Broccolisoppa



Idag har jag bakat bröd och då är det gott att passa på att ha soppa till middag för att kunna mumsa på färskt bröd till. Gjorde denna broccolisoppa. Var riktig god och gick relativt fort att laga. Jag kokade broccoli i grönsaksbuljong. Slängde i fräst vitlök och gul lök. Körde allt i matberedarn tillsatte grädde, cremefraiche lite citronsaft och någon tsk socker. Smakade av med salt och peppar mums

Brödet är klassikern i detta hem...Sivanbröd =)Går hem hos alla i huset=)

Trevlig kväll!

Uppe med tuppen (eller med August)

Tidig morgon här idag..Det gör inget då kan man ha lite lugnare tempo på morgonen..Vid 9 ska vi till Öppna Förskolan och efter det bara måste jag komma till renoveringobjektet. Det mycket på gång där. Ska se om jag kan knäppa några bilder också=)Bestämde lunchdate med Henrik där. Kan tänka mig att det kan bli en sväng till pulkabacken även idag. Ikväll kommer jag inte springa. Ska vila mina ben lite=) Kommer köra någon form av hemmträning här innan vi drar.. Får se vad jag hittar på. Zumba med inriktning på magen kanske=)

Ha en fin dag!

Dagen

På morgononen var August och jag på småbarnsgruppen. Sen köpte vi en hjälm till Signe att ha i pulkabacken. Efter lunch och eftermmiddagsnap för en viss liten herre så begav oss återigen till pulkabacken och åkte en stund. Nu på eftermiddagen har jag bara fixat med tvätt middag och sånt. Signe gjorde en PINGU-tårta i deras låtsaskök förut. Jättegulligt=) 

Nu ska jag ut en sväng och springa igen tänkte ha "vilat" idag men nej en liten sväng får det bli sen är det tv:n för hela slanten=)

Trevlig kväll!


7 km check

Kom iväg på en 7 km-springtur idag..Skönt! Hade sällskap idag med så då gick det lättare =)

Idag har jag fått massor gjort också..Tvättberget hade växt till mount everst-storlek så jag har inte bara sprungit..Jag har bestigit berg också =) Nu är i alla tvätten fixad och huset är rent och fint. Barnen har som vanligt varit i pulkabacken idag..Full rulle helt enkelt. Nu ska jag hälla upp mig en tallrik youghurt och kanske en bit mörk choklad framför tv:n. Imorgon är det småbarnsgrupp först ut på schemat..
August ska få synagis i veckan också och sen ska jag ha ett meandiparty här på söndag. Har ni sett vårens kollektion? Urfin!


Ha en trevlig kväll!

Träning


Tumblr_lxep2c8mtq1qc4uvwo1_400_large
Bild från weheartit


Tänkte köra lite hårdare träning denna vecka. Känner mig taggad för det..Idag ska jag springa dubbelt så lågnt hade jag tänkt mot min "vanliga" runda. 6.6 km blir det då.. Annars brukar jag försöka springa 3.3 km 5 ggr i veckan men som sagt är sugen på att köra lite hårdare en vecka=) Sen brukar det ju bli  1 timmes skojig innebandy på lördagar också=)

Renoveringobjektet-Köket


Köket börjar ta form..

PINGU-Tårta




Kalas

Fullt upp i helgen..Igår var jag ute på lite karaoke..Ha de tänkt och sjunga lite med min gode vän Luva men det blev liksom aldrig vår tur och vid 20 över 1 tackade jag för mig=)

Idag har vi firat August..Han har fått så mycket fint och har lekt massor med sina saker..Nu har vi precis ätit god mat..De små sover..Jag och H ska se en film och bara ta det lugnt..Så skönt så!



Ha det fint!


JA MÅ DU LEVA HIPP HIPP HURRA!


Idag blir vår lilla tuffing 1 år. Kl.16.33 2011-01-25 såg han världens ljus. Du fick kämpa för att vara kvar och du gjorde det! Ja må du leva! <3

Idag ska jag med August på sista småbarnsgruppen. Den är från 0-1 år så nu är han ju stora killen min lilla bebis..

I eftermiddag har vi pulkaåkningsdate och korvgrillning på schemat=)

Ha en fin dag!

