Sommar med Ernst



Bilden hittade jag på recept.nu

Yes ikväll börjar det måste ses. Svensk tv:s bästa inredare enligt mig + att det skriker sommar om programmet! Love it!

facebookvän

Har en amerikansk vän på facebook som i detta nu föder ett barn med diafragmabråck. Tänker på dom!

Sol!

Idag har vi spenderat största delen a dagen på beachen=) Härligt med sommar!




Fast vi startade dagen med en glass på fiket.









Signe fick glass över halva sig så ett klänningsbyte var nödvändigt!



Promenadslingan till stranden är riktigt mysig.


Framme



August åt och sen sov han nästan hela vistelsen. Ibland vill han försöka sig på att hålla flaskan själv=)



Härlig dag och till middag blev det hämtmat istället. Ett litet impulsryck men det får man i denna värmen=)

Nu ska jag strax glo på förlossningtv.

Ha det fint!


mobilblogging

Testar telefonen. Woho.

Idag kom den



Ska man lära sig den här då. Jag som är så teknisk. Spännande!




Bilder från dagen










Oväntat pigg

Igår blev det trevlig grill med vänner som sagt! Blev lagom sent och barnen sov till 8 så jag är ganska pigg ändå. Ska snart dra igån geallafrukost-racet och sen geallakläder racet och sen plocka.

Härligt sommarväder även idag!

Njut!

Stranden



Idag har stranden fått sig ett besök (jag bada inte men barnen plaska på,inte August dock han ficka hålla sig på land). De små somnade på vägen hem och Stina vilar från värmen lite framför tv:n och jag framför datorn. Ikväll blir det grill med vänner. Underbart väder love it!

Ha det fint i sommaren!


5752190335_9b54cf3d42_z_large
Bild från weheartit.com

Ny mobil



Hoppas min nya mobil kommer snart. Borde komma imorgon. HTC Incredible S. Den ska ha en superbra kamera som kan filma i hd. Antar att det kommer både fotas och filmas en massa mer. Hemma fotar vi massor men det är inte så smidigt att ta med sig systemkameran eller ens den vanliga lilla. Jag menar mobilen tar man ju oftast med sig när man ska någonstans. Smidigt och bra. Så en mobil med en bra kamera var det som gällde denna gång=)

Over and out!


Rent hus

Huset städat. Ett storkok spagetti och köttfärssås är tillagat. Vi har ätit och plockat undan. Barnen är lagda och vi är redo för en ny vecka.


August sussar gott i vagnen innan vi lägger upp honom i sin säng..

God kväll till er! Soffan och en halv chokladkaka väntar på mig=)

Helgen



Denna helg har vi haft fullt upp med midsommarfirande och massor utav skoj. Igår var vi på ännu ett midsommarfirande med lotter och trevligheter. Idag hade jag sovmorgon och vi har verkligen tagit dagen som den kommer. Härligt det med ibland att bara vara som man brukar säga=)

Fick träffa lilla Melker idag med. Så söt liten en=)

Härnäst står städning inför veckan på planeringen. Alla 3 barnen är ju hemma om dagarna nu då Stina har sommarlov (varannan vecka är hon hos sin mamma).
Jag behöver ordning och reda för då går allt smidgare tycker jag. Ska även fixa middag och det ska göras mycket så att det räcker till lunch också. Imorgon ska August till bvc och få vaccination och innan kanske vi går till sjön om vi hinner.

Vädret har ju varit oväntat bra idag. Så idag har vi varit vid sjön också. Hade med oss fika och annat gott +att dom öppnat en kiosk där så det finns kaffe o grejer. Kanoners! Nej nu ska jag ha hälla i mig kaffet så ska det bli effektiv städning då H och barnen är ute och leker!

Ha det fint!


August 5 månader





August är en liten kille som vet hur han vill ha det. Han älskar gröt med katrinplommon/päronpurè och gröt äter han varje dag 1-2 ggr ibland blir det även en halv burk potatis/majspurè.

Han är vaken mer och mer på dagarna och då gillar han att ligga och titta eller slå på grejerna i sitt gym eller i sin babysitter (det stora schabraket med musik).

Han är väldigt glad och social. Skrattar och ler ofta men kan även tykännas lite. Är man på fika eller restuarang vill han gärna sitta med en stund vid bordet.

