I vårt fönster


Bokkalas och ny filt

Idag var vi på bokkalas på bibblan och vi fick fika och August fick en bok. Bra inititiv tycker jag=) Barnen vaknade megatidigt så efter det kurrade det i magen (var ute och gick en timme imorse också så det spädde på.) I alla fick det bli potatissallad/rostbiff på fiket. Sen blev det en lekdate med Camilla och Albert. Nu var filten jag beställt färdig..Blev kanonfin. Den är virkad och sydd så att den ska passa syskonvagnen i både färg form. Älskar lite personligare saker. Självklart ska ni få se den på bild..


Denna fick även en vanlig filt ditsydd då jag ville ha en rejält varm filt så det blev kanoners!

Snyggt ihopvikt också!

Jag var själv med och kunde välja ut färgerna=)


Babyöppet

Kom ju på att Henrik var ledig idag så jag och August kunde dra iväg på babyöppet idag. Han blev trött efter det och somnade på vägen hem. Han åt världens portion gröt där så han fick nån form av paltkoma kanske...

Väl där fick vi en eftermiddagdate i parken inbokad så att det blir mellis ute i det härliga vädret sen.

Ikväll tänkte jag pröva på ett nytt recept. Egenuppfunnet..Kebabgryta med ris. Jag har köpt en förpackning med kebabkött och så tänkte jag göra en gryta på det med cremefraiche,röd paprika,purjolök,grädde och så buljong och soja..Salt o peppar..Det kan nog bli gott =)

Ha det fint!

Minus 0,6 kg (totalt 9 kg)

Snart i mål men jag får nog lägga i en hårdare växel om jag ska nå mitt mål på 2 veckor. Då behöver jag nämligen gå ner 1 kg i veckan nu..57.1 stod vågen på och om 2 veckor har jag tänkt att det ska stå 55.0 kg där=) Härligt att det fortsätter sjunka. Midjan ahde stått still nu men det är ok där har jag ju tappat 13 cm sen slutet av september så jag tappar väl på andra ställen nu=)

Sen när jag nåt mitt mål ska jag ju inte frossa utan då vill jag ju hålla vikten men sötsaker med måtta så.

Ha det fint!

Julgodis

Trots att jag hävdar att jag inte har någon julkänsla blir det visst en hel del juldonande för mig. Idag har jag gjort julgodis.


Hasselnötspraliner. Vet inte hur dom smakar då jag fortfarnade inte äter sånt. Har några veckor hårdkörning kvar=)


Chokladdoppade marsipankulor fyllda med nougat. Mums! Dessa vet jag hur dom smakar då det är en riktig julklassiker hos oss =)



Det här blev lite fint tycker jag=)


Ikväll ska jag fixa lite julmat till middag tänkte jag. Ska rulla köttbullar, klippa prinskorvar och koka potatis. Så rödbetssallad till det. Det slinker ner minsann!

Bilder på renoveringprojektet





Huset kommer få en rejäl renovering både på in och utsida..Än så länge håller det på att dräneras men snart kommer det jobbas ordentligt med detta hus. Ohh det kommer bli så fint. Det känner jag mig övertygad om!

På utsidan kommer det ju stå still i princip nu på vintern men inuti kommer det hända grejer. Har inga "förbilder" på insidan ännu men det kommer har jag tänkt!

Första advent


Nu är första advent här och igår kom pyntet upp. Fick bli guld i köket och matsalen. I vardagsrummet körde jag traditionellt med rött och grått.

Här hemma är det full rulle för stunden..Så bloggen får inte så mycket uppdateringar som vanligt men snart lugnar det sig lite så då ska det nog bli bättre på denna fronten.

En glad första advent till er!

Går med stöd

Ja numera kan August gå med stöd. En gåstol?? Nej. Han improviserar och går med denna populära leksak istället. Man tager vad man haver=)




Massor av lek

Här har vi haft lekompisar på besök hela dagen. Så skoj och trevligt så! Båda mina sover nu..Signe sover för natten och August sover en lång eftermiddagsnap så jag ska ge honom lite mat sen och stoppa ner honom i en pyjamas så lägger jag upp honom senare. Idag blir han 10 månader. Tänk att det nu är nästan exakt 10 månader sen han föddes (kl.16.33). Jag hann att se honom kanske 10 sekunder innan dom rusade iväg med honom.  Då var han sladdfri (om man inte räknar navelsträngen som en sladd. Den gjorde ju trots allt alla maksiners jobb när han låg i magen). Nästa gång jag såg honom (kanske en kvart senare ungefär) då låg han i en kuvös och skulle upp till neo. Då var han kopplad till respirator och det var han sedan kopplad till i ca 2 veckor till och massa andra slangar. Succesivt togs dom bort och plötsligt kunde man se att han var en kopia av sin pappa. Dagen efter beräknad förlossning försvann sista slangen..Det var sonden och det var Henrik som fick dra den på neo. Vi kan verkligen skatta oss lyckliga!

Så där ja lite 10-månaderssvammel från moi!

