Skön kväll

Här har vi haft det så mysigt efter middagen. Stina drog fram pyssellådan och hon scrapbookade på för fullt. Jag är inte sen att haka på=) Kul. Imorrn ska vi leka på bvc. Jag har sovmorgon också. Kanske inte är så dumt att dom ändrat tid till eftermiddagen istället.


Jag och min stora kärlek<3 bild från i början av året


Tårar

Tårarna rinner när jag ser kvällens program av " Intensiven- För tidigt född". Idag visar dom 2 barn som fötts med bråck inte diafragmabråck men ändå att organ inte är där dom bör vara. Man känner igen sig i så mycket. Jag är så obeskrivligt glad att jag har mina barn hos mig!

Min älskade lilla son i mina armar för första gången. Det var så härligt att få ha dig nära mitt hjärta igen. Det var första gången jag höll dig efter att du var född men absolut inte sista! <3


Förmiddagen

Förmiddagen har spenderats neråt på fiket och torget. Vi har fikat och handlat och Signe åkte kana på en gigantisk skrivmaskin. De ni! =)Nu ska jag snart ta fram lite lunch (rester från igår) men väntar lite då ett o annat plommon slank ner i magen på Signe förut. Vi har ett plommonträd nästan precis utanför dörren. Det är fullt med söta plommon och Signe har börjat peka och vilja ha så fort vi går förbi. Stina med äter mängder och har med som frukt till skolan. Imorse fick jag ge mig ut och plocka in lite plommon till hennes fruktburk.


Tröttisar


Lite fika piggar upp

Nu har jag ganska nyligen lagt en stek i ugnen som ska stå o gotta till sig länge. Så ska vi äta den senare ikväll. H är ledig ikväll=)


August fick också sitta med när jag fixar mat. En morot från kylen svalkar ett tandlöst tandkött bra=) Tog en rejält stor bit så att han inte ska kunna sätta den i halsen! 


Skoldags


Stina innan skolan imorse <3


Kunde inte låta bli


Full aktivitet

Efetrmiddagen/kvällen har gått i ett. Tror min lilla pilterman är inne i ett utvecklingssprång igen då det varit lite gnälligt idag. Nu sover dock min lilla prins. Min lilla donna däremot sover inte hon försöker med allt möjligt..Snart sover hon nog det brukar inte ta några längre stunder.

Pysslats har gjort idag men inte så mycket av mig. Det har det inte funnits tid för men får se om jag kanske sätter mig en liten stund sen. Tror jag ska klistra ihop ett födelsdagskort. Min svärmor inspirerar mig då hon gör de finaste scrapbookingkorten. Kul när man kan göra dom så personliga!



Tjejerna pysslar medans jag lagar mat..



Signe blev rastlös efter en stund och ville som vanligt vara med när jag lagar mat. På den här bilden är det visst barn överallt. Både vid fågel ,fisk och mittemellan=)

Nu sitter jag o fyller på energi med ett glas oboy inför diskberget i köket. Funderar på om jag ska baka minmuffins med (hittade urgulliga små formar) tänkte att det är perfekt att frysa in och bjuda på! Fast det får nog bli imorrn.

Låter som om H tar disken med hör jag nu.Han kom hem tidigare från jobbet då det regna så dant =)

Trevlig kväll!


Hoppetossegosse!


Pysselsugen

Pysselsugen

Är så pysselsugen när vädret är såhär tråkigt..Har ni några idèer!


Segstartad

Segstartad


Idag känner jag mig segastartat men nu börjar jag bli på banan igen=) Idag vet det väl lite planerat att gå iväg på lite picknick och lek för barnen med några andra mammalediga vid bysjön på förmiddagen men vädret är inte det bästa så tror vi håller hemma. Det kanske klarnar upp? Who knows.

Ha en fin dag!


Fel

Fel

Alltså tittade på hollywoodfruar och då i nästa avsnitt ska en ta hål i örat på sin flicka/bebis ska det verkligen vara nödvändigt? Barnet skriker rakt ut. En annan grej jag har svårt för/avskyr är omskärelse! Har läst nån amerikansk blogg eller sett på någon dokumentär hur man "bara" ska omskära barnet innan det får åka hem från sjukhuset vid tex ett diafragmabråck. Ska det verkligen vara nödvändigt? Tycker faktiskt bara at det är dumt,dumt,dumt! Stina min bonusdotter har hål i örat men hon var så stor då att hon själv kunde bestämam att hon ville ha det!


Middagstips



Broccoli/skinkgratäng





Detta är galet gott. Man behöver vispgrädde lite mjölk 3 knippen broccoli en purjolök och massor utav skinka. Matlagningsost och gratängost.

Koka broccoli o skivad purjolök lite fort. Häll av vattnet och blanda i grädde o en skvätt mjölk.Salta och vit o svartpeppra.

Låt koka upp.
Häll upp allt i en stor form. Ha på lite gratängost och sen skjuts in i ugnen tills osten fått fin färg. Till detta är det gott med potatismos eller kokt potatis


Signe brukar vilja sitta med o tjuvsmaka när jag lagar mat. Supermysigt tycker jag (så länge hon sköter sig ialla fall hihi)


Korgar

Sådär nu är jag hemma från pw och bvc också. Alldeles mör nu. Vi gick i en timme ungefär en rejäl sträcka. Försökte hålla bra tempo också. Känns i benen. Skönt! Har varit på bvc med en sväng. Ville kolla upp en grej med August tunga så nu är det gjort får han besvär går det behandla men det tar vi då men hoppas han slipper såklart men det var ingen fara i alla fall.

