Grattis Signe 2 mån! och BVC besök

Japp idag blir min lilla tjej 2 mån Kl.01.20 nu i natten som var för att vara exakt föddes hon för 2 månader sedan =)

Har varti hos bvc idag med hon växer på bra och har gått upp nästan 2 kg sen hon föddes och växt 9,5cm på längden huvudet har fått ett omfång på 4 cm mer än när hon föddes...=)


Nu ska vi hämta Stina på dagis bye bye

Ha det fint!


Skagenlåda

Idag blev det skagenlåda lagad av min käre sambo på menyn så gott... Till det rivna morötter.


Ha det fint!Höstpromenad

Idag har det verkligen varit kallt i luften även om solen sken..Fick ha tempo till Stinas dagis för att inte frysa.

Signe sov jättelänge förut ca 15-17.15 kan ha berott på allt promerande och den friska luften som vi fick idag.

Nu ska jag snart fixa mig lite för kvällen (tvätta bort smink och så) sen blir det nog att äta någon god kvällsmat framför IDOL.

Ha det fint!
Jag & Signe

Vi tar det ganska lugnt men om ett tag ska vi iväg o hämta storasyrran på dagis och sen snabbt fixa käk o efter det ska hon på gympa så Stina är sysselsatt idag men hon gillar ju fart o rörelse=)

Ha det fint!

Inte helt lätt att få med båda på bilden =)

 


Pigg o Glad

Pigg,glad och utvilad. Idag blir det invigning av de nya legginsen då vi ska till banken o göra lite ärenden.. Strax ska jag käka lunch får se vad det blir för smarrigt... Igår var en härlig "ta dagen som den kommer dag" och den innehöll lek med kompis för Stina ,besök av min far och hans sambo,söndagsstek och fika med mor och sambo,veckohandling m.m.. 

Igår gick vi o la oss 21.00 typ vaknade runt 10 jag o Signe det blev såklart lite matning och blöjbyte emellanåt också=)  


Vad blek man blir av blixten, alltså mer en vanligt hehe


Invigning av nya leggins och höststövlarna har åkt fram från garderoben en dag som denna...

Höstfint

Jag och Signe var neråt förut och köpte lite ljung för att göra lite höstfint på soldäcket. Idag sov vi länge ända till tio ungefär Henrik och Stina gick upp tidigare och dom skulle på simskola idag..

Ha det fint! 


Fredag och shopping

Deb här dagen gick väldigt fort måste jag säga På förmiddagen kom Christy och fika.Efter det glodde jag på tv lite.Hade planerat att handla kläder för har inte så gott om kläder jag kan komma i ännu. Först verkade den planen spricka men Henrik slutade tidigt så vi kunde ta det i kombination med att vi hämtade Stina. På vägen hem käka vi på Mc Donalds och vi var hemma typ 20.20 så den gick den här dagen med =)

Ha det fint!Shopping från Cubus, hittade bra jeansleggings dom ena kliade lite dock...

Lovely

Nystädat och maten står i ugnen potatisgratäng och bräckt kassler står det på menyn *gott*.

Vilket lustigt väder det varit idag förresten, sol en sekunden och nästa så åskar det och spöregnar jaja.


Signe har "lekt" i babygymmet idag. Det är så roligt att se hur hon börjar intressera sig för färgglada saker som mobilen hon har över skötbordet tex, den är riktigt spännande om man gungar till den. Ohh min lilla prinsessa som blir 8 veckor idag =) 

Ha det fint!


Spännande och rött är extra fint =)


Städtorsdag idag


Har laddat med frukost och ska strax köra igång... Har en taktik idag med, att ta dom tråkiga ställena först =)

När jag är klar med det ska jag slå in Stinas födelsdagspresenter för hon kommer till oss imorgon *JIPPI* <3 Man vill ju inte att hon ska se när man slår in och hon fyller år snart.

Ha det fint!


Jag och Stina busar år 2007 december tror jag det var =) Stora tjejen snart 5 år!

