<3



Manikyr


Idag har jag fått manikyr. Blev supernöjd!

Idag har vi nästan varit ute hela dagen dagen. Vid 9 gick vi till ÖF. August fick också följa med idag=) och där var det lek och fika och så blåste vi såpbubblor August verkade stormtrivas precis som Signe. Sen iväg på nagelfix och efter det har vi varit ute hela dagen (fötutom när vi åt lunch). Signe fick vatten i badbaljan och har gått ut och i, i den. Nu sover bägag små. Signe borde verkligen inte sova nu men hon var helt färdig. Vi håller på att ta bort henne middagslur men iblan orkar hon inte hålla sig vaken ända till 19 så då blir det så men så får det vara. Antar att det är i överlappningen.

Stina har sin kusin här och leker dom var och badade förut men nu är dom här istället.

Egentligen skulle jag behöva plocka och dona för det har jag inte gjort något idag men njae tror det skulle bli sämre väder imorgon så kanske får det vänta tills dess=)

Ha det fint!

Barn överallt!

Idag var jag och barnen och träffade mammorna och deras barn. Det var barn överallt och såå kul att alla samlades och vädret var ju kanoners med. August fann sig väl tillrätta bland alla. Drack 195 ml av 4 månaders- NAN och låg sedan nöjd och jollrade på en fäll i gräset och hade en liten pratstund med  Johanna=)

Imorgon ska det ju vara varmt också kanske rent utav blir en dag på stranden. Får känna av det imorgon=) Nu är jag helt slut efter en fullspäckad dag! Supermätt också. Gjorde lövbiffgryta med potatis och vinbärgelè. Tänkte slå mig ner framför tv:n och se den där dokumentären på fyran nu.

Ha det fint!

Mån-Dagens 30/5



Full fart




Signe svingar sig upp i kontorsstolen. Full fart på den donnan=)


På förmiddagen har vi shoppat lite bebisartiklar. Dinapp,nappflaska och ersättning. Dagens standard- undanplockning har gjorts och så har jag bäddat rent i sängarna. Så otroligt skönt att lägga sig i en nybäddad säng!  Efter det åt jag brunch på fiket Signe fick en glass och efter det har vi bara tagit lugnt här hemma. Ska iväg sen på playdate med några vänner som vi inte träffat på länge..Kul =)

Ha en fin dag! 

Sön-Dagens 29/5



Kalas

Nu har alla åkt hem och H är på och tittar på fotboll så jag och barnen är själva. Ska steka hamburgare snart. Det var Stinas önskan till middag idag och fine by me.

Alltid så trevligt när vi alla samlas i familjerna och jag fick så mycket fint. En del av det jag fått är inte med på bilderna. Både naglarna och tatueringen har jag kvar. Naglarna håller på och växer men ska få en fin manikyr på tisdag och tatueringen ska jag göra 22 Juni. Sen bjöd även min bror på en del igår som present.

Det jag fick idag var en fin scarf och en parfym som luktar ljuvligt. Så fick jag ett lotto-spel hoppas jag vinner och en vän till mitt stora fina mattèusfat-en godisskål i samma färg och  så godis att ha i den. Fina blommor och kort som svärmor scrapbookat (hur stavas det?) Hon gör alltid så fina kort=)

Tack alla för sällskap och de fina presenterna!





Min bror hade med sig jättesöta nallar till barnen och en varsin tia-lott. Stina fick en Sköldpadda med tillhörande unge. Signe fick en haj med unge och August fick en krokdil med unge. August och Stina vann en varsin tia på sina lotter=)

Ha det fint!

Mors Dag!

20080712194614
Bilden kommer från weheartit.com

Gårdagen i bilder


Brorsan väntar på tåget


Jag och kusin Timmy






Riddarsncitzel med rödvinsås och chokladtårta med apelsingrädde smakade bra!


Efter den middagen blev vi rätt sega så min bror köpte en redbull och jäger till oss=)

Hade en jättetrevlig och ganska lugn kväll och det var superskönt att vi kunde ta tåget in och hem körde snälla pappa oss=)

Nu behöver jag fixa iordning mig lite för om ett par timmar får vi gäster!

Ha det fint!

