Godmorgon Valborg!

Idag firar vi in våren. Jag började dagen med att pressa mig på 5 km löpning för att se om jag kunde komma under 25 min och jag sprang på 23.28 så det fanns t o m lite marginaler =)

Idag ska vi ha det ganska lugnt dagtid. Vara hemma och pula lite och sen handla. I eftermiddag kommer min mamma och Erik hit och vi bestämde oss för att äta pizza och sen knalla bort till valborgsmässofirandet tillsammans här i lilla byn.

Igår gick August flera steg. Han har tagit något enstaka tidigare men igår knallade han på en hel del. Jag tyckte det kunde vara kul om han själv kunde knalla in till kirurgen på barnsjukhuset när vi ska på kontroll igen den 8 maj. När han föddes gällde något som heter "hands off". Så bräcklig var hans hälsa då. Hands off betyder precis som det låter. Han skulle vara ifred men det var ok och lägga en hand på lite försiktigt och inte på ett för störande sätt.August skulle helst få sova fram till sin operation som gjordes när han var 4 dagar. Han behövde vara utvilad och stark och inte stressad. 

Nu knallar han omkring här hemma. Han som inte kunde andas när han föddes och som dom sa kanske inte skulle överleva. Min älskade lilla Pilt vilken stark kille du är!

Oj vad lågnt det blev!

Ha en fin Valborgsmässoafton mina vänner!

Morgonstund


Lördagmorgon och solen skiner

Godmorgon! Här sitter jag med morgonkaffet. August ser på bolibompa och Signe sover fortfarande. Idag jobbar maken. Det är sista innebandyn inför somamren idag så jag missar den men ska knalla dit och betala avgiften. Sen ska jag fortsätta och promenera en mil med barnvagnen. Tänkte börja springa milne varje helg nu istället för att spela innenbandy men idag går jag. Haha tänk om man skulle springa en mil med syskonvagnen=)

Om det fortsätter vara så fint väder får det kanske bli en grill ikväll! Just det fick mina nya sommarlöparkläder igår. Dom var riktigt sköna och jag blev grymt sugen på att ge mig ut och springa när vädret var såå varmt igår men fredagar är en av mina vilodagar från löpningen så jag fick hejda mig=)

VARNING TA PÅ ER SOLGLASÖGON FÖR HÄR KOMMER BILD PÅ MIG I SHOTRS! =)


Något annat som jag faktiskt måste göra idag är att städa. Får se om jag gör det före eller efter promenaden. Smartast är nog före =)

Ha det fint!

Veckans träning


Fredag 20/4-VILA

Lördag-Innebandy

Söndag-60 situps

Måndag-Löpning 6 km,plankan 3*1 min

Tisdag-Löpning 6 km,plankan 3*1 min

Onsdag-Löpning 6 km,plankan 3*1 min

Torsdag-Löpning 6 km,plankan

Fredag-Plankan 3*1


Idga fick jag sovmorgon då jag var på tjejmiddag igår så här känns det lite som lördag. Ska fixa i ordning oss sen och så dra och fredagshandla.

Ha det fint!

108 km

Räknade ut hur lågnt jag sprungit den senaste månaden. Alltså från 24 mars till 25 april. Totalt 108 km =)

Nu har vi ett tag =)




Surprise


Idag kom Henrik hem med dessa fina blommor till mig. Jättefina såklart <3

Tröttis

Nu är man allt lite seg efter en dag med fullt upp. Idag har det gått i ett men det är bara roligt. Småbarnen däckade här på sena efetrmiddagen så jag fick väcka dom vid middagsdags så nu är dom ovanligt pigga. Inte mamman dock =)

Trevlig kväll!

Bra start på veckan


God afton

Jösses vad denna helg sprang iväg men den har varit kanoners. En trött Jennie ska nu göra sina sit-ups och sen slänga mig i ett varmt bad innan sängen kallar. Imorrn blir det småbarnsgrupp med piltermannen som tog sitt första steg idag. Han är lite rolig Pilterman. Han är en hejare på att krypa och fort går det. Att klättra högt och lågt gör han lätt men att gå har han inte varit intresserad av men nu börjar det släppa verkar det som. Idag var vi på kalas och firade Henriks kusiner också och där hittade August en liten låtstaskundvagn han baar ville gå o gå med så han fick den. Så imorrn vet jag nog vad August gör hihi

Go natt!