Signes små fosssingar

Idag har det pysslats lite med detta =)Hemma från MVC

Japp  nu är jag hemma och har käkat lunch med, blev en dagens från en restuarang som jag plocka upp på vägen hem,baconbiff med potatis och skysås men såsen rann nästan all ur i påsen men men smakade bra ialla fall. Det tog lite längre tid än vad jag hade räknat med på MVC men jag hade ganska mycket frågor, vi åkte ju hem så tidigt från BB (samma dag) så det har poppat upp en del frågor o det var skönt o få svar på dom =)

Allt var bra i alla fall, så det var ju skönt. Undrade lite hur det skulle gå o ha med sig Signe men det gick kanonbra i alla fall, fast jag var nog lite styrig men dom borde ju vara vana hehe.

Det var min bm som gjorde återkontrollen och hon sa att man har ialla fall ett år på sig att gå ner sin gravidvikt typ det är normalt. Så det känns ju bra för jag har bara 7 kg kvar och då har jag inte bantat (ammar ju) och inte tränat (har inte gått tillräckligt lång tid efter förlossning ännu och ammar ju =)

Ha det fint!

MVC

Japp Snart ska jag och Signe till MVC på återkontrollen man går på efter förlossning. Har käkat frukost och strax ska vi bege oss ,har sovit jättebra inatt.

Ha det fint!


Projekt färdigt. Hall och kontor

 FöreEfterFöreEfterFöreEfterFöre


Efter
Och så kontoret


Hittar inte "före" bilden men vi har målat en grå fondvägg som ni kanske ser=)Signes förlossning (Den förlängda versionen) 30 Juli <3

Här kommer en längre version av min förlossningberättelse. Har kommit på en massa saker i efterhand och har skrivit om den lite och sparat ner den på vår dator då jag tycker det är kul att spara =) Så jag lägger ut den till er med.

Signes förlossning 30 Juli

Det hela började lite smått med "förvärkar" på natten till onsdag den 29 Juli , hade haft såna förut men dom var lite envisare denna gång. Dessa avtog vid fyratiden då jag somnade och sen sov jag till typ halv tolv.

Runt 14.00 den 29 Juli låg jag i soffan o glodde på tv men så kände jag något i magen jag sa till Henrik att jag tror att jag fick en pyttepytteliten värk. Sen kände jag hur det blev varmt och jag fick skynda mig till toaletten och kunde då konstatera att vattnet hade gått oj oj vilken känsla, jag och Henrik bara tittade på varandra, nu visste vi ju att bebis snart skulle komma =) och jag ringde till förlossningen och berättade att vattnet gått och det. Om inte värkarna kom igång så skulle vi komma in till kl. 19.00.

Vi började styra med lite saker som vi ville ha färdigt, packade det sista i bb-väskan och donade. Henrik stack iväg och köpte pizza. Mina värkar startade nästan direkt men var fullt hanterbara och inte så täta. När vi var klara med saker o ting la vi oss framför tv:n ett tag och jag fick andas igenom lite värkar men dom kom inte så tätt så vi siktade på att åka in till kl.19.00.

Runt 18.00 gav vi oss iväg Henrik tog ut pengar och nu hade vi börjat klocka värkarna som nu börjat bli regelbundna och kom med ca 5-6 minuters mellanrum. Jag andades igenom värkarna och emellan värkarna var det ganska lugnt. På vägen in lyssnade vi på Regina Spector ,Cher och andra klassiker =) När värkarna kom ville jag inte sitta ner så jag hängde i ett handtag i bilen.

När vi kom till förlossningen konstaterade även dom att det var vattnet som gått och dom kopplade mig till en ctg kurva. Eftersom att jag hade 3 veckor kvar till beräknad förlossning frågade ja om hon var redo o komma ut och dem sa att det var hon men att en del kan få lite svårt med sugandet, men så behövde det inte bli (och för oss funkar amningen bra). Hon sa även att ni får ju antagligen er bebis imorgon och då har hon ju vart inne i magen en dag till. Nu började värkarna kännas mera.
När kurvan var klar så verkade det som att vi skulle få stanna kvar i alla fall och inte bli hemskickade vilket var skönt.

