Vårfint..




Vårfint & heldag i stan.

Har haft en underbar dag i stan med min älskade familj. Vi började med att bli bjudna på riktigt god mat och efterätt hos min bror i hans nya lägenhet som var superfint. När vi ätit skulle Henrik iväg och hämta ett Wii vi hittade på blocket,superkul ju.

Min bror jag,Stina och Signe tog en tur på stan för Johan skulle visa mig inredningsbutiken Lagerhaus. Där fanns så mycket fint och jag hade funderat på att fixa lite till våren i vardagsrummet så jag shoppade lite spetsgardiner,blockljus och plastblomma och lite gott till Stina. Helt OK pris på det jag hittade. Efter den lilla rundan gick vi hem till Johan igen och mötte upp Henrik så testade vi spelet och drack lite mer kaffe. Sen begav vi oss vidare till Ikano för o ströva omkring lite till. Signe behövde en ny overall och vi hittade även en mössa som var för billig för att motstå( typ 20 kr)=) Blev lite grejer på IKEA med.

En härlig och fartfylld dag=)

Ha det fint!


Fredag!

Signe sover i min famn nu men när jag lagt ner henne eller att hon alternativt vaknar ska här städas..I vardagsrummet kan man nästan tro det har varit en jorbävning i :O .

Ikväll ska vi käka pizza såå gott! Sen blir nog något gott till kaffet och programmet Solsidan som är ikväll.

Imorgon ska vi till stan för Stina ska på simskola..Jag o Signe ska till min lillebror och kolla in hans nya lägenhet under tiden..Efter det blir det shopping. Signe måste ha en ny overall, detta blir den tredje för säsongen.Hon växer ur dom helt enkelt,fortare än vad man kunde tro. Hon behöver även ett nytt påslakan-set. Så det hittar vi väl på IKEA. Kan tänka mig att vi käkar där med.Tycker det är super framförallt när man är en barnfamilj:)

Ha det fint!


Bild från en av alla härliga sommar-grillkvällar 2009. Härligt det är med
sommar. Vintern har sin charm med men sommaren är nog min favvo-
årstid..


Barnvagnsrace & Babyöppet

Idag fick jag ställa klockan och jag klev upp före Signe men hon vaknade strax efter=) Det hör i alla fall inte till vanligheterna att jag vaknar för dagen före henne=)

Ska fixa lite sen ska jag möta upp lita andra mammor så ska vi gå en sväng innan bvc.Mycket roligare än när man går själv tycker jag..Imorgon är det fredag igen wiho=)

Ha det fint!


***********************************************************************************************
Så var man hemma igen efter förmiddagens äventyr..Trevligt som vanligt och känner mig pigg av den friska luften. Nu ska jag äta lunch och Signe med sen blir det att avklara det dagliga plocket och dammsuga golvet sen bänkar vi oss framför tv:n tills H och S kommer hem från jobb och dagis.


Namn

Hittade en rolig sida där man kan kolla hur många som heter samma som en själv. Statistiken kommer från slutet av 2008 så lite av det ska ju ha ändrats.

Detta gäller tilltalsnamn inte förnamn(mellannamn?) då är det nog fler =)


1. Henrik-30 826 pers

2. Stina-12 008 pers

(3.Jennie-8 695 pers)

4.Signe-7 294 pers

Så det vi kan konstatera är att Signe och jag har familjens ovanligaste namn. Stina och Henrik har familjens vanligaste namn.

Att Jennie inte var så vanligt hängde på stavningen. Om jag hade stavat med y så blev det istället 30988 med den stavningen så egentligen kan man väl säga att mitt namn är vanligast.

Ha det fint!


Tack

Tack för kläderna o lipgloss..Igår var jag och Signe och hälsade på min mamma och Erik. Dom bjöd¨på semletårta och kaffe. Det är ju inte fy skam=)

Signe fick även lite söta kläder av sin mormor och Erik och Stina fick ett lipgloss med jordgubbssmak=)



Bakad potatis m. tonfiskröra


Signe








Växer!

Inget tvivel om att min lilla tjej växer på=) Numera kan hon ha stl 74 i kläder. På bilden nedan har hon byxor från sin farmor i stl 74 och klänningsbody från sin gammelmormor och gammelmoster=)

Fredag Woho

Har sovit gott inatt. Idag är det fredag,härligt..Henrik har en hel-ledig helg med. 