Lör-Dagens 28/5



Lördag

Snart kommer pizza och sedan måste jag börja fixa mig inför kvällen. Blir en helkväll i stan med middag och festligheter=)

Annars har det varit en lugn dag med massa mys med barnen. H jobbar men kommer hem strax...Har haft sovmorgon idag så att man orkar hålla sig vaken och så får jag självklart sovmorgon imorgon med=)

Ha det  fint!


Skratt

Idag fick jag höra August skratta för första gången. Så sött. Sett att han skrattar har man ju gjort länge men inte hört! Det var Stina som fick honom att skratta högt! =)

Kylskåpsmagneter


Är inget fan av kylskåpsmagneter men den senaste tiden har jag hittat flera st fina=)

Fre-Dagens 27/5


Ärenden

Idag har jag en hel del som bhöver fixas inför helgen men H är ledig idag så får se om vi åker alla eller om bara jag går eller om jag och barnen går=)

Jag ska handla lite inför kalaset på söndag och sen ska jag till systembolaget och köpa något gott att dricka till imorgon som jag kan ha när jag fixar i ordning mig. Känns så lyxigt=) Sen måste jag höra med broderskapet om han fixat skjuts eller om vi ska åka buss för då måste jag köpa ett busskort och ladda på.

Fredag Underbart!

Vi har riktigt chill morgon. Bara jag coh August vakna och han ligger o gymmar. Ska strax fixa lite gröt till honom och sen värma NAN.

Man får verkligen rutiner även när man går hemma. Jag har gått hemma sen sommaren 2009 förutom sommarjobb förra sommaren och Signe går inte på förskola men vi har våra rutiner ändå och efter sommaren kommer vi kanske börja våga oss ut på Öppna Förskolan och liknade=)

Nej nu börjar nog August bli hungrig...

Ha dte fint!

Tors-Dagens one more time!


Spillde ner mig när jag åt lunch. Så idag kan jag bjuda på 2 dagens om någon mot förmodan skulle vara intresserad av det hihi. Den här tröjan rotade jag fram i garderoben. Den köpte strax före August föddes och tänkte att den skulle vara perfekt att ha på sjukhuset. Framförallt om man hade blivit snittad. Nu blev jag inte det och jag hann inte packa min egen väska heller så ja vet faktiskt inte ens om jag har använt den här. Någon gång kanske men idag alltså så fick den också vara med lite=)

Tors-Dagens 26/5


Godmorgon torsdag




Godmorgon. Här startade dagen kl 06.20 för min del. August vakande först av barnen och fick smaka lite gröt till frukost. Strax därefter vaknade Signe och hon fick frukost medans August satt i sin vagga och käkade majskrok. Sen satte jag Signe framför PINGU medans August fick käka sin NAN.

Nu är vi alla klädda och fixade inför dagen och August sover dagens första tupplur.
Imorrn är det fredag. Lovely! Då ska jag färga håret för att på lördag ska jag ut med min lillebror.

Vi ska in till stora staden och käka mat och sen ska vi ut och dansa eller kanske bara sitta på någon krog och babbla. Ska bli jättekul=) Dagen efter blir det lite födelsdagskalas för att jag har fyllt år=)

Trevlig dag och ha det fint!

Gokväll!

Här doftar det ljuvligt från spisen. Henrik gör en god soppa som är en av hans specialare till det ska vi ha färska frallor med ost och till efterätt blir det rabarberpaj med vaniljsås.

Vi har hyrt hem Änglagård som vi ska se på efter maten. Tror den kan vara bra!


Gjorde en fläta på Signe nyss. Oj vad hennes hår växer!

Min stora lilla tjej!

4 månader idag!

Idag är August 4 mån och har dagen till ära fått gröt till frukost=)



Här en länk till August video
http://youtu.be/P0PDKyT_nug

En favorit


Min favvo bland blommor. Den vi har i vår trädgård har lite annorlunda färg också!

Mellanmål



Idag har jag fyllt på i mellisförrådet. Russin,riskakor med gräddfil/paprikasmak och en förp kanelsmak och så även majskrokar (majskrokarna köpte jag hem till August som han ska få pröva vartefter. Signe gillade dom när hon var liten men nu har hon ju smaka riktiga ostbågar så då kan jag förstå att majskrokarna ligger i lä. Vad äter era smån till mellis? Något tips? Ja förutom smörgås förstås=)

Massor av lek!

