Lördag



God Dag!

Här har man varit iväg på innebandy på morgonen. Pla
nen för idag var egentligen att ha en uta dag i trädgården men det satte vädret stopp för. Istället ska vi baka lite till imorgon. Sen blir det nog att se en film ikväll med något gott tilltugg och kanske ett glas vin =) 

Igår tog vi pass och det var inte helt enkel men till slut så hihi
August fick sista sprutan synagis också. Skönt!

Efter blev det att äta på mcdonalds och sen blev det en tur till plantagen för mig och barnen och biltema för pappan=)

Jag köpte lite påskpynt med betoning på lite..

Ha en fin dag allihopa!

Bloppis update



Är ni intresserade av något plagg kan ni skriva här eller mejla på [email protected]. Glöm inte att skriva vart jag ska skicka kläderna=)

Nu kör vi





Tunika i ganska rak modell stl 38 Pris:40 kr+frakt









Kofta från hm med söta rosetter. Stl M. 40 kr+frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kortkort-kjol från ginatricot stl.M. Pris 20 kr+frakt


Har ni några frågor så fråga på=)

Skickar med posten så frakten går på vad jag ger för frimärkena=)

Ha det fint!

It`s Friday



Underbar fredag! Dagen startade med lite extra god frukost och vi har tagit det lugnt denna morgon snart ska vi göra i ordning oss så ska vi in till stan sen och göra pass och August ska få synagis-spruta och så blir det mc.donalds på hemvägen..Kanske hittar på nåt mer om inte klockan drar iväg. Imorgon ska Henrik bygga en planteringslåda till mig så jag kan plantera mina morötter snart. Blir mysigt med kaniner i sommar och eget morotsland=)

Ha det fint! 

Veckans träning

Fredag 23/3: VILA

Lördag:Löpning 4.3 km

Söndag: 50 situps

Måndag:Plankan 3*1 minut

Tisdag:Löpning 4.3 km

Onsdag: Löpning 4.5 km + plankan 3*1 minut

Torsdag:Löpning 4.5 km + plankan 2*1 minut + 1*1.5 minuter

Fredag: Plankan 2*2 minuter

Godmorgon

Godmorgon! Här startade dagen som vanligt med kaffe och jogg. Nu har vi ätit frukost och Stina har kommit iväg till skolan. Idag kan vi ta det lite lugnt. Har haft en tid att passa både mån,tis och onsdag men idag ska vi inte iväg förrän 13.30. Vi ska leka på bvc =) Först måste jag handla lite också..

Ville mest kika in och säga godmorgon!

Ha en fin dag!

En bra start på dagen!




Nu frukost!

Mössor


Finns några kvar =)




Är ni intresserade kan ni mejla på [email protected]

Ha det fint!


Sommargäster


Bild: från weheartit

Morgonen startade med en jogg och sen begav vi oss och påskpysslade på Öppna Förskolan. Blev en sväng till affären efter det för att handla middag till ikväll (pasta med skinkssås).Sen skulle jag köpa korv också för imorgon så ska vi och några andra barn och föräldrar grilla korv i parken :) Jag ska stå för korven. Bra och dela upp det så behöver inte alla köpa av allt när det inte går åt så mycket.

Barnen somnade på vägen hem så det blev en sen lunch för dom idag men det gick ingen nöd på dom för dom fikade på öppnis.

Angående rubriken så ska vi få låna ett par kaniner nu till sommaren att  ta hand om. Jag pratade med min mamma häromdagen att det skulle vara perfekt att ha några djur till sommaren när de kan vara ute och så är det bättre och göra så innan man vet om man skulle vilja ha djur mer varaktigt. Pröva på lite. I alla fall mamma ringde idag och visste en som var beredd att låna ut 2 kaniner till oss med hus och bur. Blir perfekt och så kan vi lämna tillbaka dom i höst och när vi ska iväg. Kanoners. Se att till barnen verkligen är inställda på att vi bara lånar kaninerna en stund också=)

Ha det fint!

Utedag

Idag har vi varit ute riktigt länge och lekkompisar har vi haft ute också=)



Blev ostfralla till mellis ute i det sköna vädret. Inte dumt!


