Hemma från BB =)

Inatt föddes lilla Signe 3020 gram och 47 cm lång och så underbar, tre veckor tidigare än beräknat men hon är så välkommen och allt har gått jättebra. Nu ligger hon o sover i soffan vi kom hem förut och bara myser så härligt =)

Ha det fint !







Magen V.36+6



Soliga onsdag

Ser ut att vara ganska fint väder idag men det kan ju ändra sig. Igår hade vi gäster på besök och vi grillade och käka glass trevligt,trevligt.

Har inte sovit något vidare i natt av olika anledningar o en av dom var kramp i vaden b l a, kanske var på morgonkvisten förresten . Jag väckte Henrik med ett aj aj hjälp mig trycka emot, kramp i vaden ! Han bara vilken ? Vänstra! Aj aj säger jag bara. Fick en till attack som jag klarade ut själv men det gör ont alltså är öm i vaden nu. Som sagt det är lite si o så med sömnen men jag kan ju vila när jag vill då jag är hemma =)

Idag vet jag inte vad man ska hitta på är otroligt seg i alla fall, skönt o bara ta det lugnt =)

O lilla bebis tror jag skruvar ner sig längre o längre ner känner henne riktigt lång ner ibland, men jag kan ju känna henne i hela magen typ , tryck i revbenen och sen långt ner i magen på höger sida på vänster sida osv =) Ibland känns röelserna ganska starka så man blir lite öm men det är så mysigt i alla fall =) Tänkte kanske lägga ut en ny bild på den stora magen sen =) Idag är det tre veckor kvar till beräknad förlossning =)

Ha det fint !

Babyproffsen

Idag har vi varit i stan en sväng käka mat på Chili och sedan titta vi lite i affärer och vi köpte två par byxor till lillan =) Vi åkte till Babyproffsen med och löste ut en gratis Babybox verkar vara bra grejer. Alltid kul med gratisprylar hehe. Vi handlade även till kvällens grillning, ska bli gött.

Ha det fint !






Tis 28/7

Vaknade ganska nyligen men jag vet att Henrik har vart uppe ett bra tag för att kunna utnyttja skyliften till max den ska ju tillbaka snart.

Ikväll får vi grillbesök så det ska inhandlas lite mat o det senare. Nu  ska jag snart ta o äta frukost. Det är full rulle i magen även om det börjar bli lite trångt men det ser lite skojigt ut för hela magen rör sig typ när prinsessan är vaken och far omkring eller sträcker på sig eller vad hon gör =) Lilla älskling.



Ha det fint !

Bebisens rum









Hehe man kan se Henriks ben när han står utanför på skyliften och målar. Just det ska fota taklampan är det tänkt men har inte satt i lampor i den ännu kanske fotar senare den kommer från mammas karl som heter Erik. Just det snälla mamma hade vunnit en auktion till på tradera så nu håller jag på o tvättar ännu mer bebiskläder *mysigt*

Ha det fint !

Skylift

Idag åkte vi till stan och hämtade en skylift som vi ska hyra i 24 timmar. Så nu står Henrik högt upp i luften och målar husgavlar m.m. Snart är huset färdigmålat och det ska bli så spännande hur slutresultatet kommer bli, fast jag vet att det blir bra det kan man se redan nu =)



Oj va mörkt kortet blev ser nästan svartvitt ut men huset är rött i alla =)

Ha det fint !


23 dagar kvar till beräknad förlossning

Oj oj idag är man sömmnig, har legat på soffan o vilat lite nu. Idag gick ja upp lite skapligt för vi har varit hos barnmorskan och allt såg bra ut =)

Efter det blev det till att åka o handla och nu har det sista inhandlats inför lillans ankomst, så nu är vi helt redo jag ska bara packa ner lite av grejerna i bb-väskan med.

Jag är ju beräknad till den 19 Aug men om lillan väljer att stanna kvar över tiden så sätts jag igång den tredje sep . Längtar efter henne där inne och hoppas att hon kommer snart bara hon är färdigbakad där inne. Men man vet ju inte när hon vill komma ut, många går ju över tiden första gången som jag fattat det.  
Bebisrummet är också fixat nu det mesta så ni ska få se lite bilder ikväll tänkte jag.

Ha det fint !


Prydnadsstege

Goddag här blev det sovmorgon =) I fredags så var vi ju i stan o shoppa. På vägen hem stannade vi till på ett ställe och fick en gammal stege av Henriks pappa. Stegen var jättefin och vi fick lite idèer. Först ville jag ha den i bebisrummet o hänga lite filtar eller handduk på men sen bestämde vi att den passa bättre ute på soldäcket. Fast jag får en stege i bebisrummet i alla fall vi hade en annan som Henrik snickra ihop själv för längre sedan.






