Kommentarer

Kollade lite i mitt kommentarsarkiv och såg att jag missat att godkänna och även att ens ha sett flera av dom. Så det är inte av ohövlighet jag inte svarat utan att jag har helt enkel missat dom sorry...

Ha det fint!


Lördag 30/1

Idag var det min tur att få sovmorgon..Såå skönt att sova ut emellanåt.

Börjar bli hungrig nu. Har inte käkat frukost ännu. Henrik och Stina stack iväg på simskolan förut och Signe har sovit i min famn sen dess.
Får nog lägga ner henne och fixa mig något eller så äter jag lunch på en gång.

Just det kom på att jag skulle fixa maten tills Stina och Henrik kommer hem...Lasange blir det idag. Jaja då får det bli några goda rostisar med norrbodakorv och ett stort glas apelsinjuice eller möjligtvis oboy mums...

Ikväll är det Robinssonfinal så det blir det att kolla på ikväll. Så ska jag köpa hem lite gott med så blir det lite lördagsmys=)

Ha det fint!

Signe 6 mån idag!

Idag är Signe 6 månader...För nästan exakt 6 mån sen satt vi och åt frukost på bb med henne. Då kände vi henne inte än men redan då visste jag att min kärlek till henne var utan ände.

01.20 tittade hon ut och runt 4 fick vi vårt bb-rum. Jag sov inte mycket den natten utan låg mest och tittade på min lilla tjej som hade varit gömd i min mage dom seanste ca 8 månaderna.. En obeskrivligt undebar känsla..

Nu är hon 6 mån och en väldigt glad och bestämd liten tös=)

Idag fick Signe prova välling det var ingen hit men vi får se om hon vänjer sig..Vi vet att hon tar flaskan för hon brukar dricka vatten i den och även bröstmjölk har funkat i flaskan=)



Signe alldeles nyfödd. 09-07-30


Detta kort är från häromdagen. Så nästan 6 månader här=)


Babyöppet 28/1

Idag har jag och Signe varit på babyöppet. Första gången för i år då Signe var sjuk förra gången. Idag fick barnen göra små konstverk o så vackra kreationer de blev. Blev även fika och sångstund. Signe blev helt färdig av denna förmiddag så hon somande gott i vagnen på hemvägen.

Resten av dagen är oplanerad... Fast ikväll blir det att glo på Robinsson.

Tror jag hejar på Sanna. Vem håller ni på???

Ha det fint!

**********************************************************************************************

Uppdaterat med bild



Systrar



Aamem aamam

Detta kanske inte kan stämma. Hon kanske är för liten men ibland kan jag inte hjälpa att jag tycker att det låter som att Signe försöker säga mamma=)

Nåt annat skoj som hon börjat med den senaste tiden är att sträcka sig efter mig eller andra personer. Kul i alla fall när hon hejvilt visar att hon vill komma till en. Hon likson sprattlar till med kroppen och sen sträcker hon ut armarna och attackerar typ=)

Idag blev det en heldag i stan. Först fika vi med Stina och Signes farmor och efter det spana vi in rean och käkade på IKEA. Hittade pyjamasar till Signe en tröja till Stina och en tröja och scarf till mig.  Köpte även en åkpåse för nu har lilla damen blivit så stor att det är sittdelen i vagnen som gäller.

Köpte även tyg till en tavla som vi gjorde till hallen=)

Snart blir det att bänka sig framför tv:n med en kopp kaffe och tror även att jag ska ta mig ett härligt bad.

Ha det fint!






Att slinga eller inte slinga?-Det är frågan.....

Är väldig sugen på att bli ljusare i håret,göra lite slingor till sommaren...

Vad tycker ni???? Ska jag slinga eller inte slinga???



