Härliga lördag

Igår var vi på bio och såg "Borta bäst och hemma värst " eller nåt sånt , riktigt rolig. Var helt slut när man kom hem och gick och la mig vi 21 hugget. Vaknade därför pigg och utvilad vid 8 skönt, slöglodde lite på fab five, käkade frulle ,städade undan lite och sedan var jag promenadsugen för vädret är ju så fint. Knallade bort till mamma och Erik sen hängde jag med dom in till stan på lite shopping och sen blev jag bjuden på god lunchbuffè på Chili. Härlig dag med andra ord. Nu slutar snart Henrik jobbet och sen kommer lilla prinsessan hem =) Ha det fint! 


V.16

Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram.
Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja.
Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i.
Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum.
Vattnet fungerar även som stötdämpare
.

Tisdag 24 feb

Efter ett varmt bad ska ja slänga mig i soffan med en vetekudde och se en massa bra på TV, äta lite godis tända ljus lite tisdagslyx sådär=)  Ha det fint !


Söndag 22 feb

Har varit en lugn och skön ledighet. Har fått mycket gjort ändå och det var främst pluggandet jag ville komma ikapp med och det har jag . Idag ska jag bara renskriva en grej och sedan har vi prov på onsdag som jag kommer att plugga till i veckan. Vi har börjat packa lite smått gardiner och förråd o sånt vi inte behöver nu. Flyttar ju trots allt om mindre än 2 månader =)
Igår hade jag laddat för en lugn kväll framför tv:n med godis och Wallander och så blev det också förutom att jag vid 19 hugget blev promenadsugen så jag bestämde mig att jag kunde knalla bort till Danne som hade fest och säga Hej.Drack vatten och åt chips det var väldigt trevligt och vid 21 tiden gick jag hem och glodde på tv. Var helt färdig och orkade inte se färdigt Wallander men, men.
Allt känns väldigt bra och läxorna är gjorda , håret är färgat och huset är städat har bara lite småpyssel idag men annars blir det en härlig lugn söndag. Ha det fint !

V.15

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen.
Armarna kan röra sig och händerna kan knytas.
Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone.
Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Alla hjärtans dag ,simhall o godis

Igår morse kände vi för att hitta på något så jag, Henrik, Stina och min lillebror åkte och spenderade några timmar i Linköpings simhall. Det var skoj och dagen gick. Blev en massa gott att äta igår också. Mc donalds och tårta. Min lillebror ville även sova över hos oss, så då blev det att handla hem lite lördagsgodis och så hyrde vi en film. Idag ska jag nog ta o städa lite. Ha det fint !

Fredagsgott

Här har det ätits pommes med lövbiff och bearnaisesås. Nu mumsar jag i mig fredagsgodis =) Ha det fint ! 

Husköp

Vi har köpt ett hus. Vi bor ju redan i ett som vi trivs väldigt bra i och har inte haft några planer på att flytta egentligen. Men så såg vi ett hus på hemnet som vi tyckte såg väldigt trevligt ut och med perfekt läge man har typ 2 min promenadtid till centrum så är jag godissugen kan jag vara på getingen bums nästan hehe.
Vi bestämde oss för att gå på visningen och tyckte då att huset var underbart, bergvärme ,3 ganska stora sovrum på övervåningen överlag fräscha golv och tapeter, massor av små garderober och på nedervåningen har vi matrum, kök, skafferi så stort så man kan gå in i det , återigen massa garderober ,vardagsrum, kontor och en av toaletterna. På övervången är badrum dusch och tvättstuga.
Trappen till övervåningen är stor och känns bra att gå i . I vardagsrummet är det öppen brasa så man kan mysa extra på vintern. 
Mycket är redan fixat på huset av såna saker som man kanske inte ser så mycket men som däremot kostar en del att fixa så det är ju kanon.
Taket är bytt för ca 10 år sedan så det är också fräscht.
Huset är ett gammalt charmigt hus från 1904 men det har blivit utbyggt en gång och huset är 149 kvm stort så det är ganska mycket större en det vi har nu.
Henrik och jag som gillar att fixa kommer fortfarande ha saker att göra.
Vi vill ju göra vissa förändringar t e x så vill vi fixa fasaden som nu består av gul eternit.
Vi vill även byta kök är ju lite bortskämda då vi har så fint kök nu =)
Och sedan ska det målas lite panel osv det finns allt att göra men det är så vi vill ha det. De stora och dyra grejerna är ju redan fixat.
Sen kanske man vill fixa lite i trädgården med. Förresten vi flyttar i april och i trädgården ska det finnas jordgubbs land så det blir mumsigt med jorgubbar i sommar. Vi är så glada att huset blev vårt och vi skrev papper igår. Det är mycket som ska klaffa när man köper hus och vi hade ju ett innan också som var tvungen att säljas innan man kan köpa ett annat =) Som tur var så visste vi ett par som har sagt att om vi ska flytta nån gång ska vi höra av oss för dom var intresserade av att köpa huset. När vi bestämt oss för att vara med på budgivningen hörde vi av oss till paret och de va fortfarande intresserade. Bra men det var fortfarnae mycket som skulle klaffa. Ett tag trodde vi att det var kört men det vände och vi vann budgivningen =) Häromdagen skrevs papprena på det här huset och igår som sagt skrev vi på vårt nya hem. Allt känns jättebra. Det här blev visst ett långt inlägg men det är ju frivilligt att läsa =) Ha det fint ! 


