Barnvagnsrace & Babyöppet 29/4

Idag är det torsdag så då är det ca en timmes barnvagnrace innan babyöppet på bvc=) Vi är ju ett litet gäng mammor med bebisar som går ut o går 2 gånger i veckan tillsammans , efter promenaden brukar det bli fika antingen på fik,bvc eller hemma hos någon. Men det är vi ju värda, eller hur? =)

På lördag ska här ätas kex och ost med kompis Malin, hon brukar även titta in på fika lite då och då men nu har vi avsatt en hel kväll för "girltalk" eller bara prat rent allmänt =)


Jag och Malin som Mi och My på ett lajv för ganska så länge sen.

Ha det fint!


Bakat




Kak/fruktfat



Sista föräldraträffen

Idag har jag och Signe varit på sista föräldraträffen. Kul att se alla små barnen igen även om de börjar bli ganska stora nu =)

Idag ska här städas!

Ha det fint!

Går längs med spjälisen

Här har vi startat en tidig men solig morgon. Idag ska vi åka till stan igen och fira Henrik syster. Ska även uträtta lite andra ärenden.

Jag låg kvar lite i sängen efter att Signe vaknade men så kolla jag på henne när hon stod i spjälisen och då ser jag att började gå i sidled i spjälisen =)

Ha det fint!

Mammas lilla tjej


Signe har mer och mer börjat säga mamma. Hon började för ganska längesen men sa det ganska otydligt och så har hon gjort till och från men nu kryper hon omkring och säger mamma ganska tydligt när hon är på lite gnälligt humör. Urgulligt i alla fall=) Tyckte mig även höra henne säga pappa vid ett tillfälle men är inte helt säker på det.

Så häftigt med hur mycket de små liven lär sig varje vecka!


Nu ska vi strax sticka till stan och fira H:s kusiner. Ikväll blir det nog att se på film kanske.

Ha det fint!

Fixardag



Idag ska jag vara som en riktig housewife och fixa en massa ärenden och så ska jag städa. Får se vad det blir för middag idag också. Vi har äntligen kommit iväg o storhandlat så nu har vi en del att välja på =)

Igår var jag, Stina och Signe hos min mamma m. fam och fikade. Sen fick Stina öva på att cykla på sin nya cykel som är större än den förra. Glömde tyvärr kameran men det var en rödrosa cykel från biltema.

Usch vilket tråkigt väder det var idag men då kanske man skulle passa på att mysa till det och tända ljus och så ikväll för snart blir det sommar och sol och då blir det inte att man gör det så mycket. 


Igår var det fullt upp hela dagen. Den startade med latteprommis och tillhörande fika =)


När jag kom hem blev det nästan raka vägen till stora staden och hämtade Stina, sen åkte vi till Henriks farmor och hälsade på =) Efter det ut till biltema. Sen när vi kom tillbaka blev det raka vägen till mamma m.fam , H skulle jobba men vi var ju sugna på att prova cykeln så Erik hjälpte till att sätta ihop den.

Fullt upp med andra ord =)

Ha det fint!

Sommarjobba

Idag har jag varit iväg och fixat med sommarjobb. Blev bestämt att jag ska jobba 8 veckor i sommar och det blir nog skoj tror jag men efter de veckorna ska jag vara hemma med Signe ett tag till =) Under tiden jag jobbar ska ju Henrik vara hemma med Signe .

Länge sen man jobbade..Pluggade ju innan jag blev hemma. Så det är spännande =)


Härligt väder idag..Här hemma behövs det dock städas ordentligt och uteblommorna måste vattnas. Så det är vad jag ska göra. Imorgon blir det den traditionella lattepromenaden och efter det ska jag+familj in till stan och göra lite allt möjligt, bla hämta familjemedlem nr 4 =) 

Ha det fint!