I eftermiddag ska vi skjutsa Stina till stan och Henrik hade lite och fixa med i stan så jag passar på att hälsa på min kompis Malin som också ska åka med oss till stan..

På hemvägen skulle jag gissa att vi kanske käkar någonstans=) Ikväll är det solsidan på tv..Synd att det är så kort hade gärna fått vara i en timme =)

Ha det fint! 


Frisör-sminköslek




Koja

Gissa vem som göms här??



TITTUT!

Signe tyckte om den här leken=)


Hjärtat mitt <3


Supermatchat..Skulle fota Signe i dom nya kläderna innan vi gick till babyöppet idag och insåg att hennes lektäcke var supermatchat med hennes kläder=)

Har spenderat förmiddagen på Babyöppet på bvc..Alltid lika trevligt och Signe sover gott i sin vagn efter att ha lekt och kravlat omkring..Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och sätta mig framför tv:n..Har plockat undan lite men dammsuga får jag göra när Signe vaknat..

Ha det fint!

Med lite hjälp så..


Testade att ställa Signe vid denna sak och hon stod ganska bra.Inte så stadigt att jag stall ner henne o gick därifrån jag var tvungen o va med brevid dels för att det är vingligt och dels för att hon inte riktigt vet hur hon ska sätta sig ner/landa eller ta sig därifrån när hon blev trött i benen=) Med lite hjälp så=)

Simhallspremiär!

Dagen började med en långpromenad imorse med lite andra mammor och bebisar..Barnvagnsrace även kallat:) Skönt med en ordentlig promenad i friska luften, då fick man ordentligt med energi vilket kan gå åt. Vi skulle nämeligen till simhallen för första gången med Signe så då var det extra bra och så skoj hon hade. Innan simhallen fick vi svänga förbi lindex för att köpa badkläder till damen också=) I alla fall vad hon plaskade o plaskade, riktigt kul..

Efter åkte vi o hälsade på Henriks mamma som bjöd på mat...Riktigt gott efter simhallen och så kaffe o glass. Barnen fick även fina alla-hjärtansdag presenter i form av tuffa kläder=) Jag o Henrik fick gelèhjärtan *mums*.

Nu är vi hemma och ska käka varma mackor.. Jag brukar ha champinjonstuvning,bacon och ost på mina.Det är supergott,tycker jag i alla fall..Efter det ska jag packa upp lite badkläder..Det är ju rätt mycket handdukar o saker som ska tvättas o hängas upp nu=)


Signes tuffa jeans och fina tröja=)


Trött efter äventyret.


Stina i sin nya fina jacka =)

Måndag 15/2


Var riktigt chokladsugen förut, så jag drämde till med kladdkakornas
kladdkaka och inte nog med det..Hällde även på smält choklad över
kladdet.Gott blev det=)


Idag har varit en fixardag. Började med en promenad för att få energi sen har det blivit lite städning och fix.

Resten av kvällen kommer nog spenderas framför tv:n och först ut är "Familjen annorlunda" :)

Ha det fint! 


Tandborstning



Det ska börjas i tid=) Signe fick nyss prova sin tandborste.Hon har inga tänder än fast tänkte att det skadar ju inte om hon vänjer sig lite vid tandborsten redan nu=) Så ikväll när storasyrran borstade sina gaddar satt Signe med me sin lilla tandborste också=)

En eftermiddag med Systrarna S i bilder..







Ska.....

ha....

aha en boll...Jag hjälpte henne lite för att förhindra en dykning ner i golvet
från amningskudden...Signe har ont i benet och jag tycker inte hon har rört 
sig omkring riktigt lika mycket som hon brukar men nu på kvällen var hon igång
igen..Hoppas att det känns bättre i hennes ben.

Nu ska jag fortsätta med kvälls/nattningrutiner.

Ha det fint!

White roses


Tycker det är så trevligt med färska blommor..Så vilken tur jag hade
att precis när de vackra rosorna Thina kom med häromdagen hade
blommat över så kom Henrik hem med en bukett nya..Fast vita denna
gång..Tack älskling!

En Glad Alla Hjärtans Dag!


Stina och Signe fick ett var sitt gulligt gosedjur som säger "I love you"

Henrik jobbar idag och han skulle upp tidigt..Hoppas han inte blev för trött då Signe haft feber inatt så det har blivit lite spring och fixande även för honom trots att han skulle upp tidigt imorse.