V.14

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen.
Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Kanelbullar

Bestämde mig för att baka lite bullar idag är så gott att ha hemma när man är lite småsugen på något. Idag lagar Henrik favvomaten också , fläskfilègryta med tagliatelle mumsigt värre =) Ha det fint !

Söndag

Har varit en lugn dag . Jag har inte gjort så mycket men tänkte fixa lite nu strax och så ska jag plugga en del med =) Blev sötsugen och har inget godis hemma men då har jag ett annan knep. Jag växte upp på landet och vi bodde granne med min gammmelmormor och när jag var liten och sötsugen gick jag in till henne och hon gjorde något som heter "Marysmet" (min gammelmormor hette Mary) . Det är så gott när man blir såhär sötsugen. Marysmet gör man genom att man i ett glas blandar havregryn, socker,kakao och lite vatten ,man får smaka av för att veta hur mycket man ska ta av varje ingridiens men när det är färdigt ska det vara en härlig chokladsörja med lite tuggmotstång mums. Ha det fint !  


98 år

Såg en dokumentär nyss om en tant som var 98 år och hur pigg som helst. Hon bodde i ett hus med sin butler och dom verkade stortruvas med varandra. Tanten var så cool och hon hade skaffat sig en dator som hon mailade ifrån och hon reste till USA. Hon kunde göra det mesta verka det som hon klippte gräset och gick på tivoli, osv coolt =) Jag har sovit gott inatt och tänkte att jag skulle ta tag i en storstädning nu faktiskt. Ganska skönt att dra på musik och sen bara köra på =) Ha det fint !

Härligt

Idag efter att jag kom hem från skolan har jag bara slappat suttit vid datorn läst i en tidning. Åt lite mat förut enkelt makaroner och hamburgare. Jag är själv hemma för Henrik jobbar men han kommer hem sen och då skulle han kanske ha fredagsgodis med sig. I helgen ska jag försöka plugga en del då jag kommit efter lite i skolan men det brukar ordna sig när man tar tag i det =) Kanske ska plocka undan lite här hemma och tända några ljus. Vet själv hur skönt jag tycker att det är när det ser fint ut hemma o man kommer hem från jobbet och kan bara slå sig ner i soffan eller vid datorn o bara ta det lugnt. Ha det fint !

Fredag

Blev en perfekt start på dagen då det kom in en gosig liten 4-åring 3 min innan man skulle gå upp. Hela familjen låg o pratade lite innan var och en klev upp för att göra sitt , mysigt =) Ha det fint !

Så underbart !


Detta fantastiska har jag i min mage. Var på ultraljud idag och allt var bra =) Det fanns ett hjärta som slog som det skulle och hon kunde t o m se att bebisen var kissnödig , som mamma då tänkte jag hehe. Bebisen sträckte på benen och vände sig och rörde på sig o styrde härligt att se , häftigt alltså. Gjorde även NUPP-test alltså kolla om barnet har nån risk för Downs men det tester visa sig jättebra. Ja som sagt så underbart ! När vi kom dit blev det lite hektiskt då vi inte hittade någon parkering vi åkte runt i typ 10 min så till slut fick Henrik släppa av mig vid entren så fick jag gå till UL så skulle han komma när han parkerat. Ni som känner mig vet att jag är ganska dålig på att hitta men jag hittade upp till UL och hoppades att Henrik skulle hinna. Jag blev inkallad och fick säga till att min sambo var och parkerade o hon sa att vi börjar lite men att hon skulle hålla koll efter honom. Hon la på gelen och började det kändes lite pirrigt men där såg ja den älskade lilla bebisen och strax därefter kom Henrik så han missade inte så mycket =) Vi hade räknat ganska rätt på när bebis skulle komma det skiljde bara en dag som vi blev framflyttade. Ha det fint ! 

Så kan det gå =)


Skulle bara göra kaffe på låtsas. Hehe

God morgon

Ser att jag har ganska många besökare vissa dagar vilket är jättekul men det skulle vara väldigt roligt att se vilka ni är och om ni har några bloggar man kan kika in på =) Ha det fint !

V.13

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud.
Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen.
Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt.
Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

Inskrivning

Idag var vi hos barnmorskan på inskrivning. Sist vi var där så var det ju ett hälsosamtal men idag togs det en massa tester , blodtrycket togs och jag vägdes bmi räknades ut och så blev det även gynundersökning och så fick man prata lite om hur man mår och bm frågade lite frågor om hälsa m,m. Det togs blodprov och urinprov , blodet tog dom genom ett stick i fingret men dom stack mig även i armen men inget av det kändes så mycket. En del av proverna får man svar på senare men en hel del fick man svar på redan idag och allt det såg bra och det känns ju bra =) Ha det fint !   

1 feb

Har plockat lite här hemma och nu är det bara slappa som gäller resten av kvällen. Idag har vi varit på kalas hos Stinas kusin gott med tårta och bullar oså =) Var en ganska lugn o skön morgon också men som sagt är ganska seg så det går åt =) Imorgon blir det upp tidigt då vi ska åka till Oskarshamn och Äspölabaratoriet, spännande. Ha det fint !

RSS 2.0