Godmorgon torsdag!



Bjuder på 2 suddiga dagens. Idag inviger jag min nya top från me and i =) Perfekt i sånt här väder!

Nu ska jag och barnen knalla iväg och lämna in lite papper så att jag förhoppningsvis får tillstånd att hålla höns här =) Ni kan väl hålla tummarna tack!

Ha en underbar dag!

Trevlig afton


Var på ett supertrevligt klädparty igår och allt ovan + lite till fick följa med hem =)

Tisdag

Igår blev det mycket gjort. Jag och barnen cyklade till renoveringobjektet och kollade läget. Blir jättefint. Sen började jag fixa i ordning platsen där det är tänkt att hönsgården ska vara. Blir så bra så =)

Här har jag startat morgonen med en löpartur på 6 km. Äntligen har jag kommit igång igen=) Nu dricker jag mitt morgonkaffe. Signe sover och August dricker morgonvälling.

Om ett tag ska vi bege oss till ÖF men först ska jag vänta in en av mina bästa vänner som ska komma hit med sin lilla flicka idag och följa med. Vi har bott en bra bit ifrån varandra men nu är det närmre. Underbart!

Ikväll ska det shoppas meandi-kläder hade jag tänkt =)

Ha det fint!


Godmorgon måndag

Godmorgon! Vilken helg vi haft. Kanonväder och fylld med trevligheter. Förutom födelsedagsfirande och morsdagfirande har beachen fått sig ett besök. Igår kväll kom jag äntligen ut på löparrunda igen. Som jag saknat!  Har inte sprungit sen den 9 maj då vi varit utomlands och sen åkte jag på någon seg hosta men nu så. Jag tog det i ett sakta tempo men tog mig runt springandes hela rundan. Har tom lite träningvärk idag och det brukar jag knappt få av milen så musklerna behövde det här hihi. Blev även mina 60 situp. Idag vilar jag med löpning men ska göra plankan senare och sen kör jag på igen. 6 km tisdag-fre är tanken sen en mil på söndag =)



Det är mycket på gång i trädgården. Mina växter växer så det knakar och nu ska det även bli lite fler djur i vår ägo. En kaninhona ska flytta hit om ett par veckor men en annan sak som nu är på G är höns. Jag har tänkt på det ett tag och kollat upp möjligheter men det har varit för dyrt och avancerat att få igenom men har jag hört att priset ska ha ändrats så jag ska ringa dom idag. Grannarna har jag redan prata med och dom är helt ok med mina planer=) 3-5 hönor ska vi ha som sprider stämning och ägg här på Slevringe om allt går som planerat =)

Just idag behöver jag få lite gjort här inne och där ute. Senare ska jag till min mor med en blomma.  Ska nog ta mig och barnen till renoveringobjektet och se hur det går för min käre make där också. Var längesen jag var där =)

Imorgon på kvällen ska jag göra något så roligt som att gå på VIP-Me and I-party. Dää ni! =)

Ha det fint!


Morgonstund har guld i mund



Soligt

Blev en hel eftermiddag vid sjön idag istället. Underbart! Badade t o m =) Nu här ikväll har vi fixat ute och grillat. Nu lite fredagsmys och film!

Ha det fint!

Tjekväll-Circus


Bilden kommer från weheartit.com


Igår var cirkusen här och jag bestämde mig för att ta med mig tjejerna. Min mamma var snäll och passade August under tiden. Han sussade gott och märkte kanske inte ens att vi var borta =)  (Henrik jobbade sent)
Idag är det fredag. Så härligt! Så vackert väder med. Här ska jag bara skälpa i mig lite kaffe sen blir det fredagsshopping och sen bara hem och hänga på soldäcket hela dagen. Ikväll ska vi grilla och jag hoppas att maken vill bygga lite på den nya kaninburen. Vi ska nämligen skaffa en liten kaninhona som är redo att paras nästa vår så att vi kan ha små kaninungar som skuttar omkring vartefter =) 

Nu mera kaffe!

Ha en underbar dag! 

