Teletubbiestårta

Blev nöjd med teletubbiestårtan. Var lättare att göra än vad jag trodde att det skulle vara..





Signes andra födelsedag


Ja må hon leva,ja må hon leva. Hipp hipp Hurra!



Tårta


Vart är Signe???


3 generationer och en halv Elsa..




Massor av fina presenter.Leksaker och kläder..

Nu sussar en nöjd 2-åring i sin säng tillsammans med sin nya PINGU=)

och såhär mycket har hon växt på ett år


Signe 1 år



Signe 2 år

Paketinslagning pågår =)







Föt 2 år sen var vi påväg till förlossningen vid den här tiden. Vattnet hade gått tidigare på dagen och vi hade fått en tid till kl.19.00. Kl. 01.20 Kom min obeskrivligt underbara dotter upp i min famn!



Trött både på och av vädret

Usch va jag är trött på detta väder. Jag blir så seg och orkeslös av det. Känns som man är nyvaken hela tiden. Nej nu vill jag ha antingen ha frisk luft och regn eller sol o värme inte det här kvava sollösa jobbiga vädret som bara är bara är nåt mittemellan!


2 år sen

http://kampan.blogg.se/2009/july/magen-v366.html

Tv 4 fakta

Jag brukar ofta titta på den kanalen och har gjort länge..Redan när jag väntade Signe brukade jag titta på program som förlossningskliniken osv. När vi sen på ultraljud upptäckte August diafragmabråck har jag tänkt på att det är lite konstigt att man aldrig fått se ett sånt barn tas om hand om på den kanalen då det faktiskt är vanligare än vad man kanske tror..Idag i alla fall så gick ett program som heter barnakuten från år 2010 och idag var ett diafragmabråckbarn med. Det gick bra även för honom och han operades med en patch precis som August.Den här pojken han var dock lite äldre när han opererades men han såg ut som vilken bebis som helst när han var 4.5 månad=)

August återhämtade sig fort och det där kan var så olika från fall till fall. Diafragmabråckbarnen gör lite som dom vill sa läkarna och tro mig August vet precis va han vill! =)








Jag är här en nybliven 2-barnsmamma som gör mig redo för att vara med när August röntgades. Detta blev nästan lite vardag på sjukhuset. Röntgen och UL var inte ovanligt att det gjordes..



Kalasförberedelser

Imorgon blir min lilla tjej hela 2 ÅR! Så idag är det kalsaförberedelser som gäller. Teletubbies är väldigt poppis här hemma nu så jag tänkte fixa en sån tårta till henne. Ska bli väldigt spännande hur jag ska lyckas med det hihi.
Presenter ska slås in också..Fast främst är det lite shopping till kalaset idag o till tårtan som sagt.

För 2 år sen låg jag och sov skönt i min säng och hade ev 5 veckor kvar till förlossningen om jag hade gått över. Det jag inte visste då var att jag redan nästa dag skulle få visa upp min lilla flicka för en del av sin släkt=)



Förlossningberättelse hittar ni här..
http://kampan.blogg.se/category/forlossning.html

Ha det fint!

En liten flicka





Idag har vi varit och hälsat på ett nytt litet liv. Så söt så! August såg knappt ut som en bebis längre i jämnförelse. Fast han är ändå min lilla bebis och det komemr jag med största sannolikhet fortsätta kalla honom i alla fall i ett år till hihi


Annars idag har vi loppisfyndat lite till lekstugan..Så har det städats av i huset också. Skönt att ha det gjort..Snart blir det en tur till affären så ska jag handla nåt gott och enkelt att slänga ihop till kvällen..


Ha det fint! 

Yesterday



Satt ute på Luvas balkong hela kvällen igår. Hur trevligt som helst. Som ni ser bor han ganska högt upp också, så det är nästan så man kan tro att Karlsson på taket håller till i närheten hihi  

Catch up

Kan tänka mig att det blir en hel del babbel ikväll hos Luva. Mycket att prata ikapp.. Jag och Thina träffades igår men vi kan nog babbla på rätt bra. Både Thina o Luva hör till skaran bästa vänner och dom kan jag nog räkna på en hand. Såna man kan vara ifrån en längre stund men sen när man väl ses så är det som om det var igår=)

Vet ni vad jag tänkte dricka ikväll då?? Rom & cola haha! Det hade ni inte gissat va..Det är så gott..Har även köpt lite cider att spola ner all chips o dip som jag ska ta med till Luva också. Tror det kommer att bli en jättetrevlig kväll..

