På G

Tidigt ute i år men känns skönt att vara på G =)

Kaffe!

Här går det åt kaffe nu kan jag säga. Omställning det här med vintertid =) Kom på att det är höstlov så inget ÖF idag. Får se vad vi hittar på.

Ha det fint!

Pubafton mm

Sitter med mitt morgonkaffe här nu. Var på pubafton igår och det var riktigt trevligt=) Var hos kompisen Luva först och drack vin och babblade =) Fick sovmorgon idag och är för stunden ensam hemma. Får bli pizza till lunch idag! Igår blev det lite julklappsshopping på dagen med. Köpte även lite basplagg (svarta linnen, leggins,långärmade svarta toppar,svarta ribbade sockor och det enda som inte var svart var en scarve med döskallar. Passar ju nu i halloweentider) Några leggins till Stina också och så var jag tvungen och få tag i ett par lånkisar med till Signe =) Henrik överraskade mig förresten häromdagen med att klicka hem en beställning från pop med så i veckan får jag hem ett paket med massa fina nyheter <3 Dom hade precis släppts då =)
Bland annat dom här härliga ränderna är på G =) Bilden kommer från polarnopyret.se
 
Känns bra att barnens vinterkläder är färdiga. Det har dom varit länge då vi passa på att köpa dom med en 40% rabatt på ena overallen. Så nu kan man koncentrera sig på julklappar istället =)
 
Kylan har verkligen kommit och det känns så bra att jag hann att flytta in kaninerna till sitt vinterboende. Hönsen har värme på i hönhuset så dom har det bra med =)
 
Blir och fixa och dona här idag sen familjegympa. Kanske slå in lite julklappar också =)
 
Ha det fint!

In i värmen

Så nu är vi inflyttade =) Stampelina bor i buren jag har tänkt att hon ska få ungar i framåt våren =)
 
På översta bilden ser ni Stampelina rakt fram. Åt vänster kan man hitta Stampe =)

Inflyttning

Som sagt idag ska kaniner få komma in till sitt vinterboende. Har köpt smådjurs-toa-lätt så jag hoppas att dom kan hålla sig till att göra sina behov där så man slipper så mycket städning. Stampes bur är väldigt stor med så det går åt en hel del strö hos honom. Har även köpt lite fredagsgodis även till dom =)

Idag inviger vi overallerna!


Godmorgon vintriga fredag




Så kom snön även hit. Var ute och kollade till hönsen förut och passade även på att kolla till kaninerna. Jag har sagt att när vattnet börjar frysa i kaninernas flaskor ska dom få komma in i sitt lilla kaninstall =) Idag får det bli en tur till Karmgrens. Måste ha spån till burarna och byta ut ett lysrör i taket. Det finns fönster men är är ändå ganska mörkt så lysrör går åt.Städa i ordning och organisera där inne. Ska fylla på strö hos hönsen också och även foder. Dags att fylla på med annat än värpfoder. Fredagshandla ska vi gör nu på förmiddag och så får jag fixa med djuren senare. Imorgon står pubafton på planeringen för min del =) Kul!
 

Love

 
Idag överraskade maken mig med att först komma hem 2 timmar tidigare från jobbet. Då hade han handlat med sig en stor bukett fina blommor till mig och ingridienser till snickerskakor. Vilken perfekt kväll =) Hoollywoodfruar på tv:n ikväll med =)
 
 
 
 
 

Scary! Eller? =)


Halloweenpyssla

 
Idag har jag tänkt att vi ska halloweenpyssla. Lite fina bilder och inspiration från countryliving.
 
 

Ruggigt värre

Måndagar brukar jag lägga lite extra tid hos djuren. Kaninernas burar städas och då kan jag passa på att släppa ut Stampelina att rasta sig i kaninhagen.
 
Hönsen uppskattade lövhögen jag slängde in i hönsgården och dom började sprätta runt löven för fullt. Löven har ju börjat falla från träden och börjar bli lite ruggigt. Nu var det inte hösten min rubrik till det har blogginlägget syftade på utan att mina fina brahmor och även min hylinehöna "Halta Lotta" har börjat rugga. (Det betyder att dom byter fjädrar kan man säga och slutar lägga ägg nu när vintern är i antågande).
 
I alla fall nu har jag pysslat om djuren lite extra och snart är dags att börja så smått med middagen till männsikorna i familjen. Köttfärslimpa med potatis och sås =)
 
Ha det fint!

Kikar in lite snabbt

Hej kikar in lite fort före ÖF. Tjemiddagen var jättetrevlig i helgen och lärde känna flera nya trevliga tjejer =) Nu ska jag och småbarnen som sagt gå iväg på öppna förskolan. Ha det fint!