Godmorgon

Kaffedags här..Henrik skulle iväg tidigt idag. Det ska handlas till renoveringobjeket..Kakel och grejer..Det blir såå bra.

Efter frukost är det dags att gå till Öppna Förskolan och sen måste jag handla för ikväll tänkte jag baka tårtbottnar till August födelsedagstårta. 

Se om man hinner med lite pulkaåkning också =)

Ha en fin dag!


August har varit vaken länge.Får se om han behöver sova lite innan ÖF.

Bloggtorka

Nej då..Tiden har bara inte riktigt räckt till. Har vart fullt ös senaste tiden. Idag har vi varit på småbarnsgrupp och sen i pulkabacken. Signe älskar att åka pulka och det tog inte lång stund tills hon skulle åka fälv. Ska plocka lite snart och sen börja med middagen. Har halkat efter idag då barnen varit trötta på eftermiddagen och vi har bara suttit och myst istället..Så mysigt så=)

En liten snabb update blev det i alla fall.

Ha det fint!


Blog award


Jag har fått en blog award av http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/. Tack så hemskt mycket!





Fredag


Tunika/klänningen kommer från meandi


Härligt med fredag..Här är vi fixade och klara och väntar bara på att August ska vakna så ska vi gå neråt och handla till helgen. Huset är i ordning också och tvätten under kontroll. Ett perfekt sätt att starta helgen på!

Trevlig Helg!


Huvudfotingar




Signe ägnar ganska mycket tid att rita huvudfotingar om dagarna. Hon är ganska pysslig överlag och kan hålla på läänge. August har inte velat sova idag utan har hållt igång heela dagen lång i princip..Kanske inte dags att hoppa över middagsluren ännu=)

Svart marsipan


Detta kom med posten idag. Jag beställde det häromdagen. Har ju en liten pilterman som blir 1 år om en vecka och jag som tycker det är kul att spexa till tårtorna lite tänkte försöka mig på en PINGU-tårta =)


August och jag har varit på babyöppet så han sover gott nu. Signe var hemma med sin far och dom har handlat. Jag måste baka lite sen..Brödet börjar ta slut.

Lyxa till det med en sån här smarrig lunch idag..


Ha en fin dag!

De växer och utvecklas

Ja barnen de och växer utvecklas August  väger numera 8740 gram och var 72.5 cm lång. Han dricker inte lika mycket välling och rör sig mer så vi ska ha lite mera fett i maten nu..Signe har inte vägts på länge men hon höll sin kurva och väger numera 12.1 kg och var 86 cm lång..Dom fick visa vad dom kunde och August fick sprutor. Vi hade lunchdate med H och på affären sprang vi på lite lekkompisar till eftermiddagen..Så det har gått i ett denna dag men det är kul...

Ha det fint!

BVC



Nu ska vi snart dra till bvc..Vi har faktiskt hunnit med alla to-do här på morgonen. Har sovit bra inatt och känner mig riktigt utsövd. 0/3 barn vaknade utan August vaknade 5 imorse och Henrik gav honom välling så han somnade om till 6.10. Sen gick jag och Henrik och la oss tidigt också så extra mycket sömn.

Nu ska barnen strax på kontroller på bvc. August har inga tänder ännu men han fått börja äta lite mackabitar och sånt ändå. Man får ha ner dom till molekyler bara så går det bra även om mycket hamnar på golvet också hihi

Näe nu måste vi dra. Efter har vi lunchdate med H och så är det tisdag idag så då får man äta en semla också..

Ha en fin dag!

Seg

Idag har jag varit seg och barnen med tror jag. Detta gör mig extra stolt att jag har fått allt gjort som jag tänkt. En ordentlig städning. Även övervåningen. Fixat med tvätten (börjar komma ikapp nu). August fick plocka själv med lunchen idag=majs överallt. Så kökat har behövts dammsugas 2 ggr redan idag. Vi släpade oss iväg till affären och så tänkte jag stanna så att Signe fick åka lite kana och sen att vi kanske kunde gunga i trädgården men bägge mina raringar däckade i vagnen och ligger och sover en nap nu.

Ska snart börja med middagen..Ugnstekt falukorv med potatismos och broccolimix. Vad ska ni äta denna måndag? Middagstips kan man aldrig få för många av=)

Ha det fint!


