Sångstund

Nu ska vi strax iväg på sångstund i kyrkan som ÖF ordnat sen brukar det bli lek och fika på ÖF efteråt=) Hoppas vi blir fler än vad vi var på småbarnsgruppen igår för då blev jag och Signe ensamma där men vi stanande en liten stund bara. På eftermiddagen kom Christy och underhöll resten av dagen=)

Ha det fint! 

Tisdag 30/11


Idag är både leggins och tröja från hm mama =)

Magen V.27 (26+0)





En magbild från V.19 med. Den har växt en del magen sen dess=)

Första advent


Jag och min lillebror Johannes har påbörjat adnventbakning..Full rulle.




Johannes fixar plats för lussebullarna




Johannes klistrar på "den röda mulen" på våra saffransrenar=)








Henrik hade gjort julgodis också.




Sen kom min mamma och Erik hit och hjälpte oss att äta upp en del av
alla godsaker=)

Trevlig advent! 

Nya pulkan

Idag fick Signe åka sin nya pulka till affären=)


Jag <3 Henrik


Fredag



Denna dag har varit en riktig slödag men ska väl ta o plocka i ordning
lite här hemma strax sen blir det affären och handla lite fredagsgott.
Ikväll blir det nog att se en film.

Ha det fint!

Nytt

Igår i stan hittade vi lite kläder igen..Visar vad vi hittade till Signe och lillebror i magen=)



Just det..Julkransen

Tänkte visa er julkransen jag var iväg och gjorde häromkvällen..



Jul i vårt hus








Här är några bilder från vårt hus.

Ultraljud på US

Idag har vi varit på ultraljud igen för att kolla upp detta CCAM som bebisen har. Känns bättre nu då vi fick höra att bebisen kanske inte alls kommer att behöva opereras och som det ser ut nu så kommer jag kunna föda normalt i Linköping. Han har ju det här problemet med lungan men det kan bli bättre som jag fattade det. Det kan också bli sämre men det ska dom hålla koll på och vi ska på flera UL. Skriver inte allt men nu vet ni i stora drag hur det gick. Så det var skönt att få mer information som lät bättre än förra veckan.

Ha det fint! 


Lillkillen <3 3d-UL från förra veckan..

Binda en julig dörrkrans

Är vad jag strax ska göra. Det ska även ätas kycklingsallad och annat gott=)



Ny klänning från Kappahl som jag blev väldigt förtjust i.
Svarta mamaleggings hm.

Ha det fint!

ÖF

Godmorgon. Här startade dagen i bra tid ca 7.10=) Har ätit frukost och ska strax göra i ordning mig och Signe då det är tisdag och öppna förskolan idag. Signe har blivit riktigt duktig på att göra massa rörelser till sångerna vi sjunger så det märks att det är något vi gör mycket=)

Ikväll ska jag iväg på lite trevligheter då jag har anmält mig till en slags pysselkväll, eller vi ska binda julkrans till dörren och äta mat och lite så ikväll. Jag och massa andra mammor antagligen=)

Ha det fint!

Måndag 22/11


Ny vecka på 2 sätt =)



Bild på magen i vecka 26 som jag går in i idag.

Godmorgon! Så var det måndag igen och ny vecka på 2 sätt=) Jag har precis ätit frukost och Signe har lekt med sin lilla servis och matbord=)

Om en stund ska vi bege oss på småbarnsgrupp men först ska jag fixa i ordning oss och se om jag hinner fixa lite med disken. Ikväll ska vi fira min lillebror som fyllde år häromdagen. Vi skulle firat för ett tag sen man han blev sjuk så vi får ta det idag istället.

Ha det fint!

In the kitchen

Har märkt när jag och Signe är iväg på diverse grejer så som ÖF mm att hon är väldigt förtjust i att leka med leksakserviser och sätta sig vid leksaksmöblerna. Så idag när hon blev lite rastlös tog jag fram en julklapp till henne lite i förväg (en korg med lite tallrikar och låtsasmat och sådant). Tog även fram den här lilla möbeln till henne så stall vi det i köket=)




Ha det fint!

Lördag



Tunika:Cubus
Sjal:Gina Tricot
Byxor:HM Mama

Magen den växer o växer=)

Strax ska vi bege oss till staden..Svärmor fyllde år igår=)

Ha det fint!

