar på våren så sprider jag lite vårkänslor här på bloggen så länge=)

Om en liten stund blir det simmis och Henrik tog med tjejrna till ett bad i Stockholm och Signe hade varit helvild så det ska verkligen bli spännande=)

Trevlig helg på er!

Lillkillen växer =)


**************************************************************************************************


Jag och Signe ska snart ta en fredagsshoppingtur=Godis,färska blommor osv=) Tänkte slänga i mig en kopp kaffe först men mjölken var slut och det går ju inte så får dra förbi San delicious o köpe meig e köpp inna shoppingrundan. Frågan är bara vad man ska äta ikväll? Stina beställde pizza men det vill inte jag äta. Tror det får bli en köttbit med klyftpotatis kanske. Så får Stina en pizza från pizzerian sen.

Näe ni nu ska jag ta mig iväg till affären. Signe hällde visst på sig ett glas vatten men kläderna klara sig visst=)

Just det tänkte ta med mig tjerna sen till simhallen. Det blir skoj. Brorsan hänger på med=)

Ha det fint!

Fre-Dagens 18/3


Lagat

Hemma från tandläkaren. Var ett stort hål som behövde lagas ev.rotfyllas =( Hade en prelimenär lagning då jag hade fått ett medel som skulle få nerven att dra sig tillbaka men den lossnade på sjukhuset och då hade jag inte som prio att ta mig till en tandis där så jag har gått med den öppen men vet ni vad?? Jo dte räckte med lagning idag i alla fall men dom har borrat nära nerven så den kan ha tagit stryk och då måste jag rotfylla i alla fall men en sak i taget=)Haha! Wätt sne i truta efter tre spruter bedövning!


Tandläkaren

Ska jag till kl.7.40.So hurry hurry. Tur att man bor nära! Käkar nämligen frukost nu=)

TorsdagLaddar Med Kaffe!Här startade dagen vid 7 inte supertidigt. Laddar med kaffe nu. Henrik har haft natten=sovmorgon så jag har att styra med på morgonkvisten. Signe ser till att det är full rulle och jag älskart! Ska bara slänga i mig en kopp eller 2 till sen kickar vi igång denna torsdag! Idag står lek på bvc på schemat=)

Ha det fint!

NyNy kudde i ljust rosa. Vår soffa är gigantisk så man får samla kuddar lite då o då=)

Idag har vi varit i stan en sväng och firat Henriks farmor på födelsedagen,trevligt=)


onsUtelek

Härligt väder ute så vi passade på att gå ut en sväng så vi har hoppat studsmatta och kastat boll och pratat med grannarna=) August låg i vagnen på den inglasade altanen och där sov han så bra.Känns att det är vår. Underbart!
Blev så hungrig när jag var ute så slängde ihop en liten potaisgratäng och så vanlig rökt skinka till det. Gött! 
Ha det fint!


BvcIdag var bvc här och vägde August. Han hade gått upp bra och väger numera 3800 gram. Vi visade även bilder för sköterskan från August operation och röntgenbilder. Kirurgen hade nämligen fotat under operationen och när vi bad om röntgenbilder så frågade han om vi ville ha från opertionen med. Så det fick hon se med. Det är samma sköterska som vi haft med Signe så henne känner vi ju=)

Tisdag
Godmorgon tisdagFrukosttime

Godmorgon. Här startade denna dag tidigt. Jag och Signe ska strax möta upp Stinas mamma och lillebror och bege oss till ÖF.

Ha det fint!

Ordning i torpetKände att det var på tiden att införskaffa en almnacka för 2011. Hittade denna fina med an massa gulliga bilder i =)

14/3Även dessa stövlar inhandlades igår för ca 150 kr 70% rabatt det var det på dom jag visa igår med=)

August

Imorgon kommer bvc hit. Ska bli kul o se hur han går upp i vikt nu när vi inte håller lika hårt på hur ofta han äter men tror att han ökat bra ändå då han nu ofta äter 100 ml istället för 70 ml=). Har läst en del om diafragmabråckbarnen och det här med maten verkar kunna vara ett problem för dom. Är så oerhört glad över hur bra det här har gått!

Idag ringde jag och boka dop med men hon var tvungen att kolla med prästen när han kan för att vi vill ha samma som döpte Signe i nov 2009. I Juni eller början av Juli är det tänkt att dopet ska äga rum men det är många som vill gifta sig och så den månaden. Hoppas på att kunna ha fikat utomhus i år, så mysigt och hoppas på fint väder. Det blir en ganska liten mottagning som med Signe.

Idag har det varit en riktigt boka-tid-dag. Har bokat både till tandläkaren och efterkontroll på kvinnohälsan.

Just det 30 mars ska vi på återbesök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus också. Blir en heldag ska träffa många olika personer då. 

Känner sådan tacksamhet mot dom med. Tackade kirurgen innan vi lämnade Stockholm den 23/2.

-Tack för att du räddade hans liv sa jag. 