När han ska sova är det vagnen som gäller och ska det gärna skumpa till och man vaggar honom till söms. På natten sover han i sin egen säng fast i vårt rum. Han vaknar och äter en gång per natt och brukar oftast vakna för dagen runt 6-7 på morgonen.

Hans röstresurser verkat ha ökat för han kan låta riktigt högt när han är arg eller ledsen.

Min fina älskade lilla kille.


Hoppas ni hade en skön midsommarafton igår.

Ha det fint!

Han "pratar" väldigt mycket

Mysigt







Mysig midsommarafton med god mat och midsommarfirande i Domarvik. Vädret var rikigt fint ett tag men sen kom regnet och det såg väldigt mörkt ut på himlen. Vi kände oss nöjda och åkte hem. Nu ska barnen nattas och sen blir det tv:n. Funderar på att göra några mackor i grillen och så har vi lite choklad hemma med=)

Stina var med och tävlade och hoppade säck. Henrik tog ett så roligt foto där det ser ut som att hon hoppar i 100 km/h =)


Trevlig kväll på er!

1 år sen





Glad midsommar mina vänner. Bägge bilderna är från förra året så ni kan vara lugna=) Förra midsommar fick jag reda på att jag hade en liten i magen. Då hade jag ingen aning om vilken resa vi hade framför oss men JÖSSES! Va jag är glad att han kom till oss.

Närmast på vår planering är nog förutom att piggna till. Midsommarmathandling och blomplockning. H jobbar till 15.00 så det är jag och barnen som ska styra. Senare ska vi iväg på utflykt till midsommarfirande i mina barndomstrakter är det tänkt. Växte upp på landet btw

Ha det fint!


knas

Tror minsann att det är nåt knas med bloggen. Hoppas det ordnar till sig!

Just det

Svårt att se på första bilden jag la ut på tattoon men August namn är alltså centrerat under Signes=)


Typiskt

Skrev ett morgoninlägg men råkade trycka bort det och orkar inte skriva om. Man säger ju att det är tanken som räknas=)

Status just nu: August sover, Signe tittar på Teletubbies och jag ska dra på mig ett ansikte=)

Ha en fin dag! (trots det sugiga vädret)

Tumblr_lmqsx2mddz1qhwzap_large
Bild från:weheartit

Ny tattoo




Vi kom till Norrköping vid kl.10 när jag hade tid. Någon minut innan så ringer tatuerarn och säger att han var sjuk men att det löser sig ändå och att hans kollega skulle "klämma" in mig under dagen. En tjej btw. Vi tänkte att vi får väl hitta på något så länge och gick till ett köpcenter och titta lite. När vi precis kommit in in köpcentret går brandlarmet jaha vi gå väl vidare och efter ca en timme var vi tillbaka vid studion där hon tog emot oss. Är supernöjd med hur det blev och fick ett riktigt bra pris med. Tyckte jag i alla fall. Så jag är helnöjd men det gjorde faktiskt ondare än vad jag mindes men som ni ser på bilden ovan så var det inte särskilt jobbigt för det.

Barnen skötte sig superbra också!

Efter tatton så skulle vi äta lunch någonstans och jag valde en god pasta med kyckling och bacon. Skrapade tallriken ren=) Vi kikade lite i affärer och när vi skulle hem började det ösregna!

Barnen är ju roliga med för August ville inte ligga i liggdelen så vi satte honom i sulkin istället och så helt plötsligt var Signe i liggdelen istället där hon somnade haha vilken syn. Lille August i sulkin och Signe i babyvagnen hihi

Ha en trevlig kväll!




Far & Son


Avundssjuka

Tumblr_kyll7ky0th1qa1xupo1_500_large
Bilden kommer från weheartit.com


Alltså avundssjuka..Mänskligt javisst! Men vidare klädsamt är det verkligen inte!


Sista ÖF innan sommaren


Tumblr_lmwixqbdrf1qcg636o1_400_large
Bilden kommer från weheartit.com

Det var Öppna förskolan idag. Sista innan sommarupphåll dock. Dom har midsommarfirande där imorgon men vi missar det för att jag ska tatuera mig då. Nu slappar vi lite. Har ätit lunch. Rester från igår för mig och Signe. För August med egentligen för han åt upp andra halvan av sin potatis och majspurèburk han startade på igår och så en skvätt NAN på det för honom. Nu är det kaffe på maten sen står tvätt på schemat.

Ha det!

