TV kväll

Ikväll har det varit en riktig tv kväll och jag har ätit massor av gott potatissallad med grillad kyckling ,godis och semla. Ha det fint ! 

Fredag

För min del kommer det att bli en lugn fredag. Har börjat längta något så enormt till våren, imorse hörde jag fågelkvitter så jag kunde fantisera om soligt väder och hur det började grönska utanför. I själva verket såg det kallt, mörkt och snöigt ut men men snart är den här i alla fall.Tycker ibland att man knappt märker vad som händer sen helt plötsligt kan man slänga av sig dom tjocka kläderna och våren är här. I skolans lokaler är det fruktansvärt kallt och jag som är frusen i vanliga fall får trots varma koftor ha min tjocka vinterjacka på mig. Så våren och värmen är fruktansvärt välkommen.
På måndag ska vi till Äspölabaratoriet i Oskarshamnmed skolan , blir nog intressant vi skulle åka ner 400 m under jorden eller något sånt.
Imorgon funderar jag på att baka bullar och så blir det nog en tripp till simhallen med Stina. Snart ska vi åka o handla lite fredagsmys och en semla ska nog slinka ner också. Ha det fint ! 






På översta bilden kan man se en del av vår härliga trädgård.
Bild 2 tror att vi är på väg och ska köpa fika till picnick likaså bilden under Stni =)
Nedersta bilden är från vår inglasade altan.


V.12

Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram.
Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Trötter

Gårdagen blev lugn. Det gjordes hemmagjord pizza och så såg vi en film och åt en massa godis. Idag blir det nog också lugnt och det tycker jag är jätteskönt. Har legat i soffan hela dagen sov gott inatt också vilket var väldigt skönt. Henrik däremot är det full fart på han började jobba tidigt imorse och nu har han varit iväg på gymmet och så var det delad tur så han ska tillbaka till jobbet sen också. Nu är det strax matdags, Henrik ska göra sin goda schnitzel med ris och bearnaisesås och vitlöksbröd mumsigt. Ha det fint !


Friday

Inget planerat idag blir nog ganska lugnt kanske se en film eller så. Lite godis kanske slinker ner med hehe. Ha det fint !


V.11

Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka.
Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu.
Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.



Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

Söndagsstek

Blev fruktansvärt sugen på stek härom dagen och jag är ingen hejare på att få till det så gott som mamma. Så jag ringde till mamma och fråga om hon kunde göra stek nån dag och det kunde hon. Så idag har vi varit där och ätit hjortstek med potatis och brunsås, vinbärsgele och kokta grönsaker. Hur gott som helst var det och chokladpuddingen till efterätt smakade bra den med. Idag har Thina varit här o fikat och det har varit en ganska lugn och skön dag så att man är utvilad inför den nya veckan =) Ha det fint !  

Skola o jobb

Har precis slutat skolan och nu är jag hemma och har tryckt i mig ett par snoddas gott som bara den. Ikväll ska jag jobba men först ska jag vila lite framför tv:n är helt färdig. Imorgon är det fredag så snart är det ju helg skönt. Ha det fint !

V.10

Fostret: Nu är embryoperioden är över.
Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln.
Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion.
Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas.
Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna.
Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade.
Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern.
Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag.
Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Skoldags

Jepp idag börjar skolan och jag är fruktansvärt trött och hade gärna fortsatt att sova fram till 10 som jag gjort hela lovet hehe. Ha det fint !


Bilder från skridskoåkningen


Ikea

Idag blir det en sväng till Ikea. Vi fick ett presentkort i julklapp som det är dags att shoppa upp =) Knaske får bli en sväng till h&m också då min foundation nästan är slut. Nu ska jag ta o fixa mig lite. Ha det fint !

Torsdag

Nu har man varit ledig i ca tre veckor och snart börjar vardagen igen. Ikväll ska jag jobba då butiken öppnar igen efter julledigheten och på måndag börjar skolan. Jag har varit väldigt seg nästan hela lovet och inte gjort alltför mycket. Däremot verkar det som att jag blir pigg om jag kommer igång och gör saker men om jag sätter mig i soffan så är det lätt att fastna där hehe. Vaknade i alla fall väldigt sent vilket jag har gjort i princip hela lovet och har legat i soffan fram till typ nu. Tänkte städa idag innan jobbet ikväll så ska det ätas och ev blir det ett skönt bad med. =) Ha det fint !

Barnmorskebesök

Var hos bm idag visste inte riktigt vad som väntade, men vi pratade mest om vad man kan äta och sådant. Jag fick svar på lite frågor jag hade oså. Om ca en månad blir det inskrivning och sen ultraljud längtar till det. Ha det fint !  

V.9

Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora.
Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade.
Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag.
Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.





Det går sakta framåt och jag längtar tills man får göra ett ultraljud och se den lilla krabaten så man kan tro på att det är sant att man har något därinne =)

Skridskoåkning

Idag var jag lite piggare och kände starkt för att hitta på något. Igår var det för kallt men idag kunde vi bege oss till skridskobanan så att Stina fick pröva sina nya skridskor. Jag gjorde lite varm choklad och vi bestämde oss för att hälsa på mor en sväng innan. Min lillebror Johannes var hemma och ville följa med. Så vi begav oss. Han var riktigt duktig på att åka tyckte jag trots att hans skridskor var förstora. Stina var också duktig och stolt över att hon inte ramla en enda gång (Hon åkte i snigelfart) men väldigt modig tyckte jag. Skönt att komma ut lite. Nu ska vi strax äta mat. Potatismos och korv med bröd eller pannbiff. Lägger ev ut lite bilder senare .Ha det fint ! 