Har även pysslat ihop en present och ett kort idag. Då en ny liten människa har kommit till världen bland våra vänner=)

Ha en fin dag!


Detta är Luva iförd min jacka för några år sen. När vi höll med teatet på Åland. Den här bilden bjuder vi på va Luva!?=)




Thina

Sov länge!

Sov nästan till 12 idag, hoppsan=) När jag piggnat till lite ska jag neråt och handla till kvällen...



Tatueringen känns så mycket bättre den här gången. Det var mycket större ruga sist. Den känns läkt i princip och den ser så mycket bättre ut nu!



Nygaddad

Sådär nu ser tattoon ut som jag vill och så hoppas vi att det läker bra nu med=) Shit va ont det gjorde idag. Kan det ha o göra med att det det var så nyss den gjordes kanske??

I dont now...

Signe o H var hos tandis förut o kollade in tänderna efter gårdagens vurpa. Får hålla lite koll på det men hon verkar inte ha ont och tänderna sitter där dom sitter=)

Idag har det varit full rulle med trevlig lunch och bebismys med lilla Melker=) 

Imorrn blir det lite trevligheter på kvällen med b l a tejjna.blogg.se .


Hann få mycket gjort på förmiddagen idag så nu kan jag bara slappa resten av kvällen. Bägge barnen har somnat i sina sängar med. Båda somnar själva i sina spjälisar, kanske att man får gå till dom några ggr ibland men det går väldigt smidigt med läggningarna för det mesta.

Nu blir det nog snart dags för ett glas oboy för min del=)

Ha det fint!



Signe idag=)


Ouch!

Idag har det varit en skön dag och vi har bara varit hemma. Stinas andra familj har varit här idag och Signe och Stinas andra lillebror Albert har lekt nästan hela dagen (dom är jämngamla). Signe råkade även göra ett dyk ner från en stol och slog i munnen rätt rejält.Blödde en hel del också men efter lite mys i knät gick det över. Har tid hos tandläkaren imorgon.

Imorgon har jag en lunchdate med tejjna.blogg.se och på kvällen ska jag och familjen till Norrköping och fylla i min tattoo som inte alls har läkt som jag ville..Blir nog bra till slut.

Nu ska jag se en rysare på tv:n. Min favoritgenre är just rysare och drama. Vilken genre är er favvo??

Trevlig kväll!

Forest_by_lukpazera_large
Bilden kommer från weheartit.com

Jag gillar att bli skrämd men bara på låtsas=)

6 månader idag




Tänk att det gått 6 månader sedan du föddes och redan då visade hur envis du är=)

August bli allt stadigare men sitta själv kan inte helt ännu bara i några sekunder.Jag sitter brevid och är beredd  att ta emot när det tipper hihi

Stolt är jag såklart över hur lågnt han har kommit min lilla prins..



En annan liten skapelse jag är väldigt stolt över.. Signe blir snart 2 år Oj,oj,oj..Märks att hon börjar bli stor. Igår lekte hon med kompisen Vilhelm som är lite äldre och nu får dom verkligen ett utbyte av varandra dom leker med varandra och inte bara brevid. En hel del bus blir det ju förstås med =)


Hoppas ni får en fin dag!

KAFFE!

Kaffe går det åt idag kan jag säga! Satt uppe lite sent igår. August tyckte vi hade sovit färdigt vid 6 så upp o hoppa=) Jaja min tur att ha sovmorgon imöra hihi

Lördagkväll

Barnen sover och H är iväg på äventyr..På min planering står det ett härligt bad, myskläder,fixa till nåt gott om vi har nåt om inte så kan jag äta lite rester som inte är fy skam heller (klyftpotatis,helstekt fläskfilè och brunsås) sen är det tv:n som gäller. H har börjat sin semester nu. Vi kör sovmorgon varannan gång och nu när ahn är ehmma så blir ju det varannan dag hihi. På onsdag har jag planerat att dricka lite vin eller något annan gott med ett par goda vänner. Kanske fixa nåt gott snacks att ta med också. Ska även fylla i tattoon nästa vecka och är det fint väder så ska vi åka till kolmården eller smultronstället eller både och. 

