En bra start på dagen


Bilden komemr från weheartit

Dagen började megatidigt. August vaknade vid 5. Tog tillfället i akt för ge mig ut på barnvagnprommis före frukost..Vi gick i ljustets hastighet..Alltså det var mörkt när vi gick men ljust när vi kom hem=) Då hade även Signe vaknat och Henrik skulle iväg till jobbet.

När jag gick in och kollade min mail såg jag att jag vunnit en tävling från libero hos MALIN så det ska komma hem ett helt gäng saker från libero till oss=) Jag hade gissat rätt när prinsessan Estelle skulle födas=)

Ha det fint!

Deg på jäsning


Sivanbröd på G.


Nu har vi varit på småbarnsgrupp och lunchat på Sandelius och jag har även hunnit med att plocka undan och sätta en deg på jäsning..Strax blir det att ta tag i tvätten och bädda sängarna som jag inte hann med imorse..Resten av dagen håller jag öppen=)



Ett snabbt godmorgon

Kikar in och säger godmorgon lite snabbt..Jag och August ska iväg på småbarnsgrubb vid 9 och jag har en del fix innan så tiden drar iväg=) Barnen leker för fullt redan och strax blir det frulle.

Ha en härlig dag!



Helgen



Kikar in här på denna söndagskväll. Helgen har varit intensiv men rolig.. Igår var jag på partaj med bror och hans flickvän och idag käkade vi lunch hos mamma och Erik. Fick ett fint bord av Erik vi ska fixa i ordning. Sen nu på kvällen har vi premiärgrillat med vänner och nu har har vi precis nattat barnen och jag ska snart göra mina situps..Disken är undanplockad och det får bli att slå sig ner framför tv:n innan jag sluter ögonen trött men nöjd efter en härlig och intensiv helg med familj,släkt och goda vänner.

Ha det fint!


Lördagsmorgon hos oss





Godmorgon min vänner..Här startade lördagen tidigt.. kl.05.30 ungefär. H har sovmorgon idag (vi tar en varsin på helgerna). Jag ska ut med brosan m fl ikväll så jag har sovmorgon imorrn. Kommer dock behöva en powernap efter innebandyn idag om jag ska orka ikväll =) Vi har haft mysfrukost med scones och allt är undanplockat och barnen är klädda. Man hinner mycket när man vaknar tidigt. Nu får det bli att mysa ner sig i soffan innan jag ska dra iväg på bandy..

Trevlig lördag önskar jag er!

Nya örhängen






Dom söta änglarna har svärmor gjort.


Dessa fjädrar köpte jag på glitter. 1 par svarta och ett par vita. 2-pack.

Snart blir det att inta soffan och äta godis..

Ha en fin kväll!

1 år sen

För ett år sen var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Vi fick ta hem vår lille pilt efter 30 dagar på sjukhuset. Något som "bara" var självklart till 85 %. Fast inte för oss. För oss fanns det inget alternativ. Tack för att du lyssnade på din mamma och pappa August så vi kunde ta med dig hem ♥



Friday!



Så var det fredag igen och lite viktpejlsrapport. Vikten var samma som förra veckan men midjan har minskat med en halv cm. Jag mäter vid naveln. 71.5 är den nu.

Veckans träning har sett ut såhär.

Fredag 17/2- Vila

Lördag-Innebandy

Söndag- 50 situps

Måndag- Plankan 1 min*3 och springa 4.3 km

Tisdag- Springa 4.3 km

Onsdag- Plankan 1 min*3 och springa 4.3 km

Torsdag-Springa 4.3 km

Fredag- Vila

Sprungit totalt: 17.2 km denna vecka


När vi käkat frukost och gjort oss i ordning ska vi in till Linköping på utflykt=)

Ha en underbar fredag!

9 kg passerat

Nu har August spräckt 9-kg-gränsen 9170 gram vägde han idag så han här ökat 430 gram på ca 1 månad..Växt en cm på längden och är numera 73.5 cm och växt en halv cm runt huvudet så 48.5..Känns bra att kurvan såg bra ut trots magsjukan han råkade utför häromveckan. En snabb och mild variant som tur var=) Nu ska jag straxt laga middag. Idag blir det fiskpanetter med kokt potatis,kall vit sås och rivna morötter..Mums!

Ha det fint!


Hemma en kortis



Idag inviger vi jackorna..Det så härligt ute och så länge det bara är i bilen eller väl nerbylsat i vagnen är det perfekt. Strax ska vi iväg för att leka på bvc och August ska på läkarbesök också där..



Näe ni nu måste jag pysa!

Godmorgon torsdag


Bilden kommer från weheartit


Godmorgon. Här håller kaffet på att slinka ner..Idag ska vi till bvc och leka men det är även dags för ett läkarbesök för August där..Ville mesta bara kika in och säga godmorgon.