Signe vägrade somna efter första gången hon vaknade under natten och vid 4 gav jag upp o gick upp med henne istället..Så fort jag satt mig vid datorn somnade hon om..Så då gick jag o la henne i sin egen säng och somande om..Hon vakande lite till o från men vi sov ända till ca 9.30..Signe o jag..

Ikväll/eftermiddag om Signe inte verkar sjuk nåt mer (febern kom nog av svinissprutan)kommer min pappa och Lena hit för att vara barnvakt lite..Det är nämeligen så att vi ska på begravning om några veckor och pappa o Lena ska ta hand om Signe då men hon tykänns en del och det är bit att åka till begravningen så för o se att det funkar oså så ska dom prova lite ikväll fast att jag är i närheten men det ska nog gå bra. Jag ska till en kompis under tiden är det tänkt..Nu blir det kanske en promenad eller nåt.. Får se...

En glad Alla Hjärtans Dag mina vänner!

Lördag 13/2

Igår pysslade jag och Stina Alla Hjärtans Dag kort..Senare tittade min mamma och Erik in med lite Alla Hjärtans Dag-gåvor=)Gosedjur och lite godsaker.. Vi gav dom deras kort då=) På kvällen käkade vi god mat. Henrik lagade till helstekt fläskfilè med hemmagjord klyftpotatis ugnstekta i vitlökssmör till detta hade vi inte mindre en 2 såser bearnaise o tzasiki. =)Det var såå gott. Ja just det ugnsrostade grönsaker var det till också.Efter maten såg vi en film innan läggdags..




Pysslat!


FredagsDinner


Kvällens dinner är ett hitte-på-recept. Köttfärssås varvat med skivad potatis,ost högst upp o skjuts in i ugnen ,some kind of "moussaka" kanske man kan säga=)Serverat med sallad o knäckebrö...






Det slank allt ner=)

Fredagsmys!



Har tänt massor av ljus och väntar på att kvällens sena middag ska bli färdig..Henrik  jobbar men slutar snart..Här hemma har vi tagit det lugnt..Gjorde en snabbstädning innan maten..Jag o tjejerna var o hälsade på hos min mamma o Erik o Johannes förut men annars har vi bara varit hemma nu på eftermiddagen...Senare blir det att fixa till sig en kopp kaffe och käka upp chokladkakan ,programmet solsidan får stå för underhållningen=)

Ha det fint!

Babyöppet och svinisspruta

Idag har Henrik varit ledig på dagen och idag var det hans tur att ha sovmorgon så jag och Signe klev upp runt 7-8 tror jag..Stina sov lite längre sen vaknade Henrik nån halvtimme före att jag o Signe skulle bege oss till babyöppet.

Idag handlade det om sömn så vi pratade lite om det..Något som vi kom fram till var väl att ha lite rutiner under läggning kan vara bra.Signes rutiner är på med pyjamas, och att sen en liten tid tillbaka även få en flaska kvällsvälling. Då brukar hon somna i famnen och sen lägger vi henne i hennes säng runt 20-21 sådär. Efter "sovpratet" fika vi lite, trevligt..

Nätterna har ju varit lite småtuffa sen hon var sjuk men nu verkar det som att hon hittat tillbaka till sina tidigare sömnvanor och det känns ju bra..

Omkring KL.14 åkte vi med Signe till vårdcentralen där hon fick sin första dos med svinvaccin, senare blir det ännu en. Skönt när även hon blir skyddad mot viruset..

När vi kom tillbaka var min lillebror Johan här o drack lite kaffe,trevligt.. Efter det skulle H iväg på lite jobb o  sen möte så jag o småtjejerna gick till fiket istället när H var iväg på jobb.   


Ha det fint!



Signe med sin morfar igår.

P.S Nu sitter Signe utan stöd ganska länge.Inte så att man bara sätter ner henne o går där ifrån man får sitta lite beredd när det tipper. Händer väldigt mycket nu utvecklingsmässigt tycker jag. Såg en liten 1 mån-bebis förra veckan och då slog det mig att Signe är ganska stor. Fortfarande en bebis men en stor bebis. Min stora lilla tjej.

Huset fullt!

Ja idag har det varit huset fullt..Har haft massa mammor och deras barn här.. Pappa & Lena har varit här med nu på kvällen,trevligt det också.