Mörkt hår





Lite ljusare, men om jag slingar blir nog slingorna mer tydliga men
hitta ingen bild på det. (Fråga mig inte vad jag styr med på bilden=)



Förflyttar sig

Man kan väl inte kalla det att krypa riktigt ännu men nästan=) Signe har blivit väldigt bra på att förflytta sig. Den här sträckan nedan hade hon förflyttat sig under tiden Henrik hängde tvätt.


Hon började sin lilla resa under babygymmet. Där låg hon på rygg för att kunna se leksakerna. Sen tog hon sig till leksaken brevid sophinken, titta lite på den och sedan kom hon till slutastationen när jag tog kort och Henrik var färdig så vi skulle gå ner=)

Bio

Idag har jag varit på bio med Malin blev även en fika innan. Det var jättetrevligt. Signe var hemma med sin far. Det hade gått jättebra. Hon sov när jag kom hem och hon hade käkat gröt till kvällsmat. Hon mår mycket bättre nu också,skönt.

Nu ska jag sussa.

Ha det fint!


Chill out =)


Stor tjej nu =)

Stina har växt ur sin säng. Så nu har vi skaffat en ny til henne. Passade även på att göra om lite i hennes rum=)

Före: 4-årings rum=)



Efter: 5-årings rum



Det ser ut på dessa bilder som att hon nästan inte har några leksaker.
Det har hon men dom är i backarna i hyllan till höger=)

Gratisgrejer

Signe blir snart ett halvår och hel del gratisgrejer trillar in.Gratis är  nice=)


Up and Go-paket från libero..Blöjor tvättlappar hudvård mm.

Semper..

Nappsoppa


Har kokat nappar. Bort med dumma bacilusker..

Friday

Idag blev det en tidig morgon.Signe sover superdåligt pga av stackars halsen (febern verkar ha gått över i alla fall *skönt*) . Hon vaknade från och till fram till ca 03.30 och sen kunde hon inte somna om. Till slut bad jag Henrik ta henne en timme (han jobbar så därför har jag nätterna+att jag ammar) men ibland ber jag om hjälp.Kunde dock inte sova på soffan så jag tog över igen efter 10 min eller nåt sånt.Ca Kl.5 klev jag upp, Signe somna i min famn. Stackars liten hoppas den här förkylningen släpper snart...Får väl försöka sova senare idag och Henrik kunde ta henne en del i helgen (Henrik jobbar helger med ibland).

Skönt med fredag. Även om man går hemma så är ju helgerna lite speciella=)

Ha det fint!

Vårdcentralen

Kom hem från vårdcentralen för en stund sen. Signe hade det så jobbigt med halsen så vi ville kolla upp det , nästan 40 graders feber hade hon med stackaren. Läkaren tyckte det lät lite som falsk krupp och så tog dom blodprov och halsprov. Proverna var bra som tur var men lite höjt på infektion. Hon fick ett par slemlösande mediciner utskrivet och så ger vi henne febernedsättande. Så får vi hoppas det blir bättre snart.

Nu har vi fått gåvobevis från libero, så snart ska vi hämta ut ett gratis up and gopaket. Jag kommer ihåg att dagen före att Signes förlossning starta så löste vi ut ett annat gratispaket. Bra timing kan man säga =)


Allt detta löste jag ut den 28 Juli. Ca ett dygn senare gick vattnet=)

Liten sjukling



Idag hade vi en lek/fikaträff planerad men tyvärr har min stackars lilla unge blivit sjuk, feber b l a. Hon har varit vaken en del inatt och var jättevarm 39,5 grader visa termometern, så vi får ta den en annan dag. Hoppas det går över snart.

På lördag ska jag fika med en kompis i stan om Signe är frisk och efter det är det tänkt att vi ska titta på lite saker till Stina som börjar bli en stor tjej som behöver en ny säng så vi tänkte fixa lite i hennes rum då med. 

Ha det fint!

Mys

Jag har lånat hem Raskens dvd:n från bibblan. Det en ca 7 timmar bra historia som Vilhem Moberg skrivit =) Igår bakade jag bullar med så idag blir det mys framför tv:n.