Henrik målade stegen vit och här behöver man inte vara så noga då poängen är att den ska lite gammal ut. Vi fick hästskon och lyktan av mammas karl som heter Erik blommorna köpte vi på Ica och den fina lilla stenen tror jag Stina hittat nånstans.

Ha det fint !

Grillat

Har varit o grillat med mamma och hennes karl =) Riktigt gott. Fick låna datorn där då vår skrivare inte funkar för tillfället. Skulle skriva ut en lapp som jag ska lämna in på babyproffsen och i utbyte får jag en baby box med diverse bebisgrejer =)

Kvällens planer är dator, glass ,tv och ett härligt bad.

Ha det fint !


Hårfärgning

Sådär då var man fräsch i håret igen nyfärgad och nyklippta toppar snälla mamma hjälpte mig.

Ha det fint !

Shopping

Idag var ju inte vädret något vidare så vi bestämde oss för en shoppingdag. Riktigt härligt och ingen tid att passa så vi strosa runt ganska länge hittade lite fina grejer också =)

Ska fixa lite, sen blir ett härligt bad och tv:n som gäller skulle jag tro.

Ha det fint ! 


Tips

Har ett litet tips till er som har orkidèer. De har ju en tendens att inte se så fina ut när dom inte blommar så mitt tips är att köpa plastorkidèer o sätta i under tiden man väntar på att den ska blomma om. Här får ni se bild på hur det blev här hemma på orkidèerna här.





Fuskorkidèerna hittade vi på IKEA i Linköping.

Huset !

Det har verkligen hänt en hel del med huset sen vi flyttade in här i april. Henrik har kommit så långt nu med renoveringen så jag bjuder på en före och efterbild m.m. Är så nöjd.

Ha det fint !

Före



Efter






Kvällen !





Ändrade planer igen

Vet ni vad det blev ingen middag heller vi valde istället för att köpa hem en massa gott så har vi hyrt en film och jag tänkte tända lite ljus strax =)

Ha det fint !

Ändrade planer

Tyckte inte att det verkade finnas några bra filmer direkt och då kände vi att vi hellre lägger pengarna och går på någon mysig restuarang. Japp så får det bli skulle vara gott med en plankstek eller något *mums*

Ha det fint ! 

Bio

Ikväll blev det bestämt att vi ska på bio det lutar åt att vi ska se Bruno (med konstigt u).

Städningen går så segt men nu är det bara att dammsuga övervåningen kvar *skönt*. Har vart riktigt seg idag men som sagt man är ju i slutet av sin graviditet nu så det är väl inte så konstigt egentligen. *Längtar så mycket efter lillan*



Lillan V.26+0

Jag är på dag 253 av 280. (90,4%).
Jag är i vecka 37.
Jag har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 19 aug 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ha det fint !

V.36+0

Idag går man in i gravidtetsvecka 37 *spännande*. Hade lite känningar inatt men inte så mycket gick över med panodil, antagligen bara förvärkar som man kan ha flera veckor innan det sätter igång om jag fattat det rätt. 

Idag städas det för fullt, jag är nästan färdig med undervåningen och snart ska jag ta övervåningen , har blivit lite rutin att städa på torsdagar så man har det snyggt till helgen och så.

Nu är det lunchdags.

Ha det fint ! 


Ons 22/7

Är själv i huset nu. Stina har sovit hos en kompis i natt för första gången hon skulle komma hem snart och Henrik är i väg till gropen för idag tänkte han jobba med huset =) Får se vad man hittar på en dag som denna. Kanske finns något utestyr jag kan göra =) 

Ha det fint !

Barnmorske-besök V.35+6

Var ju på ett extrabesök hos barnmorskan idag eftersom att min mage inte hade växt så mycket sist men idag visade det att den växt 2 cm sen jag var där sist förra måndagen så nu följer den min kurva bra igen *skönt*. Det kan tydligen bli lite olika om man har olika som mäter och det kan också vara så att det beror på att hon fixerat sig och så har bebisar olika tillväxtperioder som jag fattat det. Finns ganska många anledningar till varför en magen inte växt så mycket men det är ju skönt att de har bra koll.

Fick förra måndagen höra att hon låg fixerad och det sa denna barnmorska med att hon gjorde =)

Ha det fint !

29 dagar kvar till beräknad förlossning

Japp dagarna går och nu är  man en riktig tjockis hehe näe vars men det hör ju till ,tror ja gått upp tio kg eller nåt sånt. Har inte fått så mycket vätska i kroppen än men det känns som att det kan komma man brukar ju höra om gravida och deras svullna fötter så då kanske det blir några kg till =).

Henrik har ju semester nu även om han brukar bygga o fixa lite på huset =) Annars har vi det ganska lugnt o skönt och jag känner att vissa dagar är det riktigt skönt att inte göra så mycket bara vila och ta det lugnt o sen andra dagar vill man hitta på saker.

Ha det fint !


Igårkväll

Såg vi en film och gjorde goda pizzabitar.