Tis-Dagens 21/6



Godmorgon mina vänner. Här har vi varit uppe sen 7 förutom August som startade tidigare och var uppe en stunde med sin pappa innan jobbet. Tänkte bara kika in och säga god morgon. Nu ska vi iväg till ÖF strax om det är något idag?! Det märks om inte annat har vi fått oss en liten prommis.

Ha en fin dag!

Kvällsmat från barndomen

Var sugen på något smaskigt till kvällsmat och kom och tänka på något som pappa oftade gjorde när jag var liten.

Du steker 2 skivor rostbröd och ett ägg i lite smör eller njae mycket smör=) Lägg ägget emellan brödet som en hamburgare. På med ketchup. Tänker även steka lite bacon. Känns väldigt amerkansk frukost hör jag!

Go kväll!

Städ och parken

Man blir verkligen trött av denna luft men på förmiddagen lyckades jag städa och det är så skönt och ha det gjort! Kaffet var slut så det har handlats och vi har varit och lekt i parken. Så vi har hunnit med en hel del ändå..

Signe pratar mer och mer och imorse sa  hon Pingo Ie se vilket betyder Pingu Signe se (hon ville titta på pingu). Så fler och fler meningar och ord nu för tiden=)              

Paket


Idag fick August ett paket. Dessa fina kläder från H:s kollegor. Perfekt med lite påfyllnad på de större stl. Det han fick i presenter när han var nyfödd börjar bli i minsta laget. 62 cm är han nu så han har växt 17 cm sen han föddes min stora lilla kille!
Ha det fint! 

Tävling om presentkort


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 300 kronor som gäller hos Mamsell K

Tävling



”Jag tävlar hos Carolina om ett paket från BBC Cbeebies, den nya barnkanalen hos
Canal+ Family, hela tolv stycken vinner!”

Middagar V.25

Meny V.25

 

Måndag: Fiskpinnar,ris och beasås

Tisdag: Korvstroganoff med ris

Onsdag: Fläskfilègryta med tagliatelle och vitlöksbröd

Torsdag: Potatis,kött och sås

Fredag: Midsommarmat

Lördag: Pizza

Söndag: Köttfärssås och spagetti (vitlöksbröd)


Kul!


Signe med sin morbror Johan. Soffhänger idag. Passande med dåliga vädret som är!

Fattar mig kort idag. Var iväg på festligheter igår och när vi kom hem så satt vi och babblade så länge jag och min bror.

Idag har vi chillat hela familjen och min bror åkte hem ganska nyligen. Supertrevligt har vi haft så det får vi göra om. 

Det får räcka för idag. Over and out!

Ha det fint!
 

Fotoväggen

Har ändrat lite på fotoväggen nu så att även August har en del av den=)


Godmorgon lördag

Idag vaknade barnen vid 7 och de vakande exakt samtidigt och ville upp direkt. August går från noll-100 och blir skitarg direkt om man inte plockat upp honom på en sekund från att han vaknat..Som sagt han vet hur han vi ha det!

Signe brukar alltid vakna som en solstråle och hon låg och räknade än,tå,te (en,två,tre) inne från sitt rum. Kör jag själv med ibland om hon inte kommer när jag ber henne, de är för roliga..

Jag dricker mitt välbehöliga morgonkaffe medans August ligger i gymmet och Signe ser på sin älskade PINGU.

Strax ska jag göra morgongröt åt August och en macka till Signe.

H har sovmorgon för att imorgon är det min tur, för ikväll ska jag ut på krogen. Har bjudit hem lite folk innan (vi ska vara utomhus). Tror inte vi blir så många..Var lite sent ute. Fast min bror kommer och vi kan roa oss=)

Ha det fint!

Fredag

Friday1_large_large
Bilden kommer från weheartit.com

En regnig fredag men härlig ändå! Dagen började med Stinas skolavslutning.Hon var extra piffad i håret och nya skor och allt=)

Efter det blev det shopping. Jag köpte dricka och snacks till imorrnkväll. Ser inte ut som att vi blir så många men ser fram emot det ändå.


Ikväll är det familynight. H jobbar inte på hela helgen (han har lite annorlunda arbetstider) så ikväll blir det någon film och så ska det ätas gratäng och massa gott.

Närmast står städning på schemat. Inte superkul men ack så skönt när det är klart.

Trevlig Helg!

