Utmanad

Jag har fått en utmaning av Frida .


Vad gjorde du för ca 10 år sedan?

Då bodde jag hemma med min mamma och lillebror och så pluggade jag på gymnasiet. Barn och Fritid tillsammans med bl a tjejen som var och käkade fruktsallad med mig igår =)


2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Tittade tillbaka i min blogg och visst hade jag skrivit för ett år sen. Detta gjorde jag då
http://kampan.blogg.se/2010/december/forlossningen-igen.html .Till er som inte orkar trycka på länken så kan jag säga att jag var på kontroll på förlossningen för att jag hade ont i magen. Fick göra ctg och kolla tappen. Hade för mycket fostervatten som antagligen orsakade att det gjorde ont.


3. Fem snacks du gillar?
* Ostbollar
* Chirre-Dirre
* Marabou frukt och mandel
* Lakritsfiskar
* Ostbågar

4. Fem sånger du kan hela texten till?
Kan massor av sånger men för enkelhetens skull väljer jag dessa.

*Imse Vimse Spindel
*Bää bää vita lamm
*Blinka lilla stjärna
*En liten båt
*Bom bom 

5. Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär?
* Spara
* Shoppa
* Resa
* Spara igen =) 
* Dela med mig

6. Fem dåliga vanor?

*
Har svårt för frukost.  
* Kaffe
* Enivs vilket är bra men kanske inte i vissa lägen i mitt fall.
* Badberoende
* Har svårt att slappna av om det blir för stökigt och blir då lätt irriterad om jag inte hittar något=)

7. Fem saker du gillar att göra?
* Umgås med min familj/mina barn och nära och kära
* Inreda/pyssla
* Baka/laga mat
* Sociala saker
* Hitta på utflykter

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i/eller köpa?
*
Onepiece
* Foppatofflor
* -
* -
* -
Kom bara på 2 saker..

9. Fem favorit leksaker?
* Bak och matlagningssaker
* Dator
* Tv
* Kamera
* Ytliga prylar..Nagellack och sånt..

10. Personer jag vill se göra denna utmaningen?

http://ammemmsan.blogg.se/


http://jossi80.blogg.se/


http://mmorran.blogg.se/

Känn er utmanade! Gör listan och länka den hit ♥





Vår nyårsmeny




Förrätt

Slät potatis/purjolöksoppa


Varmrätt

Helstekt oxfilè med hasselbackspotatis
svartpepparsås med madeira,bearnaisesås,
Haricots verts


Efterätt

Hallonpannacottapaj


Vi får vänner på besök och det ska skjutas raketer ätas massa gott,spela spel och dricka mousserande vid 12-slaget.


Gott Nytt År om jag inte kikar in här innan!

Tack för detta bloggår!


Blöjtårta

Idag har min vän Malin varit här som jag inte sett på länge..Vi åt fruktsallad som tog mig ungefär 100 år att göra då barnen inte var helt sammarbetsvilliga men den som väntar på nåt gott..Eller vad säger du Malin hihi? Lämnade över lite presenter till skatten hon har i magen också=) Tänkte visa ett par bild på vad jag pysslat ihop=)



Föberdelser & besök

Idag ska jag handla det sista till nyår. Madeira till maten och champagne till tolvslaget =) Maten tror jag är färdighandlad i princip.. Igår var vi på mellandagsrean och hittade så mycket bra så nu har vi fyllt upp ordentligt i barnens garderober=) Även jag har köpt en del som passar min nya storlek..Ca 12.5 kg och 17 cm i midjan är några stl nämligen=)

Nu ska vi snart göra oss i ordning och fixa med det vanliga sen blir det att gå och handla. Idag får vi besök av min fina vän Malin och vi ska fika på fruktsallad.

Ha det fint!

Ute är mörkt men inte så kallt =)



Godmorgon..Barnen vaknade vid 5 men jag fick sovmorgon till 6=) Nu dricks här morgonkaffe och äts ostknäcke..Är i valet och kvalet om jag ska slänga ihop förrättssoppan till nyår eller inte..Kunde vara skönt att att ha den klar. Idag ska vi shoppa på rea tänkte vi..Ska ta tag i och packa skötväska och fixa i ordning oss också..Vi tänkte åka vid 10 så en soppa borde ju hinnas med att tillaga=)

Ha en fin dag mina vänner! 

