Ny tavla till köket
Tyckte den var superfin och passar perfekt till vår inredningsstil=)

BlueSondlös en liten stund

Blev att åka en sväng till NEO redan idag då lillkillens sond helt plötsligt åkt ur. Han äter väldigt duktigt på flaska men behöver den en liten stund till kanske att dom testar att ta bort den om nån vecka eller så. Vi ska åka till NEO 2 ggr i veckan då vi är inskrivna i hemvården men eftersom att vi fick åka dit idag så behövde vi inte komma imorgon=)

Ska ringa bvc imorgon och boka ny tid för Signes 1.5-årskontroll. Dom hade bokat in en tid i slutet av Jan för att hinna innan lillebror kom men han hann ju komma i alla fall men har pratat med dom så det är bara o boka om =)Signe är en stolt liten storasyster=)

Lördagsgodis


Lördag hos oss

Vi myser på för fullt här hemma och tar dagen lite som den kommer. Jag har planerat att styra upp lite med August sovplats och kläder och grejer..Mysigt=)


Senare kommer morfar & co för att hälsa på med=)

Pigg i benen

Signe går mer än gärna själv nu för tiden. Vi har väldigt nära till affären men idag gick hon hela vägen dit. Sen tog vi en liten kundvagn och så hjälpte hon mig handla med. Hon har blivit så stor helt plötsligt!

1 månad


Idag är August 1 mån <3


Fredag 25/2
Obeskrivligt lycklig!

Idag fick vi komma hem! Är så obeskrivligt lycklig!Innan hemfärd från NEO-IVA

Jag och Signe fick ta en tur till Willys föt att köpa blöjor mm =)
 Om ni tycker jag har köpt m¨nga nappar så vär det för att det var utförsäljning.

Ha det fint!

Linköping

Imorgon ska vi få åka "hem" till Linköping..Härligt!

Vetenalle

Vetenallen Hugo
Från apoteket inhandlades idag.Antingen kan man få den varm eller kall och så kan den lindra vid onda magar,feber och klämskador mm eller så är den bara mysig. Tror den kan vara mysig för alla 3 barnen=)

Signe har den för tillfället för hon varit lite svår på nätterna och kvällarna den senaste tiden men det är ju förståligt i och för sig.

Ha det fint!

Operation

Idag har August opererats för sitt ljumskbråck och han klarade operationen och narkosen bra.Såå skönt. Inatt ska han ligga på uppvaket men imorgon får han komma upp till oss igen=)Idag har August badat för första gången. Han blev extra ren inför operationen. (Har tvättat med tvättlappar tidigare...)


Right now
Henrik och Signe ligger och sover bakom draperiet..Drog för det så att inte Signe ska vakna av personalen som kommer in ibland och oss.

August sover i den lilla "baljan" förstås...

Jag går och myser här i vårt rum där vi är tillsammans. Henrik och barnen sover men jag är vaken och ska ge August mat snart=)

Så mysigt att pyssla och organisera vid skötbordet och sånt har jag styrt lite med precis=)

Ha det fint!
19/2 UnderbartIdag flyttade August ut från övervakningssalen och vi från familjevåningen och så bor vi nu tillsammans istället i ett eget rum där vi sköter honom själva. Underbart! Idag har barnens farmor,farfar och faster varit här och hälsat på med=)

Ha det fint!


Till August min hjälte...


Bara sonden kvar!

Idag har min lille kille varit helt utan syrgas hela dagen..Såå stolt! Nu på eftermddagen åt han även hela 45ml mat i nappflaskan och bara 10 ml i sonden så den slipper han nog snart med!


Idag blev han även av med cvk:n (en infart i ljumsken) Antagligen den som var boven till hans infektion.. Så nu har han inga nålar eller så på sig..Bara sonden kvar som sagt.

Ha det fint!


Fint till barnen
Hittade dessa söta kläder till Signe och August på hm:s pojkavdelning=) Signe fick en rosa pike och August en grön. Så fick dom en varsin grå kofta att ha över. Riktigt bra pris var det också! Älskar hm:s barnavd...

Signe & August


Idag fick Signe träffa sin lillebror för första gången <3


15/2 Övervakningssal
Idag har August kommit till en övervakningssal. Där är man innan man får vara på ett eget rum med honom som jag förstått det.

På bilderna ovan ser ni när August blir matad av en barnskötare. Han har nämeligen börjat äta typ hälften eller kanske en 1/3 av mjölken genom nappflaska. Han ammar även lite men det vet jag ju inte hur mycket han får i sig.

Sen har vi hans nya säng också=)

Ha det fint!

