6 dagar

Idag är August 6 dagar<3 Idag har han börjat få mera mjölk och dom har sänkt hans lugnande medicin. Så idag rörde han på sina ben och så när dom skötte om honom tidigare. Fick även klartecken att det var ok att klappa lite försiktigt och att prata lite med honom=)

Hans operationsärr läker jättebra och ser redan fint ut=)

Ha det fint!


Update

Igår opereades ju vår lille grabb och operationen gick bra, så skönt! Idag har han fått lite bröstmjölk i sonden. Jag pumpar på och så sparas det i frysen.

Idag har vi varit i Solna centrum och shoppat lite. Vi fick ju inte med oss så jättemycket hit. August använder inte kläder ännu men vi shoppar filtar och matchande små mössor och nallar och stoppar ner i kuvösen men vi har köpt lite kläder idag till honom med. Så att det finns när det är dags=)

Var även dags att fylla på kylskåpet och så presenter till tjejerna när dom kommer hit =) Vi fick ju åka iväg så hastigt till förlossningen och vi hade inte ordnat så mycket praktiskt men nu är vi ikapp med det med hjälp från våra nära och kära. Mamma har fixat i huset som vi fick lämna ganska hastigt + att mitt vatten gick i sängen. Skönt att August får ett bra första intryck av sitt hem när det är dags för hemresa=) 

Idag blir Signe 1,5 år min stora lilla tjej som blivit storasyster=)

Lite blandade bilder från Stockholm.


Här bor vi.


Lillikillens nya filt mössa och gosedjur som vi gav honom efter operationenVäntar på att få träffa min nyopererade lilla kille <3
August min älskade lilla figther!Lycka

Idag har vår lilla figther opererats för sitt diafragmabråck och operationen gick bra! Är så lycklig!


Mina fina barn

Älskar mina barn och min familj något så obeskrivligt mycket!

Jag längtar efter att byta blöjor och mata mina barn! Jag är så obeskrivligt lycklig över att jag har dom!

August <3


Min älskade lilla kille föddes i tisdags den 25/1 Kl.16.33.

Han mår bra under omständigheterna och har överraskat flera stycken över hur bra det är med honom. Vi är så glada och stolta över vår lilla kille!

En lång historia kort så kan jag ju berätta att jag blev ju utskriven från sjukhuset mån den 24/1. Hem med viloläge pga av att jag hade mycket fostervatten. Jag hade kvalitetstid med Signe och njöt av att få komma hem en stund innan förlossningen.

Vi hade kejsarsnitt ev igångsättning planerat till 14 feb på Karolinska. Fast ca kl.02 i tisdags "morse"/natt vaknade jag av att vattnet gick. Jag väckte Henrik och sen kan man väl säga att det blev raka vägen till förlossningen.

Jag födde August vaginalt i Linköping där dom såg till att vara väl förberedda på hans ankomst och dom tog hand om honom väldigt bra. Vi åkte till Astrid Lindgrens barnsjukhus redan på onsdagsmorgon/natten. Jag och Henrik med taxi medans August blev hämtad med flygplan.

Han väger bra trots att han kom redan i V.34+1 men han är en stor kille som dom trodde redan när han låg i magen. 2850 gram vägde han när han föddes och 45 cm lång.

Jag och Henrik bor på ett familjerum på en familjevåning här på Astrid Lindgrens barnsjukhus och August blir väl omhändertagen på BIVA och vi får i princip träffa honom dygnet runt.

Vi är som sagt så lyckliga och stolta över vår underbara lilla kille som är så lik sina systrar=)

Ha det fint!

Magen V.35 (34+0)


Magen mättes idag och sf var 34-35 cm. Med Signe var sista måttet 34 cm i V.36+4.

Idag går jag in i en ny vecka och jag är väldigt glad att min älskade lilla kille fortfarande är kvar i magen <3

Idag har vi varit på ultraljud och även om jag har mycket fostervatten behövde jag inte göra en tappning. Tappen kollades också den verkade inte ha ändrats nåt direkt så idag fick jag åka hem från sjukhuset efter 11 dagar, 6 dagar på Karolinska och 5 dagar på US.Skönt att vara hemma och få ladda batterierna innan förlossningen som förresten ev kan bli vag även om han inte kommer före planerat datum. Sen är jag ju sjukskriven och ska vila + att jag har mediciner. Kan ju hända att jag blir inlagd före förlossningen igen men som sagt skönt att få ladda battrierna lite. Var ju heller inte förberdd på att jag skulle bli inlagd när vi åkte till Karolinska denna gång.