Nytt fast gammalt bord



Nu har vi äntligen bytt ut vårt matbord till detta som vi fått av Erik och H som har gjort i ordning. Detta blev mycket bättre. Stolarna ska bytas också men dom är inte färdiga ännu. Helnöjd blev jag=)

Fullt ös!



Fullt ös denna dag. Nu slappar vi lite efter lunch. August ska få äta när han vaknar dock. Vi har varit på småbarnsgrupp och han somnade på vägen hem. Han har massor av tänder som poppar upp så det är lite gnälligt. När han vaknat och käkat ska vi gå neråt och handla fler pensèer om inte klockan blir för mycket..Vi har nämligen lekdate i trädgården sen=)


Var ute och sprang tidigt imorse. Har ju börjat springa mornar istället. Mycket skönare + att jag lyckas få upp en frukostaptit då vilket är positivt =)

Ha en fin dag!

Vår!

Idag har vi varit flytthjälp så har avrit hemifrån en hel del idag. När vi kom hem åt vi grillade revbensspäjäll o potatissallad på altan och jag såg att fröna jag börjat plantera har börjat gro=) Sen gjorde jag lite påskfint med fjädrar i ett träd..Nu tar jag kväller stax men ska plocka i ordning lite först.

Ha det fint!


Underbar dag

Ser ut att bli en underbar dag! Fredag också! Wiho!


Viktpejl


Tänkte visa hur det har sett ut på min viktkurva. Egentligen startade jag på 66.1 kg men jag skrev inte in mig i dett program som tabellen är gjord i direkt..Vid jul nådde jag mitt mål =) Jag har kvar sidan för det är bra att hålla koll där=) Jättebra att se hur man ligger till tycker jag. Man har pejl helt enkelt=)

Nuvarande vikt: 52.5kg
Nuvarande midja: 71.0cm
Nuvarande BMI: 20.3


Att jag inte tränat på ett tag känns i vaderna idag =)

Nu blir det snart frukost här sen fredagsfix. Kanske ett glas rött ikväll =)

Ha det fint!

Badkläder-check

Idag har jag beställt badkläder till barnen.Hoppas på mycket badväder i sommar och så ska vi ju till Turkiet i maj=)

Dessa från zunblock blev det.



Bilder kommer från zunblock.se

Eftermiddag och kväll




Allergicenter

Så då var vi hemma. August lät väldigt fin på lungorna. Det går heller inte höra någon skillnad på lungan som var "klämd" när han föddes eller den som var "frisk". Det går inte att säga om han faktiskt har förkylningsastma men med den bakgrunden han har så ska han ändå fortsätta med medicin ett tag till för att va på säkra sidan men i sommar kommer dom nog ta bort medicinen så kommer han nog bara få vid förkylning så det kändes bra idag. Efter besöket åkte vi till plantagen och handlade lite blomster som jag planterat ute medans barnen lekte..Nu chillar vi innan projekt natta barn börjar=)

Härligt..




Nu är jag tillbaka från springturen. Skaplig skillnad att springa nu mot hur det var i vintras att springa i halka och snö och 9 minusgrader=)

Nu är det dags att göra frukost=)

Morgonkaffe och morgonjogg

Strax ska jag ut på morgonjogg. Igår försov jag mig så jag fick springa på kvällen istället. Så det blir lite tätt men måste ju komma i fas. Ser ut och bli härligt väder..Bara längtar ut. Underbart! I eftermiddag ska vi inte till stan. Har fått en snabbtid till allergicenter åt AUgust pga att han behövt få med sig en inhalotor hem. Tror det är ev förkylningsastma dom har funderingar på.

Nä nu måste jag dra..

Ha det fint!


Pausat färdigt för denna gången =)

Näe ni jag fortsätter. Kände väl mest för att se hur mycket jag sparar på att inte blogga men jag insåg att jag har tid och att jag gillar att skriva och dokumentera..Så nu har jag provat i alla fall hihi

Nu väntar tv:n. Har varit en dag med mycket fart. Uteplantering korvgrillning och simhall..Jag har kommit igång att träna igen med. Det gick bra. Skönt!

