Påskpynt och pyssel.

Igår pyntades och pysslades det =)










Har haft en ganska tuff dag så ikväll blir det att chilla =) Ska förbereda lite inför morgonens födelsedagsfirande med (Henrik fyller 28 imorgon).
 

Imorgon är det fullt upp.

Sjunga för Henrik =)
Barnvagnsrace/Lattepromenad
Babyöppet på bvc
Klippa håret
Lite fix inför kalaset
Födelsedagsfika

Kul med full rulle med ibland!


Ha det fint!

HLR



Igår kväll var jag på del 1 av hlr-kursen. Det var mycket lärorikt. Vi fick öva på dockor att göra hlr och vi övade framstupa sidoläge på varandra. Det var jättebra att få testa hur hårt man ska göra kompressionerna och hur hårt man ska blåsa in luften. Det var 3 olika stl på dockorna för det är ju lite olika tekniker på olika stl. Vi fick också lära oss hur man gör när någon sätter i halsen tex.. Om ett par veckor är del 2.


Ser ut att bli härligt väder idag.Skönt för på tisdagar är det barnvagnsrace/lattepromenad=)  Just det igår sa hon att brännskadeolyckor ökat en hel del pga av att folk börjat med att dricka latte på tex cafèr så var försiktiga så att ni inte dricker varma drycker med barnen i knät!

Ha det fint!


Signe

Signe i sin nya dress, eller vad kallar man det?? <3


Måndag 29/3

Idag har jag haft sovmorgon,så sov till nyss =) (Henrik hade Signe natten och morgonen). Igår var jag på Me and I party,det var jättetrevligt och det finns ju så mycket fint att välja på, jag köpte en pussgrodor body och en söt vårmössa till Signe (den kan ev vara lite stor dock men vi får se) den var så söt så jag chansar på att hon kan ha den =)

Ikväll ska jag på HLR-kurs så Signe ska vara hemma med sin far vilket hon även var igår när jag var partyt.

Ha det fint!


Kläderna!










En filt till sittvagnen =)











Sådär nu är allt sorterat=) Man hinner mycket när man går upp tidigt=)

Återigen..Tack så jättemycket mamma och Erik!

Massvis med nya kläder!!

Oj oj oj! Var hos min mamma och Erik ikväll. Erik hade hittat och ropat in en massa sprillans nya barnkläder, på auktion. Så mamma och Erik ville ge dom till oss. Jag fick välja vad jag ville och jag tog hem rubbet =) Kläderna varierar i stl 80-104 så det finns en del och växa i också men det ska jag paketera ordentligt och lägga undan med omsorg. Hittade även en HH-keps till moi som passar perfekt på tex barnvagnswalk=)

Tack så hemskt mycket mamma och Erik !!!


Lägger ut lite bilder men klockan är mycket så imorgon ska jag sortera allt i stl och se vad som ska läggas undan och vad som kan användas redan nu. Så imorgon kanske jag visar lite närmare vad vi fått=)







Grattis i efterskott Nellie!

På eftermiddagen/kvällen har vi firat Nellie (min bonuslillasyster) i efterskott. Vi blev bjudna på kanongod mat ,tonfiskgratäng (kunde jag få receptet Lena? =) och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt *mums*. En riktigt trevlig kväll!



Min lillebror och hunden Carro.



Mycket på planeringen =)

Lördag: Äta mat hos pappa och Lena, fira bonussyrran Nellie där.

Söndag: Me and I-party hos Johanna.

Måndag: HLR-Kurs på BVC.

Tisdag: Barnvagnsrace/Lattepromenad. Så ska jag klippa håret med (ska bli så skönt att få ordning på det)

Onsdag: Ska vi till stan och vara hos Henriks föräldrar dom ska även vara barnvakt medans jag och Henrik ska fixa med lite måsten.

Torsdag: Babyöppet på BVC, sen fira Henrik som fyller 28 år.

Fredagen: Hmm var nog inget här..

Lördagen: Fira påsk hos Henriks föräldrar.

Nu ska jag ta itu med lite tvätt=)


Ha det fint!

