Fredag

Hej allesammans , fredag igen härligt. Idag har det veckohandlats jag hittade även 2 adventsljusstjärnor på fot som jag har varit på jakt efter. Har tyckt att dom är lite dyra men idag hitta jag för ca 100 kr st. Kanske lite tidigt att prata om advent men det snöar ju ute så det blir lite julkänsla hehe. Vad ska ni göra imorgon ? Klä ut er ? Ikväll ska jag och min älskling äta pizza och se på skräckis, mysigt. Vill önska alla en trevlig helg !


Home sweet home

Här kommer lite bilder från vardagsrummet som det har fixats lite i. Fick tag i billiga tapeter så det blev en fondvägg och en tavla. Det har även möblerats om och tagit bort en hel del möbler för att få mera rymd.


Skulle vara kul med en bättre kamera men men. Tavlan gjorde jag av tapet och bokstäverna skrev jag ut på dataskrivaren helt enkelt. Lite klippa och klistra bara.






Lov

Ja idag är det första dagen på lovet. Idag har det varit en ganska lugn dag inte gjort så mycket. Städat lite lekt med Stina  , nyss var det kladdkake fika. Ja just det vi fick höra lite om släktforskning i skolan och jag blev lite sugen på att göra det , så jag ringde till min mormor och frågade henne om lite saker. Då berättade hon att det är folk i våran släkt som redan har släktforskat tror t.o.m våran släkt var en av dom som kommit längst i Sverige med sin släktforskning. Jag kände i alla fall att min släktforskning får helt enkelt bli på så sätt att jag lånar alla papper min mormor har om vår släkt hon hade nämeligen en hel del. Många generationer. Får se om jag ska leta lite på pappas sida med. Kanske. Det var lättast på mormors sida känns det som för jag hann ju själv att träffa min gammelmormor vi var grannar i flera år.


Igår tände vi vår Halloween pumpa på Prostgatan. Mysigt.

Någon som har några bra skräckfilmtips förresten?

 
Vet att postlådan ser sjukt sne ut men jag tror att det är muren som är lite sne faktiskt hehe


Nästan färdigt

Ja i stort sett i alla fall lite lister o smågrejor kvar bara.

Stinas lekrum


Sådär ja ! Skänken har målats vit likaså detaljer och en av väggarna. Garderobsdörrarna fick vita prickar. Vårt gamla databord får agera ritbord nu istället så har Stina sin lilla dator där hehe. I skänken finns dockgrejor och barnservis och "  dockskafferi" Som sagt lite som ska fixas bara.

Ikväll blir det till o köpa hem pizza som söndagsmys mums. Kanske att man ser en film också. Imorgon  är det skola men vi går bara 2 dagar denna vecka sen har vi lov =)

Linköpingsdag


Jajaemen snart bär det av med skolan till Linköping vi ska hälsa på nån annan skola där tror jag. I vilket fall som helst kommer jag att stanna kvar i Linköping när besöket är färdigt , för då ska min kära sambo möta upp mig. Han ska hämta lilla plutten idag , kul . Sen så var jag sugen på en liten shoppingrunda behöver nytt smink faktiskt.

   TREVLIG HELG !


Ny vecka

Japp nu var det en ny vecka igen. I helgen blev det ganska mycket fest. Stallet, Klinta och Gruvan i lördags. Kom hem från skolan ganska nyligen. Ikväll ska jag jobba i butiken. Får se vad jag gör fram tills dess finns några alternativ plugga , äta mat eller fixa i Stinas nya lekrum. Kanske får bli lite av varje får se hur mycket man hinner och orkar. Längtar till tv:n ikväll i alla fall.


Fest

Blev det igår. Det var tänkt att färden skulle gå till Linköping för att festa till det lite. På väg till bussen blev det ändrade planer . Ringde upp kompis Luva som skulle till Stallet på after worken , så det var bara att ta ett par kliv fram och några åt höger så var man på Stallet i stället,mycket trevligt må jag säga och ganska mycket folk. Vid ca 21 gick vi där ifrån och vidare för att äta lite mat på Oasen sagt och gjort. Efter det gick vi till Luva umgicks medgitarr och sång och ett o annat att dricka. Framåt 23 skulle jag tippa begav vi oss till Klinta. Där var det liveband och ganska bra drag . Tycker jag ägde dansgolvet där ett tag faktiskt hehe. Sammanfattningsvis så blev det en oväntad trevlig fredagskväll i åtvid .

Trappen

Trappen till källaren har fått sig en uppiffning. Förut har den inte behövt vara så snygg då vi sällan var i källaren. Men i och med att bergvärmen sattes in har det blivit  varmt och behagligt där plus att vi är där mera nu när rummen är fixade. Just för tillfället håller vi på att fixa ett lekrum till Stina.
före


 
Efter. Svart , vit och grå färg mattor. Tadaa!


Hehe

Har också åsikter om inredning är min sambos nyss fyllda fyra åring. Ligger på golvet med en roller och ropar " Pappa kan vi inte måla golvet vitt. Snälla pappa det är så fult så här" För övrigt vill jag säga att det inte är nått fel på golvet bara vanligt laminat i en vanlig färg hehe.

