Trick or treat!



Trick or treat
 
!

Lekstund

Lekstund
 
 
Här hemma njuter vi av lovet. Men nu ska vi faktiskt packa oss iväg och leka lite på bvc. Tänkte ta och handla lite godis till helgen med även om jag gett mig själv godisförbud. Jag är helt återhämtad från min förkylning så jag har faktiskt rört på mig 2 gånger denna vecka. I måndags körde jag lite på mammas gåband och lite planka och så. I onsdags tog jag en morgonjogg. Tycker konditionen hållt sig bra ändå med tanke på hur lite jag sprungit på senare tid och så inga sötsaker heller då. Näe nu är det dags att röra sig mot bvc.
 
Ha det fint!

Godmorgon!

God morgon!
 
 
 
 
Tröttare än tröttast men startar den här höstlovsveckan med en ordentlig frukost. Lilldamen håller oss vakna mycket på nätterna just nu. Mycket på gång för henne. Tänder och lära sig gå. Hon har tagit något första steg och man märker att det nog inte dröjer förräns det är spring i benen där.
 
Ska iväg till min mammas gåband sen och röra på mig. Brukar kunna pigga upp :)
 
Mycket spökfester i helgen. Vilket har varit superkul. Igår röjde jag i huset efter festligheterna och H körde grejer från andra huset som snart inte längre vårt.
 
Bilderna ovan är från Stina fest men i fredag hade några förskolekompisar en riktig kul spökfest med. Vi var lite frusna när vi kom hem så det kändes som ett yppeligt tillfälle att premiärelda i barnens kamin. Mysigt vid sagoläsning med en sprakande brasa <3
 
Igår tog vi en tur till ikea. Var lite tomt i "storhallen". En växt fick följa med hem och senare ska vi hitta en passande matta. Vi har kollat ut en kanditat :)
 
 
 
Ha det fint!
 

Helg och lov

Nu börjar helg och höstlov. Ifall någon missat det ;) Fredagen har startat med att jag har fått massor av saker gjorda. Strax ska jag fixa mig i ordning så ska vi fredagshandla och käka lunch. Ikväll ska vi på spökfest och imorgon är det också massa kalasande. På kvällen hos oss. Stina ska ha sitt 10-årskalas.
 
 
I övrigt,
som sagt en väldigt effektiv morgon. Tvätt och disk är fixat och barnen har städat sina leksaker. Jag eldar för fullt i kakelugnen då det var ruggigt. Efter spökfesten ikväll ska bänka mig i soffan med maken och något gott att mumsa på och något bra att titta på.Nu ska jag se om jag kan piggna till med lite smink. Imorgon kommer det gå i ett! Men det är kul det med!
Trevlig helg!

Piroger

 
 
Testade något nytt till middagen ikväll. Hemgjorda piroger. Blev faktiskt supergott! Imorse var jag så trött då lilldonnan verkar vara i ett språng eller tänder osv som spökar lite för henne. Hon håller sina föräldrar vakna en del ;) Tänkte hopp babygruppen därför men efter att S och A hade blivit lämnade på förskolan tog vi en fika och sen handlade lite. Så vi gick dit iaf.Sen somnade hon på vägen hem så då passade jag på att vila också, Efter middagen har vi skurit pumpor. Ska ju ha spökkalas i helgen. Nu ska här trötta barn läggas sen blir det att bänka sig framför något bra på tv:n.

 
 
 

Ha det fint!

Partytajm!

 
 
 
 
Partytajm!
 
 
Ja igår var det alltså kalasande! Vi firade Iris på ettårsdagen och Stina fick ha sitt kalas lite i efterhand. Hon fyllde 10 i början av oktober när vi var helt nyinflyttade.
 
Tårta är väl ändå ett måste på kalas. En gjorde vi och en köpte vi :)
 
 
Vi skramlade ihop alla passande bord vi hittade och dukade upp till långbord. 
Efter pizzabuffè (Beställde från vår granne :) ) Pizzeria oasen. Så blev det såklart tårta i stora lass.
 
 
Självklart skulle ettåringen också få tårta och hon skötte det hela mycket snyggare än vad hennes mor gjorde på sin ettårsdag för sisdär ca 28.5 år sen ;)
Tack alla som kom och firade med oss och tack för alla fina presenter barnen fick!
 
Iris lekte med sina nya grejer nästan hela kvällen igår =)
 
Måndagen har varit lugn och mysig. Jag och barnen har styrt hemma och sen gick vi och handlade lite mat mm. Vilat har vi gjort också Ska strax börja med kvällen middag. Tänkte baka bröd till soppan. Är inte många rätter som slår hembakt bröd och en krämig soppa en regnig oktoberdag.
 
Ha det fint!
 

Vitt.vitt,vitt oså lite rosa ;)

Vitt, vitt,vitt oså lite rosa!
 
 
Kände inte för orange pumpor inomhus så i år blir det vitt och rosa ;)
Jag har målat vanliga pumpor och sedan har jag fyndat virkade dukar på loppis och trätt över skaftet. Blev nöjd. Har inte kommit på det själv :)
 
Jag har som ni ser pysslat lite idag med pynt och bakning. Vi har ju någon som fyller ett år imorgon! Vi ska passa på att fira Stina också som fyllde år när vi precis flyttat in. Vi ahr ju självklart firat vår tioåringen redan på födelsedagen <3 Nu har vi ju kommit iordning bättre så det lämpar sig för kalas.
 
