Gott med grillat

Så otroligt gott det kan vara. Idag blev det fläskfilè med pommes och diverse tillbehör. Disken är undanplockad och vi har varit ute o plockat fler jordgubbar. Nu ska vi till affären o hyra en film.

Ha det fint !




Filmtips

Nån som vet några bra filmer man kan hyra ? 

Glass,sol,grill

Ja så härligt helt enkelt. Idag mötte jag upp min kompis Luva och gick till Sandelius o köpte glass efter det blev det lite kaffe i solen hos oss, jag drack en god eko läsk =) The är inget gott i värmen heller blir inte sugen på det. Lite jordgubbar gick ner i alla fall. Strax tänds grillen för det är grillat som står på menyn idag *mums*.

Ha det fint !


Luva


Dubbelt gott


Moi


Svalkar av magen lite med en blöt handduk =)


Jordgubbar

Nu börjar jordgubbarna mogna i landet mums filibabba =)




Sol, vind o vatten

Idag har det spenderats en tid på stranden o det är så härligt. Här hemma har vi precis käkat, och snart blir det till att jobba en stund på Kambrinks markiser & persienner , jag sitter i butiken och grabbarna åker ut o fixar för det mesta och det finns en hel del att göra när solen tittar fram hehe.

Ha det fint !


Måndag

Idag är det inget planerat direkt men jag tror att det blir en sväng till vattnet även denna härliga dag. Vilket sommarväder!  Morgonen startade som den har gjort den senaste tiden med frukost ute och en liten morgonpromenad.

Ha det fint !


Fina detaljer

Var ett tag sen jag gjorde ett inredningsinlägg men här kommer ett =) Har gått runt lite på undervåningen och fotat en del saker som jag tycker lite extra mycket om. Grönt är skönt och en snygg kombination till grönt är rosa =)


Bänkprydnad i köket.



Diskmedelpump och förvaring från cult design.



Diverse förvaring från cult design.



Dessa två hänger på en vägg i köket och jag tycker dom passar utmärkt
till den lite "gammaldagsa" stilen.



Återigen lite grejer från cult design serien, mm och många av grejerna
från cult design serien är presenter som jag fått vid olika tillfällen och
en del har vi handlat själv =)




En sommrig krukväxt. Grönt o rosa är fint och denna
står i vår hall och har en matchande grön matta på golvet. 



I vardagsrummet vitt,brunt,grönt o rosa I like it.



Hylla i vardagsrummet med blandade grejer som gör rummet mer
hemtrevligt.



Solig söndag

Idag åkte vi till sjön och spendera lite tid där. Vattnet var skönt och Henrik hade fixat god matsäck, korv/paprika macka eller ost o skinka med paprika o gurka-macka, jordgubbssaft och några chokladbitar. Lite frukt tog vi med också =)
I love the summer.



Först en varsin glass på stallkiosken


Matsäck i det gröna, det är grejer det =)

Idag har hushållbestyr lagts åt sidan pga det fina vädret (och värmen) men ska värma lite mat o sen kanske jag plockar i ordning lite, kanske strykgärnet åker fram med. Ikväll blir det ett härligt bad med badsalt och sedan ska jag slänga mig i soffan o glo på TV.

Ha det fint !

Hej! Hej! sommar

Nu bär det av till beachen, men först ett stopp så stallkiosken för lite glass.

Ha det fint !

Fina blommor

Titta vilka fina blommor Henrik hittade i trädgården =)


Ekologisk läskedryck



Ekologisk cola utan coffein =) Hitta jag på Willys.


=)

Jag är på dag 227 av 280. (81,1%).
Jag är i vecka 33.
Jag har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 19 aug 2009 
Jag har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.

Varmt

Men det är härligt. Man får variera sig med att vara ute o inne. Nu har jag pysslat lite inne men strax ska jag gå ut till Henrik som jag hör skruvar på nåt , skulle gissa soldäck =)
Ikväll ska vi på kalas hos en vän som fyller år snart och om en stund blir det till att åka till affären och veckohandla.

