Förlossningen igen.

Idag skulle vi till kuratorn men jag hade ont i magen så det blev en tur till förlossningen istället. Det sattes ctg igen bla och kollade tappen. Kuratorn kom ner och prata med oss när vi var på förlossningen så det var ju bra att det gick att samordna. Allt verkade bra i alla fall. Troligen beror det onda på att jag har så mycket fostervatten. Min mage kunde nästan jämföras med en tvillinggravid eller en som är i slutet av gravidteten. Skönt att allt var bra. Vi måste ju ringa till förlossningen så fort det verkar vara något då läget är som det är.

Efter fick vi mat hos svärmor och svärfar och det var jättegott. Nu känner jag mig helt färdig så det blir nog soffan och datorn resten av kvällen.

Ha det fint!

Tänka till

2010 har verkligen varit ett år där man har fått tänka till på hur sårbar man är och hur mycket man ska uppskatta sina nära och kära!

Magen V.31 (30+0) Och UL+Ctg-kurva
Idag har vi varit på US igen och kollat bla fostervattenmängd och CTG-kurva. Var prat om att jag behövde tappas på fostervatten men som det ser ut för tillfället behövs det inte även om jag tror att det kommer bli det framöver. Har 2-3 Liter fostervatten i nuläget. Hon mätte även flödet i navelsträngen och det såg bra ut och hon mätte även livmodertappen och det var oförändrat från häromdagen så det var också bra. Så det var ju skönt att det såg bra ut. Gjordes även en CTG-kurva och den såg också bra ut (skönt) men det tog tid för han far runt så dant min älskade lilla kille och att det är mycket fostervatten kunde också göra det lite klurigt med kurvan. Nu är vi hemma i alla fall och jag ska slå mig ner framför tv:n strax.

Signe var hos sin farmor under tiden och lekte och åt mandariner. Hon är som tokig i mandariner.

Ha det fint!

Julafton 2010Julafton spenderades hos svärmor och svärfar och vi hade så trevligt så. God mat trevlig sällskap och fina klappar=) Dock hade jag sammandragningar vid några tillfällen trots medicin och tyckte mig även känna lite molande tidgare på dagen så det blev en tur till förlossningen för att göra en ctg-kurva bla men det såg bra ut så vi kunde fira julen vidare med rekomendation att ta det lugnt och sitta och mysa i soffan=)

UL 23/12

Idag har vi varit på UL igen och kollat fostervattenmängden och tillväxt på barnet. För tillfället uppskattas han väga 1700 gram och är en ganska stor kille för sin vecka<3

Fick reda på att dom kommer tappa mig på fostervatten framöver men nu för stunden fick jag åka hem med recept på bricanyl som jag ska ta 3 gånger per dag så att jag inte ska ha sammandragningar. Risken med för mycket vatten är nämligen att förlossningen kan starta och det är ju även därför jag är sjukskriven och ska ta det lugnt.

Lillkillen far omkring som bara den i vattnet då han har så mycket utrymme att röra sig, min älskade lilla kille<3

JuletiderIgår kom min pappa och Lena och åt julgröt och smörgås med oss. Vi bytte även klappar och fick så mycket fint. Tack ska ni ha! Ikväll är det julavslutning på Stinas förskoleklass och på onsdag ska vi äta tacobuffè hos min mamma,Erik och lillebror Johannes och så ska det bytas klappar där också=) Julafton ska firas hos svärmor och svärfar i år=)

Jag tar det lugnt här hemma och Henrik sköter det mesta och det funkar bra. Jag vilar och sover ut på morgonen. Signe trivs väldigt bra med att ha hemma far sin och verkar nämnvärt tänka på att jag inte kan bära på henne. Hon är ju en ganska självgående tjej som kan pyssla länge med saker på egen hand=) Lillkillen i magen far runt som bara den emellanåt och igår var han igång mycket tyckte jag. Så mysigt så!

Ha det fint!


Till lillkillen <3Hittade detta klädpaket på ellos till ett kanonpris!

2 långärmade bodys
1 kortärmad body
2 par byxor
1 mössa
1 par tossor
1 filt

Magen V.30 (V.29+0)


V.30 Idag.