Gardiner




Visar en skymt av mina nya blommiga gardiner. Måste bara tipsa om dom till er som har samma smak på inredning som jag. Dom finns på IKEA för 120 kr tror jag det var. Galet billigt. Kan dom ens sy dom för det!


Börjar komma ifatt här hemma..Lite kvar o göra men på god väg. Skönt. Ska hitta på något med barnen sen med. Imorrn ska vi på kontroll på bvc. Både Signe och August. 2.5års-koll och 1 årskoll Psuedotwinkontroll kan man även kalla det=)

Ha en fin dag!

En del och göra

Idag har jag en del och göra på hemmaplan. Halkat efter lite under helgen när vi mest varit iväg.Kikar in och säger godmorgon i alla fall=)

Helgen

Urdåligt bloggande från min sida men det har varit fullt upp hela helgen med simhall,innebandy,shopping,fest och barnkalas..En underbar helg och en trött och nöjd mamma här på söndagskvällen =)

Fullt ös

Idag kommer det vara fullt ös igen..Vi har planerat att åka till Linköping simhall och sen en sväng till IKEA/Ikano. Henrik ska köpa handtag till köket i renoveringsobjektet och jag ska gå och leta efter en present =) Till vem är en hemlis.

Idag sätter min innebandy igång så det ska bli kul. Åker till simmis direkt efter så ducshar jag  i simhallen och tar med mig ombyte dit så är man tidseffektiv=)

Ska ta och packa lite badkläder hanndukar,shampoo balsam osv..Blir en del packning när man är 5 i familjen=) Ska bli spännande att se turkietpackningen sen=)

Ha det fint!

Fullt ös

Idag kommer det vara fullt ös igen..Vi har planerat att åka till Linköping simhall och sen en sväng till IKEA/Ikano. Henrik ska köpa handtag till köket i renoveringsobjektet och jag ska gå och leta efter en present =) Till vem är en hemlis.

Idag sätter min innebandy igång så det ska bli kul. Åker till simmis direkt efter så ducshar jag  i simhallen och tar med mig ombyte dit så är man tidseffektiv=)

Ska ta och packa lite badkläder handdukar,shampoo balsam osv..Blir en del packning när man är 5 i familjen=) Ska bli spännande att se turkietpackningen sen=)

Ha det fint!

Ett år sen

Ikväll har vi haft fredagsmys och imorrn ska hela familjen till simmis. Tankarna kan inte låta bli att sväva iväg till för ett år sen. Då låg jag med stoppdropp på förlossningen på Karolinska sjukhuset och dom fick jobba hårt för att få August att vara kvar i magen ett tag till. Dom lyckades för August  fylelr inte förräns om 12 dagar. Han föddes ändå 6 veckor för tidigt så det var tur att dom lyckades även om det verkade som att han skulle komma ut ännu tidigare vissa av dagarna på sjukhuset. Jag låg inlagd ända tills han föddes..Vattnet gick min första natt hemma så det var bara att åka tillbaka till förlossningen igen. Är extremt glad över hur bra allt gått så att jag inte beskriva med ord!


Plåstret på magen är efter nålen dom hade trätt in för att tömma ut massa fostervatten pga av att jag hade för mycket..Dom andra grejerna är ctg som mäter värkar och barnets hjärtljud..CTG gjordes varje fram tills han var född..


En trevlig helg önskar jag er!


Update

Hur går det för mig att hålla vikten jag gått ner då? Det går bra. Väger 2 hg mindre (53.5) (målvikt 55 kg) än vad jag gjorde när jag slutade med mitt godis-läsk och sockerförbud..Nu äter jag ibland men tänker mig för och det blir inga frossarkvällar hur som helst.På helgerna köps det hem lite extra gott. Sen har ju börjat röra på mig mycket mer också. Känns bra. Mår bra och känner mig pigg =)

Ha det fint!

Turkiet i maj


Tumblr_lpd5uwo3pl1qf1zeso1_500_large_large
Bilden kommer från weheartit

Igår bokade vi en resa till värmen i maj. Side i Turkiet blir det.Är nog lite lagom varmt då. Underbart! Ni som rest med små barn och har tips om något får ni gärna dela med er=)

Ett kök tar form i renoveringsobjektet



Frukost


Frukost är något jag har svårt för men en knäcke och lite vaniljyoughurt brukar jag kunna trycka ner..Här ska vi strax fixa oss för dagen och pyssla med det avrdagliga..Senare har vi date med pappan på fiket för idag är det tisdag så då ska det fikas semla mums!

