Ultraljud nr 2

Idag har vi varit på det andra ultraljudet och allt såg bra ut och det är så underbart. Den här gången kollades en del av organen b l a hjärnan och hjärtat. Förra gången var det ju främst ett NUPP-test och vilken vecka man var i men även då kunde man se hjärtat som tickade men denna gången var det lite mer inriktat på just organen . Hjärtat slog så fint och den lilla hade blivit mycket större sen sist. Ja det känns helt underbart. Efter UL åkte vi ut till Ikano och åt god mat på Chili och sedan gick vi en liten shoppingrunda, de första bebisplaggen inhandlades och dom är så söta ett startpaket blev det med ett par byxor en liten t-shirt och en pyjamas ,en mössa och en liten haklapp stl 50 pyttelitet med andra ord =) Ha det fint !  


V.20

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Äntligen hemma

Säsongsstart ikväll =)

Vårsol

Härligt med vårsol ! Igår skulle vi ut på långpromenad och då åkte vårjackan fram, en av mina 2 vårjackor var för trång men en röd kom jag i. Den ena var ganska liten från början så när man blivit lite rund om magen fanns det inga marginaler hehe. Efter en lugn och härlig morgon bestämde vi oss för att kombinera en promenad med lunch på pizzeria och sen fika hos far m fam. Det var väldigt trevligt och skönt väder.
Klockan hade sprungit iväg och blivit eftermiddag.
Kvällen var inget planerat men slutade ändå med tacobowling som ett gäng planerat tidigare som vi kunde haka med på.
Trevligt det med. Jag hoppade över bowlingen och åt bara tacos och var social en liten stund sen gick jag hem och åt hallonsorbet (sjukt god glass) och tittade på expedition robinson. Henrik stannade kvar och partajade vidare. Blev riktig lång promenad igår och även om benen blev lite trötta så gick det bra när man hade mat och fika pauser hehe. Ha det fint !


V.19

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna.
Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen.
Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck.
Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Full rulle

Japp i helgen har det varit full rulle. I fredags efter skolan kom en kompis och fikade. På eftermiddagen/kvällen blev det simmis med Stina och sedan tacos och fredagsgodis. Lördag blev det ganska lungt städade o fixa lite och på eftermiddagen var vi i huset vi köpt för att med de nuvarande ägarna gå igenom vad som ska lämnas eller slängas =) Extra kul att se huset nu när vi vet att de är vårt . Jag fick reda lite på vad som kommer växa upp i trädgården nu på våren/sommarn, det var druvor och sparris, kryddor och jordgubbar och tulpaner och påskliljor var planterade lite här och där. Inte långt kvar tll flytt nu en månad eller nåt sånt så här hemma har det redan börjat packas en del. Idag var vi busfabriken det var skoj och sedan hälsade vi på min mamma och hennes käresta och de bjöd på mat. Stek och potatis med brunssås ,jättegott var det. Nu är vi hemma och resten av denna söndag blir det lugn. Ha det fint ! 

V.18

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa.
Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda.
Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda.
Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället.
Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Tisdag 10 mars

Har kommit hem från skolan nu , ska ta o fixa lite här hemma och sen ska jag laga en kycklinggryta som jag kan rekommendera. Ikväll får det bli ett härligt bad och så är det ju massa bra på tv:n med =) Ha det fint !

Recept: Currydoftande kycklinggryta

4 dl Turkisk/Grekisk Youghurt
1 msk smör
600 g kycklingfilè
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpurè
2 dl finskuren purjolök
1 grön och en röd strimlad paprika
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 tärning hönsbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Smält smöret i en panna. Genomstek kycklingen, sen i med purjon, krydda, i med vitlöken, tomatpurèn och strö i vetemjölet sedan i med vatten och hönsbuljong sedan grädden och youghurten. Sist tar man i paprikan för att behålla dess krispighet. Låt koka upp en gång. Vet inte inte i vilken ordning man ska ha i ingridienserna men tyckte detta verka bra hehe. Se till så att kycklingen är välstekt. Servera med ris och kanske någon s

Måndag 9 mars

I morse när jag vaknade var det strålande solsken ute och då blir det lite lättare att kliva upp trots att jag sovit ganska dåligt i natt. Sitter i skolan nu och har eget arbete hela dagen vilket är kanon för då kan man jobba ikapp =) Har lunchrast nu och ska strax ta mig en kopp te. Ikväll ska jag jobba egentligen men det behövdes inte så det blir en ledig kväll skönt det med =) Ha det fint !


Goda vänner och glass

Denna helgen har det blivit ganska mycket fika och fredags kom bl a Christy och stannade till kvällen mycket trevligt+att hon hjälpte Stina att städa rummet hehe (tror Christy städade och Stina pratade) hehe. På lördagen var det Christy som fick bjuda på fika och vi fick se deras fina lägenhet. På kvällen kom Thina och vi stack iväg och handlade lite gott. Jag blev sugen på glass så jag köpte ett paket choklad/vanilj/apelsin glass riktigt gott till det köpte jag chokladsås och kex mums. Filmen vi såg hette P.S I love you och var OK inte jättebra men OK känns som den kunde ha varit bättre. Jaja sevärd i alla fall.
Tänkte lägga in ett par bilder också men det gick inte så jag säger som Christy sa igår när man glömt köpa inflyttningsblomma "det är tanken som räknas"



V.17

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen.
Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln.
Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.



Nu har vi kommit in i mars månad också och jag är gravid i 4 kalendermånaden och 5 gravidetsmånaden =). Snart är det vår/sommar också i mars månad kan man verkligen känna att våren är nära , härligt. Ska försöka kämpa på i skolan, snart är det påsklov och sen är det ju inte långt kvar av skolan. Om typ 1,5 mån flyttar vi till huset vi har köpt i mitten av april någon gång så man kan ju säga att det händer grejer. Ha det fint ! 

RSS 2.0