Blivande chaufför??


Älskar denna bild hihi och dessa barn =)

Här har jag fått en liten sovmorgon då mannen jobbar lite kortdag idag..Barnen vaknade tidigt så han vilar lite nu.

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen tänkte jag köra ett zumbapass framför tv:n. Skitkul ju. Ser nog rätt roligt ut också haha

Trevlig fredag på er!

Vagnmys


Hoppetossan




Torsdag

Godmorgon mina vänner. Nu är frukosten avklarad. Signe sitter o käkar en liten clementin bara. Stina har knallat iväg till skola och ska ha skoljogg idag. Svårt o veta hur mycket kläder som går ut nu när det är sånt här väder tycker jag

Planeringen för idag är bla att slänga i en färg i håret så fort August sover sin förmiddagsnap. Sen ska vi ut i det trista vädret då jag ska plantera lite höstblommor.



Idag ska vi leka på bvc också. De små älskar det!

Ha en fin dag!

Buissy

Full rulle idag. Neråt och fixade lite ärenden och sen kom Camilla och Albert hit lagom till Stina kom hem från skolan..Barnen åt lite mellis sen gick vi hela gänget ner till torget igen för att titta på garn. Ni förstår jag har bett Camilla att virka en filt till barnen som dom kan ha i syskonvagnen..Färgerna jag valde var rosa,gul,blå och grön. Vagnen är typ militärgrön.Kommer bli så bra i alla fall=)

Efter det blev det middagsdags. H skulle iväg på föräldarmöte och jag och barnen blev själva en stund innan min mamma kom för att toppa håret åt mig en bit. Skönt med fräscha toppar. Imorrn tänkte jag slänga i lite färg. Färgar ju svart så det är inte ett dugg svårt att fixa hemma.

August sövde jag innan vi klippte och sen var det Signes tur. Tittade på min mob och såg att ett paket med barnkläder jag beställt kommit. Nyfiken som jag är hoppades jaga tt H skulle hinna hem innan affären stängde vid 20 så jag kunde hämta ut det. 10 min innan affären stänger ringer han o säger att han kommer snart så vi möttes i dörren typ sen skyndade jag mig till affären och hann med att hämta ut paketet innan stägning. Nöjd med leveransen blev jag=) 

Sen var det bara att plocka o dona lite och sen har det bara varit att chilla framför tv o data. Nu ska jag snart ta mig mitt kvällsbad innan läggdags.

Trevlig kväll till er!

Godmorgon onsdag



Godmorgon! Pigg och vaken idag! Sminket är på fejset och frukosten är intagen och bortplockad. Redo för en ny dag! Härnaäst ska barnen kläs och sedan ska jag fixa lite ärenden neråt. Behöver handla en del...

Ville mest kika in och säga godmorgon.

HA EN FIN DAG!


Grötälskaren

Här kommer ett bebismatinlägg igen =) August älskar som sagt äppelgröten och det inte ofta det blir något kvar i skålen. Något som faktsikt också går ner är maten jag lagar till honom. (Signe älskade gröt dock inte den hemlagade barnmaten så mycket).

Idag skulle vi ha köttfärsås så jag tillagade i förväg lite köttfärs som jag blandade med vitlök och färsk oregano och rivna morötter. Till detta kokade jag makaroner en rejäl klick smör och sen mixade jag alltsammans. Tyckte det blev lite för fast i konsistensen så jag fixade lite välling och blandade ut med. Detta åt han bra och jag gör så att maten räcker imorgon till lunch också. Det mesta vi själva äter går ju att göra en bebisvänlig variant på.. Perfekt!

Trevlig kväll!


Nattvälling

Signe är en liten nattvällingdrickare.Hon brukar vakna ca 1 gång per natt. Vi har låtit henne men känt på senare tid att det börjar bli dags att sätta stopp för det på natten.

Jag förberedde mig på att det skulle bli svårt och ta tid men som det ser ut nu har hon slutat redan. Hon har inte druckit välling på natten på flera nätter nu..

Hur gjorde vi?

Ja sa helt enkelt till henne att nu får du inte välling på natten längre utan nu får dricka vatten om du är törstig. Första natten köpte hon det inte och jag gav med mig. Sen fick hon feber och då typ hällde jag i henne välling. Fast sen när det var över ja då har hon vaknat nån gång men då har det räckt med att ge henne nappen. Vad mycket dom förstår. Här förbereder jag mig på en "vällingkamp" och sen behövs inte det. Det räcker med att säga att nu är det slut med nattvällingen. Är lite chockad men vi får se om denna goda intedrickavällingpånatten håller i sig=)

Trevlig kväll på er!

