Signe 5 mån idag!



Bilderna är från igår.

Jag när jag var liten

Tack så hemskt mycket Lovisa för korten...Som jag tidigare berättat så brann vårt hus ner när jag var 6 år,likaså det flesta fotgrafier. Men nu för tiden finns det ju nymodigheter som scanner så min snälla moster har scannat in lite foton hon hittat från barndomen. Tack snälla!





På detta fotot är jag arg. Undra om den slängda strumpan brevid kan
ha något med saken att göra (hatade strumpor när jag var liten)


Härlig sommarbild på min lillebror min mormor och jag.




Lillebror,moster Lovisa och jag=)





Lägg märke till att jag är barfota på alla kort=) Förutom det när vi väntar på tomten kanske..Vad mycket julklappar=)


Ha det fint!



Humor

Alltså Signe är så rolig. Igår var Malin här och fikade och vi sitter o pratar och helt plötsligt börjar Signe skratta massor högt, hon står i mitt knä med ansiktet och tittar på mig samtidigt så jag skrattar ju med då..Det var så gulligt. Sen idag låg hon i sin spjälsäng och jag skratta till när hennes söta lilla huvud kikade upp över spjälskyddet och hon skrattar också högt o hjärtligt o tittar nästan lite busigt på mig samtidigt. Så vi tittar på varandra o skrattar, känns så skoj. Som om vi skämtar lite med varndra fast hon är så liten så kändes det nästan som hon likson ska skoja lite med mig=)

Idag har vi fått hem vår nya kamera. Det är många grejer att lära in men Henrik tog några bra bilder.



Stina leker med sina julklappar. Hon har på sig maskeraddräkten hon
fick i julklapp=)


Här kikar Signe upp över spjälskyddet. Så här såg hon ut strax före
hon började skratta en massa=)

Mellandagsrea 2009

Idag har vi varit i stan och shoppat på mellandagsrean . Hittade massor av fint till Signe (hon fick ett presentkort och pengar i julklapp) och så har vi även köpt en gåstol till henne.Jag och Henrik hittade en del fint till oss själva också och jag köpte lite nytt smink med.

Signe fick vara hos sin farmor och farfar under tiden (ca 3 timmar). Det är det längsta vi har lämnat bort henne men det hade gått jättebra=) Hon hade sovit och ätit gröt.


Det inhandlades även en ny dataskärm med tillbehör.

När vi shoppat färdigt bjöd Henriks föräldrar på mat *mums*

Ha det fint!




Gåstolen var jättespännande meeen......


Benen når visst inte riktigt ner ännu..


Några cm kvar till golvet...



Men den var skojig ändå...

Tredje julfirandet

Idag var vi hos pappa och Lena på julfika. Det var jättetrevligt och vi fick jättefina klappar idag med. Har fått så mycket fint i år och vi har haft en riktigt bra jul.

Imorgon ska vi åka in på mellanndagsrea är det tänkt. Signe har bl a ett presentkort på hm som hon fått i julklapp=) Nu ikväll stundar Robinsson och jag ska tända den nya fina ljuslyktan vi fått i julklapp.

Idag blir det inga bilder för batterierna är slut, men vet ni vad? Jag och Henrik har köpt en julklapp till oss själva, en ny kamera en systemkamera vilket det går att ta riktigt bra bilder med sååå skoj. Tänk va härligt att kunna sitta där på ålderns höst och titta tillbaka på sitt liv med småbarn och prata minnen osv =) Så en bra kamera känns absolut som en investering=)

Ha det fint!

Julafton 2009

Har haft en mycket trevlig dag hos min mor och Erik. Där har vi ätit god julmat och fikat i flera omgångar, tittat på Kalle Anka ätit choklad väldigt traditonellt och mysigt=)

Tomten kom även detta år med en massa fina presenter. Signe tex har fått presentkort på kläder och Stina fick allt möjligt.