Henrik gick till bilen för att hämta våra grejer och jag stod upp när värkarna kom då det kändes bäst.
När Henrik kom tillbaka testade jag med en varm dusch som smärtlindring och tyckte att det underlättade att sitta där en stund. När jag duschat färdigt så fick jag ta på mig förlossningens kläder (nu började det verkligen kännas på riktigt)Vi  bestämde  oss för att äta men jag kunde inte men Henrik värmde en paj och så hämtade vi en riskudde med. Nu började värkarna kännas rejält och vi sa till kvinnan som tagit emot oss att det kanske började bli dags för en "koll"  och smärtstillande.
Hon sa att nattpersonalen skulle komma vid 22.00 ungefär och de kunde kolla mig.

Vi gick tillbaka till rummet för att vänta på personalen och oj oj vad värkarna började bli tuffa . Jag stod upp och hävde mig mot gåstolen när värkarna kom. (Det är nu min mitt minne är lite sådär pga smärta och lustgas osv)

Nu hade vi alltså varit på förlossningen i ca 3 timmar och när nattpersonalen kom så grät jag för jag hade haft en vad jag kallade det ”dubbelvärk”. Jag fick lägga mig ner i sängen och dom kollade  hur mycket jag hade öppnat mig. Jag kände mig så glad när hon sa att det hänt grejer och att jag var öppen 5 cm =)

Nu fick jag pröva lustgasen men det dröjde inte länge tills jag ville epidural och efter en liten stund kom narkosläkaren, det första han sa när han kom in i rummet var att här var det inte många pauser emellan och sen började han sätta epiduralen.Nu var värkarna riktigt täta så det var lite klurigt för honom att sätta den men på andra försöket gick det. Narkosläkaren var väldigt noga med att jag inte fick röra mig när han satte epiduralen. Någonstans i den här vevan fick jag även dropp men det var bara vätskedropp. Värkstimulerande behövdes inte (fick lite efter förlossningen till moderkakan).

Nu började det att trycka på så då kolla de mig igen och här hade det gått undan för jag var öppen hela 9 cm. De frågade om vi hade fler racerbebisar i släkten för att förloppet gick ganska fort.

Bedövningen funkade bra så värkarna blev mer hanterbara och de sa åt mig att jag inte skulle krysta ännu. Signe hade somnat där inne i magen så hon gjorde inte den sista rotationen riktigt så barnmorskan fick hjälpa till lite med det. Dom gick någon gång i den här vevan iväg för att dricka kaffe men kom tillbaka ganska fort då det hade upptäckt att Signes hjärljud blev lite låga. De satte en huvudelektrod nu på henne. De trodde hjärtljuden gick ner för att hon passerade bäckenkanalen med huvudet  .Just det, någon gång under loppet  tömde de min blåsa med (de satte en kateter), tror det var för att Signe skulle kunna komma ner bättre. Dom fick som sagt hjälpa mig med det då jag inte kunde gå på toaletten.  

Efter ett tag frågade de om jag kunde trycka på lite och det kunde jag så nu började jag krysta. Kl. är nu 00.50 den 29 Juli V.36+6. Nej ja skrev fel, menar såklart den 30 Juli V.37+0=)

Jag fick dock lite gaviscon mot en grym halsbränna innan jag kunde ta i och krysta ordentligt =), barnmorskan började knäppa upp mina knappar en efter en under tiden jag krysta då förstod jag att det inte var långt kvar tills jag skulle få träffa mitt lilla underverk. Hon sa att hon kunde se håret på bebis huvud och efter en halvtimmes krystande fick jag upp vår vackra lilla Signe på mitt bröst. Detta var en helt fantastisk upplevelse och så underbart. Henrik var ett enormt stöd och helt fantastisk. Kl.01.20 på torsdagen den 30 Juli V.37+0 föddes hon. Så söt och så underbar !