Party m rockabillymusik




Blev utgång i min kära lilla,lilla stad. Först mötte jag upp med en av mina bästa vänner Luva. Vi hade supertrevligt och sen gick vi till krogen där det var rockabillyband och mycket folk. En väldigt trevlig kväll hade jag och har sovit gott inatt. Har t om med lite träningvärk i armarna efter allt dansande igår så det är ju extra + hihi. Sov enda till 12 idag med. Det händer inte så ofta. Så nu är det någon form av brunchdags och senare ska vi iväg på kalas hela familjen.

Ha det fint!

Helg

Hej så var det helg igen. Idag blir det nog att vara ute. Ska ju vara fint väder. Vid 10 ska jag på innebandy och ikväll är jag sugen på att gå ut. Frågan är bara vart? Hos min bror i Linköping men då måste jag kanske åka buss hem vilket jag inte är förtjust i (ca 3-3.5 mil). Ska jag ut ikväll behöver jag ta en powernap på efetrmiddagen också. Vi får se hur det blir med det hela =)

Igår hittade jag en bonde som vi kan köpa hö och halm av. Djuraffärernas priser är galna. Hittade i alla fall ängshö speciellt för kaniner och det hade han bara 3 balar kvar av så det köpte jag alla för 16 kr st. Sen halmbalar för 9 kr st så det får Henrik lasta in så mycket som får plats i jobbarbilen. Vi har plats att förvara så det är bara och köra när han ändå ska åka till bonden. Djuaffären vi kollade på först ville ha 140 kr för 5 kg. En halmbal väger 7 och höbalen 8 kg så räkna själva ut överpriset på det =) Jag vill ju kunna ösa på rejält med halm i buren så att lilla Stampis har det riktigt gott mysigt=)



Igår skulle jag så om lite i mina planteringsramar då jag tror mycket av fröna blev fågelmat. Tänkte göra om och göra rätt och täcka dom. I alla fall när jag skulle börja så upptäckte jag att i en av mina ramar hade det börjat gro för fullt så det var ju bra. Mina gurkor tror jag har frysit trots att dom fick stå inne vid den inglasade men nätterna har varit riktigt kalla. Ev sätter jag om några frön här inne. Har planterat lite tomater också. Det är speciellt att kunna hämta saker till middagen i sin egen trädgård. Vi har redan kryddträdgård och diverse frukter och bär. Det jag själv satt i år är morötter,pärltomater och dill som jag saknar i kryddlandet. Något annat jag satt är fina blommor till buketter  bl a =) Ska bli kul och se när det är fullt med liv i trädgården. Kanske att man skulle börja fota med jämna mellanrum och se hur det bara blir grönare och frodigare=) Både blåklint och solrosor är på god väg=)

Oj vad lågnt detta blev. Nu rundar jag av.

Ha det fint!


 


Veckans träning

Fredag 13/4: Plankan 3*1 min

Lördag: Innebandy

Söndag:VILA

Måndag:Löpning 6 km, plankan 3*1 min, 60 situps.

Tisdag:Löpning 6 km, plankan 3*1 min

Onsdag:Löpning 6 km, plankan 3*1 min

Torsdag:Löpning 6 km, plankan 3*1 min 

Fredag:VILA 



Nuvarande vikt: 52.2kg
Nuvarande midja: 70.0cm
Nuvarande BMI: 20.1

Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma
< 19 19-25 26-30 > 30

Nuvarande Kroppsfett: 24.7%

Normal På gräns till övervikt Övervikt
20 - 30% 31 - 33% > 33%




Löpning



Såhär såg det ut idag. Ett delmål är ju att springa denna sträcka på under 31 min. Ser ni hur nära jag var idag?! Igår gick det inget vidare. Drack för stor kopp kaffe innan vilket resulterade i håll och sen dog telefonen innan jag hann i mål men idag känns det bra och nu är det paus med löpningen tills på måndag. Har dock innebandy på lördag=)

Idag har vi en playdate inbokade och i eftermiddag blir det lek på bvc! Imorrn är det fredag och då kommer Stina=)

Ha det fint!

En uteförmiddag

Idag har vi varit ute hela förmiddagen. Mycket har vi fått gjort jag och barnen=) Vi har städat hos Stampe plantera om plantor och målat stolar. Till lunch tände vi grillen och grilla hamburgare. Härligt!

Lite bilder =)

Stampe fick springa av sig lite i sin "hage".

Det växer och gror..

Inte så dumt med grillade hamburgare till lunch.