Fjärde adventKlänning hm. Leggins hm-mama


Idag ska vi in till stan och fira Stina och Signes kusin Elsa=)

Signe har fått dagisplats

Min stora lilla tjej har fått dagisplats på favoritdagiset så vi ska skola in henne vartefter. Spännade hur det går. Tror det kommer gå bra då hon är en ganska social liten tjej=)

Ha det fint!

Varit på Karolinska

Igår blev det en heldag på Karolinska. Det gjordes en ordentlig UL-undersökning och vi fick träffa en bm att prata med och vi fick en hel del praktisk information och ny tid dit. Sen kommer vi få göra kontroller i Linköping också och även gå till min vanliga bm. Vi träffar även en kurator så vi känner oss väl omhändertagna. Planen är att barnet ska förlösas med planerat kejsarsnitt i Stockholm när det börjar närma sig. Vi fick även veta lite om hur det kan bli när barnet föds och strax innan. Undersökning tog lång tid för vår lilla kille hade så mycket fostervatten att röra sig i att han for omkring en hel del lilla gullungen.

Det som hände mer var att jag blev sjukskriven för att jag måste vila och ta det lugnt pga fostervattenmängden. Jag får inte bära på Signe ingen ansträngande städning eller knalla omkring i köpcentrum, ingen fysisk aktivitet alltså. Jag är inte sängliggande men ska ta det lugnt. Detta gör att Henrik nu får va hemma och ta hand om Signe då jag inte bör lyfta henne och anstränga mig och så.

Signe fick vara hos farmor och farfar under gårdagen och inatt och det hade gått superbra=) Resan dit gick även bra och vi hade mammas fästman Erik som körde oss för att slippa parkering/tågkrångel så resan gick bra den med. 


*********************************************************************************************

Henrik kommer hem med lite godis snart och ikväll blir det att titta på Robinsson.

Ha det fint!

Min lilla tomtetjej


Idag har min lilla tomtetjej gått Lucia på ÖF. Årets sista ÖF för nu är det juluppehåll.

Bm V.28+0

Har varit hos barnmorskan idag. Fått höra lillkillens fina hjärtljud och lite prover och magen har mätts och så. Hjärtljuden lät fint och järnvärdet hade gått upp och magen den växer. Magen ligger nu på översta kurvan och sf-måttet låg på 30 så den hade hoppat upp ett snäpp på kurvan kan man väl säga men så vet jag att det är extra med fostervatten i magen så det var väl inte helt oväntat.

Senare ska jag ev lyssna på Lucia i kyrkan men får se om jag orkar. Det är ju så mysigt=)

Ha det fint!

Magen V.29 (28+0) LuciaIdag går jag in i en ny gravidtetsvecka. Har nu gått 28 hela veckor och går in i V.29.

Lucia är väldigt speciell för mig för det var på luciamorgonen för 2 år sedan jag fick veta att jag hade en bebis i magen för första gången. Ca 7.5 mån senare födde jag en liten flicka som hette Signe och just för tillfället busar hon omkring efter att ha mumsat frukost, lussebulle och sin julkalenderchoklad. I min mage boffar hennes lillebror omkring och gör sig till känna han med=) Att lillebror flyttat in magen fick jag veta på midsommarafton=) Fast då visste jag ju inte ännu att det det är en liten lillebror.

Ha det fint!

3 advent

Fortsätter nog med bloggerit men kanske inte kommer skriva lika mycket som innan. Känslorna är ju något av en berg och dalbana men det här ska ju bli bra till slut och vi kämpar alla på.

Idag tänkte jag ta tag i att städa lite och sen ska jag fixa i ordning mig och så ska vi titta på Stinas gympa.

För allas skull känns det bättre att försöka tänka positivt. Jag menar jag väntar en underbar, gullig och fin liten pojke. Jag har en underbar dotter, man och bonusdotter och mina barn och min familj betyder allt och jag är så glad att jag har dom! Vi har massor av nära och kära som ställer upp och stöttar så jag har mycket att vara glad över också och vi och den älskade lilla pojken som boffar omkring så mycket i magen ska klara det här!

Ha det fint! 