Trevlig helg!

Noll Julkänsla




Alltså julkänslorna har inte infunnit sig här ännu. Jag försöker men det lyckas inte..Antar att det kan bero på att vi inte har nån snö ännu. I helgen hade jag tänkt att pynta hoppas man kan få lite julkänsla då. Det är ju så mysigt. Denna vecka har jag både bakat pepparkakor,saffransbullar och förberett  adventskalendrarna. Några julstjärnor har även fått flytta in men nada julkänslor..Jaja det gör inget det kommer=)


I eftermiddag ska jag till bvc så barnen kan leka av sig lite och så kommer någon och pratar om barnmat. Se om man kan få lite tips och lära sig nåt nytt. Måste även till apoteket och be dom beställa hem synagsis åt August. Snart dags för RS-spruta nr 2 denna säsong. Ni vet väl att RS-sprutan inte är ett vaccin utan endast ett skydd och den är inte 100 % säker.Den är även så dyr att dom inte har den hemma på apoteket hela tiden utan man måste be dom ta hem det. Den måste tas en gång i mån hela säsongen..

Jag är hemma helt själv nu. H är ledig idag fram till i eftermiddag så jag har haft sovmorgon och H har tagit med barnen iväg så jag har suttit här och druckit några liter kaffe men nu börjar det bli dags att göra sig i ordning och fundera ut en lunch kan hända att vi äter ute idag hela familjen till lunch. Ska ringa och se vad dom tycker om det.

Ha en fin dag!



Mer Jul



Massor av pepparkakor blir det. Detta har vi bakat 2 dagar i rad =)


Igår var jag iväg och gjorde en krans också..Blev ganska nöjd=)

Buissy

Skulle egentligen skrivit ett lågnt inlägg om allt vi gjorde igår här men Signe ville ha sin mamma en stund så jag antar att det är tanken som räknas här hihi

Ha det fint!


Gigantisk

Shit vad pepparkakor det kommer bli. Degen blev gigantisk! 

 


Smyger in

Julen smyger in lite sakta i år. Annars brukar jag tjoffa fram det mesta på en gång men skönare att ta det lite succesivt=)


Kuddfodralet och adventsljustaken är lite nyinköpt "julpynt" för i år!

Oj

Oj va den här dagen sprang iväg. Vi har bakat och haft besök..Lussekatter har vi bakat och så håller jag på med en pepparkaksdeg. Den ska gotta till sig i kylen ett tag innan det blir pepparkakor av den. Anledningen att jag sitter här är för att jag glömde ingefära till pepparkaksdegen idag när jag handlade så jag väntar på att den ska komma hem med Henrik.

August klättrade nyss upp för första trappsteget i trappen med. Stora killen. Nu står han och hamrar med händerna inne på bordet för fullt. Signe har lagt sig. Hon var supertrött!

Ha det fint!



Julstök denna vecka

Den här veckan kommer det julstökas en del. Nästa helg är ju 1:a advent. Idag tänkte jag baka lite. Behöver kolla över vad vi har också. Lussekatter och pepparkaor får det nog bli idag. Så måste vi handla lite till det. Imorgon ska jag iväg på lite julpysselkväll eller ja binda en dörrkrans och äta mat. Mysigt. Var förra året. På onsdag ska vi få ihop ett pepparkakshus och så ska vi ju få det lite julmysigt härhemma. Tänkte ha en gammalsdags jul tror jag i år=)

Ha det fint!

-0.9 kg (totalt 8.4 kg)

Yes 0.9 kg hade jag gått ner denna vecka. Tappat 1 cm i midjan =) Nu har jag gått ner totalt 8.4 kg sen slutet av Augusti och 13 cm i midjan sen slutet av september när jag började mäta. Snart är jag i mål!

Ha det fint!


Liten blir stor

Min lilla pojke gick längs utmed bordet hos mormor idag. August min lilla, stora, envisa, kämpe  <3


Soffmys idag..Signe var nånstans i krokarna också=) <3


GrAttiS LILLeBOO

Idag fyller min lillebror 15 år=sladdis=) Minns det som igår när du föddes och vi fick turas om att hålla dig så att det blev rättvist=) Grattis Johannes på 15-årdagen

111112-9_large
Bilden kommer från weheartit

Dränering påbörjad



Lördag

Lördag=bandy för min del. H håller på för fullt med dräneringen vid renoveringobjektet och jag tänkte dit o kolla läget efter bandyn. Barnen ska ju vara där under tiden också . Annars är det väl inget särskilt som ska göras idag. En lugn lördag.

Ha det fint!


Julkalender fixat


Blir en sån här variant i år till tjejerna.Så nu ska jag börja leta grejer att lägga i påsarna. Köpte nåt hellokittygodis som jag tänkte kunde få ligga i nån av påsarna på nån helg.