Godmorgon

Här är jag och alla barnen vakna redan. Idag ska vi komma ifatt här hemma och packa upp alla fina klappar. Vi har varit iväg nu varje dag så vi har inte hunnit med allt. Tvätten ska jag ta tag i och så behöver det städas och handlas..Så det blir en sån dag idag. En riktig pysseldag.Imorgon ska vi på mellandagsrea tänkte vi=)

Nu mer kaffe!

Ha det fint!

Mitt 2011

JANUARI BÖRJAR ÅRET...


Vi väntar spänt på vår lilla pojke och jobbar hårt hemma med viloläge och bricanyltabletter för att hålla honom kvar där inne till den planerade förlossning som skulle ske i februari.


13 januari var det dags för en kontroll på karolinska..Jag skulle göra en magnetröntgen, UL och så skulle vi prata om kejsarsnittet eller den ev igångsättningen (till er nya som läser så gjorde vi dett pga av sonen i magen hade något som heter kongenitalt difragmabråck) När vi äter på restuarangen träffar vi ett par och kvinnan har värkar och försöker äta emellan värkarna. Vi småpratar lite. Själv har jag ca 8 veckor kvar till bf så att jag senare skulle hamna på samma ställe som hon var inte beredda på den dagen. Vi skulle ju hem till Signe och bara var över dagen på ks.


Så blev det dock inte för på UL upptäckte läkaren att min fostervattennivå ökat ordentligt och behövde tappas ut en del. Jag fick lokalbedövning i magen och sedan förde man in en nål in till livmodern. Nålen var kopplad till pump som sög ut 1.7 liter vatten! Efter detta skulle jag vara kvar på observation ifall det startade förlossningen. Jag fick 1 lungmognadsspruta direkt efter in case of..


Ganska snart var faktum att det var precis det som hände. Jag hade starka regelbundna sammandragningar och bricanylsprutan hjälpte inte. Jag fick åka från antanatalen till förlossning där dom kopplade mig till stoppdropp. I 6 dagar blev vi kvar i Stockholm. På sjätte dagen skulle vi få åka till special-bb i linköping istället. " ambulansvårdare hämtade mig på bår och körde oss till Linköping med stopp endast för en bricanylspruta i låret mitt på motorvägen.



På specialbb i Linköping blev jag kvar i 5 dagar till innan de vågade skicka hem mig med medicin och viloläge.
Min vistelse hemma blev dock inte långvarig. På natten vaknade jag av att vattnet gick. Jag förstod att det var dags. Ca 6 veckor för tidigt och på fel "sjukhus". Vi skyndade oss till förlossningen där dom varit snabba med att informera alla som behövdes.

Kl.16.33 föds en sann kämpe med så låga apgarpoäng som 1-1-6. Dom sprang iväg direkt och kopplade honom till livsuppehållande maskiner.

Ca 8 timmar senare kom PETS, pediatric emergency transport service från Stockholm och hämtade August.

29 Januari var det dags för operationen som ska repareera August diafragma. Den lyckas och nu kan August börja läka...


FEBRUARI KOMMER NÄST

Nästan hela februari spenderas på sjukhus. August har fått några bakslag som blodförgiftning,gulsot och ljumskbråck men han är en sann kämpe och tar sig igenom det galant.



I februari månad kom även Signe och bodde med oss på sjukhuset..Det blev starka känslor när mor och dotter träffade varandra efter 16 dagar åtskilda. Även Stina kom och bodde en hel helg med oss. Underbart!

Något som var ännu mera underbart var den 24 februari när vi dagen innan August blev månad fick ta oss honom med hem..Ni kan inte ens ana hur bra det kändes! Eller jo förresten. Några av mina läsare kan det..

Så var jag äntligen hemma med min fina underbara familj..Home sweet home som jag inte sett på en månads tid. August hade sonden kvar men den kunde vi sköta själva och den blev inte långvarig. Snart åt August allt på egen hand min starka kille.


MARS APRIL HAR KNOPP I HÅRET

Ja så var vi hemma då. Allt gick så fantastiskt bra. Tänk att vi kom hem innan han var beräknad! Så den 7 mars dagen efter beräknad förlossning kunde dom dra sonden och 4 dagar senare blev utskrivna från neos hemsjukvård.