Ha det fint!

Nu har jag koll på läget



Är nöjd med dagens löpning och nu med den här appen har man bättre koll. Imorgon ska jag nog mysspringa lite utan app..Blir så tävlinginriktad mot mig själv men ibland behöver man ta det lilla lugna också =)
Gjorde plankan 1min * 3 tidigare idag också...


Nu vaniljyoghurt och ett par digestive framför tv:n.

Ha det fint!

Dagen hittils

Förmiddagsfixet är klart.:Snart ska vi sticka iväg på en prommis och käka lunch på "Sandelius" idag. Inviga mina ny skor..Får se om dom står emot slasket..




Just det..En grej till. Det inte bara midjemåttet som krympt. Fötterna har krympt också. En hel stl! Eller så var det stor stl i skorna? I dont know men fick ta 37 i alla fall...


Ha en fin dag!


Converse

Godmorgon..Igår fick jag shoppa nya stövlar. Spanade såklart lite på skor till våren då också och i år tror jag att det får bli ett par converse men vad ska man ha för färg. Jag vill ju att det ska matcha det mesta i klädväg..Vita är snygga men hur praktiskt? Help me out here!

hoga_sneakers Converse ALL STAR SEASONAL HI CROISSANT
hoga_sneakers Converse ALL STAR SEASONAL HI Antracit
hoga_sneakers Converse ALL STAR SEASONAL HI Grön / Stark
hoga_sneakers Converse ALL STAR CORE HI Vit
hoga_sneakers Converse ALL STAR CORE HI Röd
Bilderna kommer från spartoo.se

Inte huvudfotingar längre

Nu har Signes huvudfotingar börjat få kropp. Supersöta tycker jag =)


Somliga går i trasiga skor

Usch va pinsamt. Mina skor gick sönder förut när jag var på väg till affären. Har haft dom ett tag visserligen men har inte sett några tecken på att halva sulan skulle lossna. Nu är vi all falla hemma igen efter lek i parken och handling och fika i renoveringsobjektet.

Strax blir det att sticka iväg och köpa nya dojor!

Fettisdagen

Semlor ska inhandlas idag såklart..Morgonbestyren är färdiga och nu blir det en tidig lunch för att sedan ta en tur till affären och konditoret idag. Vi ska köpa med lite semlor och dra iväg till renoveringsobjeket. Ska försöka komma ihåg att fota lite också.



Ha en fin dag!

Godafton

Kikar in efter en fullspäckad dag med mys,lek,besök och fix. Har precis varit ute på en härlig löparunda och ska snart sätta mig framför tv:n med ett digestivekex,vaniljyougurt,mandarin och stort glas kallt vatten. Mums!

Tjingeling på er!

Godmorgon



Kikar in och säger godmorgon. Idag har vi inget särskilt på vår planering så vi tar det lugnt. Barnen startade med välling i soffan =) Om en stund ska jag plocka fram "riktig" frukost. Sen blir det och bädda sängar, köra igång en tvätt och så gå ut en sväng innan det är dags för lunchen =)

Ha en fin dag mina vänner!

Vindfleece till våren



Bilderna kommer från polarnopyret.se


Fleecejackor till våren är nu fixade..Älskar färgerna!


Godmorgon Söndag

Godmorgon! Här starade dagen vid halv 7 och jag sitter och väntar på att kaffet ska bli färdigt..Idag står städning,tvätt och handling på planeringen. Blev en heldag i stan igår. Käkade på feferoni och kollade in vårnyheterna. Sen hälsade barnens farmor och farfar.

På vår hemsida händer det grejer. Fler bilder har kommit in,länkar och jag har skrivit om August resa både före förlossning,förlossning och sjukhusvistelsen. Det kommer "resor" från andra föräldrar som ställer upp också. En länk på statistik från de senaste 20 åren. Ser man till den så kan jag säga att August hade en hel del emot sig med sin gortexpatch,födelsevikt och behov av respirator direkt efter födseln.August gick det väldigt bra för han hade fina inställningar på sin resp och kunde ta honom hem relativt snabbt.Sverige har väldigt bra överlevnadsstatistik med sina 85 % som dom har på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. I USA överlever bara hälften av barnen! Kan dock inte säga hur mycket det beror på ekonomi, försäkringar och sånt..

Nu ska jag dricka kaffe men kika in på hemsidan vettja! http://kongenitaltdiafragmabrack.se/

70-talet




Som kommen från 70-talet...Ett årtionde jag inte existerat i men min nya våriga outfit ser ut att komma därifrån =) Trött på det gamla vanliga. Lite förnyelse. Fast ändå inte om ni hänger med i mitt svammel=)

Låt fredagsmyset börja!




