Minus 0,2 kg (totalt 5,8 kg)

Idag hade det inte hänt mycket på vågen men minus i alla fall =) 2 cm i midjan också så nu är det 10 cm jag tappat där på väldigt kort stund, den har jag inte mätt lika länge som mina måndagsvägningar=) Jaja nu blir det lite strängare denna vecka och får försöka klämman in fler prommisar=)

Här väntar jag finbesök från mmorran.blogg.se om en liten stund. Ska bli så kul! Hon bor en bit bort nämligen och nu var det ett tag sen vi sågs. Henne betraktar jag helt klart på min topp 2-lista bland bästa vänner!

Ha det fint!

Bombnedslag

Oj va stökigt det är här nu. Blir att ta ett riktigt race här sen. Ikväll ska jag iväg och basta hos min pappa & co. Ska bli så skönt! Känner mig galet seg idag faktiskt!

Ha det fint!


Halloween o vin


Halloweencupcakes som jag tog med till till hattparden jag var på igår. Min kompis Luva hade ordnat en liten tillställning såhär till Halloween. Rödvin och massa prat. Supertrevligt som vanligt.

Blogglusten ha varit obefintlig i helgen men nu kom den tillbaka för stunden i alla fall. Idag har vi möblerat om i barnkammaren för nu har Signe flyttat ur sin spjälsäng och har istället en juniorsäng min stora lilla flicka. Min stora lilla pojke har börjat resa sig på fötter mot saker så där var det dags att sänka sängen så förändring där också...Mina älskade små barn som växer o växer <3

Ha det fint!

Bakat

Har bakat 4 limpor ikväll. Ett bröd min mormor brukar göra. Mormor Sivan. Vi brukade kalla detta sivanbröd när vi var små..Vi älskade det. Det är ett sött och saftigt bröd och det har varit full rulle även idag så det ska bli väldigt skönt när jag fått undan disken att sjunka ner i soffan med en nybakt ostmacka.

Trevlig kväll önskar jag er!




Tors-Dagens 27/10





Ny skjorta/blus med knytband hm

Nu sover en trött liten kille ett litet förmiddagsvil Det tar på krafterna att lära sig en massa saker. Han har börjat få snits på krypet och ställer sig på knä också nästa steg han försöker med är att lyckas dra upp sig på fötterna så här går det undan.

Jag tänkte ta mig en kopp kaffe och Signe sitter och ritar. Efter det tänkte jag faktiskt luncha ute med barnen. H är iväg på jobb så jag lagar bara mat en gång idag..Efter det ska vi leka på bvc och efter det ska jag handla då jag tänkt försöka baka lite bröd ikväll. Blev inget igår.. Näe ni nu ska jag se om kaffet är färdigt!

Ha en fin dag!

Nu försöker han resa sig mot saker också

Inte lustigt att det varit lite gnälligt från August håll de senaste dagarna. Nu försöker han resa sig mot saker med. Idag var han på väg att dra sig upp men tippade rakt bakåt. Reflexer som man har hann man ju fram att lägga handen under huvudet innan landning så det gick bra=)

Ha det fint!

Att göra

Idag har jag mycket jag vill hinna. Inga måsten och det är då det är som roligast=) Nu laddar jag upp med kaffe och sen blir det att fixa lite med de dagliga..Tvätt osv. Sen vill jag röja lite och sen ska jag ut i trädgården där jag har lite plantering att göra. Ska försöka visa sen=) Nån middag ska man hitta på också och ikväll ska jag se om jag kan hinna med ett brödbak. Barnen är med på allt detta och då tar det oftast lite längre tid hihi..Signe brukar gärna vilja hjälpa till också hihi  

Ha det fint så länge!


Kväll

*********************************************************************************
Nu blir det strax sängen här. Har varit full rulle hela dagen med öf och shopping och Living and roomparty nu på kvällen. En kul och händelsrik dag och hittade en hel del snyggt med=)

Gokväll!

August 9 mån

Idag blev August 9 månader och han lär sig nytt varje dag. Numera sätter han sig upp själv. Säger pappapapa ibland nåt mamama. Kan hålla nappflaskan själv. Förflyttar sig med blandteknik åla krypa rulla typ. Hans måltider under dagen är välling,gröt,purè. Välling dricker han emellan målen och det är 8-månadersvälling och likadant gröten (den lagar jag inte själv) . Favvomat är morot/potatispurè och broccoli/potatis. Något som slinker ner emellan varven är banan och majskrokar också. En av favvolekarna är att trumma på saker och när syrran busar (skuttar) framför honom. På dagarna vill han mest av allt sova i vagnen när hantar sina naps och på natten sover han i sin egen säng vilket han alltid gjort på nätterna. Han somnar för natten mellan 18-19. Han vaknar ca en gång per natt och vill ha välling sen vaknar han runt 6-7 ungefär. Idag har han bara sovit ungefär 1,5 timmar sammanlagt innan han somnade för natten! Piggelin stora killen!