Fredag

Så var det fredag igen och Henrik är ledig i helgen vilket är väldigt skönt!


En ny mysig lykta har fått flytta in.

Redo för Jul!

Igår var vi ju i stan och shoppade lite innan Ultraljudet. Signe fick b l a en liten tomtedräkt som hon kan ha vid julens aktiviteter=) Tyckte den var jättesöt och lite annorlunda än de "vanliga". Det var Henrik som hitta den på kappahl.

Tänkte visa den och lite söta kläder från cubus där dom hade bra erbjudande.



Oväntat

Var ju på 3D-UL igår och fick se våran jättesöta fina lilla kille<3 Tyvärr gick det inte riktigt så bra som vi hade väntat oss..Detta var ju ett extra-UL som vi själva betalat för,för att vi skulle få se vår lilla kille i 3d.

Bara en liten bit in på undersökingen blev han som utförde UL fundersam (professor Selbing).  Han såg att något är inte riktigt som det ska med ena lungan. Bebisen har en vätskefylld cysta i ena lungan som med stor sannolikhet kommer behöva opereras bort nån gång efter förlossningen.

Detta skulle vara en ganska säker operation och barnet ska kunna leva normalt efter även om det kanske inte blir någon elitidrottare i längdskidåkning eller vad han sa.

Undersökningen skulle ha tagit 30 min men vi var där i ca 1.5 timme och fick svar på ganska mycket frågor. Han är ganska säker på vad felet är och det kallades för C cam eller nåt sånt. Det drabbar bara 1 på 5000 så vi hade ju tur i oturen att vi åkte på detta UL, tur att vi åkte så han hittade det innan förlossningen otur att lungan inte var frisk.

Vi kommer få en remiss till US nu vartefter och sen tror han att dom kommer skicka oss vidare till nåt av de stora sjukhusen i landet och att jag även kommer att få förlösas på nåt av dom.

Allt känns svårt att greppa men vi kommer väl få mer information när vi kommer till US och dom kommer antgligen ha koll på det här så att det inte blir för stort.

Det enda vi kan göra är att vänta och se. Selbing tyckte att utsikterna ändå ser goda ut. Bara det inte växer en massa nu.

Vi får ta en dag i taget och leva så normalt  som vi kan och försöka tänka positivt.

Det Här Ska Gå Bra!

Kanske lite luddigt inlägg men det var mycket information att ta in och Selbing försökte väl svara på alla våra frågor så gott han kunde.

I övrigt är det som sagt en jättesöt och frisk liten kille som uppskattas väga 848 gram, lite större en medel i denna vecka. Han var busig tyckte Selbing. Han sparkar och buffar på en massa därinne och hans små fötter hade han kilat upp i mina revben under undersökningen=)

Så nu vet ni hur det ligger till. Visste inte riktigt hur jag skulle skriva om det här men kände ändå att det var bra att göra då ja vet att en hel del bekanta läser min blogg.

Ha det fint!

Lillkillen <3



Julshopping och 3D-Ultraljud

Strax ska vi bege oss in till stan för att shoppa julklappar och sen är det dags för 3d-ultraljud idag med=)

Ska slänga i mig lite till kaffe (dricker koffeinfritt,känns bäst så) bara innan vi drar.

Ha det fint!



Mamaleggins: Svarta hm
Tröja: Gina Tricot
Jacka:Köpt nere på torget =)

Bvc & tandis

Jag och Signe har även varit på bvc idag och lekt o fikat. Efter det lucnha vi på fiket och nu sover Signe och jag ska strax knalla iväg till tandläkaren och bli mera stucken. Togs blodprov i finger och arm hos bm idag och det är ju helt ok mindre trevligt är ju bedövningen hos tandläkaren men skönt att det finns, för vill inte borra utan! 

Ha det fint!

Bm.V.24+2

Idag har jag varit hos bm och fått höra på lillkillens hjärtljud..Så mysigt=) Dom har även stuckit mig lite och så har jag vägts och magen har mätts och så...
Allt såg bra ut..Lite lågt hb (114) så nu ska jag börja käka järntabletter igen och jag har kvar järntabletter sen gravidteten med Signe tror jag=)

Magen (sf-måttet) var på 25 cm idag och låg mellan mitten och övre linjerna på kurvan typ. Med Signe var måttet 26cm i V24+5 och lutade mer åt det översta hållet på kurvan så var lite större om magen med henne.

