21 månader




Signe min stora  lilla tjej som vet precis vad hon vill. Exakt 21 mån sen hon kom till världen 3 veckor för tidigt och med full fart och bara senaste månaden har hon börjat prata så mycket. Vill hon ha en macka säger hon det likaså med dricka eller om hon villl lyssna på Gaga. Nya ord hela tiden och jag kan inte längre rabbla upp alla=) 

Dockan ska med överallt och när lillebror gråter i vagnen är Signe snabbt framme och vaggar vagnen för att trösta. En liten dam med mycket skinn på näsan. Väldigt självständig och kärleksfull.

Gud va jag älskar de små (Stora) liven!

Uterummet






Har varit riktigt flitig idag. Förutom städning anv övervåningen har jag fixat i uterummet.

Fotofix



Nu på kvällen medans Signe låg o drack kvällsvällingen och August låg o kikade i vagnen passade jag på att fotofixa lite med fotalbumet och första året böckerna. Kom ju ett helt gäng med foton häromdagen=)




Sandlåda



Sandlådan blev en riktig hit!


Jag älskar vårat hus och trädgård. Det passar oss perfekt! Vi bor typ mitt i centrum men har ändå en stor härlig trädgård och på baksidan har barnen alla sin leksaker. Studsmatta,sandlåda och snart även lekstuga=)

Storstädat!

1946-glo-coat-kitchen-crop_large
Källa:weheartit



Undervåninge är skinade ren imorgon är det övervåningens tur. Henrik har haft barnen och lekt med dom ute hela dagen eller ja August har ju sovit men under tiden så har det gjort ett ordentligt röj härhemma=) Henrik passade även på att bygga en sandlåda till barnen när han var ute förut. Ska strax visa!

Ha det fint!

Godmorgon torsdag

Tumblr_lk9xwtj4mz1qilbt5o1_400_large
källa:weheartit.

Godmorgon torsdag! En utvilad Jennie framför datorn. Hade nog kunnat sova längre men då kan jag väl inte sova inatt så det är en avvägning det där,för imorgon har jag inte sovmorgon. Då är det Henriks tur=)

Idag står inget på planeringen så det är bara att välja och vraka vad man vill göra. Jag skulle behöva ett par ballerinaskor. Kanske skulle kolla efter det i falerum. Får se vad Henrik tycker om det. Han är ledig idag fram till han ska jobba ikväll med egna företaget.

Ha det fint!


Gör sånt som gör dig glad. Omringa dig med människor som gör dig lycklig och skratta lika självklart som du andas och älska hela ditt liv.

BVC

August går upp så fint och bra. Han är proportionelig och har tagit ett skutt på alla kurvor längd,huvud,vikt. Nu väger han 4910 gram är 57 cm lång och 40 cm i hattmått. Idag bestämde vi att bvc inte behöver komma hem längre utan att vi kan gå dit fast på eftermiddagstider när det är lugnt där. Vi ska även inte väga August lika ofta men om vi känner oss osäkra på att han ökar som han ska kunde vi ringa och boka en tid. Sprutorna gick bra. Han var ledsen en liten stund men det gick fort över.

Ha det fint!

Randig

Näe vars men har en liten fråga till ni som fått barn relativt nyligen eller om ni kanske minns även om det var ett tag sen får ni gärna svara=) Hur länge har er hormonrand på magen om ni fick någon dröjt sig kvar? August är 3 månader och min är fortfarande kvar. Med Signe hade jag den också länge efter förlossning och båda gångerna har den dykt upp ganska sent in i gravidteten.

Inte för att det gör något men det är klart det ser ju lite kul ut nu när magen är relativt platt hihi.

Ha det fint!



Randen syns ungefär lika mycket nu som på bilden ovan även om magen är bedydligt mindre. Plåstret har jag för kortet är taget efter att dom tappat ut 1,7 liter fostervatten. Det var då jag blev inlagd ända tills dagen innan han kom (vattnet gick första natten hemma).


Lugna gatan





Lugna gatan här idag. August har varit en riktig liten sömntuta idag och Signe var lättsövd när hon skulle sova. Fick lite gjort på förmiddagen när dom var vakna så nu har jag stjälpt i mig kaffe framför datorn när bägge sover. När jag bloggat kanske jag går upp o ger mig på tvätten lite. Senare ska jag till bvc med August och Signe hänger ju självklart med sedan ska vi möta upp H efter jobbet så vi kommer äta mellis på fiket istället då vi nog blir färdiga på bvc innan H slutar.