Stina kom precis hem från skolan. Vår Stinavecka börjar idag=) Hon har kompis med sig och dom pysslar för fullt på hennes rum nu. Signe lockade jag med pennor så sitter hon still och tar det lite lugnt. August kryper kring och styr mest. Hamrar på saker,reser sig ramlar osv. Han börjar nog bli trött snart så han ska få äta lite purè o sen sova en nap. Huset är städat och fredagshandlingen är fixad. Åt lunch ute idag. Gott!




Trevlig helg!

Tillträde till huset idag

Idag fick vi tillträde till huset. Så i helgen ska det börjas dräneras. Henrik var där ikväll och tittade och kolla vad han hittade under heltäckningsmattan. Ny och annan ljusare färg på det här så kommer det bli  kanoners! Sånt här golv var det på ganska många ställen. Superbra ju!



November-lila för prematurerna

Tumblr_lu5mq6l7et1qgfuxqo1_500_large
Decoracao-casamento-disegno-roxo-06_large
Purple_rose_large
Tumblr_lllm148dhz1qj42dbo1_500_large
Ec51df71023c20c1375aef766af9b1ba_large
3_large
Bilderna kommer från weheartit.




Prematur

- för tidigt födda barn


För att räknas som för tidigt född, sk prematur, så ska barnet ha föds innan den 38:e graviditetsveckan. I Sverige föds 5,5 - 6 procent av alla barn för tidigt och tack vare en förbättrad sjukvård så överlever allt fler barn en tidig förlossning.

Det finns många risker med att födas för tidigt eftersom barnets organ inte är fullt färdigutvecklade. Den första tiden efter en prematur förlossning måste barnet få hjälp med i princip alla livsviktiga funktioner. Barnet får då vanligen vård på neonatalavdelningen. De flesta barn som föds för tidigt väger mindre än 2 500 gram och många av de för tidigt födda barnen föds när nästan hälften av den normala graviditeten återstår. I Sverige har man lyckats rädda barn som fötts i vecka 22, men födelse efter så kortvarig graviditet är förenad med stor risk att barnet inte ska överleva eller att det överlever med kvarstående handikapp. Från och med vecka 23 är chanserna betydligt bättre och de förbättras ytterligare vecka för vecka. Från vecka 28 är överlevnadschanserna med intensivvård tämligen goda. I detta avsnitt kan du bland annat läsa om barnets kropp och dess funktioner, daglig vård av för tidigt födda barn, framtida utveckling/hälsa hos för tidigt födda barn, neonatalavdelningen, mm.

 

Prematur


Prematur betyder före mognad, för tidigt, omogen.

Den medicinska definitionen på prematur är att barn ska vara födda före 37:e graviditetsveckans utgång. Föds barnet mellan 33:e och 37:e veckan så betecknas det som för tidigt födda (PT - Pre Term). Föds barnet mellan vecka 29 och 32 så betecknas barnet som mycket för tidigt födda (VPT - Very Pre Term. De som föds före den 29:e graviditetsveckan betecknas som extremt mycket för tidigt födda (EPT - Extremely Pre Term).

 

Risker & överlevnad vid prematur

Idag kan barn som är födda efter 23-24 graviditetsveckorna överleva, även om riskerna är stora. Generellt kan man säga att desto mognare barnet är vid tillfället för förlossningen desto mindre är risken för skador. Av de barn som föds före graviditetsvecka 29, sk extremt för tidigt födda, så överlever cirka 70-80 procent av barnen. Av de barn som är mycket för tidigt födda, dvs födda mellan graviditetsvecka 29 och 32 så överlever idag fler än 90 procent av barnen. Hela 99 procent av de barn som är födda mellan graviditetsveckorna 33 och 37 överlever.

Använd vår graviditetsuträknare för att beräkna ditt förlossningsdatum.

Varför föds barnet för tidigt?

Anledningarna till en prematur förlossning kan vara många, men det finns några kända orsaker:

Prematur I mellan 60 och 70 procent av de fall där barn föds extremt tidigt beror det på en inflammation i livmodern, som leder till för tidiga värkar.

Prematur Mamman har en missbildning i livmodern eller en svaghet i livmoderhalsen.

Prematur Sjukdomar hos mamman som till exempel njursjukdom, diabetes och infektioner som exempelvis urinvägsinfektion.

Prematur I vissa fall kan barn födas för tidigt för att de inte växer i den takt det bör.

Prematur Drabbas mamman av en havandeskapsförgiftning kan detta orsaka att barnet föds för tidigt.

Prematur Moderkakan kan inte ge barnet tillräckligt med näring.

Prematur Om den blivande mamman hamnar under extrem psykisk press så kan detta påverka tidpunkten för förlossningen.

Prematur Om hela eller delar av moderkakan lossnar innan förlossningen så finns det risk att barnet drabbas av syrebrist. Man förlöser då barnet "för tidigt" med akut kejsarsnitt.

Prematur En infektion hos fostret kan starta värkarbetet i förtid. Ibland kan det även vara motiverat att förlösa kvinnan för att minska skaderiskerna av en infektion hos fostret.

Prematur Barn med missbildningar föds ofta för tidigt och i värsta fall kan det sluta med tidigt missfall.