Tänk så lågnt du kommit och hur stark du är min älskade lilla son och kämpe. Denna video är ca 9 mån och så mycket du varit med om redan. Du låg på operationsbordet när de flesta andra barn fortfarande ligger i mammas mage. Du är så viljestark och livsglad är och vi är så glada att du kom till oss<3


Sätta sig upp

Idag när jag gick ut ur vardagsrummet så står August i krypställning. Nästa gång jag kommer in så sitter han upp. Blev ganska paff. Är det jag som sätter ner honom kan det se lite vinglit ut och han tippar ibland men när han satte sig själv såg det väldigt stadigt ut. Sen gjorde han det flera ggr. Kanske därför det varit lite svårsövt och så från hans sida..Stora killen som blir 9 månader imorgon.

Ha en fin kväll!


Bloppis

Har rensat i mina garderober och tänkte dra till med en bloppis här på bloggen för första gången =)


Är ni intresserade av något plagg kan ni skriva här eller mejla på [email protected]. Glöm inte att skriva vart jag ska skicka kläderna=)

Nu kör vi


Rosa/röd/orange tunika.Märket heter soyaconcept och hittar inte stl men gissar på en S-M Pris:30 kr+frakt




Samma som förra fast i lila.Pris: 30 kr+ frakt




Söt tunika från hm stl 38 Pris:40 kr + frakt




Tunika i ganska rak modell stl 38 Pris:40 kr+frakt





En romantisk tunika i en härlig lila ton från cubus stl 38. Jag har använt den som gravidplagg även om det är en vanlig tunika=) 40kr+frakt




Klänning från lindex i stl L. Pris 40 kr+frakt (såld)




Kofta från hm med söta rosetter. Stl M. 40 kr+frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kortkort-kjol från ginatricot stl.M. Pris 20 kr+frakt




Romantisk sjal 40 kr+ frakt  (såld)





Svarta skor i stl 38. 30kr + frakt.

Har ni några frågor så fråga på=)

Skickar med posten så frakten går på vad jag ger för frimärkena=)

Ha det fint!

Minus 1,3 kg (totalt 5,6 kg)

Helnöjd denna vecka. Nu börjar det bli dags att gå tillbaka till min "gamla stl" i kläder. Känns bra! 2 cm i midjan hade jag tappat också=)

Ha en fin dag!


Karamellfärg

Jag använder karamellfärg när jag bakar och ska färga något. Dom färger jag sett i en "vanlig" affär är röd,grön,gul,blå.

Mina pumpor och höstdecorationerna jag gjorde ville jag ha oranga så då blandade jag helt enkelt gul och röd=)



Blå och röd blir lila. Har testat även det (på marsipan eller trolldeg). Sen kan man ju färga i olika nyanser och styrka. Det jag vill säga är väl att man kan komma ganska lågnt med dessa färger. Sugarpasten är ju ursprungligen vit så det är kul och pröva sig fram=)

Vackra dukningar till halloween

En favvossida att surfa runt lite på är Contryliving. Dom har så mycket fint och massor av bra tips! Tänkte visa några snygga dukningar om man ska ah en hallweenmiddag eller helt vanlig höstmiddag=)




Bilder från http://www.countryliving.com/

Godmorgon söndag

Bara jag och August vakna ännu. August tog sovmorgon till 06.40 =) Nu sitter han och leker med en favvoleksak. Själv tänkte jag hinka lite kaffe för o piggna till.

Ha en fin dag!



Hemma hos oss-Skafferi

Har fått en del kommentarer om att ni gillar vårt skafferi. Därför tänkte jag att jag kan ju visa lite bättre hur det ser ut. Vårt hus är över 100 år gammalt och finns gott med såna här utrymmen. idag hittade ejag en lucka i en av våra stora garderober . Den var bakom en hylla och var ett litet utrymme till övers haha fråga mig inte vad det är till för. Ingen aning men jag älskar detta hus och dess charmighet och gamla stil=)



Ser ni den lilla stolen. Den har barnen för att nå bättre haha.


Det finns även ett litet fönster i skafferiet. Vid juletid brukar det få stå även en adventsljustake där. Supermysigt!

Ha det fint!


Mat i mängder

När jag skulle fixa med broccolipurèn jag frös in häromdagen (August mat) så tänkte jag kolla efter vad jag hade..Om jag säger så här..Barnmat har vi ett tag framöver. Fast favossarna går ju åt fortare och man vill ju ha lite variton att erbjuda herr pilterman=)



Broccoli/morotpurè, potatis och vitlökmos, morotspurè, spagett och köttfärsås =) Skulle behöva fylla upp med lite fiskpurèer nån dag med=)


Snart blir det nog en tidig kväller här.

Ha det fint!

Kylig fredag

Idag har det varit en kylig fredag så idag när vi skulle iväg på playdate åkte overallerna på..Tur att jag beställde hem dom!

Nöjd med köpet är jag i alla fall!