Sedan ska det handlas och fyllas upp med både mat o NAN o blöjor=)

Imorrn är H ledig så jag får sovmorgon och företaget har han inte ikväll så kvällen är han också ledig så det blir lite helg för oss kan man säga. Får se om grillen tänds ikväll=)

Ha det fint!

Små,små ord av kärlek



Har städat undan påsken idag och istället har det kommit dit lite annat. Har fullt med prylar som det står små,små ord av kärlek och budskap på. Älskar att smyga in det i inredningen och som får mig lite extra glad och peppad=)

Hjärtan är också något som letar sig in en hel del här hemma. Måste var för att jag är så kär och älskar mina barn och familj så mycket=)

Nu glömde jag fota men Signe har fått en vit och fin tripp-trapp som farmor o farfar fixat så fint. Perfekt! O tänk att snart kommer August börja sitta i matstol. Knappast nån vits att plocka undan barnmatstolarna (Vi har 2 en som vi haft inne och en ute men nu står båda ute då det ofta är annat småfolk här och fikar ute med oss =) hihi.

Rolig post


Idag fick man rolig post. Paket från Goboken och massa foton från Fuji=) Böckerna gillar nog Signe mer än August. Foton var jättelängesen vi beställde men nu har vi fått hem ett helt gäng som ska in i album och barnens böcker bla.


Ute mycket har vi varit idag och jag slumrade till en stund på studsmattan medans barnen sov middag i skuggan=)



Har varit seg idag så gjorde det enkelt för mig och köpte hem en färdigrätt och en tidning. Jag åt maten ute och läste sedan tidning efter min lilla tupplur medans Signe fixade och donade och August sov vidare. Signe fick pasta med köttbullar men hon åt knappt så jag ordnade faktiskt en flaska välling till henne, antar att värmen kan spela in i matlusten. August däremot är nog inne i någon tillväxtperiod/utvecklingfas han är både kvillrig och äter mängder. Ska bli kul o se hur mycket han gått upp imorgon för då ska vi till bvc så ska han få en spruta. Första gången vi går dit.Dom brukar alltid komma hem till oss. Tror att han väger över 5 kg nu faktiskt så mycket som han käkar.

Har även pysslat lite idag men det gör jag ett eget inlägg om=)

Ha det fint!

3 månader idag <3


Vår lilla tuffing som för 3 månader sen kom ut till en hård start och du är så så stark och kämpa så bra. Är så glad att du kom till oss!

August börjar närma sig 5 kg-sträcket, ler mycket och senaste dagarna har han ätit som bara den! Stark i nacken och håller huvudet själv ganska stabilt även om man måste va lite "med". Han jollrar lite och sover bra om natten men han vaknar och äter men det är precis som det ska va=) Han är bara 3 månder men i blicken kan man se en riktigt vis liten herre som varit med om mycket mer än många andra!  

Ha det fint!

Signe


Pappas strumpor funkar lika bra eller? Signe hade tagit på sid dom som de mest naturliga i världen=)



Ni kan ju gissa vem som gett henne muggen och t-shirten. August har såklart också en t.shirt=)

Påskafton


En smarrig Mojhito (stavas det så) i det vackra vädret..


Crocket








Dinnertime


Happy


Fina Malin


Hade en kanonrolig kväll som började i det härliga vädret med god drink picnick och Crocket. Sedan gick vi in och lyssnade på musik och babblade drack kaffe och vin och en och annan godis slank ner =)

Vid halv 12 ungefär gick vi till krogen och dansade,babblade och drack gott. Malin skulle sova över hos oss och vi kom hem sent och var då hungriga så Malin slängde ihop några toastar i smörgåsgrillen.

Idag sov vi länge och min älskade make hade både mat och kaffe färdigt när vi kom ner. Sen har man varit mycket ute i det fina vädret och Malin åkte vidare förut.

Nu ska vi snart äta pasta och skinksås här och jag städa av lite fort o senare blir det att titta på film i sängen. Har haft en kanoners påskhelg=)

Ha det fint!



Lovely




Hade en kanonhärlig dag igår och även denna även om jag är betydligt segare idag=)

Bilderna ovan kommer från grillning hos mamma och Erik. Supergott med oxfilè,ljummen potatissallad Eriks hemmagjorda bearnaisesås och ett härligt friskt glas cider till maten sen vaniljpanacotta med jordgubbar till efterätt.

På kvällen blev  det pickninck och festligeheter men kameran är kvar hos min bror så bilder kommer senare!