Om kvinnan som ska föda väntar mer än ett barn så föds de ofta för tidigt. Om det handlar om tvillingar kan det handla om någon vecka men om det gäller fler barn som exempelvis trillingar så är det mer regel än undantag att dessa föds för tidigt.

 

 

Prematur - en tuff tid väntar

Är du förälder till ett barn som är född för tidigt så går du med stor säkerhet igenom en tuff tid. Det händer att föräldrar till prematura barn hamnar i en kris med symptom som overklighetskänslor, ångestattacker, förändrad tidsuppfattning, sömnproblem och aptitlöshet.

Känns det jobbigt så finns kurator att tillgå för att vara ett stöd i en akut krissituation. Fråga efter detta på sjukhuset eller hos din BVC sköterska. Med kuratorn kan ni diskutera era tankar och funderingar kring vistelsen på neonatalavdelningen.

När barnet vårdas på sjukhus så kan ni föräldrar få tillfällig föräldrapenning från försäkringskassan. Ansöker gör ni hos försäkringskassan och neonatalavdelningen skriver ett intyg. Om barnets tillstånd är kritiskt till den grad att det råder fara för barnets liv kan ni ha rätt till tillfällig föräldrapenning för barn som allvarligt sjukt, med ett obegränsat antal ersättningsdagar. Båda föräldrarna har då rätt till ersättning för samma barn och tid. För detta krävs dock ett särskilt läkarutlåtande.

För stöd och hjälp kan föräldrar till tidigt födda barn vända sig till Sveriges föräldraföreningar för prematurfödda barn. Denna förening erbjuder kontaktkvällar, föreläsningar och andra aktiviteter som berör prematurfödda barn.

 info kommer från babyhjälp.se


November är preemisarnas månad och färgen är är lila.

Idag ska vi till stan med vår lilla preemis så ska han få andra infuensavaccinationsdosen.

Igår var vi på bvc. Nu väger han över 8,5 kg =) Han har börjat härja så mycket August. Mamma och pappa härjar han. Låter supergulligt han säger det även utan härjarton. Jösses vad stor han börjar bli. Kryper ,reser sig,härjar osv. Han försöker även resa sig mot väggar och så står han och håller sig i med bara en hand. Ser ut som att han vill släppa helt. Igår hade han stått lull en liten stund och parerat upp ett vingel=)

Ha det fint!

Klart


Ser ni vår brödbox jag köpte för ett tag sen. Tror inte jag visat den. Hittade den billigt på REA så jag slog till=)

På jäsning just nu

Har en stor deg Sivanbröd på jäsning för stunden. Dags att fylla på brödförrådet=)

Som ni ser bakar jag på gammaldags vis (alltså utan maskin, knådar för hand) De där maskinerna är ju inte speciellt billiga! Det går bra ändå. Älskar detta recept med. Inga dl-mått hit o dit utan här är det en påse av det ett paket av det o 1 liter av det osv=) Idag har vi inget på planeringen förrän i efetrmiddag då det är dags för August att vägas igen så  då blir det svängen till bvc. Vi bor grannar med bvc typ haha. Smidigt! Så fram tills dess ska vi ha en riktigt hemmadag och jag pyssla och fixa i hemmet. Tvätt,städning och bakning. Komemr lukta så gott här sen när H kommer hem. Ikväll ska den här mamman iväg och träffa lite vänner som jag haft sen länge. Blir inte sent då vi har morgonpigga barn i detta hu men en sväng i alla fall.

Ha en fin dag!

Godmorgon!

Här är vi uppe med tuppen som vanligt. Sova kan man göra om hundra år! August styr för fullt och jag laddar upp enrgin med kaffe=) Idag står ÖF på plneringen. Trod det var textiltryck idag. Måste hitta lite saker att trycka på. SIgne vaknade tidigt med men hon skulle ligga o dra sig lite med en vällingflaska. Verkar som att hon somnade om min lilla piattalatte=)

En fin dag önskar jag er!



Storkok och barnens nya kompis



August har varit med sin mormor på eftermiddagen. Under tiden gjorde jag en massa barnmat (Signe var också med på ett hörn=) )

Så nu har jag fyllt upp barnmatsförrådet med inte mindre än purè på följande...

Potatis&Vitlök
Potatis&Majs
Potatis&Köttfärs
Potatis&Morot
Potatis&torsk,dill,morot

Den översta bilden visar basen jag hade. Jag kokade en stor kastrull potatis som jag sedan vispade tillsammans med en rejäl klick smör och en stor flaska välling. Jag vispade till potatismoskonsistens. Sedan smaksatte jag med det jag kände för. Så på denna bas fick jag 5 olika purèer. Den översta verkar kanske inte så god men August älskar den. Jag smaksätter moset med bara en gnutta vitlök. Mycket populärt hos August måste jag säga=)


Just det.I helgen fick barnen en ny kompis och han vill inte dela med sig av sin mat hihi

Om man tar ifrån apan bananen den har i handen blir det ett väldigt sjå på den=) Tack mamma och Giggi=Erik på Signespråk=)

Minus 0.3 kg (totalt 7.5 kg)

1 cm i midjan också. Där har jag tappat 12 cm sen slutet av september vikten har jag gått ner sen slutet av Augusti (började inte mäta midjan förrän en månad senare än vikten)

Känns bra! Jag följer kurvan ganska så exakt för att nå mitt mål i december=)

Idag ska det göras barnmat. Behöver fylla på nu. Hur många "isbitar" äter era barn av ni som gör barnmat själva? Alltså hur mycket brukar ni ha som en portion? August har nu på senare tid börjat äta 8 st ungefär en portion. Måste köpa fler såna "islådor".