Pizzabitar

Hur många man vill ha  bestämmer man själv men i alla fall man behöver sån där runda polarbröd, på med tomatpurè och strimlad skinka, på med ost och pizzakrydda o sen skjuts in i ugnen ta ut dom när osten smält typ. Sedan delar man varje bröd i fyra bitar jättegott och trevligt när man ska se en film eller nåt. Lägg alla på en tallrik och servera riktig god "plockmat"=)


Riktig slappardag 2

Japp idag med riktigt skönt. Lite fixar man ju har dammsugit och vattnat lite blommor och så.  Har  börjat fixa med lite förlossningplanering och så med, är ju mindre än en månad kvar till beräknad förlossning nu =) Så BB-väskan har jag packat till en viss del och har även skrivit ett sånt förlossningbrev eller vad det heter och styr med lite sånt det är så *mysigt*.

Snart ska det badas o styras och senare ska vi se på en film vi hyrt och äta pizzabitar *mums*


Riktig slappardag

Japp idag har det varit en riktig slappardag. Blev en sväng till stan på eftermiddagen/kvällen för att hämta Stina =)

Ha det fint !




Rosor

Titta vad fint det kan bli med rosor. Dessa pryder vårt vardagsrumsbord =)



Lördag

Och Henriks semester hat börjat *härligt* idag blev det grillat till middag igen, gött.  Idag har jag styrt med lite blandade saker har inte haft någon direkt blogglust idag faktiskt. Inatt hade jag antagligen förvärkar igen men jag höll koll på kl och dom gick över efter ett tag. Idag har det fixats lite mer till bebis ankomst =) Snart ska jag ut på altanen och sätta mig o dricka en ekoläsk och kanske äta lite ostbågar har en pollypåse med =)

Ha det fint !

Trädgårdsarbete

Ikväll klipptes häcken, Henrik klippte och jag hjälpte till med krattan =) .
Ett par träd sågades ner med. Blev bra det där.

Ha det fint !

Före



Efter

Hemma

Nu är vi hemma från stan, det var trevligt och på vägen hem stannade vi och åt mat på en restuarang som hade väldigt god pizza =) Var i närheten av Henriks barndomshem så vi  åkte förbi där med ,kul o se vart han har bott. Nu ska jag hänga lite tvätt.

Just det tror att jag kanske börjar "boa" lite. För er som inte vet vad det betyder så är det när gravida börjar få en lust att fixa o styra med saker till bebisen typ att förbereda hemmet o så. Har ju fixat o styrt lite tidgare men nu kan jag börja  känna typ ett behov av att göra vissa saker typ direkt eller nåt =)

Ha det fint !

Fredag

Japp idag är det fredag igen *härligt*. I eftermiddag ska vi till Henriks föräldrar, men innan blir det kanske en liten sväng till IKEA. Henrik är ledig idag och jobbar sitt sista pass imorgon innan han går på semester i typ fem veckor *härligt*
Idag skulle Stina ha kommit egentligen men det blev ändrat till söndag istället så prinsessan kommer då.

Ha det fint !

Potatispaket

Grillat är gott och potatispaketen var riktigt goda och jag kan tänka mig att jag luktar vitlök nu =)

Förkoka potatis, lägg ut en "lagom" stor foliebit och smöra den där det ska på grejer. Lägg på vad som önskas. Dom jag gjorde innehöll färskpotatis,tomat,citron, rödlök svartpeppar och pressad vitlök *mums* Lägg på grillen "lagom" länge.

Till detta åt jag en vitlöksdip, marinerad fläskfilè och smör o bröd.

Smaklig måltid !





Fixat o donat

Japp nu har man fixat en del o undervåningen är städad, så tar jag övervåningen imorgon =) Ska börja fixa lite med maten.Vi ska grilla sen o Henrik skulle tända grillen snart. Jag vill ha potatispaket till köttet idag så jag ska förkoka lite smarriga färskpotatisar här nu.

Ha det fint !

Projekt fönsterbräda

Nu har Henrik fixat en fönsterbräda i köksfönstret och jag är så nöjd =)

Före


Efter


Före


Efter


Förvärkar

Har inte haft några förvärkar eller sammandragningar hittils. Visst det kanske har känts lite i magen ibland men inte så att jag reflekterat över det så mycket det kan ju var växtvärk o så med.
Inatt fick jag ialla fall ont långt ner i magen och det strålade ut i svanken typ (svårt o förklara) ringde i alla fall och fråga bm om vad det kunde vara nu i förmiddags , magen drog ju inte ihop sig så visste inte riktig vad det var men tydligen så kändes inte det så tydligt för alla eller nåt sånt. 
Har inte haft ont nu på dagen, det upphörde inatt. Hon sa att det låter som förvärkar och om det kommer tillbaka ska jag testa o vila men går det inte över efter ett tag ska jag ringa igen antingen till kvinnohälsan i åtvid eller i stan eller förlossningen. Hon sa i alla fall att om förlossningen skulle starta nu skulle de inte försöka stoppa den däremot är det ju viktigt att man kommer in i tid. 

