God eftermiddag

Här har vi precis avverkat middagen. Denna dagen startade tidigt och vi käkade mcdonaldsfrukost. Det smakade bra =) Stina hade tid hos örondr (hon har haft en del inflammationer och så). Det gick fort där iaf. Vi passade på att fylla på lite i barnens sommargarderober. Skor är verkligen förbrukningsvara såhär i sommartid men på skopunkten går det verkligen fynda. Lite klänningar och smått o gott fick följa med hem till tjejerna.HM har såna bra klänningar för bara ca 50 lappen st som är perfekta i sommartid.
 
H har gått på semester från ett av sina jobb nu, så jag passar nog på att ta lite bloggsemester jag med så vet ni om det blir glest mellan inläggen =)
 
TREVLIG SOMMAR!

V.22 ( 21+0 )

Idag går vi in i vecka 22 ! =)
 
Vikt 59,8 eller 59,9. Nåt sånt =) Under 60-strecket ännu. Inte länge till skulle jag tro.. :)
Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
 
Text från familjeliv.
 
Bilden kommer från babycenter.

Midsommarafton

Igår var det full rulle hela dagen. På förmiddagen tittade svärföräldrarna förbi en sväng och svärmor hade med en jättefin alldeles nysydd tunika från AMiS som Signe fick inviga med en kjol som matchade och också är sydd svärmor. Kjolen finns en likadan till salu för 150 kr + ev porto =)

Sen var det midsommarlunch hos oss med mamma & Giggi. Färskpotatis, sill, köttbullar mm =) Till efterätt åt vi glass med jordgubbar och vispad grädde.
 
När vi käkat färdigt så packade vi alla in oss i "nya" bilen och begav oss mot Hannäs och min mormor och moster som bjöd på supersmarrigt fika. Efter blev det tradionellt firande med dans kring stång och lotter i Domarvik.
Barnen lyssnar på mamma muu i bilen =)
När vi kom hem fick djuren mat och vi fixade oss i ordning för att gå iväg på grillfestligheter. Mamma & Giggi stanna kvar och var barnvakt. Vi bjöds på suupergod ljummen potatissallad till det grillade köttet. En supertrevlig dag och kväll. Barnen sussade sött när vi kom hem.
 
Trevlig midsommar till er! =)
 

Ny bil

Igår kom Henrik hem i ny bil. Tänkte visa bild men han kör den visst idag =) Är en silverfärgad Chrysler med 7 säten.Vi är ju 6 personer som ska åka den vartefter. Självklart ville vi provköra den så vi tog en sväng till stan. Jag behövde ett par mammaleggins till och så ville jag ha hem franskt manikyrkit till midsommar =) Blev lite annat med =) Snart är det midsommahelg. Neråt och trängs lite för och handla hem lite till helgen sen. 
 
 
Ha det fint!
 
 

Ännu mer klädfynd!

 
 
 

Midsommarfirande

Idag har jag och barnen tjuvstartat lite midsommarfirande. Det var många barn som samlats och vuxna =) Vi hade dock ingen fika hemma så först fick vi ta svängen förbi fiket och ordna. På vägen dit plockade vi blommor till stången. Efter blev vi ett gänga som käkade lunch på sandelius. Trevligt! Nu har vi mest vilat. Signe har borstat mitt hår så inte en tova så långt ögat kan nå =) Underbart väder med! Igår var vi faktiskt vid sjön och badade =)

Ha det fint!



 

Kläder från AMiS

Signe inviger dom här supertuffa haremshortsen från AMiS idag. Har 2 st till salu också. 150 kr st plus ev frakt (12 eller 24 kr)
 
 
Brun mudd stl 104,turkos mudd stl 98.

Blev en del

Reatider och då får man passa på =) Väntar hem lite pop-plagg på posten också till lillan =)
 

Party

Hej på er kikar in en snabbis innan jag sticker på vip-meandiparty. Hoppas på att kunna fynda en del =)
 
Ha det fint!
 
 

Tivoli i dagarna 2

Vi har tivoli här i vår lilla by och vi bor bara ca 1 kvart i gångavstånd därifrån. Igår gick jag och barnen med barnens mormor och bonusmorfar Giggi. Barnen vann så mycket nallar och käkade både sockervadd och popcorn.
 
Idag åkte vi igen hela familjen förutom Stina som har mammavecka. Vi köpte ett åkband idag och barnen åkte på för fullt. Blev en hel del nallar även idag. Sockervadd hade man visst fått smak på också.
 
Barnen har fått en minipool med att bada i så det har dom pysslat med på eftermiddagen. Jag ska snart förbereda middagen. Blir grillad ikväll. Vi ska grilla kassler och pepparrotostfyllda och baconlindade champinjoner. Till det blir det färskpotatis och gräddfil och gräslök. Mums!
 
Ikväll ska Henrik titta på en bil med. 7 säten och stort bagage. Underbart!
 
Jag ska nog se en film.
 