Väntar på att Stina ska komma hem från skolan sen tänkte jag går och se om jag kan hitta några korgar på loppis till vår skänk som H byggt=)



Tror faktiskt bägge barnen sover nu också. Signe sover nästan aldrig längre men jag provade att lägga henne och det är tyst från hennes rum i alla fall. August sover i sin vagn.

Ha en fin dag!


Strax

PW med Camilla
Har gjort lite situps armhävningar mm på golvet här hemma innan. Känner mig taggad och imorse stod vågen på 0,5 kg mindre mot förra veckan=)


Piggelin!


Piggelin!


Gott





Gott!










Det är verkligen något särskilt med hembakt. Smakade riktig bra och jag har redan satt i mig 3 skivor med smör och ost på och så kall oboy till det. Finfint! Under tiden brödet jäste hann jag städa och under tiden jag knåda degen läste jag läxor med Stina hihi.

Brödet borde räcka en vecka ungefär. Sparar en limpa framme och en i frysen så kanske jag gör en ny sats nästa vecka =)

Ha en fin kväll! 


Finfint


Finfint




      Igår när vi var i stan hämtade Henrik, August pippitröja från farmor. Den är också färdig nu.
Så mysiga.
men det var inte allt för August farmor hade även sytt denna fina mössa.



och så några urmysiga snuttefiltar. August älskar snuttefiltar att gosa in sig i. När vi låg på BIVA köpte vi  filtar att byta med i kuvösen (tog lite tid innan han kunde ha kläder). Tyckte det var så mysigt och få lägga i privata filtar och inte bara sjukhusets. Till filtarna hade han matchande mössor och så gjorde vi så mysigt med gosdjur och också.

Nu ska vi snart sticka och handla. Ladda upp inför veckan med mat i skafferiet och vikt och tvättad tvätt i garderoberna=) Blir att torka golv dammsuga o städa lite idag med. Som sagt skönt att man är pigg. H vek tvätten förut med så det är gjort. Ska kolla upp nåt gott bröd att baka med att ha i veckan. Har kommit på att det här med att baka är ju rätt skoj faktsikt och otroligt mycket godare!

Trevlig dag!


O de va fest


Jag o brorsan! Hade superkul och det blev lagom sent så jag är rätt pigg idag! =)

Godmorgon




Godmorgon


Här var det en tidig dag som startade men vi tar det lugnt här hemma o bara myser. När H haft sin sovmorgon ska jag få sova lite. Ska ju ut på krogen ikväll =) Då måste man ju vara pigg ju. Min snälla pappa kommer och hämtar mig ikväll/natt så jag slipper ta bussen. Det är ca 1 timme med buss för er som inte vet...Ska bli kul o se brorsans lägenhet igen. Vet att den är jättemysig.

Näe..Nu blir det en kopp kaffe till!

O va tusan ska jag ha på mig ikväll!?

***********************************************
Update: ska kolla om det finns nåt snyggt på nätet. Fast alltså jag måste handla den på affären (för den hinner ju inte komma fram annars da. )Fast min brorsa bor bara 5-10 min från centrum så jag skulle kunan rusa in där innan. Har en bonuscheck från hm med hihi


 


Känner mig lite som Martha Stewart






Känner mig lite som Martha Stewart


För oj vad jag har pysslat idag. Först så gick jag o de små ner till torget och handlade. Köpte även hem lite blommor både till ute och inne. Sen fick vi en massor av foton som vi beställt så det har jag också pysslat med. Imorrn ska jag på inflyttningfest så nu har jag även pysslat med ett par presenter till det. Jag gillar att pyssla o dona kan man säga.

Till middag bakade jag pizza och inte sån fusk-färdig-mix som jag brukar när jag bakar pizza utan idag bakade jag med jäst. Tänkte att det kunde vara kul om barnen fick en varsin egen (Stina o Signe alltså hihi). Så jag tänkte jag gör 2 små men nja så små blev de inte. Så jag passade på att leka pizzeria Söderteg med barnen. Stina hade inget emot det men Signe undrade nog varför hon inte fick sin juice direkt tog beställning förstår ni. Roligast hade nog jag i slutändan..Förutom disken förstås men H kom hem med en hjälpande hand till den också=)

 Nu är även projektet färdigt och Henrik satte dit handtag/knoppar idag. Jag är jättenöjd med hur det blev. De nya blommorna fick stå där på (har även planterat blommor ute idag)

Den här dagen gick kan man säga och snart blir det nog att varva ner en stund framför tv:n innan bedtime.

Trevlig helg på er!


Bilder från dagen




Pizzeria Söderteg.



Pysslat med barnens böcker första året/åren. Satt in bilder och skrivit också.


Presenter fixat=)


Skönt o röja undan lite efter dagens eskapader. I detta rum är det inte helt ovanligt med leksaksinvasion annars=) Ljusen är tända också en av fördelarna med höstmörkret är ju att det blir så mysigt att tända ljus!