Men jag tror nog bara det är kroppen som börjar förbereda/träna sig, kommer det tillbaka ska jag ha lite noggrannare koll på tiden och lyssna på barnmorskans råd. 

Jag är på dag 246 av 280. (87,9%).
Jag är i vecka 36.
Jag har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 19 aug 2009 
Jag har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ha det fint !

Torsdag och städning på planeringen =)

Så var det torsdag igen. Idag är det städning som står på planeringen (tycker om o ha det fint till helgen som sagt). Ikväll ska vi grilla tänkte göra potatispaket då *mums*

Igår såg vi på film och käka glass efter det var det tänkt att man skulle gå o lägga sig men det såg så skönt ut ute så vi gick ut o invigde altan jag åt min kvällsmat o Henrik drack öl =) Trevligt och vi gick inte o la oss förrän sent. Henrik är ju ledig idag med han ska bara jobba ett pass till sen ska han vara ledig i typ 5 veckor men han blir hemma typ 7 veckor om lillan kommer vid beräknat förlossningsdatum =)

Ha det fint !


God glass blev det till filmen =)




Härlig sommar kväll !

Movienight

Ikväll blir det att glo på en skräckis igen. Älskling är iväg o köper glass. Ska tända lite ljus med mysigt när det är lite regningt o mörkt ute.

Ha det fint !


Piff på altan

Tyckte det blev ganska mysigt även om möblemanget är lite sporadiskt. Snygga vaxdukar var inte det lättaste att hitta men är nöjd med resultatet =)





15/7 Onsdag

Idag har jag inga egentliga planer men har i alla fall tänkt att ta tag i lite saker som tvätt och plocka undan lite. Imorgon är ju min "städa innan helgen dag" som torsdagen blivit lite numera när man inte jobbar torsdag-kvällarna (för er som inte vet så är jag delägare i ett litet familjeföretag) som heter Kambrinks markiser och persienner.  Förut gick ja ju i skolan på dagen och måndags och torsdagskvällar jobbade jag på företaget. Skolan slutade i slutet av maj och nu går jag på föräldrapenning eller va det heter =) och snart kommer ju lilla bebis =)

O måste handla idag är typ tomt i kylen på bröd o pålägg och sånt. Ska även köpa en vaxduk och lite till altan o se om man kan va det lite trevligt med möbler då den börjar bli färdig. Tänkte ta ett gammalt bord slänga på en duk kanske nån blomma eller så. Vi ska köpa en del nya möbler till soldäcket och altan men det har vi inte tänkt att göra i år. 

Näpp nu ska jag fånga dagen Carpe Diem.

Ha det fint !

Kokosbollar

Blev lite sötsugen =) *mums*


Slö

Har varit väldigt slö idag också så det blir bara en kort liten uppdatering. Har inte gjort så mycket idag. Ska ev knalla bort till mamma sen och kolla på riskförlossningar eller house of babies.

Ha det fint !

Längtan


Här är älskade lilla bebis i V.26+0
(37 dagar kvar till beräknad förlossning.) 

Trötter

Idag är jag riktigt seg. Sov ganska länge som vanligt nu för tiden. Var ju hos barnmorskan förut idag men annars har jag inte gjort nånting direkt. Gick o la mig i soffan förut och tror jag sov mig igenom Tyra Banks show =) Ska väl ta tag i den här eftermiddagen och dra en sväng med dammsugarn ,plocka undan lite bara så man inte har så mycket på en gång =)

Kanske fylla i födelseplanen för förlossningen sen med ,får se.

Ibland är det ganska skönt att ta en dag då man inte gör så mycket också , man liksom laddar batterierna och får ny energi.

Nu ska vi beställa pizza med *gött*

Ha det fint !

Barnmorske-besök

Nu har vi varit hos barnmorskan o allt såg bra ut bebisen hade fixerat sig. Hon sa att det var tre dagar kvar tills man inte försöker stoppa förlossningen om den skulle sätta igång. Bebisen ska vara så pass "färdig" då. Hoppas ju att hon stannar kvar längre (o det tror jag) men skönt o veta att det ska vara ganska lugnt då. Fick däremot en extratid för att kolla sf-måttet då magen inte växt så mycket sen sist bara en cm. Detta kunde även bero på att det var två olika som mätte och för att bebisen hade fixerat sig. Men det är ju skönt att dom håller ordentlig koll.

Ha det fint !


Måndag morgon/förmiddag =)

Idag fick ja ställa kl vilket inte är så vanligt nu för tiden men ska till barnmorskan idag. Den vanliga barnmorskan vi brukar ha är på semester så idag ska vi träffa en annan. Har precis käkat frukost och fixat i ordning mig lite =) Fint väder idag kanske man kan va ute lite i värmen =)

Ha det fint !