Innan läggdags ska jag ta mig ett härligt bad. På sjukhuset var det dusch som gällde men jag älskar att bada!

Ha det fint!

Good Day

Idag har jag haft en kanondag. Dagen startade superbra + att jag har varit iväg på dagspermis. Så vi har lånat svärföräldrarnas hus idag så att jag har haft nära till sjukhuset. Där har vi vilat och Henrik har fixat god mat till oss. Signe blir ju rastlös ganska fort i sjukhusrummet så det var skönt att få en heldag med henne. Hon har blivit så stor bara på den korta tid jag varit ifrån henne. Snart blir hon 1,5 år.

Nu är jag tillbaka på specialbb och har laddat upp för lördagskvällen med äpplejuice och chokladboll.

Har även fått in rena handdukar och sjukhusskjorta så ska ta mig en härlig dusch straxt. Sen är det fångarna på fortet och nån film som jag får se om jag orkar se. Så kommer nog personalen med kvällsfikat snart.

Imorgon kommer Henrik och Signe som vanligt =) och senare på dagen kommer min bror och hälsar på igen och även min far och hans fru=)

På måndag kanske jag får komma hem om det inte fyllts på en massa vatten igen och tappen är oförändrad.
Kommer ju fortfarande vara vilande men då kommer jag vara det på hemmaplan.

Ha det fint!

En vecka

Idag har jag varit inlagd en vecka och det ser inte ut som att jag får komma hem dom närmaste dagarna. Det är ju tur att det finns så bra resurser i sjukvården och jag är ju här för lillkillens bästa. Så det är ju helt klart värt det. Henrik är hemma och tar hand om barnen och massa praktiskt.

Idag gjorde vi UL och då såg vi att lillkillen övade på att andas min älskade lilla pojke!

Idag har jag haft flera besökare vilket är är jättekul=) Här har jag precis ätit min kvällsmat och ska titta lite på tv innan läggdags.

Idag har det förövrigt varit ganska lugnt med sammandragningar.

Ha det fint!

Off we go

ca 19.20 kommer ambulanstransporten och kör "hem" oss till Linköpings US. Imorgon får jag träffa min lilla tjej igen.

Ha det fint! 


Linköping???

Är fortfarande kvar på Karolinska men magen har lugnat ner sig rejält med sammandragningar. Jag har inget dropp men äter medicin och är fortfarande sängliggande.

Idag ska vi kanske få komma till Linköpings US istället. Det skulle vara skönt för då kan Henrik bo hemma och ha hand om barnen och komma hälsa på mig istället,pluss att han hinner fixa lite innan lillkillen ska ut,för det är inte så lågnt kvar även om han kommer när det är planerat. Har bara träffat min lilla tjej ca 1.5 timme på 6 dagar. Förhoppningvis får jag komma hem med snart.

Nu ska här snart ätas lunch idag valde jag köttfärssås med pasta=)

Ha det fint!Signe och min mamma när dom var och hälsade på oss häromdagen<3

Fjärde dygnet

på karolinska. Idag har jag varit nästan medicinfri och har varit uppe och gått lite för att se om jag kan åka hem imorgon men tror inte det då jag har haft sammandragningar även idag.CTG-kurva efter frukostpromenad till matsalen. Den övre visar barnets hjärtljud och den undre sammandragningar.

Magen V.34 (33+0)


På Karolinska Antanatal

I torsdags var det dags att åka tiill Karolinska igen för att göra magnetröntgen mm. På Ultraljudet såg man att det var mycket fostervatten och de bestämde sig för att göra en tappning. Dom tappade ut 1,7 liter vatten och efter det skulle jag bli kvar på observation i 3 timmar då det finns en risk att förlossning kan starta när man gör en tappning.Fick även en spruta så att barnets lungor skulle mogna ifall att.


Efter en stund fick jag sammandragningar som var ganska kraftiga. Dom gav mig en bricanylspruta som inte funkade nåt vidare så jag blev nerkörd till förlossningen där jag även fick ett dropp mot sammandragningarna. Vi sov en natt på förlossningen men nu är vi tillbaka på den andra avdelningen. Sammandragningarna ger sig inte riktigt men läget verkar vara under kontroll. Däremot har jag inget dropp längre för jag har haft det så länge man kan. Fick en bricanylspruta förut mot sammandragningarna. Imorgon kommer dom sluta stoppa förlossningen om den startar då jag kommit så pass lågnt i graviditeten. Vi får hoppas att han stannar en stund till i magen.

