Barnvagn och babyskydd

Barnvagn och babyskydd fixat =)
 
Bilden kommer från brio.
 
Vi har nu beställt barnvagn och babyskydd. Babyskyddet går att sätta i vagnen. Perfekt när man åkt bil om bebisen somnar. Valde allt i svart som bilden.
 
Igår gick det i ett. Så det var en trött mamma som la sig i soffan på kvällen. Fredag idag härligt. På helgens planer ska vi på kalas b l a.
En suddig gårdagens. V.17+4 =)
 
Trevligt helg!

Onsdag

Onsdag blir verkligen lite lillördag här då H inte jobbar kväll de dagarna. Vädret är sisodär idag men vi kan pyssla lite här inne. Ikväll kanske det får bli en onsdagsgrill om det klarnar upp. Idag måste jag dock fylla på foderförrådet till djuren mm. Så det får bli en sväng till djuraffären. Behöver en ny klosax till kaninerna. Har ju ett gäng och klippa. Hoppas jag får några sålda på hönsbytardagen.
 
Söta är dom!
 
Ha det fint!

Kvällsfika!

Kladdkaka till kvällsfikat. Idag har vi haft en hemmapysseldag. Igår flängde vi runt på ÖF och lunch på Sandelius och shopping. Idag behövde vi pyssla lite hemma. Barnen har lekt ute på eftemiddagen. Bakat kladdkaka till kvällsfikat och plocka in syrener. Underbart!

Ha det fint!

Mors dag

 
Den här fina blomman möttes jag av imorse med ett gulligt kort. På stod det "Grattis mor från Henrik,Stina,Signe,August +knodd". Gulligt! Känner mig så rik!
 
Nu på förmiddagen så har jag städat och fixat med tvätt osv. Nu ska vi snart beställa hem mat och sen ska vi till svärföräldrarna och hälsa på =)
 
Ha en fin dag och grattis alla mammor!

Morgonstund

Det är något speciellt att gå ut en sån här försommarmorgon när solen skiner och värmer. Jag måste ut varje morgon ut och öppna åt hönsen. Tog en tur om i trädgården. Jag älskar vår gamla trädgård!

V.18 (17+0)

Magen idag
 
En från igår =)
 
Idag går vi in i V.18 =)
 

Vecka 18
Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan. Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Text från familjeliv.se

 

Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern (vilken ofta sker ungefär nu) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer.

Denna undersökning är för de flesta första gången de ser sin bebis. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Om du väntar tvillingar, kan du läsa mer om det här.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.

Text och bild kommer från babycenter.

 

Barnens dag

Barnen hade väldigt kul och man fick mycket för pengarna denna dag tycker jag. Det var nog karusellerna som var dyrast men hoppborg och annat var gratis. Signe och Stina blev ansiktmålade också.Barnen fick prova på massa olika saker och vi byggde en egen fågelholk som ska målas och hängas upp bara. Kul!

Fredag

Fredag igen härligt. Barnen gav mig sovmorgon idag till kvart i 8 men Signe vaknade vid 7 men jag drog på "den lilla sjöjungfrun" åt henne så jag kunde dra mig 45 minuter till. Att den lille ger sig till känna också är också en perfekt start på dagen.

Här ska vi fixa oss i ordning sen tänkte jag att vi äter brunch på San delicious och fredagshandlar =) I eftermiddag ska det städas kaninburar och ikväll blir det nog någon film. Imorgon ska vi på "Barnens dag".

Ha det fint!

Onsdagsgrill

Onsdagar slutar Henrik tidigt (kl.16). Så då brukar vi ibland passa på med en onsdagsgrill och vi hade tur och fick lite sol också.Idag är det full rulle och bvc står planeringen bl a men bjuder på lite bilder från igår. Kaninungarna växer så det knakar! 
 
 

28

Idag fyller jag 28 och min älskade man och barn sjöng för mig nu på morgonen =) Jag fick oboy på sängen. Blommor och en chokladbit och pengar till ett vip-meandiparty jag ska på. Perfekt! =) Fick pengar i söndags med så nu kan jag shoppa loss rejält =) Vip-meandi betyder att jag ska på klädparty där man kan köpa senaste senaste provkollektionen till halva priset och det var även bra priser på en del äldre kollektioner med. Ska bli kul =) Både dam och barnkläder.

Redo för regn

Såhär redo var vi för regn förut när vi skulle till affären . Hela gänget i gummistövlar och regnkläder efter behov =)
 
Som sagt vädret har inte varit vidare så vi har mest haft en mysig hemmadag. Barnen har hjälp till i köket med lunchen inte helt lätt att få plats. Vi bakade även äppelpaj nu på eftermiddagen och då hade August svårt att låta bli att käka upp smör och deg haha.
Hoppas ni haft en bra dag i regnet eller solen om det varit det =)
 

Kikar in lite snabbt

Idag har vi haft en del att styra med men på förmidaggen var vi på ÖF iaf =) Nu middag sen  blir det att lägga trötta barn tidigt.
 