Lördag



Så var lördagen här. Igår var det fredagsmys framför X-factor. H har lite sovmorgon men alla barnen är vakna nu. Jag ska dock lägga mig en stund sen när H vaknar för jag ska ut på tjemiddag ikväll =) Ska bli jättekul och blir hungrig bara jag tänker på maten jag beställt *mums* =) Frukostdags strax med =) Får se om jag kikar in senare idag!

Ha det fint!

Haha

En bild säger mer än tusen ord =)

 
Full fart. Mina barn går ju inte på förskola så då blir vardagsrummet lekhall mellan varven om vi är hemma dagtid =)

Godmorgon

Ja ni egentligen skulle vi ha varit på avdelning Q63 nu i vänatn på lungscint. När vi kommit fram igår fick vi veta att lunscintmaskinen gått sönder så det var bara att tänka om. Fick bli en shoppingtur och pizza i Solna centrum sen åkte vi hemåt istället. August är på strålande humör idag så han kanske känner på sig att han slapp pvk och äcklig medicin eller nåt =) Han har blivit så stor min lille pöjk. Börjat prata massor. Gör sig förstådd. Han slänger ihop meningar på 5 ord typ. Imorse när han vakande så sa han tex. "hjäp mä komme neij". Så gulligt. "hjälp mig komma ner" alltså =) Idag är det fredag. Lovely. Blir en tur neråt sen och så är planen att äta tacos på resturangen mamma jobbar (partnertech). Dom har nämligen börjat med tacobuffè där. Så gott!

Fixa och dona

Imorgon åker vi till Stockholm och bestwestern hotel. August har en lungröntgen inplanerad imorgon sen är scinten på fredag. Självklart planerar vi även en tur till Solna centrum och Volles pizza. Såå gott! Hoppas det går smidigt med undersköningarna han ska göra och att pvk:n går lätt att sätta. Måste köpa något fint till honom att trösta med min tuffa stora lilla kämpe <3 Idag blir det att städa och packa. Även att det bara är över natt går det åt en del på 4 personer! Har fixat så att grannen passar djuren. Vår snälla,snälla granne. Ska dock fixa lite hos dom också idag. Fylla på strö hos hönsen och fylla upp foderautomaten till max =) Nu blir det att hitta på någon lunch. Ha det fint!

Godmorgon nya vecka

Såhär ser det ut hos oss denna morgon. August fick en hel påse bilar igår och ett parkeringhus till väldigt bra pris. Älskar att handla begagnat. Försöker att ha en smula genustänk men tjejerna är/har varit lite mer för dockor och prinsessklänningar i den här familjen ändå.Ja Stina börjar ju bli stor nu i och för sig =)Signe är dock inne i en riktigt prinsessperiod. August gillar också såna leksaker men när vi var på kalas för ett tag sen lös ögonen upp bland pojkens alla bilar där och jag insåg att vi kanske har lite dåligt med bilar även om vi hade några =) Hittade i alla fall en hel påse begagnat men fina och både August och Signe har roligt med dom =) 
 
Idag behövar jag handla mat och städa hos djuren. Vi tar det lite lugnt nu i början av veckan för sen är den fullspäckad. Kanske får bli en tur till lekparken senare idag. Mellis kanske där eller om man skulle grilla korv t o m På torsdag åker vi till huvudstaden och bor på hotell. August ska göra återbesök och lungkoll på barnsjukhuset och vi har röntgen inbokad på torsdag och scint på fredagen.
 
I helgen har jag en härlig tjejmiddag att se fram emot i stan =)
 
Nu är verkligen hösten här och snart kanske vintern men det är allt mysigt!
 
Ha det fint!

Mycket gjort

Idag har jag fått mycket gjort. Jag har fixat och donat med tvätt,piff och städning. Ikväll blir det att tända ljus och äta gott =)
 
Ha det fint!

Fredag!

 
Fredag igen! Härligt!
 
Idag har vi haft studiebesök från Stinas klass som har tittat på djuren här. Kul! Signe har varit hos tandläkaren idag på första "riktiga" kollen. 20 fina gaddar hade hon i munnen =) 
 
Trevlig helg till er!

Kalas

Igår hade vi kalas för Stina som blivit 8 år. Trevligt och många fina presenter fick hon =) Hon fick pynta sin egen tårta igår. Så blev det smörgåstårta också =)
 
 
Idag är det lite städfix efter kalaset och så lite fix med tvätten. Barnen har redan ätit frukost och Stina är i skolan. I eftermiddag är det bvc som gäller för att barnen ska få leka av sig lite och så tror jag vi tar en lunch på Sandelius före =)
 
Nu lite frukost för mig och sen kicka igång denna dagen!
 