 


torsdag,fredag

Igår började dagen med en fika hos några vänner sen körde Henrik och Stina mig och Signe till babyöppet där det var full rulle , skojigt. På kvällen åt vi hemmagjord pizza och till efterätt våfflor med sylt o grädde mums!

Henrik jobbar kväll=han har tagit natten/morgonen så jag är utsövd men tror jag sovit föör länge, är såå seg. Blir nog en promenad sen och då piggnar man väl till=) Måste handla hem fredagsmys också!

Ha det fint!

Vikt???

Signe verkade vara väldigt nyfiken på sin vikt då jag fann henne ståendes på vågen i vardagsrummet =) Men jag tror allt bvc får sköta vägandet ett tag till=)


Tisdag

Idag har det varit lugna puckar här hemma (fast Signe sätter fart på vilken dag som helst=). Henrik har varit ledig idag så det har känns nästan som helg=) Fast dagen började med en trevlig promenad och fika med Johanna o Nellie. Sen har jag tittat lite på tv.
Just det vi har varit och valt färg med till väggarna i trappen. Trappen är numera vit men den ska få eklaminat på trappstegen också sen har även panelen blivit vit och så blir väggarna mörkgrå men jag kommer antagligen visa när allt är helt klart...Just det laminat nedanför trappen blir det med=) 

Snart kommer Stina=)

Ha det fint!  


Godmorgon nya vecka!




Inatt har man sovit ganska bra. och fick sova till kl.7 typ. Idag tittar solen fram igen härligt. Nu är det snart vår. Köpte hem tulpaner igår, tycker det är så fint och så blir man extra glad när man ser dom=)

Ikväll ska jag på del ett av första hjälpen-kursen andra och sista delen är om en vecka. Signe ska vara hos sin mormor under tiden.Så vi ska dit en stund innan så hon hinner bli lite varm i kläderna innan jag går.

Ha det fint!


Söndagmorgon hos oss


består dels av en Signe som drar ut en massa tidningar på golvet=)


Fint till påsk





Trevligt!

Kvällen har spenderats hos Henriks föräldrar. Vi är ju ganska nygifta så Henriks föräldrar ville fira oss med god mat och glasstårta till efterätt sen fick vi även snygga grejer från Cult Design som jag lagt i ett speciellt inlägg under renovering/inredning eller se nedan =)
Signe fick ett par söta sockar och Stina ett par söta handledsvärmare som deras farmor stickat med =)

Tack för en jättetrevlig kväll!


Henriks mamma gör alltid så fina kort..Detta fick vi med.

  


C D



Dessa snygga vigselgåvor fick jag och Henrik av hans föräldrar ikväll.
Så snygga, fick även ett par vita "brickor" (runt ljusen) om man vill ha
en neutralare look. Vi gillar Cult Design och har flera produkter här he-
mma sen tidigare=)

Fredag!

Godmorgon mina vänner! Idag tog Signe sovmorgon efter en lite bökig natt men nu är vi igång. Idag är det fredag så här ska städas och inhandlas gott godis eller ost o kex kanske till "Solsidan" ikväll. Vi ska iväg till staden i eftermiddag och kommer hem lite senare. Nä nu ska jag fixa i ordning mig o Signe=)

Ha det fint!



Detta foto togs i början av januari med nya kameran. Ångrar inte en
sekund att vi köpte den =)

Barnvagnsrace-babyöppet-svinisspruta

Det har vi gjort idag. Skönt med en promenad och efter det fick vi lyssna om barnsäkerhet och efter det fika. Har även anmält mig till en första-hjälpen-kurs idag. Signe ska vara hos sin mormor då,då Henrik jobbar.

Nu har Signe fått sin sista dos av svinvaccinet. Hon var jättecool och skrek bara till precis när det stack.

Väntar på att Stina ska komma hem. Hon ska ha med sig en kompis så kompisens mamma kör hit tjejerna. Henrik sitter i möte så han kommer hem senare. 
**********************************************************************************************
Nu är Stina hemma och jag hade missuppfattat. Hon har redan lekt med kompisen och fick skjuts hem=)

Ha det fint!

Status:Tacotime





*****************************************************************************************************
Imorgon står det barnvagnsrace/lattepromenad på schemat och efter det ska vi på babyöppet och sen på eftermiddagen ska Signe få sin andra och sista dos av svinisvaccinet.