Idag har det varit massor av barn här på vår baksida och lekt. Stinas mamma och lillebror kom och sen kom Stina och ett helt gäng till. Superkul och det var en trött Signe som inte sovit middag idag som nu har däckat efter bad och kvällsvälling!

Jag hade sovmorgon idag och jag sov läänge. Var typ dags för lunch så jag och barnen gick neråt och käkade lunch på fiket. Signe fick när hon kom hem. Hon käkade en glass på fiket istället. Sen handlade vi fika och ja sen fick vi besök så det var den dagen. Tiden bara flög iväg....

Nu ska jag snart plocka undan lite efter dagens eskapader och ut vattna blommor osv.

Henrik skulle storhandla efter jobbet (är egen företagare och jobbar med solskydd. Så ni kan ju tänka er att det finns en del att göra när vädret är så här=). Sen lovade han mig att han skulle laga till sin goda fläskfilègryta så jag hoppas han kommer hem skapligt ikväll.

Ha det fint!



Måste visa er den här bilden på Signe när hon speglar sig strax efter att jag fotat Dagens hihi. Äpplet faller inte lågnt från trädet brukar man ju säga.

Bad henne göra sin arga min också när jag fotade hihi.

Mån-Dagens 23/5



Helgen

Lite bilder från helgen med grill med min bröder och morfar och Johans tjej Linn och så lite bilder från helgen överlag=)

Ha det fint!










 

26 år


P1010758-1_large
Bilden kommer från weheartit.com


26 år sen jag såg dagens ljus. Tack för det mamma och pappa=)


Guess what?


Gissa vad vi ska göra ikväll??=)

Gamla Stan






Dagen började med att mina naglar behövde fixas (a work in progress) om man säger så. Sen blev det en tur till gamla stan och där fikade vi på ett mysigt fik och köpte hem godis till kvällen. Anledning att vi åkte dit idag var för att vi skulle fota oss till bb-nytt i tidningen=)

Ha det fint!

Tors-Dagens 19/5


Hjärteko

Allt verkade bra på hjärtekot. Dom var tvugna att kolla från en annan vinkel än vad dom brukar då hjärtat ligger precis bakom bröstbenet. Dom försökte även få en susning om trycket i lungorna och det verkade också bra och så kollade dom sysresättning och den var också bra. Kanoners! Han hade legat snällt och jollrat under undersökningen. Efter halva började han snutta mycket så då hade en sköterska gett honom socker =)

Jag och Signe gick och shoppade lite under tiden så H var med August då jag och Signe fortfarande är snoriga och känner inte för o smitta ner massa människor på en hjärtavdelning.

Innan ekot var vi på babyproffsen och köpte denna =) Får se om han gillar den..

Ha det fint!




US



August min lille man. Jag är så glad att det var just du som gömde dig i min mage.Så glad att du kom till oss! Du är en sådan stark och underbar och glad liten kille som verkligen verkar vara väldigt nyfiken på livet!

Min kärlek till er, mina älskade barn är villkorslös och total!

(Förresten i sommar kommer vi hålla i en träff för diafragmabråckbarn och deras familjer. Ska bli så härligt att få prata med människor som har gjort liknande resor även om inget diafragmbråck är det andra likt så förstår man nog ändå varandra på ett alldeles särskilt vis. )

Idag ska vi till US för August ska göra ett hjärteko. Han skulle ha gjort i Stockholm egentligen men dom hade inga tider då. August hjärta ligger lite åt höger sida. Innan han opererades låg det för mycket åt vänster sida. Sen opereade dom honom och drog ner organen som trängt upp på högersidan och sedan lappade ihop diafragman med en bit gortex. Då fick hjärtat plats att flytta sig tillbaka men eftersom att inte högerlunga har växt till sih helt ännu så har alltså hjärtat åkt över lite på höger sida men det var ju alltså väntat. Hade dt liksom legat på högersidan på ett barn som fött friskt så hade det ju varit lustigt men i August fall betyder inget speciellt men som sagt det har ju blivit undanträngt innan operation så det är väl rutin att kolla. Bra att dom har koll! 