Tors-Dagens 16/6


Tattoo

Har tänkt på en sak...På onsdag ska jag tatuera mig på handleden. Jag är inte ett dugg nervös för smärtan direkt. Tyckte jag inte det gjorde ont innan jag fött barn så kommer jag inte göra det efter heller=) Studion heter House of pain by the way=)

I alla fall för att komma till saken. Är det inte så att man alltid nästan får höra oavsett på vilken kroppsdel man ska tatuera sig att det är just den som gör ondast? Lustigt det där..Sen tidigare har jag en svanktatuering och runt en runt armen.

Igår var jag på ett sminkpartyliknande och köpte lite olika lacka så att jag kan göra fransk manikyr på mig själv. Ska bli kul att se hur jag lyckas=)

Ha det fint!

BVC 15/6

August växer fint och följer sin kurva på vikten men tog ett skutt uppåt på längden. Nästan 6 kg väger han nu och 62 cm lång=)

Idag har jag en del att styra med så så jag ska förbereda middagen redan nu. Ska testa nya recpet på potissallad med fläskfilè.

Har bjudit in lite vänner på fest i trädgården till helgen. Får se hur många vi blir hoppas inte jag var för sent ute och så hoppas vi på fint väder!

Ha det fint!

"Dom blir så stora när dom får syskon"

Natten när mitt vatten gick med August så visste jag att det antagligen kommer dröja innan jag får träffa Signe igen. Signe hade då ca 1 vecka kvar till att bli 1,5 år.

Innan vi gick in till förlossningen pussade jag henne hej då. Det var mitt i natten och Signe blev hämtad av sin farfar utanför förlossningen.

Detta var den 25 Januari och den 9 februari fick jag träffa min lilla tjej igen. Då kunde jag också lyfta henne, pga av polyhydroamnios (för mycket fostervatten) hade jag inte kunnat lyfta upp henne sen i mitten av december.

Jag var så pirrig när jag skulle få träffa henne och jag satt och väntade vid hissen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Efter en stund gick jag tillbaka till vårt rum.

Strax efter kommer hon och Henrik. Glädjetårana började krypa fram och det första som slog mig och som jag sa till Signe var "Va liten du är". Jag mindes henne som mycket större och fick inte alls den reaktionen som folk sa att man brukade få.

Däremot när hon äntligen var tillsammans med sin lillebror kunde jag känna " Vad stor hon blivit".

Mina modersinstinkter blev verkligen undtryckta av att vara en nybliven 2-barnsmamma med bägge barnen under 2 år fast jag tog inte hand om någon av dom. Det var hårt!



Huvudsaken var att vi skulle få bli en hel familj igen och ta med vår nya familjemedlen hem från sjukhuset och det var vårt mål och det fick vi och jag är så lycklig över det!



Jag och min lilla tjej på promenad i Stockholm. Här hade jag inte dragit en barnvagn på ca 2 månader. Sen dröjde inte länge tills det blev premiär för den här=)



Grattis!

4148011648_23434d6b9c_large
Bilden kommer från:weheartit.com
Idag kom storken till min käre barndomskamrat Christy! Tänk att vi båda fick en son 2011. Det visste vi inte när vi lekte med troll i skogen för länge,länge sen=)

Stort grattis till er!

Godmorgon!



Godmorgon. Här är det bara jag och den lilla killen ovan vakna ännu. August äter bara en gång per natt nu för tiden och inatt blev det lite tidigare än vanligt så då vaknar han lite tidigare också. Vad han växer. Nu har man haft sommarkläder på så länge och så är det lite mulet och kyligt så han fick på sig ett par jeans och då märks det verkligen vilken stor kille han är!

August vägde ju nästan 3 kg trots att han är 6 veckor prematur. Så om man hade gått 6 veckor till med honom hade han nog varit en rejäl bit min lille unge=)

På dagens planering är det att först få iväg Stina till skolan och sedan ska jag och Signe till ÖF. Idag skulle vi åka i ett sånt litet tåg till ett trevligt fik ev. Vädret är inte det bästa men tåget går nog ändå=)

Ha en fin dag!

Fyllt poolen





Idag fyllde vi poolen här hemma. Mycket populärt. På kvällen hade Stina sommarfest på sin skola och jag hade klätt tjerna så tjusigt i likadana kläder men strax före att vi skulle gå blötte Signe ner sig totalt så det var bara att byta kläder på henne. Så kan det gå men hon är helt tokig i vattnet och har det så kul=)

Nu har det städats både ute och inne. Skönt!