Förlossningen tog ca 12 timmar från vattenavgång och ca 7 timmar efter regelbundet värkarbete startade  =)

Bilder finns under kategorin graviditet.


Signes rum <3

Har hängt upp vimplarna jag köpte  på Rusta i Signes rum,tycker det blev fint.. =)
Tis 22/9

Goddag. Här startade morgonen ganska tidigt för en liten prinsessa hade ont i magen verka det som. Henrik tog första "passet" ca kl.06-08. Sen somna hon om till kl.9.00 då jag klev upp med henne. Henrik passade på o sova.

Efter lite "lek" i babygymmet under tiden jag sorterade kläder somnade hon och jag bar in henne till hennes far men jag var inte trött då så jag har städat på morgonkvisten skönt o ha det gjort. Nu är i alla fall hela familjen vaken =)

Ha det fint!
My day

Idag har nästan all tid gått åt till det lilla projektet. Henrik har jobbat en del idag men han har styrt en hel del med det också. Blir nog bra. Ni ska få se när det är klart.

Idag var min vän Christy på lite kaffe med, trevligt var det =)

Sen fick jag ett sms av min mamma där hon sa att Signe hade en jacka där.  En jättefin och mysig jacka var det som kommer värma henne gått i höst (typ om ett par veckor) tack mamma och Erik. Blev även  en fika där.

Ha det fint!

Snart ska jag bänka mig framför tv:n för o se på Sveriges fulaste hem och efter det Hoolywoodfruar. 

Dagen sprang iväg

Förut drog jag igång ett litet "projekt" här hemma. Tror att det blir färdigt imorgon med Henriks hjälp eller kanske i övermorgon.

Till detta behövdes färg men gropen var stängt så vi åkte till rusta istället. Där hittade jag en söt vimpel för bara 6 kr typ som jag tänkte hänga i Signes rum kan visa resultatet om det blir bra o vi låter den hänga kvar :) Passade även på att handla födelsedagspresenter till Stina som fyller år om ett par veckor typ.

När vi var i stan passade vi på att hälsa på Henriks föräldrar med,trevligt trevligt. När vi var där gick vi en promenad och Signe var med i babybjörnen då vi lämnat vagnen hemma, men det hade hon inget emot hon sov så gott sötnosen.

På vägen hem stannade vi till på Mc Donalds. Jag åt chicken nuggets & co och glass o paj till efterätt yummi,yummi

Ha det fint!


Underbara söndag

Oj va länge vi sov i natt.Signe vaknade och skulle ha mat och blöja. Jag var lite nyfiken på vad kl var och såg att den var 04.15 o vi gick o la oss runt 23 så det blev många timmar där =) Sen vaknade hon med typ 2 timmarsintervaller och vi sov till 11 så vad kan jag säga,jo jag är utvilad ialla fall. Får se vad denna dag har att erbjuda.

Carpe Diem

Gott

Trevligt med god mat framför tv:n och en film :) Blev även lite glass. Nu är det bedden som gäller.


Klyftpotatis med bearnaisesås och baconlindad fläskfilè smakade bra=)


Hårfärg mörkbrun

Valde mörkbrun färg så nu är det gjort =) Ska snart lägga mig i badet och efter det gå en promenad. Struntar i solariet kör på lite brun utan sol-lotion istället,tänkte noppa brynen med lite ordentligt *skönt* Ikväll står det klyftpotatis med fläskfilè och bearnaisesås och nygräddat bröd på menyn mumsigt. 

Ha det fint!


Lördag förmiddag

Jajemen idag ska det bli en riktig slappardag. Fixa något käk snart, kanske gå en promenad i solen se en film kanske. Nu på morgonen har vi haft kaffegäster trevligt.

Just det tänkte ta i itu med Signes kläder sortera och styra lite. Men får se Henrik är ledig imorgon också. Saker går lite fortare om man är 2 =)

Måste bara säga att babybjörnen känns som ett riktig bra köp. Tror jag anänt den varje dag sen vi köpte den.