Ha en fin dag mina vänner. Här blir det nog att ta dagen lite som den kommer. Ut en sväng kanske mata fåglarna. Handla lite (måste komma iväg och storhandla snart). Yes vi får se.

@ home

Nu är vi hemma efter fika ute hos svärföräldarna. Lika trevligt som vanligt. Barnen sövdes i bilen så vi flyttade bara över dom till sängarna när vi kom hem. Hann med att städa innan vi åkte så nu är det städat inför veckan som kommer =)

Här blir det film även ikväll.

Ha det fint!


Ett par bilder som barnens faster Bella fotade ikväll=)




Fars dag

Bilder säger mer än tusen ord

Stina
Signe
August

<3


Film

Trött har hållt igång hela dagen. Först var det tidigt upp med August som i vanlig ordning är uppe med tuppen min lilla pilterprins=)


Nu för tiden kryper han ju omkring hur mycket som helst. Även utomhus. Inomhus kan han ju numera resa sig mot saker också så idag har vi faktiskt köpt ett par riktiga skor till honom. Ett par urgulliga små kängor.


 Signe tog sovmorgon och när hon hade vaknat pysslade jag lite med barnen till deras morbro Johan som vi har firat idag.

Vid 10 var det dags för mig att spela bandy igen. Känns bra att röra på sig. Sen raka vägen hem fixa i ordning mig och sen packa in oss för att åka till stan. Behövde som sagt lite grejer. Bla skor till August och jag köpte 2 par leggins i small då jag får gå och dra upp dom i medium hela tiden nu + att det är riktig förbrukningsvara som jag sliter ut. Älskar leggins. Så skönt!. Det känns bra! Käkade även lunch på staden. Anledningen till att vi åkte in var ju för att fira morbror Johan som fyllde 25 (Han och jag är psuedotwins som även Signe och August=) .) Nu är vi som sagt hemma igen barnen sussar gott och jag och Henri ska se en film.

Trevlig kväll till er!


Off we go

Korvgrillning i parken står på dagens planering. Älskar att vara ute i friska luften. H är iväg och handlar vitvaror till renoveringsobjeket idag så det blir en perfekt sysselsättning för oss att leka i parken under tiden. Ikväll blir det fredagsmys. Ska nog köpa hem en sån därn liten flaska vin också.

Trevlig helg på er!


Projekt-renoveringsobjekt

Vi är numera husägare till hela 2 hus. Vi ska dock inte bo i bägge (vi ska alltså bo kvar här). Min man älskar att renovera och nu har vi liksom inte så mycket att renovera på vårt hus längre så vi köpte ett som han ska renovera upp under vintern =) Det kliade i renoneringfingrarna och jag kan väl komma med lite smakråd eller nåt hihi.Vi tycker ju om ganska samma saker i alla fall. Så kan hända att man bjuder på en och annan bild här. Det är en hel del som ska göras och kul att spara förvandlingen här.

Ha det fint!


1 år sen 10/11

Här kommer ett av mina "ett år sen inlägg". För ett år sen hade jag....



Halsbränna

Nu har halsbrännan slagit till ordentligt och inatt var jag tvungen att tugga 2 gaviscon. Trodde nog ändå att den skulle komma tidigare. Hade det med Signe också. När det var dags att börja krysta fick jag gaviscon innan för att jag hade halsbränna,lite komiskt att man ber om det när man är i det läget men man vill ju kunna ta i ordentligt utan att halsen ska brinna upp =) Annars idag så ska vi iväg på lek/sångstund hos bvc. Igår var vi på ÖF brukar vara iväg på diverse mamma/barn-aktivteter 3 dagar i veckan jag och Signe. När vi kommer hem brukar vi vila/sova i ca 2-3 timmar=) Näst på schemat är väl att göra oss redo för dagen. Sedan plocka i ordning lite plocka ur diskmaskin plocka i och fixa med tvätt. Får se hur mycket jag hinner innan bvc.
2010-11-10 @ 08:08:41

Lekt hela dagen lång

Igår storstädade jag så idag har jag haft tid med lek i princip hela dagen lång. Efter frukost och diverse morgonsysslor och förmiddagsnap för August del så stack vi iväg till lekparken. Jag köpte med mig lunch så slog vi 2 flugor i en smäll. Sen gick vi hem för att invänta Stina och sedan bar det iväg för fika och lek på bvc. På vägen hem därifrån köpte jag hem kvällens middag. Bland det enklaste man kan göra...Blanda hackad skinka och purjo som du bryner. Häll i lite cremefraiche en "vanlig" och en franska örter i pannan. Peppra med svartpeppar. Klart! Till brukar jag ha pasta av något slag=) Barnen somnade i vagnen och sover alltså nu. Vi får se hur länge!