Imorgon är H ledig på dagen och jag och Signe tänkte ta en tur till Öppna förskolan=)

Ha det fint!

Lekstugan






Nu har lekstugan fått trappor upp till loftet alla väggar är uppspikade och dom har fått ett lager färg på utsidan. Det som är kvar är att få dit ett tak och räcken till trapp och loft. Dörr ska på, ett fönster ska dit, glasslucka ska snickras.Ett lager färg till fönsterfoder och knutbrädor ska sättas dit och målas. Inuti ska det bli vitt,vitt från golv till tak och så ska det slängas in trasmattor på golvet. Det ska byggas en köksbänk och sen ska det såklart piffas med diverse lull-lull=)

Bloggtorka

Känner mig inte så sugen på att blogga just för stunden. Kanske är det,det fina vädret som gör det. Ikväll har vi varit o grillat i alla fall, gött. Blogglusten brukar ju komma tillbaka så det gör den nog denna gången med men om ni undrar varför det är lite tomt och tyst här inne så beror på att jag inte riktigt känner för det för tillfället. Fast det kan ha ändrats imorgon hihi..

Ha det fint!


Visar denna bild med. Den är härlig tycker jag. Signe har börjat uttala August namn helt rent och när hon såg denna bilden på datorn sa hon August och igne=Signe.


August är en sån glad liten unge..Ja Signe med såklart men det ser ut som hon undrar vad lillebror skrattar åt på bilden..Ohh mina älskade,älskade ungar!


V.24 Meny

Meny V.24

 

Måndag: Kycklingryta med ris.

Tisdag:   Spagetti och köttfärssås,vitlöksbröd.

Onsdag: Helstekt fläskfilè med hemmagjord potatissallad.

Torsdag: Fiskpinnar med ris och bearnaisesås

Fredag: Pizza

Lördag: Obestämd

Söndag: Potatisgratäng med bräckt skinka,vitlöksbröd.


Mysigt

Vad mysigt med regn tycker jag nu när det var så längesen. Förmiddagen var väldigt lugn och skön och jag hann med att vika den mesta tvätten och så var det middagsfix. Efter det gick vi till sjön jag och de små barnen (Henrik jobbar) och Stina var på kalas men hon blev skjutsad till sjön sen. Efter det så gick vi jättelugnt hem och vi har ett jättemysig slinga man kan gå hem från sjön med en liten kanal med änder i. Där gick vi och plockade blommor. Var så somrigt som det bara kan bli i princip. Signe åkte vagnen till sjön och hon var barfota så extra sommarfeelings där hihi.



Nu sover de små och Stina tittar på tv. Ska slänga ihop pasta och skinkssås nu så får vi hitta på något annat att äta imorgon, för att dagens lunch var väldigt poppis och inte ett dugg lämnades kvar (rester skulle i såna fall blivit morgondagens lunch)

Ha det fint!

Nattning

Här har barnen nattats (utom Stina som får vara uppe ett tag till). Blev jättetrött nu men sov dåligt inatt och barnen var inte sugna på att bli nattade om man säger så,så jag har sprungit lite slalom mellan dom.. Känns som att gå till gym är överflödigt hihi.

Nu tittar ja på tv och sen ska jag nog läsa lite. H jobbar kväll så jag får sysselsätta mig själv. Hunnit med att städa huset idag. Värre är det med tvätten men den ska ju inegnstans så det hinns ju det med.

Trevlig helg på er!

Woho fredag!

Kl.15.18 Nu är fredagen här och hela huset är städat. Godis inhandlat och nu kommer pizzan.. Ill be back!

Kongenitalt Diafragmabråck

Detta inlägg skriver jag till alla därute som på ett eller annat vis råkar ut för diafragmabråck. Ute i cybervärlden står det inte inte alls mycket om denna åkomma på svenska sidor,så om någon googlar det kanske man hittar hit.

Vår son August föddes med Diafragmabråck. Ni kan följa resan före förlossningen under kategori "gravid igen" och resan som kom efter födseln under kategorin "August tuffa start på livet"


Före operation



Efter operation

Ni är välkomna att fråga vad ni vill så ska jag svara så gott jag kan. Inga diafragmabråck är de andra likt men fråga så ska jag svara så gott det går.