3 veckor

Idag är August 3 veckor. Har precis suttit med honom på det nya stället för nu har han flyttat ifrån BIVA.

Så nu är vi ännu lite närmare hemfärd =)

Ha det fint!

Idag var det tänkt att August skulle födas

Idag är dagen då dom hade tänkt att förlösa August på Karolinska (BF 6 mars). Istället är han nu 2.5 vecka och kan andas själv..Förut när jag var nere hade han inte ens syrgas!

Vi kan nu även ta upp honom i famnen när vi vill då han inte har så mycket slangar kvar. Han har ingen medicin längre bara antbiotika mot infektionen som är princip borta nu. Älskade lilla barn!

Han behöver heller inte vara på BIVA längre och det var tänkt att vi skulle få byta avdelning idag men dom hade inte plats så vi är kvar på BIVA.

Signe fick tyvärr feber ikväll och vi vågar inte riskera att August ska bli smittad så Henrik har åkt hem med henne en stund. Så nu är jag ensam på rummet och jag har städat så det känns så stort och tomt här. Saknar mina älsklingar men om ett tag är vi hemma alla tillsammans! <3

Nu ska jag snart gå ner till min lille pöjk=)

Ha det fint!

Lekterapin

Här på Astrid Lindgrens Barnsjukhus finns det något som heter lekterapin. Det är typ som dagis fast minst en förälder måste vara med. Dit går vi med Signe ibland.

Bra att det finns!


fortsättning mat


Idag har det hänt mer på matfronten för idag när jag kom ner så skulle sonden bytas ut så han var utan den en stund och så har jag fått prova på att amma honom lite och vi testade även flaskmatning.

Dom har kopplat bort matdroppet och nu får han mat i omgångar istället. Är så lycklig och stolt över min lille kille! (ja och över min dotter med såklart =) )

Ha det fint!


Mat

Dom har höjt mängden mat i sonden ordentligt och idag har dom faktiskt kopplat bort August näringsdropp helt, nu är det jag som står för käket helt och hållet=)


Bad-GladHär på sjukhuset finns det en bassäng med leksaker som man kan få tillgång till på helgerna. Henrik gick dit med tjejerna förut. Han hade haft fullt upp med Signe då hon bestämt ville doppa hela sig. Hon hade hoppat helt ohejdat från kanten så Henrik fick lyfta upp henne. Visste att hon är badglad men inte hur pass mycket=)

Ha det fint!

Leksaker
Igår blev det en liten shoppingtur igen för August börjar bli så nyfiken på sin omgivning att vi åkte iväg för att hitta en speldosa mm.

Ha det fint!


Underbart!

Idag koppla dom bort respiratorn på August. Nu andas han själv med endast lite hjälp av en syrgasmask som hänger i hans planetmobil som han har och tittar på. Så underbart!
Första mötet med storasyster Stina


Igår träffade August sin storasyster Stina för första gången! På bilden är det första gången hon håller honom.

Shopping

Idag har vi shoppat lite igen..Tänkte visa lite som vi hittade till barnen.
Hittade söta Hello Kitty baddräkter till tjejerna=)Dessa kläder till August hittade vi på rean till ett väldigt bra pris! Så söta!***********************************************************************************

Förresten har August fått en ny och bättre sond idag. Dom har även höjt maten och hans infektionsvärden har gått ner. Skönt att infektionen verkar på väg bort nu. Han är så duktig vår kille. Pigg och stark trots infektion och ljumskbråck.

Älskar mina barn något så obeskrivligt mycket!

Ha det fint!

Glad kille

Idag har August sovit mycket men nu på kvällen har han tittat och verkat riktigt nöjd.Han har en mobil med planeter över sin säng o dom kikade han mycket på idag=) Hans mage håller på att komma igång ordentligt så han har ont  i den men idag har dom höjt matmängden men idag verkar han inte haft särskilt ont faktiskt. Skönt det!

Ha det fint! 


BarnvagnspromenadIdag kom Signe och vi gick iväg till mc donalds och åt lunch. Första barnvagnspromenaden sen december.

Kändes fantastiskt härligt att få hålla bägge min barn i famnen (jag höll dom inte på samma gång men på samma dag<3)

Ha det fint!

2 veckorIdag blir min starka lilla kille 2 veckor. Han är riktigt stark och tuben behöver tejpas om titt som tätt för att han inte ska dra den själv. Han kommer få ha den ett tag till då det blivit ett bakslag vilket vi har blivit förvarnade om att det kan och brukar bli. 2 steg fram och ett tillbaka. Lillkillen har nämligen nu åkt på ett ljumskbråck (vanligt bland prematurer) och en infektion som han får antibiotika mot. Han är ganska pigg så infektionen ska vara under kontroll och när den är över så tar dom itu med ljumskbråcket. Har suttit med honom ett par timmar idag och ska antagligen göra det ikväll också. Min älskade lilla fighter som är så duktig!

