Mitt 2012

Januari
 
 
Projekt renoveringsobjekt pågår för fullt.


Pilterman fyller 1 år!
 
Februari
 
Våren känns inte jättelågnt borta =)
 
Mars
 
Jag och Henrik firar 2-årig bröllopsdag.
 
I mars månad åkte August på ett tråkigt virus som resulterade i att han blev inlagd på sjukhuset. Han fick även syrgas på tratt en natt då sat var nere på 92-93 något sånt. Det börjar utredas om han kanske har förkylningsastma. Själv åkte jag på en tråkig bihåleinflammtion som resulterade i en 10-dagars penciliinkur.
En riktigt hårding som lekte på trots sin tuffa förkylning.
 
April
 
Vi firar pappan i huset som fyller 30 år!
 
 
Vi firar påsk såklart
 
Stampe flyttar hit.
 
 
Jag har börjat få upp en ordentlig kondition =)
August börjar lära sig att gå!
 
 
Maj
 
Turkiet! Here we come. Hela familjen smygstartar sommaren med en vecka i Turkiet. Underbart!
 
Hemma i Sverige börjar sommaren!
 
Jag fyller 27 år =)
 
 
Juni
 
Vi utökar vår lilla "cityfarm" med höns. Jag och Henrik sliter hårt för att få färdigt hönshuset och få "specialtillstånd" innan hönsbytardagen går av stapeln. Vi lyckas och hem kom vi med dessa finingar.
 
Jag ville dock utöka lite till och kaninbebisen Stampelina får flytta hit också.
 
Sommarlovet börjar och öf och bvc stänger för sommaren.
 
Smultronstället får sig ett besök.
 
 
Juli
 
 
Vi hänger på stranden en del.
 
Vi firar Signe som fyller 3 år!
Hon blir även firad av sina kompisar och hade sitt första barnkalas.
 
 
Augusti
 
Båda barnen slutar med napp! Går över förväntan!
Elodie Details Napp, Petit Royal
 
 
Jag blir lite less på att mina värphybrider är så svåra att få tama så jag väljer att sälja 2 stycken och köpa in 2 av en ny ras. Det blev 2 st guldsvartbandade brahma som fick flytta hit. Nu fick jag äntligen ett par tama hönor!
 
 
Vi håller i diafragmbråckträff för andra året. Superkul!
 
Signe har börjat skela och behöver träna ena ögat med lapp.
 
 
Det börjar hända grejer på renoveringsobjektet!
 
September
 
Sensommar
 
min lille dräng =)
 
Oktober
 
Renoveringsobjektet blir färdigt och säljs =)
 
 
Vi firar Stina som blir 8 år!
 
November
 
November månad har August 2 st lungkontroller på ALB inbokat. Det var strålande resultat på bägge undersökningar-. Spirometrin som var först ut visade så bra resultat att lungläkaren var tvungen att göra om det flera gånger.  August ev förkylningsastma verkar ha växt bort och det finns inte ett tecken på att hans lungor skulle vara astmatiska. Underbart att höra och hans astmamediciner sätts ut. Ingen underhållsdos mer och antagligen kan vi sätta ut den helt i sommar. Även scinten visade på förbättring av högerlungan som var helt ihopklämd när han föddes men som har utvecklats och växt massor i eftehand <3   När han var nyfödd och nyopererad. Hade han 1/5 lunga på höger sida. Han var även prematur ca 6 veckor. Förstå vilken tuffing som andades utan respirator endast  ca 2.5 vecka gammal och som kunde sluta med syrgas och andas helt själv strax därefter.
Spirometri. Duktig pojke!
 
Förövrigt i november månad börjar man ju julstöka så smått =)
 
December
 
Vi firar jul med nära och kära. Idag är sista dagen på 2012 och ikväll firar vi med trerätters,paketlek och fyrverkerier!
 
2012 har varit ett underbart år med för det mesta roligheter. Vi tackar för detta år och önskar er alla ett
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
 

Korvgrillning i parken

 
Idag har vi grillat korv i parken. Mysigt!

Fredag!

 
Fredag igen. Den sista för detta år =) Huset är städat och fredagsmyset inhandlat! Trevlig helg på er!

Städar ut julen..

Har redan börjat städa ut julen lite smått =)

Rivstart

Januari månad tänker jag köra på hårt med mat och träning. Jag har hållt uppe flåset och nere vikten hela året men nu i jul njuter av allt gott hur mycket som helst men planen är en sockerfri januari med mycket löpning och träning. En slags detoxkomiformkickstartmånad eller något =)

På dagens schema står shopping! Min och barnens garderob ska få en uppfrächsning. Har sålt en massa begagnat urväxt och så. Ekonomiskt och miljövänligt på samma gång.

Snart är ett nytt år här och jag håller på och skriver på min 2012 årssammanfattning.

Ha det fint!

Julafton 2012

 
Julaftonsmorgon startade redan klockan tjugo i 6 med Pilterman som stod och sjöng Halleluja i sin spjälsäng =) Vid 11 begav vi oss mot vårt julfirande hos mina svärföräldrar och där stod jubordet uppdukat och smakade så bra. Lite fika och Kalle Anka senare kom då tomten. Signe blev eld och lågor. Först lite skräckblandad förtjusningen men så fort han kom innanför dörren knallade hon fram tillsammans med August och förklarade att August ville ha en bil och hon en Kitty =) Barnen somnade i bilen på vägen hem och sussade gott vidare när vi kom hem. Jag och H tittade på "Så ska det låta" innan vi själva gick och lade oss. Henrik jobbar en stund idag och jag tänkte passa på och vila vid eftermiddagsvilan idag. Jag ska nämnligen på partaj ikväll =) Imorgon blir det en shoppingtur på mellandagsrean!
 