Allt rullar på. Henrik har sina 10 lediga pappadagar men sen fick jag sköta mina små på egen hand när pappan jobbar. Vi fick inte var ute bland stora folkmassor och August fick inte träffa några barn utan bara sina systrar till en början men vi klaraade oss fint.



Vi njuter av våren och kan träffa andra barn utomhus.

MAJ OCH JUNI BLOMMAR MEST

Vi går till parken och träffar öppna förskolan. Dom bjuder på korv=)


Sommaren här och garderoberna förnyas.


Jag fyller 26 år.


Jag tatuerar in barnens namn på handleden. Blev så fint så..


Det blir att hänga vid stranden en hel del också.


JULI AUGUSTI OCH SEPTEMBER HÄRLIG SOMMAR ÄR DET DÅ


Barnen har fått en lekstuga


August döps.


Min lilla tjej fyller 2 år i slutet av JULI.




I början av Augusti har vi en träff med barn som fötts med diafragmabråck och deras familjer. Jättetrevligt och det ska göras om=) Jag träffade dessa männsiskor på nätet och dom har varit ett riktig stöd både före och efter August förlossning.


Full rulle på pilterman. Det enda som syns och märks om hans extremt tuffa start i livet är hans ärr på magen annars skulle man aldrig kunna gissa!

OKTOBER,NOVEMBER OCH DECEMBER

Fortsättning kommer snart..

Juldagen

Så var juldagen här efter en underbar julafton..Barnen vakande tidigt och H har sovmorgon men jag ska väcka honom sen så att jag hinner sova innan vi ska iväg på lite julfirande med pappa & co. Ikväll ska nämeligen denna mamma ut på traditonsenliga festligheter som jag dock inte varit på de senaste åren då jag varit gravid eller ammat=) Fast idag så!


Tänkte börja skriva på min års-sammanfattning snart också och detta brukar ta lite tid. I år är verkligen inget undantag för jösses vad vi har varit med om detta år!

Jag är så tacksam över allt jag har!

Familjen <3


God Jul

Va härligt med julafton och idag ska det ätas god julmat också! Var tvungen och väga mig imorse kände jag och vet ni vad jag har gått ner 0.6 kg till så nu väger jag 53.7 (12.4 kg totalt har jag gått ner nu sen i somras). Mitt bmi ligger på 20.7 nu så det känns riktigt bra och jag kan äta av allt gått med gott samvete nu under julen,nyår och andra festliga tillfällen..Jag har lärt känna min kropp och min nya sundare livsstil har verkligen gjort susen med orken som blivit mycket bättre. Den var inte dålig innan heller men nu är jag verkligen full av energi..



August första jul idag..Förra julafton blev det en tur till förlossningen och vi var tvugna att göra ctg pga prematura sammandragningar trots att jag tog det lugnt och käkade bricanyltabletter. Hade han kommit då hade han kommit ca 2.5 månad för tidigt men han höll sig inne och 13 Januari blev jag inlagd med stoppdropp på karolinska och den 25 kom han 1.5 månad för tidigt. Snart blir ett år min kämpe!


Här är det full aktivitet och o en stund ska vi bego oss till min mamma & co för julfirande..Så mysigt!


GOD JUL TILL ER!

Oj då!



Oj då..Tomten och hans renar måste ha tappat ett par paket när de flög över vår skorsten förut=) Vilken tur att vi inte brukar elda i den =)

To do-list dan före dopparedagen

Handla inför julhelgen

Göra julfint

Blomsterarr

Potatisgratäng till julbordet

Slå in present

Rensa undan lite leksaker

Färga håret




Yes nu har vi varit och handlat mat och blöjor osv..Ikväll blir det fredagsmys med taco och när barnen lagt sig blir det lite rödvin för mamman. Ska strax göra gratängen och efter det tänkte jag göra en ordentlig städning. Ikväll får det bli att tända massa ljus och mysa ner sig med ett glas rött i soffan.

God Jul Mina Vänner!



Mina killar!