Ville mesta säga godmorgon och ha en fin dag!

Ta kväll

Nu tar vi kväller efter första "riktiga" vardagen på ett tag..Middagen är lagad,äten och undanplockad. Barnen är badade och lagda och sussar gott i sina sängar.August åt världens lass gröt förut. Jag brukar ögonmåtta gröten men det råkade bli världens lass så man kan undra hur det får plats men så brukar det mesta slinka ner i den lilla magen..

Själv har jag precis kommit tillbaka från min lilla joggingrunda. Så det hanns det också..Vill komma ut en sväng varje kväll förutom lördagar då jag spelar innebandy på förmiddagen. Strax bestämde vi att vi ska dra på en film..Mästerkockarna kan jag se på play vid något tillfälle istället..

Trevlig kväll!

In med det nya


Nya härliga tulpaner står på bordet..Här har det plockats och fixats idag sen gick vi neråt och åt lunch och handlade lite. Barnen sov till 07.10 så det blev sovmorgon idag..Äntligen är det lite bra på tv:n igen också. Har varit så dåligt när man satt sig ner på kvällarna...Ikväll ska jag bänka mig till Sveriges Mästerkock.. Får se hur man ska lägga upp det ikväll för att hinna med och springa och det innan tv:n. Henrik börjar jobba ikväll på det egna efter lite juluppehåll men med lite planering så ska jag hinna ge mig ut en snabbis..

Snart ska jag börja med middag här..Blir Köttfärssås och spagetti med grönsallad till idag.

Ha en fin dag!

Friskt

-4 grader när jag var ute och sprang förut..Friskt i luften kan man säga..Skönt!

Stretcha är något jag inte är nåt vidare på! Skärpning där! Min muskler är rätt stela efter alla år som jag spelat fotboll och kanske inte stretchat ordenligt. Inget som stör egentligen men jag har svårt att sträcka ut benen om jag sitter på golvet t ex..Nån som vet om man typ kan strectcha det till rätta igen?

Tjuvtitt på köksluckor



En liten tjuvtitt på några av luckorna som ska vaar i köket på removeringsobjektet..

Lugnt

Idag har det varit lugna puckar...

Vi åt klassisk söndagsmiddag..

och under tiden vi väntade på steken så byggdes det med lego..

Till efterätt blev det äppelpaj med vaniljssås..

På eftermiddag var vi en sväng i parken och mötte upp vänner..

Nu ska jag snart ta tag i ett tvättberg och efetr det ska jag ut och springa bort lite av helgens alla onyttigheter =)

Ikväll blir det film!

Ha det fint!

Söndagsmorgon

Vi vaknade nyss på rätt sida av klockan 6 och kaffet är precis klart..Barnen gav sig på duplot direkt=) Idag hade jag tänkt att göra en riktig söndagsmiddag med stek och potatis och äppelpaj till efterätt..Sen i eftermiddag ska vi till lekparken en stund. Igår blev det en heldag i stan och jag hittade bra träningskläder som dom ska jag inviga ikväll=)

Ha en fin dag!


Bokningbekräftelse

Satt och rensade i min mail. Var lääänge sen! Till slut var jag tillbaka så att mejlen var 1 år gamla. Då fick jag se bokningbekräftelsen från crocus ultraljudet...

Du är välkommen till oss den 2010-11-18

Det var då det upptäcktes att allt inte var som det skulle. Vilken tur att vi bokade det..Allt såg ju bra ut på RUL. Då tänker man ju för det mesta att det ska vara det men att August hade något fel i sin lungor upptäcktes inte förräns vecka 25..Jag och Henrik hade gjort 3d-ul med Signe och tyckte att det var så värt pengarna att vi kom fram till att även göra det med August..Tur det!

Träningskläder

Va skönt det är och röra på sig..Jag har senaste tiden börjat springa eller promenera i princip varje kväll..Snart börjar även innebandyn varje lördag så att nu börjar det bli på tiden att skaffa riktiga träningskläder känner jag..