Om en vecka blir min lilla tjej 2 år med! Min lilla prins blir ett halvår i övermorrn! Oj oj oj...

Lite kvällsvammel från mig till er!


Puss på lillebror tidgare idag. August som förövrigt bara vill runt till magen nu för tiden=)

*********************************************************************************************

Sänder även en tanke till Norge och alla dom som har råkat ut för detta hemska som skett!



Ha det fint mina vänner ta hand om vandra och kramas lite extra..

Trevlig helg! 

Fredagsfint




Berättade ju att jag tänkte köpa hem lite färska blommor men jag struntade i det och plockade in från trädgården istället. Jag gjorde en Ernst skulle man kan säga men faktiskt så är skålen ny den fyndade jag idag. Nu är den fylld med godis ifrån gårdagens fyndrunda på Cloetta. Jag är en jäkel på att fynda kan man säga haha.

Nu är i alla fall hemmet fint och Signe och August sover. Signe somnade tidigt men så har hon inte sovit middag idag heller. H jobbar kväll och Stina ska strax bli upphämtad och till sin mamma.

Hur många har semester btw?? H har inte börjat sin ännu men snart=) Nedräkning nu kan man säga=) 

Fin helg på er!

Sovmorgon

Egentligen är det H som har sovmorgon idag men både Augsut och Signe sov till ca 8! Signe vaknade 1 gång inatt och August en gång inatt (som vanligt) vi tar varsit barn och ger mat så en gång har man vaknat. Så jag är utvilad trots att klockan var halv 12 innan vi kom i säng.

Idag är det fredag och städning står på planeringen.H jobbar kväll så han kan ha barnen när jag städar=) Ska nog fixa hem lite färska blommor också.. Nu mer kaffe!

Ha det fint!

635004_vd87z2c8kq_large
och så lite tänkvärt från weheartit.com

Utflykt

Imorse hade jag sovmorgon och när jag vaknade kände jag för att vi skulle hitta på nåt hela familjen (H är ledig idag). Vi har redan bestämt att vi ska åka till kolmården när H har semester men då vill vi ha fint väder. Vi har även tänkt att åka till smultronstället och handla glass men samma sak där.

Vi funderade men kom inte på nåt direkt men sen gick jag in på denna blogg  www.danielssonsgarden.blogg.se och fick då lite idèer så Maria det tackar jag för hihi.

Först åkte vi till Mc-Donalds och käkade lunch sen åkte vi till Valla och tittade på djuren och barnen lekte och hade skoj. Efter det ut till Cloetta där vi köpte massor av billigt godis och sen avslutades det hela med en liten shoppingtur. Fyndade lite reakläder=) En härlig famljedag och strax jag bänka mig framför tv:med min käre make=)

Ha det fint!

O här kommer bilder från dagen såklart!







När vi kom hem lastade H upp en egen godisaffär i skafferiet haha. Nu har vi hela sommaren eller kanske hela året hihi





6 månader sen

Känner mig lite sentimental (är det rätt ord?? Ehh ni fattar va jag menar...) nu när min lilla kille snart blir ett halvår och har döpts och allt..Gick tillbaka 6 månader i bloggen för att se vad jag skrev...

En vecka

Idag har jag varit inlagd en vecka och det ser inte ut som att jag får komma hem dom närmaste dagarna. Det är ju tur att det finns så bra resurser i sjukvården och jag är ju här för lillkillens bästa. Så det är ju helt klart värt det. Henrik är hemma och tar hand om barnen och massa praktiskt.

Idag gjorde vi UL och då såg vi att lillkillen övade på att andas min älskade lilla pojke!

Idag har jag haft flera besökare vilket är är jättekul=) Här har jag precis ätit min kvällsmat och ska titta lite på tv innan läggdags.

Idag har det förövrigt varit ganska lugnt med sammandragningar.

Ha det fint!
2011-01-20 @ 15:46:58 Permalink Gravid igen Kommentarer (0) Trackbacks ()



Detta skrev jag alltså 5 dagar ganska så exakt innan han föddes. Kommer ihåg att jag var så glad över att han tränade på att andas min lilla prins. Så oerhört och obeskrivligt glad över att du kom till oss! Att jag har er mina älskade ungar och familj!