August hål i diafragman var mellanstort och behövde lagas med en patch av gortex. Bråket däremot var stort och mycket var uppe på höger sida och trängde undan lungan. I August fall åkte nog organen upp ganska sent i gravidteten då han trots allt hade en fin liten lunga när alla organ hamnat där dom skulle igen. Vilket borde betyda att hans lunga ialla fall hann att börja utvecklas innan organen "åkte" upp. Att ha bråcket på höger sida är inte så vanligt. Bara en av 10 difragmabråck är på högersidan.

Här tänker jag också dela med mig lite av brocshyren vi fick från sjukhuset när vi väntade August.

Diafragmabråck


Förekommer hos 1 av 1500 födda barn.

Diafragmabråck (mellangärdesbråck) är en defekt i mellangärdet där inre organ från bukhålan kan tränga upp i brösthålan och skjuta undan hjärtat och lungorna. Pga detta påverkas lungornas tillväxt.

Operation av barnet brukar ske någon av de första 4 levnadsdagarna,då man återför bukorganen på rätt plats och tätar defekten.

Såhär kan det se ut...



August behövde aldrig ECMO. Det är inte helt ovanligt att difragmabråckbarnen behöver det.





Första tiden var "hands off" August fick inte bli störd. Vi fick på vår höjd hålla en hand på honom.


Han drabbades av ljumskbråck och blodförgiftning. Så första extuberingen misslyckades men lyckades 5 dagar senare.



August behöver en till operation för sitt ljumskabråck innan vi får åka hem till Linköping US.



Blev endast en natt på Linköpings sjukhus. August var så pass frisk att vi fick åka hem med Neo hemvård (neo hemvård betydde i vårt fall att vi fick åka till sjukhuset 2 dagar i veckan för vägning mm så länge han hade sonden och sen 4 dagar sondfri blev han utskriven. Hemvården had vi i ca 2,5 vecka.

Dags att åka hem. 1 dag innan August blev en månad. Ca 2 v före beräknad förlossning.



Vi hade inte ens blöjor hemma så det blev en tur till babyavdelningen direkt. Så mysigt,total lycka!

Smakisar


Katrinplommon med Päron 4mån

Idag käkade August en hel smakportion gröt och en halv burk med katrinplommon-päronpurè. Nu har han verkligen börjat få snitsen på det här med att gapa och svälja maten=)

Dagen i bilder









Utvecklingsprång


Good-morning-love_large
från weheartit.com

Tror min lilla prins är i ett utvecklingsprång. Inatt blev det inte mycket sömn. Kaffe,kaffe och kaffe råder bot på det=)

Barnen


Här har vi ett kollage på barnen när dom är i ungefär samma ålder. Gissa vem som är vem? Ok August kanske är lätt att gissa då han har sond fortfarande på denna bild men tjejerna då=)

Sol & Bad

Trots prognos om dåligt väder så har det varit riktigt fint idag. Vi vågade ge oss iväg till sjön och som tur är så har vi inte så lågnt (ca 15-20 min promenad). Ingen åska inget regn under tiden vi var där och inte alls va jag vet...Kan ha mullrat pytte,pyttelite förut.

Signe hon trivdes i alla fall på stranden och i vattnet och August han trivdes med att ha den ljumma härliga sommarvinden vinande i sitt hår. Se pilen på bilden nedan!

Ha det fint!



<3
 

Ändrade planer

Här hade man planerat en förmiddag vid sjön men när jag skulle börja packa så ser jag att det har mulnat på ordentligt så det blir ändrade planer för oss. Faktiskt så tror jag att jag ska städa övervåningen och fixa med tvätt. Så får vi se om solen tittar fram senare. Fast det såg dystert ut på väderprognosen...

Då får man väl fånga just denna dag och göra massa saker som man inte gör när det fint väder hihi!

Ha en trevlig dag!

In da garden












Idag har vi haft en härlig dag i det sköna vädret och vet ni vad August har premiärbadat utomhus idag! =)

Ha det fint!

Busunge<3




Du gamla du fria...


Våran trädgård natinaldagsmorgonen.Svensk sommar!

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Kanske att jag slänger ihop en jordgubbstårta dagen till ära=)


Sittdelen


August i sittdelen=)

En vanlig veckomatsedel!