Idag var Signe med på britsen när vi lyssnade på lillebrors hjärta och det var inte superlängesen hon var i min mage och jag lyssnade på hennes <3 Så fantastiskt hur våra kroppar är skapta för att bära på små nya liv som man längtar efter och älskar så oändligt mycket!!


Onsdag 17/11




Halsband: Gjort själv=)
Mamalinne: Grått från hm
Trekvarttröja:Supergammal=)
Mamaleggins: Svarta från hm som vanligt=)

A lot to do today

Idag är det fullt upp på planeringen. Först ska jag till bm och det var superlänge sen så det ser jag verkligen fram emot. Ev bvc för lek och fika och sen nåt jag inte ser fram emot speciellt mycket är tandläkaren men men ett måste! Ikväll ska vi iväg på födelsdagskalas då min lillebror fyller år snart=) Jag är nästan klar för dagen men Signe busar omkring i sin pyjamas fortfarande men vi har gått om tid =)

Ha det fint!





Tisdag



Mamaleggins hm (typ de enda byxor jag använder har flera st=)
Mamablus hm
Linne från lager 157 (gammalt)


Idag har jag och Signe varit på ÖF. Idag var det min tur att ha sovmorgon så det var bara att fixa i ordning sig och äta frukost på direkten sen gav vi oss av. Nedervåningen var ganska rörig när jag gick men Henrik hade fixat i ordning när jag kom hem=)

Annars är det ganska lugnt idag. Ska väl handla nån mat sen.

Ha det fint!

Matchat



Fick hem me&I kläderna idag.Har köpt matchande kläder till Signe och hennes lillebror som finns i magen min=) Bodysar från me & I och byxor från kappahl. Röda byxor till Signe och svarta till den lilla i magen. Har ju köpt i större stl till Signe så hon ska kunna ha dom i mars=)

Hmm

Inte helt lätt att fånga Signe på bild alla gånger. Mycket spring i benen där=)


Ser ut som att hon har ett väldigt bestämt mål på det man ser av hennes blick=)

Magen V.25 (24+0)



Idag går jag in i vecka 25. Känns bra=) Bebisen sparkar o buffar och far omkring som bara den, så mysigt=)

Har börjat få lite halsbränna och tryck vid revbenen men annars mår jag bra så det är ingen fara med mig=) är ganska trött av mig men jag brukar lägga mig tidigt och vila när Signe gör det=) Vikten har ökat med men det är ju helt naturligt det=) Ska till bm nu i veckan och vi ska även åka på 3d-UL i veckan. Var ju när jag väntade Signe med och det var helt klart värt pengarna=)

Ha det fint!

Idag




Idag: Vit mamatop från hm
         Svarta mamaleggins hm
         Trekvarttopp från Gina tricot

Farsdagmiddag






Igår firade jag Henrik och min pappa på fars dag med en middag, pappas Lena var också med=) Väldigt trevligt var det tyckte jag=)
En varsin axe fick dom med=)

Här är det tidig morgon nu och vid 9 ska jag och Signe iväg på småbarnsgrupp ,så ska ta o fixa i ordning oss och lite i hemmet om en stund.

Ha det fint!

Off we go foodshopping



Kappa Lindex
Mamaleggins hm
Sjal Ullared
Typ den enda jacka jag kan stänga utan att det ser ut som att hela jackan ska spricka=)


Ska iväg till affären straxt. Tänkte nämligen ställa till med lite farsdagmiddag här senare både för pappa Henrik i huset och min egna far =) Så jag bjöd in far & co med istället=)

Tänkte bjuda på kasslerlåda med sallad och ris och till efterätt ananaspaj=)

Söndag

Söndag och fars dag idag. Måste hitta på nåt till Henrik. Han jobbar idag men kommer hem kl.16 =) Ska nog laga nåt gott och fixa nån liten present. Ska väl slå en pling till far min också=)

Helgen har varit superlugn och inte gått i många knop men det är väl bra att ladda batterierna för i veckan som kommer blir det full rulle=) Utöver de vanliga 3 dagar i veckan som jag och Signe brukar vara iväg på grejer är det tandläkartid,bm-tid 3D-UL och så ska vi iväg på lite firande och så med =)

Igår var jag supertrött. Henrik har jobbat i helgen men igår jobbade han delat så jag passade på att sova lite när han kom hem. När jag vilat färdigt hade han städat hela undervåningen och tänt ljus som jag brukar ha tänt titt som tätt. Själv skulle han iväg och jobba. Så det var superskönt att han hade städat o fixat så blev man piggare. Signe den lilla tjejen är nämligen superduktig på att dra ut saker så man kan tro att en tornade har dragit fram ibland=)

Idag ska jag tvätta och så inför kommande veckan.