Tips

Vill tipsa om denna sköna klänning jag köpte på ellos. Perfekt så här dan före doppardan när man har mycket att stå i =) Att den kostade bara ca 60 kr är ett + i kanten=)



Osminkad och nyvaken men det får ni ta..Det var faktiskt klänningen jag ville visa=) Snart ska ett fejja på...

Invigning

Fick en för tidig julklapp igår av min man...Det invigs just i detta nu!




Ett bakbord! Perfekt! Håller på med en laddning Sivanbröd som Stina gillar..Ja vi andra också för den delen. Ska strax slänga ihop en pasta/tonfisksallad med så får det bli kvällens middag. Henrik är och renoverar men slutar vid 16.

Annars idag så har det ju varit första jullovsdagen för Stina..Bägge tjejerna tog sovmorgon.Dock inte August så han och jag tog oss en vinterpromenad imorse tidigt,tidigt innan H stack iväg till renoveringsobjektet. När tjejerna vakande gjorde vi våra vanliga rutiner.Fast jag rensade ett par skåp också. Så skönt att ha det gjort! Igår höll jag på,på övervåningen.

Vid lunch hade jag och barnen date med mannen min så det blev att äta lunch på fiket och på torget delade Willys ut gratispåsar med b l a mörk choklad i=) Sen bar det av en sväng till pulkabacken och när vi blev kalla gick vi hem för mellis och nu har jag som ovan nämnt en deg på jäsning. Imorgon blir det att fixa med lite julstyr. Ska slänga ihop en poatisgratäng som jag ha med på julafton och den blir ju extra god tycker jag när den fått gotta till sig över natt.

Ha det fint!

Godmorgon

Godmorgon...Här sitter jag och piggnar till med mitt morgonkaffe..Snart är det dags
för julkalendern på tv. Jag har inte missat ett enda avsnitt och igår började jag böla
till den.

Vi har rätt lugna dagar så här innan jul..Det enda på planeringen idag är att handla
lite middag och har mina hyacinter i köksfönstret blommat över så jag sätt ett par nya.

Är i princip färdig med julklappar osv..Kanske att det får bli en riktig storstädning på övervåningen idag och så kanske en på undervåningen imorgon. NI vet en riktig sån grundlig. Det är ju så
skönt när det är gjort och framförallt att komma till rent och fint när man är borta
om dagarna som det kommer bli i julhelgen..

Pulkabacken ska vi besöka också..Kanske i eftermiddag när pappan kommit hem
från jobbet..Stina har julavslutning idag också..Ja ni nu närmar sig verkligen julen
och nyåret med stormsteg!



Bjuder på en väldigt gammal bild på mig från en julfest=)

I form

Igår nådde jag mitt viktmål. Nu ska jag hitta en bra balans..Gillar min nya livsstil
och tänker fortsätta..Unna mig godsaker ibland..Imorse var jag ute och gick tiidigt..Nu
ska jag ut en sväng igen..Man får sådan energi och idag blev det faktiskt en liten chokladboll till kaffet..Den första på länge=)

Nu ska jag ut i friska luften och trampa mig varm!

Ha det fint!

KIDS <3



Hemmafix

Idag blir det mest hemmafix..Har tvättat för fullt nu och lagat lunch..Ska städa i ordning lite och när STina kommit hem från skolan ska vi gå och handla..Ikväll är det "Jul med Ernst" Då sitter jag bänkad!

Ha det fint!

Tack alla..

Tack för all fina kommetarer angående min viktnedgång. Anonym undrar hur lång jag
är och jag är 161 cm. Hur jag ser ut innan jag började gå ner i vikt kan du kolla på
kategorin "dagens jag" =)

***********************************************************

Ska ju tillägga att min "nya" vikt inte är min nya utan min gamla om man säger så =)


Marsipanfigurer

Igår gjorde vi marsipanfigurer. Superkul ju =) Såhär blev resultatet..





Minus 1.2 kg (totalt 11.8 kg )

Sådär jag nu har jag klarat mitt mål på 55 kg med råge=) 54.3 kg stod vågen på och minus 1 cm i midjan. BMI stannande på 20.9. Detta är en vikt som jag tycker passar mig och min kroppsform.

Så nu är jag färdig..Tro inte att jag ska frossa och käka godis varje dag nu för det.

