En heldag ute!

 
Det blev en heldag ute hos hönsen igår. Städning och upprustning av hönshus stod på schemat. Vädret var kasst men vi var envisa =) Först städade jag ur hela hönshuset och vi grovdammsög det. Sen satte Henrik upp osbskivor överallt förutom taket och jag gcik efter och målade vitt. Även reden och sittpenen målades vita. Sen in med nytt strö och nytt och fräcsht i redena. Vattenautomaten fick sig en rejäl rengöring också. I hönsgården lyfte jag ur de vissna solrosorna och la blommorna på tork. Alla stenar och inredning tog jag ur och skrapade bort all lös jord i hönsgården. Sen fyllde jag på med ny sand i deras sandbad under tak ( för er som inte är insatta så badar höns i sand. Det är så de håller ohyra borta). Sen på med torv för att suga upp värsta fukten och så in med all inredning igen. Detta tog faktiskt i princip hela dagen men nu är vi redo för vintern! Efter en kalla och lång dag ut fick det bli varma mackor och en varm ducsh för att sedan hälla upp det röda och bänka sig med chips och godis framför en film. En perfekt lördag =) Nu ska jag ut o släppa ut mina pullor!
 
Ha en underbar dag!

Bortskämd

 
Titta vad maken kom hem med. Fina blommor. Igen! <3

Rapunzel

Signe har tittat på Trassel och har kommit till prinsessfasen eller vad det är. Trodde inte hon var prinsessig men men, lillebror får också vara med =) Kom på att jag inte haft mitt löshår i på länge och att hon gillade Rapunzel så idag satte jag i det så Signe går och kallar mig Rapunzel mellan varven haha

En suddig en men ändå =)

Simhallen

 
 
Det regninga vädret håller i sig och vi har varit inne emr än vanligt men igår blev vi lite rastlösa så vi packade väskan och drog till simhallen som var riktigt varmt och skönt uppvärmt. Var nog där i ett par timmar sen fick barnen på sig pyjamaserna efter badet så var det bara att stoppa dom i säng när vi kom hem.
 
 
Vi var rätt ensamma i simhallen =)
 
Idag lär vi inte bli rastlösa trots regnet för idag kommer ett par favvosar hit igen och vi har bokat in lunchdate och sen lek på bvc =)
 
Idag känner jag att det är en bra dag!
 
Ha det fint!

Regn igen

Så har vi en regndag igen. Slog 2 flugor i en smäll imorse och kombinerade löpning med dusch haha skämt åsido. Nu blir det strax lunch. Spagetti och köttfärsås (rester från igår) och sen blir det en sväng till affären och handla lite mat. Får nog bli biff och potatis och brunsås ikväll. Min mormor och moster var nämligen på besök och hade med sig svart vinbärsgelè, hemmagjord! Dä ni =)



 Bilden kommer från weheartit
 
Ha det fint!
 

Trötta klubben

 
 
Jösses vilken seg eftermiddag det har varit idag. Fick bli soffmys men det är ju inte så dumt =) På förmiddagen var det ÖF. Mycket folk idag och sen har jag städat hos kaninerna och klippt gräs. Sen bara chillat som sagt =) Var riktigt härligt ute idag och det var visst inte bara jag som njöt av de härliga vädret =)
 
 
 
 
 

Gympa

Ska strax iväg på familjegympa. Barnen tycker det är så roligt. Idag har vi fått mycket gjort. Huset är städat,tvätten är vikt. Faktisk blev det en riktigt nötstek till lunch och matlåda imorgon. En hallonpaj blev precis färdig att äta ikväll. Stina är iväg på scouterna och jag och de små ska som sagt på gympa. Henrik ska till renoveringobjektet att möta mäklaren för snart är det visning =) Ha det fint!

<3

http://youtu.be/P0PDKyT_nug
 
August video har nu haft över 1 000 visningar. Jag hoppas att många har sett,berörts och hoppas att den har givit hopp och styrka till andra föräldrar som oss där ute och att den kan beröra många,många fler <3 Var rädda om er och ge ert barn en extra kram! <3

Scrambled Eggs

Tänkte försöka dra ner på vällingdrackandet här i huset och målet är att det hålls till kvällen. Morgonvällingen ska alltså bort. Jag kände att jag behövde testa något nytt och kanske extra välmättande  till frukost...Kom på att pröva äggröra. Så snabbt och smidigt och på egna ägg. De ni! Sen kan jag säga att det blev en riktig hit också. Signe bad om mera och fick till slut smaka även av brosans då han gick på knäcket istället =)

Städsöndag (SÅLT)

Idag ska jag försöka få lite gjort. Städa och fixa inför veckan =) Sugen på en riktig stek till middag också! Så har vi ju familjegympan att gå på med. Mycket uppskattat av barnen =) Sist men absolut inte minst är att det är första visningen på vårt renoveringobjekt idag =) http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-nygard-atvidaberg-atvidabergs-kommun-angsvagen-14-4224018
 
O här kommer en massor av bilder på det färdiga resultatet.
 