Ha det fint!
 
 
 

Förberedelser

Imorgon ska vi ha lite kalas för Stina som har fyllt 8 år. Jösses vad stor hon börjar bli! Här förbereder vi därför lite tårtor idag. Tur att jag gjorde 2 bottnar så att barnen kunde slicka ur varsin skål =) Ska även handla och lägga ihop till en smörgåstårta idag. Dom blir ju som godast om dom får stå till sig lite =)
 
För stunden är det lugna gatan här. August sover middag, Signe leker och Stina är i skolan som vanligt.
 
Ha en fin dag!
 

Måndag

Goddagens. Kikar in lite snabbt här. Klassisk måndag här med öf på förmiddagen och städa hos kaninerna på eftermiddagen. Körde sönder lite löv med gräsklipparen också. Ha det fint!

Lördagen

Igår hade jag och maken ordnat barnvakt för att gå ut tillsammans. Var ett stort evenemang här i vår lilla by som vart slutsålt men vi hann att få tag i biljetter. Riktigt skoj och skönt med sovmorgon för bägge idag. Min lillebror satt barnvakt här hos oss och barnen har haft så roligt! Idag det bli en lugn söndag med hemmamys,hemmafix och lek i trädgården.

Ha det fint!
 
Update: Kom på att det är familjegympa idag ju. Henrik skulle ta dom till det så kan jag passa på att städa under tiden! =) Nu ska jag förbereda middagen så den är klar tills dom kommer hem. Skala potatis och förberdea en broccoli/skinkgratäng..
 

Godmorgon

 
Solen skiner och frukosten är intagen. Härlig start på dagen. Fredags också! Wiho!

Godmorgon torsdag!

Tumblr_mazfizfe1w1qkik3go1_400_large
 
Godmorgon! Igår slog det mig att hösten verkligen är här nu! Vi är ju inne i oktober t o m.  Idag har jag en del jag vill hinna med i hemmet. Igår var vi iväg hela dagen och levererade en babyswing/sitter/vagga vi sålt . Städ och tvätt ska hinnas med och i eftermiddag ska vi iväg på lek till bvc.
 
Får hur länge till kaninerna ska vara i sina uteburar också. Kommer ta in dom till mitt lilla "kaninstall" när det blir minusgrader ute tänkte jag. Ska visa er hur det ser ut där någon dag kanske. Det är vår matkällare som har blivit omgjord. Ett ställe för Stampelina och jättestor yta för Stampe. Dom ska få para sig i slutet av vintern eller framåt våren så man har små söta raringar som hoppar omkring nästa sommar. Dom ska säljas är tanken men en hona skulle vi behöva spara som sällskap till Stampelina. Så hoppas det blir i alla fall en sån =) Henrik har byggt en väldigt uttänkt bur som jag bett om till Stampelina som ska passa extra bra för henne att få ungar i =) Blev visst mycket kaninprat här haha. Näe nu är det dags för frukost snart! Ha det fint! 

Ännu mera piff

Nu har det åkte upp gardiner i redena också. Markistyg såklart haha
 

Färdigt =)

Signe önskade sig Ariel (ni vet Ahahaa-när hon ger bort sin röst till Ursula =) ) också.

Pysselverkstad!

 
Det blev som jag sa pysslet åkte fram. Signe älskar och pyssla och kan sitta länge och låta kreativiteten flöda. Jag lät också kreativiteten flöda och började göra sångkort. Nu ska dom bara lamineras också men först torka ordentligt. Sen påbörjade en lappfilt också. Mysigt!
 
Gissa vilka sånger jag gjort korten till =)
 
Ha det fint!

Godmorgon tisdag!

Nu är det verkligen höst, mörkt och ruggigt att krypa ur sängen men ganska mysigt. På dagen idag är det inget särskilt bestämt men det hänger lite på vädret. Antingen blir det att plocka fram lite pyssel. Har köpt nya penslar så att Signe kan måla med sina vattenfärger och även August såklart =) Blir det soligt ger vi oss nog ut och leker =)
Ikväll ska jag ut och springa och köra lite hemmaträning.


Ha det fint!

Vid middagsbordet igår. Stora killen!

Färska ägg

Fixat en skylt till hönshuset idag. Tycker det blev ganska gulligt =) Förövrigt har vi varit på ÖF och nu ska jag strax plocka i ordning lite och laga middag. Tror det får bli fiskpanetter idag =)
 

RSS 2.0