Helgen

I helgen var det en hel del trevliga evenemang =) Först middagen på fredagen...På lördagen gick jag på lite party och på söndagen var vi och firade min kusin som konfirmerades fick även äran att återigen vara hennes fadder som för ca 15 år sen när hon döptes =) Låter som jag är asgammal men jag var bara ca 10 år då =) En trevlig helg!

Idag var jag hos tandläkaren,Signe var hos sin kompis Tage under tiden eller ja hos Tages mamma eller hos dom bägge =) I alla fall skulle vi luncha på fiket efter så det passade ju bra=)

På eftermiddagen/kvällen var jag och Signe o hälsade på mor och Erik. Mamma hade vunnit mysiga gossedjur åt tjejerna.

Snart blir det tv:n och ev lite plock..

Ha det fint!


Söta hehe

Signe 10 mån 30/5


Enkel dessert!




Gjorde en väldigt enkel dessert igår...Vanlig choklapudding men jag varvade med vaniljkräm då kallat tigerpuddnig.

Jag satte min personliga touch på den och hade på vispad grädde och toppade med chokladnät och väljer att kalla den "Jennies Black & White dessert" =)

"17.30 hos mig"



Igår körde vi igång vår egna variant av "halv åtta hos mig" ("17.30 hos mig"). Först ut var jag som hade 6 st middagsgäster som jag bjöd på 3-rätters.

Kvällens Meny:

Förrätt:Mini ost & skinkpaj med hackad rödlök, cremefraiche och körsbärstomat


Varmrätt: "Jennies Black & White" (hemmagjord klyftpotatis,stekt kött,champinjonstuvning)

tillbehör:bröd,smör,sallad

Efterätt: "Jennies Black & White dessert"

Dryck:Cider och kaffe till efterätten.

Tack för en trevlig kväll igår!

Nästa middag står min bror och kusin för ska bli spännande =)








Nytt


Idag har jag shoppat en ny blomma till vardagsrumsbordet som borde vara relativt tålig mot Signes nerdragningar.


Förörigt idag så har jag varit på barnvagnsprommis och efter det var vi hemma hos Johanna och fikade trevligt,trevligt!

Nu ska jag klura ut nån middag=)

Ha det fint!


Shopping

Idag har jag och Signe varit och shoppat i stan med Linnea & Tage, jättetrevligt och hittade lite kläder till Signe och ett linne till mig. Blev även lunch och kaffe i stan..Signe premiäråktebuss idag och det var inte jättepoppis men gick bra ändå =)

Inatt sov Signe hela natten fast hon vaknade tidigt men det var min tur med sovmorgon så det va Henrik som gick upp med henne vid kl.5.00

Jag och tjejerna kom ganska nyss hem från mor min där vi fikade överblivna dammsugare med henne och Erik, Signe var hungrig och åt mat ,farmargryta smkade nog bra det.

Nu börjar det bli kväller så nu är det bara chill som gäller.


Ha det fint!

Green


25-årskalaset



Idag har jag blivit firad. Har fått massor av fint och haft en trevlig dag med nära och kära=) Synd att vi inte kunde vara ute men får hoppas att det är en vacker Julidag när Signe fyller 1 år =) Idag bjöd vi på smörgåstårta och varmkorv med bröd, sen fikade vi  lite kaffe och kakor. 

Henrik och jag har fått undan allt nu och jag ska nog ge mig ut till mina härliga familj som är ute i det sköna vädret mednas jag sitter inne vid datorn. Ikväll ska vi se en film och jag är lite sugen på ost och kex så kanske blir det en liten sväng till affären =) Har lite vindruvor som blev över efter smörgåstårtemaking med=)

Ha det fint!


Fler presenter








Har fått så mycket fint idag..Både inredningssaker,blommor ,pengar och presentkort...Tack så jättemycket.

Några födelsedagspresenter



Detta gömde sig i paketen jag fick imorse av Henrik och barnen som
firade mig med frukost på sängen och vacker sång =)


twentyfive years

Idag fyller jag hela 25 år. Mitt år som 24-åring har varit väldigt händelserikt. Detta år har jag varit med om DET STÖRSTA när jag fick föda och träffa mina älskade lilla dotter och detta är även året då jag gifte mig med min stora kärlek <3 Jag älskar mitt liv och min familj är det finaste och värdefullaste jag har. Jag är verkligen lyckligt lottad!




Kolmården 22/5

Idag har vi varit i Kolmården och vi hade en väldig tur med vädret. De små aporna var supergulliga och både Stina och Signe verkar ha haft det kul, supermysigt med såna utflykter tycker jag =)




Stina gillade bullarna mer!

Dagen



började med barnvagnsrace och efter det blev det fika hos Linnea och barnen lekte och styrde.

Sen hade vi tid hos bvc och Signe växer på bra=) Tänkte faktiskt gå dit imorgon så Signe får leka av sig och sen ska jag dit på babyöppet på torsdag också=)

Sen har min kompis Thina varit här och fikat och hon hade med sig fina blommor och även en tiger till Signe. Det blev en snabbfika men trevligt för det=)



Ha det fint!

Första tanden m.m

Nu tittar Signes första lilla tand upp =) Annat nytt på Signefronten är att hon numera kan gå längs möbler (har sett henne förflytta sig i sidled i spjälisen tidigare men nu var det vid ett vardagsrumbord =) Hon kan säga mamma och pappa, vet inte riktigt om hon vet vad hon menar men tror nästan det =) Sen har hon kommit på att hon kan låta roligt om hon klappar sig om munnen. Så när hon är på riktig gott humör kan man se henne låta som en indian,klappa händera och skaka på huvudet =) Just det stå lull korta stunder med men det har jag nog redan tagit upp =)

Ha det fint!