Gula hallon och kvällens skörd

Oj oj va bär vi har. Henrik har även hittat gula hallon i trädgården ,lite tufft faktiskt =) Tror det blev en ca 4 liter jordgubbar med inte illa=)




 


Skräckis

Blev en skräckfilm ikväll, den var bra. Var ute plockade jordgubbar förut finns hur mycket som helst känns det som, Henrik håller på o plockar hallon nu med för det har vi en hel del också =)

Ha det fint !


Det händer grejer

Där ute börjar saker verkligen ta form. Det är ju mycket som håller på att fixas där ute. De pågående projekten är där ute nu men när vi flyttade hit i april 2009 så hade vi redan planerat vad som skulle göras.

* Köket skulle bytas, så det gamla revs i slutet av april/början av maj och det var nog uppe ett par veckor senare =)

* Fasaden vill vi ändra på. Bestämde oss för att eterniten ska målas faluröd och att vi skulle ha vita knutar,fönsterfoder och vindskivor.

*Vissa dörrar ska målas.

* Riva den gamla farstukvisten, och bygga en ny.

* Husgrunden vill vi ha mörkgrå.

* Ett soldäck som ska gå runt halva huset ca 90 kvm stort.

*På soldäcket en altan.

* Måla garaget.

*Ta bort några rabatter på framsidan.

Mycket är redan färdigt men det finns en del kvar att göra små projekt här och där. Men det händer grejer hela tiden.


Detta fixade Henrik idag. Golvet på farstukvisten har fått ny färg blev så fint ty-
tycker jag.

Han har även fortsatt bygget på altanen idag och saker går framåt =)

Ha det fint !

Ljusfat o arrangemang

Jag gillar ljus och tycker om att ha ljusfat i hemmet. På vardagsrumsbordet har vi ofta ett ljusfat så kan man byta ut ljusen när man tex byter ut gardinerna eller tvärtom hehe blanda o mixa är skoj.

Nedan visar jag några par varianter-




Det på den översta bilden plockade jag ihop idag och det står på en skänk i bebisen i magens rum. Det på den undre bilden plocka jag i hop för längre sedan och det står i Stinas rum. Detta är två ganska olika varianter men jag gillar bägge ljusarrangemangen =) 



Detta står på vardagsrumsbordet. Mysigt med levande ljus men glöm inte
att hålla koll på dom !

Ha det fint !


Pysslig

Idag har jag pysslat en del, gjorde ett par "konstverk" hehe till lillans rum. Blev väldigt nöjd faktiskt.


Detta behövs: Sax, penna och tejp. Pappersark i olika färger. Ramar-
(dessa raringar hittade jag på netto för ca 40 kr styck, de går i lite
"gammaldags stuk" )





Såhär blev resultatet passar perfekt till små "prinsessor eller prinsars rum"
Man kan ju göra dom lite killigare om man vill mera "prinskronoraktiga"
 o så kan man ju byta ut färgerna till mer killiga om man känner för det =)
Fast jag tycker även att dessa kan passa i ett pojkrum.

Det var lite pyssligt o det tog ett tag innan jag "fick till" kronorna som jag ville men till slut så. Satte tejp på baksidan av de olika pappersdelarna så de inte skulle trilla loss, på så sätt kunde jag också justera hur dom skulle sitta för tejpen satt inte så hårt.

Ha det fint !

Todays dinner

Tacos idag smaka bra =) Köpte en vitlöksdip till och det var jättegott, kan jag rekomendera. Till grillat är holidaydippen god . Skoj o använda dom som såser eller va man säger =)


Skön Söndag

Här startade dagen ganska sent men den slutade också ganska sent igår. Startade dagen vid datorn men sedan tog jag en promenad neråt och köpte färska frallor av olika slag, jättegott.

Idag är ju vädret finare o Henrik är ute o jobbar med altanen eller om han skulle klippa gräset vet inte riktigt. Själv kanske jag ska pyssla lite. Ska tvätta lite också. Ikväll kanske man skulle ta o hyra en film. Jag gillar skräckisar om jag inte är hemma själv då blir det för läskigt. Henrik har varit ledig ett stund nu och även imorgon sedan kör han några pass igen fram till semestern men sen ska han ha semester i typ fem veckor fram tills bebis är beräknad =)

Ha det fint !




Lördagskväll

Jajemen har haft en väldigt lugn o skön dag och kvällen kommer fortsätta i dom takterna =)

Henrik är iväg och bärsar lite. Själv tänkte jag ta mig ett härligt bad och lägga mig framför tv:n kanske tända lite ljus och mumsa lite mer på sockerkakan jag bakade förut.

Ha det fint !