Innan vi begav oss fixade jag bland mina bakgrejer..Var lite kaos på den hyllan=)



Full rulle hela dagen har det varit och nu ska jag strax slå mig ner brevid min käre make i soffan!

Imorrn är det bandy och höstmarknad på planeringen!

Ha det fint!


Sugarpaste

Så kom jag till skott och fick ihop en sats med sugarpaste. Hällde upp mig ett glas rött och har suttit och pysslat med det. Skoj! Vet inte riktig vad jag ska använda figurerna till.Cupcakes eller en tårta antar jag=) Kul i alla fall. Färgade pasten i 2 färger orange och grön då jag ev bakar nåt till halloween.

Här kommer lite bilder.


Gjorde lite smått och gott. Pumpor bla=)


Kvällen


Tyckte August min var så rolig på denna bilden oj oj säger bara vad en liten kille kan gnaga på en morot. Dock utan tänder men det är säkert skönt med något kallt att gnugga tanköttet emot om tänder är på g=)

Hade många järn i elden förut och gick loss i köket. Barnen är ofta med i köket som på bilden ovan. Signe hon brukar vilja hjälpa till och sitter brevid på bänken. Hon är en hejare på att skala vitlök mm.

Bestämde mig för att göra morot och broccolisoppa. Den blev väldigt godoch jag freestila receptet.

Jennies morot och broccolisoppa

Höftade ingridienserna så det får ni också göra

Jag kokade upp saltat vatten med buljong Sedan slängde jag i skivade morötter,broccoli en liten skivad purjo och en hackad gul lök, en liten potatis och lite dill. Detta kokade jag mjukt och sedan tillsatte jag 2,5 dl grädde och så vispade jag soppan med elvispen så den blev slät. Tillsatte sedan en liten burk cremefraiche och sen fick allt koka upp igen. Smakade av med salt och peppar. Mums! 

Till detta bakade jag källarfranska. Ska se om jag kommer ihåg att lägga ut recept vartefter=) Dom är godast färska med massa smör och rökt skinka eller ost på. En perfekt höstmiddag tycker jag.

Brevid min soppa kokade jag lite broccoli,morötter och potatis i en kastrull till August. Hällde ner kokvattnet och grönsakerna i mixern ,hade i några skopor välling och en klick smör. Kryddade med lite dill. Sen mixade jag allt och sen hällde jag upp på burkar och min istärninggrejsimojs. Så nu har vi både bröd och lite mer barnmat att välja på. Känns som en bra och produktiv afton!



Trevlig kväll på er!

Influensavaccination

Tog lite längre tid än vad vi trodde då jag frågade om det var ok att ta det vaccinet så tätt inpå rs-sprutan (rs-sprutan är dock inget vaccin) Detta visste hon inte så det blev ett litet projekt att ta reda på men till slut så var det ok att han fick den i alla fall. August var stencool och grät inte ens vid sticket. Mammas lilla kämpe!

Nu har jag tänt massor av ljus och ska snart dra igång ett brödbak..Brödet är slutt! Sen får det bli en sen middag också.

Vi åt på IKEA idag. Jag köpte kartonger som jag ska sortera upp lite urväxta kläder och så i. Så det blir ordning och reda på det=) Hittade även några fina kartonger att ha i skafferiet så nu är det lite fixat med det också.

Tror jag ska göra broccoligratäng till middag. Kan jag passa att göra mat till August med. Han älskar potatis och broccolipurè nämeligen=) Fast nu blev jag sugen på soppa med nybakt bröd till! Det får det nog bli..brroccoli och morotsoppa mums!


Näe kanske bäst att komma igång. Har ju barn som ska läggas snart med. Imorrn har vi en playdate på förmiddagen också så då får de små liven vara utvilade och pigga=)

Trevlig kväll!

Storhandlat

Vi brukar försöka handla lite ordentligt ca en gång i veckan men denna månad tänkte vi se hur det var försöka fylla på av det man behövde ännu längre.

Efter H:s jobb drog vi iväg till citygross för att fylla vagnen. Vi köpte en del storpack som man delar upp och fryser in själv. Något man kanske inte alltid tänker på är att storpack inte alltid är billigare än mindre förpackningar. Så tipset är att ni kollar in kg-priset om ni inte redan brukar det=)

Jag som tycker att det är kul att fixa o dona i köket trivs bra med att ha en massa saker att välja på=)


Det som inte får plats i vanliga skåpen åkte in i "stora" skafferiet.

Idag ska vi till vaccinationskliniken för att August ska få influensavaccin. Hoppas inte sprutan gör för ont! 


SÅ skönt var att jag hann med allt igår som jag tänkte. Tvätt,disk, tömma soptunnor och blöjhinkar som står här och var i huset. Bor ju på nästan 160 kvm så att det finns några ställen att gå igenom.

Skönt att ha det gjort. I eftermiddag ska jag se om jag kan fixa ihop en sugarpaste och pyssla lite med. Hittade även ett par snygga prydnadspumpor igår som jag skulle vilja fixa till med snygg nånstans.