Stampes färdiga bur där han ligger o solar sig =) 

Morrn morrn

Sitter och njuter av dagen andra kopp. Kanske skulle tagit en mindre kopp kaffe första gången. Det fick jag bittert erfara när jag var ute och sprang förut och fick håll så fort jag höll ett tempo under 5.30 min per km. Då har jag lärt mig det tills imorgon=)


Idag ser det ut att bli strålande väder och igår strostädade jag huset så att idag ska det ut och njutas av vädret. Jag ska fixa och påta i trådgården,kanske måla köksstolar osv. Idag slutar H redan vid 16. Underbara dag! Till helgen är jag lite sugen på någon festlighet men vet inte riktigt vad ännu. Vi får väl se hur det blir=)

Nu är det snart dags för frulle!

Ha det fint!

Busfabriken



Igår sprang dagen iväg. Vi var på busfabriken som barnen bara älskar och sen hittade jag en bikini på IKANO=) sen passade vi på att fika hos svärföräldrarna.

Något annat vi gjort i helgen är att Stampes bur har blivit färdig jag kanske visar sen. Lekstugan har piffats på utsidan en del med=)

Dagen började med en morgonjogg. Springer med programmet endomondo.se . Om det är någon mer som gör det kan ni väl lägga till mig som vän där Jennie Söderteg. I alla fall fick håll halvägs så var tvungen att ta det lite lugnt men kunde springa hela vägen i alla fall. Nu väntar på playdatebesök som ska komma snart.

Ha en fin dag!

Bebismössor och örhängen









Ev frakt tillkommer.


Är ni intresserade av något kan ni maila mig på [email protected]

P.S http://kampan.blogg.se/category/jennie-tipsar.html Gå in här för att se mer saker till salu =)

Ha det fint!


Kvällens grillmeny

Ljummen potatissallad med sparris- http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15690

Grillsås med pepparrot- http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15107

Helgrillad vitlöksmarinerad fläskfilè


*******************************************************************************************

Update: Potatissalladen och såsen var goda och jag lade till lite egen twist på dom. Jag använde färskpotatis istället för delikatess och så la jag till lite rödlök som bytte ut lite av sparrisen emot=)




Lördag

Så var det lördag. Barnen vaknade som vanligt vid 6-tiden och idag är det jag som ska upp med dom men har sovmorgon imorgon. Här har vi en lugn morgon och idag ska vi bara vara hemma. Förutom att jag ska iväg på innebandy klockan 10. Jag har kollat upp vädret och det ska tydligen bli fint senare idag så idag ska det grillas här på Slevringevägen.

Igår fixade jag lite i buren hos Stampe. Han är så mysig den kaninen. Han blir 1 år i sommar. Nu har han fått flytta ut i sin utebur så vi ser honom från köksfönstret vilket är väldigt mysigt att se hur han skuttar omkring i sin bur.

Buren är nästan färdig. Den ska bara få dit några brädor till och sen målas faluröd =) Det är för kallt och blött för att måla den ännu.

Imorgon står busfabriken på planeringen och bikinijakt för mig bl a. Vi åker till Turkiet om 3-4 veckor och faktiskt så börjar vi ha läget under kontroll med föberdelser. Vi åker ju hela familjen med alla 3 barn och vi har fixat både pass och vaccin nu. Passen är färdiga att hämtas ut och 3 av 5 i familjen har tagit vaccinet. Stina och August har fått tid för det också. Jag har fixat solskyddskläder till alla barnen och sommarskor till alla. Signe och August sommagarderob har fått en update (dom har ju växt ur det mesta från förra sommaren).

Som sagt läget är under kontroll. Jag behöver dock en eller 2 bikinis. Jag har ju krympt en del stl som ni vet och jag skulle vilja ha 2 stycken att byta med som är likadana och helst baundeubikinis. Tips mottages=) Ohh va härligt med semester!

Nu ska jag kolla upp vad man ska grilla för smarrigt ikväll och sen städa av lite så att man verkligen kan njuta av en utedag. Hoppas mina morötter och blomster börjar titta upp i mina planteringlådor snart med!

Japp nu har ni fått lite babbel från mig=) Just det jag har fått in lite mera mössor och även söta örhängen jag kommer antgligen lägga upp bilder sen. Mössorna är bla för newborn och små storlekar i det härliga tygerna så håll utkik!

Ha en trevlig helg!

It`s Friday!