Ha det fint!


Pyjamaser

2 Pyjamaser jag hittat till den lille på kappahl=)

Halsbränna

Nu har halsbrännan slagit till ordentligt och inatt var jag tvungen att tugga 2 gaviscon. Trodde nog ändå att den skulle komma tidigare. Hade det med Signe också. När det var dags att börja krysta fick jag gaviscon innan för att jag hade halsbränna,lite komiskt att man ber om det när man är i det läget men man vill ju kunna ta i ordentligt utan att halsen ska brinna upp =) Annars idag så ska vi iväg på lek/sångstund hos bvc. Igår var vi på ÖF brukar vara iväg på diverse mamma/barn-aktivteter 3 dagar i veckan jag och Signe. När vi kommer hem brukar vi vila/sova i ca 2-3 timmar=) Näst på schemat är väl att göra oss redo för dagen. Sedan plocka i ordning lite plocka ur diskmaskin plocka i och fixa med tvätt. Får se hur mycket jag hinner innan bvc.

Kläder


På bilden ser ni bebisens overall och en söt mössa med öron bägge från kappahl. Sen randig body och ljusblå byxor från cubus och det söta lilla setet i marinblått kommer från pappa och Lena=)

Magen V.24 (23+0)


Ser nästan ut som att man svalt en boll=)

Kallt


Idag var det kallt så Signe fick inviga sin nya overall från hm idag när vi skulle bege oss på småbarnsgrupp =) Idag fick vi till ett handavtryck med det fick vi inte sist vi gjorde avtryck. Då blev det bara foten men nu ska det torka o sen ska avtrycken bli vita sen kanske jag visar=)

Har lite kläder som vi köpt och fått till lillkillen i magen också som jag kanske tänkte visa men det blir i ett annat inlägg i såna fall.

Ha det fint!

Full rulle

Igår var Malin här på kvällsfika och det var mycket trevligt=) I magen var det full rulle så hon fick både se och känna på en spark från bebisen=)

Henrik är ledig denna helgen och idag var det hans tur att ha sovmorgon men jag har imorgon=) Här ska jag strax plocka undan o fixa i ordning mig och barnen (Stina fixar det mesta själv). Sen beger vi oss även Henrik då till busfabriken och sen ska vi shoppa overall till lille killen i magen och till Signe.

Ha det fint!


Klätterfia

Nu har Signe fått in riktig snits på att klättra upp på köksbordet!


Fredag

Så var det fredag igen. Idag tror jag att jag ska ta och storstäda. Städa gör man ju typ varje dag men lite ordentligare tänkte jag ta idag=)

Ikväll kommer Malin och fikar, ska bli så skoj att träffa henne. Det var längesen nu!

Imorgon ska vi till busfabriken hela familjen och sen tror jag det blir att gå på stan för jag tänkte hitta en overall till den lille i magen. Känns som att det bättre utbud på overaller nu än vad det kommer att vara i feb-mars, Signe lär ju också behöva en ny för hon lär inte kunna ha förra årets i år.

Signe kör racer på sin bobbycar här nu och jag funderar på om jag skulle dra igång o städa nu eller sen. Får se hur jag gör...


Ha det fint!

Tandläkaren

Har varit hos tandläkaren idag. Inte skoj! Har en del att laga så jag ska tillbaka men det gick skapligt idag, fick ordentligt med bedövning =)

Nu har jag plockat i ordning lite här hemma och ska ta tag i o fixa lite med tvätten strax. Sen brukar jag se på Unga mödrar vid 17=) Ikväll är Sveriges skönaste familjer på tv med. Det brukar jag också kolla.


Ha det fint!


RSS 2.0