Såhär blev vår nya skänk och spegeln har bara fått lite ny färg men skänken har H byggt från scratch med egen design<3







Förresten. Det var så roligt förut när vi gick prommis neråt. August la i nån extra växel och även om han oftast är glad så var han helt speedad förut (typ) ni fattar vad jag menar? Han var så lycklig och skrattade och busade. Han låg o låtsashostades tills man tittade på honom och då smila han upp sig med massor av bus i blicken och så när man tittade bort hostade han igen o så hade han den där blicken. När jag låtsashostade tillbaka tyckte han var jättekul. Det gjorde nog andra också om någon såg mig men det bjuder på!

Bye!


Kväller

Kväller

Ljuspartyt var trevlig och jag är snart ett 6-pack elfenbensvita antikljus rikare =)
Imorrn står PW först på planeringen och sen ska jag komma på något fredagsmys som inte är godis utan nåt nyttigare. Gurka,morötter o dipp tänkte jag och så kanske vindruvor kunde vara nåt. På lördag ska jag antagligen ut på krogen i stan. Vi ahr bara en liten krog här o den har varit stängd i flera veckor pga vattenläckage. Vi får se hur pigg jag är på lördag.

Signe sov en lång eftermiddagsnap (ca kl.18) så jag trodde att hon skulle vara uppe länge men H hade gått och lagt August vid ca 18.30 och Signe är så inrutad på att hon med ska sova då så H frågade henne och då hade hon svarat ja på det  så hon somnade utan krusiduller vid ungefär vanlig tid. Så vi får se hur tidigt hon vill upp imorgon=)


@ home en sväng


@ home en sväng



Oj oj idag har jag inte varit hemma mycket. Kom nyss hem från lek o fika på bvc. Där både Signe och August har lekt och fikat.

Signe som inte sover om dagarna längre blev supertrött av allt bus så hon däckade i vagnen på vägen hem så jag fick bära in henne till soffan min lilla gounge.


       

August däremot han sov en stund innan vi gickt till bvc så han sitter supernöjd i sin vagga o kör ett tag till hihi
August min lilla pilterman som blir 7 månader idag nästan exakt nu på minuten. 16.33 föddes han den 25 Januari. 

Jag ska snart iväg igen om en timme eller så. Jag ska nämligen på ljusparty ikväll. Har slängt in en lasange i ugnen och ska röja lite innan. Som sagt varken jag eller H har varit hemma särskilt mycket idag..

Ha det fint!


Stora killen som blir 7 månader imorgon



Inredningsuppdrag

Har fått ett litet inredningsuppdrag som jag knåpar på. Temat kommer vara gammalt o nytt med en färg som står ut.

Inspiration












Bilder kommer från ikea och rusta

Fullt hus

Idag har det varit fullt hus o full rulle hela dagen. Först kom Linnea Tage och lilla Inez och lite senare kom även Camilla,Stina och Albert. Massor av lek o bus blev det.

H är ledig ikväll och håller på att lägga August. August stod lite lull idag en väldigt kort stund men ändå! =)

Ha en fin kväll!

Vakna med the voice-minnen

Vakna med the voice står o går på tv: i bakgrunden. När jag ser eller hör det blir jag lite tillbakaslängd till familjevåningen på ALBS. Det stod nämligen alltid på , på morgonen där i vårt lilla rum när vi gjorde i ordning oss för dagen innan vi gick ner till August som låg på BIVA. Minnena som kommer känns ändå inte obehagliga då jag kopplar ihop det med den spända förväntansfulla känslan av att snart ska jag gå o säga godmorgon till min lilla son. Jag ringde ner till BIVA (barnintesivvårdsavdelningen) varje morgon när jag vaknade för att höra hur natten gått=) 


Vårt rum på familjevåningen. På den lilla tv:n över H:S huvud brukade "vakna med the voice" stå på och så fastnade rapattac låten på hjärnan haha

Entrèdörren till familjevåningen. Här hade vi ett rum sen hade man ett gemensamt kök och ett stort vardagsrum och tvättstuga. Köket låg strax till höger innanför dessa dörrar o tvättstugan till vänster.

Ikväll är ju förresten programmet "Intensiven för tidigt född" 
 

Mamma! Signe sitta här.

Så fort dom lär sig och även fast jag vet det blir jag liksom lite förvånad i alla fall. Jag köpte ju ett DUPLU till Signe häromdagen (Signe går inte på förskola). Jag bestämde i alla fall att duplot är något man får sitta vid bordet med och det ska plockas i kartongen och ställas upp i skåpet när man lekt färdigt. Detta gör ju att hon inte når det själv och de senaste dagarna har jag tagit fram det till hennen när jag tänkt sysselsätta henne lite men nyss så kom hon i full kareta och ropade "Mamma! Signe sitta här! Samtidgt som hon pekade mot duplot och sen mot stolen=) Min stora lilla tjej!


Piffat i köket med mina fynd























Dagens "skörd"

Idag har jag varit på fyndarrunda. Hittade en hel del så nu har jag att pyssla med ikväll=)



Öppnis stängt

Blev ganska snopen när jag kom till öf idag och det var stängt. Öppnar inte förräns 13 sep igen men bvc har ju också så det blir att gå dit de torsdagar som passar. Finns ju även babygrupper måndagar o onsdagar men dom är Signe för stor för så det får vi ta om H är ledig nån sån dag.