Det ska börjas i tid

Inte bara jag som spelar innebandy=)


Ny tavla

Visst är den mysig?



Hallo

Hallo. Lite dåligt blogagnde från mig kan jag erkänna..Har haft en grymt seg dag bara och mest slappat..Det måste man med ibland. Träningsvärk from hell med men nu vänder det väl snart. Fast på lördag är det dags igen=)

Imorrn står ÖF på planeringen först ut i alla fall =)

Just det har raderat med worfeudkonto..Är ju helt beroendeframkallande och jag känner att jag har bättre saker för mig än att bli helparalyserad av det haha

Ha det fint!

8 månader idag


Varenda muskel

Oj oj oj..Idag har jag ont i de flesta musklerna kan jag säga. Underbart! Igår gick det i ett och jag hade en fullspäckad dag!

På morgonen spelade jag innebandy..Jättekul och jobbigt var det. Sen begav det sig till Linköping och busfabriken.Barnen hade superkul och August verkade gilla all rörelse och stoj. Hade inga problem varken att äta eller sova trots allt liv. Efter det hälsade vi på hos svärmor och svärfar och jag blev efter det (då hade hunnit bli kväll)  avsläppt hos min bror så blev det fest och utgång för min del resten av kvällen. Min snälla pappa kom och hämtade mig skapligt så jag är pigg och glad idag. Dock mycket tränigsvärk men det är ju en skön känsla på ett sätt hihi

Ha en fin dag! 


Fajitas

Mätt och belåten efter att ha ätit fajhitas (stavning?) till middag..Gott!

Den här dagen sprang iväg och snart kallar tv:n. Idag har vi träffat vårt härliga mammagäng och deras barn. Barnen börjar bli stora..När vi började umgås var Signe bara en lite bebis på ca 3-4 mån och nu är hon storasyrra och även lilla stora Tage har fått ett lillasyskon. Trevligt som vanligt var det och livat hihi. Mina barn somnade på vägen dit och sjöng sen i kör en stund innan de piggnade till.


Imorgon tänkte jag spela innebandy kommer va helt slut! Wish me luck!
Trevlig fredag önskar jag er!


Pilterman

Pilterman piltar omkring..Idag "målade" han in sig i ett hörn kan man säga..


<3


Tors-Dagens 22/9



Dåligt bloggande

Har blivit lite beroende av wordfeud så det är nog bloggen som får lida av det..Så ni förstår hihi

Ha en fin dag!

Hemmadag




August har hittat en liten lekkamrat på golvet=)


Idag har vi haft en riktig hemmadag. Camilla,Stina och Albert har hållit oss sällskap idag.Vi har planerat lite inför Stinas barnkalas och så..Ska skriva ut lite inbjudningar vartefter. Så dom kommer iväg =)
Är lite seg idag har sovit dåligt inatt.


Ha en fin dag! 

Godafton

Idag har det gått i ett. Nu sover barnen i alla fall..Körde ihop sig lite ett tag med matlagning,brödbak och nattningar men nu sover de sött. Maten har vi ätit och brödet svalnar på ett galler.Saknade rostbröd i frysen..

För övrigt så verkar min mat som August får vara poppis den verkar slinka ner i lilla magen..Idag gjorde jag kokt torsk med potatis och morötter och lite dill. En klick smör o en sväng i mixern. Sen klart..Till oss gjorde jag fiskgratäng med pommeduschess.

Annars idag har jag ringt runt lite här o där..Förskt och fixat lite med praktiska saker när vi ska till ALBS på August 9-månaderskontroll. Blir nog att sova på hotell då tror vi. Får köra så tidigt annars då han har ganska mycket undersökningar att göra. Bra att dom samlar ihop det lite.. Näe ni nu tänkte jag titta på tv..

Ha det fint! 

Trevlig kväll!


*******************************************************************************

Update: Tittar på sjukhuset. En kvinna föder barn i rummet August föddes i..Blir lite extra känslosamt då med alla minnen spänning, förväntan och oro..Älskade lilla ungen min som snart börjar krypa...Snart 8 månder sen jag såg dig för första gången i det rummet <3  Rummet Signe föddes i vet jag inte om jag skulla känna igen om jag såg för i det rummet var jag inte speciellt länge..RacerSigne hihi =)


Köksförvaring




Har hällt upp välling och grötpulver i lite snygga glasburkar. Det är sånt som alltid står framme så då får det gärna se lite snyggt ut=) Halppar och nappflaskor samsas i en korg..