Ska nog köra ett varv med dammsugarn med hehe..


Ikväll ska jag ta mig ett härligt skumbad och funderar lite på om jag ska slänga mig i solariet skulle behöva en uppfräschning ,hmm köpa hårfärg med kanske. Ja får se helt enkelt hur jag gör. 

Har ju massor av tid på mig men kanske att man skulle göra så här.

Lördag-
Dammsuga plocka undan.
Gå promenad och handla lunch och kanske något gott till kvällen.
Mera promenad till solariet.
Hem o färga håret.
Tappa upp et härligt bad.
Laga något gott.
Se en film.

Söndag-
Fixa med Signes kläder.
Promenad =)

Ha det fint!


Fredagskväll

Jag har tittat på idol denna fredag, tycker det är ganska bra. Den här juryn känns inte lika "sträng" heller.

Henrik är iväg på lite party och Stina är hos sin mor så det är bara jag och Signe hemma och hon somnade vid sjuhugget men vaknade för en timme sen ungefär så jag har"busat" lite med henne. Hon är pigg o glad men har lite hicka.

Sov ganska länge förut ,tog en eftermiddagsnap på ett par timmar eller nåt sånt så jag är inte så jättetrött ännu. Blir nog en liten stund till framför dator och tv.

Just det vad mysigt det är med promenader nu när det börjar bli höst och man känner den härliga och friska luften. Jag o Signe var ute på en förut efter att vi vart i affären :)

Ha det fint!


P.S
Jag älskar mitt liv. Så underbart!

Fick det på bildSå sött=)


Hon ler!

Japp nu är jag säker det är äkta leenden hon gör lilla Signe. Vi var hos min mamma och hälsa på idag och hon bjöd på stora vackra leenden flera gånger om, så härligt att se =) Mitt älskade lilla barn.

Ha det fint!

Städtorsdag

Idag står det städa på planeringen men det är också allt.

Ha det fint!

Signe 7 veckor idag!

Min stora lilla tjej.


Signe nyss i sittern. Byxorna och haklappen är dom första plaggen vi köpte till henne. Det gjorde vi efter det andra ultraljudet som var runt vecka 20 någon gång. Då fick vi reda på att det antagligen var en liten flicka och jag valde att köpa kläder som passade både och. Det är stl 50 i dom och det är nog inte länge till hon kan ha dom här byxorna.


Inatt jag drömde

Hade en dröm inatt eller på morgonkvisten. Jag drömde att jag skulle till ett BVC det var inte det jag brukar gå till och det var en annan kvinna som tog emot mig. Hon berättade för mig att min mjölk höll på att sina och att jag behövde mata Signe om 19 minuter och sen var tredje timme och att jag skulle väcka henne när hon sov för att mata henne var tredje timme

(minst var tredje timme hade vi i början att jag skulle mata Signe och när hon var nyfödd hade hon ju inte så mycket hull på kroppen)

Jag kommer ihåg att jag blev väldigt upprörd i drömmen och ville absolut inte att mjölken skulle sina. Jag var inte redo för att börja med ersättning.

Och det är jag inte inte i verkligheten heller. Pratade med dom sist jag var på BVC om när man kan börja använda nappflaska utan att riskera att det ska krångla med amningen. Hon sa att vi kunde börja med flaska men att det alltid finns en liten risk att bebisen slutar amma då o tar flaskan istället men man kunde göra så att det bara var pappan som matade med flaskan eller nåt sånt var ett tips så kanske det kunde gå.

Jag har tänkt att amma ett tag till men att man vartefter blandar in nappflaska och ersättning men att man ändå ammar. Men som sagt än vill jag inte riskera förmågan att amma Signe.

Ha det fint!

På promenix

Förut var jag ute på en höstig kvällspromenad, riktigt skönt med den friska luften.Signe verkade gilla det också då hon sommnade direkt.