Inatt har jag sovit bra tack Henrik=) (Som trots att han skulle upp vid 6 tog största delen av natten)

Ikväll kommer Stina igen=)

Ha det fint! 

Liten bebis = mycket saker =)

Insåg när jag städade nyss hur mycket saker Signe har. Visst man kanske inte behöver allt men det finns ju så mycket roligt och oemotståndligt där ute i affärena en hel del har hon ju fått också men det är ju lite komiskt att nån som är så liten tar sådan stor plats. Fast jag måste säga att jag älskar det, att hitta leksaker, små kläder och allt annat gulligt=)

Så bor vi ju i ett stort hus med och då kan man ju breda ut sig =)

Ha det fint!



Godmorgon måndag

Inatt inleddes projekt "ingen mat på natten för Signe". Var på bvc häromdagen och då sa hon att vi kan vänja av Signe att äta på nätterna, det ska räcka med vatten då hon äter så bra på dagarna (gröt,purè,amning). Ja inatt tänkte jag ta tag i detta i alla fall för om det lyckas kan ju även Henrik ta hela nätter=)

Jaha o hur gick det då. Inte så jättebra. Vattenflaskan tar hon ju knappt hon typ "biter" på den men lite vatten får hon ju i sig. Jag försökte få henne somna om med nappen men hon fortsatte gråta. Till slut gav jag som sömning mamma upp och sa "vad gör väl lite amning" typ och så ammade jag henne till sömns. Hon vaknade en gång till under natten och även då amamde jag henne. Så mitt projekt lyckades inget vidare men får försöka vidare med kanske lite mera bestämdhet men det är ju svårt när man är så trött. Henrik ska testa att ta en natt snart när han har sovmorgon dagen efter=)

Det är ju så smidigt med nattamning med=)

Ha det fint!


bild från igår =)


Bio???

Kom tänka på att man kanske skulle ta o gå på bio någon dag. Signe äter ju gröt och purè så bra nu för tiden så Henrik borde lugnt kunna ha henne i några timmar=) Ringde min kompis Malin och frågade om hon var sugen så vi ska försöka planera in något. Måste prata med Henrik med o kolla när han är ledig och så=)

Idag känner jag mig ganska rastlös men det är nog nyttigt att ta det lugnt o göra ingenting men det har varit så kallt med så man inte velat gå ut men jag och Signe ska nog ta en promenad strax för det behöver vi=) Igår var det ju hur kallt som helst. Då blev det ingen promenad för Signe alls, tycker det var fööör kallt.

Sen ikväll ska det storhandlas nu när veckorna kör igång som vanligt och sen ska jag ta mig ett riktigt härligt bad=)

Ha det fint!



.......................................................................................................................................................................

15.03

Nähäpp har fortfarande inte kommit ut på någon promenad men Signe ska få en promenad idag i alla fall. Så är det med det=)

Vi har myst och busat istället.Signe tycker det är så kul när man låtsas att man käkar upp henne=)


Fotofix





Nu har foton som vi beställt kommit hem. Så då har vi passat på att bygga ut vår fotovägg. Förstoringarna kostar 9 kr st och glasramarna kostar ja tror det var 2 st för 25kr  ,dom små vet jag inte riktigt..Billiga i alla fall=)
På dom översta bilderna håller jag på o klistar in i ett fotoalbum..Så kul o ha ju=)

Idag är det lugn hemmadag.Är ju ruggigt kallt ute men ganska vackert. Bilden nedan tog Henrik idag.



Nu blir det mer fotofix=)

Fix & pyssel



Igår när vi var i stan  handlade vi hem lite saker till lite fix med foton. Henrik fixade och satte även upp en grej igår och det blev så mysigt. Idèn har vi fått från Henriks mamma=)


Så nu är det mysigt i hallen också=)

En prins

Hör hur Stina skrattar och ropar från vardagsrummet- JENNIE kom o titta Signe är en prins..