Får se om August blir lika wildchild som Signe på bobbycaren. Denna lärde hon sig köra racer på innan hon lärde sig gå=)

Signe åker bobbycar- http://youtu.be/bJu5-0Dqs4w 

Ha det fint!

Storstädat


och möblerat om lite i köket.

Jag har varit otroligt seg sista tiden men idag tittade solen fram och därmed energi. Huset behövde en ordentlig städning och nu är jag klar. Tvättberget hade växt ganska stort med men nu är det blott ett minne=)

Både över och undervåning hann jag med så det känns riktigt bra!


När jag skulle hämta posten förut hade mina tomtar jag köpt från livingandroom-partyt jag var på dykt upp. Dom var söta. Dom får stå framme redan nu. De är så diskreta=)



August sover sin efetrmiddagsnap och när han vaknat ska jag ta mig iväg till affären tänkte jag.

Ha en fin kväll!

Mango-päronpurè


Lite mango lite päron och även i denna en klick smör.Mixa och sen klart=)

Pigg

Ohh va skönt. Idag vakande jag med lite energi. Att vi ställt om klockan har påverkat mig ganska mycket och jag har varit väldigt seg och inte gjort många knop. i vanliga fall brukar jag hitta på både saker med barnen och fixa och styra i hemmet och jag kan gilla att stå i köket och pyssla med både det ena och andra. Sen vi ställde om klockan har jag inte alls haft samma pigghet. Som igår tex. Då hittade jag på saker med barnen och var iväg. När jag kom hem orkade jag inte göra ett dugg här hemma. Middagen blev pizzabitar. Polarbröd med tomatpurè skinka och ost,pizzakrydda sen in ugnen snabbt enkelt gott så det funkar en seg dag=) I alla fall så känner jag mig piggare idag. Hoppas det håller i sig. Tvättmaskinen är igång diskmaskinen är i igång frukosten är både framplockad och bortplockad och strax ska jag skicka iväg Stina till skolan. Sen blir det att göra i ordning mig och barnen så ska vi iväg på öppna förskolan.

Handla behöver göras idag också!

Ha en fin dag!

Minus 1.4 kg (totalt 7.2 kg)

Idag blev jag så glad när jag ställde mig på vågen. Har fått ner mitt bmi till 22,7 nu också så det känns jättebra. 1 cm i midjan till är tappad också=) Så nu har jag gått ner totalt 7,2 kg sen den 22 Augusti=) 3,9 kg kvar till målet. Till jul har jag tänkt att det ska vara. Vikten jag vill nå är vad jag anser som min trivselvikt (55 kg). Varken mager eller mullig utan det som är klädsamt för mig och som jag trivs i.

Nog pratat om vikten. Jag och August har varit på småbarnsgrupp idag. Säkert ett år sen sist och då låg han i magen. Signe och jag brukade gå. Hon är för stor nu. Det var trevligt.. August ville helst hänga med ettåringarna kändes det som. Nu på eftermiddagen ska vi möta upp några vänner i parken. Barnen får leka av sig och mellis kommer ätas där. Härligt med frisk luft. Idag fick August inviga nya kläderna från me and i. Jättesköna känns dom!

Ha det fint!


Klättrig

August verkar följa sin systers fotspår. Korrigerar vi hans ålder lär han sig saker i ungefär samma tempo. Hon är en riktig klätterfia och är både högt och lågt och ja August verkar bli likadan=)



Signes favvoställe när hon var liten. Nu har även August hittat dit.


Sådär och nu har mamsen barnsäkrat =)

Så ser det ut (typ)

Hittade en bra bild som visar ganska bra hur det ser ut inuti vid ett kongenitalt diafragmabråck.

Så här såg det dock inte ut på August. Till att börja med hade han sitt bråck på högersidan. Detta är inte så vanligt endast 1 av 10 diafargmabråck är på högersidan. Det ska varken vara bättre eller sämre som jag förstått det. Däremot så finns det ingen statistik baserade på högersidiga bråck direkt. En egen teori jag har är att det är svårare att upptäcka bråcken på UL när det är på högersidan + att man lättare kan få fel diagnos också. Fast det är min egna uppfattning när man ser sig omkring.

En annan sak var att även August halva lever hade åkt upp också + att bråcket var mycket större en det på bilden i hans fall.

Hålet i diafragman var mellanstort och lagades med en gortexpatch 5*4 cm. Bråcket däremot var stort. Det är alltså volymen av organ som trägnt upp. 