Fick samtal från US med gällande om August ska ha nån läkare där. (August mellanlandade bara nån dag på US så han har inte varit där så mycket). Så har frågan dykt upp några ggr om han har nån där och det har han. En läkare från neo som han träffat en gång förut så vi skulle få ett återbesök där i höst. Då ska vi även se om han ska ha några vaccinatiner eller så.


Dessa 2 bilder är från neo men han var bara där mellan den 23-24 feb innan han fick åka hem. Han föddes även på US och var då på NEO innan PETS( pediatric emergency transport service) kom och hämtade honom med flygplan till Stockholm senare på kvällen/natten.

Nu sover den lilla mannen. Jag och Signe ska äta lunch strax och sen blir det att gå neråt och kanske göra nåt loppisfynd eller liknande=)

H kommer hem vid 14 men börjar vid 16 igen så då ska jag försöka hinna med att sova nån timme så jag har batterierna lite laddade inför eftermiddagen=)

Nästan så man skulle dra till med en grillning ikväll kanske. Vädret är ju fantastiskt och snart knackar ju hösten på dörrn!

Ha det fint!

Tiiiidiiig morgon

Oj vad tidigt det blev den här morgonen men efter lite kaffe o lite smink borde man vara på gång igen. Jag ska passa på o sova nån timme sen när H är hemma mellan jobben =)

För tillfället bygger Signe duplo o August ligger i gymmet. Ingen av oss har ätit frukost ännu men ska fixa till om en stund. August äter mer och mer fast föda nu och igår vart det nog bara ett par flaskor välling på dagen. Han äter gröt både till frukost och på kvällen och så nån purè till lunch. Emellanåt lite välling som sagt=) Majskrokar slinker det ner en o annan också men det blir han ju inte mätt på direkt!

Vid 9 är det öppnis som gäller. Nu? Mera kaffe!

Signe-Piatten gungar


Älskade unge!

Min bloggundersökning

http://kampan.blogg.se/2011/august/undersokning.html

Visar hittils att det det är bara kvinnor som läser (no surprise). Vet dock att min man är inne o kolla ibland =)

Ingen under 20 har kommenterat och ingen över 20..

Tack ni som svarat hittils och ni som inte gjort det varsågoda=)

Kväll

Sådär då var vi tillbaka till vardagen. August är vaken en hel del nu för tiden och Signe sover inte alls om dagarna längre. Full rulle med andra ord=) Imorrn tänkte jag gå till ÖF med det ska bli kul. Är inte helt 100 på att det är imorrn men nästan så jag chansar. Har inte lågnt att gå så det är lugnt.

Ikväll är Hollywoodfruar. Måste jag se!

Trevlig kväll på er!





H är förresten ute i snickarbon och styr med vårt senaste projekt=) Bilden är från igår. Härligt med egensnickrade och egendesignade möbler. Då gör man ju verkligen hemmet till sitt=) Personligen är jag inte ett dugg händig men min käre man är och jag kan komma med en och annan idè ibland hihi


PW

Idag har jag och en kompis varit ute och PW så gott det går med 3 barn =) Otroligt skönt att få upp flåset lite. Vi tog i ordentligt sista biten hem. På förmiddagen har jag varit hos tandläkaren o han var riktigt duktig så att jag mest satt o vilade i stolen. Inte ens bedövningen gjorde speciellt ont!

Ha det fint!

Bloggen fyller 3 år idag

och här sitter jag en man ett hus och 2 barn senare och ni har följt med på allt.Giftermål ,graviditeter och renveringar.. En del av  skulle jag tro i alla fall=)





Såhär såg mitt första inlägg ut för 3 år sedan:

Välkommen !
Se om det är nåt vettigt att blogga . Många gör det ju så kanske=)

2008-08-22 @ 19:43:54 PermalinkAllmäntKommentarer (5)Trackbacks ()


Nyvaken

Klev upp nyss hade lite sovmorgon idag innan H stack till jobbet. Signes nya roliga grej att göra är att bygga med duplo hon älskar det!

August han gillar att ligga i gymmet eller försöka krypa=)

Ha en fin dag!



Ordning och reda =)



Garden <3







Kolla in här då..Ser ut som jag har fotboja eller nåt (vet inte hur än sån ser ut i och för sig) Fick sätta babyvaktaren där då August låg o sov  inomhus medans vi har fixat..

Mycket att göra!

Jag vet inte hur det är med er men jag tycker allt går så mycket smidigare när man har ordning och reda.

*Idag ska jag rensa ur min garderob, sortera osv. Även barnens garderober ska få sig en rejäl omgång.

*Vi ska även fixa utomhus. H ska klippa gräs och jag tänkte ta bort de fula blommorna som gjort sitt den här sommaren.

*Storhandla och fylla upp med mat i kylen.

*Ta tag i tvättberget





Nu är det slut med alla sötsaker och impulskvällspizzor som man haft på semestern också! Känner mig peppad!

Vet att jag kommer bli helt otroligt godissugen. Nån som har några tips hur man håller emot??

Imorgon börjar H jobba så då är det full rulle med barnen för mig=) Imorgon har jag tandläkartid kl 10 och sen PW med Camilla vid 11 (med syskonvagnen) kommer ev tuppa av!

Stina börjar skolan imorgon med stora tjejen!