Ha det fint!


Bloggpaus


Har bestämt mig för att ta en bloggpaus och se hur det känns. Har hållit på så länge så det går nästan på ren automatik..Får se när jag kommer åter om jag gör det... En paus blir det i alla fall. Får väl skriva dagbok om jag behöver skriva av mig!

Ha det fint!

Bildregn från eftermiddagen


Piffat lite vårfint i köket..


Piffat vårfint ute och planterat solrosor


Mitt i mitt vårpffande kom mamma och Erik och överraskade mig med denna snygga jacka..

Tack, tack så hemskt mycket!

Nu ska vi snart upp och fixa i sovrummet sen är jag sugen på att äta någon riktigt god husmanskost. Först blir det 2 till av dagens 6 penciliintabletter!

Ha det fint!

Provar nya mössa =)


Börja träna så smått igen



Tänk att jag blivit en sån. En sån som gillar att träna..Nu har jag inte kunnat träna sen jag sa att jag skulle köpa nya skor så jag är väldigt ivrig att få börja igen..Jag kommer jag göra lite ändringar. Min man är egen företagare och hans jobb blir extra mycket sommartid (han håller på med solskydd). Därför är nu planen att ta min springrunda på morgonen istället för på kvällen då det blir en del sena kvällar att jobba för honom. Jag springer kl.6.15 så hinner jag tillbaka i lagom tid innan maken drar till jobbet (sitt andra) vid 7-tiden. Jag tänker förlänga min runda med 700 m också så att jag springer halvmilen. Nu måste jag dock börja lite försiktigt igen. Tror dock att det får bli en promenad eller kanske t o m en PW imorgon bitti! Penciliinet har verkligen börjat göra nytta. Så skönt!

Jag får skynda sakta nu..

Just det..När jag var typ halvvägs i gravidteten med Signe så flyttade vi hit. Jag hade då packat undan massa kläder jag inte kunde ha med den växande magen. Alla partytoppar hade jag packat undan och sen hittade jag dom inte. Vi har typ 1000 gömmor i detta gamla hus. Fast häromdagen hittade jag dom. SÅ kul. Jag kunde ha vartenda plagg inkl jeans. Känns väldigt bra!

Idag ska jag fixa massor inför veckan..Med ordning och reda går allt mycket smidigare. Behöver ordna i mitt och H:s sovrum med. Det har vi inte hunnit (vi har ju bytt rum med småttingarna i helgen). Är sugen på att göra vårfint på den inglasade altanen också..Nu kan man ju börja sitta där.

Blev ett lågnt inlägg men det är ju frivilligt om man orkar läsa allt mitt svammel=)

Ha det fint!


Påskinspiration från countryliving



Bilder från countryliving.com

Snart dags att påskpynta. Ovan lite inspiration från countryliving..

Barnens "nya" rum







Ännu mera mössor

Sådär nu har jag hämtat mössor hos svärmor. Nu finns det ännu mera mössor =) Till mina egna barn valde jag en varsin senapsgul apmössa och en rosa apmössa till Signe och en grön med elefanter till August som matchar deras POP-vindfleecejackor. Jättefint blev det!




Är ni intresserade kan ni mejla på [email protected]

Ha det fint!


Off we go

Nu bär det av till IKEA om en halvtimme..Sen lunch hos svärföräldrarna och så ska jag hämta hem mössorna ni beställt=)

Ha det fint!

Please do!


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

Fredag!





UPDATE: Snart ska denna trio ut och käka lunch med pappan i huset..Gött!

Så var det fredag igen.. Denna vecka har inte varit så rolig för min del..Har mått så dåligt av bihåleinflammationen. Visst att det gjort ont i bihålorna en del men mest har infektionen gjort mig trött. Jag brukar vanligen ha många järn i elden och senaste veckorna/månaderna har jag tränat 3-6 ggr per vecka och nu inget så vi får väl se hur konditonen är när jag kommer igång igen..Nu börjar jag känna mig bättre men tar det lugnt för det..Imorgon ska vi till stan är det tänkt åka till IKEA bl a. Vi ska byta rum med barnen är planen..Det blir nog kanoners det=) Kikar in och visar att jag lever i alla fall och börjar må bättre.