Härlig dag i Valla




Idag har vi varit en heldag ute i sköna vädret. Träffat andra hemmaföräldrar och barn. Blev ett helt gäng vuxna och ännu mera barn. Haft picknik och massa lek och klappat kaniner osv.Superkul!  Nu blir det matlagning. Spagetti och köttfärssås står på menyn =)
Imorgon ska vi till ÖF för första gången på en stund. Har varit utomlands och missat ju =)


Ha det fint!


Lördag

En solig och härlig lördag i trädgården..









Hemma

Nu är vi hemma efter en underbar resa i Turkiet. Vi åkte natten till torsdag vid midnatt härifrån. På dagen städade jag hela övervåningen och när alla lagt sig på kvällen tog jag nedervåningen. Stina och Henrik kunde inte sova så vid 23-tiden ungefär kom dom upp. De små lyfte vi bara in i bilen direkt i pyjamaser. Bilen hade vi packat redan tidigare.

När vi kom fram till flygplatsparkeringen kom en lite taxibuss och hämtade oss och körde oss till flygplatsen. Barnen var vakna och glada trots tidig morgon. Incheckning gick bra och vi åt frukostbuffè på flygplatsen och handlade taxfree=)

Stina passade på att sova lite vid den här tiden..

Väl på planet somnade Signe nästan direkt och August sov nästan hela resan också från och till. Stina hade jag köpt ett pysselsätt till som hon styrde med. Resan tog ungefär 3.5 timme. Sen anlände vi ett varmt Turkiet vid lunchtid. Det var här det inte flöt på riktigt lika bra. Vi stod och väntade på våra väskor och till slut hade vi fått alla utom en. Den med barnens alla kläder i. Vi fick göra en stöldanmälan och sen lämna flygplatsen utan den. Transferbussen tog ca 1 timme sen var framme. Vi installerade oss och sen var det dags att kolla in allt gott att äta. Väskan fick vi tillbaka 2.5 dygn senare. Vi handlade det vi behövde under den tidien och handtvättade. Försäkringbolaget har redan gett oss ersättning så det ordna sig bra till slut och vi sa direkt när den fattades att det inte skulle få störa vår semester. Stina som ofta får öroninflammtion åkte på en sån och det gick hål men det ordnade sig jättsmidigt. En dr kom till hotellet en kvart efetr att vi sa till penciilin och smärstillande fick vi ca en halvtimme senare lev till hotellet. Stina hade bara ont en liten stund men sen var det som ingenting. Förutom dom 2 grejerna har vi haft fantastisk resa. Maten har varit fantastisk och all inclusive vilket gjort att vi blivit riktigt bortskämda. Vi har verkligen kopplat av tagit dagarna som dom kommer och jag och Henrik har delat upp oss mellan varven så att vi tex kunde gå på en shoppingtur i centrum i lung och ro =) Jag har fått lite solbränna och kostade på mitt solblekta hår en färgning. Barnen har älskat hotellets aktiviteter och poolen lekparken och kidsclub var välbesökt.

Nu är vi hemma i vackra Sverige och jag har en hel del tvätt att ta hand om om=) Ställde mig på vågen med för att se hur många kg jag hade gått upp efter denna vecka men den visade 4 hg ner haha.  

Som sagt nu har jag lite att göra!TVÄTT!

Ha det fint!

Lite bilder..

Hotellrummet. Vi hyrde en lägenhet med 2 sovrum vardagsrum och litet kök.











Veckans träning

Fredag 4/5: VILA

Lördag:VILA

Söndag:60 situps, 9.6 km löpning

Måndag:Sprang 6 km, planka med variton 1 min*3

Tisdag:Sprang 6 km, planka med variton 1 min*3
 
Onsdag:Sprang 6 km, planka med variton 1 min*3


Hallå mina vänner. Lägger in veckans träning redan idag. Nu är det semester. Turkiet here we come! Allt är fixat i princip. Idag ska jag packa de sista och städa däruppe till att börja med. Ringa eller prata med den som ska hålla ordning vattna och sköta blommorna här hemma. Skönt med snälla grannar som kan ha koll på saker när man är iväg=) Ikväll när barnen somnat ska jag ta nedervåningen. H passar också på att sova då han ska köra inatt. Jag hoppas kunna sova en stund i bilen. Tidigt imorgon bitti ska vi checka in. Får se om det kommer något inlägg under semestern annars så säger. Hej Svej så länge!