-Det var vi flera som gjorde men det gör vi så gärna sa han=)

Ha det fint!


Lära sig prataDet bara flyger ur nya ord ur munnen på Signe nu för tiden. Så coolt tycker jag!

Oj,Hej, Hej då,Hej o hå,tack tack,mamma,pappa,lillebror,såja,dricka,gurka,docka,cola,stortå,tutte,kitty (hello kitty)farfar,farmor,blöja,kisse,arg,kaka och så kan jag tänka mig att jag glömt en del med. Så stor hon börjar bli min lilla tjeja.

Snabbt, gott, enkelt!


Toast med philadelphiaost,rökt skinka och tomat.

13/3Älskar den här gamla koftan.Stövlarna fyndade jag idag för ca 150 kr=)

12/3Grattis Nellie!Idag har vi varit och firat min bonussyrra på födelsedagen. Grattis Nellie!


Bjuder på några bilderPå bilderna ovan ser ni min bror och presenten som han hade slagit in. Han fick till det riktigt stylish tycker jag. Ibland använder han folie=)


Signe med sin morfar.

Ha det fint!


Mammas flickaWoho Fredag

Även att man inte jobbar så känner man nåt speciellt för fredagar. Om en liten stund ska jag och Signe gå o fredagsshoppa ,färska blommor,godis och så tänkte jag faktiskt köpa lite vin som jag tänkte dricka till maten eller så ikväll=) Var längesen kan jag lova. Sen ska jag städa också. Så man bara kan njuta av ett rent hem och god mat ikväll. Jag och Signe har lekdate idag vid 14 med,skoj=)

Trevlig helg!


Tävlar


Jag är med och tävlar hos Malin om en mössa till August.


Torsdag 10/3

Har tittat mycket på Astrid Lingrens klassiker och tycker att både dagens mode och inredning känns lite madicken,alla vi barn i bullerbynstil osv eller ja det är väl hela shabby chick (stavas det så?) stilen som känns väldigt så=)

Utskriven =)

August hade gått upp så bra i vikt även utan sonden (100 gram på 4 dagar) Så nu är vi utskrivna från hemvården och bvc får ta över)

Nu behöver vi inte hålla lika hårt på att han ska äta var tredje timme utan på natten tex kan vi vänta 5 timmar om han inte vaknar och "säger" till=)

Ha det fint


Dagen

Dagen har varit väldigt lugn idag. Jag sov ganska länge idag och sedan har jag tittat på en massa Astrid Lindgrenklassiker.

Jag och August gick till Christy och henns fina mage och fikade förut (jag fick kaffe o kex, August fick ersättning=)

Imorgon har vi tid med August på Neo-hemvård igen. Antagligen blir vi utskrivna imorgon. Man skulle komma tillbaka 4 dagar efter att dom dragit sonden och det har det gått imorgon och August har ätit så bra på flaskan så det är nog sista besöket imorgon och sen ska bvc ta över. Dom kommer hit på tisdag.Det är redan inbokat. Bra att dom kommer hem till oss nu när det härjar så mycket virus och sånt.

Ha det fint! 


August i babygymmet tidigare idag.


Yesterday


Bebismys <3

=)Barnkammaren


ÖF-premiär 2011


Signe fruktsugen imorse innan ÖF=)

Idag var jag och Signe på ÖF för första gången i år. Signe kände sig som hemma=) Efter bjöd mamma på porterstek, potatis och sås,mums.

Vad bra tv-programmet "En unge i minuten" var igår. Väldigt känslosamt, tårarna bara spruta.

Ha det fint!

Tisdag 8/3Utan sonden =)Idag blev August av med sonden=)

BigsistersMåndag 7/3Igår

Igår var det beräknat att August skulle födas. Jag har tänkt att det var idag men det är för att jag bytte vecka på måndagar. Hade en bloggfri dag igår. Jag var hemma med August medans Henrik tog med tjejerna till busfabriken. Kul för dom att komma iväg på nåt. Idag ska vi till NEO hemvården igen. Idag kanske dom ska ta bort sonden men det är inte helt säkert. Vi får se. Ikväll är det där nya förlossningprogrammet på tv, det har jag tänkt att se=)

Tänkte höra med dom på hemsjukvården om det är ok att gå en liten sväng med August i vagnen. Bor typ granne med min mamma och Erik så funderar på att inviga syskonvagnen ikväll och se om dom bjuder på en kopp kaffe=)

Ha det fint!

Lördagen

Den här lördagen har det varit full rulle med bakning och städning och massa mys. På eftermiddagen kom pappa och Lena hit och hade med sig fina presenter till barnen. Tack så jättemycket!


Detta fina fick August.

Ikväll har vi ätit pizza och lite annat gott. Henrik skulle ta nattens matningar (August äter på bestämda klockslag) så får Henrik lite sovmorgon istället men han ska ta med tjejerna till busfabriken imorgon så det blir ingen jättelång sovmorgon ändå men till 9 eller nåt ialla fall. Signe vaknar ibland på natten fortfarande med men inte inatt. Hon somnar numera själv i eget rum. Det är bra jobbat tycker jag=)

Ha det fint!

