Fredag

Så var fredagen här igen. Härligt med fredagskänsla=) Jag laddar återigen med kaffe för morgonlöpning och sen ska vi iväg och hälsa på en kompis. Ser ut att bli fint väder idag med!

Ha det fint!


Smultronstället



Vilken underbar dag det varit. Vi bestämde oss för att åka på utflykt så vi åkte till Smultronstället i Söderköping för att äta maffiga glassar. Gick även en sväng i den mysiga staden och jag hittade en blomlåda som ny på secondhand till lekstugan och så blommor fick följa med hem. Härnäst ska det lagas middag. Stekt korv och makaroner får det bli idag. Smidigt!

Ha det fint! 

Out running


Jag i nya (för mig) kläder fådda av en kompis =)


Godmorgon! Bara jag uppe än så länge. Solen skiner och jag dricker dagens första men absolut inte sista kopp kaffe =) Jag laddar för denna morgons löparunda=)

Älskar att starta dagen så!

Ha det fint! 

Jag <3 rosa



I vårt köksfönster.


Godmorgon. Så har halva veckan gått. Idag har jag sovit lite längre då jag inte har varit iväg på morgonlöpning idag utan ska köra 8 km ikväll med sällskap istället.

Härnäst är det frukost som gäller och sen projekt påklädning av barn. Måste handla lite idag också. Så vi får se om det blir att luncha ute idag också. Kanske att man skulle ta svängen förbi renoveringsobjektet och se hur det går för H där.

Funderar på om man skulle grilla ikväll med =) Man kan ju hoppas på att det blir sol ikväll som det var igår.

Näe dags frukost sen ta tag i dagen!

Ha det fint!


Hallå

Kikar in och säger hej. Här är det sommar även om inte vädret är det bästa. Igår hade vi en riktig hemmadag då vi bara myste och jag fick en del gjort. Vi åkte Karmegrens (lantbruksaffär typ) och fyllde på med kaninfoder och strö och inhandlade även en sån värmelampa till vintern och vi har fått tag i billiga osb-skivor till hönshuset. Perfekt! Blir att köpa en hink med byggmaxfärg och måla vitt där inne också. Upptäckte en hängig höna förra veckan och jag och min mamma har gett henne diverse behandlingar och gett henne en egen bur en stund tills hon piggade på sig. Hon är mycket piggare nu och är tamast av dom alla (har as-skraja höns). Shakira har hon fått som namn.

Shakira



Här undrar vi om matte kanske har med sig lite god fruktmusli



O här sitter jag och värper


Fina ägg i gammelrosa och vit kulör =)

Stampelina har fått flytta ut i sin utebur också. Hon är för go =) Fullt ös på henne!



Det växer ju inte med jättefart i landen heller och dillen tappar färg så den får jag nog plocka nu och frysa in om det ens är något att ha kanske står den för tätt med de andra jaja. Så kan det gå!


Nu har ju öppnisar och diverse sommarstägnt så nu hoppas vi på finväder som man kan hänga vid sjön om dagarna. Idag har vi planerat en lunchdate med pappan i familjen och så ska jag se om det är några loppisar öppna idag och kika runt lite. Är inte så vackert väder idag. Hoppas det klarnar upp lite sen. Annars måste jag säga att det är rätt så skönt med lite semesterfeeling. Mannen ska dock inte ha någon mer semester utan vi kanske gör lite dagsutflykter eller så istället. Han är egen företagare och vi var ju i Turkiet en vecka. Signe sa igår btw att hon ville stanna i Turkiet haha.

Barnen växer och August blev 17 månader igår. Nu är han nästan lika stor som Signe var när han föddes. Dom verkar ha underbart skoj ihop och man kan se bandet som växer starkare för varje tillsammans (Stina också såklart). Det busas en hel del också nu när August nästan är lika stor som Signe.



Blev visst ett lågnt inlägg men det kanske blir så när man inte skriver så ofta. Ska lägga till lite bilder också till inlägget. Det kommer!

Ha det fint!  



Sommarlov

Verkar som att det blivit sommarlov på bloggen =) Hej svejs!


Stampelina


Fina Stampelina fick komma in en liten stund idag med matte=)

Denna lilla pärla hämtade vi igår och hon har installerat sig bra här.