Då hade Stina lagt på henne Henriks bebisfilt över axlarna som en
mantel och tydligen såg hon ut som en prins då hehe enligt Stina=)

Fikabesök

Igår hade jag trevligt fikabesök av denna damen..

Här försöker hon nog få Signe att förstå att hon inte är en farlig män-
niska=) Signe har börjat tykänns en del nämeligen. Fast hon är så lite-
n men på BVC sa dom att det gör barn ibland och Signe har nog en vä-
ldigt bra koll på vem hennes föräldrar är och vart dom befinner sig,typ=)

Ha det fint!

Lilla stora tjej



Trettondagjul

Igår hade vi i husets tjejtrio en riktigt mysig slappardag ända tills Henrik kom hem. Då begav vi oss till stan och Henriks föräldrar på trettondagsfika. Väldigt trevligt,barnen lekte och vi titttade på gamla foton efter det goda fikat.


Vi i tjejtrion på nyårsafton=)







Mums filibaba



Hamburgare med bröd och hemmagjord klyftpotatis smakade bra=)

Prosit!


Fångade en nys på kort=)

Där ser du själv hur högt du når


BVC med Signe 5 månader


Idag har vi varit på BVC med Signe. Hon växer som hon ska och idag fick hon ta spruta. Idag pratade vi en del om maten.Signe äter ju purèer och gröt samt att hon ammar och hon ammar även på nätterna. Jag har funderat på att börja med välling ibland på nätterna sen när hon blir ett halvår. Så att Henrik kan ta hela nätter ibland.
Fast på BVC sa hon att nu är hon så stor så det borde räcka med vatten på nätterna framförallt när hon äter så bra på dagen, så i såna fall blir det nog att strunta helt i välling eftersom att hon äter mat så bra så vi ska pröva att Henrik försöker ta en natt snart men går det inte så kommer hon ju få amma ,man får ju börja testa lite helt enkelt och efter ett tag borde det ju gå om man försöker bryta vanan med att äta på nätterna=) Ska bli spänannde...

Hon fick sprutor idag med och det tyckte hon var ajaj.Sen blev hon glad ganska snabbt igen..

Stina har vart hemma från dagis idag när det är lite klämdag (eller vad det är??) och så. Så jag Signe och Stina var på fiket där blev det lunch+att jag köpte hem semlor SÅÅÅÅÅ gott. Der var mysigt i alla fall.

Ha det fint!


Mormor och moster-besök

Idag kom min moster och mormor på besök. Det var trevligt. Vi fikade kaffe och daimtårta (pappa och Lena bjöd på det nyår smakens..) Både vi och barnen fick fina julklappar. Jag och Henrik fick snygga muggar, Signe en ursöt klännings-body och Stina fick godis och prinsesssaker. =) 

Idag har Signe övat på att krypa. Såg så gulligt ut=)

Stina har en superlös tand. Snart tappar hon den nog. Det är spänannde ju =)

Ha det fint!







Bunkrat upp


Här hemma har det bunkrats upp med barnmat. Det är så lätt att
ströva iväg till bebishyllorna i mataffären och plocka med sig nya sp-
ännande smaker men det gäller ju att introducera saker i ett bra o g-
anska lugnt tempo så nu har vi smaker så det räcker ett tag=)


Purèer Signe har smakat.



Majs och potais (poppis)

Potais och palsternacka (ganska poppis)

Spagetti och köttfärsås (jättepoppis)

Katrinplommonpurè (poppis både till gröten och efterätt)

Päron och mango fick hon för första gången idag så det var lite nytt ingen favorit än men kommer nog uppskattas vartefter =)

In the kitchen

 
2 av dessa söta små krukor med växt fick jag i julklapp av Henrik =)

Mor & Dotter








Cooling!


Ny smak på purè


Idag har Signe fått smaka på en ny smak och hon åt massor=)  Spagetti och köttfärssås. Hon äter båder puréerna o gröt jättebra och det är ju kul.