Härligt med helg! Idag ska det käkas pizza till lunch sen ska jag fredagshandla lite gott till kvällen också=) Imorrn blir det nog mest en hemmafixardag. Jag har innebandy på morgonen också..På söndag står faktiskt busfabriken på planeringen = )

TREVLIG HELG!

Veckans träning

Fredag 6/4: Löpning 5.4 km

Lördag: VILA

Söndag: 60 Situps

Måndag: Löpning 10 km

Tisdag: Plankan 3*1 min

Onsdag: Löpning 5.4 km, plankan 3*1 min

Torsdag: Löpning 6 km, plankan 3*1 min

Fredag: VILA

Löpning totalt denna vecka: 34 km




Veckans träning

Fredag 6/4: Löpning 5.4 km

Lördag: VILA

Söndag: 60 Situps

Måndag: Löpning 10 km

Tisdag: Plankan 3*1 min

Onsdag: Löpning 5.4 km, plankan 3*1 min

Torsdag: Löpning 6 km, plankan 3*1 min

Fredag: VILA

Löpning totalt denna vecka: 34 km




Extensions



Hej. Idag provar jag mina nya clipon som kom igår på posten. Tror jag fick dit dom någorlunda =) Övning ger färdighet=)

Ha en fin dag!

Godmorgon onsdag!

Dagen har startat med en morgonjogg. Gick bra nu när jag väntat en dag efter att jag sprang milen. Hade nog gått bra igår med men kände att jag skulle vila musklerna lite först. På dagens planering står att gå till djuraffären och även att låta Stampe komma ut lite i friska luften.

Henrik jobbar kort dag idag=Han kommer hem vid 16 idag =) Så han ska fortsätta med Stampes utebur ikväll.

Stina har bjudit hit sin mamma och lillebror på middag ikväll också. Köttbullar och makaroner så rulla köttbullar står också på the to do list. Jag vill ha dom små med en ordentlig stekyta.

Innan jag kickar igång denna dag på allvar så ska jag titta på ett program jag upptäckte igår. Tyckte det var bra=)

http://www.kanal5play.se/program/play/ungalakare-s01e02

Ha det fint!

Bilder från dagen






Regn=Innefix

Godmorgon! Idag är det regn ute men det verkar som att det varit mildare inatt. Det ser jag på att pensèerna inte ser så ledsna ut.

Idag har jag vila från löpning eftersom att jag sprang så lågnt igår. Idag blir det fix här hemma då det inte är någon ÖF på påsklovet. Däremot har vi tid på bvc med August idag som ska få vaccin.

Annars är det tvätta,städa övervåning och baka bröd jag tänkte göra idag. Passa på när det är dåligt väder=)

Ha det fint!


Väkommen Stampe





Idag fick vi hem lilla Stampe. I alla fall över sommaren sen får vi se hur det blir om vi behåller honom eller ej. Just nu känns det som att han får stanna ändå =)

Idag har det varit mycket fysiskt arbete. Har grävt land bla och så har vi fixat massa till Stampe. Dessutom har jag sprungit 10.2 km idag så nu är jag mör i kroppen. Det där badet lockar extra nu =)

Ska titta till hur Stampe har det i matkällaren nu också innan läggdags.

Ha det fint!

Kaninbur


Dagen har gått åt till kaninbursbygge och inhandling av matrial. Vi ska få låna en kanin under sommaren men vill vi får vi behålla honom =)

Våren är så nära men när snön lägger sig känns den lågnt borta. Morotsfröna sitter redan i marken. Gurkor,och blåklint,solroser och annat blomster har redan börjat gro. Hoppas gurkplantorna klarat sig dom står ju inglasat i alla fall=)

Nu tar vi kväller här!

Ha det fint!

Godmorgon!


Såå rik!

Goodnight




Dags och sova. Hittade energi här på kvällen till att städa i ordning innan jag satte mig framför tv:n. Blev ett avsnitt Greys Anatomy och nu ska jag ta mig ett varmt bad och sen sussa.

Trevlig kväll!


Mössor

Mössorna har sålt slut men idag fick jag hem 2 till som ni kan köpa. 75 kr st. I det gröna tyget med elfanter och det gula tyget med apor=)


Påskafton 2012


Smakar bra med chokladpudding efter den goda påskmaten.



På påskbordet fanns gulligt bröd format till kycklingar.




Mycket gott!




Mina killar =)


Stina

Glad Påsk!


Bilden kommer från weheartit.com


Glad påsk mina vänner! Vi är hemkomna från en kall påskmarknad. August sover nu och tjejerna leker med leksakerna de hittade på marknaden=) Vi har även haft lite påskäggsjakt här på morgonen. Snart ska vi åka och fira påsk hos svärföräldrarna=)

Ha en fin dag!