Ha det fint !


Kläder

Nu har jag strykit en del av kläderna =) Så söta.


Den här söta dressen och pannband har min snälla mor hittat.
Dressen på tradera och pannbandet på H&M. 


Kläder som har tvättats ,strukits och sorterats.

 

O härliga sommar

Vaknade ganska nyligen =) Har precis käkat frukost ute och tänkte gå min lilla,lilla promenadslinga. Idag får vi se vad som görs har inget planerat men ska fortsätta dona lite med bebiskläderna. Min kära mor hitta ju en hel del på tradera så det finns en hel del kläder faktiskt o det är så mysigt. Många av kläderna är nya också så en del får tvättas separat. Tänkte även sortera stl och stryka och lägga det i byrån. Ha det fint !

Ordning o reda

Tänkte se om jag kunde hålla lite ordning och reda i bloggen så nu har jag lagt till flera kategorier. Under allmänttkategorin kan man alltså läsa om lite blandat men ska försöka sortera upp mina inlägg hädanefter. Får se hur det går =)

Middagstips

Skinksås med smak av franska örter och tagliatelle



Ca 2 portioner

1 burk vanlig creme fraiche
1 burk med franska örter creme fraiche
1 liten purjolök
1 bit rökt skinka
svartpeppar


Hacka och skölj purjolöken, tärna skinkan och bryn sedan purjolök och skinka med en klick smör i en gryta eller liknande. Häll i creme fraichen, peppra och värm sedan upp under omrörning.

Tillbehör- Tagliatelle och en bit bröd

Smaklig måltid !


Fredag

Sol o sommar idag med *härligt*. Blev frukost ute idag och efter det tog jag en liten,liten promenad. Stina hängde också med =) Efter det stack vi alla tre till Bysjön för lite sol och bad.
Idag åkte Stina iväg för denna vecka. Henrik jobbar får se vad man ska hitta på. Tänkte börja tvätta lite bebiskläder snart =) Ha det fint !

Sommar,sommar,sommar

Oj oj vilket härligt väder men idag blåser det en del i alla fall så det fläktar ju skönt.
Sov inget vidare i natt men jag kan ju vila på dagarna om jag vill så det går ju bra ändå.
 
Vi har precis käkat lunch här och till efterätt åt vi god vattenmelon och jordgubbar, gott som bara den en varm sommardag. Nu ska jag nog ge mig ut i solen igen.
Älskling håller på o styr med diverse därute, målar och fixar i trädgården o det blir så fint =) Själv ska jag nog ta med mig en bok ut o sätta mig. Ha det fint !



Beachen

När Henrik kom hem från jobbet drog vi till Valdemarsvik och käka pizza mums filibabba efter maten åkte vi till Grännäs som bjöd på sol och bad, en o annan festis åkte ner och även en glass =) Riktigt härligt =) Ha det fint !  

Magen V.31+5


Ännu en vacker morgon

Hoppas det fina vädret håller i sig. Började dagen , efter en härlig sovmorgon med frukost ute på soldäcket. Vet inte riktigt vad man ska hitta på idag men älskling slutar tidigt idag =) , så får se om vi hittar på något eller om vi blir kvar hemma. Henrik har börjat måla husgrunden nu så vi får se.

Igår blev det mysig grill till kvällsmat sen sövde Henrik, Stina och sedan tittade vi på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen" 

Ha det fint !




Innan läggdags blev det lite hoppning i studsmattan =)

Grill

Vilken härlig dag ! Ikväll blir det grillat till middag *mumsigt*. Henrik har hyrt en film till ikväll med tror den kan var bra "Vi hade i alla fall tur med vädret igen* hette den. Ha det fint !


Ibland har man extra skoj

Jajemen ibland har man extra skoj och då dröjer det inte länge förrän det ser ut såhär i Stinaprinsessans rum =)



Som tur är kan man ganska snabbt få det att se ut såhär om man har bra med förvaring.