Ha det fint! 

Lugn lördag

Idag har det varit lugnt. Hade fikagäster på förmiddagen. Stina åkte iväg på kalas så jag och Henrik drog på en film. Mamma och Erik tittade in förut och hade shoppat så fina kläder till Signe tack ska ni. Vad mycket tufft det finns alltså *skoj*. Stina fick en smarrig påse lördagsgodis som väntar här när hon kommer hem=)

Ikväll ska vi titta på Robinsson och käka kladdkaka med vispad grädde mumsigt!

Ha det fint!





Sorterat i bloggen!

Sådär ja. Nu har jag sorterat mina inlägg,då jag ganska sent kom på att det kan vara kul att ha kategorier. Nu om man tex går in på kategori graviditet kan man hitta inlägg från V.7 tom (avslöjandet på bloggen) =) Ni som gillar inredning kan tex gå in på renovering/ inredning och hitta bilder från förra huset tom...

Ha det fint!

Mitt 2009 Sammanfattning

Förra året gjorde jag en sammanfattning av 2008 och här kommer en från 2009. Detta året har varit fantastiskt och händelsrikt och jag har detta året fått vara med om det största. År 2009 var året jag blev mamma!

Januari

Börjar vårterminen i skolan. Nygravid och lite trött=)


Februari

5/2-Var det efterlängtade UL.Då fick vi se Signe första gången 55,8 mm lång =) Magiskt. Denna dagen var även dagen då vi fick veta att vi antagligen vunnit budgivningen på vårt drömhus. En perfekt dag!


Mars

15/3-Var i huset första gången efter att vi köpt det. Ägarna vill gå igenom om dom skulle lämna lite saker som vi kanske ville ha=) Fick veta att det skulle växa upp massor av blommor och bär mot våren och sommaren.

Efter                                                 Före

Vi hade stora planer för huset och dom skulle genomföras så fort som möjligt.

27/3-UL nr 2 var det dax för och vi var så lyckliga när vi fick se henne igen.Allt såg bra ut och vi fick reda på att det antagligen bodde en liten tjej i min mage. Efter UL köpte vi hennes första kläder och det var dom hon åkte hem ifrån BB i.

Magen växer och inuti sprattlas det=)


April  

Våren har kommit och vi flyttar in i vårt hus. Denna dagen var så häftig.Nästan hela lasset flyttades på en dag. Vi flyttade in samma dag som vi fick nyckeln.Jag behövde inte bära något men vi hade hjälp av snälla vänner.Dagen efter var vi uppe tidigt och styrde.Jag hängde upp gardiner och gick o handlade färskt bröd innan skolan började för dagen.


Här har vi kommit i ordning en del=)


Maj

Paus i bloggen men det hände en hel del för det=)

Renoveringarna var i full gång. Henrik började med köket.
 
Ut med det gamla.


Nytt golv.

Magen växer.Snygga kläder va? =)



Vårt nya kök.

Denna månad fyllde jag 24 år och av Henrik önskade jag mig ett 3d/4d UL. Det fick jag och det var så häftigt. I vecka 26+0 fick vi se Signe för tredje gången sen hon flyttade in i magen. Nu fick vi veta med säkerhet att det var en tjej i magen och att hon vägde ca 1080 gram=)



I slutet av maj slutar jag skolan och nu ska jag bara gå hemma och njuta av sommaren och gravidteten och vårt fina hus=) Det är ca 3 mån kvar till Signe är beräknad att födas.

Juni/Juli

Juni/Juli månad var full med renovering, grillkvällar, glassätande, sol och bad, minisemestrar, barnmorskebesök, förvärkar(några gånger i Juli) och bebisförberedelser. Även barnfödande, för att Signe valde att komma ut 3 veckor tidigare än vad som var beräknat (BF 19 Aug). Den 30 Juli kom hon ut =)

Bilder säger mer än tusen ord.

Jobba,jobba,jooobba. Henrik bygger gigantiskt soldäck.