Ni glömmer väl inte min lilla undersökning??http://kampan.blogg.se/2011/august/undersokning.html =)

 

Undersökning

Är lite nyfiken på er läsare skulle ni vilja svara på några frågor. Det går såklart att vara anonym om ni vill=)

Ålder?

Kön?

Barn?

Blogg?


Typiskt

Var på klädparty med massa babbel kaffe o fina kläder. Hittade en superfin tröja till August som hade passat super till jeans,ljusa som mörka men när jag kom hem fick jag veta att den inte fanns kvar i hans stl =( Så istället valde jag ett hemlig plagg och även så till Signe. Ska bli väldigt spännande=)

H lägger August nu och jag sitter här med en baccardi breezer. Signe ligger redan i sin säng=) Vi ska fortsätta med ett projekt strax eller ja H ska men jag hejar på honom.


Här har det lekts!

Trevlig kväll!

Regn

Regn,regn och åter regn. Tycker dock att det är ganska mysigt. Barnen sov skapligt länge idag. Till ca halv 7 i alla fall. Jag har haft dom själv inatt och på morgonen då H är iväg. Han kommer hem sen före 15 nån gång för då ska jag på klädparty=)

Har redan hunnit med massor här hemma. Plockat och torkat golv b la.

Tumblr_lppygjq9r41qh55jso1_500_large
Bild:weheartit



Näpp nu ska jag se vad vi ska hitta på för nåt på förmiddagen. Malin ska komma men vet inte exakt när..Kanske blir det en liten tur neråt innan=)

Ha det fint!

Trött!

Oj vad trött jag blev. Får nog bli tidig kväll men det behövs ju ibland=) Barnen sover så jag kan lägga mig när jag vill. Tror det får bli ett glas oboy först och sen ett bad.

Imorrn kommer Malin. Ska bli så kul. Har inte träffat henne sen August dop, senare på dagen bär det av på blingo klädparty=)

Förut när jag gav August kvällsvällingen klappade han mig i håret och när jag tittade på honom brände han av världens leende och var väldigt nära att få sin kära mor att böla Glädjetårar förstås. August har ofta nära till både skratt och leende precis som sina systrar. Börjar även tro att August blir lika aktiv som sin syrra med att fara omkring och klättra. Han kan förflytta sig på golvet och rullar och har även börjat visa att han vill lära sig krypa.Han ligger på golvet häver upp sig på armarna och försöker ta sig upp i krypställning=) Mina älskade ungar är så glad att jag har er!

Trevlig helg på er!

Nellie




Nellie min bonussyrra har varit här några dagar när hennes mor jobbar. Nellie är kanonduktig med barnen och hjälper gärna till. Nu börjar skolorna strax så nu passar August på att vara hos Nellie innan skolorna börjar igen =)


Morgonen i bilder


Såhär glad är man när man ska få sin frukostgröt. Precis som mamma tycker att dagen första kaffe är bäst tycker August att dagens första gröt är bäst=)


Slut






Lite lek o gym efter frukost..


Signe njuter av sin hjärtformade prickikorvmacka=)

Fredag



Härligt med fredag. Även om både H och jag är hemma... Snart är semestern slut och "vardagen" drar igång. Stina börjar skolan på måndag och i veckan kommer jag o de små gå på bvc o leka och så, undrar om öf börjar i veckan med?=) Imorgon får jag träffa Malin igen. Äntligen! Efter det ska jag på klädparty BLINGO. Någon som testat deras kläder till barnen? Ljusparty ska jag på nästa vecka med. Perfekt nu när hösten snart är här. Har redan börjat tända ljus på kvällarna.

Nu ska jag hälla upp dagens första kaffe. Den är ju extra god.

Ha en bra dag!!

Snabbt hello

Tittar in o säger hej innan sommar med Ernst=) Idag har jag mest vart hemma och pysslat men vi hade trevlig besök av Johanna och hennes grabbar också. August fick en massa kläder som hennes killar har växt ur..Kanonbra! August har ju numera stl 68-74 så det var super med påfyllnad på lite större stl=)

Näe nu börjat det. Ha en fin kväll!

Dagen

Skrev ett inlägg förut men det strula så jag fick ta bort det (funka inte) weird. Så skriver ett nytt =)

Vi har kollat upp det där med August mage nu en extra gång och fick klart för oss att det är det där med nervtrådarna till musklerna som blivit kapade vilket gör att buktar (nåt i den stilen) läkaren sa att det kan ta ett år innan dom nerverna hittar till varann igen eller nåt i den stilen men jag tror redan de gjort det på August för det syns inget längre.Så det var något vi kunde släppa nu. En grej som var kul var att August tyckte det var jättekul när doktorn klämde honom på magen så han låg och skrattade högt gullungen=)

Efter har det varit shopping. Främst till Stina som ska börja skolan men hittade lite annat smått och gott med=)

Snart blir det tv:n Intensiven-För tidigt född är ju ikväll.

Vet ni vad jag gjorde imorse förresten?? Var ju uppe jättetidigt idag så jag passade på att klippa lugg och färga håret haha. Impulsivt? Lite..Ja men jag blev nöjd hihi

Näe ni nu somnar jag snart här över tangentbordet.

Ha det fint!



August


En morgonpigg August tyckte det avr dags att gå upp kl.04.35 men det gjorde inte jag så han blev "överatalad" att ligga kvar till kl 5 ungefär i alla fall=)

För min del är det kaffe som gäller nu! August ska få sin gröt med och senare ska vi iväg till sjukhuset och sen står det ju shopping på dagplaneringen med=)

Ha det fint!