Ha det fint!

Jippi!

Mitt öga känns bra idag. Det ser lite mörbultat ut men det är det ju på sätt o vis med...Igår gick vi o la oss supertidigt ca 20.45 men jag somnade faktiskt gott. Vi brukar väl lägga oss runt 22-23 kanske så idag känner mig ganska utvilad=)

Signe sitter o leker med en korg på en matta i vardagsrummet. På bvc igår så sa hon att det är bra att hon har lite eget att plocka med då man ofta får lyfta bort henne från ställen där hon inte får vara så jag har gjort vardagsrummet lite mysigare och barnsäkrare också. Så har jag lagt lite köksgrejer blandat med leksaker i en korg.  Idag har jag inget på planeringen förutom de vardagliga sysslorna.. 

Ha det fint!


Aj!

Har ont i ögat men berättar om det senare i inlägget.


Dagen kickades igång vid 7 imorse. Vid 8.30 mötte jag och Signe upp en annan mamma med bebis för en härlig promenad i solen med en fika som avslutning på promenixen, tis=barnvagnsrace/lattepromenad men hälften av alla fyra mammor =) kunde inte idag så vi ska gå på torsdag (tror dock att vi är en mamma och bebis kort då med) också men vi som kunde tog en sväng idag med, trevligt trevligt=)

Efter fikat begav jag och Signe oss till vårdcentralen för att kolla upp så att hennes hosta inte var astma eller allergi (hon har hostat vid vissa tillfällen ett tag) men det verkade vara lugnt och han trodde hennes luftrör var lite irriterat efter en förkylning. På vägen hem flög det upp något i ögat på mig,så jag ringde Christy o bad om hjälp men vi fick inte loss det.. Vid kl.13 skulle jag till bvc med Signe och hon hade växt bra och allt var ok.
Vi stannade kvar en liten stund efter så att Signe kunde leka lite med leksakerna dom har där. Tänkte att man redan nu kan vänja Signe vid att det ska vara roligt på BVC och inte bara ett ställe man får otäcka sprutor på.

Mitt öga blev inte bättre rann och var jätteirriterat. Så det var bara att bege sig till vårdcentralen igen och där spolade dom ögat och styrde och till slut fick hon ut ett korn på en tops. Ögat är bättre men det känns fortfarande inte bra. Får se hur det är imorgon annars ska jag höra av mig om det inte blir bättre.

Nej nu ska jag se om jag kan plocka undan lite.

Ha det fint!



Signe på upptäcktsfärd igår=)


Upp & Hoppa!

Signe bestämde sig för att kicka igån denna dagen kl.5 imorse..Jag försökte förgäves att söva om henne men kl.05.45 gav jag upp. Så då klev vi upp istället.

På dagens planering ser det ganska lugnt ut. Blir nog det vanliga plock o fix en sväng ut i solen kanske en liten sväng till affären. Fast i eftermiddag ska jag o barnen hem till min mamma, Erik och min lillebror o käka mat trevligt, trevligt. Henrik jobbar ikväll.

Ha det fint!




Massor av lek!

Idag har det lekts en hel del här hemma. Signe har fått upp farten med sin krypning och kryper omkring och upptäcker rum efter rum..Hon ska nu även stå mot allt hon hittar typ. Jag och Stina har lekt frisör/sminkös. Det tycker Stina är riktigt skoj och vi har även lekt doktor idag o gipsat armen med hushållspapper. Man tager vad man haver =) En riktig hemma-lek-söndag =)

Ha det fint!







FuruFix

Idag har vi påbörjat att måla bort lite "furuliknande"saker..Näe vars men det är väldigt mycket träfärgad panel i detta huset som vi bit för bit målar vit.Inte mycket kvar nu. Vi kör lite åt gången. Hittils har vi i omgångar målat tak i vardagsrum och lilla hallen. Nu har vi påbörjat projektet att måla panel som sitter längs med trappan och och trappan också. Blir nog en före efter bild som jag slänger upp här när vi är klara. Ha det fint! 

Stå upp.