Har även köpt hem och planterat lite ekologisk oregano som inte bara är snyggt att titta på utan även smakar gott. Tänkte jag att det blir bra att krydda lite i barnmaten med också=)

Lek







Frukost



Är ingen frukostmänniska men nu har kl.hunnit bli så mycket att en liten macka går ner..Hembakt källarfranska med ost skinka och paprika är inte fy skam!

August har hållt sig vaken ovanlig längde denna förmiddag..Han brukar vilja sova efter frukost men han är fortfarande vaken och i sin gåstol just nu=)


Så mycket jag älskar! När vi fick barn tätt tänkte jag att dom skulle få ut så mycket av varandra när de blir äldre men jag kan säga redan nu att de gör det..Så häftigt att dessa båda har legat i min mage! <3


ÄLSKAR HELA MIN FAMILJ SÅ OBESKRIVLIGT MYCKET!  Jag säger det till dom ofta..Det är ord man inte kan höra för mycket tror jag!

minus 0,2 kg

Ok inte superbra men minus i alla fall. Har fuskat en del veckan som varit men denna vecka ska jag hålla bättre koll och karaktär på vad jag äter=) 

Totalt: Minus 2,2 kg
 
Ha det fint!

Movietime

Denna söndag fortsätter med slöartakter..För nu ska vi snart se en film..En skräckis. Har gjort mörkt i hela vardagsrummet och tänt en massa ljus på kistbordet.

Trevlig kväll!

Slödag



Såhär fick August hålla till idag medans hans moder stökar omkring i köket..Signe sitter brevid och tittar på=)

Jag o Signe har myst lite framför tv:n medans August sover..

Nu är det lite kaffeintag här. Nu ska vi gå o mata änderna tänkte jag med brödet som börjar sjunga på sista versen..Har ju bakat färskt idag=)

Ha det fint!

Godmorgon härliga höstsöndag

Godmorgon! Dagen startade ganska tidigt men vi kunde dra oss till halv 7 ungefär i alla fall. August sover nu efter
sin grötfrukost..Allt slank ner han kladdade knappt ner sig..Nya gröten är verkligen hit!



Innan frukost hittade jag honom här..


När det är så ruggigt ute är det mysigt att tända ljus till frukost..Signe åt macka som vanligt även en banan slank ner..



Idag tänkte jag baka källafranskor och så ska jag sätta en köttgryta på spisen som vi ska ha till lunch idag. Till August tänkte jag koka köttet i vatten tillsammans med morötter och lite vitlök,lite dill i också kanske. Sen får bli potatis till det och sen en klick smör i det och finfördela det hela..

Sen får vi se om det blir någon liten utflykt senare idag..Inget bestämt.

Ha en fin dag!

Ett glas oboy

Sitter här med mitt oboyglas..Henrik är iväg och barnen sover. Fina Malin har varit här i några timmar. Superkul att ses!

På denna lördagsplanering ska jag plocka i ordning lite leksaker och plocka ur och i diskmaskin sen blir det nog att tända några ljus och ta det lugnt innan läggdags!


Trevlig kväll på er! 


Hemlagat

Ok nu ska jag testa att laga egen mat till August. Han får helt enkelt äta vår med vissa korrigeringar..Tror att jag varit lite feg då jag känner att jag inte riktig vet om jag kan laga tillräckligt näringsrik mat. Burkarna har ju ändå vissa krav de ska följa men jag antar att det borde vara minst lika näringrikt om han får så pass färsk mat som hemlagat är. Idag ska vi äta ugnstekt falukorv med mos och rivna morätter..Kul o se vad han tycker om det =)

Sen är ju burkar jättebra när man är iväg osv. Gröten får han äta den han redan gör för den älskar han=)
Det är nestlès äpplegröt från 6 mån. Den har lite mer smak och mättnadskänsla och den ger man när det funkar bra med smakisar och från 6 mån då. 
Idag kommer Malin också så ska se om jag ska baka nåt smarrigt.. Tror inte vågen kommer visa så mycket minus på måndag men då får jag skärpa till mig=)

Ha en fin dag!