Rik


Världens rikaste! <3

Lördag 5/3


Fler vårtecken


Signe fick på sig sin Converse idag. Hon skulle visserligen inte ut o gå i dom utan hon fick ha dom i affären. Ännu är det lite för blött för tygskor=)

Att tänka positivt

När jag väntade August lyckades jag genom en av fröknarna på öppna förskolan att få tag i blå karamellfärg. Den karamellfärgen bestämde jag skulle användas till hemmagjorda dammsugare när vår lille kille hade fått komma hem från sjukhuset (killdammsugare).

Idag ska jag baka blåa dammsugare.

Dagen före August beräknade förlossningsdatum och jag är fantastiskt glad att jag redan nu får användning för karamellfärgen=)


Förövrigt kan jag säga att August äter nästan bara maten på sin nappflaska så kanske att han blir av med sonden på måndag. Nyss åt han glupskt och utan problem eller knappt nåt spill hela målet på flaska=)

Ha det fint! 

Fixat och donat på övervåningenEtt par bilder från Signe och August rum.Kanske visar fler foton imorgon i dagsljus.Mitt och Henriks rum. Idag fick Signes fot och handavtryck komma upp med.


Stina har fått tillbaka sitt gamla rum men det är så mysigt så=)

Tjejerna har kickat igång fredagsmyset=)


Signe och Stina har bänkat sig med varsin godispåse framför en riktig flickfilm=)

Vår i luften

och i vårt kök och på mina nya strumpor=)


Söta strumpor va? Hitta dom på Willys=)

Fredag 4/3Kappa-Lindex
Klänning med spets-Cubus (tror jag) Redo för fredag


Signe är väldigt redo för fredag. Påklädd o pigg=) Med oss andra är det si o så. Sitter fortfarande i pyjamaskläder men jag har snart hällt i mig kaffet och pumpat mjölk är jag redan färdig med. Ska börja mata August snart. Idag blir det att städa och så håller vi på och möblerar om där uppe och fixar en barnkammare till Signe och August. En fredagsshopping blir det också=) Senare kommer Stina med. Hela familjen samlad. Härligt!

Trevlig helg på er!


Signe och August


Right now


Sitter här med August. Han har precis käkat mat. Han åt inget i sonden utan allt på napp. Så duktig. Jag vågade heller inte ge i sonden nu, då den ev inte sitter rätt. Ska avvakta lite o kolla snart igen annars blir det väl en tur till stan igen men tror nog inte det ska behövas.

Ha det fint!

Torsdag 3/3


Tröja och sjal från kappahl idag.

Happy

Det är jag det=)
Idag har vi varit i stan igen på Neo hemvården. August ökar fint i vikt och kanske att dom drar sonden på måndag på hans beräknade förlossningsdag, det skulle vara häftigt men vi har ingen brådska även om det skulle vara skönt för honom fast han verkar inte bry sig så mycket men visst skulle det vara skönt. Oj nu svamlar jag visst men det får ni ta=)

Signe ska till sin mormor sen så jag ska passa på att vila en stund för den lilla damen är det fart på=)

Ha det fint!

1,5-årskontroll

Idag har jag och Signe varit på bvc på 1,5-årskontrollen. Det gick bra fast hon blev ledsen när hon fick sprutan men det gick fort över=)Signe när hon var 18 mån och bodde hos farmor och farfar en stund när vi var på sjukhuset. Häromdagen blev hon 19 mån och lär sig nya saker och bus hela tiden min älskade lilla flicka!


Onsdag


Sofias änglar

Tittade på "Sofias änglar nyss". Pappan pratade om maktlösheten man känner när man inte kan ta upp sitt barn som ligger där och har ont.
I det läget var vi för bara några veckor sen. Kommer ihåg hur jag försökte trösta August genom att vagga honom i sängen och hur tårarna bara vällde fram och man var rädd att dom skulle droppa ner på honom så att han skulle få baciller på sig. Han låg och skrek för full hals men man hörde inte nåt skrik pga tuben. Det var så skönt när man kunde höra honom skrika. En annan mamma på sjukhuset påpekade att han inte lät som andra bebisar när han skrek men det får jag nog lov att säga att han gör nu=)

Ibland känns det som det var jättelängesen och ibland blir man tillbakaslängd till vissa känslor på ett ögonblick. 

Jag är så otroligt tacksam över att det gått så bra.

Älskar mina barn och min familj något så obeskrivligt mycket!
Brölloppsdag

1-årig brölloppsdag idag =)************************************************************************************Signe min lilla flicka hade flätor idag för första gången..Tänk att hon blivit så stor. För ett år sen hade hon typ inget hår alls.

För stunden sover hon men vi har en lekdejt vid 14 så hoppas hon vaknar snart. Det har varit full rulle här idag=)


1 mars
Hemklickat

Allt från hm till ett mycket bra pris=)

RSS 2.0