Ha det så fint! (Bjuder på ett helt gäng med bilder!)
 
 

V.21 (20+0)

Bilden kommer från babycenter
 
Idag går vi in i vecka 21!
 
Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
 
Texten kommer från familjeliv.

Halvvägs!

 
Halva tiden gått! Sötnosen kickar på för fullt och nu har det ändrat karktär från mer fladder till att man kan känna hur magen kan buktar ut i handen på en när hon bökar omkring. Så mysigt!

Full rulle

Igår hann jag inte riktigt blogga. Hade fix med tvätt mm på förmiddagen sen hade jag tid hos bm och fick lyssna på lillans hjärtljud första gången
Ha det fint!

Kjolar

Jättefina kjolar nysydda. Övre raden stl 134/140. Under ca 3år. 150 kr st + ev frakt. Kommentera eller mejla på jennie[email protected] vi intresse. =)

Ny byrå

Henrik fick ihop byrån igår också. Så nu har jag någonstans att lägga lillans bebiskläder och det är mycket. Nästan fyllt byrån redan =)
 

Hönsbytardag

I helgen var vi som sagt på hönsbytardag och hade med oss våra kaninungar mm att sälja. Allt förutom ett av kaninhusen blev sålda. Lyckad dag och barnen hade supermysigt. De gick omkring och tittade på alla djur på marknaden och fikade lite mellan varven =)

 
Förövrigt i helgen har vi fått en del gjort och barnen har premiärbadat i sjön. Idag var det avslutning för sommaren på öf och vi åkte blå tåget. Nu ska här plockas lite sen ut en sväng och så det vanliga laga mat osv =) Blir pytt i panna och rödbetor och stekta härproducerade ägg som vi ska äta ikväll =)

V.20 (19+1)

Igår gick jag in på min tjugonde graviditetsvecka denna graviditet =) Hann inte uppdatera igår då vi var på en väldigt lyckad hönsbytardag och sålde kaniner (mer om det sen).

Iaf veckans magbild kommer här =)
Bilden kommer från vårdguiden.
 
Så här låg förresten lillan på rutinultraljudet. Huvud neråt och ryggen utåt. Moderkakan i bakvägg den gång. Andra gångerna har jag haft i framvägg men tyckte mig känna fosterrörelser ovanligt tidigt denna gång så misstänkte att den låg bak nu.
 

Vecka 20
Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Info från familjeliv.

 

Just det. När vi var och handlade kläder häromdagen så köpte vi också en ny byrå till bebisen. Blev denna från ikea. Köpte också lite småkorgar att ha i för att ha lite organisation i lådorna. Den kanske kommer upp senare. Då kan jag visa hur det blev =) 

Här är en bild på den från ikea.

 


Bebiskläder

Idag har vi shoppat lite bebiskläder så smått det är och vad mycket fint det finns!. Den blommiga newbiebodyn var helt gratis med "allt för föräldrars" gravidpaket och filten fick jag 25% rabatt på =)

Shopping

God morgon denna nationaldag! Solen skiner och syrenerna jag plockade in igår doftar så gott. Underbart!

Idag ska vi till stan och titta på bebiskläder och ett par sommarskor till Signe. Lägligt nog kom mitt gravidpaket från "Allt för föräldrar" igår så jag har även en gratis body från newbie att hämta ut på KappAhl.

"Lillan" i magen gör sig mer och mer till känna och precis som jag trodde så har jag moderkakan i bakvägg denna gång vilket jag inte haft tidigare. Tyckte jag kände henne så tidigt =) Mysigt är det!

Ha det fint!

En lillasyster

Ídag har vi varit på rul. Allt såg bra ut. Hon ligger kanske ca en vecka "över" i stl men det var helt normalt. Underbart! En liten lillasyster är det. Sån sötis! Svärmor har sytt ett jättefint täcke jag vill visa också =) Matchande mössa finns ju såklart med ;)
 

Sommar

Tänkte egentligen lägga in ett kollage från senaste härliga sommardagar som varit. Funka dock inte och iom vädret blir bloggen lite lidande så det får ni ta =) Vi har varit ute mycket. Öf med såpbubblor idag och sen lek utomhus. Signe fick med sig kompisen Maria hem efter ÖF.Så lunch ute och sen en massa lek. August har fåt snits på balanscykeln och åkte den till öf idag. Stora killen.  Helgen har bestått av kalas med underbar buffè och poolbad för barnen. Vi har käkat mat på uteserveringar och fixat i trädgården. Underbart! Nu väntar matlagning! Har gjort veckomeny den här veckan och ikväll blir det "Potatis och purjolöksoppa" med nygräddade baugetter. Mums!
 
Update: Nu funkar det.
 
Ha det fint!

V.19 (18+0)

Vikt: 57,7
 
 

Vecka 19
Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.
Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

 Texten kommer från familjeliv.

 

Bilderna kommer från vårdguiden.

 
 

RSS 2.0