You rock my world


Bilden kommer från babyproffsen.se

August vill gärna bli vaggad i vagnen. Ibland är det,det enda sättet att få honom nöjd och han känner inom en tiotusendelssekund av om man slutat vagga=) Alltså han kan föredra att ligga i vagnen än famnen. Så idag bestämde vi oss för att pröva en sådan vagga/gunga man kan sätta barnet i. Någon som provat? Vi ska köpa en imorgon.

5390 gram

väger lillkillen nu och han följer sin kurva fint! Jag är megaförkyld och orkar inte göra något annat än att sköta om barnen allt annat får va för stunden. Ha det fint!

Förkyld och feber



Tumblr_ld8gzwnmrh1qa48hso1_500_large
Bilden är från weheartit. Söt men påminner inte termometern lite om ett gravtest=)


Har blivit förkyld och har fått feber. Så idag har varit en riktigt slappardag. Nu hoppas jag att August slipper det här..Han har redan varit förkyld en gång och det var lugnt men man blir ju ändå nervös att han ska åka på nåt men nu håller vi tummarna som sagt att han slipper så ska jag låta bli att pussa honom tills förkylningen är borta!

Hoppas ni haft en bra helg!


Lör-Dagens 14/5



Riddarspel









Idag har vi haft en toppentrevlig dag hela familjen och varit på riddarspelen i Ekenäs. Det har käkats viltsvinsklämma,äppelkaka och glass mm. Barnen verkade ha superkul och när dom har skoj så trivs ju jag=) Vädret har varit riktigt skönt också och jag blev väldigt postivt överraskad så det blir nog en traditon det här=)
Tjejerna klädde ut sig i medeltidskläder, så gulligt.

Ha det fint!

Ett under!

Hittade dom här bilderna nyss. Dom är tagna ca 1 vecka innan August kom. Känner att det måste vara ett under att han inte kom tidigare...Skapliga sammandragningar liksom.Så kunde det se ut när dom ville se om magen tolererade att jag gick lite..Lustigt hur lugn man var  ändå under omständigheterna men jag förstod nog inte riktigt..Säkert någon skyddmekanism eller nåt. Så nära att han kom ännu tidigare än vad han gjorde!




Inte så snygg bild men bjuder på det!

I vår trädgård








Så lummigt och grönt i trädgården nu. Så härligt!

Skräckfilm

Har haft min goda vän Thina här vi har käkat massa gott o glott på film.Kul!

Thina och jag har känt varandra länge och vi är inte speciellt lika men kommer väldigt bra överens!

Tack för ikväll Thina! =)


Fredagsfint






Städade gjorde jag igår så idag har jag bara kunnat pyssla och fixa fint istället. Fixade i ordning en dörrkrans och köpt hem fina rosor (mycket bra pris på dom) likaså fick jag tag på en körbärstomatplanta på torghandeln så den ska jag plantera i en likadan kruka som jag planterade kryddor i så ska den få stå där brevid dom på vårt lilla "grillbuffèbord" =)

Trevlig helg!

Shopping häromdagen









Yesterday

Blev en heldag på stan igår. Stina var hos sin mamma annars så va vi hela familjen som tog en shoppingtur. Första gången faktiskt,sen August kom. Vädret var underbart och vi fikade och åt mat och strosade omkring för fullt. På morgonen hade jag tid för att fixa naglarn och sen drog vi direkt till staden för att fylla på lite till i garderoberna. Gjorde flera riktiga fynd=) Nu har jag inte rätt kamera här men ska visa lite bilder från shoppingturen sen men nu kan jag visa lite av vad vi hittade=)



Supercool hatt i stl 62 till August.



Stinas sommargarderob piffades upp.


Antar att det är pyjamaser men det kommr inte vi använda dom som. Utan det här ska August glassa omkring i,i sommar=)


Sitter o tar det cool-lugnt. Bägge barnen sover och jag har hunnit med hur mycket som helst idag. Städat,fixat tvätt rensat ur för smått ur August garderob mm. När barnen vaknar ska vi handla mat och grejer.

Ha det fint!

För ca 3 månader sen


Hittade den här bilden. Tänk att det bara är ca 3 månader sen! August sover i min famn just precis nu också men nu har han inte en slang så lågnt ögat kan nå=)

Parken


Förmiddagen har spenderats i Folkets Park. Där var Öppna Förskolan som bjöd på korv och kaffe=) Premiär för August på Öppnis (går inte på öppnis med honom pga av smittor) men utomhus tycker jag det är lugnt! Såå skönt med sommar!

