Hösten 2009

Imorgon går vi in i September månad är det höst nu ? Idag har jag gjort en massor av saker, vi hade halkat efter lite och huset var i behov av städning och tvätten var i behov av tvättning, men det hör väl till när man är småbarnsförälder =) Man priorterar annorlunda och jag myser hellre med min lilla bebis men lite ordning o reda vill man ju ha emellanåt för sitt välmående.

Har ätit kvällsmat och nu ska ja se om jag kan få lite massage blir så stel i nacken emllanåt.

Ha det fint !

Städa

Imorgon får det nog bli ett städrace om jag hittar inspirationen =) Har varit riktigt seg ett par dagar även om jag sover ganska bra.

Har precis käkat pizzabitar här hemma och tittar på Urban Legends, rätt bra faktiskt. Nej nu har det nog börjat igen.

Ha det fint !


1 månad

Idag är Signe en månad. Ibland känns det nästan som det var igår men en månad har gått alltså.

Inatt har jag sovit väldigt bra :) Idag har vi inget på planeringen får se om man hittar på något.

Ha det fint !

Kylskåp

Henrik och Stina är i stan. Han skulle köpa med ett kylskåp då med. Det gick ju sönder men man märker hur mycket man saknar det när det är borta, tråkig oväntad utgift bara. Jag o Signe ska straxt neråt och köpa frukost.Vi har sovit länge idag :)


Typiskt

Igår storhandla vi och då gick kyl/frys sönder :( Som tur var har vi extrafrys så Henrik frös in det mesta. Jag o Signe sov länge som vanligt och snart ska jag knalla neråt och köpa frukost. Allt är ju nerfryst you know. Fredag idag och Stina kommer =)

Ha det fint ! 


Astrid Lindgrens värld 8 Juli

Trött

Idag är jag trötter. Inatt hade vi första "riktiga" vakennatten med Signe då jag tror hon hade lite ont i magen. Hon vill bara äta hela natten typ och ligga nära o ibland var det svårt att trösta henne. Tror kanske att jag ska låta bli att äta tacos så länge jag ammar för det var det vi hade till lunch igår och såhär har hon inte varit förut. Det gör ont i mammahjärtat när ens barn verkar ha ont. Idag verkar magvärken som bortblåst och hon o jag ska sova lite sen.

Idag hoppas jag att jag får mina bebiskläder som jag ropat in på tradera. Idag står det storhandling på planeringen som det säkert gör för många andra också =)

Ha det fint !

Promenad

Jag o Signe kom in nyss från en liten promenad i friska luften. Så här cool såg man ut då i kläder från mormor =) Mössan är ju urgullig =)

Ha det fint !


Piffat i vardagsrummet

Idag har vardagsrummet fått sig en liten uppiffning med nya kuddfodral,ljus och mattor m.m. Tycker det blir riktigt mysigt till hösten =)








Shopping 25/8

Idag tog vi en spontantur till stan o shoppade lite. Hittade så söta kläder till Signe.





BVC-besök med Signe 3 och en halv vecka

Oj vad hon växer den lilla, hon hade gått upp 400 gram på en vecka växt 2 cm på längden och en halv runt huvudet. Så nu är hon 52,5 cm lång och väger 3620 gram och runt huvudet 35,5 cm.

Ha det fint !

O så var det,det här med nappen...

Signe gillar inte nappen,hon kan nästan se lite arg ut om man ger den till henne typ som att man lurar henne. Allra bäst tar hon den i vagnen ev i bilen men vi får se, men snart slutar man nog att försöka. Det är väl bra om hon inte använder napp men det blir ju lite enklare med en napp känns det som jaja vi får se.

Snart får vi besök och efter det ska vi till BVC. Alltid spännande att se hur hon växer =)

Ha det fint ! 

Måndag

Idag har Henrik börjat jobba men han slutade ganska tidigt och jag o Signe sov ganska länge =)

Om en stund ska jag ta vagnen o hälsa på mor lite.

Ha det fint !