Diafragmabråck är lurigt på så vis att det är väldigt nyckfullt och svårt att förutspå utgången. Ett barn med ett litet bråck kan det gå sämre för än ett barn med ett stort bråck för allt hänger på ett tryck man har i lungan. Något vi ofta hörde på biva var att det kan svänga fort och d-bråckbarnen gör lite som dom vill.

August tryck har varit bra hela tiden från första stund och det är därför det har gått så bra för honom som jag fattat det.  I princip hela hans högersida av bröstkorgen var fylld med organ från buken. När man drog tillbaka allt ner till buken såg man en fin liten femtedels lunga och den har alltså växt på sig nu. Jag vet visst låter det otroligt att den kan utvecklas i efterhand men det kan den alltså. Har man det ännu jobbigare med att andas kan man hamna i ecmo det är en maskin som tar över både lungor och hjärtats jobb. Blodet syresätts utanför kroppen.Detta är inte helt ovanligt att man behöver när man fötts med diafragmabråck.

Jag frågade Henrik häromdagen om en sak som jag kom på nu i efetrhand och det var att jag kom på att han fick någon medcin pga av något (han fick ju många) men tänkte alltså om det var att han kanske hade dåligt tryck i början men Henrik visste vad det var. Han hade haft öppen ductus ca 1 timme efter förlossning han fick hjälp med medicin att stänga den. Tror detta är vanligt blan preemisar.

Mycket text blev det men det är inte alltid lätt att hitta ifo om detta så ajg delar med lite emellan varven.

Ha det fint! 




Morrn morrn

Jösses vilken natt. Vet inte riktigt vad som drabbat barnen. Någon slags vaknaoftagrej. Alla har vaknat minst en gång inatt. Signeligne hade även igårkväll när jag tittade till henne ramlat ur sängen och landat på madrassen som jag förutseende lagt brevid sängen. Det lite komiska var att hon hade inte vaknat utav detta utan sov bara vidare=) Imorrn har jag sovmorgon i alla fall men funderar på att ta mig iväg med August på småbarnsgrupp då H är ledig imorrn och kan vara hemma med Signe.
August vaknar ju tidigt med. Runt halv 6. Nu kutar han omkring i gåstolen efter att ha krypit omkring ett tag och ja,jag häver kaffe=)
Trevlig  helg har vi haft!


Ha det fint!

Mätt

Fortfarande mätt efter kvällens middag. Testade att göra citronkladdkaka ikväll funka bra smakade en liten tugga=) Nu är det väl snart sovdags här. kvällen drog iväg tiden går fort när man har roligt=)

Ha det fint!


Älskar matteusfatet. Det går att ha till så mycket. Det har agerat både fat till prydnadsarrangemang, glassbomber,frukt och sallader=) Ikväll blev det potatiskaka med mozzarellaost ,helstekt vitlöksspäckad fläskfilè och rödvinssås till middag. Det slank ner i alla fall.


I matsalen sitter vi ofatst när vi har gäster. Tycker om det rummet så mycket också!


Bloppis-update

Såg att bloppisen halkat ner på sidan så nu uppdaterar jag igen. Finns lite grejer kvar om någon är intresserad=)





Har rensat i mina garderober och tänkte dra till med en bloppis här på bloggen för första gången =)


Är ni intresserade av något plagg kan ni skriva här eller mejla på [email protected]. Glöm inte att skriva vart jag ska skicka kläderna=)

Nu kör vi


Rosa/röd/orange tunika.Märket heter soyaconcept och hittar inte stl men gissar på en S-M Pris:30 kr+frakt




Samma som förra fast i lila.Pris: 30 kr+ frakt    (såld)



Söt tunika från hm stl 38 Pris:40 kr + frakt   (såld)




Tunika i ganska rak modell stl 38 Pris:40 kr+frakt





En romantisk tunika i en härlig lila ton från cubus stl 38. Jag har använt den som gravidplagg även om det är en vanlig tunika=) 40kr+frakt




Klänning från lindex i stl L. Pris 40 kr+frakt (såld)




Kofta från hm med söta rosetter. Stl M. 40 kr+frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kortkort-kjol från ginatricot stl.M. Pris 20 kr+frakt




Romantisk sjal 40 kr+ frakt (såld)





Svarta skor i stl 38. 30kr + frakt.

Har ni några frågor så fråga på=)

Skickar med posten så frakten går på vad jag ger för frimärkena=)

Ha det fint!

Naiv

Snart är det 1 år sen vi var på det där 3d-ul där vi fick veta att allt inte stod rätt till därinne i magen. Hittade det här inlägget nedan från morgon innan vi åkte på ul. Skapligt naiv! Duktiga jag drack inte ens kaffe med koffein i. Jag säger då det..Den dagen slutade i tårar i alla fall..Jag blir återigen påmind om hur lyckligt lottade vi är som har våra friska barn och att allt blev bra till slut! Starka,starka August!



*************************************************************************************
18 nov 2010

Strax ska vi bege oss in till stan för att shoppa julklappar och sen är det dags för 3d-ultraljud idag med=)

Ska slänga i mig lite till kaffe (dricker koffeinfritt,känns bäst så) bara innan vi drar.