Tänk att min lilla tjej fyller ett år imorgon. Kommer så väl ihåg 18 oktober 2013. Jag var väldigt pigg trots mitt höggravida tillstånd :) På kvällen innan vi bänka oss framför tv:n blev jag sugen på pasta och stall mig och lagade mat. Undra om kroppen visste vad som komma skulle. Innan vi lägger oss skojar H om att jag ska väcka honom när vattnet går och några timmar senare är det precis vad jag gör. Jag hade mina aningar om att detta kunde gå fort så barnvakt ringdes ganska snabbt och även förlossningen som trodde jag skulle komma in för tidigt. Först ringde jag ju och berättade om vattnet men det dröjde inte länge innan det började kännas i magen och jag vet att när det börjar göra ont på riktigt så är det inte långt kvar i mitt fall om jag ser till tidigare förlossningar. Ca 3 timmar efter vattenavg kommer hon i full fart och högt skrikandes. Efter ca en halvtimme på förlossning. Lilla handen på kinden också.  
Älskade lilla donna! Imorgon den 19 oktober. 1 år sen alltså! Grattis älskade underbara unge!
Bilden är från 18 oktober 2013 :) Tänk att Iris låg där i. Startklar!
<3
 

Friday!

 
 
En del suddiga bilder men det får gå :) 
 
 
Friday!
 
Fredagsfeelings här. Vi börjar få ordning i barnens rum med. Det är så stort så det krävs lite rejäla möbler och så vill man ju ha det mysigt också. Men att gardiner kommit upp gör mycket :) Min hemmagjorda "taklampa" har jag piffat lite mera idag också :) Resten av kvällen kommer bestå av en bubbelbad och se film med diverse godsaker till. Natta barnen först bara. Trevlig helg på er!
 
 

Host och snörvel

 
 
Skämt åsido. Det börjar vända. Idag orkade faktiskt dra på mig lite smink och ta mig till Linköping. Vi skulle åka med Signe till ögonmottagningen idag. Det gick bra där. Återbesök om 4 månader. Efter blev det faktisk mc-donalds och en snabbsväng in på panduro, Ska baka lite till Stina och Iris kalas i helgen. Hittade så fin utstickare på panduro. Här hemma har det annars varit lugna puckar.Lägger upp lite bilder från senaste dagarna.

Snart ska här läggas barn och jag tänker hälla upp mig en stor skål med apelsinsorbet och bänka mig i soffan. När jag är 100 % frisk igen tänkte jag ta tag i träningen igen :)

Trevlig kväll på er!
 
 
 
 
 
 
 
 

Aj min hals

 
 
 
Känns som rakblad i halsen. Får viska när jag pratar osv. Blir en tripp till vc sen. Funderar på halsfluss. Annars tänkte jag höra om det finns någon bra tablett som lindrar. Jag har egentligen inte tid att bli sjuk men det har man väl aldrig ;) Ska ösa i mig vatten och lägga mig i ett skönt bad innan vc. Lunch ska man klämma i sig också.
 
Förövrig planeras det halloweenkalas (barn). Tips mottages :)
 
Ha det fint!
 
 Update:Proverna var bra. Ingen halsfluss skönt nog. Ska vila rösten. Har bunkrat upp med citronvatten sorbet och halstabletter. Känns bättre idag än igår kväll iaf. :)

Sista gräsklippet

Var iväg i "gamla" huset förut och klippte gräs och grejade lite. Snart ska de nya ägarna in.
Henrik och några av barnen var kvar lite längre och grejade. Har faktiskt tagit det ganska lugnt idag ändå. Tacos har vi ätit till kvällsmat. Inte så dumt. Iris har börjat resa sig utan stöd bara helt plötsligt sådär. Snart kanske hon går. Nu ska barnen strax sova och vi vuxna ska nog se en film och så ska vi tända i kakelugnen. Fick sänka värmen rejält då vi eldar så mycket i den. Imorgon ska den här mamman sova ut. Sovmorgon it is! Trevlig kväll på er!
 
 
 
 
 

Saturday

Äntligen har jag kunnat sätta mig vid den stationära datorn. Funkar inget vidare att blogga från mobilen. Håller på med en grind nu så att man lättare kan vara på övervåningen (Iris racerbabyn ni vet).
 
Det går i ett hela dagarna men vi börjar komma riktigt ordentlig iordning. Det är ju så kul att fixa trevligt i hemmet där man numera bor. Denna helgen ska dock spenderas en del i andra huset. Dags att göra sista racet där. Förutom massa flyttfixande så har det varit en massa roliga kalas nu i oktober och så kommer det fortsätta vara. Nästa helg fyller min "lilla" bebis 1 år och Stina ska firas samtidigt. Hon har ju fyllt jämnt och 2-siffrigt!
 
 
Bjuder på en bild från förra helgen då jag inte lyckas få in bilder från kameran just nu ;)
Bubbel i 2 bemärkelser
Har ett bubbelbadkar nu. Love it!
 
Som sagt. Trevlig helg på er!
 

Flytt

Fullt upp med flytt och grejer men vi stortrivs. Ska försöka komma igång lite med bloggen igen. Ha det fint!

RSS 2.0