Imorgon är H ledig hela dagen så då ska jag fixa naglarna och sen blir det en shoppingtur. Har så svårt att hitta bra sommkläder för riktig varma dagar. Jag vill ha snygga kläder men som ändå passar min relativt nya "mammakropp" if you know what I mean=)

Oj nu låter det som 100 ungar går förbi vårt hus o gapar hoppas inte de väcker August!

Ha det fint!

By the way ge mig gärna lite shoppingtips om ni har några!


Sommarklädd


Underbara dagar


Gårdagens trädgårdprojekt blev att plantera kryddor som kan stå på vår altan så man har färska kryddor att bara knipsa av när man grillat. Timjan och persilja blev det. I vårt kryddland i trädgården har vi ännu fler citronmeliss och gräslök mm =)


T o m med maten åt vi utomhus. Rostbiff från charken,potaissallad från kyldisken och bröd från konditoriet=)



Jag placerade mig här när barnen sov.




Så härligt med hela sommaren framför sig. Ledig är jag ju denna sommar med. Förra sommarn jobbade jag för fullt nygravid i värmen på ett ålderdomshem. Den här sommarn kommer vi bara åka på dagsutflykter "hem ljuva hem" Jag har ju nästan varit hemifrån 1.5 mån redan detta år (6 dagar karolinska Antanatal, 5 dagar Linköping US specialbb, nästan en månad på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och sedan 1 dygn på NEO-IVA (Linköping). Under den här tiden var jag hemma en eftermiddag/kväll!

Så som sagt home sweet home!

Ha det fint!

Utedag



Dagen kommer nog spenderas mestadels ute. Tyvärr kan jag bli lite uttråkad så jag vill ha lite trädgårdsprojekt när jag är ute så jag får vad jag hittar på=)

Kalaset var trevligt igår och det bjöds på supergod smörgåstårta och cheescake=)

August kom hem med en snygg mössa hans farmor hade sytt=)


Bvc ska vi till idag. Spännande att se hur det är med vikten på lille killen. Han äter ju numera runt 140 ml per mål ,.Ibland mindre.Ibland mer=)

På onsdag ska jag fixa naglarna (fyller år snart och har fått det i present=) lyxigt). I helgen har vi tänkt att gå på riddarspel men får hoppas att vädret är bra annars känns det inte lika skoj.

Just det blev en sväng på RUSTA igår med =)


Ha det fint!

Sön-Dagens 8/5



Strax ska vi bege oss till staden på kalajs=)

Sunshine

Tumblr_l349mqjwm81qawakpo1_500_large
Bilden kommer från weheartit.com



Solstrålarna letar sig in i vårt vardagsrum.Det blev en otroligt tidig morgon som startade redan Kl: 05.11 pga av en annan pigg liten solstråle=)

Känner mig så oerhört lycklig! Älskar min underbara familj och det liv vi lever tillsammans!

Signe Sunshine sover fortfarande men när hon vaknat och affärerna öppnar blr det att gå och handla frukost. Jag är nämligen riktig sugen på skinka/tomat/philadelphiaost-toast så dte ska inhandlas och Oboy med. Jag är en sucker för Oboy! =)

Ha det fint!

Psuedotvillingar


Den här bilden från våran diskbänk tycker jag visar ganska bra varför syskon som det är mindre än 18 mån emellan kallas för psuedotvillingar =)

Solstråle




Fredagsfint



Har gjort lite fint till helgen idag. Gjorde n snabbstädning förut och köpte hem tulpaner. Ska även tjuvsmaka fredagodiset. Dom sålde ut påskägg på ica till väldigt bra pris. 22 kr tror jag det var och då var allt möjligt i. Twix,bilar osv=)

Tors-Dagens 5/5


Greys anatomy

Missade Greys igår men tittade idag och jag tror jag grät mig genom hela avsnittet. Det pricka rakt i hjärtat. Nu brukar jag tjuta till Greys men när man själv varit med om massa sjukhusdramatik på riktigt blir man extra känslig. Dels att man var med om en massa själv både före och framförallt efter förlossningen, ca 2 v på sjukhus före och ca 4 v efter blev det. Man ser och hör så mycket när man bor på ett sjukhus som vi gjorde. Inte bara saker som rörde oss.