Signe hon kryper nog snart för idag tog hon ett riktigt krypsteg och sen fortsatte hon o öva men en så länge är det bara ett men snart får hon nog in snitsen, så då sitter man väl inte still lika mycket=) Det är så gulligt när bebisarna kryper. Såg en av bebisarna (Nellie) som var här idag när hon kröp flera steg,de va så sött=)

Ha det fint!

Fullt upp och Saknad

Först tänkte jag inte skriva om detta på bloggen men eftersom att det som hänt tar upp en stor del av mina tankar så ångrade jag mig...Så svårt att inte låtsas om någonting. I alla fall så är det så att min äldsta moster dock inte gammal har gått bort. Går inte in på det mer än så men även om det var länge sedan jag träffade henne (ca 2 år) kan jag säga att hon är saknad och jag lider med hennes familj...

Jag blir ledsen när jag stannar upp o tänker på det som hänt..Jag låter mig sörja men tycker att det är extra skönt att ha mycket att göra för att skingra tankarna...



Idag är det full rulle.. Dagen började med en lång härlig promenad med andra mammor med respektive vagn och bebis. Promenaden avslutades med en kaffe på fiket. Mycket trevligt..

Signe har varit på 6-månaderskontroll och det gick finfint. Doktorn tyckte hon var stark=) Nu väger hon 7200 gram- nånting vet inte exakt och var 64,5 cm lång=)

Nu väntar jag på Malin som skulle komma o fika..Sen får vi se om mamma kommer en sväng..

Ha det fint!

Föräldraåterträff 8/2

Idag har det varit föräldraåterträff det var trevligt, det var babymassage på schemat och Signe verkar gilla det hon såg avslappnad ut för det mesta=) Skönt att skingra tankarna lite då det hänt tråkigheter i helgen..

Henrik och vi ska storhandla idag vilket är väldigt välbehövligt. Imorgon kommer Stina igen=) och imorgonbitti är det planerat en promenad med lite andra mammor nyttigt att röra lite på sig=) Senare på dagen har vi 6-mån läkarbesök med Signe. Signe sitter nog själv snart med..Hon har lyckats i någon minut i alla fall att sitta helt utan stöd..




Ta hand om er och era nära och återigen krama lite extra på nära och kära idag!

Ha det fint!




Thina sitter beredd bakom ifall de tippar...

Måndag 8/2

Gör mig en tjänst och krama om era nära och kära lite extra idag!


Fick vackra rosor av Thina igår som var här o fika. Färska blommor
piggar upp...

Sångfågel

Haha det lät nog inte så vackert igår när jag sjöng karaoke men det bjuder jag på=) Gårkvällen var kul i alla fall och det hade gått bra för Henrik med Signe och det hade jag räknat med men eftersom att hon brukar amma på natten så visste man ju inte riktigt hur mammig hon skulle bli men hon hade ju sin pappa så det gick ju bra=)

Nu sover hon lite middag. Jag har haft sovmorgon så skönt..Blir o slänga sig framför tv:n nu. Har en ganska fullspäckad vecka ur mammaledighetssynhåll i alla fall=)

Ha det fint!


Partytime!




Japp ska strax packa ner chipsen,dippen och drickat och sticka till Luva..Vi ska sitta där ett tag sen är det planerat att gå ner till den lokala krogen, har inte varit där sen 2008 =)

Henrik ska ha hand om Signe både ikväll och inatt och imorgon bitti. Hon har ju börjat lite med välling nu så det ska ju gå bra.

Ha det fint!

Lördagmorgon

Jag o Signe är uppe nu men Henrik gick o la sig igen för idag är det hans tur att ha sovmorgon,vi brukar ta varannan gång när Henrik är ledig. Imorgon är det min tur och så ska jag ju ut ikväll med..

Igår var vi länge i stan för vi fikade när vi lämnade Stina och sen åkte vi till Henriks föräldrar också..Tittade på film när Henrik var liten bla..Fanns allt lite likheter mellan honom o Signe fast jag ser nog flera i nutid=)


När vi kom hem beställde jag en pizza sen blev det lite tv och dator innan läggdags.

Signe har sovit bra inatt *skönt*, kanske hittar hon tillbaka till sina gamla sömnvanor,hon har sovit sämre om natten ända sen hon var sjuk typ men inte inatt=)

Ha det fint!