 
 

Så blev det kväll

Så blev det kväller igen och eftermiddagen har verkligen flugit fram. August sov middag ganska länge idag så H köpte med sig lunch istället. Sen var det dags för lite lek på bvc och som vanligt blev det en tur till affären sen hem och börja med maten och så ringde telen och då fick vi trevligt lekbesök sen kom barnens momor hit och umgicks med oss innan läggdags för barnen. Fullspäckad härlig dag som rundades av med att mannen kom hem och överraskade mig med fina blommor! <3
 

Sen frukost

Idag har vi tagit det piano här på morgononen. Frukosten är precis bortdukad och vi ska göra oss redo för dagen. Har lunchdate med maken sen =) Lyxade till det med toast till frukost idag *mums*.

Solen strålar också. Underbart!


Out running

Laddat med kaffe och ska ut på löptur igen. 6 km som vanligt. I eftermiddag blir det bvc!
 
Ha en underbar dag!

Kambrinks Markiser och Persienner

 
Har ju glömt att nämna att nu finns även mina nära och käras solskyddsföretag även i Linköping. Så behöver ni någon form av solskydd,persienner,lamellgardiner eller liknande så vet ni var ni kan höra av er! Dom håller riktigt bra priser och alltid kostnadsfria hembesök! =)

www.kambrinks.se

 

Mellis i lekparken

 
Idag fick det bli mellis i lekparken. Ena stunden regnade det och andra sken solen. Barnen hade kanske extra roligt idag då även frita var där och lekte och pysslade med dom =) Ett helt gäng var som tog hand om dom =)
 
Ha en fin kväll!

Påhittig

Signes fantasi är jag så fascinerad över. Vad som helst kan bli vad som helst. Hon har massor av leksaker men många ggr leker hon med annat som här när hon har vänt upp och ner på vardagsrummet. Sopkvasten var tydligen en hammare enlig henne så jag gissar att hon bygger något =)

Gå gärna in o gilla

Gå gärna in och gilla vårt tävlingsbidrag på facebook kära bloggvänner =)

http://goo.gl/8Ac5e

Höstligt

Lite nya växter har jag planerat idag. Detta arrangemang ska först och främs bort till http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-nygard-atvidaberg-atvidabergs-kommun-angsvagen-14-4224018 renoveringsobjeket som det är visning på snart.
 
Idag har vi tagit det lugnt. Har regnat nästan hela dagen men när solen kika fram drog vi iväg och handlade lite =)
Barnen är lagda och snart väntar tv:n. Hollywoodfruar ikväll =)
 
Ha det fint!
 
 
 

Morgonlöpning

Morrn morrn. Sitter här och piggnar till med en kopp kaffe. Ska ut min morgonlöpning. 6 km. Ska köra lite magträning och armhävningar också =) Först som sagt KAFFE!





August laddar för dagen med välling framför bompa. Signe sov till alldeles nyss. Ska springa förbi fiket som ligger precis här brevid på hemvägen från min löptur och köpa mig färska frallor till frukost. Känns som en bra start på dagen!
 
Ha det fint!

Lunch

Sådär då är man hemma från ÖF. Ska slänga ihop n´ån lunch nu. Mycket jag vill hinna med idag känner jag. Huset är lite upp o ner. Kaninburarna ska städas och jag behöver handla. Bäst o sätta igång.

Ha det fint!

Hönor på bete =)

 
Ägg är ingen bristvara i detta hus =)
 
Det är den vita närmast på bilden ovan som lägger de vita äggen. Snacka om att veta ursprung och närproducerat =)

Godmorgon söndag

Godmorgon! Ser ut att vara ruggigt ute så nu har det börjat tändas ljus här inne. Ljuset på bilden är ett doftljus som doftar rosor. Man kan köpa dom i 2-pack på ikea. När det brunnit ut har man den fina lilla skålen kvar =)
 
Idag är det verkligen fullspäckat schema för oss. Bara med roliga saker =)
 
Kl.11- Ska vi på barnkalas.
 
Kl.14-Ska jag på tupperwareparty
 
Kl. 16-17 - Gymnastik med Signe =)
 
Trevlig söndag på er! Här ska jag slänga i mig lite mera kaffe sen måste jag dra igång och fixa lite för dagen.
 