Ha det fint!



Mamaleggins: Svarta hm
Tröja: Gina Tricot
Jacka:Köpt nere på torget =)

Fredag

Min frånvaro här på bloggen idag beror på att det varit fullt upp hela dagen. För det första hade jag sovmorgon och sov ganska länge och sen har vi haft besök och det har lekts och fikats. Nu på efetrmiddagen/kvällen tog jag med mig tjejerna till simhallen och när vi kom hem var det dags att äta tacos. Nu är man mätt och belåten. Signe har somnat och August ska strax sova med. Stina ska se film på sitt rum och jag och Henrik ska också se film. Ska hälla upp mig ett glas rödvin också här strax.



Här är en liten pilterman med busig blick. Idag reste han sig väldigt snitsigt här emot och stod och balanserade med bara en hand <3 Barnen lär sig så mycket och det verkar var nya grejer varje dag! Älskade ungar!


Ha en trevlig kväll och helg!

Här går det undan och återbesök

August är överallt helt plötsligt. Tidigare har han ju hållt sig till samma rum men nu ska han vara där syrran är. Här på nedervåningen tar han sig överallt nu.





Så har han idag träffat sin dr i Linköping. Första gången sen han föddes. Han var med i det rummet där dom jobbade med att intubera August och det. Han gjorde en ordentlig undersökning av hela August och siktade in sig mycket på allt utvecklingmässigt med motorik,följa med blick hur han äter om han jollrar och vikten osv. Allt ser fint ut och man korrigerar hans ålder 1,5 månad. Han föddes ju förtidigt så utevecklingmässigt och viktmässigt för den delen ska man korrigera honom till 7,5 mån. Han är 9 nu.Detta gör man tills han är 1,5-2 år ungefär. Hans ena lunga är ju inte så stor som den ska vara men han ska kunna leva ett normalt liv som vi hört tidigare. RS-ska vi såklart akta oss för. Diafragmabråckbarnens lungor är lite oförutsägbara. Vid RS och lunghinneflamationer kan dom reagera starkt och även vi förkylningar sen kan man ju vara olika drabbad av bråcket. I alla fall. Denna säsong skulle vi helt klart ha spruta mot det i alla fall.

Så idag fick han sprutan. 1 i varje ben. Idag gjorde det ont men gick snabbt över i alla fall. Han ska ju få en gång i månaden nu. RS-sprutan är inget vaccin endast ett skydd och inte hundraprocentigt skydd. Därför måste man ta flera ggr när det är säsong.

Läkarn sa förresten att när August föddes så hade dom fått jobba hårt och vara påhittiga dom hade även haft turen att ha extra mycket personal den kvällen. Vi är otroligt och obeskrivligt tacksamma!
Det är allt för mig denna afton.

Ha en fin kväll! 

All over

August är numera all over the place..Signe med men det är ju ingen nyhet=)





Syns att jag gillar meandi för ett tränat öga..Har faktiskt besällt lite från höstens kollektion också.


Ha det fint!

Zinkhus




Vår nya fönsterlampa..Ett zinkhus. Visst är det mysigt? Ni som bor i åtvidaberg kan jag meddela att jag hittade det som hittat på smultronboden till bra pris=)

Pigg & Glad


Pigg och glad liten kille som vanligt=)

Här är vi som sagt uppe med tuppen denna novembermorgon. Nu på dagen ahr vi inget planerat men i eftermiddag ska vi till stan.

Nu blir det kaffe!

Ha en fin dag!

Bloppis

Finns en del kvar på min bloppis. Lägger ut den igen fall någon missat=)
**********************************************************************




Har rensat i mina garderober och tänkte dra till med en bloppis här på bloggen för första gången =)


Är ni intresserade av något plagg kan ni skriva här eller mejla på [email protected]. Glöm inte att skriva vart jag ska skicka kläderna=)

Nu kör vi


Rosa/röd/orange tunika.Märket heter soyaconcept och hittar inte stl men gissar på en S-M Pris:30 kr+frakt




Samma som förra fast i lila.Pris: 30 kr+ frakt (såld)




Söt tunika från hm stl 38 Pris:40 kr + frakt (såld)




Tunika i ganska rak modell stl 38 Pris:40 kr+frakt





En romantisk tunika i en härlig lila ton från cubus stl 38. Jag har använt den som gravidplagg även om det är en vanlig tunika=) 40kr+frakt




Klänning från lindex i stl L. Pris 40 kr+frakt (såld)




Kofta från hm med söta rosetter. Stl M. 40 kr+frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kjol från hm stl S. 30 kr+ frakt




Kortkort-kjol från ginatricot stl.M. Pris 20 kr+frakt




Romantisk sjal 40 kr+ frakt (såld)





Svarta skor i stl 38. 30kr + frakt.

Har ni några frågor så fråga på=)

Skickar med posten så frakten går på vad jag ger för frimärkena=)

Ha det fint!

RSS 2.0