Hemlagat vs burk

Jag tycker det är kul att laga mat. Något jag tycker är lite svårt är barnmat..Inte att laga mosad potatis o vitlök , koka morötter osv .Hur svårt kan det vara?? Att få barnet att äta det är en annan femma.Mina barn äter bra. Signe är en riktig mellistjej hon gillar frukt och mackor (jag bakar numera eget bröd) och majskrokar och sist men inte minst russin. August brukar få börja dagen med gröt..Numera är det nestleès äpplegröt som slinker ner..Däremmellan nån flaska semper havrevälling ca 200 ml. Sen är det lunch...Någon purè blir det då.. Efter det välling igen..Emellan dessa mål är det välling. På kvällen får han gröt och sen sövs han med en flaska välling i sängen.


Sen att frysa in mat och tina?? Då borde det ändå vara mer näring kvar i burkmaten.Ni som lagar egen..Lagar ni verkligen ekologisk näringsrik mat??!  I såna fall hur gör ni och hur mycket äter ert barn?! Kom gärna med recept och dylikt..
 Jag menar då en varierad smakrik kost utan att behöva micra maten.

Ha en fin kväll!






Lek pågår




Här leks det för fullt och jag har passat på att städa och tvätta..Nu ska jag bara slänga i mig en kopp kaffe sen ska vi ut i vår trädgård och leka..Älska livet! August verkar ha hårdträning i och krypa och Signe bygger allt möjligt av duplo. Glass,armband,stol o sen höga,höga torn som hela tiden rasar. Ojsan hoppsan säger hon då och bygger upp det igen. Fast emellanåt tryter tålamodet lite men jag är väldigt impad över hur lågnt det är ändå =)


Torget

Vi har tagit en sväng på torget. Handlat lite smått o gott. Köpte lite vin till helgen och så med. Ikväll ska vi till min far som fyllt år..

Nu blir det lite plock och fix här skulle behöva ge golven en omgång också.. Först lunch. I alla för August..Signe fick en choklabit av Sally på fiket så hon kanske får vänta lite=)

Stina kommer hem från skolan snart med..Sen börjar hennes mammavecka..

Trevlig helg!

1 år sen 16/9

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Bobbycar-släpet har anlänt

Signe tycker det är jättekul att åka på sin bobbycar och igår fick vi hem ett släp som vi beställt till den. Kan inte påstå att farten saktats ner nämnvärt. På bilden nedan ser man släpet som Signe är i full färd med att köra ur bild=)


(Bild funka tyvärr inte)

2010-09-16 @ 13:18:06 PermalinkAllmäntKommentarer (3)Trackbacks ()

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ja Signe älskar sin bobbycar och kör fortfarande omkring på den. Den lärde hon sig att fickparkera innan hon lärde sig gå ordentligt hihi

Pilterman som piltar fram

Eller bakåt i alla. Jag ser att August tränar för fullt på att komma på ett bra sätt att ta sig fram på för fram eller bak kommer han men han vill nog att det ska gå på ett smidigare sett att ta sig dit han vill men golven är så hala så han halkar mest omkring. På fotot nedan har han halkat in under soffan <3

Härligt med fredag!




MVG

Nestlès Äpplegröt får mvg av August. Renskrapat i skålen hihi. Nu middagsfix!


@ home

Hemma nu. Ska strax ge August sin kvällsgröt. Har köpt en ny sort nu från 6 mån med äpplesmak. Se vad han tycker om det men det mesta brukar gå ner i den lilla magen=)

Till oss övriga blir det kycklinggryta och ris. köpt färsk kyckling och inte fryst idag. Vardagslyx hihi=) Ha en fin kväll mina vänner och alla som jag känner=)


1 år sen 15/9

Tänkte starta en ny kategori som heter "1 år sen". Då ska jag lägga ut förra årets inlägg och visa. Kanske kan vara skoj..Vi får se hur ofta men här kommer första..

****************************************************************************************

Lek på bvc

Idag ska vi iväg och leka på bvc (iogt). Vi har varit iväg på nåt skoj varje dag den här veckan=) Ikväll ska vi fira min far som fyller 50 år också. Grattis pappa!


Ha det fint!

**************************************************************************************************

Jaha detta gjorde vi för ett år sen. Komiskt att vi ska göra samam sak idag. Fast nu ligger bvc på det gamla vanliga stället =)

Stor Grattis till far min som bli 51 år idag..hipp hipp Hurra!

Omtänksam


Hittar Signe med ett durkslag på huvvet. Tittar på Augst som ochså har ett durkslag. Omtänksamt av henne att tänka på lillebror när hon spexar med kökssakerna...Älskade ungar..

