Skötväskan

 
Igår kom skötväskan jag beställt. Inte långt kvar nu. Veckorna trillar på. Ska packa väskan denna vecka! Jättenöjd med väskan. Rymlig och snygg!

Torsdag

Torsdag idag och denna vecka börjar man känna att det närmar sig höst. Det börjar bli mer rutiner på dagarna och semestertider verkar vara över. Stina har gott i skolan hela veckan och idag var vi på bvc och lekte. Efter det var jag och beställde tid hos frisören. Ska klippa en page och hoppas det blir bra. Det får jag se imorgon. På kvällen ska vi på kräftskiva. Har även bokat tid för massage fick presentkort när jag fyllde år och tänkte spara det tills magen var större och tyngre vilket ni nu kan se på bilden ovan att den är. Inte långt kvar nu. Eller ja ca 10 veckor men hon kommer sannolikt före. Kan ju faktiskt vara ca 12 veckor kvar också.
 
Ha det så fint!
 

BM V.29+2

Igår kväll fick jag börja fasta för imorse var det dags för sockerbelastning. Drycken är ju vidrig men jag fick ner den iaf. Sen vänta 2 timmar och det gick snabbare än vad jag trodde. Ingen gravditetsdiabetes visade resultatet. Skönt! Vågen stod på 64 kg och SF-måttet var 28 cm och låg mitt på kurvan. Första mätningen låg det vid översta kurvan men då låg bebis så högt upp. Hon ligger med huvudet neråt fast rörligt. Mitt hb var 129 så jag kan sänka till 2 järntabletter i veckan. Urinprov var också bra och blodtryck 120/65. Lillas hjärtslag 142. Helt Godkänt allting.BM tyckte nog att det kändes som att bebis är lite åt plus-sidan i stl och det visade ju ul också. Känns bra att allt såg bra ut =) Nu ska jag snart börja med middag. Blir ugnstekt falukorv och mos idag =)

Eftersom att Henrik överraskade mig i fredags med bio-date och middag så ska jag överraska honom med en fin blomma ikväll tänkte jag.
Ha det fint!

V.30 (29+0)

 
Jösses. Nu går vi in vecka 30! Såhär står på familjeliv.se:Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
Många föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
 
I veckan som varit har det varit ganska fullt upp och igår överraskade min älskade make mig med en överraskningsdate. Han hade ordnat barnvakt och bokat biobiljetter. Först åt vi middag. Jag tog plankstek. Sååå gott! Filmen var riktigt bra med. Elysium. Barnvakterna stannade kvar över natten här och jag och H fick sovmorgon sen tog dom med barnen till busfabriken så dom har haft jättekul.
 
Idag har det blivit en hel del slappande men jag har börjat tvätta massor bebiskläder och har även rensat i garderoben för att sälja lite kläder inför höst och vintershoppingen. Köpte en ursöt overall till lilltjejen från utomlands med. Blev halva priset mot här. Molo heter märket. Ett av favvomärkena =)
 
Veckan som kommer så börjar lite vardag igen. Stina börjar skolan igen och ev öppnar nog bvc sin öppna verksamhet med. På måndag har jag tid på mvc och ska göra glukosbelastning och det vanliga. Belastningen är för att jag haft höga socker värden vid tidigare grav vid något/några tillfällen så vi bokade in ett denna gång med.
 
Nu blir det strax makens goda soppa till middag!
 
Ha det fint!
 
 

Underbart

Idag har vi tittat på vår lilla igen. Allt ser bra ut och inget bråck så långt ögat når Hon ligger med huvudet neråt. Bebisen är en tjej vilket vi redan visste men det är dubbelkollat. Hon ligger + ca 10% på vikten och om jag går tiden ut och hon håller sin kurva skulle hon väga ca 3900 gram. Sannolikheten att jag går tiden ut var liten. Underbart att få se sin lilla igen och allt ser bra ut! Har börjat tvätta upp bebiskläder med. Så sött! Med August fick jag bedrest omkring denna veckan. Är i vecka 28+2 så nu tänkte jag vara ute i god tid =)

Innan ul fick vi god mat hos svärmor. Moussaka. Mums!

Nu ska jag slappa lite innan en tvätt åker in och så har jag faktiskt en påse med nytt från AMiS som jag ska packa upp och fota med vartefter. Håll utkik på facebook. 16 nya mössor kommer upp =)

 
 
 
 

V.29 (28+0)

Idag går jag in i v.29! Bilden är från igår.
 
Vikten på hemmavågen visar 62.5 kg. Hos bm visar den mer då de väger annorlunda och med skor och grejer på som ibland inte räknas av. Ca 10 kg upp då. Får se vart det landar =)
 
 
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
 
Från familjeliv.se

Regn=Busfabriken =)

Igår fick det här stället ett besök =)

Magen


Ännu en babybox =)

Hämtade ut boxen från babyproffsen igår. Kul =) Fyndade även ett dra-på-lakan till vagnen för 19 kronor. och så den urgulliga nappen kunde jag inte motstå =) ÅHH så mysigt!

AMiS

 

RSS 2.0