Ha det fint! 


Måndag

Godmorgon. Har varit ute på min morgonlöpning och frukost har vi fått i oss också. Idag står det för det mesta städning och tvätt på schemat. En tur till affären får det nog bli med. Idag ska Stampe iväg till kaninvakten (förra ägaren) och vara där tills dagen efter vi kommit hem. Imorgon går nog hela dagen åt i Stockholm med August. Jag tänkte packa alla mina kläder idag. Packade barnens igår. 3 barn och väskan väger 9.4 kg det måste vara bra =) Just det ska kolla en varsin leksak till dom med som vi ska överraska dom med på flygplanet som lite tidfördriv.


Kändes i kroppen första km idag när jag sprang. Sprang nästan 1 mil (9.64 km) igår vid  kl 18 nämligen. Nästa gång ska jag ta i lite med när vi springer=)

Tittar säkert in innan vi åker om det inte blir helt fullt upp.

Näe nu ska jag ta tag i undervåningen här!

Ha det fint!

Buissy saturday

Så var söndagen här. Igår var det verkligen full rulle. Vi begav oss iväg vid halv 10 för att åka på kosläpp efter en timme i bilkö var vi framme. Vi blev inte långvariga då det blåste nåt förfärligt men vi såg korna komma ut i alla fall.
Istället begav vi oss för att äta lunch på IKEA. Handlade även lite smått o gott och bra o ha där.
Polarn o Pyret har öppnat på Ikano och jag som varit på jakt efter kepsar hittade såna som matchade till barnens jackor så där slog vi också till.
Intersport fick sig också ett besök. Jag behövde en lösning som jag kunde ha min mobil i när jag springer nu när man inte springer i jacka längre. Resultatet blev ett band med en ficka att ha runt armen. Perfekt!
Något annat vi var på jakt efter var sommarskor till mig och Henrik. Det hittade vi också.
Sen blev det fika hos svärföräldrarna. När det var dags att åka hem var klockan så mycket så att barnen skulle somna i bilen så vi stannade till och käkade kvällsmat på MAX.
När barnen var lagda åkte det sen på en film.

Snart tänkte jag starta krig mot tvätten. Räknar med att vinna=) Resan börjar närma sig och jag vill inte ha ett gigantiskt tvättberg som väntar här hemma. Vi kommer ju ha med oss ett sånt hem=) Har börjat packa lite smått redan. Är ju en del som ska med.
Ska laga någon riktig husmanskost idag också. För sen är det Italiensk Buffè som gäller för det mesta i Turkiet. Vi har "all inclusive" och det var visst det temat på hotellets mat. Gott!

Ska strax laga till en brakfrukost och senare idag ska jag ut och springa milen. Kommer även ha sällskap idag när jag springer. Det hör inte till vanligheterna då jag oftast springer halv 7 på vardagsmorgnar =) Sist jag sprang milen sprang jag på 57.30 eller nåt sånt. Får se hur det blir idag. Hade mer att ge sist men det beror sig väl på hur dagsformen är. När jag springer så lågnt pressar jag mig inte. Kanske vartefter när jag sprungit den sträckan mera.



August nerbylsad i vagnen på kosläppet.


Ha det fint!

Trädgård maj 2012







Seg start

En riktigt seg start på dagen här. Ingen löpning fredagar heller. Signe vaknade typ 100 ggr inatt och styrde så riktigt seg är man nu. Ska fixa oss iordning. Då brukar man bli piggare och så lite fredagsshopping och så göra lite fint till helgen. Nästa vecka kommer vara fullt med resefix + att vi ska åka på återbesök 23 mil till Stockholm med August på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Har 1 ton tvätt som sak vikas också så det ska jag ta tag i idag hade jag tänkt. Så att vara seg är inget jag har tid med.