Liberoklubben


Bilden kommer från liberoklubben


Jag är med i liberoklubben och vill bara tipsa om att dom fått in lite nya grejer i poängshoppen. Var inne där idag och la in lite poäng från ett par blöjpaket. Trodde inte att jag hade poäng så det räckte till nåt men dessa strumpor hade jag till så dom klickade jag hem. Jättetuffa tyckte jag. Var inte längesen jag fick hem en body därifrån. Har tidigare samlat poäng till all möjligt. Bodys,t-shirts,solhatt,strumpor ja säkert mera men kommer inte på just nu. Ett tips i alla fall till er som ändå handlar liberoprodukter. Det går faktiskt rätt fort bara man får lite rutin på det=)

Idag har vi inget planerat mer än Stina som ska ha hem en kompis snart så vi andra är lite fast här hemma med då=) (H jobbar)

Ha en fin dag!


Helt slut

Fick impuls att ta med Signe till busfabriken idag...August fick vara hos barnvakt för första gången så länge hos morfar och Lena (gick kanonbra). Signe tyckte såklart det var jätteskoj på busfabriken och hon röjde järnet. Själv är man som sagt helt slut så ikväll får det bli pizza till middag. Nu börjar nedräkning mot Henriks semester med!



Har ni gjort något skoj idag förresten?

Ha det fint!

Dopet bilder cermonin




Bilder från festen kommer senare...

Nu tar vi kväller

Efter en helhärlig helg med festligheter och trevligt sällskap tar vi kväller! Idag har vi firat svärfar. Bjöds på gott grillat och tårta. Supertrevligt!

Efter det blev det en sväng till Ikea så nu har vi gjort fint i barnkammaren och fixat så att dom har fått en varsin hörna i rummet de små barnen. Stina sover över hos sin farmor & farfar och våra småttingar sover gott här hemma. Vi har även städad nu på kvällskvisten så nu är allt tillbaka igen efter det stora kalaset. Blev ändå runt 30 pers i slutändan.. Har lovat bilder men det får bli senare för klockan har dragit iväg men kan slänga ut några på maten så länge.




Vi bjöd på exotisk planka så till detta hade vi även frukter,sallad,potaissallad,tzatsiki, bröd mm , perfekt att bjuda på tycker jag då det finns något för de flesta smaker..Stora som små=)

Vi är i alla fall helnöjda med helgen och August fick så mycket fint både kläder o halsband och roliga minnessaker mm. Tack alla som var med och delade denna dag med oss! Tack alla ni som kikar in här och kommenterar=)

Ha det fint!


Så fint!

Ja igår döpte vi August och det var så fint och vackert i kyrkan. Min käre bror var snäll att fotade massor. Ska visa sen men först vill jag dela med mig av den vackra musiken vi hade på dopet. Först ut sjöngs "August låt" I dont wanna miss a thing (den spelades på radion under August förlossning och redan då sa jag att den skulle bli bra till dopet så det kändes väldigt speciellt och bra när det nu blev så!)

Den andra låten dom sjöng var "Som en bro över mörka vatten" och den valde vi för att den är så fin och vi tyckte att den passade så bra!

Tack så hemskt mycket faster Bella och Benjamin för den fina sången och tack till Jonathan för den fina musiken som spelades till sången=) (Bella och Benjamin sjöng även på Signes dop)


I dont wanna miss a thing





I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And stay here in this moment
For all the rest of time

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing



Som en bro över mörka vatten





När du är trött, när du vill fly
Och oron viskar att, din dag ska aldrig gry
Jag är hos dig, känn handen kring din hand
Var stilla, var ej rädd,
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig

När skuggan faller kall, när du går fram
När fågeln inte längre syns, och solen dör
Jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus
Var trygg och tro på mig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig

Över mörka vatten, över mörka vatten
Styr mot havet nu, seglar bort
Nu är din korta stund, det liv du väntat på
Följ vågens väg, se djupet skrämmer ej
För jag är här hos dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Över mörka vatten


Lör-Dagens 16/7 (dop)



Rulla till magen

August har varit på G ett tag och rulla från rygg till mage och idag gjorde han det! Jag blir så stolt,så stolt. Han försökte även att ställa sig i krypställning=) Stora killen som ska döpas imorgon. Så idag är det mycket dopfix som gäller och även imorgon då=)

Ha det fint!

Lekstugan bildbomb!