Ha en fin dag min vänner!


Välkommen onsdag!

Vi har en superhärlig morgon i lugnt tempo..Jag brygger precis dagens andra kanna kaffe. Dagen startade tidigt med en pigg August kl. 05.40. Ca 2 timmar senare tycker Signe att det är dags att gå upp. Vi vardagslyxade lite och jag bakade scones till frukost. Går väldigt smidigt med min "scones på burk" som jag visade. Dom blev jätteluftiga frasiga och fina *mums* räcker med bara smör på t o m.
 

Idag har vi inget planerat förräns i eftermiddag då vi ska fylla upp i skåp och skafferi=) Det ekar verkligen i skåpen men jag har försökt att hålla inköpen nere då vi planerat att åka till citygross idag. Så mat och sånt man haft i frysen är i princip förbrukad. Vetemjölet är också slut så det ska vi handla på oss ordentligt. Vi köper ju inte bröd längre utan bakar själva så det går åt en hel del mjöl då!

Jag ska pyssla lite i hemmet idag. Skriva inköplista fixa lite på övervåningen och vika lite tvätt och så. Sen får det nog bli en promenad eller ut i friska luften i trädgården.

Ha en fin dag!

Idag har jag varit flitig med kameran så jag slänger ut lite bilder från vår morgon och förmiddag





Dessa vackra blommor plockade jag med från Camilla och dom igår. Ett tips är ju att man inte alltid behöver sätta såna här buketter i en vas. Jag tycker det kan vara fint att stta dom i en vanlig blomkruka=)


Just det kom på en sak till.Tänkte ge mig på att baka sugarpaste. Ska handla ingridienser idag. Ska bli kul och se hur man jobbar med det=) Nån som vet hur länge det håller??


Inne i ett stim

Tävlar lite till..


Jag tävlar hos endenise.se om ett bäddset från Lillakotten.
Tävla HÄR du med!


Mer tävling


Jag tävlar om två planscher hos Mirabellcupcake, i samarbete med Annaform!
Tävla du med, klicka här!

@ home

Har flängt omkring hela dagen lång. Först öf sen till Camilla & co och sen hem till mamma. Bara hemma en snabbis för att plocka på mig lite ingridienser så att jag kunde släng ihop lite middag. Fick bli pannkakor=)

När jag var hos mamma fick jag telefonsamtal gällande rs-vaccin så nu är det ordnat också. August skulle samtidigt få komma på besök till läkaren som tog hand om honom innan han flög till Stockholm. Det är han som är hans "ansvariga" läkare i Linköping så det var dags att göra återbesök nu.

Ha en trevlig kväll!



Suddig bild men i alla fall. Visst är dom söta. Det är alltså älgar om ni inte ser det=) Gjorda efter barnens fötter och händer som mall idag på öf.


Wildchild

Snart ska jag och mina wildchilds ta oss iväg till ÖF ska bara piggna till lite. Har haft sovmorgon idag. H är ledig=)


Bilden är från igår..

Wigglekart


”Jag tävlar om en Wigglekart hos Fröken M – Tävla HÄR du oxå !!”

Halloween

Sitter och spånar lite på olika sorters pumpor och godsaker till halloween. Hittar inspiration på countryliving.





Bilder:Countryliving

Den nedersta tårtan är jag riktigt sugen på att prova. Den andar ocskå i och för sig. Om jag väljer att göra en av dom vilken tycker ni?

Nu måste jag ta tag i den här dagen känner jag. Ett snabbröj efter morgonen bravader och sen få vi se vad vi hittar på.

Ha det fint!

Leta kläder

Kände att det var dags att leta reda på lite undanstoppade kläder när man börjat få häng på legginsen=)


Minus 0,3 kg

Inte superbra men bättre än inget. Syndade en del i Stockholm med både pizza,godis och läsk men kände att det var värt det. Att jag inte minskat en mm i midjan skyller jag på att det är Den tiden på månaden.
Ny vecka nya tag!

Dock inte att förglömma att jag nu gått ner totalt 4,3 kg =)

Ha det fint!


I vinter



Bilder:Ellos
Sådär då har jag gjort slag i saken och klickat hem ett par overaller till barnen. Känns bra att ha det fixat!

Söndag

Idag har jag och barnen riktig söndag här hemma. Allt går i sakta mak. H jobbar och slutar vid 16. Jag och barnen har varit ute på en prommis och gett lite gammalt bröd till fåglarna. Luften är riktigt frisk och skön. Idag var det både tjockkläder och åkpåse som gällde.

Nu ringde min bonussyrra precis och skulle komma hit en sväng. Det är alltid kul!

Vi har precis lunchat och barnen leker. Jag ska pigga upp mig med lite kaffe sen blir det att ta tag i lite disk och tvätt.

Ha en fin dag!