Är ensam här i ca 1 dygn då Henrik hämtar Signe som ska komma hit till oss nu.

Ha det fint!


7/2

Idag provade dom att ta bort respiratorn på August. Han var inte riktigt redo och dom fick sätta tillbaka den ca 20 min senare. Han andas på bra själv men får hjälp av respiratorn när det behövs.

Har suttit o myst med honom i famnen i 2 timmar ganska nyligen=)

Han har en napp som han gillar lillkillen=)

På onsdag kommer Signe hit och bor med oss..Jisses vad jag saknar! Stina saknar jag med och hon ska komma och hälsa på till helgen =)

Ha det fint!

11 dagar

Idag är August 11 dagar och idag har han varit vaken jättmycket. Det märks att han börjar bli piggare och riktigt stark är han och nu har han börjat försöka dra bort diverse slangar. Idag har han fått byta från sin öppna kuvös till en bebissäng. Där är han nerbäddad lite mera ombonat och så. Jag och Henrik har suttit med honom i 4 timmar idag. Supermysigt!


Ha det fint!

<3


4/2

Idag har vi pratat med kirurgen han berättade att August lunga på vänstersidan hade utvecklats mer än vad dom trott.

August diafragmabråck såg man inte på RUL så jag har haft en teori om att organen kom upp i bröstkorgen senare i graviditeten och kirurgen trodde att min teori var rätt. Trycket i hans lungor var jättefint med och igår fick han bestämma andningsfrekvens själv, idag får han vila och har den inställd men han väljer ändå att starta sina andetag själv.

Nu ska jag snart ner till lille killen.

Ha det fint!

3/2

Har pysslat med August ♥ Ska snart ner igen..Henriks tur att hålla. Sen blir det en shoppingsväng för att bla handla mer kläder till lillkillen som har börjat använda bodys. Idag triggar han många andetag själv och hans syre är typ inställt på samma som vårt. Vår starka lilla kille!

Henrik hörde Signe säga hej då på telefon idag. Nu har hon börjat prata mer och mer vår lilla tjej=)

Ha det fint!

8 dagarIdag är August 8 dagar. Igår fick jag hålla honom för första gången och pyssla med honom. Idag har vi skött honom ännu mer och idag fick även Henrik hålla och så har jag hållt honom igen=)

Som ni ser har han även på sig en body för första gången idag=)

Dom har ändrat lite inställningar nu på viss medicin och maskiner för att han ska triggas igång och andas själv mer och mer så att han kan bli av med tuben. Idag har vi sett att han triggat en del själv=)

Längtar efter tjejerna och Signe har vi tänkt att testa att ha hos oss här. Vi väntar bara på att hennes förkylning ska ge sig. Hoppas det är en snabb variant så att hon snart kan få se sin lillebror snart. Även Stina är lite förkyld men snart kanske =)

Ha det fint!

Glädjetårar

Idag har jag fått hålla August för första gången <3 August som för övrigt blir en vecka idag.August ligger o "solar" lite om dagarna då han är lite gul. Får se om han är färdigsolad snart eller om han får sola mer.

Det var underbart att få hålla honom <3

Idag kom en av dom som var med och hämtade August i Linköping ner till BIVA. Hon såg att han inte hade någon nalle från dom så hon hämtade en. Gulligt!

Förlossningen-August

Egentligen skulle han födas på Karolinska med planerat kejsarsnitt eller ev igångsättning i V.37+0 14 feb men ca Kl.02 på natten/morgonen den 25 Jan vaknade jag av att vattnet gick. Hade varit inlagd i 11 dagar pga sammandragningar och så hade jag mycket fostervatten. Jag hann bara vara hemma en dag med familjen och mysa.

Som sagt vaknade jag av den bekanta känslan av att vattnet gick. Jag låg väldigt stilla och väckte Henrik som sov brevid. Han förstod direkt allvaret och skyndade sig för att hämta en handduk. Jag ringde till Stinas mamma som behövde komma och hämta Stina och till svärföräldrarna som skulle ha Signe och så till förlossningen såklart. Dom frågade om jag behövde en ambulans, men jag sa att vi kunde köra själva. Sen skyndade vi oss iväg till förlossningen. Signe hade vi med oss och svärfar mötte upp oss vid sjukhuset för att hämta Signe.

Det var bestämt att jag skulle föda vaginalt i Linköping om förlossnningen skulle starta tidigare då jag födde Signe snabbt så vågade dom inte transportera mig till Stockholm.