Ha det fint!

28-års kalas

 
 


Jag fyller år på onsdag så idag har vi haft lite kalas. Tack alla som kom och tack för de fina presenterna =)
 

V.17 (16+0)

 

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 (text från familjeliv.se)


Fredagen

Bilden på mig tog SIgne när hon gick lös med kameran =) Hönshuset ser tråkigt ut nertill men snart har det växt upp en örtrabatt där och då syns det inte =)
 
Jösses vilket sommarväder det var igår. Vi började vårt fredagmys med att möta upp mannen för pizzalunch som vi kunde äta på uteserveringen. Fick lite turkietfeelings då. Var ju där för 1 år sen. Sen mötte vi upp kompisen Maria och hennes mamma för lite lek vid rutchkanan på torget. Jag passade på att handla hem lite blommor till trädgården med. Sen fredagsshopping såklart=godis mm. På kvällen/eftermiddagen fixade vi lite ute. Kaninbursfix och utflytt av kaninmamma och ungar och jag piffade hönshuset lite med nya pelargoner jag tidigare köpt torget. Tände även grillen och grillade korv. Smidigt. Henrik påbörjade bygget av en flyttbar och ihopfällbar kaninhage åt mig också. Har nämligen anmält mig till "hönsbytardag" och ska ta med och sälja kaninungar där =)
 
Idag får vi se vad vi hittar på =) Kanske att kaninhagen kan bli färdig om det inte regnar =)
 
Ha det fint!
 
 

Gardengirl

Min lilla gardengirl har fått nya trädgårdsbyxor från just gardengirl. Ursött! =)

Ny kjol

 
Idag inviger Signe den här fina kjolen som farmor sytt =) Tunika och strumpisar från pop.

Eftr regn kommer sol!

Igår hade jag planerat potatis och purjolöksoppa till middag men på eftermiddagen klarnade det upp och H ringde och förslg grill istället. Bra initiativ. Alla ville vara med ;)


 
Idag skiner solen igen och på dagens planering är lek på bvc =)
 
Just det måse ju visa. Det gror i mina hönsskyddade planteringslådor.
Detta ska bli massa fina bukettblommor =) 
Ha det fint!

Babytobe

 
Idag har jag varit och hämtat ut lite gratisprodukter på apoteket i form av en sån här babytobe-box. I mitt paket fanns en necissär med diverse produkter och leksak, 2 nappar, 3 tidningar (2 pappatidningar),ett paket V6 och rabattkupong till lekmer på 15%
 
http://babytobe.se/  Boende i Åtvidaberg kan bla hämta ut boxen på vårt apotek =)

Likheter

Att August är extremt lik sin pappa finns det inga tvivel om men Signe har nog lite likheter med mig också ändå =)

Igår sol idag regn

Gör mig dock inget mina blommor och planteringar behöver vatten och då slipper jag vattna själv. Fast solen tittar fram bakom molnen =)
 
Tänkte visa bild från senaste och oplanerade kullen kaninungar. Dom har börjat komma ur boet nu så snart ska dom få flytta ut från matkällaren ihop med mamsen. Blev ett gäng. Så söta. Hojta om ni vill ha en kaninunge =)
 
Igår var på playdate hos M och M. Kul och fick god äppelkaka. Studsmatta är som vanligt poppis!
 
Nu ska vi strax äta lunch här. Stroganoff ris. Rester såklart men först lite tvättfix och bäddning av sängar. Hann inte imorse då jag hade tidig tid hos mvc =) Barnen käkade ändå dubbelfrukost idag så det går och skjuta lite på lunchen. I eftrmiddag behöver vi ta oss till affären och handla middag.
 
Ha en fin dag!

Monday

Så var det måndag igen och helt ny vecka har börjat.
Ett litet kollage från vår förmiddag.
 
 
 
Som sagt förmiddagen är redan förbi. Ja eller nästan. Här har vi segat oss på morgonen och tagit det coolt. Fixat lite med tvätt och så. Stina har studiedag men är iväg och leker med en kompis. Jag och de "små" ska strax värma lunch (rester från igår). I eftermiddag har vi en playdate inbokad. Hoppas på fint väder så blir det utelek.
 
Imorrn kan jag inte sega mig på morgonen för då har jag läkartid på mvc 8.30 =)
Ha det fint!
 

Helgen

Trots att jag var så trött igår så piggnade jag till efter att jag fick ta mig en powernap. Vi begav oss därför till riddarspelen på eknäs. Väldigt trevligt=)
På kvällen städade jag kaninburarna. Den nya kullen har börjat komma ur boet nu.
 