 

Grattis!

Idag har vi firat min pappa på födelsdagen. Massor av gott fika blev det! Grattis pappa!


Fredag!

Så var det fredag igen. Barnen har haft sitt fredagsmys och har blivit lagda. För oss vuxna är det movietime =)
 
August fick se lite barnprogram med Signe innan läggning =)
 
Trevlig helg!

Mössor säljes

Nu finns det massa fina mössor till salu. Detta är inte alla men jag börjar såhär så får vi se. 75 kr plus porto (12 kr).
 
Jag har uppskattat stl men känner man sig osäker kan man få måtten av mig =) Först till kvarn. Vill ni köpa så mailar ni mig på  [email protected]
  
Hoppas ni hittar något som passar!
 
 

Bara aporna kvar på denna bild.


Flodhästar nyfödd såld.


Orange med fordon såld.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Garderoben klar

eller nästan. Lite mer ska in sen =)

Före:
 
Efter:

Nu är det ute på hemnet kika in!

Nu finns renoveringsobjektet på hemnet. Kika in vettja =)

http://www2.skandiamaklarna.se/beskrivning.aspx?guid=42ATUKT7ABDRIV57&typ=CMVilla&hemnet=1

Godmorgon torsdag

Godmorgon torsdag. Idag har jag den roligaste delen kvar av garderobsprojektet. Ställa in den nya förvaringen och hänga upp kläderna på nya galgarna. Sen ska vi dra iväg till bvc för o att låta barnen leka ,fika och sjunga =)  Fått iväg STina till skolan nu och så ska frukosten plockas undan. Ikväll kommer det ut mössor till salu här på bloggen så håll ögonen öppna =)
 
Ha en fin dag!

Ikea mm

Idag ska ikea få sig ett besök. Fixade med garderoben till barnen igår. Målade den och tog bort plastmattan över det fina trägolvet. Blev stor skillnad =) På ikea ska det inhandlas galgar till "nya" garderoben. Dessa har jag spanat in.
 
 
 
 
 
Några doftljus vill jag även ha till hösten.Bilderna kommer från ikea.se
 

Tisdag

Godmorgon. Idag ska jag göra i ordning i barnens garderober. Det ska flyttas om,rensas och målas. Imorgon ska IKEA får sig ett besök och köpa nya galgar har världens hög med tvätt att styra upp också. Både ren och smutsig.

Detta konstverk fick jag med mig från öppnis igår. Pilterman har gjort. Tänk så länge han måste ha varit still för att måla detta =)

Tlött

Har varit flitig idag och hunnit mycket. Dagen startade med öppna förskolan och därefter blev det en lunch på san delicios ihop med några andra öppnaförskolandeltagare =) På vägen hem bestämde Signe lekdate med en av sina kompisar så lek och mellis hos oss.


Kaninburarna har fått sig en städning sen var det dags för middag och läxläsning och sen projekt bada och natta barn =) Sen kunde jag ta tag och städa i huset som såg upp o ner vänt ut. Nu är det fint och soffan väntar innan läggdags för egen del. För nu är man allt lite tlött =)

Ha det fint!

ÖF

Godmorgon. Kikar in lite snabbt. Ska till öppnis idag så nu står det frulle på planeringen.

Ha en fin dag!

Fixardag

Oj denna dagen har gått i ett. Ska bli skönt och krypa ner i soffan nu. Idag ordnade vi barnvakt så vi kunde fixa i renoveringsobjeket båda 2 för snart ska det fotas. Vid klockan 16 fick var det dags för Signe att prova på barngympa. De var uppbyggt hinderbanor och massa roligt att leka med och det gillades av damen som dock var väldigt trött. Fick bli lite hamburgare nu på kvällen bara och så har vi lagt barnen. Soffan och tv:n lockar nu.

Ha det fint!

In the forest


Jaha. Idag begav vi oss till skogen för att hitta lite av skogens guld. Vi hittade nada. Ja förutom jag som släpade med lite av skogen hem då förstås =) Härligt ändå att vistas i skogen. Jag var helt inriktad på kantarellsås till middagen så kantareller köpte vi på ica istället. Nu sitter jag här proppmätt och vi ska snart lägga barnen och dra på en film. Trevlig kväll på er! Här kommer såklart lite bilder från vår dag med!




Före och efter

FÖRE:
EFTER:
 
 
 
 
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
Helt färdigt är det inte men SNART! =)
 
 

Familjememo

Ikväll pysslade vi ihop ett eget familjememo. Vi skrev ut foton från datorn som vi laminerade och klippte ut. Riktigt kul att ha. Vi la August och så satte vi oss och spelade ett par rundor med tjejerna =) Nu är barnen på lagda och här åker det fram lite godsaker och så ska vi se en film.