Snart färdig =)

Pilterman piltar





August sov väldigt mycket igår och när han inte sov så var han för det mesta pigg och glad =) Idag verkar det lite som att han ska göra tvärtom..Vägra sova men ändå vara trött och gnällig. Kanske för att balansera upp det hela. Älskade unge! Nu sover han i alla fall efter mycket om och men. Ska se om jag kan få i mig någon frukost vartefter!

Ha det fint!


Morgon-bad


Efter morgonens grötfrukost så räckte det inte med att tvätta August över handfatet utan det blev att bada hela honom i det hihi.. Efter badet fick han på sig en sprojlans ny body i stl 74....74! och den passade bra. Nu växer man visst så det knakar! Känns inte så länge sedan Signe hade 74 i stl!

August har sovit i sin vagga efter badet och han sover ännu. Väntar väl i princip på att han ska vakna så att han kan få lite mat och sen ska vi neråt= vårt åtvidabergspråk för att gå till centrum (för det är väl bara här man säger så??Nån som vet??=) . Blir nog att ta en lunch neråt idag hihi

Ha det fint!

Pilterman


Pilterman är inte kvar där man lägger honom. Kan inte förklara riktigt hur han gör men på något vi lyckas han förflytta sig och jag blir förstås superstolt. Självklart är det inte meter det handlar om men decimeter i alla fall hihi


Dop

På lördag är det dags för dop. Kan tänka mig att jag kommer gråta..Glädjetårar såklart!

 


Uppe med tuppen

Uppe med tuppen idag. Kl. 6 tyckte barnen att det var dags att gå upp. Haft en riktigt lugn morgon och sen kom min pappa och min bonussyrra Nellie hit. Nellie blev kvar. Så idag har man haft extra händer till barnen och trevligt med besök=) Vi var och tog en fika förut och så passade jag på att handla lite smått och gott till dopet och så . Så hittade jag en duk på rea. Perfekt! Går åt många dukar här=)

Ha det fint!


Kambrinks Markiser & Persienner




Här ser vi kanske blivande små företagare (generation 4) som gör reklam för pappa & morfars företag. Det ska börjas i tid=) hihi♥

www.kambrinks.se

Tornado

En tornado har härjat i vårt vardagsrum...

Namnet på tornadon är Signe!

Rätt så pigg

Skapligt pigg idag faktiskt. H har ju varit på Galej så han kommer hem sen..Barnen vaknade en gång var och fick mat men i övrigt sov dom hela tiden. 

Senare har jag tänk att städa och fixa lite inför veckan=) Vi har redan hunnit med att handlat idag. Hade bara kaffe till en liten svag kopp så vi var tidgt i affären.Tur att vi bor nära=)

Ha det fint! 

Brunch


All by my self

Mannen är ute på äventyr ikväll och kommer hem imöra. Dagen har spenderats i Valdemarsvik på karnebåtsfestivalen. H fotade med min mobil men han är ju icke hemma så kommer inte åt dom bilderna. Trevligt var det i alla fall med vackert väder och pizzapicknick i gräset=)

Strax innan vi skulle hem hittade jag en mysig inredningsaffär och det var några godbitar som fick följa med hem 2 av dom ska få bo i lekstugan när den är klar. Den är nästan färdig och barnen leker redan i den men det är lite små detaljer kvar att fixa både för H och mig.

Om en vecka ska August döpas så har lite småfix i veckan att ordna med till det. Hoppas även vårt partytält vi beställt kommer (annars måste vi hitta ett annat). Det blir även bra att ha till träffen som vi ska ha i vår trädgård för familjer som råkat ut för kongenitalt diafragmabråck. Det är sånt lågnt tält på 6 m=)

Snart har H semester också ska bli så skönt. Vi ska bara vara hemma och göra dagsutflykter har varit hemifrån tillräckligt i år. 

Ett annat projekt vi ska starta är en hemsida och ev en förening för kongenitalt diafragmabråck. Har pratat med dom på barnsjkuhuset och dom ska bidra med information,statistik och de senaste rönen inom forskningen gällande detta. Det går så otroligt fort så det är svårt att hänga med i svängarna och internet kan nog ligga riktigt efter ibland. Bra om det finns lite info på nätet så folk ändå kan förstå att många av barnen kan klara sig och kan klara sig bra!

Läkare och personal är så otroligt duktiga och de små liven kan var såna otroliga kämpar! Det har jag  bevis på!