Veckans träning

Fredag 30/3: Vila

Lördag: Innebandy 1 timme. Plankan 3 ggr 1 min

Söndag: 60 situps

Måndag: Löpning 5.4 km. Plankan 3 ggr 1 min

Tisdag: Löpning 5.4 km. Plankan 3 ggr 1 min

Onsdag: Löpning 5.4 km. Plankan 3 ggr 1 min

Torsdag: Löpning:5.4 km. Plankan 3 ggr 1 min

Fredag: Ska ut och springa 5.4 km


Denna vecka har jag sprungit totalt: 21.6 km + (5.4 till som jag ska springa snart =)


Nu måste jag ge mig ut snart. Sen ska jag få lite gjort här hemma. Vid lunch kommer en efterlängtad kamrat Malin och hennes bebis som jag inte träffat ännu. Det ska bli så kul! Vad jag har längtat!

Ha det fint!




Påskkärringar


Endomondo

Idag har jag sprungit med programmet. Endomondo. Då brukar jag ta i lite extra=)



Egentligen skulle jag vilja ha en sträcka på 5 km men det är svårt att hitta en exakt. Idag blev det visst 5.4. I alla fall så sa programmet till vid 5 km och det hade jag sprungit på 25.15 sek. Det är jag nöjd med. Sen var det typiskt när man vill springa på tid att tåget ska komma så då fick jag stå och jogga på stället. Nu blir det strax frukost här och en kopp kaffe till innan duschen =)

Ha det fint!


Fullspäckad dag!

Japp idag är det fullspäckat..Började dagen som jag brukar med en löprunda. Sen har vi gjort saker i ett lugnt och fint tempo men igår åt vi rester till både middag och lunch så att idag har vi inga rester att äta. Därför blir det lunch på San delicious om en stund..Efter det behöver jag handla lite till kvällen då vi ska grilla och vid 14 ska vi iväg på playdate..Hade tänkt och hinna sätta lite fröer också men det får vi se..Nu ska jag leta lite inspiration till kvällens grillande!

Ha det fint!


Påskharen har hittat hit



Ska gömma dessa på lördag så ska barnen få gå på skattjakt/äggjakt på påskafton=)

@ home



Vilka bekymmer jag kan ha med va jag ska ha på mig ibland! Känner ni igen er? =) Hemma från småbarnsgruppen och har två tröttisar som sover för stunden..Själv ska jag passa på att plocka i ordning lite och så såg jag en massa erbjudande in Netto som jag måste kolla in innan de begränsade partien tar slut =) Känns dock som att jag själv skulle kunna ta mig en liten nap men det ska jag inte=)

Ha det fint!

Tisdag

Godmorgon! Sitter här och dricker morgonkaffe. Ska strax ut på min morgonrunda. Vid kl.9 är det dags för ÖF. Påskpyssel även idag. 

Ha det fint! 


I tryggt förvar

Många blommor har fått flytta in på vår inbyggda altan som förövrigt påminner mer om ett växthus för stunden. Det har varit riktigt kallt och blåsigt så inne på altan har dom det bra=)



Mina frön har börjat växa ordentligt.

Godmorgon!



Ny vecka! Den startade som vanligt med en joggingtur..Har bytt och förlägnt rutten. 5.29 km är den nu. Superskönt att börja dgaen så. Idag mys-sprang jag= ett behagligt tempo men la på ett litet kål sista km för att känna flåset=) Den va perfekt med backar och raksträckor och olika underlag. Då blir det inte långtråkigt=)

Nu har vi precis käkat frulle och det är dags att göra sig i ordning. Hoppa in i ducshen och klä barnen. Jag och August ska på småbarnsgrupp och påskpyssla sen =)

Sen blir det nog att vara ute i trädgården och greja=)

Ha det fint!

HURRA HURRA HURRA!



Idag fyller min älskade make 30 år! GRATTIS!

Han fick kaffe,blommor och paket på sängen August sjöng extra vackert (August var på dåligt humör just då). Vår sång uppskattades ändå =)

Sen har vi firat emd tårta,kakor och nära och kära. Precis som det ska vara=)




Cupcakes



Idag fyller Henrik 30 år. Bakade ingen tårta utan den beställde vi men gjorde dessa istället=)




Gott men väldigt maffiga =)

RSS 2.0