Lite senare körde vi paketleken och det blev en hel del godis som fick följa med hem, även några ljuslyktor m,m. Jag fick fina miniväxter med krukor till av Henrik,jättefina.
 Både vi och barnen har fått så mycket fint i år Stort tack till er alla..

God Jul och Gott Nytt år mina vänner!



Min mamma har fullt upp med julmaten. I bakgrunden tittar min
lillebror Johan fram också.


En del av det goda julbordet. Här har vi redan huggit in.


Jag och Signe som här håller på att vakna efter en sjön tupplur=)


Stina får paket av tomten (som hon inte var rädd för i år =) )


Julfirande 23/12

Igår var vi och firade jul hos Henriks föräldrar o vi fick hela familjen så mycket fint och god mat bjöds det på också, tack så jättemycket för allt och för en trevlig dag!

Idag ska vi fira jul hos min mamma och Erik. Där ska vi köra paketleken skojigt =)

Nu mina vänner önskar jag er alla "En riktigt god Jul"














Senare på kvällen när vi kommit hem blev det ännu mera gott för då hade vi köpt hem lite godsaker=)

Mystiska fotspår i snön

Nu sen det blev snö har vi sett en massa fotspår i trädgården. Det var så många så vi visste inte vad det kunde vara..Men igår kväll sa Henrik att jag skulle titta ut genom fönstret....



Svårt att se på bilden, men i grannens trädgård står det, jag tror
det var 8 hjortar...Mysteriet löst=)

22/12 Tisdag

Signe vaknade tidigt idag men hon är så glad när hon vaknar så då känns det ganska lätt att kliva upp..Idag har jag inte mycket på planeringen. Jag ska gå till fiskbilen o hämta fisk min mamma har beställt och på eftermiddagen går jag till mamma o lämnar den och då kan jag hämta upp foundation som jag beställt av mamma när hon var i stan tänkte jag.

Imorgon ska vi smygstarta julfirandet hos Henriks föräldrar. Det ser jag fram emot,ska bli trevligt. På julafton firar vi hos mamma och Erik det ska blir trevligt det också =) Nyårsfirandet blir hos pappa och Lena, kul =)

Ha det fint!

Måndag 21/12

Här hemma har jag och Signe gått upp ganska nyss, Henrik och Stina är på jobb och dagis. Nu är nästan allt färdig fram till jul så det känns väldigt bra att bara kunna ta det lugnt o slappa istället för o styra en massa. Igår blev det städning av bägge våningarna och gardinbyte i sovrummet=)


Nu "ropar" Signe på mig.

Ha det fint!

Sovmorgon och städdag

Idag fick jag en riktigt lång sovmorgon.Jag o Henrik brukar turas om när vi är hemma bägge två och idag var det min tur så jag sov till typ kl.11=). Signe äter gröt så bra så hon ammar mindre och mindre. Oftast får hon amma efter att vi gett henne gröt men då är hon ofta ganska mätt.
Har glömt att köpa hem purè i några dagar så då har hon ätit gröt och katrinplommonpurè istället. Amningen är hennes huvudsakliga föda men det blir som sagt längre tid emellan nu för tiden. Hon brukar få äta purè en gång om dagen och så gröt på kvällen=)

Idag ska det städas här hemma så att det är fint till jul. Vi ska inte fira hemma men jag vill ha det fint ändå.

Veckan som kommer är späckad med julfirande och det blir nog en hel del att pyssla med också. Nu ska jag käka Henrik har gjort sin goda biffar med sås och potatis *mums*

Ha det fint!

Signe<3

Nyfödd



Ca 1 mån



2 mån



Ca 3 mån


4 mån


Ca 4,5 mån


Hon växer o frodas vår lilla tjej. När hon var nyfödd var hon bara 47 cm lång och 3020 g tung. Sist för typ ett par veckor sedan vägde hon lite mer än 6 kg och jag tror hon var ca 61 cm lång =). Hon har dubblat vikten och blivit ca 14 cm längre =)


Hej mitt vinterland....