Nu på kvällskvisten har hon varit lite gråtig tror det är magen som gör lite ont på henne men nu sover hon gott ialla fall :)

Ha det fint!


Lill-lördag

Och ikväll ska jag äta pizzabitar riktigt gött det =) Idag har vart en riktig slappardag, har bara vart neråt en sväng. Jag och Signe har sovit massor. Idag log Signe och jag tror det var ett äkta leende svårt avgöra men jag höll på att busa lite med henne och då log hon. Lyckades även få henne att göra om ett litet leende så jag kunde skicka det på mms till hennes far=)

Ha det fint!

Så sött

Igår var vi på födelsedagskalas och firade min pappa. Det var jättetrevligt. Men vet ni vad? Det var inte bara han som fick presenter utan även Signe, som fick denna urgulliga klänning och keps av min faster=)


Strax

ska vi iväg o fira min pappa =)

Ha det fint!
 

Grattis

till min far som fyller år idag. På dagens "planering" står det sova lite, fixa i ordning mig o gå neråt o göra lite ärenden. Fixa lite käk. Sen ikväll ska vi fira min far på födelsedagen. Men nu som sagt lägga mig lite igen då det blev en del vaket inatt med en pigg Signe.


Värsta träningpasset igår benen gick som trumpinnar =) 

Systrarna S!
Vem är jag

En tjej född våren 1985. Växte upp på landet och jag har två småbröder. Flyttade till Åtvidaberg när jag var typ 14 år fast bodde ett tag varannan vecka.

På gymnasiet gick jag Barn och Fritidsprogrammet och började omkring den tiden att spela i en teatergrupp detta höll jag på med i jag tror det var 6 år ungefär. Jag lärde mig att blåsa eld och jonglera ett annat intresse var att lajva.

När jag var ca 19 år flyttade jag hemifrån till min första lägenhet och efter ett tag började jag jobba inom barnomsorgen som timvikare, dom närmaste typ 2 åren flyttade jag omkring till lite olika lägenheter och bodde även ett tag ihop med en tjejkompis. Dessa 2 år bestod av att jobba och festa eller teater eller mina andra fritidsintressen. Var ganska buissy och det var rätt tråkigt i längden. 

Men våren 2007 träffade jag min stora kärlek Henrik jag skulle strax fylla 22 år. Jag bodde i en tvåa och han bodde i sitt hus och hade sin lilla dotter varannan vecka. Efter ca ett halvår tillsammans flyttade vi ihop i oktober 2007 , jag flyttade till honom. Jag sade upp min lägenhet men hade tre månaders uppsägning som jag fick betala hyra och i samma veva blev jag arbetslös men blev ganska snabbt erbjuden en lärlingplats inom reklambranchen som jag jobbade på fram tills jag började plugga på folkhögskolan.

Luciaafton 2008 tar jag ett positivt gravidetstest, vilken lycka =) I början av året hittar jag och Henrik vårt drömhus och vi vinner budgivningen och flyttade in i april 2009  jag gick kvar i skolan fram till sommaren. Vår  dotter var beräknad till den 19 Augusti 2009 och den 30 Juli kom vår underbara dotter ut så i skrivande stund är jag mammaledig.

Den 1 mars 2010 gifte vi oss i smyg =)

Jag är så lycklig för allt fint jag har i mitt liv.


Eldblåsning under teaterföreställningen "Som ringar på vattnet"

På lajv med kompisen Malin

På väg till en festNya huset

Jag o Stina på biketur


Signe nyföddFamiljen


Familjefotot från fotgrafen


Häftiga bilder med IPHONE

Henrik har fått sin IPHONE nu och i den har han ett program så man kan göra bilderna en viss del färglagda. Blev tuffa tycker jag.
Söndag

Söndagskväll och vi har precis haft trevlig besök av min far och hans sambo Lena.Signe fick ett fint paket med kläder i tack snälla och Stina har ett paket som väntar när hon kommer hem =)

Snart ska vi käka något här hemma vet inte vad för något bara men hamburgare var väl det som var planerat.