Scones på burk & små godingar

Igår när jag lagt barnen blev jag sugen på att baka. Först gjorde jag detta=)

Jag har alltså blandat torrvaror till ett helt gäng scones. Man tillsätter bara smör och mjölk. Receptet har jag skrivit på burken. Smidigt! Ska bli kul och testa till kvällsmat eller frukost och se hur det blir=)

Sen gapade frysen tom på kakor. Jag gillar att ha lite i frysen fall man får oväntad besök. Eftersom att det var kväll när jag kom på att jag skulle baka passar dessa små godingar perfekt. Dom ska nämligen stå på eftervärmen i ugnen en hel natt!

Det är små mastiga chokladkakor som är väldigt mumsiga men det räcker med en liten goding åt gången=) Nu äter ju inte jag sånt längre men som sagt vill gärna ha nåt att bjuda på=)

Tävlar



Jag är med och tävlar om en marmorkavel  hos
http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/10/tavlingvinn-masterclass-marmorkavel.html

Barnmat: Spagetti & Köttfärssås



Oftast när jag lagar mat till August så passar jag på när jag gör vår mat men idag handlade jag hem lite extra för att kunna piffa till maten lite.

Så idag blandade jag vitlök,rivna okokta morötter. Skalade/skållade tomater. Kokt köttfärs,färsk oregano, smör, välling och spagetti som jag kokade mjuka ordentligt. Sen som sagt mixade jag allt. Får se vad han tycker om det för att jag gjorde mycket hihi

De flesta råvarorna jag använt är ekologiska.




Lek

Älskar denna bondgård. Det är bokklubb vi prenumererade på när Stina var liten. Det kom en bo om ett djur ock så följde djuret med som leksak också. Till slut hade vi alla och nu har vi plockat fram till Signe. Visst är dom fina?


Det är dock inte dessa hon leker med nu utan nu gör hon ett konstverk till barnkammaren förstår ni =)



Lungscint-ALBS

Sådär nu är jag pigg och utviald efter sovmorgon så jag tänkte berätta om dagen i Stockholm igår.

Kl. 09.00 Vi blir inskrivna på avd Q63 August får emlabedövning innan man sätter pvk:n. Även samtal med läkare angående scinten. Läkaren tyckte att August såg ut som "hälsan själv" . Kul att höra såklart! =) Vi får ett rum att hålla till i under dagen och August får en säng. 


I detta kök/väntrum har vi varit många ggr. På avdelning q63 bodde vi nog i ca 1 vecka



Kl.10.00 ungefär var det dags för lungröntgen.Hon skulle ringa avd om det var nåt men det gjorde hon inte så dom fick väl bra bilder antar jag. Signeligne satt fint bakom en skärm under tiden, jag och Henrik fick på oss ett varsit skyddsförkläde och så fick vi hålla pilterman still under tiden det fotades.


Kl.10.30 Dags att sätta pvk:n. August har varit svårstucken och är det tydligen fortfarande. I bägge fötterna försökte dom få dit nålen men kärlen sprack. Det var dom ställena han var emlad på och när dom letade ställen att sätta nålen på kunde man se flera ärr från tidgare nålar eller försök om man tittade riktigt noga. Min älskade lilla kille vad du är tapper!

Till slut bestämdes det att man sätter nålen i huvudet. Det var inte poppis hos pilterman men till slut kom den dit och han fick en tjusig nätmössa på huvet.

August var så trött efter detta att han somnade direkt. <3



Kl.11.00 Blev det samtal med kirurgen som gjort August operationer. August hade nu vaknat och var glad igen. Kirurgen lyssnade på lungorna och det lät så fint och dom verkar ha utvecklats till i princip normal stl. (Hans vänstra har varit i normal stl i princip hela tiden. Hans högra tror jag det var en femtdel av när dom precis opererat d-bråcket.

Efter detta samtal gick vi tillbaka till rummet där vi passade på att luncha. En trött Signe passade på att däcka i brosans vagn och Pilterman pilta omkring på golvet. Han har fastat sen kl. 10 och börjar nu bli irriterad och lite hungrig. När tröttheten kommer o han heller inte får sova, får mamma och pappa spexa en del för att avleda.

Kl. 13 kommer sjuksköterskan och en till som ville vara med och kolla under undersökningen. Den ena känner August igen från att pvk:n sattes dit så honom var han inte så glad på att medicinen han nu fick var otroligt äcklig gjorde inte saken bättre men han fick lite sockerlösning mellan klunkarna för att det skulle underlätta. Till slut var medicinen nere och en väldigt trött August somnade i mammas famn. Då var det dags att lägga över honom till sjukhussängen och läkaren kom för att fälja oss. Det blev det en snabb promenad ner till stället där skiktröntgen gjordes. Medicinen tog ordentligt och August hade fått en saturationsmätare och dom hade med sig en syremask ifall att medcinen tog för bra så att han inte skulle andas ordentligt men som tur var blev det ingen sån dramatik utan sat låg bra hela tiden.


En väldigt trött och avslappnad August läggs i en vakuummadrass. Det är extremt viktig att man är helt still när man gör scinten.