Måndag

Frukansvärt seg Jennie även idag men idag ska vi nog försöka åka skridskor med Stina. Ni som följer bloggen kanske kommer ihåg att Stina älskade programmet Sjtärnor på is och idag ska hon alltså få pröva på att åka själv. Kommer bli väldigt skoj tror jag. Vet inte hur kallt det är i ju för sig. Det kanske är för kallt. Ha det fint !

Lördagsmys

När Henrik kom hem från jobbet åkte vi till affären och handlade hem en massa gott. Idag åt vi potatissallad med sting ,fläskfilè och vitlöksbröd. Blev även lördagsgodis och dipp och grönsaker till den. Har haft lite dålig aptit och måste bli bättre på att dricka vatten så vi köpte hem bubbelvatten som är lite roligare än vanligt kranvatten) (nästan som läsk ju hehe). Snart ska vi se en skräckis så då blir det att släcka ner hela huset och lägga sig i soffan och hålla hårt i täcket och ev Henrik =)  Ha det fint !

Lördag

Det känns det inte som. Helg och vardag går ihop när man haft så mycket ledigt. Just nu är jag själv hemma för Henrik jobbar men Stina kommer hem snart och så skulle Thina komma lite senare. Är fortfarande väldigt seg och då är det ju alldeles ypperligt att jag är ledig och kan lata mig på soffan hehe. Ha det fint !

2008 Sammanfattning

2/1 Skrev mejl till komvux om att jag inte ska börja skolan. Har fått lärlingplats som kanske skulle leda till ett jobb.

18/1 Var på mässa för att lära mig mer om branchen.

19/6 Sluta min lärlingplats pga arbetsbrist. Var dock inte ledsen för det för det hela var inte min grej o hade nog inte pallat att jobba där i alla evighet heller. Nu väntar sommaren med sol o bad =) Grillfester m.m. Bestämmer mig för att börja folkhögskola och plugga upp betygen.

11/7 Nu går färden med älskling till Turkiet. Resan gick smärtfritt och vi kom fram till ett härligt hotell med vårat rum på bottenplan så vi hade utsikt mot den turkiska trädgården nära och bra till poolen. Förutom en familj så var vi dom enda svenskarna på hotellet vilket gjorde att vi kunde prata om vad vi ville när vi ville. Veckan blev fylld med shopping på marknader och bazarer ,turkiskt bad, ompyssling, drinkar , sol och bad.

27/8 Skolan börjar,lite pirrigt var så länge sedan man gick i skolan. Bestämde mig för att den här gången ska jag göra bra ifrån mig i skolan, gymnasiet tog jag nämeligen inte på så stort allvar. Jag har även blivit delägare i det lilla familje företaget tillsammans med min bror och far. Jobbar där 2 kvällar i veckan och vi har börjat piffa upp butiken.

28/8 Var o tittade på PredikareLena, lustigt att sitta på läktaren efter ca 6 års medlemsskap i teatern. Betsämde mig för att inte vara med år 2008 pga tidsbrist och intresse.

Sep Mycket plugg i skolan den har börjat på allvar. I slutet av september bestämmer jag mig för att sluta röka. Är otroligt stolt att jag lyckades. 

12/12 Julbord på Stallet med familjen och företaget =)

13/12 Tar ett gravidetstest , får ett tydligt positivt resultat. Blir jätteglad och konstaterar att jag är gravid =)

15/12 Vågar inte lita på testet helt och hållet. Köper ett till av annan modell och lite dyrare. Testet visa positivt nästan direkt. Woho det är sant.

23/12 Julfirande hos oss mycket trevlig kväll med god mat och sällskap och fina klappar och tomtebesök.  

24/12 Julfirande hos Henriks familj och det blev även det en lyckad kväll som den innan.

26/12 Börjar bli sjuk med feber och förkylning. Blir bättre efter ett par dagar men är ganska mör. Blir lite shopping på mellandagsrean trots allt. 

31/12 Nyårsafton : Knalla iväg till min mor och hennes sambo ca 18,30. Var skönt med en frisk promenad efter att jag legat inne o vart sjuk ett tag. Bjuds på hummer till förätt ingen favorit så jag hoppa den men åt vitlöksbröd. Varmrätt File Mignon med klyftpotatis och vitlöksbröd. Dryck äppelcider. Efterrätt ananaspaj med grädde otroligt gott var allt. Vi smälte maten framför en film . Då blev det en och annan godisbit med. Vid tolvslaget gick vi ut och titta på raketer. Önska varandra Gott nytt år. Ringde till Henrik som var på partaj och fråga om vi skulle hämta honom då min mor skulle köra hem mig och det ville han.
Har i alla fall haft ett underbart 2008. Det har även varit en hel del  renoveringar ,pyssel m,m men jag tänkte lägga in en blandad kompott av bilder från 2008.   
Ha det fint !

Sobelträffen fotograf Johan Hjalmarsson

              Blev några turer till busfabriken.



Kärlek

Våren knackar så smått på dörren, tar mig en nap på altan.

Snyggingar på party hos Thina =)

En av många grillkvällar på Prostgatan

Kolmården
Bysjön runt
Turkiet

Karnebåtsfestivalen




Pepparkaksbak 2008








RSS 2.0