Tänkte försöka vara lite duktig och göra en veckomatsedel. Istället för att behöva handla 100 ggr i veckan. Eller ja,jag tänkte se om jag hittade en på nätet. Jodå det fanns massor. Fast det var så mycket lustiga rätter eller avancerade,lustiga ingridienser och krusiduller. Så till slut slängde jag ihop en lista själv som borde passa de flesta barnfamiljer. Det är ju valfritt hur mycket man vill göra maten från grunden eller hur mycket man vill "fuska" =)

Detta ska vi äta denna vecka!


 

Vad brukar ni gilla att laga till sådär mitt i veckan?

Haft en superskön dag med lugnt tempo. Planterat lite blommor och fikat med Malin. Jättekul att ses!

Ha det fint!


Går-Dagens 4/6


50-årskalas







Igår var vi på 50-årsfest. Henriks farbror hade ställt till med ett riktigt kalas. Många fina tal hölls och det var tipspomenad och välkomtsdrink när vi kom dit.

Efter tipspromenaden var det matdags. August sussade gått i vagnen en stor del av middagen. Jättegod buffè var det. Perfekt mat en varm sommardag. Potaissallader,rostbiff,kycklingspett och tzatskika. Massor av frukt. Vattenmelon och jordgubbar och vindruvor. Tunnbrödsrullar. Supergott. Sen tårta och kaffe.

Vi var där hela eftermiddagen och kvällen så vi hann med att äta en gång till=)

En perfekt dag att få vara med på! Solen sken hela tiden. Massor av gott att dricka och äta. Signe stortrivdes och minglade runt bland gästerna. Hennes kusin Linn tog med Signe på äventyr. Linn är Signes äldsta kusin. 

August verkade gilla sjöluften får han låg jättelänge och var glad i vagnen. Annars gnällde han bara när han ville ha mat eller sova.

En trubudur spelade hela eftermiddag och in på kvällen. Låtar som sommartider och massor,massor mer!

Vid 21.00 drog vi oss hem. Då hade Signe hållit igång 2 timmar längre än vanligt men hon hade nog kunnat vara kvar ett tag till för hon tyckte det var superskoj=) Vi med!

Idag har jag haft sovmorgon. Så jag sitter här och bloggar och dricker morgonkaffe. Snart ska jag gå ut till min familj som är trädgården. H tror jag bygger lekstuga och jag tänkte plantera lite blommor. Sen kommer världens bästa Malin om en stund!

Ha det fint! 

BB-nytt

Idag är vi med på bb-nytt i tidningen. Så här blev fotot=)


Kväll

Nu är kvällen här och blommorna har fått vatten och massor av fönster och dörrar är öppna för och se om man kan svalka ner huset lite till natten. Inne stod temperaturen på 22.8 grader och ute 22,3.

Har även förberett kvälls och nattmat till mina små raringar. Tror inte de vill ha så här mycket men in case of. Signe brukar vakna en gång och vilja ha lite välling och ja det får hon. August brukar också vakna en gång per natt att äta och han får självklart det med! Sen ska han äta precis innan bedtime. Han brukar sova en stund i vagnen på kvällen sen matas han och får sitt nexium och d-dropparna osv sen bär vi upp honom när vi ska sova.

Nu tar kväller framför tv och data=)


Lager 157 och trevlig dag i Västervik

Just det glömde blogga om vår lilla utflykt vi gjorde häromdagen. Åkte till lager 157 och shoppade billiga kläder. Sedan käkades b l a annat glass vid hamnen i Västervik. Så mysigt!

Ha det fint!

Fredagsmorgonens 3/6



@ the beach

Idag har vi varit på stranden hela dagen ca 10-16.30. En paus för lunch bara men det käka vi på restuarangen brevid sjön så det räknas inte=)

Min packning var inte att leka med. Fattar inte hur jag lyckades få med mig allt på vagnen. Hade t o m ,med mig babygymmet haha. Där låg August när han inte sov eller åt. Syskonvagnen är så stor att den kunde skugga August. Signe lekte på det grunda vatten eller vid strankanten. Där trivdes hon! Vi gick till affären innan och införskaffade oss lite nya badleksaker.

Kameran hade jag med mig men den hade inga batterier :O =( Upptäckte det när jag skulle fota. Hade med mig den lilla. Ville inte dra med mig systemkameran. Hade nog med packning! När vi skulle hem blev vi dock hämtade av H så då slapp vi släpa hem allt. Skulle dock behöva packa upp allt men känner mig helt slut. Sitter en stund till sen ska jag ta tag i det!

Underbar dag har vi haft i alla fall och när vi kom hem köpte vi pizza och jag sitter nu med en godispåse och mumsar. Barnen somnade supergott. Dom var också trötta.