Update: 06.01 Har visst en morgonpigg flicka med. Fast hon verkar tro att det är natt ännu (det är det ju nästan). I alla fall så hör jag henne ligga och prata från sitt rum. Jag går upp o kollar vad hon gör då säger hon mamaa älling. Så nu ligger hon o drar sig och dricker välling =)

Vitt!




Igår kväll blev väggen vit igen=) Känns mycket störr och luftigare=)

Härligt

Så skönt det ska bli att få väggen i vardagsrummet vit! Visst att jag gillar den gamla tapeten men den begränsar så mycket vad man kan inreda med.

I alla fall så hittade jag väldigt fin quilt och kudde idag som ska få flytta in i vardagsrummet. Har även fixat en tavla som jag ska visa sen när allt är klart. En tjuvtitt på mina fynd får ni redan nu=)



Den här fina murgrönan hittade jag idag också,den fick flytta in i hallen. Hyllan den står på har min man gjort. Tygkorgen den står i har svärmor gjort.

Sen till nåt annat än inredning. Mina barn somnar så tidigt. Signe sover inte middag längre men blir istället jättetrött framåt halv fem. August sover mest korta stunder på dagen och somnar också tidigt. Detta gör ju att dom vaknar ganska tidigt. Idag somnade dom jättetidigt. Så får se om August får komma upp lite sen eller om vi ska låta honom sova för natten men det blir nog de sistnämnda då han själv är inställd på det. Det är den lille herrn som vaknar tidigast runt kl. 5-6 på morgonen nu den senaste tiden min lilla piggelin=)

När somnar era barn och när vaknar dom?

Mina sover ungefärligt kl.18-6. Bägge vaknar i alla fall någon gång per natt för det mesta och ibland flera (dom senaste nätter.) Tror dom väcker varandra lite.

Nu ska jag få lite kvällssysslor gjorda här hemma hade jag tänkt.

Trevlig kväll!

Second hand och loppis

Idag ska jag ge mig ut och se om jag kan loppisfynda lite. Tar med mig barnen..H ska börja snickra lite projekt idag. Ikväll när barnen sover ska väggen bli vit också=)

Imorgon blir det en riktig tjejdag på stan. Jag, Stina och Stinas mamma ska gå en shoppingtur. Stina måste ju ha lite höstkläder till skolan börjar och även lite skolmatrial. Jag behöver fylla på min garderob med och småttingarna kan inte få för mycket kläder hihi. Får se vad man hinner med=)

Vi har även tid hos kirurgen imorgon. När August kom hem från sjukhuset (och även före) så var hans muskler lite försvagde där nerverna likson blivit kapta vid operationen. Detta har gjort att det har bullat ut lite på sidan men nu syns det knappt längre + att vi visat det i Stockholm och det var ingen fara. Remissen till US fick jag för längesen så det är lika bra att dom får kolla. Ska även höra med dom om August ska få RS-spruta denna säsong och så vill jag veta om han har någon ansvarig läkare i Linköping.

Nu ska jag fixa mig för dagen! (har haft sovmorgon idag)

Ha det fint!


Det är väggen bakom här som ska bli vit btw


Uppe sent

Blev visst sent ikväll men jag har sovmorgon imorrn så det är lugnt=) Ska ta mig ett härligt bad snart. Gör jag varje kväll.  

Jag och H sitter o planerar ett nytt litet byggprojekt/snickeri. Sen så är jag väldigt sugen på att måla en vägg vit i vardagsrummet. Jag känner för vitt,vitt,vitt där=)

Näe nu får jag ge mig denna kväll.

Ha det fint! 

Ernst hylla/sittbänk

Härom avsnittet i "Sommar med Ernst" gjorde han en sittbänk/hörnhylla. En sån ville jag ha så H fixa denna. Vi använder den som hylla i vardagsrums hörnet=)



God kväll!


Gosungar!


En trött August är skeptisk till mammas fotande..

Barnen är trötta och ska sova strax men vill dra ut på det lite. Är ju i tidigaste laget alltså. Vi ahr avrit iväg nästan hela dagen så förstår om dom vill somna tidigt. När jag lagt dom ska jag röja lite efter kvällsnattningen,plocka in disk samla in smutstvätt,städa leksaker och tända lite ljus. Näe nu får jag se till och söva de där små busfröna.


Absolut inte nyttigt men väldigt gott!


Stekt rostbröd med ägg och bacon *mums*

Sön-Dagens 14/8


Idag har jag myst omkring i denna sköna tröjan från hm och leggins.

Söndag

Idag har vi haft svärmor/svärfar här på middag. Signe fick en superfin och mysig pippitröja som hennes farmor stickat och August ska också få en när den är klar. Fast till honom gör hon en blå, även Stina skulle få en så då blir det att fota alla barnen utomhus i höst i tröjorna. Dom är ju så mysiga och passar ju urbra till jeans.
Fina blommor fick vi med som var planterade från frö i deras trädgård/kruka. Måste jag prova nästa sommar känner jag=)




Hoppas ni haft en mysig helg. Det har vi ialla fall!