Hoppas ni också haft en härligt jul!

Minijul hos mormor o Erik

 
Kvällen före julafton att har vi firat med min mamma och Erik. Varma mackor och ris alà malta. Smaskade vi på innan det knackade på dörren och tomten lämnat en säck med julklappar där =) Trötta och nöjda barn fick vi med oss hem och massa nya leksaker och varsit par adidiaskor till barnen och våren =)

Julafton

Här är vi vakna sen en timme tillbaka. Kikar in o säger God Jul. Lyckas inte få in några bilder men det lär komma vartefter. Igår var på mysig minijul hos min mamma och Erik. Julafton firas med barnens farmor, farfar,fastrar och kusiner. Återigen God Jul!

=)

 
Bäddat med nya påslakan. Dom verkar så sköna!

Dan före dopparedan

Igår var vi på lilljul hos min pappa o Lena. Åt riktigt smakig tårta och öppnade julklappar. Barnen fick så mycket fint och vi vuxna med =) Signe springer omkring i sin Tingelingdräkt so verkligen gick hem precis barbiedockan =) August fick en massa verktyg och en traktor. Blir att köpa mer förvaringbackar på IKEA i mellandagarna =)

Jag har haft sovmorgon idag och ska bädda nytt i vår säng med våra nya fina påslakan. Sen blir det en tur till affären och ikväll blir det smörgås och ris a la malta hos min mamma o Erik och lite minajul även där =)


Godisgris!


Sådär

 
Sådär nu har vi införskaffat oss detta så att vi kan börja källsortera på ett smidigt sätt =)

Leksaksröjning

Skippade marsipangodiset idag och istället har jag rensat ut bland barnens leksaker. Trasiga,tråkiga gamla leksaker har rensats ut och vi sorterade det som skulle vara kvar. Detta resulterade i att det blev lite som julafton då saker som legat långt ner i backar blev som nya. Hittade hur mycket Pet shop som helst och tågbanan blev komplett och jag hittade duplo och en komplett bondgård osv. Känns extra bra att gå igenom och rensa bort nu när det ryktas om att tomten ska komma om några dagar =)


Det lackar mot jul!

O va härligt med juletider. Idag har jag tänkt att göra marsipangodis med barnen. Henrik gjorde "rocky road" igår. Sen ska vi till stan och fixa de sista julklapparna också =) Ikväll bänkar jag mig framför och jul med Ernst.


God Jul!


Pyssel


Glad Lucia

Min lilla tomtenissa som för 4 år sen visade sig som ett extra rosa streck på en sticka <3
 
Här väntar vi på att lillebror ska vakna så ska vi knalla iväg till bvc för julavslutning!
 
Ha det fint!

Gokväll

Tänkte kika in här imorse men då funkade inte blogg.se
för mig så jag kikar in nu istället. Dagens startade med julavslutning på ÖF. Efter det hem och laga lunch sen blev det att chilla efter maten. Har varit ute med barnen på eftermiddagen och skottat fram gungan och fram småfåglarnas fröautomat och fyllt den. Jag har även skottat fram till hönsgården och lite i hönsgården. Mina pullor gillar inte snön men mina brahmor bar jag ut idag så dom fick lite frisk luft haha. Stampe släppte jag också en stund i trädgården medans jag donade. Han sprang omkring i gångerna jag skottat fram haha. Jättelycklig! Nu har jag en potatisgratäng i ugnen och till den ska vi äta rostbiff. Mannen min är på julbord så vi får lyxa till det lite här hemma med =)

Imorrn ska jag ut och springa lite i snön =)

Ha det fint!

Två tomtar innan ÖF imorse =)

Förmiddagen

 
Julgranen uppe. Det är vad vi pysslar med denna förmmiddag. Idag kommer det bli en tur till pulkabacke eller Linköpings simhall. Får se vilket. Ikväll ska jag dricka vin och babbla med en vän. Kanske käka lite ostbollar också =)
 
Ha det fint!

Woho fredag!

 
Godmorgon fredag! Underbart med helg efter en intensiv vecka =) Idag blir det köpepizza till lunch och sen ska jag iväg på ett möte. Fredagsshopping=Godis,chips och något gott att dricka. Först frukost och ett litet städrace.
 
Ha det fint!

Hallu

Kikar in och säger hej. Fullt upp om dagarna med snöskottning osv =) Idag har jag haft sovmorgon men ska strax göra mig oss i ordning för lek på bvc. Skulle ha åkt på meandiparty ikväll egentligen men pga av vädret blev det inställt mer pengar till mellandagsrean och så går jag till mamma och lånar hennes löpband istället. Inget ont som inte har något gott med sig =)

Ha det fint!

Måndag

Bilden från: weheartit.com
 
 
Här sitter jag med eftermiddagskaffet. Vi har varit på ÖF och sjungit i kyrkan idag. Mysigt. När vi kom hem har vi ätit lunch och nu är det lugna gatan. August sover middag.  Ska samla ihop lite energi att plocka i ordning dammsuga lite och ta tag i tvätten. Sen blir det en tur till affären och handla lite mat..En helt vanlig måndag kan man säga =)
 
Ha dte fint!

Godmorgon första advent

 
Godmorgon. Här blev det tidigt idag. Den lilla mannen på översta bilden stämde upp till skönsång i spjälsängen 05.15. Halleluja och blinka lilla stjärna där stod på repitoaren. Själv kom jag i säng ganska sent. Får vila sen när pilterman gör =)
 
Trevlig första advent på er!

RSS 2.0