Idag har Signe, mamma och Erik varit och hälsat på. Så kul att få se henne även om man bara varit borta några dagar från henne. Tur att vi har så många hjälpsamma människor omkring oss. Mamma och Erik tog med sig datorn hit idag med så nu har man det.

Annars har vi ett stort köpcentrum här i näreheten som Henrik varit iväg och shoppat lite grejer vi behöver . Hygienartiklar mm. Sen har det blivit lite annat inhandlat också.

Lillkillen i magen verkar må bra i alla fall och vi ska kämpa på och klara det här, både lillkillen och vi!

Ha det fint! 

Grattis


CtgDe fina hjärtslagen<3Idag hade vi tid för CTG på förlossningen igen. Dom tog även blodtryck och urinprov allt såg bra ut som tur var. Däremot så hade jag vita blodkroppar i urinen så ska lämna ett prov tll mvc imorgon bitti.

Ha det fint!

Magen V.33 (32+0)


Jag med min lille kille i magen <3


Mamma och Erik var här nyss dom hade tänkt att ta med Signe till fiket men hon och Henrik var iväg så nu blir det fika här istället. Tyckte jag hörde något om semletårta.Mums!

Ha det fint!

Första dagen

på dagis för Signe idag,inskolning alltså så vi var där med. Signe verkade finna sig till rätta i alla fall och lekte utom synhåll från oss medans vi pratade med fröken så tror nog det kommer gå bra det här=)

Nu ska vi snart iväg till min mammas jobb och käka mat=)

Ha det fint!

Dagisstart


Imorgon börjar inskolningen på dagis för min stora lilla tjej <3

Semlor

Semlor har börjat säljas igen och det har redan åkt ner en och annan=) Igår hade jag fullt upp med en semla när det knackade på dörren och där stod min mamma och Erik med en semletårta i högsta hugg så jag sparade min bit till idag=)


Onsdag


Linne-Gina tricot
Kofta-Klädhuset

Glukosbelastningen

Gick bra! Skönt! Känner mig lite seg nu när man har varit på det där. Christy höll mig sällskap så tiden gick lite snabbare=)


Ska strax slänga mig i badet och senare ska vi iväg på lattemammafika=)


svar på provet

Idag fick vi svar på snabbanalysen på fostervattenprovet. Det var normalt, vilken lättnad att det såg bra ut! Dom skulle göra en längre analys på det med men dom räknade med att det inte skulle vara nåt på det så vi kunde pusta ut sa han, skönt, har varit väldigt orolig över det.


Har varit hos bm idag med. Hjärtljuden lät bra, magen är stor fortfarande men till skillnad från sist låg den strax under högsta kurvan. SF-måttet var idag 32 cm.


Däremot var blodsockret högt så imorgon ska jag göra en glukosbelastning för att kolla så man inte har åkt på gravidtetsdiabetes. Gjorde jag med Signe också och hoppas att det inte är nåt med det nu heller.


Ha det fint!
 

Fostervattenprov och V.32 (31+0)

Idag har man varit inne på US igen för UL.Såg ut som att dom var inställda på att tappa mig på vatten men på UL såg man att barnet hade börjat dricka igen. Vattenmängden hade minskat och man kunde nu se magsäcken igen och att den inte var tom. Så det kändes postivt. Däremot gjordes att fostervattenprov vilket inte kändes jättebehagligt direkt men det gjorde inte så ont. Och nu hoppas vi på att det ser bra ut!
Mitt 2010 Sammanfattning

Brukar ju göra en års-sammanfattning här på bloggen och här kommer en från mitt 2010. Ett år med mycket glädje men också en del sorg. År 2010 har varit fullt med mammaledighetsaktiviteter barnvagnspromenader, babyträffar o lek på bvc och Öpnna Förskolan och småbarngrupp. Härliga mamma-barnfikor. Trevliga kalas mm.

2010 är även året som jag och Henrik gifte oss den 1 Mars och på självaste midsommarafton fick vi reda på att jag var gravid igen=) Jag började sommarjobba i samma veva så Henrik fick vara pappaledig en stund med=)
Signe har lärt sig massor detta år som att krypa och gå och klättra i mängder=) Stina har börjat förskoleklass och är stora tjejen. 

Vi har mycket att var glada över!