7-sovare

Vakande nyss. Idag sov till 7 (förutom Signe)hon sover fortfarande =) Hade full rulle igår med babyöppet och lekdate och jag plantera om en blomma och så titta vi bort en sväng till Camilla och Albert som höll på och fixade i huset dom köpt precis. Så blev inte så bloggande då..Ville emsta bara titta in och säga godmorgon!


Mjölkade ur det sista ur sommaren och plockade med mig en sensommarbukett när jag och August tog en liten promenad efter babyöppet igår. Vasen är en majskonservburk jag tagit bort etiketten på. Den lilla virkade duken har jag köpt på loppis för en femma typ. Tallrikshyllan i bakgrunden har Henrik byggt av matrial vi hade hemma=) 


Rostbröd recept

Fick förfrågan efter recept på rostbrödet så här kommer det=)

25 gram jäst
3,5 dl ljummet vatten
3,5 dl ljummen mjölk
1 ägg
1 msk salt
1 msk honung
2 mska olja
2 liter vetemjöl

Först smular man ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet och mjölken. Tillsätt ägg,honungen,saltet och mjölet. Dock inte allt mjöl utan spara 3-4 dl och tillsätt lite åt gången till degen precis håller ihop. Arbeta degen. Inte allt för fast utan nästan lite klibbig.

Låt jäsa i ca 1-2 timmar under en bakduk.
Smörj 2 st 1.5 liters bakformar. Ta upp degen och knåda med lätt hand.
Dela den till 2 lika stora delar och lägg i fromarna.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min till.
Värm ugnen till 200 grader och grädda bröden i en halvtimme. Ta sedan ut dom och vänd dom upp o ner och grädda 10 minuter till så de får färg där också.

(På bilden nedan är rostbröd från detta recept fast jag har dubblat det här)


Fyllt upp i frysen



Tis-Dagens 14/9



Liten men naggande god


Bakade dessa små godingar igår har fått receptet av pappas fru. Dom är galet goda. Smälter i munnen!

Kul

Kul som vanligt på öf..August blev trött och sover. Imorrn ska han och jag på babyöppet och på eftermiddagen har vi bestämt lek/fikaträff med en annan mamma och hennes småttingar som vi träffat på bvc. Skoj! Fullt upp denna vecka but thats the way I like it (oftast). Nu ska jag passa på att fixa lite i hemmet. Då jag inte hade tid imorse..Blir kanske en tur o mata ändera och så tänkte jag ta svängen förbi loppis o se om jag kan hitta nåt fynd..

Ha det fint!


Höstens första ÖF

Nu ska vi strax bege oss till höstens första ÖF. Ska bli skoj! Laddar upp med en kopp kaffe här innan vi går =)

Ha det fint!

Mys



Idag har vi haft trevlig sällskap eftermiddag o kväll..Barnen har busat lekt och pysslat. Ätit mat och fikat. Nu framåt kvällen hade dom ro att mysa en liten stund. Signe August och Albert. Stina höll på och pyssla en tavla men mös allt hon med en stund=) De är så härliga ungarna!

Nu är det riktigt chill här. Barnen är lagda och jag sitter här och har även startat sjukhuset på tv3 play http://www.tv3play.se/play/252692/?autostart=true. Det är från sjukhuset mina barn föddes på (fast August flög till Karolinska när han var 8 timmar). Om ni hör dialekten så kan jag säga att precis så pratar jag fast värre haha! Det bjuder jag på=)

Trevlig kväll på er!

August bvc 12/9

August fick massor av beröm av läkaren så fort vi klev in. När jag hade klätt av honom såg läkaren ärret och kom då på att han hade haft bråck..Sen när vikten togs så sa jag att han kom för tidigt med. Hon berömde bägge barnen och August var väldigt stark och skulle slingra sig bort från oss den lilla busungen. Allt såg finfint ut och han klarade det dom frågade om finfint!  Han hade ökat jättebra i vikt 730 gram på en månad. Väger numer 7780 gram och är numera 67 cm lång 45 cm hattmått...Mina älskade ungar som alltid gör mig stolt! <3


Från en godsak till en annan


En ätbar denna gång. Hoppas den är god nu. Var längesen jag gjorde.. Tänkte ha till efterrätt ikväll. Camilla och Albert kommer hit så ska vi laga och äta mat ihop. Fullt hus! Skoj!=)

Strax läkarbesök och så ska jag handla till middagen efter det..Spagetti o köttfårssås ikväll. Gött!