Shopping

Idag har det shoppats en del. Var i stan med mamma och Erik. Dom köpte förresten ett par nya skor till Signe, som är lite lättare och smidigare än de andra =) Det tackar man för =)


Efterrätt

Henrik jobbar ikväll så jag och Signe ska spendera kvällen hos min mamma och Erik. Det blir att käka mat och se en film =) trevligt,trevligt. Jag skulle fixa efterätten och blev sugen på att göra en tårta =)


Såhär blev den



Fyllning vispad grädde,vaniljkräm,jorgubbsylt och banan. Jag gjorde
det enkelt för mig och köpte färdiga bottnar. Hjärtana gjorde jag med
pepparkaksformen=)

Ha det fint!


Signes nya skor


och hennes första =)

15/4

Dagen startade med barnvagnsrace och efter det blev det babyöppet på bvc =) När vi kom hem plockade jag och fixade lite.
Sen kom Malin en liten stund (en kvart eller nåt) för hon hade vägarna förbi när hon skulle till bussen. Sen kom Christy på fika, trevligt,trevligt. När Christy gått började jag med maten som idag var potatis med kassler och en slags löksås, gott blev det i alla fall =)

Ja sen var det ju typ kväller och dags för diverse kvällsbestyren. Barnen sover sen en tid tillbaka och själv kom jag precis upp från ett härligt bad. Resten av kvällen kommer spenderas framför tv:n eller dator. 

Henrik håller på och fogar golvet på toan. Vi håller på att fixa i ordning den. För tillfället har han lagt golvvärme och lagt klinker och just precis nu håller han på att foga. Kommer bli så snyggt tror jag med mörkgråa klinker på golvet, vitt kakel över handfaten (ska ha dubbla handfat), på väggarna blir det vit pärlspånt från golv till tak och över handfaten ska det bara vara en enkel spegel,inga skåp eller så över. Däremot har vi köpt ett vid sidan av som ser lite gammaldags romantiskt blablabla tror det blir jättefint i alla fall =)


Ha det fint!

1 år

Idag är det 1 år sen vi flyttade in i det här huset och så mycket som har hänt här redan =)



Vitt,vitt,vitt




Ny hängblommor i fönstret.




Babygym

Det är inte ofta Signe ligger under babygymet längre. Däremot har hon börjat gå lite med det =)


Tisdag=Lattepromenad

Idag har det promenerats igen och promenaden slutade hemma hos Johanna E som bjöd på fika,trevligt. Signe var helt slut efter lekstunden då hon valde att vara vaken för det mesta så hon somnade bums på vägen hem och sedan sov hon medans jag handlade och fixade mat. Nu har hon badat här och det var inte poppis när jag lyfte upp henne ur badet kan jag säga men det gick över och nu är hon glad och kryper omkring här hemma =)

Imorgon ska vi till bvc för vägning och mätning, sist vägde hon nåt på 7400 typ så nu får vi se vad hon väger nu. Hon rör sig ju supermycket så hon bränner nog en hel del av det hon äter men så äter hon ju också riktigt duktigt=)



HLR-Del 2

Ikväll är andra och sista delen av hlr-kursen. Henrik jobbar så bägge barnen ska vara hos min mamma och Erik.

Ha det fint!

Utefix

Igår fixades det lite med utemöblerna. Så nu kan man sitta ute och äta eller fika =) Snart kommer inglasningen med så då kan man kan göra lite mysigt där ute.

Båda barnen verkade ha det skoj på soldäcket så det var riktigt lyckat att Henrik byggde det så stort =)





Ny skylt



Blogglust

Känner att det är lite si och så med min blogglust men den kommer nog tillbaka =)

Ha det fint!

Off we go!


(och imorgon är det jag som färgar utväxten i håret, den syns nog mer på bilden en på riktigt dock =)


Nu är vi hemma efter att ha firat Robine hos pappa och Lena. Där var det trevligt som vanligt och det bjöds på smarriga tårtor också =) Nu ska jag och Signe strax iväg o hälsa på mor min en sväng =)

Ha det fint!


Spegelbild


Fullt upp

Idag har det varit fullt upp med barnvagnsrace och babyöppet..Sen hem och fika med Malin vilket var mycket trevligt. Sen har vi beställt möbler till vårt kära soldäck och sedan gick jag och Signe hem till min mor där jag blev bjuden på middag i form av Stek, hemmagjord klyftpotatis och brunssås mums, Signe gnaga på ett knäcke o så drack hon välling med sen höll hon igång tills hon helt utmattat somnade när vi skulle dra oss hemåt. Nu sover hon gått och jag ska slänga mig framför tv:n =)

Ha det fint!