Ett litet tips

Dessa leggins var sprojlans när det gick sönder på knät (lätt hänt ju). Även lätt fixat med en stryka-på-lapp =) Den söta lilla figuren täcker numera det trasiga istället. Nu ska jag surfa runt och se om det finns mera figurer på nätet. Har bara en kvar.

Invigning av mössa

Härligt med fredag och idag inviger August sin nya mössa som han fått av farmor =)

Signe fick på sig en gammal goding istället. Så fina =)
 
 
Nu väntar jag bara på att lille pilterman ska vakna efter sin tupplur ¨å ska vi gå och fredagshandla =)
 
Ha det fint!

Torsdag eftermiddag

Igår hade vi en riktigt trevlig och vanlig torsdags eftermiddag jag och barnen. Henrik skulle ha jobbat sen men surprisade med att komma hem ganska så tidigt ändå =) Testade ett nytt recept till middagen med. Eller ja ett egenkompenaerat. Ville göra något som hade allt i ett. Potatis,kött,sås,och grönsaker på ett och samma tillagningssätt =) Det fick bli en sån här..

Kassler och rotsaksgratäng

Jag skivade först potatis och morötter väldigt tunt. Typ 2 delar potatis och en del morötter.Även lite tunt skivad gullök åkte i. Kryddade lite också.
 

Sen ett ganska rejält lager med kassler. Sen klickade jag på lite bon goure-ost med vitlökssmak och hällde på grädde. Krydda lite till. Jag använde svartpeppar,vitpeppar och salt.
 
På med ännu mer ost och skjuts in i ugnen =)
 
Detta föll alla i familjen i smaken faktiskt. Kul när man hittat något nytt som funkar =) Signe stod för underhållningen medans maten stod i ugn =)
August satt fint och väntade på maten och tittade på underhållning som bestod av Signe som viftade frenetiskt med en cheerleader-leksak =)
I kvällsbadet fick dom gå lös med badkritorna. Mycket populärt!

Ja ni kan ju se konstverken själva =)
 
Nattinatti för dom.Robinsonfinalen för mig =)Vann rätt person? Jag hade väl helst sätt att Leif hade vunnit men han fick ju åka hem för att han betedde sig som man kan tänka sig behövs för att överleva på en öde ö men men det är ju bara ett tv-program. Mirre var säkert förtjänt av segern hon med =)
 
 
 

Nystädat

 
Skönt. Nu är det nystädat. Efter att det var klart fick det bli välbehövligt bad och sen neråt för att möta upp Malin och dotter. Alltid lika kul och ses. Blev lunch på Sandelicious och sen en glutt på lite inredning. När vi vinkat adjö till dom mötte upp andra vänner och det blev lek i parken. Fick träffa Stina lite med. Hon kommer ju hit imorgon =)
 
Nu är det matlagning på schemat. Tror det får bli någon form av potatis o kassler idag.
 
Ha det fint!

Tur med vädret

Ser ut att ha tur med vädret. Ska dra oss ut så fort frukosten är intagen. Storstädning i hönshuset idag. Det tar sin lilla tid kan jag säga men fint blir det =)

Ha det fint!
Hittade den här bilden som passar utmärkt till dagens inlägg =) Min lille dräng =)

Så blev det kväll igen

Kvällen kom fort idag. Vips sa det bara. Tänkte egentligen ha haft en massa foton från renoveringsobjektet idag men det blev ändrade planer. För kvällen nu blir det robinsson men först ut till min goa djur så ska dom få lite omvårdnad. Imorrn ska jag försöka hinna med att städa hönshuset också. Jag älskar känslan av ett nystädat hönshus. Idag hade vi trevligt besök och fick en hel påse med speciella extra söta svarta vinbär fyllda med c-vitamin som det ska kokas "trollsaft" på som det hette när jag var liten. Megabra vid förkylningstider. Bakade en sockerkaka också som jag tänkt o bjuda på men vi hann och fika färdigt på andra smarrigheter innan den blev färdig.

Signe mitt lilla busfrö snodde dock till sig en bit när ingen såg =) Hon ser inte ett dugg skyldig ut på bilden =)

Godmorgon

Fick sovmorgon av barnen imorse. Halv 8 klev jag upp =) Idag får vi besök av min mormor och moster. Jag ska fixa lite med kläder som ska säljas även idag och posta lite som jag sålt redan =) Nu häller jag i mig lite kaffe sen är jag säker på att hönsen är ivriga på att komma ut. I eftermiddag/kväll måste vi åka och handla foder och strö til djuren och ev även kakel till lilla toan i renoveringsobjektet. Nu mera kaffe!