Kände lite molande i magen men sammandragningarna var det lugnt med. Var öppen för ett finger när jag kom in. Fick ett dropp som dom sätter vid prematur vattenavgång. Dom skulle inte stoppa förlossningen nu utan nu skulle han få komma.

Jag och Henrik skulle försöka vila då det var lugnt med sammandragningarna. Jag fick jätteont i handen efter droppnålen så jag ringde på barnmorskan som förövrigt var samma barnmorska som förlöste mig med Signe. Det verkade som att droppnålen läckte då jag ganska nyligen hade haft dropp i handen.
Hon tog bort den och satte en i armvecket istället.

Vila blev det inte så mycket av då jag hade ett molande som jag kände igen från förlossningen med Signe. Molandet kom och gick. Runt 8 vakande jag och en annan jättegullig barnmorska komma in. Jag tog en dusch för att lindra smärtan en del.

Den nya barnmorskan hade  stenkoll på mig då jag, som hon uttryckte det, föder barn som ett "Jehu". Efter ett tag var jag öppen 3-4 cm och en stund senare var jag öppen 5. Jag var ganska oberörd av värkarna då dom inte kändes så mycket, vilket gjorde henne ännu mer nervös att jag helt plötsligt skulle börja föda.

Tiden gick och jag var fortfarnde bara öppen 5 cm, så jag fick stå upp ett tag. Jag och Henrik hade satt på radion och på den spelade dom Aeorsmiths "I dont wanna miss a thing" och jag började att gråta en stund.  Lite senare fick jag börja med lustgas. Nu hade jag en ny och supervan barnmorska som bara hade en vecka kvar till pension.

Hon ville ge förlossningen en skjuts och gav mig värkstimulerande dropp. Då var det som att trycka på en knapp och jag började få superont. Radion stod fortfarande på och så spelades REM:s "Everybody Hurts" och då grät både jag och Henrik.

Jag började kräkas och sa att jag mår illa av droppet men bm sa typ att näe du jag tror att det är barnet som trycker på nu och att det började bli dags. Jag sa till Henrik att jag var rädd och bägge började gråta. Hade även frågat om epidural men det var försent fick jag höra.

Värkarna gjorde superont och jag låg bara och skrek i alla möjliga tonlägen. Henrik grät samtidigt som han försökte att massera mig för att lindra smärtan.

Krystandet började och nu gick det fort.
Till slut började den ena som jobbade att häva sig på min mage medans den andra försökte få tag i August huvud (tror jag). Det var bara 4 personal i rummet, bara en mer än med Signe. Den som var extra var hon som skulle springa iväg med August.

Henrik hade bara skymtad August huvud en gång innan hela han kom ut på en och samma värk 13 minuter efter att jag hade börjat krysta. Jag såg att August grimaserade medans barnmorskan snabbt klippte navelsträngen för att dirket lämna över honom till en kvinna som skyndade iväg med honom. Henrik fick följa med henne och jag påminde honom om kameran.

Nu blev jag och 2 personal kvar. Jag fortsatte dra lustgas pga smärta och sen visste jag att den gjorde mig avtrubbad då jag var så rädd. Till slut snodde dom lustgasen från mig och strax efter kom en kvinna in och sa att de hade intuberat August och han syresatte sig bra. Vilken lättnad. 

En stund senare körde dom in kuvösen i förlossningrummet så jag fick se honom innan de for upp till NEO. Henrik följde med och jag fick morfin mot smärtsamma eftervärkar och sedan fick jag en dusch. Henrik kom efter ett tag och den stunden han hade varit med i rummet där en massa människor hade jobbat med att intubera August hade varit de värsta minutrarna i hans liv för det såg så otäckt ut. 

Vi fick höra att August var i så bra skick att de var förvånade. Det var jätteskönt att höra.

Jag och Henrik fick in förlossningbrickan och sen skulle vi få komma upp till våran son<3

Det blev bestämt att han kunde transporteras till Stockholm redan den natten och kl. 01 bar det iväg. August fick flyga och jag och Henrik kom efter i taxi. När vi kom fram fick vi träffa August en stund och ca halv 6 på morgonen fick vi vårt rum på familjevåningen. 

Nu sitter jag här i  rummet och skriver detta. August är en superstark liten kämpe som har klarat av operationen och vi är så stolta och lyckliga över vår pojke.

Han föddes ca 6 veckor tidigare (34+1) men är en stor och stark kille som vägde hela 2850 gram och var 45 cm lång trots att han föddes prematurt.Ha det fint!
 

AJLustgas=)RSS 2.0