Underbara fredag

Ohh va härligt med fredag! Som sagt på fredagar har jag min viktpejldag och lägger upp hur jag tränat under veckan..Kul och ha om man tappar motivationen någon gång. Kan man påminna sig lite=)


Nuvarande vikt: 52.8kg
Nuvarande midja: 72.0cm
Nuvarande BMI: 20.4

Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma
< 19 19-25 26-30 > 30

Såhär ser mina siffror ut idag.

Träningen har sett ut såhär

Fredag-10/2 : Vila

Lördag-1 timme innebandy

Söndag-50 situps

Måndag-Sprungit 4.3 km

Tisdag-Sprungit 4.3 km

Onsdag-Sprungit 4.3 km

Torsdag-Sprungit 4.3 km

Fredag- Vila 

Sprungit totalt: 17.2 km

Trevlig helg på er..Tittar säkert in någon mer gång idag!


Hemsida

Nu har vi startat en hemsida om kongenitalt diafragmabråck. Kika gärna in där. Informationen är färsk från Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

http://kongenitaltdiafragmabrack.se/

Favvolekar @ the moment



Nyss bilmek


Bilmek tidigare. Strax därefter blev man fasligt trött och sugen på en flaska välling =)

Kvällens middag




Hej igen

Skapligt lugnt man tar det här hemma. Henrik är hemma idag så jag ska springa snart (han är iväg och handlar). Brukar springa på kvällarna men ikväll ska vi ju ha Alla Hjärtans Dag-mys så det är lika bra att springa nu. Av den anledningen har jag inte gjort mig i ordning idag ännu heller men ska göra det sen. Behöver det för att piggna till. En skön dusch. Klä sig i nåt fint och lite smink gör susen mot trötthet =)

Happy-valentines-day_large
bilden kommer från weheartit

Alla <3 dag




Idag är det alla hjärtans dag..Titta vad fint jag hade som Henrik överraskade mig med när jag kom upp nu på morgonen. Det blir det att festa till det med smörgåstårta ikväll och några goda lindorchoklad (äter inte godis i veckorna egentligen men gör ett undantag en dag som idag hihi)

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och titta på det här http://www.kanal5play.se/program/play/sofiasanglar-s02e04 . Ta hand om varandra! Livet kan vara skört.

Ha en fin Alla hjärtans dag!


***********************************************************************************

En lite update också..Självklart älskar jag min familj lika mycket året om och självklart kan vi göra söta saker för varandra även om det inte är "Alla hjärtans dag".

Fun

Hade en rolig kväll igår. Fast jag hade magkatarrkänningar hela dagen och senare på kvällen slog det till rejält så det var skönt att komma till sängen vid 02.30 inatt..Fast en rolig roadtrip med härliga vänner!


Idag står städ o fix inför kommande veckan på schemat!

Ha det fint!

Lördag!

Woho skönt med helg. Igår hade vi det där familjemyset. Äta gott framför tv:n ni vet=) Barnen har varit krassliga men är på bättringsvägen..Skönt.. Jag har spelat innebandy nu och efter lunchen ska jag vila lite: H hade sovmorgon imorse och jag ska ut ikväll och lyssna på musik på nåt ställe jag aldrig varit.. "Pumpen" heter det. Blir nog jättetrevligt. Lyxigt med att H lagar sin goda fläskfilègryta med tagltelle till lunch också..Vilken karl jag har! Snart firar vi bomullsbröllop med=)

Ha det fint!

Har blivit farmor


=)

Kaffe

314717_249764138388849_206002106098386_848275_1753863_n_large
Bilden kommer från we heart it
Startar varje dag med kaffe. Idag är det fredag..Underbart! Även om jag går hemma så är det ju skillnad. Här tar vi det lugnt. Enda på min planering är fredagsshopping. Handla lite godsaker till kvällen =)

Fredagar har jag min viktpejl. Jag kollar hur jag ligger till så får det avgöra hur stor godispåsen blir hihi.

Har inte gått upp något men midjan har minskat lite..Tänkte kanske börja föra lite dagbokssammanfattning på min träning såhär på fredagarna eftersom att jag har min "viktpejl" då=) Så det får bli från fredag-fredag. Ska se om jag kommer ihåg nu.

FREDAG 3/2 VILA

Lördag 1 timmes innebandy

Söndag  Sprang ca 3.3 km

Måndag Inomhusträning..Lite av varje Zumba mm (Nästan vila..Bara lite zumba och lite magträning)

Tisdag Sprang ca 4.3 km

Onsdag Sprang ca 3.3 km

Torsdag Sprang ca 4.4 km

Från fre-fre har det blivit totalt 15.3 km löpning då.  