57 dagar kvar till beräknad förlossning

Idag var vi på bm-besök igen prover, vikt och magmått o sånt togs och vi fick även höra lillans hjärtljud *härligt*. Idag kände även barnmoskan efter hur hon låg och hon ligger med huvudet neråt , det har jag fått höra förut men för ett tag sen blev jag fundersam på om hon inte vände upp sig igen men det verkar ju inte så, eller så har hon både vänt sig upp o ner sen dess kanske =) Ha det fint !



Stina känner på magen och på lillasyster som buffar där inne =)


Lillan 3d/4d ultraljud V.26+0


22/6

Solen strålar och även denna morgon blev det frukost i solskenet. Tänkte jag skulle ut igen en liten stund men annars är det en städ och tvättdag idag som jag planerat. Ska knalla ner till apoteket med då mina järntabletter är slut.

Igår var jag i stan och shoppade lite, mamma o Erik skulle dit så jag hängde på. Det blev lite kläder till bebis (mössor och en body) och så ett par smågrejer till Stina ,lite sköna kläder till mig och en matta till vardagsrummet men det blev inget bra så den ska få flytta upp till hallen på övervåningen =) Ha det fint !

Midsommardagen

Hade en väldigt trevlig midsommar igår. Min mor och hennes karl kom och vi åt mat och tårta sedan spelade vi kort =) Idag ska vi till Kvarnvik på midsommardagsfirande ,köpa lite lotter äta lite korv med bröd och fika kanske. Ha det fint !


Glad Midsommar !

Nu ska jag fixa i ordning mig lite innan midsommarmaten =) Ha det fint !



Grejer till bebisen =)


Vagnen



Babysitter



Bilbarnstol



Sittdel till vagnen


Sommardag

Härligt väder idag med i alla fall delar av dagen. Dagen startade med frukost ute i fina vädret. Sen blev det en sväng neråt för att handla på mig lite tidningar o glass som man kunde ha när man var ute i det härliga vädret =) På eftermiddagen kom en kompis o fika det var väldigt trevligt. Henrik har byggt på altan och snart är det färdigt  =) Just det har handlat det mesta till midsommar nu min mamma o hennes karl kommer hit midsommarafton trevligt. Ha det fint !


Colaflaska-glassen är jättegod förresten tycker jag. Isglass man trycker ur flaskan, nästan lite som krossad is.

Soligt och härligt

Vilket härligt väder det har vart, får gärna vara lite varmare t om =) Dagen startade med frukost ute i solskenet på en del av soldäcket (det är ju inte helt färdigt än men snart =) Sedan åkte vi in till Byggmax , efter det blev det en tur till Plantagen där vi shoppade lite blommor. Har nämeligen en liten idè hehe. Lunch på Mc Donalds idag , de går ner =) Nu ska vi strax iväg för sista delen av föräldrautbildningen är idag. Ha det fint !






Städtajm

Japp idag ska det städas. Mina planer på att gå upp skapligt gick inget vidare kan ja säga men men. Ikväll blir det att jobba men ska smita lite tidigare för Stina har lite avslutning på dagis ikväll . Ha det fint!

14/6

Är så seg. Gick ut till Henrik en sväng som håller på o bygger men det blåste så obehagligt så jag gick in igen. Tänkte ju städa men får se kanske gör det imorgon istället=)




Soldäcket kommer gå runt halva huset typ. På bilderna kan man se den påbörjade altanen och sen ska soldäcket vidare bort och svänga av. På sista bilden kan man se en av vinklarna som soldäcket har =)

Söndag och städa kanske =)

Sovmorgon idag igen men var uppe sent igår också. Imorgon tänkte jag ta mig upp skapligt i alla fall. Igår blev det som sagt lugnt med TV/Data-kväll och även ett skumbad =) Idag ska jag nog städa lite. Ha det fint !





Några av favoriterna..Min morgonrock från H&M, badsalt och duschtvål från Willys =) Tofflor Ikea.