Godsaker



Urfina små bakverk som svärmor gjort. Signe satt och låtsasfikade förtut=)

Mommys little helper


Fick hjälp av Signe att plocka ur diskmaskinen idag..Duktig flicka! =)

minus 0,5 kg till (totalt -2 kg)

Yes ett halvt kg till har jag gått ner den senaste veckan. Skönt då vet att jag gör rätt..Coolt att det kan göra så mycket med en sån liten ändring. På lördag ska jag börja spela innebandy också. Det är my kind of sport så att säga. Det och fotboll=) (främst att spela tycker inte det är superkul att se på!)

Oj vad det regnar och Stina som ska ha utedag i skolan idag...Det är väl lite typiskt egentligen. Tänker jag tillbaka till mina friluftsdagar så har det ju typ alltid regnat..Lite mysigt det med i och för sig.


Tänkte jag skulle visa några riktig söta små saker vi fick med hem från H:s föräldrar sen också men nu är det så mörkt..Det ljusnar väl sen..Blir bättre foton då!


August ska på läkarbesök på bvc idag också. Får la ta med mig alla 3 dit. Var i eftermiddag så Stina har slutat skolan.


Nu ska jag väcka Stina med!

Ha en fin dag!


Kväller

Tittar bara in och säger gokväll. Vi höll oss inte hemma denna dag heller=)


Söndagsmorgon

Bara jag och August vakna ännu. Har hällt upp mig en kopp kaffe och piggnar till=) Idag står det bröbak på planeringen. Tänkte baka till hela veckan. Ska göra grahamsbullar och rostbröd.

Idag har vi inga utflykter planerade. Blir en riktig hemmadag men det blir väl och fixa lite inför veckan såklart.

Ville mest bara kika in och säga godmorgon!


Lördagkväll hos oss

Nu är det lördagkväll hos oss. Mätta o belåtna efter en brakmiddag har vi sövt de små och jag har tänt en miljon ljus. Nu ska jag göra mig en kopp citronte och sen ska här ses på en familjefilm. Stina ska få vara uppe lite längre än vad hon brukar ikväll. Det är ju trots all helg=)


Trevlig kväll till er med!


Stek,potaisgratäng o brunsås till middag..


2 nya smaker glass testade vi idag. Polkagris och hasselnöt=)


En hel påse kött

Idag har vi varit på Skönero köttmarknad och en hel påse kvalitèkött följde med hem. Grytbitar,stek och massor utav nötfärs. Har steken i ugnen nu så den ska stå där riktigt länge och gotta till sig. En rödvinsmarinad och en kryddburk följde med också.. Har äntligen fått in snitsen på att göra goda grytor och stekar..Tålamod är väl ett nyckelord. En gryta gjord på nötkött behöver stå läänge på spisen och puuttra för att få köttet mört och gott=)


På G. På vätskan runt blir det en smarrig sås och till detta ska vi ha en potatisgratäng men ska göra den ganska torr då jag tänker göra en sås till.

Trevlig lördag till er!

Rosor är rosa

Var på gästabud idag och förutom trevlig medeltidsmat, glass och marknad så hade dom bra priser i affärerna och jag gjorde några klipp=)

Bla köpte jag denna söta lilla ros och murgröna och tröck ihop i en loppisfyndad kruka så i slutändan landade väl detta arrangemang på runt 50-lappen med kruka och allt, ganska bra va =)




På vägen hem hittade jag en barnbutik och fyndade ett par bodys. Signe använder inte det så ofta längre men till vissa byxor är det fint med nerstoppad tröja och då blir en body perfekt=) Funkar även bra som pyjamas ju.




Ha det fint!

Snart kommer Stina

WWIIIHOO!


Även Stina tyckte om att hjälpa till i köket. Detta fotot kommer från början av 2008. lilla Stina stora skoltjejen nu...

Söderköping gästabud skall vi gästa

Idag står en lite utflykt på planeringen. Vi ska till Söderköpings gästabud =)Har börjat sy en medeltidsklänning till Signe för ett tag sen men ska se om jag hinner klä ut alla barnen skulle var gulligt. Vet en väldigt enkel variant man kan göra på medeltidskläder. Har pysslat lite med medeltid i mina dagar förstår ni hihi.

Har även varit med i en liten gycklargrupp och där blåste vi eld men det var länge sen nu=)

Bjuder på en bild i alla fall...


Trevlig helg på er!


Citronglass

Sötade glassen denna gång och mums filibabba kan jag säga!


Denna gång är den smaksatt med lite rivet citronskal,citronsaft och lite juice från mandariner på konserv och florsocker..Det som är skoj med att göra glassen själv är ju att man kan smaksätta hur man vill!