Oj oj vad det snöar. Tycker det är väldig mysigt men det är ju lite svårt att ta sig ut och det. Inatt har jag sovit bättre och klev upp ganska nyss även om vi varit vakna en stund. Signe har hållit igång sen 7 tror jag men jag kunde halvsova vidare för hon höll på o kravla o styrde lite o var inte ledsen. Hon var brevid mig alltså=)

Här hemma har jag tänt en massa värmeljus och nu dricker jag lite kaffe. Ska nog söva den lilla damen snart för hon har ju varit vaken lite längre och börjar låta lite trött.

Ha det fint!





Dagens Dinner

Skink/broccoligratäng



 Snabbt o enkelt. Vet inte om det är gott än, men om det visar sig
vara extremt o-gott så meddelar jag det =)


Klappat & Klart


Nu är vi nästan helt klara med julklapparna

Pulkapremiär!

Igår blev det pulkapremiär för oss. Vi bor ganska nära en populär backe så igårkväll fick vi ett impulsryck att ge oss ut. Blir nog så ikväll igen.

Stina var riktigt modig i backarna och i år var det nog roligare än vad det varit tidigare...

Signe har inte sovit så bra i natt utan vaknat flera gånger o då har man kunnat söva om henne men vid 7 ville hon gå upp. Det ville inte jag så jag försökte envist få henne att somna om. Det misslyckades och nu har hon somnat under babygymmet istället lilla sötisen=) Blir nog en sväng till bvc när hon vaknat så hon kan titta på alla små barn och titta på lekasakerna där=)

Ha det fint!



SE UPP I BACKEN! Jag som svichsar förbi kameran=)


Jag ganska blek (ja menar jätteblek) och osminkad. Kom på denna
briljanta idè i badkaret så håret är gömt under mössa då det är dy-
ngsurt =)


Man kan se Stina på denna bild om man tittar noga=)


Signe var också med ut i friska luften=)

P.S Nu hör jag hur hon börjar vakna i babygymmet =)

14/12 Träff med föräldragruppen på BVC

Idag har jag o Signe varit på BVC en sväng där det var babymassage och träff med föräldragruppen=) Idag har jag städat lite och nu tar vi det lugnt Henrik slutade tidigare idag=) Härnäst på shemat är det väl tv:n som väntar . 
Jag och Signe var hos min mamma en sväng förut med. 

Signe har ätit lite gröt också det har hon blivit väldigt förtjust i=)

Imorgon kommer Stina och är kvar till julafton=) Och det ska väl bli lite lugnare tempo med jobb och så för Henrik eftersom att det börjar närma sig jul *härligt*

Ha det fint!

Förra Lucia =)

Japp idag är det Lucia och förra årets Lucia var en väldigt speciell dag för mig. För då vaknade jag ganska tidigt. Väckte Henrik och sa att jag tänker testa nu..Några min senare ropar jag till honom att jag ser två streck nu! och det var då jag fick veta att en lite bebis växte i min mage =)

Ha det fint!

P.S Nu håller hon på och styr i vardagsrummet =)

Min stora lilla tjej


Signe med sin mormor.Här är hon ca 1 vecka gammal.


Signe ca 4.5 mån. Hon lär sig nya saker hela tiden.

Middag med familjeföretaget

Förra året åt vi julbord men i år blev det middag hos oss istället Henrik fixa maten och det blev massa olika pajer till varmrätt och till efterätt blev det glassbuffè *mums* var det. Trevlig dag har det varit och nu är allt undanplockat *skönt* och ikväll blir det lugnt att titta på Robinsson. =)

Imorgon ska vi på lite julmarknad och Lucia *mysigt*.

Ha det fint!











Min pappa


Signe med sin morbror

Luciatåg en tidig morgon

Japp idag var vi uppe tidigt och tittade på Stina som var tärna på dagis. Väldigt tidigt kl 7.00 men väldigt mysigt var det. Nu har Stina åkt iväg för denna gången men hon kommer ju på tisdag igen =)


Henrik är ledig ikväll o denna fredag känns riktigt bra. Imorgon ska vi ha middag med företaget och middagen är hos oss. Vi funderade på julbord först men tycker det är för dyrt. Så det blir olika pajer med tillbehör till middag och glassbuffè till efterätt. Henrik har förberett pajerna ikväll men gör dom helt klara imorgon =)

Ha det fint!