Invigning






Ikväll har vi premiärätit på den inglasade altanen, jättemysigt med lite tända lyktor och så satte vi igång infravärmen, så det blev ganska mysigt trots trist o grått utanför =)

Ha det fint!



Jag käkade grillad kassler med potatis,gräddfil och vår egna gräslök.
Så gott!=)

Stan

Är hemma från stan ganska nyligen..Blev så shoppingsugen när man såg det träliga vädret ,fast var faktiskt ute på barnvagnrace imorse trots det dåliga vädret. Min far jag och Signe var det som begav oss och fördrev en hel del timmar där och åt även mat på Chili som är så gott =)

Hittade ursöta kläder till Signe med och jag var så glad att det fanns en del kvar från den kollektionen (kappahl vintage stories) så det var en lyckad dag hittade en del annat med men det var Signes kläder jag var på jakt efter =) 

Nu ska här snart fixas något att äta och så ska jag nog tända lite ljus och så ikväll med.

Ha det fint!

Tröttis

Signe har varit en riktig tröttis idag men så har hon lekt en hel del idag med och hon höll sig vaken hela latteprommisen och hela fikan. Efter fikan så var jag barnvakt i ca 1.5 timme åt en av Signes kompisar så Signe fick dela med sig av sin mamma en liten stund men det gick jättebra och när lilla kompisens mamma kom blev det mer fika i det härliga vädret men barnen fick sova istället.Signe var riktigt tröttis och sov länge.

När besöket skulle hemåt sov Signe vidare hon hade vaknat en liten stund men verkade inte utvilad så jag sövde om henne. I alla fall passade jag på o plocka lite och förberda med maten o det medans Signe sov vidare i vagnen. Signe sov vidare medans vi gick o handlade men vakande i affären. När jag kom hem lagade jag färdigt middagen. Hemmagjord klyftpotais,kött ungslagade grönsaker och rödvinssås *mums*.

Efter maten gick jag och tjejerna ( H skulle till jobbet) till min mamma och Erik som skulle ha besök och då blev det mera lek för både Signe och Stina=) 

Underbart väder idag!

Ha det fint!

Plantering



Idag har jag pyssat med en plantering.Är nöjd med resultatet=)


<3




Just det i fredags så hade jag fixat lite romantisk middag till Henrik kom hem från jobbet (hann nästan färdigt till han kom hem). Rosor stod på bordet och hade tagit fram fint porslin och jag som var förkyld och sådär har ju gått omkring i hemmamjukiskläder ,typ men i fredags klädde jag mig lite fint, fixa håret och satte smink på fejjat =) Så denna kväll blev ju ett extra trevligt  slut på den förkylda fredagen =)

Ha det fint!

Stå lull

Idag stod Signe lull i ca 5 sekunder,lyckades inte fånga det på bild men man kan se även när hon står mot möbler att hon står stadigare med hela foten i golvet,min stora lilla tjej som blev 9 månader häromdagen.

Annars då?? Jo jag är förkyld! En jätteträlig förkylning som slog till hastig och jag hoppas nu att den är på väg bort!

Här hemma är det lugna puckar denna lördag.

Ha det fint!


Fun


Var ju även en tredje liten vän med men fick tyvärr inte med honom
på kort, trodde det men det hade jag visst inte =(


Idag har Signe lekt med sina vänner. Först gick vi en promenad sen blev det fika här hemma, barnen åt majskrokar och mammorna drack kaffe och så slank väl nån kaka ner =). Det blir däremot ingen stillasittande fika direkt för nu är det full fart på dom kan jag säga!


Härligt

Så underbart väder idag! Jag och Signe begav oss ganska snabbt ut på en promenad för att fixa lite ärenden och jag stannade förbi på fiket o köpte mig en ostfralla och en kaffe att ta med sen satte jag mig på en bänk o njöt av min frukost. Sen mötte vi Linnea och Tage som också var ute så då hängde vi med dom hem på en spontanfika. Nu är vi hemma igen och har inte mycket på planeringen men ska plocka o fixa lite..

Ha det fint!

Nyplanterat




På den här bilden ser ni även markisen som har satts upp, såna har det
kommit upp ett helt gäng och dom är både snygga och praktiska, Henrik
har ju ett eget företag tillsammans med far min som säljer såna m.m=)

Beach 2010


Var i stan och inhandlade dessa badkläder till Signe idag bl a. Ska
även lägga ut några bilder på några krukor vi köpte idag men det kommer
i ett annat inlägg.

Ha det fint!

Ost & kexkväll med Malin

Igår var Malin här och det var supertrevligt. Lägger ut lite bilder, då bilder säger mer än tusen ord=)





Toarenoveringen

Nu är toan färdigrenoverad förutom taket som ska målas en gång till men nu kan ni få se =)



Före





Efter




Det som har gjorts är att golvet har fått golvvärme och klinker i mörgrått,väggarna har fått pärlspånt från golv till tak som målats vit och så har handfatet åkt ut och förra möbeln och istället så blev det ett dubbelhandfat med lådor under,taket är också fixat, är kanonnöjd med resultatet=)

RSS 2.0