Ha det fint!


Mössor

Har fått en del beställningar på mössor och i helgen är planen att vi ska hämta dom då de flesta beställningarna är från åtvid. Så ni som beställt vet då att efter helgen finns dom antagligen i åtvid=)

Bihåleinflammtion

Som jag trodde så är det bihåleinflammtion jag åkt på. Har fått pencillin och kortissonpray nu så nu borde det vända. Igår hade jag feber och sen gör det ont emellan varven. Går regelbundet på värktabletter och nässpray. Positivt är att August verkar i princip återställd igen. Jag är relativt pigg mellan varven men tar det extremt lugnt så att förkylningen ska läka. Nu är det snart vår och vädret är underbart. Så fort jag är frisk ska jag ut och springa igen. Barnen har fått massa pärlor och pyssla med. Signe kan nästan sitta hur länge som helst. Hon älskar och pärla och pyssla=)

Ha det fint!

Fina mössor mm säljes




Dessa kostar 75 kr + frakt

Blå och rosa apor sålda



Vetekudde 125 kr + frakt


Dessa mössor kostar 75 kr + frakt


Dessa fina saker syr min svärmor men ni kan köpa dom genom mig. Är ni intresserade så lämna en kommentar här på bloggen eller maila mig på [email protected] 

Ha det fint!

Pyssla om



Ska pyssla om mig själv idag. Håret har fått världens utväxt,blek som ett spöke och torr hud. Behöver pigga upp mig lite känner jag. Har på dragit mig vad jag tror är bihåleinflammiton och igår var jag rikitigt hängig men nu verkar vända. Nu får gärna våren komma och förkylningstiderna vara över..

Ha det fint!

It`s Friday!





Fredag och vi har haft en underbar morgon..Segar oss lite extra idag med..Har inget särskilt att passa. Det enda som står på dagens planering är att handla fredagsmys och att ha fredagmys=)

Snart blir det frulle och sen ska kicka igång den här dagen!

Ha det fint!

Viktpejl

Nuvarande vikt: 52.6kg
Nuvarande midja: 71.0cm
Nuvarande BMI: 20.3

Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma
< 19 19-25 26-30 > 30


Veckans träning kan ni ju lista ut=nada

Kommer behöva ta det lilla lugna ett tag till..Detta verkar ha resulterat i att jag tappat lite i vikt. Va härligt det ska bli och komma igång och springa på barmark även om det har sin charm med att springa i frisk vinterluft=)


Bättre






Idag mår vi alla bättre..Så skönt..Vi tar det ganska lugnt ändå.Alla sov till kl.7 imorse sen kunde vi äta frukost tillsammans. August fick inhalera innan H åkte och jobbade sen har vi fixat och donat här hemma. Barnen har lekt.August har jagat Signe i bobbycaren och dom har målat teckningar.
Till lunch gjorde jag spagetti och köttfärssås..Har dock svårt att känna smak fortfarande. Nu sover August lunch och Signe slappar lite under tiden (länge sen hon slutade sova dagtid) och ja tar mitt "kaffe på maten" här framför datorn. Henrik kom hem till lunch och käkade med oss och sen inhalerade vi August igen innan hans lunchnap. 

Får se hur det blir i eftermiddag. Ta oss ut en sväng. Igår grillade vi korv i trädgården och Henrik satte upp studsmattan..Snart är vår!

Ha det fint!

Paket

Idag fick jag hem vinsten jag vann för att jag hade gissat rätt dag som prinsessan Estelle skulle födas på..Massa bra grejer =) Produkter filt och massa värdecheckar mm


På väg hem igen

Jag får hem mina grabbar redan ikväll igen. Så skönt!