Signe fick den här coola mössan med som hennes farmor stickat=)





Fredag!

Igår kväll var jag Stina och Signe o hälsade på min mamma och Erik=) Idag vaknade jag o hade Signe som höll på o kravla över till min säng så då gick vi upp men klockan var halv 9-9 så det var ju rätt lagom..

Min moster,hon som brukar stajla min blogg tipsade på facebook om en låt o den är sjukt bra. Rise Against-Hero of war. Så nu lyssnas det på den ganska mycket..En annan låt jag lyssnar mycket på är Lady Gagas Bad Romance
men den skippar jag att lägga ut texten på hehe den känns inte riktigt lika djup som den andra=) Dessutom är ni nog många som kan den redan =)

Texten till Rice Against-Hero of War

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

Just carry this gun.
You'll even get paid."
I said
"That sounds pretty good.

Black leather boots
Spit shined so bright
They cut off my hair
But it looks alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They tookoff his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

She walked
Through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So i lifted my gun
And i fired away

And the shells jumped
Through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed
With a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me

And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

Nystädat

Skönt o ha det nystädat. Har gjort en snabbstädning och dammsugning så det är fint till helgen. Signe sover gott efter att ha fått en flaska kvällsvälling och Stina sover nog snart hon med.

Vi ska dra på nåt på tv:n som för tillfället inte har någon signal..All denna snön tror jag kan ha gjort så det blivit något knas..

Imorgon ska vi till stan och skjutsa Stina men hon kommer på tisdag igen=) Tisdagen efter har jag planerat att hela fam ska till simhallen i stan. Henrik var ledig hela den dagen och jag har fått höra att då är en av bassängerna extra varm för de små..Ska bli kul o se vad Signe tycker om det hela. Så måste vi fixa nåt badvänligt plagg till henne men det finns väl på babyproffsen skulle ja tro=)

Imorgon är det fredag och fredagsmys. På lördag tänkte jag att jag skulle iväg på lite festligheter. Fick nyss veta att det är karaoke och trubadur på krogen här och det kan nog bli trevligt=) Henrik ska ha ansvaret för Signe kvällen, natten och morgonen efter så dom får kvalitetstid med varandra också=)

Nej nu ska jag varva ner innan läggdags.

Ha det fint!

Babyöppet 4/2

Idag har vi varit på bvc och fått lite matråd, intressant och lättare att ta till sig än när man läser en massa. Köpte hem majskrokar till Signe som hon kan mumsa på när vi äter middag. Ska bli kul och se vad hon tycker om dom=)

Ska strax äta lunch här hemma och sen blir det återigen ett varv med dammsugarn. Jag fäller så dant med hår. Har alltid gjort det men amningen kanske spelar in där med..

Ha det fint!


Krypa

I 6 månaders-åldern och däromkring händer det verkligen grejer. Signe har nu börjat gå upp i krypställning,ser jättegulligt ut. Hon har försökt ett tag men nu kan hon det ordentligt och hon har även försökt att dra fram benet till ett krypsteg, min lilla tjej.

Vi har även börjat lite smått med välling och hon ville verkligen inte ha det först men igår gick det ner nästan en hel portion och så har vi testat lite efteråt och hon verkar ta flaskan med välling. Tänker fortsätta amma ett tag till men ändå skönt att man kan lämna över till Henrik så han kan ta hela nätter med någon gång ibland (dagarna har gått bra då hon även äter purè). Så på lördag har jag tänkt att gå ut på lite fest är ju över 1 år sen...=)

Idag är det tänkt att jag och Signe ska hälsa på en mamma och bebis ifrån föräldragruppen=)Signe kan vara så fascinerad av andra bebisar, så roligt att se =)


Har inga mer planer för dagen, så det blir nog lugnt =) Städa lite kanske, ja så får det nog bli.. Kanske en långpromenad med =)

Ha det fint!




***********************************************************************************

Kl.14.30
Nu är jag och Signe hemma från en mamma-bebisfika. Det var flera mammor med respektive bebis så det blev extra trevligt=) Tänkte gå en långpromenad med Signe efertråt men de ville inte hon så jag gick hem istället. Tänkte ju städa som sagt men fastnar ju lite framför datorn, lätt hänt. Men lite ska jag få gjort i alla fall =)

Ha det fint! 


Tack

Lovan för att du fixade så att headern blev lite mer "Up to date" =)


RSS 2.0