Ha en fin dag!


Lite golv (eller mycket)


Såhär blev golvet..Det ska målas flera ggr men det blir jättebra. Klinkersen har fått en svart fog också. Själva hade vi aldrig valt att måla ett parkettgolv såhär men nu var det redan målat i brun nyans så då fick det bli såhär men jag måste säga att är riktigt nöjd med reultatet.



Där vi inte hittat trägolv har vi valt en silvereklaminat. Superfint och jag skulle själv vilja ha det=) Har fotat ävden detta idag..


Vi vill att huset ska kännas enhetligt och vi tror att alla frächsa kulörer kommer bidra bra till det..


Renoveringprojektet

Tänkte vissa några bilder från renoveringsprojektet. Vi har hittat en trävägg och den har målats i en vit kulör.. På övriga väggar har fått gips och tapeter. Golvet har slipats och ska målas i en färg som heter fjäder (även detta en ganska ljus kulör). Mörkgrå/svart klinkers har lagts runt öppna spisen som vi ganska nyligen har kollat så att den går och elda i och den blev godkänd=) Den ska målas vit..Vi har gjort så med vår egen och det blev så bra så att det får bli en repris på det. Henrik är på gång i fler rum men det kommer mer bilder vartefter. Vardagsrummet är ju inte färdigt ännu heller. Visar en bit på vägen bara=)





Kvällen

Tiden flög fram på eftermiddagen. Efter att vi var iväg på playdate så har vi storhandlat och ätit lasange och min käre make håller för stunden på och bakar bullar..Mums! Marken var bar så jag har sprungit och Stina hängde på hon också =)

Nu ska vi snart dra igång nattningsprocsessen och sen ska jag ta mig en kanelbulle framför tv:n..Hoppas på att det är något bra ikväll för det har inte varit något vidare tidigare kvällar..

Ha det fint!

************************************************************************************

Update:Åt bara en..Bra jobbat av mig för dom var riktig goda!


Godmorgon

Så var onsdagen här. Just nu tar vi det bara lugnt..Senare har vi lekdate och sen ikväll ska jag ut springa..Hoppas att det är barmark. Hann inte med min promenad igår..Eller det hade jag väl gjort men vi var inte hemma förräns runt 20-hugget och jag var helt slut så att jag hoppade det igår. På lördag tror jag innebandyn börjar igen..Måste kolla upp det =)

Ville mest bara kika in och säga godmorgon..

Nu ska vi kicka igång den här dagen!

@ home

Kom hem för en stund sen..Det gick bra med sprutorna. Han blev lite ledsen men det gick fort över..Efter att han fått sprutorna åkte vi och käkade på IKEA. Hittade en perfekt ettårspresent som August ska få också...

TORVA Mjukleksak, broccoli, grön Längd: 50 cm
Bilden kommer från http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30195746/
 

Nämligen en gosdjurbroccoli. Det passar herrn perfekt då han älskar sina broccolipurèer jag brukar göra=)


Sen köpte jag mig ett eget vertygset. Henriks grejer hittar jag aldrig för att han oftast har dom med sig=) Nu har jag mitt egna så att jag kan hänga upp tavlor själv =)


FIXA Verktygsset, 17 delar
Bild: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00169254/


Synagis idag

Idag ska vi in till US igen för denna månads dos av synagis till August..Ska köpa emlaplåster med och pröva idag..Inte säkert att det funkar och det brukar gå ganska bra men vad som än kan lindra om så bara lite är värt att pröva för pilterman har nog fått fler stick än vad många av mina vuxna bloggläsare har..

Tiden har vi inte förräns senare så det blir att äta kvällsmiddag på IKEA och så ska vi även en sväng till RUSTA.

Ska plocka lite här idag och sen hitta på något skoj med barnen har jag tänkt..


Ha en fin dag!

Svartvitt


Den här bilden ser nästan svartvit ut men bara nästan.Om några månader när den stora lila syrenen slagit ut kommer det se helt annorlunda ut! 