Pyssel,pyssel ännu mera pyssel













Henrik snickrade till en hylla åt mig häromdagen. Igår kom jag på att jag ville en tallrikshylla i samma stil så då fixade han det också. Är supernöjd och köket känns mer hemtrevligt och inbott=)

På hyllan har vi ställt lite saker som vi gillade. Tallrikarna var på tok för fina för att ligga i skåpet så dom fick ta plats. Det är ärvegods som Henrik fått. Pasta och kaffeburken kommer från Cult design och grönväxterna med krukor från IKEA,kossan har jag köpt i Ullared och även grythandsken och grytlapparna kommer därifrån. Handduk från Green Gate. Har även plockat in örter frånträdgården och hägnt på tork=)


Middagen avklarad




Nu är middagen avklarad kyckling och potatisgratäng fick det bli idag=) Min lilla flicka har följt med min mor och E till landet så jag har inte sett henne sen i förmiddags. Saknar min lilla hoppetossa! H och Stina ska iväg på fotboll om en liten stund så jag och August är hemma och myser,får se när Signe dyker upp med=) Har ställt martini på kylning så lite sånt får det bli till filmen jag och H ska se ikväll när de små sussar..

Trevlig lördag på er!

Mysig morgon




Här har vi en riktigt mysig morgon och har ätit scones till frukost!

Hylla




En hylla har kommit dit över dörren till vårt skafferi. H har gjort både hyllan,konsolerna och ramarna. Jag har skrivit ut ett par svartvita bilder till ramarna och satt dit. Hittade även ett litet metallhjärta att pynta en av ramarna med=)

Supernöjd!


Fredag!

Fredag=



&





Barnen sover..Stina vet jag inte riktig ännu hon kanske ser film. Hon är på sitt rum i alla fall sen om hon somnat från filmen eller icke vet jag ej.

Efter att barnen var nattade tog jag ett snabbröj och sedan städade jag undan lite och dammsög och torkade golv. Har även tänt lite ljus och hällt fredagsgodiset och med det hälsar vi helgen välkommen!

Va gör ni denna helg?

Just det har pysslat lite också med grejerna H gjort idag. Ska visa er i ett eget inredningsinlägg här ovan strax.

Ha det fint! 

Kusin vitamin

Idag har vi haft mysigt besök av min mormor,moster Lova och lilla kusinen Minoo. Min moster Sabina och jag var gravida samtidigt (2009) och var nästan beräknade till samma datum.

Så kul att få se min lilla kusin då det går ganska lång stund mellan varven då hon bor en bit ifrån och hennes storasystrar med men 2 av dom träffade jag på dopet också.

H har snickrat på ett nytt litet projekt jag kommit på. Nu ska bara färgen torka så det kan komma upp så ska jag visa sen. Älskar att bo i ett gammalt hus som har så mycket inbyggd charm..Charm = knarrande golv, gamla dörrar och små garderober och skafferi man kan gå in i. Även tjocka gamla fönsterbrädor och den lummiga trädgården.  Love it!

Snart ska jag fixa mig i ordning sen ska vi ut o äta plankstek bland annat.

Trevlig helg på er!

Godmorgon!




Som ni ser har vi en chill morgon. Barnen fortfarande i pyjamaser. Även Signe gillar att hålla till vid August lilla lekhörna=) Så fascinerande att se hur tidigt dom har haft utbyte av varandra. August kan skratta tills han kiknar ibland bara av att titta på Signe när hon busar eller pratar med honom.

Snart är det frukostdags här..Signe brukar vilja ha en macka och August brukar äta en rejäl tallrik gröt och en halv burk katrinplommon/päronpurè som jag blandar i gröten. Igår åt han 3 mål kanonbra så det ska vi försöka hålla varje dag nu fast att han är så liten men igår åt han gröt på morgon och en hel burk med sötpotatis och nötkött tror jag det var och sen även lite gröt till kvällsmat. Däremellan äter han havrevälling. Han verkar i alla fall redo att äta mer "riktig" mat.

Sen kommer min bonuslillasyster Nellie hit..Alltid skoj och hon är riktig pysslig med barnen som dom tycker också att det kul!

Näe ni, nu vill nog barnen ha frukost snart=)

Ha en fin dag!

Klart



Det var visserligen H som gjorde dom men det var jag som målade dom=)

Pysslar




Här har det pysslats..Visar nog sen när det är färdigt=) Strax börjar  programmet "Intensiven, för tidigt född" Fast som jag sa sist handlar det inte bara om prematurer utan jag skulle mer vilja säga att det handlar om typ BIVA (BarnIntensivVårdsAvdelning) som August låg på..

Ska hälla upp mig en god skål med köttfärs/grönsakssoppa också  och ostfrallor till det *mums*

Ha en fin kväll!

Gullungar


Höst?

Tycker det är höst i luften men hoppas på några sköna sommardagar till=) Igår kände vi ändå att det var ett ypperligt tillfälle att åka och höstshoppa lite till barnen. Både August och Signe behöver en hel del i höstgarderoben. Hittade lite kläder igår och sen har vi sån tur att farmor syr jättefina mössor också så barnen lär inte frysa om huvudet i höst=)

Det blev som sagt en shoppingtur och efter det fika hos svärmor och svärfar. Idag tar vi en hemmadag. Blir lite pyssel i trädgården. Ska plocka undan lite blommor och krukor som gjort sitt denna sommar.

Ha det fint!