Jag har hållit på i några månader och har både börjat tycka att sallad är gott och
att röra på sig är så skönt så att jag kan offra lite sömn för det. Jag är så otrligt pigg
och jag känner det i kroppen. Däremot kommer jag ibland äta godsaker dock med måtta!

Tack till alla som peppat mig dessa månader!



Ni kan väl blunda för min morgonfriss hihi

Fjärde advent

Ja ni fjärde advent har varit fullspäckad med att göra marsipanfigurer och att bli bortbjudna på
middag så jag kikar bara in en snabbis och säger gò kväll!

Ljuvligt och juligt



Doftar så ljuvligt. Väntar på att ett gäng blåa ska slå ut också=)


Muslibars och knäck


Igår när barnen somnat. Drog vi igång att göra ännu mer julgodis. Knäck och
muslibars..Jag gillar den där marabouchokladen med torkas frut så jag tänkte att det kundea vara. Gott provsmakade en tugga av det färdiga resultatet=) Det blev gott!


Henrik kokar underbara knäck varje år i micron faktiskt..


Igår var det även julavslutning på bvc så vi vär där och pysslade och fikade..Så
mysigt så..Nu är både öf och bvc verksamhet stängda och börjar i januari igen..

Ha det fint!

Pepparkaksgubbe

Visade min lilla tomtenissa häromdage så här har ni min lilla pepparkaksgubbe nu också. Starx ska vi iväg till bvc för julavslutning..


Bra

Att koka kola och knäck är inget jag brukar göra så jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med kolan jag kokat idag.Perfekt konsistens.



Inte för mjuk och inte för hård..Egntligen har jag lusta att käka upp dom alla men det ska jag verkligen inte=)


Chokladkola på G


Luciatåg

Idag var det julavslutning på Öppna förskolan med luciatåg..Supermysigt..Jag hade med mig en liten tomtenissa och en liten pepparkaksgubbe. Mannen min var också med dagen till ära=)




En liten nissa gör sig redo.Hade dåligt med batteri i kameran så det blev inte så många kort men Henrik tog med sin mobil i alla fall=)


Minus 0.7 kg (totalt 10.6 kg)

Nu väger jag 55.5 kg och midjan var nästan densamma som sist..Mitt BMI är nu nere på 21.4..Så här har jag inte vägt sen 2008 hihi..Kör på ett tag till men till julafton ska jag nog ta mig en skumtomte eller 2. Har inte käkat en enda godis denna jul!

Jag är nöjd med veckans resultat..Det är klart det sitter hårdare nu när jag tappat 10.6 kg..

Ha det fint!


Buissy day

Dåligt bloggande från mig men det har vart full rulle. Igår var vi i mina gamla hemtrakter och hälsade på så mysigt så! Idag har vi varit i simhallen. Premiär för August och han älskade det..Jösses va han trivdes..Signe är också som fisken i vattnet =) 

Trevlig tredje advent på er!

Julgrupp i vitt




Denna pysslade jag med häromveckan..Riktigt kul. Nu kan jag visa den för den var en present.

Golvet

Ohh golvet blir så bra i renoveringsobjektet..Vi har valt ett laminatgolv i färg silverek decco. Vill ha det här med!
Detta läggs på dom ställen där vi inte har trägolv som kan målas. Där det finns trägolv kommer det målas i just grått eller någon vit nyans. Detta kommer smälta ihop fint med silvereklaminatet. I alla fall Henrik har lagt laminat i ett helt sovrum så jag har tänkt att försöka visa bild imorgon ev..Eller så väntar jag till den ljusgrå tapeten kommit upp också=)

Ohh det är så kul!


Ha det fint!

Med snön kom även julkänslan

Nu är den här. Julkänslan. Jag är inte den som tycker att det är jobbigt eller stressigt med julen. Jag älskar den högtiden och ännu mer sen jag fick barn..Jag pysslar nog nästan varje dag med diverse julsaker. Vi har redan bakat julgodis, pepparkakor och lussekatter. Vi har fotat barnen i tomtekläder pyntat och slagit in klappar. Idag har jag pysslat med lite blomsterarrangemang. Tänkte visa ett litet jag gjorde idag. Ett pyttelitet faktiskt som inte kostat många kronor...För det behöver det inte göra..