Sommardrink

Henrik gjorde sig en sommardrink förut som såg ganska smarrig ut =)

Jordgubbsvodka, fruktsoda, is och jordgubbar.




Magen V.34+2




Altanbygge

Nu har altanen fått ett tak Henrik hade planerat en riktig jobbardag idag men vädret är inte så bra för det tyvärr.

Ha det fint !






Femibion

Från den trettonde graviditetsveckan tills amningen är avslutad. Finns även ett alternativ man äter före de här innan de tretton veckorna kolla på apoteket.



 



Dagens dinner

Fiskgratäng med färskpotatis, rivna morötter gurka, citron och vitlöksbröd *mums*




39 dagar kvar till beräknad förlossning

Jag är på dag 241 av 280. (86,1%).
Jag är i vecka 35.
Jag har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden 
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 19 aug 2009
Jag har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.

Västervik

Ikväll har vi vart på en liten utflykt till Västervik där Visfestivalen går av stapeln. Vi käkade lite mat där och sedan kolla vi runt o köpte lite marknadsgodis. Nu ska jag nog mysa ner mig framför tv:n ,kanske ta mig en tallrik med jordgubbar o mjölk får se om vi har några inplockade =)

Ha det fint !






Fredag

Nu var det fredag igen och idag vet jag inte vad som står på "planeringen". Kanske att man åker  till Västervik ikväll o kollar läget. Idag slutar Stinas pappavecka så vi åker nog till Västervik på kvällen då, idag skulle hon ev leka med en kompis innan hon far.

Igår städades det för fullt, både över och undervåning Stinas rum städade Stina och jag ihop =) Jag fixade även hel del i bebisens rum. Det är så kul ha ett rum o fixa i. I förra huset hade jag inte det men vi tänkte att det ordnar sig ju. Vartefter så löser vi något men så hitta vi ju det här huset som vi blev "lite" kära i och det är ju större så här fanns det perfekta rum hehe.
I alla fall så har det rummet stått ganska tomt sen vi flytta in vi har ställt upp lite möbler som bebisen ska ha o smågrejer o så men igår "inredde" jag det lite med och det blev så mysigt. Har handlat en del från Ikeas Fablerserie den är så söt. Kanske visar lite bilder vartefter men tänkte göra det när de sista detaljerna är på plats.

Ha det fint !

Snart helg

Oj oj vad veckorna kan gå fort ibland torsdag redan och dags för städning innan helgen. Sov länge idag och har inte gjort nåt särskilt direkt. Ska fixa lite snart. Funderar på om jag ska greja lite i bebisen rum idag hänga upp gardiner och så. Idag går jag ju in i vecka 35 (34+0). Först ska här städas och göras fint inför helgen.

Ha det fint !

Tv next

Nu blir det tv:n 20.30 börjar barnmorskorna/norge o det vill jag inte missa. Ska hälla upp mig en god ekoläsk med apelsinsmak ikväll tror jag =) 

Ha det fint !


Fyllda frallor



Dela en stor fralla i två "båthalvor" plocka ur lite av brödet och smöra. Lägg i vilken fyllning som du vill ha. Jag tog champinjonstuvning och knaperstekt bacon på, jag har lite svårt för ost så därför avstod jag det men annars kan ju det vara gott. Henrik tog köttfärsås och knaperstekt bacon. Stina ville ha speagetti  med köttfärssås och det gick ju att ordna =) Fyllda frallor är väl inte figurvänligt direkt men gott någon gång ibland. Till detta hade vi vitlökstomat men den blev lite för välkryddad idag.

Ha det fint !

Hemma från utflykten

Japp nu är vi hemma från utflykten och har varit det ett tag men jag var helt slut när vi kom hem så jag drog på en dvd o la mig i soffan. Det var trevligt men Stina hade roligast (fast så ska det väl va hehe) Snart ska det fixas lite kvällsmat fyllda frallor *mums* visar sen =)

O här kommer lite bilder.


Man ser bättre från pappas axlar =) Pippi Långstrumpteater








För här kommer Pippi Långstrump !


Food


Jag ville ha korv, men det ser ut som jag tvekar lite hmm att ätas eller
att inte ätas. Det är frågan ? Kan säga att jag åt upp den hehe 

Astrid Lindgrens Värld

Idag ska vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Vi var lite osäkra på om vi skulle åka p g a hur vädret skulle vara men det ser bra ut så nu har vi packat matsäck och grejor så ska vi sticka strax.

Ha det fint !

Kvällsfika

Blev en smarrig hallon/blåbärspaj till kvällsfika =)
Var nere på biblioteket förut och lånade dvd med utvandrarna och invandrarna , tror jag ska sätta mig att slöglo lite på det snart. Har sett dom förr och läst böckerna men de är så bra tycker jag.

Ha det fint !