Julavslutning bvc

Idag var jag och Signe på babyöppet där det var julavslutning. Det kryllade av söta små tomtenissar =)

Passade på att ta lite julkort idag med på systrarna=)




Mys-onsdag

Ja denna onsdag får bli en mys-onsdag. Vi ska inte göra någonting. De enda som måste göras idag är att hämta Stina på dagis men det är ju bara skönt med den promenaden. Här hemma har jag tänt värmeljus och vi bara myser tar det lugnt..Tror to m att det får bli god lasangelunch idag men tar nog hem den och äter. Alltså köper den på fiket.Den är sååå god.

Ha det fint!

Signes Corner

Signe har ett eget place/corner i vårt vardagsrum och desto äldre / rörligare hon blir måste vi bygga ut hennes place. I början var där en lite filt o ligga på under gymmet nu är det ett överkast med en massa kuddar och leksaker i en lite korg brevid finns det en massa andra bra att ha bebissaker i =) Så här kan det se ut =)



Chillar i kudden


Nästa stund har hon tippat över och vält nallen över sig.

Mums med gröt

Jag är inte så förtjust i gröt men Signe har nu börjat tycka om det och i dag åt hon upp nästan en hel smakportion =)

Idag fick jag en härlig sovmorgon och vi har tagit det ganska lugnt. Stina har lekt med en kompis och vi har bara varit hemma. Tänkte ta tag i städningen nu och ikväll ska vi storhandla inför veckan. Nu för tiden har Stina börjar bo mer hos oss också så vi är lite mer organiserade med middagarna =)

Just det har hjälpt min mamma med slingor i håret också:)

Ha det fint!

A Tilli tilli till :)


Rullning


Signe lyckades!

Signe har ett tag försökt att vända sig om från rygg till mage. Detta har varit lite klurigt och det har tagit stopp på sidan armen.Hon har vänt sig från mage till rygg tidigare men det verka lättare =) Nu har hon i alla fall lyckats med rygg till mage så det gör hon hela tiden nu typ =) Så man får ha lite extra koll på henne nu.


Här hemma tar vi det lugnt. Henrik är ute på promenad med Signe och så blir det tv:tittande o tända ljus. Har köpt hem mig en chokladkaka med.

Imorgon har Stina juluppvisning med gymnastiken. Det ska bli skoj o se=)

Ha det fint!  

Julshopping,BVC och Babyöppet





Idag har det varit full rulle minsann. Dagen började med bvc-vägning och mätning. Hon växer på bra lilla tjejen=) Efter det gick jag in på babyöppet vilket alltid brukar vara intressant och trevligt. Signe verkar stortrivas med och hon tittar mycket på de andra barnen. Hon körde också ett ordentligt gympass med. Tror hon tyckte det var spännande med lite andra/"nya" leksaker.

På vägen hem somnade hon i vagnen fast att vi bor jättenära, och så fort Henrik kom åkte vi in för att julshoppa i stan. Så nu är nästan alla julklappar klara. Något mer vi behövde var en ny overall till Signe tänkte köpa en på hm då vi hade rabatt där på valfritt bebisplagg men hittade ingen som passade. Istället använde vi rabatten på koftan på bilden hur söt som helst med en body under och ett par mjuka jeans=)

Men en overall behövde hon och vi hittade en på kappahl nästan likadan som den hon har men den här är större och har lite mer funktioner så det var bra..

På hemvägen blev det att äta på Mc Donalds vilket smakade väldigt bra=)

Resten av kvällen blir lugn,kanske slå in lite paket och tända ljus *mysigt*. Signe ska få testa potatis och majspurè också. Får se vad hon tycker om det=)

Imorgon är det fredag *lovely*

Ha det fint! 

RSS 2.0