Dagens klädsel matchar babysittern =)

Helgen

Igår spenderades det några timmar i Hannäs hos min mormor och moster mycket trevligt och vi tittade på en massa kort, själv har jag inte så mycket kort från när jag var liten då vårt hus brann ner när jag var 6 år. Vi hann inte få med oss något av det matriella ut ur huset eller jo ett överkast som någon sprang ut i, men min mormor och moster hade en massa kort och det finns ju scanners  idag. 1991 hade man bara kort i typ fotoalbum internet var ju inte så kännt då, kanske är därför jag gillar att lägga ut så mycket bilder eller nåt, vet inte riktigt. Eller så är det för att bloggen blir roligare då hehe.

Signe hade hållt oss lite vakna på natten så vi tog en lång sovmorgon först. Idag har den lilla älsklingen namnsdag och i natt har hon sovit några timmar i sin egen säng men jag vill ha henne nära mig, sängen står precis bredvid min =) hehe ganska så smidigt också då den lilla vaknar och vill ha mat några gånger under natten, o så blir det ju ett o annat blöjbyte med =)



Signe sover i sängen Henrik hade när han var liten, hon gillar att sova ovanpå täcket med en filt över sig.

Ha det fint !

Fotovägg



Ninjakid


Näe vars. Det är Signe som testar sitt rosettpannband innan fotograferingen häromdagen men än så länge är det lite stort.

Fotografering och nya mobiler.

Igår var vi inne i stan och fotografera oss till bb-nytt i tidningen eller vad det heter. Var även inne på trebutiken och beställde nya telefoner till oss. Jag ska ha Sony Ericsson W595 Svart och Henrik tog en Iphone 3Gs 16 GB Svart.



19 Augusti/Beräknad förlossningsdag

19 Augusti ett datum som nämnts många gånger den senaste tiden. Datumet lilla raringen var beräknad till =)
Nu sitter ja här med lilla tjejan i min famn och för nästan exakt tre veckor sedan satt jag vid bloggen o skrev ett inlägg om att jag inte riktigt visste vad jag  skulle hitta på att göra.
Ca 2 timmar senare gick vattnet och jag lade ut ett par bilder på min stora mage då jag förstod att den inte skulle vara där så länge till. Förlossningen var en fantstisk upplevelse, smärtsam men fantastisk !

Ha det fint !




Imorgon blir hon tre veckor hon föddes kl:01.20 på natten.

Min dagbok

Ville bara uppmärksamma folk om att detta är min dagbok som jag delar med mig av. Man har bilder och händelser sparade och nerskrivna. Jag skriver inte om allt men ganska mycket och jag tycker själv att det är ganska roligt att gå tillbaka i bloggen o kolla. Som tex runt nyår gick jag tillbaka i bloggen och gjorde en sammanfattning om året som gott skojigt, ska nog ta o läsa det nu =)

Ha det fint !

BVC

Idag var vi på BVC där Signe vägdes och mättes. När hon föddes vägde hon 3020 gram, var 47 cm lång huvudomfånget var 34 cm. Idag vägde hon 3270 gram, 50,5 cm lång och huvudomfång på 35 cm hon växer o frodas på bröstmjölk =) Är så glad att amningen funkar. Nappen är fortfarande ingen hit men vi får se om hon börjar gilla den vartefter.

Ha det fint !


Signe 3d/4d ul

Kolla inlägget nedan. likt ? =)




Signe V.26+0 i magen


Signe

Tack Lovisa för de fina bilderna =)





fotograf: Lovisa (min moster)

Tvåfärgad orkidè




Kommer ni ihåg när jag tipsade om att man kunde sätta i en fejkorkidè i den riktiga blomman när den inte blommar. Jättefiffigt tyckte jag. Nu blommor den riktiga orkidèn och den är rosa låtsasblomman är vit coolt med tvåfärgad hehe. Näe vars egentligen är det ju tänkt att man ska ta bort plastblomman när den riktiga blommar hehe.

Lördagskväll hos oss

När barnen somnat drog vi på en film något drama-aktigt kommer inte ihåg vad den hette men men . Fast Signe sov ju inte hela filmen igenom hon är ju med, vaknar ju när hon är hungrig eller mammig o pappig osv hehe lilla sötnosen.

Ha det fint !


Mysigt, ser ni lilla Signe i den stora,stora soffan =) Vi har en sån utdragbar soffa. Jätteskönt när man ska se på film och bra fall man har gäster som ska sova över.