 

Efter regn kommer solsken

Japp bilen är städad och blommorna har fått ny jord. Fundeerade ett tag på om jag skulle rensa i vårt "Walk in" skafferi men det får bli en annan dag så hemskt är det inte =)

Biltvätt Jovars

Skulle ta tag i bilstädningen förut. Jag började med att rensa och kasta saker. Innan jag tänkte torka bilen inuti bestämde jag mig för att dammsuga bilen.
Hade precis släpat ut dammsugarn när himlen öppnar sig. Så det var bara att konka in den igen. Men jag ger mig inte i första tagen jag kröp in i bilen istället och torkade av den. 
Men nu får jag styra med nåt här inne istället o sen kan jag ge mig på bilstädningen igen =) Om man ska se något postivt med detta så är det väl att jag får lite gjort här inne och att bilen har fått sig en rejäl avduschning innan biltvätten ikväll hehe.

Ha det fint !

P.S Uteblommorna står fortfarande under tak och även dom ska få lite omvårdnad när det slutat regna och det.





Tisdag 7/7

Sov lääänge idag. Dagens planer är att städa bilen och fixa med lite ny jord till vissa av uteblommorna. Ikväll ska vi veckohandla och så har vi en gratis biltvätt på Shell innestående =) Imorgon är det tänkt att vi ska åka till Astrid Lindgrens värld woho =)

Ha det fint !

God afton

Sitter o tittar på herrans liv men satt mig vid datorn i pausen ska sova snart. Har ätit god kvällsmat och haft tända ljus *mysigt*

Ha det fint !



Ett glas kall Oboy det är "grejer det" =)


Middagstips

Ibland är det så svårt o komma på vad man ska har för mat och man har lite "idètorka". Idag åt vi i alla fall köttsoppa och till "efterätt" pannkakor med jordgubbssylt ,jordgubbar och grädde, Henrik fixa lunchen idag och det var väldigt gott. Ikväll blir det hamburgare med bröd hade jag tänkt det går allt ner det med.

Ha det fint ! 

Stackars blommor

De stackars blommorna där ute har fått för mycket vatten och de här inne ska jag vattna alldeles strax framförallt yukkapalmerna i vardagsrummet känner jag. Uteblommorna ska få lite ny jord när vädret lockar ut mig till det =) Nu
står dom under tak i alla fall.

Tycker det är lite mysigt med regnet , ikväll tror jag att jag ska mysa till det framför tv:n med tända ljus och kanske lite nybakta bullar.

Ha det fint !


Kanelbullar

Nu har det bakats, är så skönt när det är färdigt och undanplockad ska bara frysa in dom ,lämnar ett litet gäng uppe som man kan mumsa på. Dom är ju allra godast nybakta.

Ha det fint !




Lillan

Igår fick lillan in en riktig fullträff i magen, det börjar ju bli ganska trångt i magen så det kan ju vara svårt att få nån kraft då. Vi skulle sova eller om vi satt i soffan, jag kände att hon fick till en redig buff o Henrik sa oj vilken spark eller nåt sånt, ja fråga honom hur han visste det då han inte hade handen på magen men då sa han hela du hoppa ju till hehe.

Ha det fint !

Utvilad och Pigg

Inatt har jag sovit så gott va skönt det är och man känner sig så pigg då. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag har ju massor med energi kanske blir ett bullbak lite städning vet inte riktigt. Vädret är ju dåligt jag har en massa energi så då är det ju lika bra att vara lite effektiv =) Får se om jag känner likadant om halvtimme dock =)

Ha det fint !

Söndagskväller

Idag har det vart en ganska lugn dag och även kväll =) Jag har tittat lite på tv och vartefter ska jag ta mig ett bad *skönt* Härligt med den friska luften ute som det är nu också =)

Ha det fint !


Dagens jordgubbsskörd !

Oj oj vad jordgubbar vi hittade idag skulle tippa på 2 liter eller nåt men det mognar ju nya hela tiden =)



Jordgubbar till efterätt *gott*

Dagens middagstips !

Idag har vi som sagt ätit fisk med färskpotatis och kall sås mums, tänkte lägga ut receptet på såsen. Fisken hittar man i frysdisken på Willys =)



Kall vit sås

3 dl gräddfil
1,5 dl filmjölk
ca 0,5 dl majonnäs
1,5 dl bostongurka

Jag gillar rivna morötter till den här maten och kan även tänka mig att det kan vara gott att blanda i lite i såsen.

Smaklig måltid !

Badat

Nu har det badats lite i poolen men idag var det lite kyligare i luften (inte kallt för det) men men. Stina blaska på ganska bra men jag nöjde mig med att doppa benen lite. Har precis kommit hem från affären och har handlat lite fika o så. Idag ska det lagas fisk med färskpotatis och en god kall vit sås som man kan ha till, till middag.  

Ha det fint !