Ha en fin dag!

Frisk luft

Efter en massa tvätt och fix med det så gick vi ut i den friska luften. Jag klippte gräs medans August satt så fint i sandlådan. Signe sprang dit med jämna mellanrum också. Hundra eller kanske tusen äpplen behövde plockas upp innan klipparn kunde göra sitt också men nu är det så fint. När jag gjort det utfodra jag lite djur. Ny mat och färskt vatten skulle de få. Helt plötsligt hade tiden rusat iväg och det var dags för middag. Korv och potatis med stuvning mums. Barnen var trötta och sover redan. För mig väntar tv:n. Följer ju robinson och hollywoodfruar vill jag ju inte missa heller. Näe nog babblat från mig. Slänger ut lite bilder istället =)

Go kväll på er!



På bilden ovan får man ett hum om hur stora mina "små" hönor är. August är ju 80 cm lång och ca 11 kg. Bastanta damer =)
 
 

Nya färgen

 
Vet inte om det syns men det är brunt nu istället för svart. Det lyckades faktiskt o få till det med hemmafärgning. Börjar bli en amatörfrisör haha. Klipper både mig själv och småttingarna. T o m toppar mitt hår själv nu för tiden. Orka fixa med frisörtid o grejer. Pengar sparar man med =)
 
Här är det som sagt klädvårdsdag och det passar ju bra för vädret är inget vidare =/ Idag fick jag improvisera lite till lunchen med men det verkade ingen ha något emot =)
Fick nämeligen bli pizza idag =)
När jag håller på och skär upp hör jag någon mer som var pizzasugen så jag tittar ut genom fönstret som jag har öppet.

Min söte lille hönapöna gjorde sig hörd utanför fönstret =)
 
Nu chillar vi efter lunchen ja August han sover t o m
 
Ha det fint!

Klädvårdsdag

Idag ska jag försöka ha en riktig klädvårdsdag. Har en hel del ren tvätt som ska vikas. Ett helt tvättberg med smutsigt som ska tvättas. Mitt i allt är jag inne i ett sälja massa kläderstim. Så jag håller på och piffar upp kläder inför försälning med. Finns det intresse kan jag kanske lägga ut lite här vi får =) Hinner jag och barnen går med på det kanske jag rensar lite i garderoberna med =) Ska slänga ut bild på min nya hårfärg när jag fixat det och så skulle jag behöva posta ett paket som är betalat . Idag får det bli en fixadag helt enkelt. Ha det fint!

Nyfärgat

Fick mig ett ryck att färga håret. Mamma min var snäll och kom hit och underhöll Signe och August under tiden. Ska bara blåsa håret nu så får jag se resultatet. Försökte ljusa upp det lite. Idag har det varit höstpremiär för ÖF med. Trevligt,trevligt =) Ha det fint!

Kväller

Nu är det soffläge här efter en dag med kalas och storhandling mm Nu ska jag se någon dokumentär om världens äldsta mamma.Imorgon ny vecka. Ha det fint !

Tunikafynd

Här är förresten en av tunikorna jag fyndade igår =)
 
La till ett brunt tunnt midjebälte och så bruna stövlar så passar den bra såhär i början på hösten. En sjal till så är den perfekt för en dag som den här. 50 kr var den helt klart värd=)

Kalas

Idag ska vi på kalas och idag kom pysselsuget fram vid paketinslagningen =)
Jag tycker det är lättast att få det bra när man gör en presentpåse vid mjuka paket..Hoppas på uppehåll gällande vädret nu med =) I övrigt är det lugna puckar idag. Förbereda inför veckan bara. Nu börjar ju öppna förskolan och det igen. Ha det fint!

Pyjamastider

Nu är september månad här och det blir allt svalare i luften. En skön pyjamas är inte fel när det börjar kyla. Idag har vi varit iväg på falerumsdagen (marknadsaktigt för er som undrar). Fyndade några tunikor mm =) Fått mycket gjort idag för övrigt. Jag har städat hos djuren. H har byggt färdigt Stampelinas vinterbur. Är ju tänkt att ta en kull på henne i vår så en bra bolåda byggdes till också =) Förutom det har jag klippt gräs och städat inomhus. Barnen är nu lagda och jag o H ska dra igång en film och så blir det chips och dipp till det såklart. Imorrn står 3-årskalas på schemat.

Ha det fint!

RSS 2.0