Lungscint-ALBS

Sådär nu är jag pigg och utviald efter sovmorgon så jag tänkte berätta om dagen i Stockholm igår.

Kl. 09.00 Vi blir inskrivna på avd Q63 August får emlabedövning innan man sätter pvk:n. Även samtal med läkare angående scinten. Läkaren tyckte att August såg ut som "hälsan själv" . Kul att höra såklart! =) Vi får ett rum att hålla till i under dagen och August får en säng. 


I detta kök/väntrum har vi varit många ggr. På avdelning q63 bodde vi nog i ca 1 vecka



Kl.10.00 ungefär var det dags för lungröntgen.Hon skulle ringa avd om det var nåt men det gjorde hon inte så dom fick väl bra bilder antar jag. Signeligne satt fint bakom en skärm under tiden, jag och Henrik fick på oss ett varsit skyddsförkläde och så fick vi hålla pilterman still under tiden det fotades.


Kl.10.30 Dags att sätta pvk:n. August har varit svårstucken och är det tydligen fortfarande. I bägge fötterna försökte dom få dit nålen men kärlen sprack. Det var dom ställena han var emlad på och när dom letade ställen att sätta nålen på kunde man se flera ärr från tidgare nålar eller försök om man tittade riktigt noga. Min älskade lilla kille vad du är tapper!

Till slut bestämdes det att man sätter nålen i huvudet. Det var inte poppis hos pilterman men till slut kom den dit och han fick en tjusig nätmössa på huvet.

August var så trött efter detta att han somnade direkt. <3



Kl.11.00 Blev det samtal med kirurgen som gjort August operationer. August hade nu vaknat och var glad igen. Kirurgen lyssnade på lungorna och det lät så fint och dom verkar ha utvecklats till i princip normal stl. (Hans vänstra har varit i normal stl i princip hela tiden. Hans högra tror jag det var en femtdel av när dom precis opererat d-bråcket.

Efter detta samtal gick vi tillbaka till rummet där vi passade på att luncha. En trött Signe passade på att däcka i brosans vagn och Pilterman pilta omkring på golvet. Han har fastat sen kl. 10 och börjar nu bli irriterad och lite hungrig. När tröttheten kommer o han heller inte får sova, får mamma och pappa spexa en del för att avleda.

Kl. 13 kommer sjuksköterskan och en till som ville vara med och kolla under undersökningen. Den ena känner August igen från att pvk:n sattes dit så honom var han inte så glad på att medicinen han nu fick var otroligt äcklig gjorde inte saken bättre men han fick lite sockerlösning mellan klunkarna för att det skulle underlätta. Till slut var medicinen nere och en väldigt trött August somnade i mammas famn. Då var det dags att lägga över honom till sjukhussängen och läkaren kom för att fälja oss. Det blev det en snabb promenad ner till stället där skiktröntgen gjordes. Medicinen tog ordentligt och August hade fått en saturationsmätare och dom hade med sig en syremask ifall att medcinen tog för bra så att han inte skulle andas ordentligt men som tur var blev det ingen sån dramatik utan sat låg bra hela tiden.


En väldigt trött och avslappnad August läggs i en vakuummadrass. Det är extremt viktig att man är helt still när man gör scinten.


Nu var det dags att ge honom det ämnet som skulle ut i blodet och även inhaleras sen gick apparten runt August.




Undersökningen tog ca 45 min och Signe fick beröm för att hon kunde vara med och skötte sig så duktigt under tiden.


Nu var det dags att åka upp till rummet på avdelningen igen. Nu skulle vi vänta på att trötter skulle vakna och äta osv.

Vi köpte oss en macka under tiden och drack lite kaffe medans August sov så hårt i sängen. Efetr en stund började han kika och då kunde vi ta bort satmätaren igen. Sen dröjde det bara några minuter så hade vi en pigg men även lite yr August i sängen.

Den gröna slangen där ser intressant ut tyckte August.

Nu fixade vi lite välling och August slukade ca 200 ml på en gång så då gick jag och värmde lite purè. Dena var han inte förtjust i så då fick han lite päronpurè ock slukade nästan hela burken. Han sköljde ner det med äppeljuice.

Henrik gick och klädde August och städade rummet medan jag, jagade rätt på en sköterska som kom för att ta bort pvk:n. När hon kom till rummet så sa hon att hon blivit varnad att han var en liten vilde.

Pvk:n kom loss efter lite missnöje men sen satt vi oss i bilen och åkte hem. Båda barnen sov nästan hela vägen hem i alla fall August.

Svaret på scinten kommer om ett par veckor. Så då ska jag ringa dom men han som gjorde den tyckte det såg väldigt bra ut.

Kirugen sa att August ska ha RS-sprutan även denna säsong så det ska jag också ringa om.

Så vill jag tillägga att Sverige är ett otroligt bra land och vi är så nöjda med sjukvården och all trevlig och hjälpsam personal. Signe var med hela dagen och det gick hur bra som helst och personalen brydde sig om henne också och pratade med henne och hon fick en liten docka osv=)



Om jag hinner sen ska jag lägga ut ett barnmatsrecept tänkte jag=)

Trevlig Lördag!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vad är det för fel på lille A?

Otäckt med sövning men bra när allt fungerar.

2011-10-15 @ 17:18:10
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Ninni

Fick ni kallelse till scinten själva lr va det ngt ni frågade efter? Undrar om det kommer göras ngt sådant på Agnes också?!



Sa de till er att ni skulle ta influensavaccinet också btw? Rs-vaccinet skulle hon få en tid till också. Läkaren trodde ju hon redan fått första dosen :P

2011-10-15 @ 18:37:32
URL: http://ninnirunemyr.blogg.se/
Postat av: Åsa

Okidoki. Jag förstår... eller ja jag begriper ju vad Du berättar i alla fall. Skönt lungan växt till sig. Kommer lille A att ha men för livet pga detta eller kommer allt växa bort?

2011-10-16 @ 15:49:05
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Vilken duktig kille! Jobbigt att behöva se de små på sjukhuset så där med allt möjligt som måste undersökas.

Håller tummarna för att svaret ska vara bra!



Kramar.



2011-10-16 @ 19:59:27
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Katrins vardagstjat

Men vilken liten kämpe!! o vad duktig storasyster är också, skönt att det går så bra för er!

2011-10-16 @ 21:25:12
URL: http://vardagenvar.se
Postat av: fia

åh.. vilken kille!

Q63 låg vi också inne på, fast det var endast för solning. gillade inte alls stället eller läkarna!

2011-10-27 @ 13:57:51
URL: http://josefinefia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0