Färskt bröd

Blev ett nytt brödbak idag. Grahamsbullar..Blir gott till köttgrytan ikväll. Till efterätt håller jag på med en citronglass. Mums. Märks det att jag börjar bli hungrig mat, mat ,mat på hjärnan haha




Nej nu behöver jag snart röra lite i glassen (har ingen glassmaskin) sen ska jag lägga Signe. Idag var det inte så många på bvc men lika trevligt för det och Signe känner sig som hemma och August tycker det är jättekul att titta på allt runtomkring..

Nej gotta go..


Ha en fin kväll!

A lot

Idag har jag en hel del planerat så nu laddar jag med hembakt rostbröd och ett glas oboyLek på bvc idag med och så skulle jag behöva baka lite bröd och H är ledig 3 dagar i sträck så vi tar helg ikväll och då skulle jag vilja ha lite glass. Tänkte göra med florsocker denna gång.

Nej nu måste jag försöka lägga på ett kol då jag har lite annat att styra med också..

Ha det fint!

August 0-7 mån.


Godmorgon strålande sol

Det är inte vädret jag syftar på utan mina barn som vaknade som riktiga solsken och gav mamman sin sovmorgon till 07.10!


Namnhjärta


Långpromenad

Hemma från en långpromenad med barnen. Vi har loppisfyndat lite och matat en and. En and! Hittade inga fler innan brödet tog slut=)

Nu tänkte jag ta ett städryck på övervåningen och pyssla lite i barnens rum. Först ska dom få lite mat och senare ska jag laga middag till oss vuxna som vi ska äta senare- Gratinerad kassler med potatismos och kokta grönsaker *mums*

Bjuder på lite bilder från vår tur. Älskar att bo i vackra Åtvidaberg!


Barnen fick en burk med plommon och majskrokar som färdkost=)



Mer bröd mamma!


Popcorn

Hittade väldigt roliga "skålar" i plast på den där affären. Tyckte dom kunde vara roliga att hälla upp popcorn i. Köpte ett helt gäng. Dom stora till popcorna o de små kommer nog till användning de med=)



Nytt,gammalt,blått

Något nytt,något gammalt och något blått..



Leklåda

Vi har massor av leksaker i vardagsrummet som har plockats ihop i små korgar här o där efter dagen. Så nu har H fixat en ordentlig lekkåda istället som slukar allt! Signe tycker det är jättebra för det går ju att klättra och sitta på den med. Jag tycker också att det är väldigt bra för jag kan slänga i leksakerna från lågnt avstånd utan att missa=)

Ska det va så ska det va! Eller hur? hihi


Som ni ser har den en liten utsågning på sidan så att de når själva till leksakerna...

Leklunch

Idag har vi haft vänner o deras barn på besök och det har lagats lunch i omgångar. Det har fikats,pratats och lekts. Trevligt som vanlig=) Snart ska H iväg o jobba lite och jag och barnen tänkte kolla in den där affären jag nämnde tidigare.

Ha det fint!

Barnen


Godmorgon Måndag

Här sov barnen ovanligt länge idag. ca 06.40. Statusen just nu är att jag häller i mig kaffe August försöker krypa och Signe ja hon är överallt typ samtidigt hihi. Snart blir det frukost. Efter frukost brukar August vilja sova en halvtimme och det är då jag plockar undan frukost,sminkar mig och gör i ordning mig och Signe. August får rena kläder innnan jag lägger honom..Nu mer kaffe hihi för senare blir det en tur till en affär jag känner att jag vill kolla in=)



Trevlig ny vecka på er!

minus 1 kg

Stall mig på vågen nyss och den visade att jag gått ner 1 kg. Så 1,5 kg på 2 veckor nu och som ni ser på inläggen nedan så bantar jag ju inte men jag har tänkt om gällande min kost och jag äter inget godis och dricker nästan ingen läsk, bara på helgen till maten om vi äter ute. Känns bra i alla fall! Väger mig måndagsmorgnar.


Inte så dumt






Hembakt rostis med prickig korv ett stort glas kall Oboy var inte alls så dumt nu=)


Btw höll baket på att gå i stöpet. Stod o knådade degen för fullt när kl. var 10.45. Just det kalaset börjar 13.30. Blev tight om tid kan jag säga. Först skulle degen jäsa 1-2 timmar.Efter det 30 min till, sen in i ugnen 30 min, sen en liten vända till på 10 min. Det gick i alla fall och i tid till kalaset kom vi med. Vart ganska förvånad när vi var första gästerna att anlända.