Paus

Kan tänka mig att bloggen kommer få pausa en stund eller på obestämd tid. Kan hända att jag skriver emellanåt men vi får se.

Ha det fint!

Karolinska

Idag fick jag samtal från karolinska. Vi ska få en massa info och ev göra fostervattenprov och en ordentlig undersökning. Pirrigt men det är ju bra att vi vet att dom har ordentlig koll på lille killen så att han får bästa möjliga vård.

Tur att vi köpte ett extra UL själva annars hade vi ju varit helt ovetande om detta medans nu kan dom ge barnet så bra vård som möjligt. Sen var det ju väldigt oturligt att han har diafragmabråck, men vi kämpar på!

Min lille kille

Boffar på en hel del i magen. En stark liten kille där inne=)

Fick samtal från US igen om att vi ska göra nästa undersökning i Stockholm istället. Det ska även göras ett fostervattenprov. Vet inte så mycket ännu men ska ju få prata med någon från Stockholm om det hela.

Vi kämpar vidare på denna resa och den ska få ett lyckligt slut!


Samtal från US

Dom ringde från US förut och kunde konstatera att det är diafragmabråck och att vi kommer bli skickade på magnetröntgen i Linköping eller Stockholm.

Nu vet vi vad det är och kämpar vidare!

Kaos i huvudet

Var på ultraljud igår igen. Dom vill ju ha koll på det här CCAM barnet har. Han var nästan färdig med dagens undersökning. Jag tyckte jag såg 2 cystor så jag frågade om det och då sa han att det är flera men att en av dom är större. Sen fortsatte han undersökningen ytterligare ett tag till och ber oss till slut att ta en extra titt på skärmen. Han har upptäckt att det ev inte alls är CCAM barnet har utan något värre som jag förstod det. Diafragmabråck, diafragman är det som skiljer bukhålan från bröstkorgen.

Vad händer nu?

Först och främst ville han prata med sin kollegor och gå igenom bilder och så på vår fina lilla kille och så skulle dom se ifall det verkligen är diafragmabråck. Sen kommer vi få komma dit snart och höra vad dom säger och lungorna skulle mätas och en plan skulle göras ev blir det att röntgas i nån särskild röntgen Stockholm med. Han sa att det här kommer bli jobbigt för oss och det är det ju redan men han förberdde oss på det.

Så nu är det bara att vänta och även att vi ska få komma dit snart känns väntan lång.

Vi fick se vår fina lilla kille i 3d också han hade allt blivit lite rundare i ansiktet.

Vi ska klara det här! Vi får kämpa på och även du min redan så oändligt älskade lilla son. Du får kämpa också för vi vill ha dig här hos oss! Vi ska klara det här! Det måste vi!


TisdagByxor hm mama
Tröja hm mama
Har införskaffat mig en jacka som går att stänga=) Jackan kommer från
hm mama den med=)

Fixat håret

Idag har min mor varit här och hjälpt mig fixa håret och jag hjälpte henne. Jag har färgat och toppat mitt hår..Går alldeles för lång tid emellan varven.
Signe sussar gott och det gör nog Stina med. Hon myser på sitt rum med en film men nu sover hon nog=) Var uppe o sa godnatt förut. Henrik har jobbat denna helg men snart kommer han hem och jag ska nog ta ett litet städrace för här ser det förskräckligt ut.

Ha det fint!

Lugna gatan

Idag har vi haft en riktigt lugn lördag. Henrik har i och för sig jobbat men jag och tjejerna har haft en riktigt lugn hemmalördag. Fast vi var neråt förut och handlade hem lite lördagsgodis och varm smörgåstårta till kvällen. Jag köpte mig en tidning med, MAMA och Stina och Signe fick en film=) Signe satt och mös med Stina en liten stund och så mös hon med mig=)

Trevlig helg!


Signe


Signe Aug 2009
Tänk att min stora lilla tjej har varit så liten och om några månader
ska hon bli storasyster=)

GranenGranen har redan kommit upp eftersom att julpyntet ryker ganska snabbt
efter jul. Brukar vilja ha bort till nyårsafton typ=)

Ha det fint!

RSS 2.0