Godmorgon Måndag




Så skönt när man kliver upp på morgonen och diskmaskinen är urplockad och var sak har sin plats. Något annat som är skönt är också att jag plockat undan julen.
Det är ju jättemysigt ett tag men om jag ska vara ärlig så är det riktigt skönt med oredntligare belysning. Den fina blomman i fönstret bilden ovan hade nyårsgästerna med sig. Blomkrukan har jag loppisfyndat för en krona eller liknande.
Köpte vita tulpaner till nyår. Älskar tulpaner.
När August föddes så fick han efter bara 8 timmar flyga Stockholm och vi kom efter i taxi.
Vi hade nästan ingen packning med oss och vi visste att vi skulle bli kvar där ett tag men hann ju inte att få med så mycket packning.
I alla fall så hade jag så bråttom att bli urskriven från bb så att redan dagen efter att han föddes hade vi fått rum på familjevåningen där man handlar egen mat och lagar och så. Så vi fick gå och storhandla och vet ni vad jag köpte med mig? Jo tulpaner och en liten vas. För att få det lite hemtrevligt på rummet. Det funkade lite i alla fall=)


Det är snart 1 år sen. Tänk att han snart blir ett år vår fighter <3


Idag ska vi handla mat jag och barnen. Kylen ekar efter en hel del efter helgen så vi ska fylla upp. Sen har vi inget planerat faktiskt.


Ha det fint!


Filmkväll & nya tider

Här har vi tagit det lugnt idag..August vakande som sagt halv 6 och på morgonen har jag städat och diskat och plockat bort julen..Skönt och nu går vi mot ljusare tider..Idag har det snöat och det blev genast så ljust och härligt men det var det ju igår med när frosten hade lagt sitt täcke över marken.

Vid 10 gick Henrik upp så jag kunde sova ikapp. Sen har vi varit i renoveringobjektet då jag inte varit där på ett tag och var nyfiken på hur mycket fint som hänt där=)

Ikväll blir det att se en film när barnen lagt sig unna mig lite sivanbröd med ost och oboy till kvällsmat så när det är helgdag=) Sen börjar en ny och sund vecka då det varit en hel del av det goda denna helg. Ska ut och  gå eller springa några km om en stund beroende på hur halt det är.. Har promenerat i princip varje dag senaste tiden men häromdagen tog jag en löpartur istället. Väldigt skönt och gick riktigt bra men som sagt halkan får bestämma om det blir springa eller gå=)

Hoppas ni haft en fin start på året!

Ha det fint!

Mitt 2011 oktober,november,december

Känner mig lite lat så jag väljer att länka lite här istället för att skriva=)

Oktober

http://kampan.blogg.se/2011/october/


November

http://kampan.blogg.se/2011/november/


December

http://kampan.blogg.se/2011/december/


Nyårsafton


På dagen föberdde vi inför kvällen..Dukade och lagade mat.




August var med en liten stund på kvällen men sövdes strax före maten..





Signe och Albert orkade vara med till 21.30-22 ungefär. Signe förvånade mig då hon brukar vilja sova vid 18 men hon sov tidigare på dagen så att hon kunde vara med och fira nyår en stund=)








Vi käkade upp desserten som var mycket god och sen gick ut och tände lite småraketer och tomtebloss så att de små barnen skulle hinna med att få se lite innan de blev för trötta. så vid ca 20 gick vi ut en sväng. Skönt med frisk luft efter all mat.


Tomtebloss =)



Jag fastnade också på några bilder=)

Vi tog massor av bilder men detta får räcka..Barnen somnade som sagt utan problem runt kl.22. Stina höll sig vaken till 12-slaget och var med och skålade med saft=) Innan 12-slaget spelade vi spel och käkade godis och kvällen sprang iväg i rasande tempo men tiden går fort när man har roligt. Sen vid 12-slaget som sagt tittade vi på mer fyrverkerier skålade med saft och mousserande och tjoade gått nytt år 2011. Sen begav sig gästerna hemåt..August vaknade vid 05.30 så visst är man lite trött när man bara sovit 3.5 timme men jag väntar på att klockan ska bli 9-10 sådär så kan jag väcka Henrik så är det min tur att sova. Först ska det städas undan det lilla vi inte gjorde igår..

Riktigt trevlig kväll och en perfekt avslutning på ett väldigt händelsrikt år som vi utökade vår familj med en liten guldklimp till!

Gott Nytt År!

RSS 2.0