Nu var det dags att ge honom det ämnet som skulle ut i blodet och även inhaleras sen gick apparten runt August.




Undersökningen tog ca 45 min och Signe fick beröm för att hon kunde vara med och skötte sig så duktigt under tiden.


Nu var det dags att åka upp till rummet på avdelningen igen. Nu skulle vi vänta på att trötter skulle vakna och äta osv.

Vi köpte oss en macka under tiden och drack lite kaffe medans August sov så hårt i sängen. Efetr en stund började han kika och då kunde vi ta bort satmätaren igen. Sen dröjde det bara några minuter så hade vi en pigg men även lite yr August i sängen.

Den gröna slangen där ser intressant ut tyckte August.

Nu fixade vi lite välling och August slukade ca 200 ml på en gång så då gick jag och värmde lite purè. Dena var han inte förtjust i så då fick han lite päronpurè ock slukade nästan hela burken. Han sköljde ner det med äppeljuice.

Henrik gick och klädde August och städade rummet medan jag, jagade rätt på en sköterska som kom för att ta bort pvk:n. När hon kom till rummet så sa hon att hon blivit varnad att han var en liten vilde.

Pvk:n kom loss efter lite missnöje men sen satt vi oss i bilen och åkte hem. Båda barnen sov nästan hela vägen hem i alla fall August.

Svaret på scinten kommer om ett par veckor. Så då ska jag ringa dom men han som gjorde den tyckte det såg väldigt bra ut.

Kirugen sa att August ska ha RS-sprutan även denna säsong så det ska jag också ringa om.

Så vill jag tillägga att Sverige är ett otroligt bra land och vi är så nöjda med sjukvården och all trevlig och hjälpsam personal. Signe var med hela dagen och det gick hur bra som helst och personalen brydde sig om henne också och pratade med henne och hon fick en liten docka osv=)



Om jag hinner sen ska jag lägga ut ett barnmatsrecept tänkte jag=)

Trevlig Lördag!

Trötta

Oj vilken intensiv dag det har varit. Den startade tidigt också.

August hade massor av inbokade saker och alla är så nöjda med hur bra det går för honom så =)

Jag är för trött för att gå inpå detaljer ikväll men det har gått bra i alla fall (dom hade lite svårt att sätta nål på August och efter ha försökt på bägge fötter som var emlade så fick dom till slut ge sig och sätta en i huvet igen det var dock inte emlat så det kände han av ordentligt tyvärr men det var över ganska fort och han somnade sött i vagnen en stund) 

Hotellet var superfint också!

Ville bara kika in och säga gokväll!

Ha det bra!

Morgonpigg


Ena stunden ligger man här och har bengympa



Nästa stund var han här borta och meckade bobbycar =)

En morgonpigg liten kille har vi här. Hans mamma är inte lika morgonpigg men efetr lite kaffe blir det bra=)

Idag ska vi till Stockholm. Tänkte sticka vid lunch. När vi kommer fram checkar vi in på hotellet och sen har vi bestämt att vi ska äta pizza i Solna C=) Jag äter ju inte sånt längre men tänkte att om jag tar en tredjedel pizza, sallad och vatten är det ändå ok. Den är ju så god där! Så blir det att kika lite i affärerna också. Imorrn är det en heldag på ALBS. Klockan 9 har han första tiden. Min lilla kille ska få en nål och ska få emblaplåster. Nu var det länge sen dom stack honom och jag hoppas dom hittar rätt så dom inte behöver gräva en massa med nålen som dom gjorde när vi var inlagda där. Allt var ju så smått så dom hade svårt att hitta rätt ställe att sätta nålen. När han opereades för sitt ljumskbråck fick han nålen i huvet! Fast han var cool över det min lilla hårding. Han fick socker i munnen samtidigt=)


Får se om det blir någon uppdatering från Stockholm. Internet har jag tillgång till både på telfonen och på hotellet så vi får väl se.

Ha en fin dag!

Över 8kg-strecket

Idag var vi på bvc som sagt och Pilterman växer på bra. Nu har han passerat 8kg-strecket idag vägde han 8140 gram 69 cm lång (ca 8,5 mån är han nu). Alla kurvor pekade lite uppåt=)

Härligt!



Foto från häromdagen.


Måste bara visa denna bilden också.

Signe hade hällt ut en stor påse majskrokar på vardagsrumsgolvet och där satt/låg dom och mumsade förfullt. Som ni ser på bilden är Signe väldigt hjälpsam och skicka majskrokar till sin lillebror=)

Just det nu är hotell och allt fixat tills på torsdag. Så imorrn ska jag fixa lite packning och inhandling. Blir köpemat att ta med till August. Det håller ju i rumsvärme.


Just det Signe som det alltid varit full fart på istort sett och redan från förlossningen satt och pysslade så lugnt och länge idag på ÖF. SÅ idag köptes det hem en stor vaxduk till vårt bord så att hon kan pyssla och kladda ordentligt vid bordet=)


Ha en fin kväll!