Tiden går fort, onsdag igen


Har börjat få in lite möbler i nya kontoret. Skänken kommer från min far, men då i en ljusare kulör. Jag valde att betsa den i mörkt istället. Lampan kommer från faster tror jag och statyn har jag köpt för längre sen. Ljusfatet är ett ihop plock av ett vackert lågt fruktfat som fanns i hemmet ett par gamla blockljus och tro det eller ej men den fina sjöstenen som dekorerar en del av våran trädgård har kunnat användas som fina inomhusdekorationer också. Fattas lite möbler men det kommer.
Under tiden läggs dom sista detaljerna i sovrummet.


Annars då ? Jobbar på i skolan , hade diagnos i satsdelar gick inget vidare vill jag påsta. Ska ta o fixa lite straxt kanske läsa i Svinalängorna som är boken jag läser i svenskan nu. Ikväll är det Roomservice. Kul på måndagar är det Design Simon och Tomas på tisdagar är det Äntligen hemma och på onsdagar Roomservice me like. Ett annat trevligt program går på tv 4 det heter halv åtta hos mig och börjar just det halv åtta =) Det är ett matlagningsprogram. Kan rekommenderas. Svejs

Helgens små projekt



Henrik snickra ihop en liten fin stege som man kan hänga saker på.


Tada! Nya postlådan


Sön

Härlig söndagsmorgon , tycker solen vill titta fram lite. Tänkte gå ut strax, och fortsätta med postlådan.

Pannrum blir kontor

Det börjar ta sig och är i princip färdigt för inredning.

Före

Oljetank bort

Efter


Före



Efter



Före



Efter

Lör

Har köpt en postlåda i trä som jag ska piffa upp. Den vi har nu är ganska sliten. Lägger ut en bild sen när den är klar. 


Smygstarta Helgen


Gjorde vi igår . Tände ljus och såg en film , köpte hem en varsin pizza. Idag kom lilla pluttan hem. Nu är hon här i en vecka igen. Kul då blir  det extra mycket fart på Prostgatan. Vi har redan smygstartat fredagsmyset med kaffe , godis och spel =)


Henrik har siktet inställt på film.

Lets the game begin.


TREVLIG HELG !

Städa

Har precis kommit hem från skolan . Tänkte att jag ska hälla upp mig en kopp kaffe , sitta här en liten stund. ska städa idag. Det är så skönt när det är fint på fredagen . Ikväll ska jag jobba i butiken. Ha det fint !

Kambrinks Markiser och Persienner

Hallo det har ju hänt lite grejor på Kambrinks Markiser och Persienner, i butiken framför allt lägger ut lite smakprov.


Nya markisdukar till visningsmarkiserna. Är extra förtjust i den här duken just för tillfället. Finns hur mycket snyggt som helst.


Den nya extremt snygga lamellgardinen.

VÄLKOMMNA IN OCH KIKA PÅ VÅRA PRODUKTER !

Gjorde ett litet ståltrådhjärta till ljungen här hemma på Prostgatan .Tyckte det blev ganska gulligt.


Fix o don på Prostgatan

Det har fixats och donats här hemma, med diverse saker. Jag tycker om inredning så därför tänkte jag dela med mig av lite bilder ifrån vårt hem.
Till köket har jag inhandlat lite nya grejor från cult design. jag valde en kaffe burk en liten blomkruka o ljuslykta lite smått o gott. Det roliga är ju att man kan plocka ihop hur man vill. Finns även grejor från serien till mer än bara köket.
På bilden ser mina nyheter från Cult design. Jag valde en kaffeburk och en liten blomkruka ljustake och lite annat smått och gott. Det trevliga med Cult design är att man kan plocka ihop lite hur man vill . Det finns grejor till andra rum än kök också från Cult design.
Nya härliga höstgardiner. Köpta på Maxi till ett väldigt överkomligt pris. Ny orkidè i fönstret med härlig gul genomskinlig kruka köpt på Willys i Åtvidaberg.
Härliga nya höstgardiner ifrån Maxi , inhandlades till ett väldigt bra pris. Ny orkidè med kruka en fin gul genomskinlig köptes på Willys.

Vardagsrummet har fått nya blomkrukor . tänkte köra med lite svart såhär på hösten. Så kan man mysa till det lite extra med ljus och dylikt.

På bordet ser ni ljuslyktor ifrån Cult Design. Dom fick jag när jag fyllde år i våras. Piffat till soffa och fåtöljer med lite svartvita kuddar. 

Henriks nya källar projekt. Att förvandla det gamla pannrummet till ett kontor . Här är han på god väg. Blir jätteläckert  tror jag.

Henrik har gipsat och spacklat. Målat taket och tapetserat väggarna i en härlig betong grå färg , med undantag för en silverblommig fondvägg som ni ser på bilden ovan den här. Det som är kvar att göra är listerna och golvet. Ett fint körbärslaminatgolv ganska mörkt. Så möblering och lull lull såklart =)
Nu ska jag sätta mig vid tv :n och äta pizzabitar mums. 
 


RSS 2.0