Ha det fint!Perfekt till hösten/vinter.


En vecka

Sådär då har man varit sjuk i en vecka då men nu är vi på bättringsvägen.Har inte skrivit så mycket här då jag helt enkelt inte gjort så mycket när jaq varit sjuk.

Nu funderar ja på att gå neråt o köpa färska frallor.


Ha det fint!

Friday

Fredag och fortfarande förkylt även om det känns bättre (eller så har man bara vant sig). Stina kom nyss och sen blir det nog en liten prommis neråt o köpa lite fredagsgodis.
Ikväll när Stina sover ska vi se på film.

Ha det fint!

Sådär ja

Det här blir nog bra tror jag.


Stammis på apoteket

Hoppas verkligen att detta går över snart har ju börjat hosta också,som tur är har Signe vant sig vid det ljudet så att hon inte vaknar  varje gång jag hostar till.
Det värsta är att Signe börjar bli förkyld också usch vad det värkte i mammahjärtat inatt när jag hörde hur hon låg o snörvla, idag är hon 6 veckor förresten. Ska gå ner till apoteket o se vad dom har för råd om hur man kan underlätta en förkylning för en sån här liten en.

Ha det fint!


BVC 9/9

Allt verkar bra och lillan växer så det knakar ca 800 gram på två veckor nästan ett kg på den lilla kroppen. Hon på bvc sa att jag måste ha grädde i mjölken hehe. Så nu väger hon typ 4400 gram och är 54 cm lång. Nu ska jag snart slänga mig framför tv:n för snart börjar förlossningskliniken.

Ha det fint!

Nu ska vi till BVC

Inatt har jag sovit riktigt bra =) Som rubriken lyder ska vi strax dra till bvc.

Ha det fint !


And off we go.


Idol

Ikväll börjar IDOL igen skojigt, är flera saker som börjar/börjat som jag tittar på tex "Ensam mamma söker", "Roast på berntz" (eller va det heter?), "Unga mödrar/danmark" går Unga mödrar Norge ännu förresten?. 13.25 på vardagarna går förlossningskliniken på tv 4 fast det kanske hållit på ett tag?

Just det dom där hollywoodfruarna börjar ju vartefter med det verkar lite kul med. Nu börjar visst "Va blir det för mat?" hör jag det gillar jag med hehe

Ha det fint!

Tis-morgon hos oss

Här hemma får det bli en väldigt slapp dag,jag är genomförkyld. Känner att idag kommer det spenderas en hel del tid i soffan. Blir i alla fall en sväng neråt sen, ska handla hjälpmedel på apoteket (nässpray och så) är dock inte säker på vad som gäller med sånt när man ammar men får fråga damerna där. Ev får det bli ett riktigt varmt långt och härligt bad med sen när Henrik kommer hem (så han kan ta Signe). Ska se om jag kan hitta den där duschtvålen som luktar halstablett , Myrten tror jag den heter så får det bli ett rejält skumbad med.

Ha det fint!frulle,känner nästan ingen smak


Signe (fortfarande i pyjamas) har det bra i sin sitter medans mamma gör frulle.


my place today :)

Förkyld!

Fy hundan. Har åkt på en förkylning. Har precis stått o duschat väldigt varmt och tagit en panodil, mina älsklingar är iväg neråt och köper soppa o färsk fralla, hoppas den ger med sig fort.

Ha det fint!

Söndag och sen middag

Henrik jobbar och jag o Signe sov så länge på eftermiddagen så det blir sen middag, tänkte göra gratinerad kassler. Nu börjar "Ensam mamma söker" tycker det är ganska bra =)

Ha det fint !


..........................................................Fin dikt......................................................

Lyckans minut

Erik Lindorm

 

Är det sant att jag håller ett barn på min arm 

och ser mig själv i dess blick,

att fjärdarna gnista och jorden är varm

och himmelen utan en prick ?

 

Vad är det för tid, vad är det för år,

vem är jag vad bär jag för namn ?