Glad påsk!

20090327122516
Bilden kommer från weheartit

Glad Påsk!


Påskafton är fullspäckad med roligheter. På dagen ska jag och August grilla med min mor & co (H&S åker till mina svärföräldrar och firar påsk men August får ännu inte träffa andra barn ännu så därför delar vi upp oss. )

Efter grillning hos mamma kommer världens bästa Malin hit och sedan ska vi gemensamt gå till min bror och hans tjej och ha picknick med kallskuret och rosèvin mm=) Sen är det tänkt att det blir utgång på kvällen=) Malin ska sova här så jag ska bädda i Stinas rum (Stina är inte hemma alltså). Blir nog superkul det här!

Ha det fint!


Dagen i bilder








Skärtors-Dagens



@home



Idag har vi varit hemma och inne hittils men ska snart gå o handla om det inte verkar knökat med folk på affärerna. Sen blir det nog lite utelek om det inte börjar regna. Imorrn ska August få sista RS-sprutan denna säsong och nästa år tror jag nog inte han behöver den alls. Känns som att ha inte hade fått i år heller om inte jag frågat faktiskt. Den skyddar inte 100% mot RS så man måste ju såklart vara försiktig ändå!

Ha det fint!

Påskpyssel=)






När Stina kommer hem från frita idag så väntar detta brev=)


Anledningen att dom får sina ägg redan idag är för att Stina åker till sin mor imorgon så då får man tjuvastarta=)

Driftstörningar-Utelek pågår

Blir lite tunt med inlägg men vi är ute o leker mycket. Både själva och med andra. Det grillas en hel del och lekstugebprojekt pågår=) Så därför blir det mindre datortid. Ha det fint!

4760 gram

Idag har bvc varit här igen och August går upp fint på kurvan. Han har tom med klättrat lite på sin egen kurva=) Skönt! Ha det fint!


Babyshower

Tumblr_ljoa35uquu1qip6eqo1_400_large
Jo Anns Photos - Profile Pictures
Bilderna kommer från weheartit.


Igår var jag på en överraskningsbabyshower för fina Christy som väntar på att hennes lilla skatt ska komma ut någon gång i Juni. God mat och trevligt sällskap gott dricka och den blivande mamman är nu lite mera redo att välkomna det nya lilla livet till världen!=)

Glömde tyvärr kameran fast att jag styrde med batterier och minneskort!
Kom hem lite lagom sent vid halv ett och dricker kaffe nu men ska snart ut i härliga vädret!

Ha det fint!


August i magen V.27+6

Lör-Dagens 16/4


Shoppat

Idag har jag varit i shoppat sommarkläder bla. Allt hitta jag på hm. Både kläder till mig själv och till barnen=)

Visar en del av kläderna jag köpte. Bilder från hm:s hemsida.





Syskon <3




Påskfint i trädgården



Tjejerna äter mellis o grabbarna är ute och snickrar (eller ok August snickrar inte men han håller far sin sällskap) Vi ska ut strax med och fixa. Tänkte göra lite påskfint i trädgården och sen är det simmis som gäller=)

Trevlig Helg!

Såå rik!




Strålande fredag

lose my mind ;
can we getz … « Blog Archive « lol-site
bilder från:Weheartit


Strålande sol och känns som en underbar dag trots att den startade med tandläkarbesök för min del. H är ledig idag så idag ska det byggas lekstuga och jag och barnen kommer nog var ute mesta delen av dagen. I eftermiddag kommer Stina och vi ska till simmis idag som har blivit en liten traditon Stinafredagar=)


Ha det fint!


Tors-Dagens 14/4


Godmorgon torsdag



Här startade dagen ca 06.30 med en hungrig lillebror. Signe vaknade strax efter lillebrorsan men nu har barnen ätit och jag druckit mitt kaffe=)

Vädret är inte nåt vidare idag men jag älskar vårluften så i eftermiddag ska vi som vanligt ut i trädgården=) Signe ska få inviga de nya uteleksakerna jag köpte igår=)

Ons-Dagens 13/4


Min lilla (stora) prematurbaby <3




August låg såhär och sov förut när jag pysslade med tvätt. Jag kollade till honom med jämna mellanrum och han gled bara längre och längre ner i vagnen mellan gångerna jag titta. Det tyckte han nog var mysigt min lilla (stora) prematurbaby. När vi låg på BIVA låg han i en "toffla". Det såg nästan ut som en toffla som han låg lite trångt o ombonat i för han sov lite oroligt ibland och prematursprattlade som vi kalla det och då kunde han väcka sig själv men antar att det blev lite mer likt som i magen i den. Tror många "preemisar" sover i såna.Signe hon kryper ihop som en liten boll när hon sover och så fort hon lärde att vända sig från rygg tilla mage var det sova på mage som gällde för henne. Mina älskade små barn <3