Ha det fint!

Veckans träning

Fredag: Plankan 1 min*3

Lördag:Långpromenad med syskonvagnen ca 1 mil

Söndag:60 Situps

Måndag:Löpning 5 km på tid (23.28 min) promenad 1 km och plankan 1 min*3

Tisdag:Löpning 6 km och plankan 1 min* 3

Onsdag:Löpning 6 km och plankan 1 min* 3

Torsdag:Löpning 6 km och plankan 1 min* 3

Fredag:VILA


Härliga värme

Vilket underbart väder vi har. Igår var vi ute mycket. Blir nog samma idag. Signe tar sovmorgon. Idag har vi inget på vår planering men jag ska gå och hämta ut pass sen och så kan jag tänka mig att vi hittar på nåt skoj i eftermiddag. Kanske parken eller liknande.

Nu börjar vi bli redo för att sticka utomlands. Alla har gjort sina vaccinationer. Passen är färdiga och allas utan mitt är uthämtat. Sommarkläder och solskydd och annat dylikt är införskaffat. Kaninen ska vi lämna till den som ska hand om honom redan den 7 maj (åker den 10) anledningen är att August ska på återbesök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus den 8 maj. I helgen är det väl tänkt att vi ska hämta resväskor vi ska låna också. Ska på kosläpp i helgen också. Hoppas vädret håller i sig.

Städade bilen häromdagen med. Det är ju också skönt att ha gjort när den ska användas mycket.

Sitter i träningkläderna här efter morgonjoggen. Ska fixa lite frukost nu och styra upp denna dag! Fredag redan imorgon igen!

Svamligt,luddigt och lite rörigt inlägg men det får ni ta ibland=)

Ha en fin dag!


Valborgmässoafton

Vilken underbar Valborg vi hade igår. H jobbade till 17 men jag och barnen hade riktigt slapp och härlig dag. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Signe gick ut och lekte med grannbarn och jag och August fixade inne. Sen mötte vi upp Henrik för lunch på San Delicious. Potatissallad med rostbiff. Shoppade lite till kvällen. August sov middag och vi var ute och jag fixade i trädgården och emellan varven var det fullt med barn som var där och ville klappa på Stampe som var ute och sprang av sig i sin hage och smakade på det färska gräset=)

Vid 16 kom "mommo o Gigii" som Signe säger. Det är alltså mormor och Erik hon menar. Vi hade gjort det enkelt för oss så dom hade med sig pizza som vi åt ute på soldäcket. Underbart väder!


Borta vid garaget ser det riktigt kalt ut men det är för att jag har tagit ner förra årets döda och torkade örtträdgård så att en ny och färsk ska kunna ta sig upp istället=)

Efter mat och fika hade klockan sprungit iväg och det var dags att knalla iväg till sjön där det var stort Valborgsfirande. Jag hade sagt till Signe att vi skulle på fest på kvällen och hon hade klätt sig fint i ny klänning som mommo o Gigii hade köpt. August hade nya byxor på sig. Dom fick även ett par skor från DC som var så coola =)

Åtvidaberg är så vackert! (Signe med mommo)

Klockan 19 var vi framme och då drog precis Mojje igång med fullt drag på scenen. Signe stod lite avvaktande och tittade först men sen drog hon igång och rockade loss rejält till musiken, August med för den delen =)

Sen lektes det med en massa barn kastades sand i vatten och åts en massa godsaker. Vid 21 tändes elden och efter det knallade vi hem med fyverkerier som sprakade bakom oss på himlen. La en trött tjej som avslutade dagen med att berätta att "Den va lolig festen". Mission completed och mammahjärtat är nöjt =)

Ser ut att bli lika vackert väder idag och det enda som är planerat är en löpartur för mig och sen är jag sugen på någon riktig hemlagad mat idag=) Såg att gräslöken kommit upp i örtträdgården så jag tror det får bli kokt potatis med gräslök/gräddfil och bräckt kassler eller ev köttbullar mums!

Hoppas ni haft en trevlig Valborg!

Ha det fint!
 

RSS 2.0