Lillan sover gott. 19 Augusti var hon beräknad till men hon titta ju ut lite tidigare , när jag var hos bm några dagar innan hon titta ut sa hon att som senast kunde hon komma 3 sep fall man skulle gå över. Så blev ju inte fallet och lillan blev ett Juli-barn, men jag är så glad över att hon i alla fall väntade tills hon var färdigbakad därinne min älskade lilla varelse.


Stora staden

Idag åkte vi till stan för att hälsa på Henriks föräldrar, där blev vi bjudna på grillat och äppelpaj till efterätt *mums*. Innan vi åkte dit blev det en liten sväng på IKANO och IKEA. Köpte två par vita strumpor till Signe och sen köpte vi en massa ramar för vi ska göra en fotovägg med svartvita kort med Signe o Stina. Min moster var här ju här häromdagen och tog en massa fina kort på Signe =) Vi har i alla fall beställt förstoringar som ska komma nästa vecka =)

Ha det fint !

Fredag !

Fredag igen, mysigt. Stina kom idag också =) Hon bor ju varannan vecka.
Vi var neråt förut o handlade hem en massa gott till kvällen. Jag o Stina ska strax gå upp till Signes rum o titta på hennes kläder lite.
Det är något Stina har tyckt om länge . Förut var vi på vårdcentralen med Signe för hennes navel, först läkte den jättefint men sen igår såg vi att det blivit som en liten ruga och när jag skulle byta blöja såg det ut som att rugan lossnat lite och att det var ett sår under, Henrik pratade med sjukvårdsupplysningen igår och sen idag åkte vi till vårdcentralen o kolla den men där tvätta hon bort rugan och då var det en jättefin liten navel under =)

Ikväll blir det att se en film ,det gjorde vi igår med =)

Ha det fint !

Lager 157

Idag fick Signe träffa sin gammelmormor och min moster för första gången, dom var här tidigare i dag och hälsade på.

Idag har vi varit o shoppat lite på lager 157 blev en del nya kläder =)

Ha det fint !


All by myself

Henrik och Signe är ute och går. Dom är väldigt nära så att han fort kan ta sig hem och Signe åt i nästan en timme förut så hon bör vara mätt även nappen är med även om den inte är jättepoppis ännu, men men dom kan snabbt ta sig till mig i alla fall.
Vad vill jag få fram med detta då. Jo det är hur konstigt det känns att sitta här med en ganska så liten mage och Signe är inte här, det har ju vart hon och jag together i typ nio månader inte riktigt nio månader men typ. Nu är hon som sagt inte långt borta men i alla fall. Jag vet ju att hon har det bra hos pappa med men det är skönt o ta det lite stegvis. Nu börjar vi ju lära känna den lilla och lite av hennes rutiner med =)

Ha det fint !




Signe 6 dagar , den 5/8

Nu är kom dom tillbaka =)

BVC

Idag har BVC varit här på hembesök. Signe hade gått upp så fint i vikt nu så att det var ok att börja med napp =) Efter BB har vi varit på två återbesök på BB men nu har BVC tagit över istället.

Tycker att det är lite mysigt med regnet =)

Ha det fint !


Fint

Titta så fint man kunde göra med Signes grattiskort =) Signe har fått så mycket fin saker också. Kläder, nallar, första året bok och mysiga filtar. Tack !

Ha det fint !






Lördag

Dagen började med en god frukost med färska frallor *härligt*.
Idag har vi haft besök av min far med familj, dom var här o fika lite. Efter det tog vi och gick en promenad med vagnen till parken och kolla läget, det var lite olika aktiviteter och ikväll ska det ju vara nåt festligt där. Mina planer för denna kvällen är att sitta i soffan o mysa med Signe =) Äta lite godis med. Underbart !

Ha det fint !



Signe igår.



Fredag

Kom hem från en liten promenad nyss. Var ute o gick med vagnen och Signe verkade stortrivas =). Blev kvällsmat ute varma mackor i smörgåsgrillen *mums*. Ska hälla upp mig ett stort härligt glas kall Oboy och sen ska jag mysa i soffan. Får se om det är nåt bra på tv:n en kväll som denna.

Ha det fint !


En vecka

Idag är Signe en vecka och inatt trilla den lilla "navelstränggrejen" loss. Idag ska hon bada för första gången med =) Vi myser vidare här hemma.