Ikväll har vi grillat med min mor och bröder och brorsans tjej trevligt,trevligt och proppmätt är jag nu. Kött och klyftpoatis,tzasiki och sallad och potaisallad och beasås mums. Kladdkaka och grädde till efterätt=)

Idag har jag fått massor gjort och känner mig behagligt trött. Jag har städat och tvätta och vikt tvätt och sorterat i Stinas garderob och satt upp en sänghimmel över Signes säng. Mycket gjorde jag när barnen sov om ni undrar hur jag hann men som ni ser ovan sov August riktigt gott i vagnen.

Hej svej!

Dop


Idag ska nog alla ha fått inbjudan så nu kan jag visa den här. Kul att kunna göra så personliga inbjudningar och beställa på nätet. Hade varit kul att ha haft något liknande när Signe döptes men då tror jag att jag gjorde dom själv och det funkar ju det med men tyckte dessa blev jättefina det praktiska infon står på baksidan. I juli ska han döpas vår lille pöjk. Dopet kommer vara litet precis som Signes=)

Ha det fint!


Slappardag

Sov väldigt dåligt inatt så idag har det varit en riktig slappardag. Jag passade på att sova en timme ungefär förut när barnen sov.Så idag har vi bara myst. Jag har inte ens borstat håret idag hihi. Skönt med såna dagar ibland med. På eftermiddagen var vi ute i och för sig så då var jag lite flitig  i trädgården.

Ju mer att göra imorgon. Blir rätt stökigt efter en dag om man inte plockar så mycket oså tvätten men ska lägga mig skapligt ikväll så att man är redo för en ny härlig dag!

Tror att August min lille prins är i någon slags utvecklingsfas då det har varit lite knorrit från honom. Nu sover han i vagnen. Signe håller på att somna på sitt rum så August kan sova utan en massa bus omkring honom även om han inte verkar bry sig så mycket. De där 2 kommer nog busa en hel del sen kan tänkas=)

Ha det fint!



Mina små godingar för ca 1,5 månader sen

Stor soffa och en stor liten kille=)



Vårdag




Fantastiskt skönt väder idag. Lite tidigt för poolen dock men den råkade åka ut med dom andra leksakerna=) Lekstugan har börjat ta form mer o mer. Idag har Signe lekt med Stinas lillebror Albert ute i det fina vårvädret.Gräva i gruset är skoj och hoppa studsmatta.

Imorse var Signe ute med H när han byggde och då la hon sten i hink och sa att det var godis. Kul att hon börjar leka på "riktigt". På Willys har dom ju som små hinkar man plockar godiset i så det var riktig fantasifull lek tycker jag=)

Ha det fint!

Mån-Dagens 11/4



Your so amazing you shine like the stars






Janelle - Amazing


The morning cold and raining,

dark before the dawn could come

How long in twilight waiting

longing for the rising sun

ohoh ohoh Oh ooh

You came like crashing thunder

breaking through these walls of stone

You came with wide eyed wonder

into all this great unknown

ohoh ohoh Ohoooh Oohh



Hush now don't you be afraid

I promise you I'll always stay

I'll never be that far away

I'm right here with you


[Chorus]

You're so amazing you shine like the stars

You're so amazing the beauty you are

You came blazing right into my heart

You're so amazing you are...

You are


You came from heaven shining

Breath of God still flows from fresh on you

The beating heart inside me

Crumbled at this one so new

ohoh ohoh Oooh ooohhh


No matter where or how far you wander

For a thousand years or longer

I will always be there for you

Right here with you

[Chorus]

You're so amazing you shine like the stars
 
You're so amazing the beauty you are

You came blazing right into my heart

You're so amazing you are...


I hope your tears are few and fast

I hope your dreams come true at last

I hope you find love that goes on and on and on and

on and on

I hope you wish on every star

I hope you never fall too far

I hope this world can see how wonderful you are


[Chorus]

You're so amazing you shine like the stars

You're so amazing the beauty you are

You came blazing right into my heart

You're so amazing...

You're so amazing you shine like the stars

You're so amazing the beauty you are

You came blazing right into my heart

You're so amazing you are...