Lite chips och dip var inte helt fel heller. Mina favvodipper för tilffället som även har varit det ett tag är Fresh Island eller Taco *mums*

Kväller

Oj har suttit länge framför datorn nu. Älsklingen är på partaj ikväll. Själv har jag tänkt att fixa chips o dipp , tända en massa ljus och slänga mig framför tv:n, blir antagligen ett härligt skumbad med. På måndag ska jag se om jag kan få nån ordning på mina sovrutiner igen så då blir det att gå upp hyffsat skapligt i alla fall hade jag tänkt. Ha det fint ! 

Lördag

Idag har det inte gjorts så mycket. Sov länge idag med, men var uppe ganska sent igår. Igår var vi på bio och såg baksmällan eller nåt sånt. Den var jätterolig faktiskt, kan rekommendera den. Innan bion åt vi god mat (black and white) på restuarangen tvärs över gatan vid bion gott gotti gott gott. Det inhandlades även en del godis innan så mycket musigt blev det. En lyckad kväll med andra ord.

Nu ska jag gå ut o se hur det går för älsklingen med soldäck/altanbygget. Kanske bakar nåt sen med får se hur jag gör =)

Fredag

Vädret var visst inte det vackraste idag men men. Ikväll ska vi på bio så då gör det inget om det regnar =). Idag sov jag ganska länge igen men jag vaknade i natt runt 4 skulle ja tro och hade så svårt att somna om så jag tappa upp mig ett bad med skum/badsalt och låg i ett tag, somna om runt 5 halv 6 skulle ja tro. Idag får det bli att styra lite inomhus eller bara glo på tv och sitta vid datorn, får se =) 


Cirkus

Japp ikväll ska vi titta på cirkusen. Tycker det kan vara ganska mysigt med cirkus även om man har sett det förr men jag kan tänka mig att Stina-raringen tycker det är skojigt också =) På dagen vet jag inte vad jag ska göra men det blir nog att tvätta lite mer bebisgrejer o pyssla lite =)

Mysigt

Blev en ordentlig sovmorgon idag riktigt skönt =) Sov till kl.10. Jag har börjat tvätta lite av lillans i magens filtar o täcke o sånt dom är nya men vill tvätta bort "fabrikskänslan" som grejerna har. Det har även blivit en hel del kläder som ska tvättas vartefter också så ska jag stryka dom små plaggen så dom blir extra mjuka för lilla bebis, så mysigt. Ikväll ska vi på föräldrautbildning och då skulle vi få se en förlossningsfilm. Nu ska jag sitta vid datorn en stund till och dricka färdigt mitt te och njuta av dom mysiga sparkarna som lillan ger mig lite då och då. Ha det fint !

Bullbak

Idag har det varit en riktig hemmapysseldag . Så idag har det tvättats , städats och för tilffället håller jag på o bakar kanelbullar *gott*

Glass i stora lass !

Idag blev det en tripp till smultronstället för att testa lite smarriga glassar. *mums*




Magen


Min växande mage vet inte riktigt i vilken vecka bilden är tagen men skulle tror att det kanske är några veckor sedan.

Söndagsmys


Raringarna är iväg och handlar lite bröd så snart blir det söndagsmys och smörgås =)

Hoppsan

Kunde visst inte hålla mig borta från bloggandet riktigt skönt med en paus i alla fall. Vet inte hur ofta jag kommer att skriva men nu har jag lite mera tid i alla fall. Huset renoveras för fullt och det är många projekt på gång. Köket är färdigt, huset håller på att målas och det stoooora soldäcket med altan håller på att byggas. Sitter o funderar på vad man ska äta ikväll. 


Nya köket

Soldäck påbörjat


Här börjar det hända grejor. Om ett tag ska hela huset vara rött och det ska ha vita knutar *härligt*  husgrunden ska bli mörkgrå.

Nya farstukvisten. Finns en del kvar att göra men här går det undan =)



RSS 2.0