Du skrattande knyte med solblekt hår,

hur fick jag dig i min famn ?

 

Jag lever, jag lever. På jorden jag står.

Var har jag varit förut ?

Jag väntade visst miljoner år

på denna enda minut.

Signe bara någon dag gammal.
Babybjörn

Woho idag köpte vi en babybjörn dyrare än vad vi räknat med men får se om den verkar något bra =)Mer bilder på huset (nästan färdigt nu)


Framsidabaksidan

Mysigt

Tycker att detta höstväder är ganska mysigt. Har precis gjort mig en god kopp kaffe (japp har börjat dricka kaffe igen men kör coffeinfritt) onödigt att bli beroende igen när jag typt tyckt att det verkat äckligt i 6-7 mån eller nåt sånt.
Åt även en makalöst god kaka till =)

Henrik är nästan färdig med huset *härligt*

Ikväll ska vi se på film,kanske blir det mera kaffe o kaka då.

Ha det fint !Vackert från trädgården
Det märks

på tvättstället att vi har två tjejer i huset (tre med mig i ju för tjej hehe).


Fast många av dessa kläder kommer från ett klädpaket jag ropa in på tradera. Har tvättat allt och sen ska det sorteras för det är lite olika stl =)


3 september

Idag är Signe 5 veckor. Kom på att den 3 september var mitt datum för igångsättning om hon inte hade velat komma ut självmant eller vad man säger . Här blir man igångsatt om man gått 2 veckor över tiden, men Signe valde ju att komma ut i V.37+0 men jag hade alltså kunnat ligga på förlossningen nu. Bara lite tankar från mig =)

Ha det fint !

Torsdagsstäd

Idag blir det lite torsdagsstädning hade  jag tänkt, är faktiskt inte så stökigt men skönt att hålla efter så det inte behöver bli så mycket på en gång.

Har en trött liten tjej som sover i vagnen nu hon har börjat med att ha pigga stunder under natten o då är det bara att knalla upp och mata o titta på tv eller nåt för det kan ta tid innan tösen somnar om men det är ok för jag kan sova ikapp dagen efter =) Signe sover gott för tillfället och ibland kan det ta lite tid mellan mat-tilfällena men har inhandlat en pump så jag kan pumpa ur lite om det blir fullt.

Henrik han fixar o styr utomhus och Stina leker med en kompis.

Jag funderar på o boka in dopet snart, har bara tänkt att ha ett litet för närmaste släktingarna typ.

Ha det fint !

Onsdagssynda !

Det är onsdagar som kallas "lill-lördag" va? Bra för nu är Henrik iväg o köper pizza Black and White heter den *mums* Nu ska jag ta o tända ljus och ta fram bestick o lite.

Ha det fint !

2/9 Vi har haft besök idag

Titta vilka fina blommor vi fick. Signe fick även en snuttefiltnalle och en peng. Trevligt med besök. Snart ska vi käka mat här och nej det blir inte stek idag heller.

Va kul det ska bli när det börjar gå lite bra program på tv:n igen,blir ju att man sitter och ammar en del framför tv:n faktiskt.

Ha det fint !

Ändrade planer

Blev ingen stek idag, tar för lång tid, ska göra det imorgon istället. Stina började på gympa idag med men vi hade skrivit ner fel tid men Henrik upptäckte det i tid så dom hann i all fall.

Åt en god kaka idag Sverigekaka tror jag den hette ska ta en bit till sen tror jag. Nu ska jag ta en härlig dusch.

Ha det fint ! Inte än

Hösten har visst inte riktigt börjat än lite sommar har vi kvar att njuta av. Strax ska jag iväg på lite ärenden neråt. Vi ska äta stek idag mums säger bara så måste handla en liten så det inte tar flera år i ugnen hehe går väl kanske dela på den med. Ska till apoteket med. Nej nu låter Signe lite sittern time to go.

Ha det fint !

Bloggen

har fått sig en uppiffning. Det är min moster Lovisa som fixat detta. Tack så jättemycket !

RSS 2.0