 
Jag gör ofta små arrangemang (brukar säga arrangemang med fransk brytning haha. Testa vettja) I alla fall murgröna är ypperligt bra att ha i arrangemang..På bilden har jag tagit ett skott som ramlade bort när jag planterade i ett annat arrangemang sen så har jag satt det i en majskonserv jag tagit bort ettiketten på. Sen har jag tagit sånt glittergräs eller vad det heter som jag fått över tidigare..Gulligt tycker jag att det blev=)

Nu ska vi strax till removeringobjektet och se hur det går för H..Har det fint!

Askungen


Kan inte låta bli att få tankarna till askungen när jag ser på den här lilla installtionen i vår matsal=)


Julinspiration





Härlig inspiration till jul med bilder ifrån countryliving..

- 0.9 kg (totalt 9.9 kg)

9 hg har jag tappat denna vecka. Känns riktigt bra. 2 cm i midjan också..Så nu har jag tappat 9.9 kg sen 22 aug och 15 cm i midjan sen slutet av sep. Bara 1.2 kg till så väger jag 55 kg som jag vill. BMI 21.7 nu. Känns bra!


2 advent

Idag har jag haft en riktig heldag i köket. Jag råkade titta på ett matlagningprogram på tv 4 play imorse till mitt morgonkaffe och sen flödade inspirationen. Brödbak och barnmat skulle fixas men kände att nu när jag fått en extra frys så kunde jag passa på att rulla köttbullar med. blev en himlans massa barnmat.. Både fisk,potatis och pastarätter. Det behövdes. Vi hade inget kvar i frysen. Det sista käkade han upp igår.. Brödet jag bakade blev hålkakor så ikväll har här ätits köttbullemackor. Hade hit pappa,Lena o Nellie på adventsfika. Trevligt!

Trevlig advent önskar jag er!







Trevligt sällskap hade jag i köket också=)

Granen



Idag kom granen upp. Så mysigt så.Lite julstämning börjar smyga sig på och julklappshögen har börjat öka så att det är under kontroll nu. Signe och August är så nära varandra i ålder så deras presenter blir tillsammans. För det mesta i alla fall.

Busfabriken var som vanligt riktigt populärt och Signe är helt orädd i princip... 

Här har det plockats undan och småttingarna sover. Lyckades hålla dom vakna till 19.00. Stina brukar se en film så jag fixa det åt henne strax. Sen ska jag sätta mig med några ostrån och ett glas rött och titta på så mycket bättre=)


Trevlig helg mina vänner! 

Busfabriken here we come


Stan

Igår var vi som sagt i stan August fick spruta och vi handlade julklappar och hälsade barnens farmor och farfar. Fina mössor fick dom. Härliga i fleece! Det blev även lite klädshopping. Jag krymper och barnen växer=) Signe behövde fylla på lite med byxor osv.  

Idag ska vi till stan igen. Busfabriken denna gång. Barnen älskar det!

Nej nu ska jag få lite smink på det här bleka nyllet! Ha det fint!

Fredag och Synagis

Härligt med fredag. Idag ska vi in till barnkliniken på us så är det dags för denna månads spruta av synagis (rsvirus). Jag hoppas att August inte blir spruträdd efter alla sprutor. Jag har märkt att han har börja titta lite misstänksamt på alla sjukhusklädda människor men busar dom med honom brukar han skratta upp sig ändå=)Min lille fighter <3


Bilder före renovering inomhus


Entrè


korridor/hall

Bloggen går inte med på att visa fler bilder verkar det som (det strular så det här får räcka så länge)

1 december

Idag fick jag sova lite längre. Min käre make gick upp med August som i alla fall sov till kvart över 5 idag=) Idag är första "riktiga" arbetsdagen som det ska renoveras på huset. Jag tänkte gå dit med barnen sen och ta några bilder inifrån. Det blir nog ganska snart. Ska fixa det vanliga först bara..I eftermiddag har jag tänkt att gå till bvc med barnen.. Ha det fint!

Julkalender



Har tittat årets julkalender nu. Så mysig känns helt i min stil. Signe hade fullt upp med att sitta och klippa så jag vet inte vad barnen tycker men jag tyckte den var bra i alla fall=)


RSS 2.0