Idag har vi varit på 25-årskalas hos barnens faster Bella. Massa goda kakor och tårta =)
 
Vi hann även med att städa hela huset innan vi åkte och när vi kom hem lite matshopping och maken håller nu på med middagen. Stekt kassler med potais och vitpepparsås. Gött!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
 
 
 
 

V.16 (15+1)

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
 
Texten kommer från familjeliv.se
 
 

GÄÄsSP

Trött här. August tyckte det var morgon vid 5! I torsdags skulle vi haft fixardag men hade kalas att gå på så vi får styra lite i helgen. Fast vi ska på kalas imorrn så det får väl bli idag men jag ska absolut lägga mig en stund innan jag kommer förmå mig att göra något..Igår var vi på sagostund och pyssel på bibblan. Dom skulle börja med det lite kontinuerligt i höst. Kul tycker jag som hemmaförälder =)

Ha det fint!

Fixardag

Jag har haft sovmorgon och är fortfarande seg men idag tänkte vi få lite gjort. Jag hade en ordentlig städning igår på undervåning och sen ska övervåning få sig ett ryck. Henrik håller på och städar barnens lekstuga (inte lustigt om man behöver fylla på sand i sandlådan med jämna mellanrum,if you know what I mean?) Barnen leker ute. Brahmahönsen går omkring och pickar, Stampe skuttar runt och vår svarta kaninunge äter färskt gräs i kaninhagen. Underbart med vår!

Ha en fin dag!

Butterflies

Älskade lille vän därinne. Är det dina kullerbyttor och sparkar som känns av därinne i magen <3
 
 
 

Vena cava syndrom

Bilden kommer från google.
 
Vena cava syndrom är något jag tror jag haft alla 3 graviditeter. Hade det garanterat med August. Kan inte ligga på rygg. Mår illa och känner mig konstig. Fick förklarat när jag väntade August att det heter "vena cava syndrom" och det är något jag redan känner av. Dock stör det mig inte då jag inte har problem att ligga på sidan =) När jag väntade August och fick ligga på ryggen för att göra ultrljud började jag t o m kräkas. Någon mer som känner av det här?
 

Yr av att ligga på rygg

Om man ligger på rygg kan man lätt bli svimfärdig eftersom den tunga livmodern trycker på det stora blodkärl, vena cava, som löper framför ryggraden. Det kallas för vena cava syndrom och innebär att blodtrycket sjunker. Om man får dessa symtom bör man undvika att ligga på rygg och i stället ligga på sida eller i sidoläge./från vårdguiden


Gårdagen i bilder

Underbart väder och vi var ute i princip hela dagen igår. På eftermiddagen kom lekbesök =)

Kväller

Fullspäckad dag idag vi har varit mycket ute. Korvgrillning i parken med ÖF hela förmiddagen sen har barnen mest velat vara ute. Signe är fortfarande ute och leker med grannbarn. Får värma mat åt henne när hon kommer hem. Har redan lagt August och Signe ska sova snart med men hon har så kul så jag låter henne vara en stund till =) Har hunnit med att plocka i ordning lite och golvstädning nu på kvällen med. Skönt!

Ha det fint!
 
 

Sol och värme

 
bilden kommer från :weheart.com
 
 
Ser ut att bli en riktigt härlig solig dag även idag. Blir att vara ute och njuta. Igår firade Åtvidaberg 600 år och det bjöds på tårta och barnen och jag åkte blå tåget mm. Tänkte lägga ut bilder sen ev =) Har även planterat och sått blommor igår och morötter.

Barnen gav mig sovmorgon idag och vi har bara chillat här på morgonen. Ska plocka i ordning lite här sen blir det ut i solen. Vill hinna med storhandling idag med och städning av övervåning.

Ha det fint!

V.15 (14+0)

Vikt 56,1
 
Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.
 
Texten kommer från familjeliv.se

Härligt

Underbart väder idag! Har ägnat denna fredag åt städning både ute och inne och hos djur. Vi tog oss en powernap med förut jag och barnen innan H kom hem från jobbet. Börjar se vårfint ut i trädgården och gräset börjar grönska. Ska handla hem lite blomster med och sätta i mina krukor. Skulle även vilja plantera lite men måste komma på hur jag ska bära mig åt att få hönsen att låta bli att sprätta upp fröna ur rabatten i såna fall.

Nu tar vi snart kväller. Lägga barnen och slå sig ner framför en film. Dricka ciderkaraktär i champangeglas blir lite fredagsfestligt =)

Ha det fint!

Det putar =)

Igår: V.13+3 =)

Valborg

 
Valborg firades med min mamma och Erik. Vi grillade och hade lite knytis. Trevligt. Pulkan i bakgrunden vid grillen skvallrar visst om att vi inte vårstädat trädgården ännu. Medans köttet blev färdigt passade Henrik på att sätta upp en screenmarkis han tyckte vi behövde =) www.kambrinks.se. Sen begav vi oss av på lokalt firande. Stannade dock inte länge. Blåste som bara den!
 
Ha det fint!

RSS 2.0