Veckan

Väntar på att pilterman ska vakna så att vi kan gå till ÖF. I eftermiddag står vägning på bvc på planeringen. Väntar även på samtal från kuratorn angående bokningsnummer till hotellet vi ska sova på,på torsdag. På fredag är det ALBS som gäller. Lungscint,lungröntgen och samtal med kirurgen en heldag med andra ord!

Ha det fint!

Bilder från barnkammaren


Ny och fin förvaring från svärmor.


Här ser man hur liten August fot var när han föddes. Det lilla hjärtat gjorde på NEO-IVA i Linköping



Här ser ni hur vi har gjort för att "skärma" av rummet lite=)

Minus 1,2 kg

Yes! Idag visade vågen på 1,2 kg minus och minus 3 cm midja. Det blir 6 cm på 2 veckor=) Nu har jag gått ner ca 4 kg sen jag började. Känns bra!


Fullt upp

Har inte glömt bort bloggen men har inte riktigt tid nu. Lite fullt upp så att säga. Brukar oftast kunna ta mig lite tid för att skriva av mig men har pysslat med annat... Först var det innebandy imorse och sen har vi idag haft kalas för Stina som fyllt 7 år. Slänger ut lite bilder på tårtan jag gjorde.

Bottnarna bakade jag igår. Det är ljusa bottnar och den är fylld med vaniljkräm och jorgubbsylt. På den är det marsipan,(vaniljgrädde gjord på äkta vaniljsocker) och kristyr.



Stinas favvofärg är grön=)


Slänger ut på de övriga godsakerna också..



Igår hade vi även lite paketöppning på kvällen då Stina kommit hit efter att ha haft mammavecka.




Idag fick mösskorgarna påfyllning med så fina mössor från svärmor. Signe var sån färgklick när vi gick till affären förut så måste visa en bild på det med. Här inviger hon den turkosa molmössan.



Fick även 2 supersöta tygkorgar till barnen och imorrn ska jag se om jag hinner fixa fint i barnkammaren så tänkte jag ha dom där vid skötbordet att ha blöjor i=)

August var svårsövd ikväll fast man såg tydligt att han var trött. Kanske övertrött? Nu verkar han sova i alla fall. Jag ska slappa framför tv:n och käka dipp o grönsaker. Bara ta det lugnt och så får det nog bli tidig kväll. Imorrn är det dags för barnmaskeradkalas nämeligen=)

Ha det fint!


Eftermiddagen

Redan eftermiddag. Den ska spenderas med Camilla,Stina och Albert. Där skulle vi få mat också. Lyx! Har precis plockat i ordning här hemma och vi ska snart gå. Blir en ordentlig promenad men då slår jag 2 flugor i en smäll med att jag får motion och barnen frisk luft=)

Ha det fint!


Hjärtat svämmar över


Hjärtat svämmar över


Ibland svämmar hjärtat över av kärlek och då är inte tårarna lågnt borta.
Sitter och smyger på min fina barn när dom leker. Eller ja Signe leker med August.
Hon sitter på huk framför honom och packar en väska med nappar.
Hon ska nämligen sätta sig på sin bobbycar och åka bilen till fafa (farfar).
 August viftar frenetiskt med armarna för att få tag i Signes leopardmönstrade handväska och Signe säger" e min väska till honom".
Tänk att ett sånt lite ögonblick kan bli så stort!


Öf

Idag var jag segstartad. Undrar om det är för att det är så mörkt på morgonen. Idag står i alla fall Öf på planeringen. Barnen älskar när vi är iväg på sånt =)

Ha en fin dag!

Hurra hurra

Idag blir min fantastiska bonusdotter hela 7 år! Tiden går.. Stort grattis till Stina!
Image_large
Bilden kommer från weheartit.com


Stina har mamamvecka men vi ska dit ikväll och fira henne =)

0,9 kg minus

Woho nästan 1 kg ner på en vecka. Fast bäst känns det nog att midjemåttet minskat med hela 3 cm på en vecka. Antar att magövningarna gör nytta=)

Är helnöjd.

Nästan 3 kg minus sen starten! Tänk vad det kan göra att lägga om kosten. Det o röra lite på sig. Jag menar jag håller ju inte på med någon diet som lchf eller GI eller så. Det jag tänker på mest är socker annars äter jag det mesta. Det är sötsaker och skräpmat jag passar mig mest för. Jag dricker massor av vatten också!

Ha en fin dag! Här startade den tidigt kan jag säga!

Bildbomb från kvällen

Igår blev vi bjudna på en brakmiddag. Supergott. 3 rätter var det.

Till förrätt fick vi grön sparris lindad i serranoskinka och brucshetta.

Till varmrätt fick vi. Fläskfilè med champinjoner lök grädde ost. Till detta var det klyftpotatis och en fin sallad med massa olika grejer i. Supergott!