Ont i mammahjärtat



Här har det varit tyst från mig en stund. Sist jag skrev så skrev jag att rosslet släppt men det hade det inte. Det kom tillbaka ca 30 minuter senare..Så det blev att åka till akuten igen..Där fick han inhalera och sen ville läkaren skicka hem oss igen..Jag höll inte riktigt med där och ifrågasatte detta och det bestämdes då att vi skulle få ett rum på barnkirugen där han fick inhalera vidare. Vi bestämde oss att det var lika bra att bli kvar över natten men det var näst intill upp till oss att välja. H och Signe åkte hem och sov och kom tillbaka dagen efter. Dagen efter trodde vi nog att vi skulle åka hem men då tyckte läkaren att han lät tjock i bröstet och att han behövde få i sig mer vätska. Ev skulle han behöva dropp och syrgas till natten. Usch kände jag in för droppet..Va jobbigt. Då måste dom ju sticka och så men som tur var behövdes inte det sen..Lite syrgas hade han inatt men nu är vi hemma men Henrik och August ska tillbaka till avdelningen vid kl.20 för att göra en bedömning om dom ska sova hemma eller där..Nu håller vi tummarna att detta dumma virus försvinner och en uppmaning till alla att tänka på god handhygien osv så att man inte sprider en massa baciller. Det går riktigt mycket jobbiga virus nu och jag har hört vuxna vältränade människor som blivit inlagda med tex lunginflammtion så som sagt var rädda om varandra. Nu ska jag äta middag med mina fina älskade familj!

Ha det fint!

Tidig morgon

Här är det tidig morgon..Förkylningen håller i sig och August fick inhalera vid 4..Det verkade inte hjälpa så då gick jag upp med honom för att se om det skulle lossna bättre..Funkade inte heller så bra. Rådgjorde med barnjouren som sa att det var ok och pröva inhalera en gång till eller komma in igen om vi ville..Vi inhalerade en gång till så nu sover han gott och rosslet är borta skönt..Signe vaknade också tidigt och även hon är förkyld och hostig..Jag och Henrik med. Idag blir det återigen att sova lite på skift och så hoppas vi på nya friska tag här i veckan=)

Ha det fint!

Förkylt



Här är det förkylt och August har det drabbats värst..Efter ett helt gäng timmar på akuten och barnmottatningen för att inhaleras har vi nu fått hem en egen inhalator. Det tackar vi för. Igår när August hade fått sin synagis så reagreade en sköterska på att hans andning lät ansträng..Hon kollade satration som låg på 100% och andetag per minut som var 55=för många. Så då fick vi inhalera innan vi blev hemskickade. Vid kl 2 inatt upptäckte jag att August hade indragningar. Han andades lugnt och fint 35 andetag per minut men han såg ansträngd ut så vi fick åka in. Signe fick följa med och hon var superduktig..August också såklart =) Det var full fart mellan inhalationerna i princip..Han syresatte sig bra men hade en sat på 94% men andades lugnt och bra när vi kom in..Nu har ju vi 3.7 mil att åka så innan dom skickade hem oss så fick vi med oss en inahalator att använda här hemma vid förkylning. Idag är det lugna puckar..Jag och Henrik turas om att sova...

Ha det fint!

Chokladtårta med jordnötsfrosting

Detta ska vi mumsa på ikväll..


Veckans träning

Fredag:24/2 Vila
Lördag:1 timmes innebandy
Söndag: 50 situps
Måndag:Plankan 3*1 min. Sprang 4.3 km
Tisdag:Sprang 4.3 km
Onsdag:Prommis före frukost 3.3 km, plankan 3*1 min,sprang 4.3 km
Torsdag:Sprang 4.3 km
Fredag:Vila


Resfix

Godmorgon! Härligt med fredag. Idag har vi mycket att göra. Vi ska in till stora staden för August ska få sin Synagis. Vi andra ska ta spruta och fixa pass till resan vi ska till i maj. Stina får göra någon annan dag och August får ta sprutan någon annan dag. Det får räcka med 2 sprutor på en dag (synagisen är en i varje lår). Jag måste köpa mig ett par nya löparskor..Dom jag springer i nu är dax att kassera.

Igår hann vi inte fira vårt bomullsbröllop så ikväll ska vi lyxa till det lite exta med att beställa hem plansktek och jag håller på med en chokladtårta.

Idag är det viktpejlsdag med. Ska försöka hinna med att slänga in ett inlägg sen=)

Ha en superbra fredag!


2 år


2 år


RSS 2.0