Sun-Day

Härligt idag med. Nu har jag ätit frukost och ska strax ut o sätta mig vid den lilla barnpoolen blir det varmt kanske jag sätter mig i den men först skulle jag hämta lite leksaker som Stina ville ha i den. Får se om vattnet blivit varmt sen vi fyllde den igår =)

Igår var vi på trevligt namnkalas och lördagen gick ganska fort. Väl hemma tog det ganska lång tid innan jag gick och la mig men jag har sovit gott så jag är pigg o glad. Ne nu ska jag fixa leksaker.

Ha det fint !


Lördag

Idag har vi vart ner på torget där det var lite olika saker arrangerat för barnen. Där köpte vi även lite mer blommor till ett par amplar som vi ska ha på nya farstukvisten  =)

Slänger ut lite bilder på framstegen med soldäck, altanbygge m,m =)

Ha det fint !


Den blivande altanen



En del av soldäcket på baksidan, Henrik fixar vita fönsterfoder i bakgrunden =)



Farstukvisten och de nyplanterade blommorna.



En del av soldäcket framifrån. Landet vid farstukvisten ska bort vartefter är det tänkt.
Vill ha grus och sten hela vägen fram till grunden.


Yes vita fönsterfoder =)





Shopping

Hittade klänningen jag ville ha på REA dessutom =)


Lite svalka i värmen

Idag har jag hållt mig inomhus var ute liten stund förut o läste och drack lite svalkande dricka gött. Spillde ner mig lite också så jag ska byta om o fixa mig lite här vartefter =)




Friday !

Fredag och även denna dag solig, härligt. På dagen nu blir det ganska lugnt har inget planerat direkt men senare ska vi till stan och hämta Stina, då ska det även shoppas en pool som kan vara på soldäcket som man kan blaska av sig i. En sån därn liten barnpool alltså. Jag har även spanat in en långklänning som jag tror jag ska köpa =) Och efter det ska vi grilla hos Henriks föräldrar.

Ha det fint !

Skönt

Nu är det färdigstädat och maten står i ugnen. Jag ändrade ju dagens planer som sagt o åkte till bysjön med Christy istället, städningen fick vänta men den blev gjord den med det är så härligt med fint till helgen =) Senare lockar tv:n men före blir det kanske ett svalkande bad i badkaret.

Ha det fint !




Köttätande växt

Stina har varit lite fundersam över köttätande växter ett tag, tror hon kan ha sett en på nåt barnprogram eller så. I alla fall så hitta vi en köttätande växt i affären häromdagen för bara 10 kr. Vi köpte den för o visa att den inte är så stor o hemsk och att den inte har några vassa tänder och att den bara äter insekter.
Idag hade växten fixat mat så att säga, jag skulle titta lite på den o såg att en stor insekt satt fast i växten med halva kroppen typ o insekten sprattla förbrilt. Trodde inte att växten skulle vara så skicklig på o fånga byten

Ha det fint !




Taggarna som växten har är inte hårda utan mer som ett grästrå eller nåt.

Ändrade planer

Städningen får vänta till i eftermiddag och istället blir det en tur till bysjön så man kan svalka av sig lite istället =)

Hot,hot,hot

Ja är det inte underbart. Kom precis in från min lilla,lilla promenad och nu tror jag att jag strax ska sätta igång med städningen av undervåningen. Efter det blir det nog till att gå ut o sätta sig en stund med något kallt att dricka. Sen tänkte jag slänga in en färdig fryst fiskgratäng i ugnen (Keep it simple sometimes hehe) Riva lite morötter till och fixa lite vitlöksbröd mumsigt , tänkte ha maten färdig tills Henrik kommer hem från jobbet så kanske man kan åka direkt till sjön en snabbsväng om det inte blir sådär åskit som det var igår vill säga. Fattar det som att det var många som fick in regnet med. Vi klara oss från det i alla fall *skönt*

Ha det fint !


Blixtar & Dunder

Oj oj vilket oväder men det kanske behövdes. Idag har jag nästan varit inne hela dagen. Har städat på övervåningen o fixat lite, oså har jag tittat på tv faktiskt=) Nu ska jag nog sätta mig vid tv:n igen med min godispåse och mumsa. Idag fixa älskling med god färskpotatis med gräddfil o köttbullar till middag o han åt även sån burkskinka till men jag föredrar köttbullar då =) och färskpotatis är ju supergott ju. 

Ha det fint ! 


Gick knappt se ut genom fönstret för allt regn.


Fixa o dona

Detta fina väder gör ju att man drar sig lite för att göra saker inomhus men idag ska jag i alla fall ta ett städtag på övervåningen och så ska jag tvätta lite. Dagen är ju lång jag kan ju gå ut senare. Imorgon tar jag nog undervåningen, tycker om att ha det fint till helgen.

O nu är vi inne i Juli mån och lillan är beräknad till Augusti mån wo o ow , 49 dagar kvar till beräknad förlossning =)

Ha det fint !

RSS 2.0