Tyvärr har det även varit en del tråkigheter detta år. I början av året så gick min moster bort alldeles oväntad och för tidigt. Har även förlorat min morfar detta år.

I slutet av året fick vi veta att vår lilla kille i magen har ett diafragmabråck så vår värld vändes upp och ner och vi har en svår resa framför oss men vi ska klara det! Både vi och lillkillen i magen! Vi är väl omhändertagna och sjukvården håller bra koll så att vi kan skapa dom bästa förutsättningarna för vår älskade lilla kille som far omkring så mycket i min mage.

2011 har vi framför oss och i början av året kommer vår lille kille att födas och i Januari ska vår stora lilla tjej börja dagis! 


Januari

Bebismys i Januari. Ja i dom andra månaderna med beroende på hur länge hon räknas som bebis=)FebruariI februari gick min äldsta moster bort hastigt och alldeles för tidigt.
Saknaden är stor.


Mars

Jag blir fru Söderteg =)


April

Efter den långa vintern börjar våren ge sig till känna. Premiärgrillning och många lattepromenader i April.


Maj


Hela familjen åker till KolmårdenJag fyller 25 år

Juni

Sommaren verkar vara här. Vi åker på minisemester och shoppar loss i Ullared. Jag börjar sommarjobba och på midsommarafton får vi reda på att vi väntar barn igen=)
<3

Gravid!! =)

Juli

Tunt med inlägg i bloggen. Jag jobbar heltid i värmen och är nygravid =) Signe min lilla tjej fyller 1 år!Augusti

Bloggpaus hela Augusti men i Augusti månad slutar jag på mitt sommarjobb och blir mammaledig igen. Inskrivning hos bm och sen fick vi även se bebisen i magen på vårt första UL. Gravidteten blev helt officiell.

<3


September

Magen växer=)


Oktober

Stina fyller 6 år i början av OktoberKalasdags!13 oktober var vi på rutinultraljud och fick se vår fina bebis för andra gången. Vi fick då veta att vi väntade en liten kille=)

Efteråt shoppades det kläder =) På pojkavdelningen vilket kändes lite ovant,men skoj det med såklart!

November

18 November hade vi bokat in ett 3d-UL i V.24+3. Vi skulle få se vår lille kille i 3d precis som vi gjorde med Signe. Bara en liten stund in på undersökningen så märker jag att något inte är rätt. Jag märker det på Anders Selbing som utför ultraljudet. Jag frågar om något är galet och får svaret ja. Min värld vändes upp och ner och jag blev så rädd så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Jag hade hoppats på att det bara var något litet konstigt och fick höra att det såg ut som CCAM. Jag frågade hur allvarligt det var och han började prata om lungoperation på barnet och att jag nog skulle förlösas med kejsarsnitt i Stockholm och förstod att det inte var något"litet" han hade hittat. Jag började gråta och vi blev lämnade själva i rummet för en paus.
Jag grät sen från och till hela det dygnet.

Vi  åkte på en koll till nån vecka senare och då vi fick lite hopp om att det inte verkade se så illa ut som vi trodde men att det fortfarande inte var bra.


Vi fick en hel del fina 3d-bilder med oss hem ändå. <3


December

7 december var vi på ultraljud igen och denna gång fick vi dåliga nyheter. Det såg inte alls ut som att barnet hade CCAM utan det såg ut att vara diafragmabråck iställer vilket är värre.Vi fick veta att vi har en svår resa framför oss och han ordnade med en kurator till oss. Så ännu en gång vändes vår värld upp och ner. Dagen efter ringde doktorn från US och bekräftade att det var diafragmabråck. Det var ett tugnt besked men vi ska kämpa på och vi ska klara det här både vi och lillkillen!

 


14 december medverkar Signe i sitt första Luciatåg på ÖF=) <3


24 dec


Julafton spenderas hos svärföräldrarna och det var så trevligt så. Tyvärr missade jag och Henrik tomten då vi fick åka till förlossningen en sväng pga sammandragningar men som tur är såg det bra ut och Signes möte med tomten fick vi se på kort sen=)

Annars har det ju varit mycket UL och undersökningar i december men det kan man ju läsa om i arkivet på bloggen.

Har även haft lite lilljul med julkvällsmat här hos oss och tacobuffè hos mamma och Erik. Så trevligt så=)31 december

Så är det snart dags för ett nytt år igen. Vi firar här hemma med god mat och annat gott.


Gott Nytt År!

RSS 2.0