Till efterrätt fick vi varm banan fullspäckad med mörk och vit choklad och vaniljglass. Behöver inte säga att vi blev mätta va=)

Här kommer bilderna














Haha kolla in Signe min på denna sista bild. Hon ser rätt nöjd ut med att det är efterättsdags=)

Tack för en supertrevlig kväll alla inblandade!

Gå-bort-presenttips



Jag älskar att fynda och leta roliga eller fina presenter och att slå in dom fint. Snart ska vi iväg på middag och jag försökte tänka ut en gå-bort-present till min bror. Jag köpte en grön skål och sen gick jag till smågodiset och handlade av allt grönt godis jag kunde hitta. När jag kom hem såg att jag hade presentpapper i samma mönster så det satte jag på dessa ljus. Ljus går ju alltid åt=)

Går-Dagens


1 år sen 2/10





Haha vilket kul sammanträffande. Absolut inte planerat med jag gick tillbaka i bloggen för att kolla vad jag gjorde för 1 år sen. Då ser jag att jag skrivit om middagen när det var mamma och Eriks tur att hålla i 3-rätter och ikväll är det alltså brosans tur =) Kul!




1 år sen
*********************************************************************************




Blev vissa ändringar gällande tiden och sällskapet men har haft en riktigt trevlig kväll! Lägger ut lite bilder=)



Mysigt!




Förrätt,varmrätt och efterätt. Gott!




Signes förrätt=)



Min lillebror Johannes.


Moi


Erik och min mamma och lillebror Johan.




Signe


Helkväll med vännerna

Igår blev det en helkväll med vännerna. Hade superkul! Mötte upp en del av gänget och så åkte vi tillsammans bussen in till stan. Vi har ingen krog här där jag bor längre för den har stängt (just det, den. Vi hara bara en!) pga av en vattenläcka. Så nu är det att ta sig till Linköping när man är sugen på att gå ut. I alla fall vi tog bussen in och sen gick vi hem till andra vänner och det åts ost och kex och dracks en del vin.

Klockan sprang iväg och det tjattrades och sjöngs osv=) Sen gick vi och satte oss på en pub och hade trevligt med allsång och tjatter även där. Ska säga att vårt bord drog igång hela puben till allsång (mina vänner är teaterfolk) även jag har varit det en gång i tiden=)

Klockan sprang iväg och det var dags att gå och hinna med sista bussen hem. Är ju 3-3,5 mil hem så den vill man inte missa om man säger så.

Innan vi satte oss sprang vi in på mcdonalds och jag köpte mig en liten happy meal till kvällsmat.

Hade i alla fall superkul och bra inititiv av dig Josefin att samla ihop för lite festligeheter=)

Bilderna ligger på mobilen och jag kan inte lägga in dom tyvärr men det får gå ändå.

Nu är det snart dags att göra sig i ordning för idag blir dte 3 rätters hos min bror. Vi har valt att turas om och göra som typ i programmet halv åtta hos mig.

Såhär såg det ut när jag hade min middag för över ett år sen




 


Brödbak

Börjar eka tomt i frysen så nu på morgonen har jag baket en råglimpa innan jag ska iväg och spela bandy. Blev perfekt timing.

Är så mycket lättare att baka nu när man börjat få lite rutin på det (har inte köpt hem bröd på 1-1,5 månad). Ser man att det börjar ta slut får man slänga ihop en deg..När man bakar så ofta så finns det oftast ingridienser till de flesta bröden.

Bakar man lite mer sällan så har man typ aldrig grejer hemma så då blir det världens projekt att man måste åka och handla innan och så blir det dyrt då med.

Nu handlar vi mjöl och sådant i stora förpackningar och vi ser till att ha saker hemma så att man kan slänga ihop ett bröd lite fort=)


Ville även visa min snygga förvaring till brödkryddorna. Har fått den av svärmor.


och när jag inte bakar hänger den här


Ännu en fullspäckad lördag =)

Igår hade vi fredagsmys med tända ljus och god mat. Jag gjorde potatisgratäng, rödvinsmarinerad helstekt fläskfilè och champinjonstuvning och en grönsallad. Barnen åt tidigare och hade somnat så vi käkade framför idol på tv:n=)

Fläskfilèn blev så bra så jag lägger ut hur jag gjorde. Använde ingen kötttermometer så ni får kolla så det är genomstekt om ni går på mina tider.

Först skär bort allt fett och senor så att det är en fin bit kvar. Sen lade jag jag den en stund i en plastpåse tillsammans med sköneros egna rödvinsmarinad.

Steker på hela filèn i en stekpanna. Saltar och pepprar. Bryn runtom hela. Sen in i ugnen 230 grader ca 15 min sen höjde jag till 250 grader och så hade den inne 5 min till.

Rulla sen in den i folie och låt den vara i folien ca 20 min. Skär sedan upp tunna skivor och servera.



Idag ska jag spela innebandy igen =) Sen hem och mysa med familjen en stund och sedan fixa i ordning mig för ikväll ska jag dricka lite vin med goda vänner.

Imorrn blir det 3-rätter hos min bror. Mums!

Ha det fint!

RSS 2.0