Vissa saker etsar sig fast på näthinnan.








*********************************************************************************************

Idag skiner solen så vi ska väl ta oss ut vartefter. Blir lite shopping och en tur till cafèt tror jag. Sen lek i trädgården=)

Ha det fint! 


200 ml!

Tumblr_ljj1rruil51qa5mz3o1_400_large
Bild från:weheartit.com

ca 200 ml käkade lillkillen nyss. Det är rekord för honom kan jag säga. Gjorde i ordning en liten flaska med ca 100 ml och sedan tänkte jag söva honom i vagnen men han var inte nöjd så jag gjorde i ordning en flaska på 100 ml till och då sluka han det med hihi. Nu ligger han helt nöjd i babygymmet lillkillen=)


höst/vinter/vår/sommar


910558ff2e2478c7el8_large
bild från:weheartit.com



Vinter igen men bara för en dag får vi hoppas=) Igår fick jag trevligt och oväntat besök till middagen. Min bror och hans tjej kom och åt middag brorsan lagade maten och han badade även Signe och gjorde henne redo för att sova. Brorsans tjej Linn hjälpte till med disken och August så jag får gärna oväntat besök flera ggr=) Strax före hade även mamma hälsat på med en äppelpaj och hon lyckades även söva August i vagnen. August var lite "kvillrig" igår. Om nån inte vet vad jag menar med kvillrig så betyder det att han var inte ledsen men inte heller helt nöjd.

I eftermiddag blir det en tur till stan. Måste in till neo-iva och lämna tillbaka bröstpumpen. Var ett tag sen jag använde den och vi har glömt att ta med den varje gång. Sen ska vi ut och hälsa på svärföräldrarna. Blir nog sent så måste ta med pyjamaser till barnen så dom kan åka hem i det.

Ha det fint!

Lunchdate

Tråkigt väder men då kan man vara inne och mysa hela dagen och med vetskapen om att man har en hel sommar framför sig känns det inte så tråkigt med vädret ändå=)

Barnen sover middag och jag har precis haft lunchdate med min man. Kassler med pasta och paprikassås (hämtmat) senare ska jag laga spagetti och köttfärssås.

August sover så mysigt i sin vagn=) Vi har 2 vagnar. 1 syskonvagn och sen en brio med ligg och sittdel. Så när August har vagne sätter man dit ligg delen och när Signe har den sittdelen, kanoners. Glad att vi sparade brion och inte sålde den för den används nog lika mycket som syskonvagnen om inte mer. Den använd ju både när August sover på dagen och även Signe sover middag i den så det var verkligen right move av oss=) Syskonvagnen är såklart ett måste också även om Signe går en hel del men möjligheten att kunna sätta henne i vagnen behövs ändå.

I eftermiddag skulle min käre moder komma hit med en äppelpaj *mums*

Ha det fint!


Happy baby inviger matstolen



Hästsvans



Satte upp en gullig liten tofs på Signe. Tror vi får kalla det ponysvans istället så liten som den tofsen blev. Fast hennes hår har växt massor,coolt att det går att få upp i en riktig liten tofs tycker jag hihi!

Tattoo

Idag har jag bokat tid för en tatuering. Ska tatuera Signe och August namn=) Önskade mig det av Henrik när jag fyller år=) För ca 2 år sen önskade jag mig ett 3d UL och då fick vi se Signes vackra ansikte för första gången och nu 2 år senare ska jag tatuera hennes och hennes lillebrors namn=)

Typsnitt kommer jag nog välja där men ska kolla runt lite=)


Mån-Dagens 2/5



Valborg

Igår blev det en lugn och mysig valbrogsmässoafton med hämtmat och trevligt besök av pappa och Lena. Sedan gick vi tillsammans och kollade på majbrasan men så fort den var tänd åkte vi hem till värmen jag och barnen för det började regna och va riktigt ruggigt men hade en trevlig kväll ändå. H jobbade men han mötte upp oss där och körde oss sedan hem. Fotograferade lite på vägen dit=)






RSS 2.0