Utedag.

Idag har vi varit ute en hel del vilket varit väldigt härligt.Som jag skrev i tidigare inlägg var vi ju på promenad på förmiddagen och sen var vi samma gäng+Stina i lekparken på eftermiddagen. Signe fick pröva på att gunga för första gången men hon var ganska nyvaken så hon var nog inte riktig med på noterna fast hon var inte ledsen eller så utan såg ganska nyvaken ut i gungan =) Härligt med frisk luft i alla fall!

Nu väntar tv:n =)

Ha det fint!



 


Lära sig nya saker

Signe börjar mer och mer visa att hon vill förflytta sig när hon står upp, men det är inte så lätt det där med att ta ett steg i tagen så hon har lite olika varianter men tekninken är väl att hon sätter sig på knä och drar sig i sidled eller framåt om hon står emot saker.

Ex. Om hon står mot bordet och vill gå i sidled, då går hon ner på knä och dra sig i sidled och sen reser sig. Förut stod hon mot gåstolen ocn när den rulla framåt gick hon ner på knä drog sig framåt och upp igen. Svårt o förklara men ungefär så. Kul att se hur utvecklingen går framåt även om det blir mera passande för oss. Numera har hon även lärt sig att klättra uppför trappen.






Idag har vi varit på barnvagnsrace/latteprommis. Vi var bara hälften av skaran på 4 person med tillhörande bebis och barnvagn men hade en bonus med oss vid namn Leah  idag =) Efter det blev det som vanligt en fika trevligt trevligt. Senare ska vi gå till parken och Signe ska få prova på att gunga för första gången =)

Ha det fint!

Shabby Chic och Vitt lantligt.



Trevligt budskap när man kommer ut i köket.


Shabby Chic och Vitt lantligt är något som det blir mer o mer av vad det gäller inredning hemma hos oss. Tycker det är så snyggt + att det passar in i med vårt hus.



Så man hittar toan =)


Påsken 2010

Ja nu är snart denna påsken slut. Jag har haft en trevlig påsk och igår firade vi påskafton hemma hos Henriks föräldrar. Det bjöds på supergod mat och efterätt. Vi gick även ut på en promenad i det härliga vädret när vi var där. Innan vi åkte dit gick vi på den traditionella påskmarknaden, det var trevligt det med=)

Tänk våren har precis börjat..Nu har man hela våren och sommaren framför sig..Såå Härligt! När snön kommer igen kommer jag antagligen tycka att den är härlig också men är det inte det som är lite av charmen med att bo i Sverige också =)

Här hemma hos oss har jag börjat plantera lite blommor i krulor här och där jag föredrar det framför att ha en massa land=) Är inte superträdgårdintresserad men gillar ändå att ha det mysigt och fint i den. I år är planen att köpa utemöbler till soldäcket med. Förra året hade vi lite ihopplock men i år hoppas vi på att hitta något snyggt =)

Ha det fint! 

En vårig eftermiddag/kväll.

Idag har vi premiärgrillat för i år. Det smakade riktigt bra. Nu känns det som att våren verkligen är här. Ikväll är vi hemma alla 4. Den minsta sover och den stora ska se en film på sitt rum men vi har passat på o fredagsmyst alla 4 innan =) . Ikväll är solsidan igen. Det är så bra! Imorgon blir det nog en sväng på påskmarknaden och sen ska vi till Henriks föräldrar i stan =)

Ha det fint!









Påskkärring


Stina som påskkärring igår =)














Stina som påskkärring 2008 =)

Henrik 28 år.

Igår firade vi Henrik med lite fika hos oss. Det var jättetrevligt och han fick en hel del fint =) Lägger ut några bilder på Signe och hennes äldsta kusin. Jag tycker dom är ganska lika =)



Ny frisyr =)




RSS 2.0