You are

ooooooo


http://youtu.be/W-xmLD85M8o




Gardiner till barnrummet


10 spänn gav jag för dom här. Mycket finare i verkligheten men var svårt att fånga på bild.Köpte dom på röda korset. Var där o fyndade lite till lekstugan som H snickrar på=)

Fre-Dagens 8/4


Outdoor







Värme




Längtar efter sommarvärme när jag tittar på dessa bilder från Turkiet 2008. Man kan riktigt se hur varmt det är på bilden. Anledningen att jag gick in på dessa gamla bilder var för att H fick en digital fotoram när han fyllde år som det har åkt i en massa bilder på=)

Idag


Idag har Signe fullt upp med en massa skoj. Nu på förmiddagen har vi varit på ÖF och just för tillfället sover hon middag sen kommer hennes morbror efter jobbet och hämtar henne så skulle hon få leka där i eftermiddag/kväll=)




A buissy little girl <3 I handen har hon Hello kitty-ask, torkarde russin och persikor.

Igårkväll


<3


Solig eftermiddag

En solig men blåsig eftermiddag i parken blev det idag. Vi hade bestämt playdate med Johanna och hennes barn. Superskönt med frisk luft.



Dom här små tjejerna var inte stora första gången dom träffades=)


Köket








Älskar vårt kök. Idag hittade jag fina bordstabletter till bordet. Riktigt sommriga=)


Privat UL

http://ltarkiv.lakartidningen.se/1998/temp/pda17316.pdf


Länken ovan handlar om att upptäcka diafragmabråcket redan under graviditeten. Att det ger förutsättningar till bättre vård för barnet.

I vårt fall upptäcktes inte bråcket på RUL enligt RUL var allt som det skulle. Som tur var så gjorde vi ett privat 3d-UL med Signe vilket vi ville även med August och då såg man att det inte stod helt rätt till men det tog hela 2 UL-undersökningar till innan man stall rätt diagnos. Högersidigt kongenitalt diafragmabråck. Drabbar 1 på 1500 barn och på 1 av 10 diafragmabråck sitter det på högersidan. Glad att vi åkte på det där 3d-Ultraljudet så att August fick dom bästa förutsättningar till bra vård som man kunde ge honom och vården han fick ska jag säga har imponerat mig enormt. Så duktiga dom är!

Ha det fint!


Mån-Dagens 4/4



Stora killen



Lillkillen har verkligen börjat bli mycket mera med, och idag  busade vi massor och han log flera gånger och låg o jollrade. Så gulligt=)




Ikväll grillade vi med pappa och Lena. Det är ju så gott! Annars idag har vi varit ute mycket. Hela förmiddagen spenderades i lekparken och sen på kvällen som sagt så grillade vi. Fast vi åt inomhus. Har haft en härlig helg i alla fall=)

Ha det fint!

Lör-Dagens 2/4




Påskpynt



Låtsasvaror




Pysslade med lite låtsasvaror till barnen förut. Munsköljen är vatten färgat med karamellfärg och pepsin är vatten blandat med soja. Så har korkarna skruvats åt ordentligt=)

Idag har vi haft huset fullt med massafödelsedagsgäster också .Trevligt,trevligt!

Svars-leende

August brände av några riktiga svarsleenden här nyss. Så underbart att se. Har sett honom le lite tidigare men inte varit helt hundra på om det varit på "riktigt" men ikväll sken hela han upp när jag busade och bar mig åt och log stort och fint . Så härligt!

Ha det fint!


Nappjakt




Varit på nappjakt idag och jaktlyckan var god under soffan=) "Den som söker skall finna"


Nu är det snart mellisdags här hemma Signe brukar få sina mackor formade som djur. Gris,katt eller vovve. Inte dåligt va? Gulliga mackor blir det i alla fall. Fast det kan ju se lite grymt ut när hon biter svansen av katten i och för sig=)



En rosa kissekatt såklart=)

April april

Nu är april månad här och det betyder att det är Henriks födelsedag och det betyder att det är 4 år sen jag och Henrik började träffas.

Nu är vi gifta och har 2 barn och hus tillsammans! Ingen hund och det kommer det inte bli någon så det så! =)

Lillkillen har klätt sig fin dagen till ära=)





Fredag idag. Superskönt och idag kommer Stina tänkte ta med tjejerna till simmis sen=) Ikväll blir det fredagsmys med en massa gott!
 
Ha det fint!


RSS 2.0