Signe har ju som sagt börjat resa sig upp och stå på knä och i sängarna även på fötterna. Fast idag reste hon sig på fötterna för första gången även på golvet mot sin leksak. Jag stod med brevid och höll fast leksaken så den inte skulle välta men nu har jag stallt den på ett ställe den inte kan välta =)

Min stora lilla tjej <3

Ha det fint!


Den här leksaken är det jag snackar om...

Vårkänslor!

Vilket härligt väder! Dagen började tidigt med en pigg Signe. 05.35 typ. Pappa Henrik vaknade vid 6 då han ska iväg till jobbet vid 7 så Signe hängde med honom ett tag så kunde jag sova lite till. Vid kl. 9 begav oss jag och Signe på veckans barnvagnsrace/lattepromenad =) som ja som sagt avslutades med en macka o latte på fiket..Signe o hennes killkompis höll handen en stund med så sött..

Blev lite mera tid ute i solen o sen en sväng till affären. Men nu är vi inne, man får väl en frisk luft chock annars! Men kanske blir det en sväng ut sen... 

Nu ska här käkas lite lunch..

Ha det fint!


Tack för parfymen!


Tack mamma för parfymen som luktar så gott!


Jag och Signe har varit o hälsat på mor,bror och Eric. Dom bjöd på mat o kaffe och så fick jag en härlig parfym=) Tack för ikväll!

Sommaren 2009

Vad härligt det ska bli när sommaren är här! Visst att vinter kan vara mysigt men satt o tittade på lite bilder från i somras..Lägger ut några här!


Vår trädgård med GRÖNT gräs..
























Hej & Hå



Nu går det undan..Signe styr så dant här hemma. Jag lämnar henne på ett ställe och hittar henne på ett annat.Ibland hittar jag henne ståendes på knä mot någonting och ibland leker hon med sladdar. Så nu gäller det att vara med mera på vad hon gör. Sängen är ingen säker plats längre trots att man pallar upp kuddar så nu gäller det att lägga ut mjuka saker runt sängen också..I sängarna har hon ju även börjat ställa sig på fötter mot sängaveln/spjälorna som stöd men vi sänkte hennes spjälsäng nästan omedelbart när vi såg att hon börjat ställa sig upp. Mitt älskade lilla barn vad det går undan emellanåt..Som sagt man får hålla i sig för Hej & Hå här går det undan..

Ha det fint!




Mysigt

Sitter här hemma i mörkret med en liten Signe som slumrar så sött i knät att jag inte hunnit tända några lampor. När hon vaknar ska jag tända lite fönsterlampor,massor av ljus och slänga in några pizzaslizar i ugnen som jag köpte på IKEA idag (jag o Signe hängde med pappa o Lena),tror det var IKEAS egna märke. Efter det ska jag göra mig en stor kopp kaffe och slänga mig med min chokladkaka i soffan och hoppas det är nåt bra på tv=)  

Ha det fint!

Inredning

Vår inredning får inte riktigt vara ifred längre! :O =)





Fredag och sol

Vilket underbart väder vi haft idag..Förut var jag H och lilla S o käkade mat på min mammas jobb. Det var jättegott klyftpotais med kyckling och sås..Signe satt nöjd i sin vagn och gnagde på ett knäcke=) Jag tror hon börjar få tänder. Det känns inga men det ser ut som att det är på G..Det händer mycket med den lilla damen. Bara den senaste månaden har det hänt massor utvecklingmässigt.. Hon har lärt sig att sitta utan stöd (man får fortfarande vara med lite) att resa sig mot saker (fast mest står hon på knä men häromdagen reste hon sig på fötterna i sin spjälsäng,så den har vi sänkt nu) , hon har även lärt sig att krypa o nu kanske det är tänder på G med. Man blir så stolt som förälader för alla nya framsteg=) 






Förut var jag o Signe ute o gick i solen en sväng...Underbart! Sen kom Christy på fika..Vilket var trevligt. Det var längesen o hon hade med sig riktigt goda bakelser också.. Nu börjat strax Solsidan, måste ju se det =)..



Ha det fint!

Utsövd!