Fina mössor

Uppe sent

August tog en superlång eftermiddagsnap igår så han fick vara uppe sent med oss=) Han övade på att stå=)

Att titta på lampan var spännande.

Idag har vi inget planerat men jag ska bälja kaffe kan jag lova!

Ha det fint!

Hjälp!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article13397667.ab

Bvc August 8/8

August växer på bra och har stigit lite på sin viktkurva. Längden följde sin kurva. Så nu har han kommit över 7 kg-strecket och väger 7050 gram =)

Lille pilterman. Det var så gullig igår och se honom med en annan liten flicka som också fick kämpa mot kongenitalt diafragmabråck när hon föddes. I alla fall så satt dom brevid varandra i syskonvagnen och hon satt och klappade August på huvudet medans vi handlade..Det var så sött!

Signe somnade tidigt och August med men han kommer få vara vaken om en stund tror jag för han somnade 16.15 och lite tidigt att sova för natten då!

H och jag ska se en film strax är det tänkt men ska fixa nån kvällsmat med. Får bli varma mackor eller nåt=)


Den här bilden tog jag häromdagen..Så gulligt...Har vi kanske en blivande liten doktor här hihi

Diafragmabråckträff


kongenitalt diafragmabråck-band


Helgen har verkligen rusat fram och igår var det dags för träffen som planerats sen en tid tillbaka. Var väldigt trevligt att träffa och prata med andra familjer och att få se deras kämpar. En av familjerna sov över och barnen har lekt så bra. Den familjen åkte nyss och H har åkt o jobbat och AUgust har somnat så nu är det väldigt tyst här. Vid 13 har vi tid för vägning till August på bvc men det är det enda på planeringen idag. Tror det blir att köpa lunch på fiket med=)

Ha det fint!

Helg

Lördag och kaffet ska snart drickas (inte första koppen idag) otroligt seg efter en vinkväll med Camilla.Mycket babbel och ganska sent blev det=)

Signe är o busar lite hos sin mormor nu och vi övriga i familjen har vilat lite..Ska snart neråt o fylla upp kylskåpet. Sen måste jag göra ett fiskspö med till en fiskdamm. Imorgon kommer nämligen vännerna från diafragmbråckgruppen hit och jag tänkte ordna en fiskdamm för barnen. Har köpt massa gosdjurshammarhajar dom ska få fiska=) Ska även handla lite fika till imorrn. Ska bli så skoj och intressant att träffa andra människor som har gjort vår svåra och ganska ovanliga (fast ändå inte så ovanlig) resa.



Ännu en härlig sommardag




Idag blev det bla ett dopp eller 2 i sjön..Käka även lunch vid vattnet..

De små sover nu i sina sängar och Stina ligger och tittar på film i sin. Ikväll börjar ett program som jag tror är mycket intressant. "För tidigt född" kl.20.15 på tv4 fakta. Så det ska jag bänka mig för. Signe föddes i V.37+0 (hade Signe fötts mindre än 1.5 timma tidigare hade även hon räknats som premis. Fast i V.37+0 räknas man alltså inte som för tidig även att jag hört att barnen kan ha lite problem med sugförmågan då men Signe åt bra direkt=) August som kom i V.34+1 däremot räknas som en prematur eller för tidigt född som man säger. Han fick ligga i en liten toffla för att han höll på med sina "prematursprattel" som en kallade det för och så fick han sola mot gulsot, fick även ljumskbråck men det vet jag inte om dessa berodde på d-bråcket eller om det var pga av hans för tidiga födsel..Kanske både och. Jag hann ju även få sprutor så att August lungor skulle hinna utvecklas tidigare.  

Näe ni nu börjar det snart!

Update: Det var visst inte bara att barnen kom för tidigt programmet handlar om utan om riskförlssngar där barnet kanske kommer behöva hjälp när det fötts (det är man ju också väl insatt i). 
 

Ha en trevlig kväll!


Äntligen

Äntligen är det vackra vädret här och H har semester fortfarande..Vi har bestämt att ta dagarna lite som dom kommer o i måndags fick ju kolmården sig ett besök och igår var vi bara hemma.H behövde jobba lite (eget företag) men på kvällen hade vi en trevlig grillkväll med vänner..Så härligt när man kan sitta ute till 21.30 innan man fryser=) Jag ahr haft sovmorgon och när jag fått i mig kopiösa mängder kaffe ska vi leta upp ett vattendrag och spendera dagen där=) Ha det fint!

Igår






Kolmården

Så idag kom de fina vädret vi väntat på=) Ville ha fint väder när man ska på utflykt..Jag har haft sovmorgon och när jag vaknade hade H börjat packa (blir ju en del med 5 i familjen hihi).

Var i alla fall mycket bättre än vanligt och vi ahde en toppendag! Ehh visar bilder istället=)


Tjejer redo för en heldag bland djuren..


Pilterman var också redo=)



Vi köpte oss några svalkande snowslush..Smakade bra i värmen.


Signe fick vi släpa bort från aporna..Hon tyckte dom var väldigt intressanat att titta på.




Fundersam..


August får låna sin syrras solhatt i kön till linbanan..


Har hur mycket bilder som helst kanske fortsätter inlägget vid senare tillfälle men nu ska jag ta kväller och har köpt hem gott till tv:n.

Ha det fint!



RSS 2.0