Ha det fint !

Förlossningen 30 Juli

Det hela började lite smått med "förvärkar" på natten till onsdag , hade haft såna förut men dom var lite envisare denna gång. Dessa avtog under natten och morgonen efter sov jag till typ halv tolv.

Runt 14.00 låg jag i soffan o glodde på tv men så kände jag något i magen jag sa till Henrik att jag tror att jag fick en pyttepytteliten värk. Sen kände jag hur det blev varmt och jag fick skynda mig till toaletten och kunde då konstatera att vattnet hade gått oj oj vilken känsla jag och Henrik bara titta på varandra, nu visste vi ju att bebis snart skulle komma =) och jag ringde till förlossningen och berättade att vattnet gått och det. Om inte värkarna kom igång så skulle vi komma in till kl. 19.00.

Vi började styra med lite saker som vi ville ha färdigt packade det sista i bb-väskan och donade. Henrik stack iväg och köpte pizza. Mina värkar startade under den här tiden men var fullt hanterbara. När vi var klara med saker o ting la vi oss framför tv:n ett tag och jag fick andas egenom lite värkar men dom kom inte så tätt så vi siktade på att åka in till kl.19.00.

Runt 18.00 gav vi oss iväg Henrik tog ut pengar och nu hade vi börjat klocka värkarna som kom med ca 5-6 minuters mellanrum. Jag andades egenom värkarna och emellan värkarna var det ganska lugnt.

När vi kom till förlossningen konstaterade även dom att det var vattnet som gått och dom kopplade mig till en ctg kurva. Eftersom att jag hade 3 veckor kvar till beräknad förlossning frågade ja om hon var redo o komma ut och dom sa att det var hon men att en del kan få lite svårt med sugandet, men så behövde det inte bli (och för oss funkar ammningen bra). Nu började värkarna kännas mera.
När kurvan var klar så verkade det som att vi skulle få stanna kvar i alla fall och inte bli hemskickade vilket var skönt.
Henrik gick till bilen för att hämta våra grejer och jag stod upp när värkarna kom då det kändes bäst.
När Henrik kom tillbaka testade jag med en varm dusch som smärtlindring och tyckte att det underlättade att sitta där en stund. Efter ett tag bestämde vi oss för att äta men jag kunde inte men Henrik värmde en paj och så hämtade vi en riskudde med. Nu började värkarna kännas rejält och vi sa till kvinnan som tagit emot oss att det kanske började bli dax för en "koll"  och smärtstillande.
Hon sa att nattpersonalen skulle komma vid 22.00 ungefär och de kunde kolla mig.

Nu hade vi alltså varit på förlossningen i ca 3 timmar och när nattpersonalen kom så kollade dom hur mycket jag hade öppnat mig. Jag kände mig så glad när hon sa att det hänt grejer och att jag var öppen 5 cm =) Nu fick jag pröva lustgasen men det dröjde inte länge tills jag ville epidural och efter en liten stund kom narkosläkaren och satte epiduralen.Nu var värkarna riktigt täta så det var lite klurigt för honom att sätta den men på andra försöket gick det. Nu började det att trycka på så då kolla de mig igen och här hade det gått undan för var jag öppen hela 9 cm. Bedövingen funkade bra så värkarna blev mer hanterbara och de sa åt mig att jag inte skulle krysta ännu. Efter ett tag fråga de om jag kunde trycka på lite och det kunde jag så nu började jag krysta, barnmorskan sa att hon kunde se håret på bebis huvud och ca en haltimme senare låg våran vackra lilla Signe på mammas bröst. Detta var en helt fantastisk upplevelse och så underbart Henrik var ett enormt stöd och helt fantastisk. Kl.01.20 på torsdagen föddes hon. Så söt och så underbar !


 Bjuder på ett leende mellan värkarna =)


Står upp innan lustgasen efter det sitt/låg jag tills det var klart.

Snart hemfärd från BB.

Nu har vi varit hemma i fem dagar och allt känns så fantastiskt.

Ha det fint !

Så underbart !

Godmorgon blir bara en liten kort uppdatering nu. Vi har det bra och jag älskar mammalivet supersupermycket !

Ha det fint !


Den lilla älsklingen igår =)


RSS 2.0