Bägge mina små älsklingar sover. Bara dåligt på tv ikväll tur att man har datorn. Har visserligen ett tvättberg att vika men orkar inte ikväll =)

Ha det fint mina vänner! 



Gardiner och kransen ska få bo i lekstugan. Inte skålen dock=)

Så svenskt fast ändå inte alls


Idag har vi ätit något som väldigt många andra svenskar kan tänkas ha gjort idag. Guess what haha!

Idag har väl egentligen varit en riktigt typisk fredag med fredagsshopping, fredagsgodis och fredagsmys=) Vi har tittat på en film och jag trodde nog att klockan var mer än 20.15.

Imorgon har jag sovmorgon igen och sen är det Karnebåtsfestival som ska få sig ett besök=)

Lite kvällsbabbael från mig!

Trevlig helg på er!


Lugnet efter stormen



Oj Oj ni skulle vart med när det var dags för nattning av barnen här=) Nu är det lugnet efter stormen kan man säga och bägge ligger och sussar så vackert. Hemmet är städat och både disk och tvättmaskinen går. H var gullig och gav mig en fin blomma efter jobbet som pryder köksbordet nu med. Nu är det lite datortid sen ska jag bänka mig framför sommar med Ernst igen=)


God kväll på er!


Tis-Dagens 7/7


ALBS

Barnen imorse..


Idag har vi varit på barnsjukhuset med August. Trodde det skulle kännas konstigt men det gjorde det faktiskt inte. Det blev inte så mycket undersökningar idag för August mår väldigt bra men man kolalde vikten och på deras kurvor pekar det t o m lite uppåt så det var jättebra. Så maten är det inga problem med och nu ska vi även trappa ner magsyramedicinen (går inte ta bort den tvärt men ska trappa ner och sen sluta helt om ett par veckor)

Hans lunga som var tilltryckt eller outvecklad eller hur man ska säga har utvecklats fint och lät bra..Så skönt och det kan man ju se på hans vikt med för sånt kan märkas på det för det är krävande att andas och likaså om man har hjärtproblem kan man ha svårt med vikten som jag förstod det.

Vi pratade även om att det inte finns så mycket info om det här heller och lite om hur man kan få info och så. Sen går ju utvecklingen framåt så fort så det kan vara svårt att hänga med i svängarna så en del av infon som finns skulle kunna behöva uppdateras. Fick veta att deras broschyr om d-bråck precis har ändrats och snart ska tryckas. Fostermedicin på Karolinska är i alla fall ett ställe man kan vända sig till om man vill ha information när man fått reda på att man väntar ett d-bråckbarn. Dom har massor av bra utrustning och teknik för det=) Idag kan man ändå rädda ganska många så att det blir så pass bra som det blivit för August. Kan vara bra och veta tycker jag såklart!

Efter blev det pizza på min favvopizzeria. Volles pizza mums. Man fick passa på när man är i Stockholm=)

Igår blev det inte så mycket bloggande då vi var och shoppade. Hittade en hel del hihi som vanligt.

Just det vi tog ner gåstolen till pilterman igår med. Han backade en gång. Vet dock inte hur medvetet det var=)

Ha det fint!

Busungen August Pilterman


Godmorgon


Igår bara flög dagen förbi med sovmorgon och trevlig fika med Johanna och lilla Nellie (som inte är så liten längre) Idag står det en shoppingdag på planeringen så vi ska väl strax dra. Har sovit jättedåligt inatt men efter lite smink så ska man nog bli människa igen. Jag kunde helt enkelt inte somna men jag sov ju till 12 på dagen så jag får ju skylla mig själv då..

Ha det fint!


Idag ska vi inviga sittedelen ordentligt till August btw=)

Den sköra tråden

http://svtplay.se/v/2448650/dokumentarfilm/den_skora_traden

Har sett denna dokumentären flera ggr och på nytt vis varje gång. Den är så bra men väldigt sorglig. HAndlar om prematurer och intensiv-vård så man känner ju igen sig en del.

Min stora lilla premis har haft lite gnällig dag. Lite krasslig efetr vaccinet men har gett honom alvedon.

Älskade ungar va glad jag är att jag har er!