Blev en tur till smultronstället.

Cirkus

Njuter av sommaren på nya soldäcket. Henrik jobbar fort. Vill ju vara
färdig innan bebisens ankomst.

Nya vagnen. Vi tog en dag och shoppade alla stora grejer vi behövde.
Barnvagn,bilbarnstol och babysitter.

Midsommartårta.

Stina känner sin lillasysters sparkar=)

Mysig grillkväll med familjen.

Jag och Henrik tog en tur till Västervik/visfestivalen. Magen sitter långt
ner och vi kommer träffa Signe tidgare än vad vi trott.

Bebisförberedelserna fortsätter och alla bebiskläder blev tvättade och
vikta.

Vi tog en tur till Astrid Lindgrens värld.


Huset är nästan klart.

Sista veckan i Juli fick jag ett otroligt behov av att förbereda för be-
bis. Jag köpte blöjor o färdigmat (till bb) packade bb-väskan och fixade i
Signes rum.

Den 28 Juli åker jag och Henrik till stan. Han ska lämna tillbaka en sky
-lift och jag skulle hämta ut ett gratispaket på babyproffsen. Vi shoppade
även byxor till bebis och mötte min faster som trodde det var dags snart=)
Jag sa att det var ca 3 veckor kvar. På kvällen grillade vi med Malin och hen-
nes sambo Jonas. Det var jättetrevligt.


På natten till den 29/7 fick jag riktigt envisa för-
värkar. Jag badade och styrde men vid 4 på natten gav dom med sig.
Jag somnade och sov till 12 dagen efter.Henrik styrde lite med huset.
Jag kände mig lite seg och lade mig framför tv:n. Runt 14 gick mitt vatten
i V.36+6. Vi fick tid på förlossningen vid 19. Jag födde Signe 01.20
30/7 V.37+0 ca 12 timmar efter vattenavgång och efter ca 6 timmar på för-
lossningen( se förlossningsberättelse under kategori förlossning)

Magen V36+6 efter vattenavg.

Aj aj värkar=)


Detta var årets och mitt livs största händelse=)

Första mötet med mormor.



Vi åkte hem omkring 12 samma dag som Signe föddes ca 11 timmar efter
förlossningen.

Aug/Sep

Både Aug och September var jag i en riktig bebisbubbla. Det hittades inte på en massa äventyr utan det var mest mys med bebis.












Okt/Nov

I okt fyllde Stina år och i November döptes Signe. Dessa månader var det ganska mycket kalas. Nu börjar jag få in rutiner och har vant mig vid att vara mamma. Jag och Signe brukar gå till babyöppet och fika med vänner=)
Jag stortrivs =)










Signe fick börja äta gröt och purèer=)




Jag hade härliga vänner på adventsfika i slutet på november. Tack för att ni finns=)







Dec

Julen är här!






Vi hade en middag med familjeföretaget.


Dagen före jul spenderades med Henriks föräldrar. Där firade vi jul,
fick god mat och julklappar.




Julafton firades hos mamma och Erik,även där var det god mat och
julklappar=)




Annandagen blev det julfika och julklappar hos pappa och Lena och det var även där vi firade..............


NYÅRSAFTON
Jag,Stina och Signe åkte ut dit tidigt och vi blev bjudna på så god mat och tårta till efterätt. Vi spelade tv:spel och babblade och tittade på gamla kort. Supertrevligt! Vid 21 kom Henrik( han hade jobbat) och han åt lite tårta och sedan blev det mera babbel,tvspel,godis och chips. Tack för en jättehärlig dag/kväll. Flickorna sov när vi kom hem så det var bara att bära upp dom i deras sängar. Jag och Henrik tittade lite på raketer från farstukvisten (med dörren på glänt fall barnen skulle vakna).
 Perfekt avslutning på det bästa året i mitt liv!

Tjejerna!





GOTT NYTT 2010!





RSS 2.0