Idag har jag hunnit med mycket känner jag och jag är redo för helg. Det är fint ute,det är fint inne,uppe och nere. Förutom att städa idag har vi varit på avslutning barn/lekgruppen på bvc idag. Picknick i folkets park. Så trevligt så. Imorgon börjar sommarlovet så nu är det sommar på riktigt. Underbart!

Ha det fint!

Onsdag

Så var det onsdag och solen skiner. Jag började dagen med vad jag vanligtvis gör. En 6 km löpartur . Underbart! Idag blir det en utedag har jag tänkt. Får bli lunch på Sandelius först för fick inga rester från gårdagens middag. Idag ska vi hämta hem en kaninbebis. En liten hona som ska bli Stampes fru nästa år =) Det ska byggas färdigt kaninbur idag, fixas i trädgården och håller vädret i sig kanske det blir att grilla ikväll.

Ha det fint!

Nu är vi hönsägare





Jag fick tag i mina hönor i lördags. Vi har redan fått 3 ägg och jag vet inte om alla har börjat värpa ännu men en hade lagt 1 ägg i kartongen  den var i på vägen hem redan. Det har varit fullt upp med att installera dessa och igår var jag även på en underbart trevlig 25-årsfest där det bjöds på massa gott och vi spelade kubb också. Fullspäckad helg!

Ha det fint!

Kikar in

Kikar in och säger hej! Har varit på min morgonlöpning och dricker nu kaffe. Ska strax väcka Stina och få iväg henne till skolan.

Idag ska vi köpa foder och spån till hönsen. Igår gjöt vi platta i hönshuset,jag jämnade ut marken med singel innaför hönshuset och vi har fått upp en del av hönsgården och hunnit måla. Nu hoppas jag att jag hittar höns på lördag för vi är redo! Imorgon blir det sista piffet i hönsgården. Spån ska dit på golvet foderatomat ska upp. Jag ska nita för över redena så dom inte sätter sig och bajsar där och sen är det klart=)

Ha det fint!

Sconesfrukost



Startar denna söndag med en sconesfrukost. Mums! Senare ska jag ge mig på milen och så ska det fixas i hönshuset. Lutar åt att det blir hedemora eller silkeshöns faktiskt. Får se vad jag får tag i=)

Ha en fin dag!

Det går undan

Nu har jag fått tillstånd att hålla höns. Målet är ju att förhoppningvis hitta några nästa lördag så det det är full fart med sånt fix.

Eftersom att vi hade en bra byggnad för hönshus redan innan så ska det bara fixas i den och det är vi i full fart med. Till helgen ska hönshuset vara färdigt och så ska det byggas en hönsgård också. Hönshuset kommer vara 8 kvm ungefär och gården 12.5. Dom kommer ha gått om plats. Det blir bara hönshus i halva byggnaden. Andra halvan ska det förvaras foder osv på. Har köpt 2 vattenautomater och en foderautomat . Även en balja till matrester som hönsen ska få smaska på. Har beställt 2 st tunnor också att ha foder i. Vi är på god väg i hönhuset som är näst intill avdelat. Hylla är uppe reden är på g och ska bli färdiga imorgon. Vi ska gjuta platta i veckan. Sittpinne ska upp imorgon. Fönster har vi satt dit och sen är det bara att börja inreda reden och hönshus.

Ska bli så mysigt!

Vi ska även få mera tillökning i form av en liten dvärgvädurs-unge som vi ska hämta i veckan. Hon är tingad men ska bli levklar först. Hon är jättesöt och tanken är att hon och Stampe ska bilda familj nästa vår hihi
Ha en trevlig helg!


Höns

Igår föll sista biten på plats! Snart blir det höns på Slevringe! Så skoj. Blir nästan som att bo på landet fast ca 2 minuter från centrum =) Idag ska vi fixa med hönshuset för fullt. Inom en snar framtid kommer dom hit. Är dock inte 100 på vilken ras jag ska ha ännu..

Fredag idag med. Wihoo!

Veckans träning

Skriver inte den för det är så likt de andra veckorna. Vet inte vad som hänt med vågen dock. Även denna vecka hade jag gått ner i vikt så nu visade den 51.3 kg. Får kanske börja käka en extra kaka i veckorna när jag tränar så pass som jag ändå gör=)

RSS 2.0