Bilden är från mars 2011

Myggor


Tumblr_llrhy6w7w01qkuwg6o1_500_large
Bilden kommer från weheartit.com



Såg inne hos tejjna.blogg.se att hon hade sovit dåligt pga flugor. Då kom jag att tänka på igår kväll. Jag hörde en mygga som surrade i sovrummet och gissa va jag sa till H ? Jo jag sa typ att hoppas att den sticker dig eller mig så att den blir mätt och inte sticker någon av barnen. Haha ett äkta "mammatänk".

Helst skulle de små myggen inte få sticka någon av oss utan helst hade man velat få fatt på den men tyvärr stack den mig innan jag hann slå till den!

De får gärna sticka...IVÄG!

Ha det fint!

Sov hela natten

Inatt sov August hela natten. Han brukar bara vakna en gång per natt men inatt nöjde han sig med nappen istället=)

Idag känner jag att jag har en hel del att göra. Dels en massa "måsten" och dels en massa saker jag vill göra. Lekestugan är på god väg att bli färdigt så idag kan jag börja inreda lite. Kanske visar bilder sen.

Veckan som kommer har man en del planerat bl a shopping på tisdag till dopet mm.

Onsdag är det Stockholm ALBS som ska få sig ett besök. Känns konstigt. Är lite sugen på att visa upp August på BIVA samtidigt som tanken på att gå ner till BIVA känns lite läskig. Får se när vi är där. Vi var ju där så kort tid så dom kanske har glömt oss=) Dom sa ju det när August låg där att han är en sån som bara kommer rusa förbi på BIVA hihi.
Om vi har tid vill jag till Solna centrum. Där åts det en hel del pizza på Volles. Opera brukade jag äta. Den godaste pizzan jag ätit=)

Just veckomatsedel ska göras med och så ska det städas och vikas tvätt och veckohandla. Typ allt i hårvård och liknande är slut med så det måste handlas hem.

Det har blivit någon ny grej för mig att jag vill ha ordning och reda och extra rent när man startar en ny vecka.

Snart har H semester också. Lovely!

Så där mitt dagliga svammel jag givit idag.

Over and Out!



Inte så lika

Visst finns det likeheter men inte superlika tycker jag nog inte.

Signe


August


Goungar i alla fall! =)

Middag



Glömde att lägga ut veckans matsedel sist men dagens rätt blev det här. Riktigt gott blev det ihop med en bit bröd. Improvserade röran lite men det är b l a creme fraiche,dill och tonfisk (såklart) i . Signe tyckte Icas bröd med massa smör på var godast=)

En till tattootid

Hihi nu tror ni väl att jag fått tattohybris men det har jag inte..Tatton är inte så svart som jag vill ha den och har bleknat en hel del under läkningen så dom ska fylla i den åt mig (gratis) bokade en tid idag=)


bvc 1/7

Gick bra på bvc. Blev arg när han fick sprutorna men det gick fort över. Han fortsätter följa sina kurvor och väger numera 6360 gram och är 63 lång. Hattmåttet är numera 42,5 cm =) Stora killen hihi!

När han föddes (V.34+1) vägde han 2850 gram och var 45 cm lång/kort. Hattmått på 35 cm 

Trevlig Helg på Er!






Nu

Home sweet home


Ett par kvistar från trädgården kan göra sig fint inomhus=)


Grönt och vitt,vitt,vitt finns det mycket härhemma.









Välkommen Juli

Jag vill börja med att säga att min facebookvän har fått sin son och att det ser ut att ha gått ganska så bra hittils tack och lov. Diafragmabråck är verkligen vanligare än man tror! Han ligger intuberad på nicu.

Igår sprang dagen iväg med en massa ärenden och to dos till en början. Blev ändå en sväng i parken som ligger brevid min mamma och Eriks hus och sen bjöds på glass där=)

På kvällen mös vi till det med pizza till sommar med Ernst. Tjejerna var uppe längre än vanligt och Signe var supertrött men hon älskar pizza den donnan! Jag blir superinspirerad av att titta på såna prgram så tror jag ska göra ett inredninginlägg härnäst med lite nya bilder från vårt home sweet home.

Nu ska jag fylla på kaffeglaset och i eftermiddag ska den här lille mannen till bvc och få spruta.

Pilterman även kallad=)

Ja vet min lille prins att du redan har fått en massa sprutor i ditt liv. Det gör ont i mammahjärtat men det är ju för din skull älskling!

RSS 2.0