En annan liten grej är att August gillar inte syskonvagnen längre. Tror han vill sitta upp men syskonvagnes sittdel är framåtvänd och han känns lite för liten för den ännu även om han satt en liten stund idag för han bara skrek i liggdelen. Sittdelen på enkelvagnen tror jag är helt ok för honom men oftast så har vi ju syskonvagnen. Han gillar att sova i enkelvagnens del med. Han vet hur han vill ha det min lille pöjk men det är bara bra! Det ska man hihi. Det sa dom till med på sjukhuset att Gud nåde om dom inte stoppade in nappen precis just när August ville=)

Sådär ja! Fick ni massa kvällsvammel från mig. Bjuder jag på=)

Trevlig helg allesammans!

Signes nya idol

Pingu_large
Bilden kommer från weheartit.com

Signe har länge haft Lady Gaga som idol. Nu har hon fått en konkurrent. Pingu. Signe är helt tokig i Pingu!  =)

100 år sen

I vintras visste vi inte så mycket om framtiden. Vi visste att vi väntade en fin liten pojke men vi visste inte hur det skulle gå. Det sa till och med ultraljudsläkaren..Citat- "Jag kan inte ge er några siffror på hur det här kommer gå. Det enda jag kan säga är att ni kommer få en fin liten pojke".

Vi bestämde oss för att tänka positivt och att vi skulle klara det här. Även den lilla pojken i min mage. Det gjorde han och vilken kämpe han är! Så mycket emot sig och ändå klarade han sig så bra att vi t o m kom hem före beräknad förlossning. Citerar en annan läkare "det här är ju som ett mirakel" "jag trodde att det var ett sjukt barn jag skulle träffa". Han föddes ca 6 veckor för tidigt på "fel" sjukhus med navelsträngen runt halsen. Tarmar och halva levern i bröstkorgen och med så låga apgar som 1-1-6. Högsta poäng är 10.
 
Idag är han som vilken bebis som helst( fast ändå inte. Han är ju min så han är ju extra speciell såklart hihi). Lite nedsatt lungfunktion men det blir ju antagligen bättre och bättre hela tiden. Dom säger att han kommer kunna idrotta i skolan och cykla osv som andra barn. Redan på BIVA sa en sjuksköterska att han antagligen inte kommer få några men alls utan det enda kommer vara ärret på hans mage.

Nu lever vi ju som vilken familj som helst med August. Bara lite extra rädda för infektioner. Så ibland känns det som att det här hände i en annan värld eller tid. Jag tänker på det varje dag men ibland lite extra och idag behövde jag skriva av mig och dela mina känslor lite.

Såg ett program igår där en mamma som väntade tvillingar hade för mycket fostervatten. Det hade jag med. Hon fick göra en tappning på vatten. Som jag med gjorde. Hon fick besöka intensiven som vi och hon visste att de inte visste hur det skulle gå. Man blir tillbakaslängd direkt när man ser sånt!

Är så obeskrivligt lycklig över hur allt har gått. Så glad över mina barn och min familj att det inte går att förklara! 


Min lilla tuffing. Så stark och så underbar!


BVC 1/6

August väger numera 5790 gram och följer sin kurva bra. Nästan 60 cm lång var han med=) Han sprattlade hej vilt på skötbordet då han blev väldigt förstjust i dom fina sakerna som hängde över skötbordet. Skrattar gör han massor både högt och lågt. Signes ordförråd har exploderat och hon pratar massor. Det märks att dom "lagrar" ord för jag kan bli riktigt paff vissa gånger. Mina älskade små ungar!

God kväll önskar jag!

Olive


Dessa har fått flytta in i vårt kökfönster. Dom känner sig som hemma=)

Härligt!

Härligt att Juni månad är här och idag har jag fått massor gjort. Trodde det skulle vara dåligt väder idag och på förmiddagen var det väl inte jättefint så jag drog igång en ordentlig städning och är färdig redan. Blommorna har fått vatten och både disk och tvättmaskin är igång! Känns bra!

Signe sover för stunden. Hon var supertrött!


Den här lilla mannen ska snart till BVC


Efter bvc ska vi handla lite. Tänkte introducera en ny smak för August och köpa hem potatis och majspurè. Till middag tänkte jag slänga ihop en skinkfrestelse.

Ha det fint!

RSS 2.0