FREDAG VILA


Nu blir det lite mer kaffe här =) Sen frulle och fix. På med ett ansikte också=) Ska se vad jag ska hitta på till Alla hjärtans dag också. Kanske göra något trevligt på lördag hela familjen. Äta något extra gott och kanske nån god efterätt=) Förresten så skulle August ha fötts på Alla hjärtans dag. Egentligen var han beräknad till 6 mars men läkarna hade planerat att ta ut honom på Alla hjärtans dag. Då hade jag varit 37 hela veckor gången. Signe föddes i exakt 37+0 så därför kändes det för riskablet att vänta längre med August. Man ville ju veta exakt vilken dag han skulle komma så alla kunde vara beredda. Sen kom han ju 25 januari istället. Helt tokigt blev det med det men gick bra ändå som tur var! Kommer ihåg att det var så härligt förra Alla hjärtans dag. För August skulle egentligen ha börjat sin kamp för livet den dagen men istället så hade han redan opererats och t o m andades på egen hand. 10 dagar senare kunde vi åka hem=)

Skapligt mixat inlägg det blev det här..Blir så när jag skriver efterhand utan någon slags plan om vad jag skriva om hihi

Trevlig helg önskar jag er!

Bildbomb renoveringsobjektet

Kommit en bit på vägen även om det är en hel del kvar att göra..Bjuder på lite bilder under tiden=)











Köket-renoveringsobjektet


SOMMAR!

Idag är det så kallt så vi stannar inne..

Delar med mig av lite sommarbilder denna kalla vinterdag..





MeandI-Party

Idag har vi haft klädparty härhemma..Det fikades och babblades och shoppades =)


Imorse bakade jag frallor till fikat med ost och flingsalt.


Snoddas hade jag bakat tidigare i veckan och så bjöd vi på lite annat gott också=)

lions

Dessa beställde jag till Signe och August. Bilderna kommer från meandi.se

Detta linne valde jag till mig själv som värdinnegåva=) bIlden kommer från meandi.se

Nu ska jag chilla i soffan med maken.

Trevlig kväll!

Nya gardiner i kontoret


Gardiner från Netto.

Nytt från Lindex




Idag har jag på mig ny tröja och jeans från lindex.


Snart kommer det gäster. MeandI-party idag =)

Något jag inte behöver köpa i barnklädesväg är mössor. Barnen har fått så många fina från sin farmor. Knäppte ett kort när jag sorterad möss och vantlådorna=) Massor av våriga mössor! En som jag köpte för länge sen från me and i också=)

Vårfint

Idag bytte vi ut tyget på vår tavla i hallen till ett lite mer färgglatt. Blev bra! Jag har spelat innebandy på förmiddagen och nu är det dags att käka pizzalunch =) Inte illa..

Ha en fin dag!


Surprise


Happy-friday_large
Bilden kommer från:weheartit


Har varit lite hårdare med träning den här veckan och vet ni att jag hade tappat 2 cm till i midjan på 1 vecka. Totalt 22 cm. Känns bra =)

Va härligt med fredag också. Någon speciell känsla som innfinner sig fredagar. Idag jobbar Henrik kort  dag. För vi ska in till stan och August ska få sina sprutor och så blir det ju en tur på IKEA och IKANO och RUSTA. Dom har en tapet på RUSTA som jag är lite nyfiken på.

En sak till. Inatt sov barnen hela natten. Visst det gör dom ju ibland men tror aldrig det har hänt att dom gjort det samtidigt. Framförall August brukar ju fortfarande vakna 1-2 ggr per natt. Så är han ju minstingen med =)


Trevlig Helg!
 

En liten tand


Past-2074_large
Bild från weheartit



Igår såg vi att August äntligen fått en liten tand som börjat kika upp. Det sägs att det ska vara bra att dom kommer sent då man sparar tänderna på det fast det är ju faktisk bra att kunna tugga sin mat ordentligt också hihi

Idag är det en sån där dag när vi har mycket för oss..Jag ska iväg på förmiddagen och sen har vi planerat att äta lunch på SanDeliciuos. Sen ska vi till bvc och leka. Så kanske jag handlar till fredagen också. August ska få synagsis på fredag igen så då blir det att åka till Linköping. Ska passa på och se om dom fått lite vårnyheter på ikano och ikea. Är mycket roligare att handla kläder nu när jag är i bättre form. Har ju tappat ca 20 cm i midjan och det gör en del på kläderna kan jag säga=)

Nu ska jag styra med lite "innanskolanfix" för stora tjejen.

Ha en fin dag!


Händer grejer







Nu


Välkommen Februari




Nu välkomnar vi februari månad. Det är en kort månad som är en av dom som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Det var i denna månad jag fick ta med mig min lille pilt hem från sjukhuset efter nästan en månad. Vi hade hela våren och sommaren framför oss och nu är vi där igen =) En härlig utlandresa som lockar i maj också! Underbart!

Köpte tulpaner igår. Det är svårt att hitta något som skänker mer vårkänsla än det.

Ha en fin dag!

RSS 2.0