Ha det fint!

2-årskalas


Nu är vi hemma från 2-årskalas hos Signes kompis Tage. Bilden är från innan vi gick..God tårta och trevligt sällskap och barnen lekte och bebisarna (det var ett helt gäng) var nöjda för det mesta=) Nu ska dets nart ätas varma mackor på hembakt rostbröd *mums*.

Ha det fint!

Hemligt plagg

Kommer ni ihåg att jag var på klädparty för blingos kläder för ett tag sen. Jag beställde en tröja till August men fick veta när jag kom hem att den var slut i hans stl. Till Signe beställde jag ett hemlig plagg och gjorde likdant till August sen istället. Kläderna kom i alla fall häromdagen och jag är helnöjd..Tänkte att jag skulle visa vad det blev=)


Kjolen är riktigt rejäl i tyget o passar bra till höst!


Tights till Pilterman är skönt i overallen..Man känner att det är kvalitè på kläderna!


From my point of view


Godkänd!


Glassen blir godkänd med tanke på att den är sockerfri. Dock kommer jag göra den med florsocker nästa gång skulle jag tro eller ha den till något väldigt sött som kladdkaka tex. Det kanske vore nåt!

O spänningen är olidlig

eller kanske inte men det ska bli kul och se om den sockerfria glassen jag gör blir god. Jag har smaksatt med mörk choklad,jordgubbar och honung.


nu står den i frysen i väntan på att bli fryst=)


Kaffe




Pust vad trött jag är i fötterna nu. Startade dagen med ett besök till vårdcentralen då jag tyckt att August låtit lite tungandad emellanåt. Vi fick komma dit i alla fall och en dr lyssnade och det lät så fint så men han fick ändå höra vad jag syftade på och då sa han att det lät som att han typ tränade magmusklerna eller difragman så det var inget vi behövde oroa oss för det lät så bra så!
Skönt!

På vägen hem svängde vi förbi en kompis o hennes familj. Hon bor i närheten och Signe mös så dant med bebisen där. Den skulle komma och hon skulle krama osv,gulligt=)

På vägen hem somnade barnen i vagnen och sov så mysigt.


När jag kom hem tänkte jag baka hamburgarbröd men så räckte inte vetemjölet så jag hade i rågmjöl istället och tänkte det kunde bli frukostbullar. Spännande att se hur dom smakar har inte gjort det ännu. Sen gick jag och handlade vetemjöl så jag kunde göra om och göra rätt. Så blev det coleslaw (stavning??) och hemmagjorda hamburgare med. Nu har vi bröd i frysen över, och att göra hamburgare är superlätt=)

Så hoppade jag över att röja igårkväll blev så trött så huset hann att se ut som ett bombnedslag när degarna stod på jäsning. Så under tiden röjde jag. Så nu är det fint igen. Skönt. Gillar inte att ha det stökigt och dant omkring mig några längre stunder.



Nu dricker jag kaffe och samlar lite energi till resten av denna dag hihi

Trevlig helg!
                                                                                            


Provsmaka-baka

Dessa måste jag prova imorrn
http://merrymerrytakeacherry.blogg.se/2011/august/snabba-frukostbullar-med-kanel-och-kakao.html?_tmp=89950c462d78ac2ebe2bad7c24842b1e30f05255


Flängt runt


Idag har vi varit omkring lite här och där. Först var jag och barnen på bvc och lekte.



 Efter det så skulle vi handla lite men regnet östa ner så vi knallade även in på bibblan en liten sväng. 
Vi bestämde oss efter det för att gå till mamma(min mamma) och Erik. Där blev vi bjudna på mat.Raggmunk o fläsk.Gött!

Signe byggde lego med Erik
 

Sen kom vi hem och då var det liksom sovdags men först skulle tjejerna mumsa i sig plommon=)





Fast vet ni en sak? Pilterman sover inte ännu. Fick honom att somna i vagnen förut.Så nu är han vaken. Då kanske han sover till längre en 03.30 inatt=)

Nu ska röja undan lite och tända lite ljus strax.

Trevlig kväll!


Godmorgon


Välkommen september

Här har dagen startat tidigt. H har försökt att få August att somna om men icke. Det är en envis liten pojke vi har=) Jag som har sovmorgon tänkte att jag går upp en stund för H är ledig idag så kan jag gå o lägga mig sen igen istället.

Tror på sol idag. Ser ni inte en liten skymt av soluppgång i fjärran? =)


Ha en fin dag mina vänner!


RSS 2.0