Idag är jag utsövd igen. Idag var det min sovmorgon  (vi brukar ta varannan dag när Henrik är ledig eller jobbar kväll). Vi har även infört att när det är min sovmorgon tar Henrik henne även på natten. Det har inte gått tidigare för att jag ammat henne på natten när hon vaknar men nu har hon även börjat med välling sen ca en månad tillbaka och hon tycker faktiskt om vällingen trots att jag fortfarande ammar henne på natten när det är mina nätter för det mesta. Signe har inga problem alls att skifta mellan välling eller amma o det är ju bra. Så i alla fall så är jag väldigt utsövd idag=) Hon hade sovit bra inatt men vaknat kl.5! oj oj säger bara..Då är det ju natt fortfarande typ.

Idag är det fredag och strålande sol..Härligt. Idag ska vi iväg till min mammas jobb för hon skulle bjuda på mat.Hon jobbar i en restuarang på ett företag. Ska fixa mig i ordning sen och idag blir det även att ta sig ut i solen.

Ha det fint! 

@ home

Har vart hemma en stund nu från begravningen. Nu har man tagit farväl. Känns tugnt i huvudet...









**********************************************************************************************  

Det gick bra med Signe också som fick stanna hemma med morfar och Lena..Fast hon blev väldigt glad och "pussig" när vi kom hem. Så här länge har vi aldrig lämnat henne, så det var nytt rekord. Ikväll blir det att titta på en film med lite goda ostar och kex o vindruvor. Kanske en chokladbit slinker ner också!

Min älskade man och dotter!


Mammas Hjärta


Dags att sänka spjälsängen

Signe stod på knä i spjälsängen förut..Hon försökte nå en blomma som är placerad brevid sängen men så hade ena armen fastnat mellan spjälorna. Jag hjälpte henne lirka ut armen och då ser jag hur hon häver sig upp på fötterna och står där på vingliga ben o svajar så nu är det garanterat dags att sänka spjälsängen!



Tog kort på henne förut idag när hon stod på knä men förut tog hon
sig alltså upp på fötterna istället. Vågade inte lämna henne så för att
hämta kameran så det har jag inget foto på..För övrigt blev min stora
lilla tjej 7 månader häromdagen. Och oj oj vad hon lär sig saker nu. Kn-
appt att man hänger med..


Ha det fint!


Tusen tack!

Tack pappa och Lena både för den fina lampan som vi fick i bröllopspresent och för hjälpen med Signe. Pappa och Lena har varit här ikväll  så Signe ska vänja sig lite mera vid dom då de ska ta hand om henne på torsdag när vi ska på begravning som är ganska lågnt att åka. Ibland tykänns hon lite så därför testar vi lite innan.Det ska nog gå bra det , hon verkar känna sig ganska trygg med dom och hon träffar dom regelbundet. Tack ska ni ha för hjäpen!



Den här fina lampan fick vi idag och den passade utmärkt i köket=)

Signe kryper på riktig!


Signe började ta något enstaka krypsteg för ett tag sen.Efter det har hon utvecklat någon slags ål/krypteknik men idag fick vi på film när hon tog flera krypsteg på raken (hon kan ha gjort det tidigare men det har vi missat i såna fall=) Så nu kryper hon på riktigt hehe


Dagen startade underbart med en superglad och gosig Signe.. Sen gick vi iväg på barnvagnspromenad med några andra mammor och bebisar. Promenaden avlutades med en trevlig fika på Sandelius.

Idag står det lasangeproduktion på shemat.Ska göra ett "storkok" och frysa in.


Ha det fint!

Kvällens middag


Henrik lade ihop den och jag garnerade.Teamwork! =)

Nygift




Jag och Henrik har gift oss idag. En smygvigsel kan man säga. Vi kände att vi älskar varandra och vill dela vårt liv tillsammans. Däremot ville vi inte ha något stort bröllop med tjo & tjim så vi gjorde på detta viset. Vigseln ägde rum på kommunhuset.De enda som var med på vigseln var två vittnen, vigselförättaren och i övrigt bara Stina och Signe utöver mig och Henrik. Det känns väldigt bra i alla fall! Så nu vet ni det=)
Jag och Henrik ska fira lite själva ikväll med smörgåstårta =)

Ha det fint!

RSS 2.0